Gemiddelde beoordeling Zuid-Afrika


Cultuur & bezienswaardigheden

8,5

Gastvrijheid

8,6

Natuur

9,6

Stranden

8,2

Eten

8,2

Gemiddelde beoordeling

8,6
Op basis van 150 Zuid-Afrika ervaringen

Reizen naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een al decennialang een absolute reizigersfavoriet en da’s niet heel vreemd. Het is een enorm veelzijdig land met schitterende landschappen en ongerepte natuur. Het wordt niet voor niets ‘de wereld in één land’ genoemd. Denk aan de Tafelberg en de wijngaarden, de vele nationale safariparken, de ruige Drakensbergen, de stranden en de woestijn. Zuid-Afrika biedt een oneindige hoeveelheid wildlife. Ga pinguïns kijken bij Boulders Beach, spot walvissen bij Hermanus, ga kooiduiken naar de witte haai bij Gansbaai, bezoek de vele olifanten in het Addo national park, spot de ‘Big Five in het beroemde Kruger National Park en relax in St. Lucia samen met knorrende nijlpaarden.

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 640 Meer over vliegen naar Zuid-Afrika

Overnachten in Zuid-Afrika

Vergelijk alle hotels in Zuid-Afrika
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Zuid-Afrika

Wildlife spotten

Spot de Big Five in het Kruger National Park.

In Zuid-Afrika kom je de ‘Big Five’ tegen in beroemde nationale parken als het Kruger National Park en in wildreservaten, ook wel ‘Game reserves’ genoemd. Het Kruger National Park heeft de naam, maar is niet perse beter dan de privégebieden die ertegenaan liggen, zoals Sabi Sands, Timbavati en Waterberg. Daar gaan de safari’s off road, zodat je het wild van heel dichtbij kunt zien. Van september tot december kun je walvissen zien in de Baai bij Hermanus en in Gansbaai. Oudtshoorn is de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika, waar je op een struisvogel kunt rijden. En voor een échte adrenalinekick kun je duiken met witte haaien.

Kaapstad: de Moederstad

De bruisende metropool Kaapstad.

Kaapstad is een bruisende metropool met schitterende ligging. Je kunt de Tafelberg beklimmen, een wandeling maken in Cape Point, winkelen in Long Street en het gezellige V&A Waterfront, genieten van de mooie stranden van Camp’s Bay, de Kaapse Wijnlanden en de surfhuisjes bij Muizenberg. Met de boot kun je naar Robbeneiland, de gevangenis waar Nelson Mandela heeft vastgezeten. Vanuit Kaapstad kun je ook Cape Peninsula makkelijk bezoeken, met onder meer Kaap de Goede Hoop, de beste surfspots, pinguïns op Boulders Beach en veel antiekwinkeltjes in Kalk Bay.

Township Tour

Ontmoet de mensen in de sloppenwijken rondom de stad en kom op deze manier meer te weten over het alledaagse leven van veel Zuid-Afrikanen. De meeste township tours hebben een centraal thema, zoals voetbal, muziek of koken. Misschien voelt het wat vreemd, maar voor een volledig plaatje van Zuid-Afrika is een township tour eigenlijk een must. Bovendien dragen de tours bij aan het verbeteren van de lokale leefomstandigheden.

Tuinroute

Weg aan de Tuinroute.

Weelderig begroeide heuvels, tropische bloemen, levendige kustplaatsjes, fraaie stranden en een ruige kustlijn vol baaien en kliffen: de 210 kilometer lange Tuinroute tussen Swellendam en Port Elizabeth is een geweldige roadtrip.

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras
Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website

Askja Reizen
Askja Reizen

Maak een reis door Zuid-Afrika en ontdek het land van de Big Five. Het ademt natuur, cultuur en geschiedenis. Boek je reis op maat bij Askja Reizen!
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Drakensbergen

een overblijfsel van het originele Afrikaanse plateau: de schitterende Drakensbergen, een keten van bergen in Zuid-Afrika, die tot 3482 meter hoogte reiken en daarmee de hoogste van het land zijn. Je kunt er geweldige trekkings maken of uitdagende bergpieken beklimmen.

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Reisinspiratie

Alle Zuid-Afrika artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Zuid-Afrika

Bekijk de top 10 Zuid-Afrika rondreizen

150 Zuid-Afrika reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,6
Op basis van 150 Zuid-Afrika ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,2

    1 review
    0 waarderingen

    “oostelijk Zuid Afrika”

    Geplaatst 28-08-2019 • gereisd april 2019 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    In april 2019 reisden we met ons gezin met 2 tieners naar Zuid-Afrika. we vertrokken in Johannesburg, gingen via de parchtige Blyde Canyon richten Kruger Park, maar eerst logeerden we enkele dagen in het Balule reservaat, dat grenst aan het Kruger Park. eigenlijk was dit zelfs beter dan het Kruger Park omdat hier off road kan gereden worden. Daarna gingen we naar de prachtige tropische kust , met Isimangaliso en de stranden daar als hoogtepunt. We keerden terug naar Johannesburg via de Drakensberge. Het eten in Zuid-Afrika vonden we iets minder (ivgm Azië) , de mensen waren super vriendelijk maar bij het vallen van de avond is het toch opletten geblazen. AL bij al een fantastische bestemming. via mijn blog kan u meer info terugvinden : https://thetravellingfamilyblog.wordpress.com/reisroute-2/

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    balule - Hoedspruit (krugerpark private game reserve) • iSimangaliso Wetland Park • Drakensbergen

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    33 landen bezocht
    6 reviews
    0 waarderingen

    “Zuid-Afrika”

    Geplaatst 12-05-2019 • gereisd april 2018 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Zuid-Afrika is het perfecte land om te roadtrippen. Wat een land, wat een prachtige natuur! We hebben de big five gespot in Pilanesberg, wat een prima alternatief was voor het krugerpark. In dit gebied komt er geen malaria voor, dus als je zwanger bent of met (kleine) kinderen reist, dan is dit de perfecte oplossing om toch de verschillende dieren te spotten. In Pilanesberg mag je net als in het krugerpark zelf met je (gehuurde) auto rondrijden.
    Tips:
    - Als je van wandelen houdt: er zijn prachtige wandelroutes in zuid-Afrika.
    - In Franschhoek, Paarl, Stellenbosch etc. kun op verschillende landgoederen meedoen met een wijnproeverij.
    - Zuid-Afrika is niet het meest veilige land, dus laat geen waardevolle spullen achter in de auto.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    Stellenbosch • Kaapstad

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    16 landen bezocht
    26 reviews
    13 waarderingen

    “Suid-Afrika, een plaatje...”

    Geplaatst 09-05-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in oktober 2015 • alleen • zelfstandig

    Bij deze review moet ik eerlijk zeggen...ik heb maar een klein gedeelte van Zuid-Afrika gezien. Dit komt omdat ik meerdere keren vrijwilligerswerk heb gedaan vlakbij Bloemfontein. In Johannesburg voelde ik mezelf alles behalve veilig, maar in Bloemfontein en in Kroonstad had ik daar totaal geen last van. De mensen maakte muziek en danste op straat, wat geeft dat een fijn energiek gevoel. En dan de dieren. Daar ging ik eigenlijk voor naar Zuid-Afrika. Je hart en ziel komen tot rust als je een kudde zebra's ziet grazen en een stukje verder lopen er een bepaald soort herten bij een plas water. De neushoorns zwiepen wat met hun staartjes en kijken om de beurten of de kust nog veilig is. Geweldig! Let wel heel goed op in het verkeer als je zelf met een auto of camper rijdt. Letterlijk alles gebruikt de 'snelweg'. Het is niet geheel ongewoon als er opeens een paard met wagen voor je zit op de weg of dat voetganger ineens besluit om over te steken. Niet alleen de mensen, maar ook wilde dieren gebruiken de wegen. Ons werd geadviseerd om niet na zonsondergang te gaan rijden!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    Bloemfontein • Boskoppie • Elephant Sanctuary

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    32 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Mijn lievelingsland!”

    Geplaatst 04-05-2019 • gereisd januari 2016 • 4 weken lang • met familie • zelfstandig

    Mijn lievelingsland! Ik heb dit land nu tweemaal mogen bezoeken en raak niet uitgekeken. De combinatie tussen de prachtige natuur, de stranden en de gastvrijheid maakt dat ik iedereen aanraad om een bezoek te brengen aan dit land. De hoogtepunten van dit land zijn voor mij Kaapstad, Kruger Park en de Garden Route. Vergeet tijdens je bezoek aan Kaapstad ook niet om een dagje naar Stellenbosch en Franschhoek te brengen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    Kaapstad • Kruger Park • Garden Route

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    41 landen bezocht
    4 reviews
    1 waardering

    “Dit land mag je niet missen.”

    Geplaatst 23-04-2019 • gereisd april 2018 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Bezienswaardig top 3 vonden wij: 1: Tafelberg de Skelleton Gorge omhoog en over de top naar de Platte klip. 2: Amakhala Game reserve. groot genoeg voor een complete Big 5 en klein genoeg voor een persoonlijke ervaring. Jagende leeuwen, Olifanten op raak afstand, luipaard etend, Vooral de bush walk is erg leuk. De gidsen doen echt hun best om het zo leuk en spannend mogelijk te maken. 3: Boulders beach. De wilde pinguïns lopen los en wij lopen achter een hek. Helaas noodzakelijk vanwege de drukte. Even verderop kun je wel op het strand maar is het spotten van de vogel weer wat lastiger. Maar ook Kaapstad met Bo Kaap gekleurde huisjes , En Victoria en Albert Waterfront duur shoppen zijn leuk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    Tafelberg de Skelleton Gorge • Amakhala Game reserve • Boulders beach

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    39 landen bezocht
    28 reviews
    3 waarderingen

    “Fantastisch!”

    Geplaatst 19-04-2019 • gereisd september 2018 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wat een geweldig land! 3 Weken rondgereisd met de auto en alles ging super. Prachtige natuur (van Kruger Park, tot de kust in St Lucia, Drakensbergen N.P., en de tuinroute). Kaapstad is een hele toffe stad, trek daar zeker 2-3 volle dagen voor uit. 1 van de hoogtepunten was Addo Elephant park. We zijn er zelf met een klein autotje doorheen gereden, olifanten kun je niet missen! En vergeet niet om de Chainladder Hike te doen in Drakensbergen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    Addo Elephant National Park • Drakensbergen • Kaapstad

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    37 landen bezocht
    30 reviews
    6 waarderingen

    “Wat een geweldige reis door Zuid-Afrika vanaf Johannesburg”

    Geplaatst 18-04-2019 • gereisd februari 2019 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    We reisden vanaf Johannesburg richting Kruger. We reden de Panoramaroute en overnachtten twee maal in het park. Overal werden we verrast door de gastvrijheid en dd hulpvaardigheid. De parken waren prachtig. We bezochten Swaziland en Losotho. Pas de laatste dag bezochten we het Apartheidsmuseum. We hebben ons nergens onveilig gevoeld. Kies bij het auto huren voor een 4x4 als je naar de parken wilt. Wij hadden thuis de kaarten van google maps al gedownload. Werkte perfect als navigatie.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    Kruger National Park • Hluhluwe/Imfolzi park • Drakensbergen

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    25 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Rondreis door zuid afrika”

    Geplaatst 16-04-2019 • gereisd augustus 2018 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    We reden met eigen auto van Johannesburg naar kaapstad. Door swaziland, is ook echt een aanrader. Wat een gastvrije, lieve mensen wonen er in zuid Afrika. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. We hebben 3 parken bezocht, waaronder t kruger Park. Prachtig. In kaapstad is de tafelberg een must. En bij Johannesburg zeker de panoramaroute rijden, zo mooi.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    Panorama route • Kruger National Park • De Tafelberg

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    36 landen bezocht
    16 reviews
    6 waarderingen

    “Rondreis in drie weken”

    Geplaatst 14-04-2019 • gereisd mei 2018 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wow, wat een reis! We hebben de eerste week Kaapstad bezocht waar we zelf op onderzoek zijn gegaan. Robbeneiland is verstandig om aan het begin van je periode in Kaapstad te boeken, want deze wordt verplaatst naar een andere dag wanneer de zee te wild is om te varen. Ik vond het de moeite waard, vooral wanneer je geïnteresseerd bent in de geschiedenis rond de Appartheid. We hebben een rondrit langs townships gemaakt met een gids en lekker gegeten bij een Zuid Afrikaans restaurant. Met een binnenlandse vlucht naar Neilspruit voor een Kruger-tour. Met heel veel geluk hebben we de Big 5 gezien :) De Blyde River Canyon wordt vaak samen met een safari als tour aangeboden en vond ik heel gaaf! In Graskop, onderweg, zit een goed pannenkoekrestaurant ;) We hebben een auto gehuurd en door Drakensbergen gereden en gehiked, wat goed zonder gids kan. Heel veilig en goed aangegeven met markeringen.
    Johannesburg eindigden we de reis, maar de drukte viel tegen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    Kaapstad • Drakensbergen • Kruger Park

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    30 landen bezocht
    28 reviews
    2 waarderingen

    “parel in het zuiden van Afrika”

    Geplaatst 12-04-2019 • gereisd januari 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Zuid Afrika is echt ontzettend mooi. Van watervallen en boottochten tot het spotten van de BIG-5 in meerdere nationale parken. Ook de wandelsafari's zijn ons zeker bijgebleven. Zelf rondreizen in eigen auto is echt een ideale manier om dit mooie land ten volle te kunnen ontdekken. Echt een aandrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    Kruger National Park • iSimangaliso Wetland Park • graskop

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Zuid-Afrika reiservaring!

Ben jij onlangs in Zuid-Afrika geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Afrika

Zuid-Afrika essentials

Vlag: Zuid-Afrika
Beste reistijd: September t/m april
Visum nodig? Ja, on arrival
Minimum vliegduur: 12 uur
Richtprijs retourticket: € 700
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose.

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras

Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website


Askja Reizen

Askja Reizen

Het échte Zuid-Afrika ontdekken? Onze experts Zuid-Afrika helpen je graag bij het samenstellen van je reis op maat.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Meer Zuid-Afrika reisorganisaties

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budget groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook familiereizen!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Zuid-Afrika op maat.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Vliegtickets naar Zuid-Afrika


Meer over vliegen naar Zuid-Afrika

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

Kras
1. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Askja Reizen
2. Askja Reizen

Je Zuid-Afrika reis op maat.
Bezoek website

Van Verre
3. Van Verre

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek website



Bekijk Zuid-Afrika rondreizen
Vanaf €1012 incl. vliegticket

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 640 Meer over vliegen naar Zuid-Afrika