Cape Point, gesitueerd in het Table Mountain National Park, is het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Houd je van ruige kliffen, verlaten stranden en ongerepte natuur? Bezoek dan dit beroemde natuurpark bestaande uit ruim 7.000 hectare!

Reizigers over Cape Point & Kaap De Goede Hoop

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Cape Point & Kaap De Goede Hoop bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 37 Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaringen

Historie van Cape Point

Cape Point werd vroeger ook wel ‘Cape of Storms’ genoemd vanwege de ruwe zee en de vaak aanwezige wind. Onderweg van Europa naar India moesten vele schepen het gevreesde punt passeren. Dit zorgde voor gestrande en op de kliffen gegooide schepen. In 1859 werd er een vuurtoren gebouwd op het hoogste punt om zo naderende schepen te kunnen waarschuwen. De vuurtoren is tegenwoordig nog steeds één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Cape Point is in tegenstelling tot wat velen denken, niet het meest zuidelijke punt van Afrika. Dit is namelijk het 200 kilometer naar het oosten gelegen Cape Agulhas. Het is wel met recht een van de mooiste plekken van het Kaapse Schiereiland.

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 398

Overnachten in Kaapstad

Vergelijk alle hotels in Kaapstad
Bekijk hotels

Hike naar de Vuurtoren

Cape Point

De vuurtoren bij Cape Point.

De wandelliefhebber kan kiezen tussen diverse korte en lange hikes dwars door het park over redelijk vlakke gedeeltes tot en met enkele beklimmingen. Een bezoekje aan de vuurtoren is een must bij het bezoeken van Cape Point. Een korte maar steile wandeling brengt je naar de vuurtoren die uitzicht biedt over de weidse Atlantische Oceaan. Neem hier een foto met het bordje met daarop het aantal kilometers dat je van Amsterdam verwijderd bent! Geen zin om te wandelen? Dan bestaat er de mogelijkheid om met de kabelbaan omhoog en omlaag te gaan. In de Afrikaanse winter (van juni tot oktober) is het mogelijk om vanaf dit punt bij de vuurtoren walvissen te spotten.

Wees fotogeniek op Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Het beroemde ‘Kaap de Goede Hoop’-bord.

Een korte wandeling over een bergtop brengt je van Cape Point naar Kaap de Goede Hoop, maar om de berg heen rijden met de auto kan natuurlijk ook. In dit gebied vind je klipdasjes, bavianen, antilopen, hagedissen en diverse soorten vogels waaronder struisvogels. Een bezoek aan Kaap de Goede Hoop is niet compleet zonder een foto te maken bij het beroemde ‘Kaap de Goede Hoop’-bord ter bewijs dat je echt op het meest zuidwestelijke punt bent geweest!

Cape Point
Cape Point

Cape Point – hoe kom je er?

Cape Point is ongeveer 50 km buiten het centrum van Kaapstad gelegen. Diverse reisbureautjes bieden dagexcursies aan inclusief gids en entree voor het National Park. Zelf een auto huren om ernaartoe te rijden kan natuurlijk ook. De meeste wegen in het park zijn geasfalteerd en goed begaanbaar. Tip: huur je zelf een auto, breng dan onderweg een bezoek aan Boulders Beach nabij Simonstown om de kolonie wilde pinguïns te bekijken! De route over het Kaapse Schiereiland zuidwaarts biedt sowieso vele hoogtepunten!

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras
Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

De Zuid-Afrika-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Cape Point – beste reistijd

Regio Kaapstad, en daarmee ook Cape Point, is het beste te bezoeken in de Afrikaanse zomer van oktober tot april. In deze tijd bestaat er minder kans op bewolking, regen en stormen en heb je dus beter zicht. Wil je echter walvissen spotten vanaf Cape Point, dan is juni tot oktober de beste reistijd.

Zuid-Afrika rondreis aanbiedingen

37 Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaringen en tips • 16 landen bezocht
  26 reviews
  3 waarderingen

  “Mooie route ernaartoe”

  Geplaatst 12-11-2017

  Kaap de goede hoop is een must-see tijdens je reis door zuid-afrika. Het meest zuidelijke punt van het land! De route ernaartoe is al erg mooi, door de verschillende natuurgebieden! Het bord zelf, waar we natuurlijk wel even op de foto gingen, is wel erg toeristisch, waardoor je soms lang moet wachten. Maar het uitzicht was het bezoek meer dan waard! Ga ook even langs bij boulders beach waar je honderden pinguïns ziet. Zo bijzonder om de pinguïns in het wild te zien en dat ze eigenlijk gewoon hun gang gaan ook al zijn de mensen zo dichtbij. Houd wel je neus dicht, want de geur is niet zo aangenaam.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 36 landen bezocht
  97 reviews
  108 waarderingen

  “het einde van de wereld”

  Geplaatst 11-11-2017

  Bartolomeuz Diaz gaf de Kaap in 1488 zijn naam. De Portugees was helemaal niet zo hoopvol over de plek, en noemde het aanvankelijk 'Cabo das Tormentas', Kaap der Stormen. In 1652 gaat Jan van Riebeeck in de Tafelbaai aan land. In opdracht van de Verenigde Oost-Indische Compagnie sticht hij hier de eerste Nederlandse nederzetting, een belangrijke plaats voor vers drinkwater en voedsel voor passerende schepen.Dit groeide uit tot de Kaapkolonie en uiteindelijk tot wat we nu kennen als Zuid-Afrika. Kaap de goede hoop was geboren. Ondanks deze naam waren de kapiteins die in vroegere tijden deze zeeroute naar Indië aflegden een tikkeltje nerveus wanneer zij de Kaap passeerden. Voor zo'n vierhonderd schepen was Kaap de Goede Hoop de laatste bestemming. Er liggen nog altijd scheepswrakken rond de kaap, waarvan de restanten af en toe tussen de golven te zien zijn. Cape Point is vanwege de ligging een populaire plek om te bezoeken. De hoge kliffen en de eindeloze zee en het uitzicht over het Afrikaanse binnenland geven je echt het idee dat je het einde van Afrika bereikt hebt. Om de schepen langs de gevaarlijke kliffen te leiden, staat er op Cape Point een vuurtoren. Een steile wandeling brengt je vanaf de parkeerplaats van Cape Point naar de vuurtoren. Hier in de buurt(om precies te zijn op kaap Agulhas komen de Indische- en de Atlantische oceaan samen. Op winderige dagen kan de zee hier dan ook zeer onstuimig zijn.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 37 landen bezocht
  30 reviews
  8 waarderingen

  “Kaap de goede hoop”

  Geplaatst 11-11-2017

  We reden de rondrit over de Kaap. We vonden de route in de ANWB-gids en het was prachtig. We zagen de gekleurde huisjes, de pinguïns en natuurlijk Kaap de Goede Hoop. Daar waaide het zo erg, dat we ons nauwelijks staande konden houden. We reden een hele dag op ons gemak over de route en hebben genoten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 16 landen bezocht
  13 reviews
  2 waarderingen

  “Cape point, kaap de goede hoop, boulders beach”

  Geplaatst 08-11-2017

  Bij een dagtrip in Kaapstad hebben we natuurlijk een bezoek gebracht aan kaap de goede hoop, cape point en boulders beach. We hadden een prive busje waardoor je op eigen tempo alles kan bekijken. Het nadeel vond ik dat er bussen met toeristen werden gedropt, ik vond het bijna te toeristisch! Maar de uitzichten over de oceaan zijn fantastich mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken als je in capetown bent.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “Op rustige plekjes zie je de geweldige natuur”

  Geplaatst 07-11-2017

  Wanneer je in Kaapstad bent, is het zonde om niet langs Cape Point en Kaap de Goede Hoop te gaan. Het is zeker toeristisch, zeker bij de vuurtoren van Cape Point. Maar wanneer je hier omheen loopt kan je nog verder naar het puntje waar nog maar een paar toeristen zijn te vinden. Ook de wandelen naar Kaap de Goede Hoop is zeker de moeite waard (lekker lunchen om het strandje in het midden). Met de steile afgronden en de wilde golven die hier tegenaan slaan, voel je je toch wel heel klein. Op de terugweg zou ik zeker nog even stoppen bij Boulder Beach, met een enorme pinguïn kolonie, geweldig om te zien!!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 11 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “Een simpele fotostop”

  Geplaatst 05-11-2017

  Kaap de goede oop is een plek voor een simpele fotostop. Je weet wel, die bekende foto die je altijd ziet als mensen in Zuid-Afrika zijn geweest. Ik had hier dan ook eigenlijk wat meer van verwacht maar het was echt letterlijk een plek waar de bus stopte voor een foto om daarna door te gaan naar Cape Point, dit is een mooie plek om een mooie wandeling te maken met toch wel een flinke klim omhoog wat wel zorgt voor mooie uitzichten op de zee. Deze plek zou ik zeker niet overslaan, en tja als je er dan toch al bent kun je net zo goed even stoppen bij Kaap de goede hoop toch.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “Mega toeristisch maar wel de moeite waard”

  Geplaatst 02-11-2017

  Na drie weken in minder toeristische delen van Zuid-Afrika, was het wel een beetje een schok om in het mega drukke schiereiland aan te komen. Het was desondanks wel heel erg mooi. Sowieso de pinguins bij Boulders Beach, maar ook de route om bij Cape Point te komen zelf is echt mooi. Onderweg zijn er hele mooie stranden en leuke dorpjes waar je wat kunt eten. Bij Cape Point is het echt in de rij staan voor 'de' foto met het bord, maar als je iets verder loopt dan je neus lang is kun je ook hier mooie rustige plekken vinden, waar je van de natuur kan genieten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  13 reviews
  1 waardering

  “Terug in de geschiedenis”

  Geplaatst 31-10-2017

  Op deze plek kwamen de Nederlanders aan land in Zuid-Afrika. Je proeft er bijna nog de geschiedenis. De hele tour over het schiereiland is trouwens prachtig. Je komt witte stranden tegen waarop flink gekitesurft wordt, gezellige dorpjes en mooie natuur. Natuurlijk ook even gekeken bij de Pinguïns, maar toen wij er waren zaten er maar drie.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 34 landen bezocht
  27 reviews
  9 waarderingen

  “Panoramische route naar Kaapstad”

  Geplaatst 29-10-2017

  Neem de M6 vanaf Kaap de goede Hoop naar Kaapstad! Deze route wordt veel voor auto reclames gebruikt. De wolken blijven prachtig boven de bergen hangen met aan de andere kant de ruige kust! Het betreft volgens mij een tolweg maar zeker de moeite waard!!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 42 landen bezocht
  32 reviews
  26 waarderingen

  “Must see!”

  Geplaatst 29-10-2017

  In 2012 in Zuid Afrika geweest en uiteraard ook naar Cape Point. Prachtige natuur en wildlife. Het is absoluut toeristisch, maar een must see! Zowel op land als vanaf zee (met een powerboat). Vervolgens in de omgeving gemountainbiked. Ook zeker een aanrader!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaring en tips!

Ben jij in Cape Point & Kaap De Goede Hoop geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras

Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

De Zuid-Afrika-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Meer Zuid-Afrika reisorganisaties

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budget groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook familiereizen!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Zuid-Afrika op maat.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Natuur & wandelreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Vliegtickets naar Zuid-Afrika


Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

Kras
1. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website

Van Verre
3. Van Verre

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek websiteBekijk 284 Zuid-Afrika rondreizen
Vanaf €1099 incl. vliegticket

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 398