Cape Point, gesitueerd in het Table Mountain National Park, is het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Houd je van ruige kliffen, verlaten stranden en ongerepte natuur? Bezoek dan dit beroemde natuurpark bestaande uit ruim 7.000 hectare!

Reizigers over Cape Point & Kaap De Goede Hoop

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Cape Point & Kaap De Goede Hoop bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 37 Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaringen

Historie van Cape Point

Cape Point werd vroeger ook wel ‘Cape of Storms’ genoemd vanwege de ruwe zee en de vaak aanwezige wind. Onderweg van Europa naar India moesten vele schepen het gevreesde punt passeren. Dit zorgde voor gestrande en op de kliffen gegooide schepen. In 1859 werd er een vuurtoren gebouwd op het hoogste punt om zo naderende schepen te kunnen waarschuwen. De vuurtoren is tegenwoordig nog steeds één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Cape Point is in tegenstelling tot wat velen denken, niet het meest zuidelijke punt van Afrika. Dit is namelijk het 200 kilometer naar het oosten gelegen Cape Agulhas. Het is wel met recht een van de mooiste plekken van het Kaapse Schiereiland.

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 398

Overnachten in Kaapstad

Vergelijk alle hotels in Kaapstad
Bekijk hotels

Hike naar de Vuurtoren

Cape Point

De vuurtoren bij Cape Point.

De wandelliefhebber kan kiezen tussen diverse korte en lange hikes dwars door het park over redelijk vlakke gedeeltes tot en met enkele beklimmingen. Een bezoekje aan de vuurtoren is een must bij het bezoeken van Cape Point. Een korte maar steile wandeling brengt je naar de vuurtoren die uitzicht biedt over de weidse Atlantische Oceaan. Neem hier een foto met het bordje met daarop het aantal kilometers dat je van Amsterdam verwijderd bent! Geen zin om te wandelen? Dan bestaat er de mogelijkheid om met de kabelbaan omhoog en omlaag te gaan. In de Afrikaanse winter (van juni tot oktober) is het mogelijk om vanaf dit punt bij de vuurtoren walvissen te spotten.

Wees fotogeniek op Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Het beroemde ‘Kaap de Goede Hoop’-bord.

Een korte wandeling over een bergtop brengt je van Cape Point naar Kaap de Goede Hoop, maar om de berg heen rijden met de auto kan natuurlijk ook. In dit gebied vind je klipdasjes, bavianen, antilopen, hagedissen en diverse soorten vogels waaronder struisvogels. Een bezoek aan Kaap de Goede Hoop is niet compleet zonder een foto te maken bij het beroemde ‘Kaap de Goede Hoop’-bord ter bewijs dat je echt op het meest zuidwestelijke punt bent geweest!

Cape Point
Cape Point

Cape Point – hoe kom je er?

Cape Point is ongeveer 50 km buiten het centrum van Kaapstad gelegen. Diverse reisbureautjes bieden dagexcursies aan inclusief gids en entree voor het National Park. Zelf een auto huren om ernaartoe te rijden kan natuurlijk ook. De meeste wegen in het park zijn geasfalteerd en goed begaanbaar. Tip: huur je zelf een auto, breng dan onderweg een bezoek aan Boulders Beach nabij Simonstown om de kolonie wilde pinguïns te bekijken! De route over het Kaapse Schiereiland zuidwaarts biedt sowieso vele hoogtepunten!

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras
Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

De Zuid-Afrika-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Cape Point – beste reistijd

Regio Kaapstad, en daarmee ook Cape Point, is het beste te bezoeken in de Afrikaanse zomer van oktober tot april. In deze tijd bestaat er minder kans op bewolking, regen en stormen en heb je dus beter zicht. Wil je echter walvissen spotten vanaf Cape Point, dan is juni tot oktober de beste reistijd.

Zuid-Afrika rondreis aanbiedingen

37 Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaringen en tips • 22 landen bezocht
  13 reviews
  2 waarderingen

  “mooi, maar druk”

  Geplaatst 28-10-2017

  Wat een drukte was het bij kaap de goede hoop. Er was een hele mooie route te lopen maar helaas hadden wij hier geen tijd meer voor omdat het al donker begon te worden. leuke plaats om te bezoeken in combinatie met de pinguïns in de buurt en wat andere bezienswaardigheden. mijn tip: vertrek op tijd om hier een mooie beklimming/ wandeling te doen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  27 reviews
  23 waarderingen

  “Een 'must ' tijdens een verblijf in kaapstad”

  Geplaatst 28-10-2017

  Vanuit kaapstad naar het national park gereden wat op zich zelf al de moeite waard is! Persoonlijk vind ik het 'bord' niet echt boeiend. Maar de wandeling van een uur vanaf het restaurant is echt schitterend! Struisvogels en baboons die zeer eigenwijs zijn. Vergeet ook zeker niet naar een uitkijkpunt te gaan!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 10 landen bezocht
  13 reviews
  0 waarderingen

  “niet te missen”

  Geplaatst 27-10-2017

  Niet te missen bij een trip naar Kaapstad. Goed te doen vanuit Kaapstad, onderweg kan je ook even stoppen bij het pinguïn strandje. Onderweg spot je waarschijnlijk ook baboons! Een foto bij het bord is iets wat een must is natuurlijk. Even wachten op andere toeristen natuurlijk ;)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  40 reviews
  2 waarderingen

  “Plan hier zeker een volle dag voor in”

  Geplaatst 23-10-2017

  Vanuit Kaapstad is Kaap de goede hoop goed te bereiken. Wat een prachtig natuurgebied. Let wel op de apen en laat ook zeker geen eten slingeren. Onderweg vanuit Kaapstad is het leuk om te stoppen bij Boulders Beach (pinguïns op het strand).

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “Kaap de goede hoop”

  Geplaatst 19-10-2017

  Mooie route vanuit kaapstad via Chapmanspeak drive naar kaap de goede hoop! Nog even een stop bij de pinguïns. Must see.. maar de tweede keer Kaapstad hebben we dit toch overgeslagen! Mooie uitzichten bij kaap de goede hoop. Op de terugweg gestopt in Muixenberg bij het strand met de gekleurde huisjes.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 15 reviews
  7 waarderingen

  “Leuke hike ”

  Geplaatst 19-10-2017

  Een leuke hike kan je hier doen van ongeveer 1.5 uur je hebt mooie kust lijn uitzichten en je staat dicht in contact met de beesten ongeveer een meter van je vandaan. Verder kijk wel uit voor bavianen ze zijn best agressief.
  Bij de Goede hoop aangekomen is het wel even wachten op je beurt maar dan heb je wel de statement foto van het bord .

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 32 landen bezocht
  31 reviews
  5 waarderingen

  “Winderig en koud, met mooie natuur”

  Geplaatst 28-04-2017

  Van te voren had ik niet echt een voorstelling van mijn bezoek aan Cape Point en Kaap De Goede Hoop, alleen dat ik met het bord op de foto wilde. Maar deze plek is veel meer dan dat bekende bord waar iedereen mee op de foto wil (wij moesten echt even wachten op ons fotomomentje). Wat een mooie natuur en er leven zelfs wilde dieren zoals bavianen en struisvogels, dat had ik niet verwacht. Ondanks dat het winderig en koud was (begin van de lente ben ik er geweest) heb ik super genoten van mijn bezoek. Zo dichtbij de wereldstad Kaapstad ligt een stukje prachtig natuur.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 25 landen bezocht
  66 reviews
  17 waarderingen

  “Zuidelijkste puntje Zuid Afrika”

  Geplaatst 11-01-2017

  Hier moet je geweest zijn, een mooie plek in de natuur met een spectaculair uitzicht op zee. Houd ramen en deuren gesloten en kom niet in de buurt van de bavianen, ze lijken zo lief :) klim de trappen op voor het mooie uitzicht, zeker de moeite waard.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Toeristisch ”

  Geplaatst 06-01-2017

  Het is een plek die je gezien moet hebben. Echter denkt iedereen daarover, dus het is altijd druk.
  Het is tevens het meest zuidwestelijke punt van het continent Afrika. Echt het meest Zuidelijke punt is bij Cape Aghulas. Ook gaaf om te zien. Daar komen de twee oceanen samen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 1 review
  0 waarderingen

  “I'm on top of the world!”

  Geplaatst 20-11-2016

  Via een rondreis door het zuidwesten van Zuid-Afrika, Kaap de Goede Hoop bezocht. Weliswaar op de laatste dag van de rondreis, dag nr. 14, maar wat was dat een geweldige afsluiting! Mooie en lekkere wandeling naar Cape Point, ook prima te doen op goede slippers. En dan eenmaal aangekomen mag natuurlijk een foto bovenop de grote stenen niet ontbreken, met op de achtergrond onwijs mooie vergezichten over de zee. Aanrader om wat lekkers in de rugzak te stoppen en lekker op de punt wat te eten, pas wel op voor de bobbianen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaring en tips!

Ben jij in Cape Point & Kaap De Goede Hoop geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras

Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

De Zuid-Afrika-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Meer Zuid-Afrika reisorganisaties

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budget groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook familiereizen!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Zuid-Afrika op maat.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Natuur & wandelreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Vliegtickets naar Zuid-Afrika


Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

Kras
1. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website

Van Verre
3. Van Verre

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek websiteBekijk 284 Zuid-Afrika rondreizen
Vanaf €1099 incl. vliegticket

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 398