Cape Point, gesitueerd in het Table Mountain National Park, is het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Houd je van ruige kliffen, verlaten stranden en ongerepte natuur? Bezoek dan dit beroemde natuurpark bestaande uit ruim 7.000 hectare!

Reizigers over Cape Point & Kaap De Goede Hoop

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Cape Point & Kaap De Goede Hoop bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 37 Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaringen

Historie van Cape Point

Cape Point werd vroeger ook wel ‘Cape of Storms’ genoemd vanwege de ruwe zee en de vaak aanwezige wind. Onderweg van Europa naar India moesten vele schepen het gevreesde punt passeren. Dit zorgde voor gestrande en op de kliffen gegooide schepen. In 1859 werd er een vuurtoren gebouwd op het hoogste punt om zo naderende schepen te kunnen waarschuwen. De vuurtoren is tegenwoordig nog steeds één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Cape Point is in tegenstelling tot wat velen denken, niet het meest zuidelijke punt van Afrika. Dit is namelijk het 200 kilometer naar het oosten gelegen Cape Agulhas. Het is wel met recht een van de mooiste plekken van het Kaapse Schiereiland.

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 398

Overnachten in Kaapstad

Vergelijk alle hotels in Kaapstad
Bekijk hotels

Hike naar de Vuurtoren

Cape Point

De vuurtoren bij Cape Point.

De wandelliefhebber kan kiezen tussen diverse korte en lange hikes dwars door het park over redelijk vlakke gedeeltes tot en met enkele beklimmingen. Een bezoekje aan de vuurtoren is een must bij het bezoeken van Cape Point. Een korte maar steile wandeling brengt je naar de vuurtoren die uitzicht biedt over de weidse Atlantische Oceaan. Neem hier een foto met het bordje met daarop het aantal kilometers dat je van Amsterdam verwijderd bent! Geen zin om te wandelen? Dan bestaat er de mogelijkheid om met de kabelbaan omhoog en omlaag te gaan. In de Afrikaanse winter (van juni tot oktober) is het mogelijk om vanaf dit punt bij de vuurtoren walvissen te spotten.

Wees fotogeniek op Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Het beroemde ‘Kaap de Goede Hoop’-bord.

Een korte wandeling over een bergtop brengt je van Cape Point naar Kaap de Goede Hoop, maar om de berg heen rijden met de auto kan natuurlijk ook. In dit gebied vind je klipdasjes, bavianen, antilopen, hagedissen en diverse soorten vogels waaronder struisvogels. Een bezoek aan Kaap de Goede Hoop is niet compleet zonder een foto te maken bij het beroemde ‘Kaap de Goede Hoop’-bord ter bewijs dat je echt op het meest zuidwestelijke punt bent geweest!

Cape Point
Cape Point

Cape Point – hoe kom je er?

Cape Point is ongeveer 50 km buiten het centrum van Kaapstad gelegen. Diverse reisbureautjes bieden dagexcursies aan inclusief gids en entree voor het National Park. Zelf een auto huren om ernaartoe te rijden kan natuurlijk ook. De meeste wegen in het park zijn geasfalteerd en goed begaanbaar. Tip: huur je zelf een auto, breng dan onderweg een bezoek aan Boulders Beach nabij Simonstown om de kolonie wilde pinguïns te bekijken! De route over het Kaapse Schiereiland zuidwaarts biedt sowieso vele hoogtepunten!

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras
Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

De Zuid-Afrika-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Cape Point – beste reistijd

Regio Kaapstad, en daarmee ook Cape Point, is het beste te bezoeken in de Afrikaanse zomer van oktober tot april. In deze tijd bestaat er minder kans op bewolking, regen en stormen en heb je dus beter zicht. Wil je echter walvissen spotten vanaf Cape Point, dan is juni tot oktober de beste reistijd.

Zuid-Afrika rondreis aanbiedingen

37 Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaringen en tips • 16 landen bezocht
  14 reviews
  3 waarderingen

  “Gewoon een plek waar je moet zijn geweest”

  Geplaatst 12-03-2016

  Prachtige omgeving, midden in een natuurgebied. Vol met Protea nomenclature. Prachtig uitzicht vanaf cape point. Kaap de goede hoop moet je gewoon geweest Zijn vergeet niet om te genieten. Want het is zo mooi!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 9 landen bezocht
  4 reviews
  1 waardering

  “van hoogte tot diepte punt !”

  Geplaatst 13-02-2016

  Wat was dat geweldig eerst met de kabelbaan naar het hoogste punt van Kaapstad, op de tafelberg, wauw wat hadden wij een uitzicht en we hadden het getroffen dat het mooi open weer was. Vanaf de tafelberg heb je een mooi uitzicht over kaapstad, je kan goed Lionshead, Robbeneiland en het voetbalstadion zien liggen. De mooie dassies kwamen ook geregeld voorbij. na genieten van het mooie uitzicht zijn we verder gegaan naar Kaap de goede hoop, wauw ook weer zoiets moois. naar boven met het treintje en lopend naar beneden, eenmaal op de helft even een stop om vervolgens door te gaan naar het eindpunt. Het koste wat kruim maar ooooo wat een mooi uitzicht onderweg, voor diegene onder ons die last hebben van hoogtevrees zijn gebaat bij lieve mensen die je willen helpen (dat geluk had ik). Maar ooooooo wat is het gevoel geweldig als je eenmaal bij het bekende bord staat en je realiseert dat je het gehaalt hebt, ik was zo blij en opgelucht dat ik dacht : YES I DID IT !!!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 20 landen bezocht
  14 reviews
  1 waardering

  “Veel mist met geschiedenis”

  Geplaatst 09-01-2016

  Helaas was het erg mistig op het moment dat ik er was. Wel is het gaaf om te bedenken dat vroeger alle schepen dit punt als belangrijk beschouwden. Als ze dit punt voorbij waren, waren ze er bijna!
  Als je beneden bent, kun je een wandeling omhoog doen. Men zegt dat deze slechts een half uur duurt, maar duur wel iets langer. Het is overigens wel een leuke wandeling en zal geweldig zijn als je geen mist zou hebben.
  Combineer je trip ook met Boulders beach waar je pinguins gaat spotten!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  11 reviews
  2 waarderingen

  “Mooi voor een dag”

  Geplaatst 31-12-2015

  Cape Point was mooi om een (deel van de) dag door heen te rijden. Het is een mooi gebied, en met name het besef wat er jaren geleden heeft afgespeeld zet je tot nadenken. Het beruchte kaap de goede hoop punt is druk bezocht, veel toeristen waarbij je moet wachten om op de foto te kunnen. Maar een mooie route langs de kust om er te komen, en zeker het bezoeken waard. Wel entree betalen bij het park..

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 18 landen bezocht
  13 reviews
  5 waarderingen

  “Chapman's peak”

  Geplaatst 28-12-2015

  Op weg naar Cape Point en Kaap de Goede Hoop kom je langs Chapman's Peak. Een stukje van de route dat wereldwijd bekend staat om zijn schoonheid. (Er schijnen hier veel autoreclames opgenomen te worden)
  Aan het begin van de route moet je een toegangskaartje kopen, een paar euro per persoon. Dan begint het spektakel!
  Schitterende uitzichten en spannende stukjes. Er zijn veel mogelijkheden om even te stoppen en een foto te maken.
  De weg voor en na Chapman's Peak zijn ook mooi! In het begin is het zelfs onduidelijk waar het nou precies begint, tot je bij de toegangshokjes komt.
  Een mooie ervaring!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  18 reviews
  6 waarderingen

  “Maak hier een mooie wandeling!”

  Geplaatst 04-12-2015

  Als je in kaapstad bent, dan is het zeker de moeite waard om een uitstapje te maken naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de oceaan en de woeste kust. Het is de moeite waard om op Cape Point naar de vuurtoren te wandelen. En verder, laat de auto staan, maar wandel van Cape Point naar Kaap de Goede Hoop. Deze wandeling is prima te doen, weinig hoogteverschil en goede paden, en op deze wijze kun je de omgeving heel goed in je opnemen. En dan bij de finish, staat het bekende bord van Cape of Good Hope op je te wachten. Tip: regelmatig stoppen daar bussen met hordes (Japanse) toeristen om een foto te maken bij het bord. En voordat zo'n groep allemaal de foto met het eigen toestel heeft gemaakt, duurt heeeel lang. Dus als je er bent en het is rustig, neem direct dd kans om jezelf vast te leggen op deze bijzondere plek!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 51 landen bezocht
  15 reviews
  2 waarderingen

  “Een must-do bij een bezoek aan Kaapstad”

  Geplaatst 25-08-2015

  Mooie natuur en uitzichten. Zeker de moeite waard om te bezoeken! Vooral leuk voor de foto's inderdaad!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaring en tips!

Ben jij in Cape Point & Kaap De Goede Hoop geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras

Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

De Zuid-Afrika-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Meer Zuid-Afrika reisorganisaties

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budget groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook familiereizen!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Zuid-Afrika op maat.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Natuur & wandelreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Vliegtickets naar Zuid-Afrika


Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

Kras
1. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website

Van Verre
3. Van Verre

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek websiteBekijk 284 Zuid-Afrika rondreizen
Vanaf €1099 incl. vliegticket

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 398