Reiservaringen Zuid-Korea, reisverhalen & tips over Zuid-Korea

Zuid-Korea essentials

Beste reistijd: April t/m juni, september, oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 11 uur
Richtprijs retourticket: € 700
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Zuid-Korea

Zuid-Korea staat niet direct bekend als vakantieland, maar meer als land van de High Tech industrie. Toch leent de ’Aziatische Tijger’ zich prima voor een rondreis. Je kunt een bezoek brengen aan de zwaar bewaakte gedemilitariseerde zone, hiken door de dichte wouden van het Seoraksan National Park langs tempelruïnes, de Osaek bron bezichtigen en wandelen langs watervallen en granietkliffen. De beroemdste tempel van Korea is de Haeinsa in Gayasan National Park. Fiets door Gyeongju, het openluchtmuseum van Korea, bezoek het bedevaartsoord Sokkuram, de Bulguksa tempel & de Seokuram grot en overnacht tussen de monniken in een tempel of op Koreaanse wijze in een Hanok-huis. Eindig je reis op het subtropische, vulkanische eiland Jeju.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Zuid-Korea

Seoul: markten, badhuizen & tempels

De hoofdstad van Zuid-Korea, Seoul, is na Tokyo de grootste metropool ter wereld. Middenin de stad staat de Koreaanse versie van de Euromast op de groene Nam-heuvel in het Namsan Park: de ’N Seoul Tower. Vanaf de veranda aan de voet van de toren kun je van het uitzicht genieten. Probeer ook een van de honderden badhuizen, bijvoorbeeld de grote Dragon Hill Spa. Reken erop dat je ergens tussen de 2 en 20 uur onder de pannen bent, want het gaat er anders aan toe dan wij gewend zijn. Ervaar de levendige handel op de Noryangjin vismarkt, proef de Koreaanse Kimchi en Bulgogi, en kom tot rust in de Boeddhistische Jogyesa Tempel. Buiten Seoul in de heuvels vind je de Jeondeungsa Tempel, waar je een etmaal tussen de monniken kunt verblijven. Op 55 km afstand van Seoul ligt de gedemilitariseerde zone.

Het Hawaï van Korea: Jeju

Het groene eiland Jeju staat met schitterende stranden en luxe hotels vooral bekend als honeymoon-eiland. Het subtropische eiland is per boot en per vliegtuig bereikbaar. Populaire bezienswaardigheden zijn onder meer Jeju-si, de moderne hoofdstad, en de lavagrot Manjanggul, de langste ter wereld. ’Het Hawaï van Korea’ heeft ook veel cultuur te bieden. Zo zijn er de opmerkelijke beelden van de ‘stenen grootvaders’ en kun je een kijkje nemen bij de Haenyeo; vrouwen die duiken naar allerlei schelp- en schaaldieren, inktvissen en zeekomkommers, om de kost te verdienen. Het is een traditie die verdwijnt, maar op het kleine eilandje Udo kun je alles te weten komen over deze matriarchale leefwijze.

< Lees minder

14 Zuid-Korea reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,0

Op basis van 14 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,4

  • Gastvrijheid: 8,5

  • Natuur: 7,7

  • Stranden: 6,7

  • Eten: 8,7

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Zuid-Korea.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,2

    20 landen bezocht
    16 reviews
    8 waarderingen

    “Modern en cultureel Zuid-Korea”

    Geplaatst 25-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2014 • alleen

    Zuid-Korea is een land dat door veel mensen onterecht wordt overgeslagen. De eerste indruk van zuid-Korea is dat het een erg modern land is. Overal zie je de nieuwste gadgets. Daarnaast houden Koreanen zich vast aan de traditionele cultuur.
    Wat ik niet verwacht had, was dat het openbaar vervoer super geregeld is en tegenover Nederland erg goedkoop is.
    Mensen zijn erg behulpzaam ondanks het gebrekkige Engels soms.
    Een andere reden om naar Korea te gaan is het eten. Er is voor iedereen wat wils en uiteten is niet heel duur.
    Of je nu graag de cultuur ontdekt van Korea of de natuur beide zijn zeer de moeite waard.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Korea:

    Seoul • Busan • Gyeongju

    Mijn Zuid-Korea beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 10
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    18 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Bijzondere cultuur”

    Geplaatst 22-11-2017 • gereisd mei 2010 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Ik ben in Seoul en Cheongju geweest. Indrukken van het land zijn positief. Koreanen zijn enorm gastvrije mensen, willen je overal mee helpen. Qua culturele gebouwen (tempels ed) vond ik het minder bijzonder dan andere Aziatische landen. Ik verbleef in Seoul in het business centrum, waar alles super netjes was. Was je de ene avond wezen stappen en was de straat een onwijze troep met allerlei afval, de volgende ochtend was alles blinkend schoon. Onwijs schoon land. Seoul is wel een drukke stad, maar onwijs modern. Openbaar vervoer is goed geregeld. De wisseling van de wacht bij het paleis is onwijs leuk om te zien, hele mooie kleuren. Natuur die ik heb gezien was niet heel indrukwekkend.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Korea:

    Seoul • Seoul Tower

    Mijn Zuid-Korea beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 6
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    27 landen bezocht
    26 reviews
    28 waarderingen

    “Het land van de mysterie, cultuur en wonderen”

    Geplaatst 14-11-2017 • gereisd september 2016 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Na twee keer Japan te hebben bezocht was ik opzoek naar een land met raakvlakken op gebied van veiligheid en bereisbaarheid, maar ook qua mysterie! Zuid-Korea stelde dan ook zeker niet teleur.
    Eenmaal aangekomen op de internationale luchthaven, reis je makkelijk met de de trein naar Seoul, waar ik zelf een hotel had geboekt voor vijf dagen.

    Seoul is een moderne stad met verborgen parels. Voor wie de vier grootste paleizen wil bezoeken kan men naar één van de vier toe gaan en daar een ticket aanschaffen welke toegang verleent tot de vier grootste paleizen van de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Zelf vond ik Changdeokgung de mooiste, maar dat is voor iedereen zelf om te bepalen. Reizen door de stad is het makkelijkst met de metro omdat dit qua netwerk het beste te ontcijferen valt, maar ook vervoer per bus voor wie meer wil zien is mogelijk.

    De moderne rivier Cheong-gye-cheon is een rivier met verscheidene moderne kunstwerken in het water en loopt door de stad heen en is een prima plek om samen met de lokale bewoners te pootjebaden en wat te eten tijdens warmer weer. Voor wie de paleizen gezien heeft en iets anders wil dan moderne gebouwen, is een wandeltocht door Bukchon een aanrader. Houdt er wel rekening mee dat ondanks de ouderwetse huisjes en muren, het moderne Seoul bijna altijd op de achtergrond opduikt. Een bezoek aan Gangnam is goed te combineren met een fietstocht langs de Han rivier, want er zijn goed begaanbare fietspaden in de buurt van deze wijk, bekend van Psy zijn wereldberoemde hit!

    De markten zoals Gwangjang en Namdaemun zijn een bezoekje waard, de eerste ideaal voor liefhebbers van lokaal eten. Hier zit je op bankjes tussen de Zuid-Koreanen terwijl het eten voor je wordt klaargemaakt en je ontspannen toekijkt hoe de lokale bewoners hier genieten van een momentje rust.

    Een absolute must visit is een bezoek aan de DMZ, de gedemilitariseerde zone welke Noord- en Zuid-Korea van elkaar scheidt (het is namelijk geen grens, dit wordt allemaal uitgelegd tijdens de tour). Dit is misschien wel het strengst bewapende en de meest gevaarlijke plek op aarde. Let erop dat je de tour ver van tevoren boekt (enkele weken) om teleurstellingen te voorkomen. Je aanvraag voor deelname aan de tour wordt aan de hand van je paspoortgegevens namelijk gekeurd door verschillende instanties en kost tijd. Wanneer je de tour boekt, let er dan op dat er een bezoek aan de Joint Security Area (JSA) bij inbegrepen zit!
    Dit is het hoogtepunten van de dag, want dit is waar je de bekende blauwe VN huisjes bezoekt en waar je oog in oog staat met Noord-Korea.

    Dit bezoek aan het JSA was een heftig en bijzonder bezoek. Ons paspoort werd vaker gecontroleerd dan op het vliegveld, we kregen instructies zoals bijvoorbeeld tijdens het bezoek geen oogcontact te maken met Noord-Koreaanse soldaten aan de overkant (soms staan ze dichtbij en soms verder weg) en de tour op deze plek wordt altijd geleid door een militair, die zelf aangeeft wanneer er waarvan foto’s mogen worden gemaakt. Je staat hier letterlijk pal tegenover het Noorden, en toen iedereen stil was kon men de propaganda muziek vanachter het gebouw aan de Noord-Koreaanse zijde horen, een absoluut kippenvel momentje! Houdt er rekening mee dat je er netjes gekleed uit moet zien en er niet als een sloeber bij mag lopen: volgens instructies van de toeristenkantoren worden er dan namelijk vanaf de Noord-Koreaanse zijde foto’s van je genomen om te gebruiken als propagandamiddel, waarmee dan aan de lokale bevolking zou worden aangetoond dat Westerlingen een armoedig bestaan hebben.

    Na Seoul en de DMZ te hebben bekeken is een kijkje in de natuur een prettige afwisseling. Ik kan iedereen aanraden af te reizen naar het ‘Seoraksan National Park’, bereikbaar vanuit de stad Sokcho. Deze stad is een uur twee á drie rijden vanuit Seoul en vanuit hier pakt men de bus naar het (verblijf) in het park. Eenmaal in Sokcho vond ik het lastig uitvissen welke bus vanaf welke halte ik moest pakken, ga dus zo goed mogelijk voorbereid hier naartoe.

    Ik had een hotel geboekt een minuut of twintig lopen naar de ingang van het park. Het boeken van een verblijf is een aanrader aangezien dit ‘park’ gewoon een berggebied is met vele prachtige wandelroutes. Op internet en in het park zelf (waar men voor entree wel dient te betalen) vindt men kaarten met wandelroutes met verschillende moeilijkheidsgraden. Ik heb hier twee keer een dag gehiked en de uitzichten waren echt fantastisch! Wat ik stiekem heel leuk vind was dat ik op de wat moeilijkere route bijna alleen maar Zuid-Koreaanse vakantiegangers tegenkwam welke mij soms vrolijk begroette!
    Een stel dat geen Engels sprak was bang dat ik te weinig eten bij me had (ze dachten dat ik de route van twee dagen af zou maken maar had besloten na een kwart weer terug te keren) bood me aan bij hen te zitten en mee te eten, super vriendelijk!

    Houdt er rekening mee dat je genoeg water, eten en een kaart meeneemt en wandelkleding aantrekt. Eenmaal op de route staat duidelijk aangegeven waar je heen moet lopen en kan je amper verdwalen, maar goede voorbereiding is het halve werk. Voor de echte die hards is er een route van meerdere dagen en zijn er onderweg accommodaties beschikbaar.

    Zuid-Korea was mysterieus, indrukwekkend en bood veel bezienswaardigheden, een prachtige natuur en is een bezoek zeker waard voor wie houdt van een unieke en minder standaard bestemming!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Korea:

    Seoraksan National Park • DMZ • Seoul

    Mijn Zuid-Korea beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    24 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Van cultuurshock naar begrip”

    Geplaatst 09-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in januari 2011 • alleen • zelfstandig

    Gewoond en als toerist bezocht. In 6 maanden van cultuurshock met onbegrip naar begrijpen van de cultuur gegaan. Op sommige gebieden moderner dan Europa, op andere gebieden compleet verschillend. Seoul als een metropool van gedisciplineerde chaos. Gyeongju om paleizen en historie te zien. Reis naar het zuiden voor het echte Korea in steden als Daegu en Busan en verlaat de steden om in gebieden terecht te komen waar Engels een grote uitzondering is. Bezoek het honkbal en de markten en vergeet de Soju niet. Neem de DMZ mee om spanning tussen beiden buren met kippenvel te voelen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Korea:

    Tongyeon • Gyeongju  • Busan

    Mijn Zuid-Korea beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    24 landen bezocht
    27 reviews
    4 waarderingen

    “Zuid-Korea: een bijzonder land”

    Geplaatst 09-11-2017 • gereisd augustus 2013 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Zuid-Korea is misschien niet de eerste keuze als je naar Azië op reis gaat, maar het is zeker een aanrader. Het is een divers land met vele verschillende mogelijkheden. Prachtige tempels en paleizen in Gyeongju, mooie natuur in Tongyeon en indrukwekkende steden als Seoul en Busan. Ook de DMZ is een absolute must om te bezoeken. De cultuur en de mensen maken dit land ook tot een bijzondere bestemming. Mensen zijn vaak verlegen maar als je ze uiteindelijk aan het praten krijgt zijn ze uiterst vriendelijk en gastvrij. Buiten de grote steden zijn ze nog niet echt gewend aan toeristen, dus het kan zijn dat je gevraagd wordt om met ze op de foto te gaan. Het is ook super leuk om naar een honkbal we((dstrijd te gaan. Dit is een waar uitje voor de Koreanen. Ze nemen bier en eten mee om van te genieten tijdens de wedstrijd. Vergeet niet om de typisch Koreaanse drank Soju te proberen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Korea:

    DMZ • Gyeongju  • Seoul

    Mijn Zuid-Korea beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    19 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Uniek Korea”

    Geplaatst 31-10-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Zuid-Korea is niet het eerste land waar mensen aan denken als ze naar Azië op vakantie willen gaan. Deels terecht, grotendeels onterecht. Terecht omdat het er misschien niet zo idyllisch is als op Thailand of Bali, onterecht omdat Zuid-Korea een unieke cultuur en historie heeft. Steden die in je Zuid-Korea reisplan terug kunnen komen zijn uiteraard Seoul, Gyeongju en Busan. Seoul is een van de grootste Aziatische steden, en heeft enorm veel te bezichtigen, waaronder keizerlijke tempels en uiteraard de Demilitarized Zone (DMZ) tussen Zuid- en Noord-Korea. De DMZ is meteen het meest indrukwekkende onderdeel van een reis naar Zuid-Korea. In Seoul zelf heb je verschillende buurten met ieder hun eigen karakter, zo kan je in Insadong naar een traditioneel Koreaans theehuis, kan je in Gangnam goed clubben, kan je in Itaewon de Amerikaanse invloed aanschouwen, en kan je in Myeongdong uitstekend shoppen. Wil je de grootsheid van Seoul in al zijn pracht aanschouwen, bezoek dan rond de zonsondergang Seoul Tower voor een weergaloos uitzicht over de stad. Wil je verder het land in, ga dan richting Gyeongju en Busan aan de oostkust. In Gyeongju vind je de restanten uit het Silla tijdperk en in Busan vind je een bruisende Koreaanse havenstad. Een aanrader bij Busan is de korte trektocht naar Seokbulsa Temple in de bergen rond Busan.
    Zuid-Korea is naar Aziatische begrippen niet goedkoop, maar als je op de kleintjes let kan je alsnog prima rondreizen zonder je aan het eind van de reis een ongeluk te schrikken. Het land is goed bereisbaar door de uitstekende infrastructuur.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Korea:

    DMZ • Seoul Tower • Busan

    Mijn Zuid-Korea beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    39 landen bezocht
    26 reviews
    8 waarderingen

    “Zuid Korea een land van geschiedenis”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd september 2017 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Korea is nu vooral in het nieuws door het Noorden, maar het Zuiden is een aanrader om te bezoeken. Van het heerlijke eten, de gastvrije Koreanen en de interessante geschiedenis, het is een land waar iedereen aan zijn trekken komt.

    Doordat het land niet heel erg groot is en het netwerk van bussen zeer uitgebreid kan je er heel makkelijk rondreizen. Onze aankomst was in Seoul, een wereldstad van formaat. Hier kun je naar hartenlust shoppen, eten, cultuur tot je nemen en zoals wij hebben gedaan een honkbal wedstrijd bezoeken. Maar naast de enorme steden als Seoul en Busan heeft Korea ook geweldige natuur. Wij hebben geweldig gehiked in Seoraksan National park en op het afgelegen eiland Ulleung-Do. Prachtige stranden bezocht op Jeju-Do, maar ook de spanning van de Noord-Koreaanse grens opgezocht vanuit Seoul. Daarnaast is er overal cultuur. Van oude paleizen en tempels tot musea over bloedige oorlog met het Noorden.

    Als je nog niet overtuigd bent, in Februari zijn de winter spelen in Korea, wellicht dat die beelden je zullen overhalen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Korea:

    Ulleung Do • Busan • Jeju

    Mijn Zuid-Korea beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    21 landen bezocht
    4 reviews
    2 waarderingen

    “Verrassend Korea”

    Geplaatst 20-04-2017 • gereisd maart 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Zuid-Korea het land wat me heel erg verrast heeft! Maart 2016 vlogen we naar Seoul. Vanuit daar hebben we meteen de bus gepakt naar het zuiden van Korea. Binnen een paar uurtjes met een zeer royale bus kwamen we aan in Busan. In Korea heb je veel grote busstations waar je een paar uurtjes van tevoren een niet al te duur buskaartje kan kopen voor een best luxe bus. De bus is zeker weten het makkelijkste vervoer middel in Korea. Zorg wel dat je de naam van je bestemming ook in het Koreaans op een papiertje hebt staan. Veel Koreanen spreken slecht Engels.
    Busan was onze favoriete bestemming in Zuid-Korea. Er is heel veel te doen en zoveel diversiteit. Er is een enorm strand met op de achtergrond de Skyline van Busan. De Jagalchi vismarkt vonden wij ook een hoogtepuntje. Verder prachtige parken en veel tempels. Shoppen mag ook niet ontbreken tijdens een bezoekje aan deze stad. En natuurlijk eten, eten en nog eens eten. De Koreaans keuken is geweldig. Koreaanse BBQ moet je gedaan hebben! het is niet alleen mega lekker maar ook nog eens super leuk om te doen, een flesje Soju erbij en je hebt de tijd van je leven. Busan heeft heel veel bloesem bomen die precies in bloei stonden toen wij er waren. Dit is super mooi om mee te maken en grappig om Koreaanse meisjes giechelend met hun selfiestick onder de bomen te zien staan. Vanuit Busan namen we de bus naar de volgende bestemming, Suncheon. Vanuit daar bezochten we de Boseong groene thee plantages. Wat ook zeker een must is tijdens een bezoek aan Korea. Het regende bij ons tijdens ons bezoek aan deze plantages waardoor het mistig was wat eigenlijk een super mooi zicht gaf. Verder hebben we nog een aantal plaatsen bezocht in Korea zoals Gyeongju en Sokcho. Sokcho is een vissersstadje waar vlakbij het prachtige Seoraksan National Park ligt. Hier hebben we de Dragensbag mountain beklommen. ( de meeste trappen van me leven gelopen, maar het uitzicht is het waard ) TIP!!! overnacht in Sokcho in The House Hostel.
    We eindigen onze reis met 5 dagen Seoul. Je hebt zeker een paar dagen nodig om heel deze stad te zien want hij is enorm! We hebben via een toeristen bureautje een trip naar The DMZ-zone geboekt. De grens tussen zuid en noord-Korea. Boek deze trip zodra je aankomt want het kan zijn dat hij vol zit. Deze trip was erg indrukwekkend. Je leert veel over Noord-Korea en je mag zelf een paar stappen in het duistere land zetten. Verder is Seoul en heel Korea, Beauty product en sokken Heaven. Ik heb uren geshopt en heel veel gratis samples binnengesleept. Er zijn heel veel verschillende districten waar je los kan gaan. Wat ik ook erg leuk vond in Seoul was de Han rivier die midden door de stad stroomt.
    Ook in Seoul kan je heerlijk eten! Eet zoveel streetfood als je kan, want geloof me je gaat dit missen.
    Ik zou heel graag nog eens terug gaan naar dit geweldige land. Ik raad het dus ook iedereen aan die eens iets anders wilt. Rond reizen is heel goed te doen en hotels boeken deden wij een dag van tevoren via Booking.com. Het land is relatief duur in vergelijking tot andere Aziatische landen, maar het is het zo waard!!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Korea:

    Busan • Boseong • Sokcho

    Mijn Zuid-Korea beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: 7

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 25 april 2017 21:57

      Hoi Iris, Wat leuk om te lezen. Je schrijft dat jullie de dmz zone geboekt hebben via een reisbureautje. Kun je mij vertellen wat je dan ongv betaalt? En hoe het programma er dan uit ziet? Groeten Dimfi

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtige stopover”

    Geplaatst 20-02-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Seoul een wereld stad en vrij onbekend onder toeristen. Het is een geweldige stad aan de Han rivier. Je kunt vele kastelen en tempels bezoek. Daarnaast is het een studentenstad waar je lekker en goedkoop kunt eten. Heerlijke keuken de Koreaanse keuken. Lekker met zijn alles Koreaanse barbeque doen. Echt een must do!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Korea:

    Seoul

    Mijn Zuid-Korea beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    20 landen bezocht
    16 reviews
    8 waarderingen

    “Ondergewardeerd paradijs”

    Geplaatst 13-01-2017 • gereisd juni 2016 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Zuid-Korea is een land wat onderschaduwd worden door de negativiteit van Noord-Korea. Mensen vragen zich af waarom ga je naar Zuid-Korea? Is het niet gevaarlijk? Ik heb het geluk gehad om twee jaar in Zuid-Korea te mogen wonen. In geen enkel land heb ik mij ooit zo veilig gevoeld als in Zuid-Korea.
    Mocht je overwegen om Zuid-Korea te bezoeken zou ik zeggen Doen! Vaak begint de reis in Seoul. Een indrukwekkende stad met veel highlights, maar blijf niet te lang hangen. Zuid-Korea heeft zoveel meer te bieden. Zid-Korea is makkelijk te bereizen met het openbaar vervoer. Vanuit Seoul gaan er treinen en express bussen naar andere steden. In alle grote steden is er een metro met airco, heel fijn tijdens de zomer.
    Koreanen behandelen iedereen met respect en zijn zeer behulpzaam. De oudere generatie spreekt geen Engels en de jongere schamen zich vaak om gebrekkig Engels te spreken, ondanks dat zal iedereen je proberen te helpen. Als je de naam Guus Hiddink laat vallen kun je niet veel meer fout doen. Je merkt dat hij veel respect heeft afgedwongen in Korea.

    Absolute aanraders:
    Lokale markt
    BBQ restaurant
    Proef de Soju & Makolie (traditionel achololische dranken)
    Kimchi (kool)
    Bezoek een baseball wedstrijd

    Bovenal geniet! Geniet van de cultuur, natuur en de mensen. Zuid-Korea is zeer modern en ver ontwikkeld, maar de cultuur is nog zeer traditioneel.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Korea:

    Gyeongju  • Busan • Jeju

    Mijn Zuid-Korea beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 18 januari 2017 16:19

      Hoi Sanne, Is het goed te doen om alleen een vliegticket te boeken naar Zuid Korea en dan verder zelfstandig op pad door Zuid Korea rond te trekken? Wij hebben serieuze plannen en misschien heb je nog tips voor ons. Ik hoor het graag. Vriendelijke groetjes, Jacqueline


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 18 januari 2017 16:19

      Hoi Sanne, Is het goed te doen om alleen een vliegticket te boeken naar Zuid Korea en dan verder zelfstandig op pad door Zuid Korea rond te trekken? Wij hebben serieuze plannen en misschien heb je nog tips voor ons. Ik hoor het graag. Vriendelijke groetjes, Jacqueline


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 12 januari 2018 00:22

      Hoi Sanne, leuk om je verhalen te lezen! Ik wil ook graag naar Zuid-Korea.. nou lees ik dat het in juli regentijd is. Valt er veel regen of is het best prima te doen om in deze periode te gaan?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Zuid-Korea reiservaring!

Ben jij onlangs in Zuid-Korea geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Zuid Korea specialisten

Djoser

Sawadee

Sinds 1983 organiseert Sawadee avontuurlijke groepsreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Sawadee staat voor bijzondere reiservaringen.
Bezoek website

Djoser

Djoser

Djoser is een van de meest geliefde aanbieders van verre groepsreizen. Ze bieden o.a. ook een 15-daagse Zuid-Korea rondreis.
Bezoek website

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing vind je diverse individuele Zuid Korea-rondreizen en/of kun je je eigen maatreis laten samenstellen.
Bezoek website

Meer Zuid-Korea reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Zuid-Korea

Vergelijk hotelprijzen Zuid-Korea

Top 3 Zuid Korea specialisten

Djoser

Sawadee

Sinds 1983 organiseert Sawadee avontuurlijke groepsreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Sawadee staat voor bijzondere reiservaringen.
Bezoek website

Djoser

Djoser

Djoser is een van de meest geliefde aanbieders van verre groepsreizen. Ze bieden o.a. ook een 15-daagse Zuid-Korea rondreis.
Bezoek website

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing vind je diverse individuele Zuid Korea-rondreizen en/of kun je je eigen maatreis laten samenstellen.
Bezoek website

Meer Zuid-Korea reisorganisaties