Zweden essentials

Beste reistijd: Februari, maart, mei t/m augustus
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 1,5 uur
Richtprijs retourticket: € 125
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. tekenencefalitis


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Zweden

Wie van moderne steden, kleine vissersdorpjes, natuur en design houdt, gaat naar Zweden. Bezoek Stockholm voor het historische stadshart, de goede restaurants en de prachtige ligging. Shoppen doe je in de hipste winkels in Stockholm, Göteborg of Malmö. Voor geschiedenis en lokale volkeren, zijn er eilanden van Gotland en het gebied waar de Sami leven. En dan is e natuurlijk die pure natuur: de groene golvende heuvels in het zuiden, de mooie kustlijn en grote meren in het zuidwesten, de fraaie archipels in het oosten en vooral de wildernis en hoogvlakten in Zweeds Lapland in het noorden. Zweden maakt een fantastische roadtrip!

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Zweden

Stockholm heeft het

Het gevarieerde, bruisende Stockholm wordt gezien als een van de mooiste en schoonste hoofdsteden ter wereld. De ligging is fraai: de stad is gebouwd op 14 eilanden en kent een groot aantal waterwegen. Het historisch centrum heeft mooie smalle straten met kleurrijke 17e eeuwse huizen. Het culturele aanbod van Stockholm is enorm: er zijn talloze musea (tip: het Vasamuseum!), kunstgaleries en altijd wel tentoonstellingen over fotografie, mode, design en kunst. Stockholm barst ook van de hippe bars en ecologisch verantwoorde restaurants; het is een echte hipsterstad.

Meer steden: Göteborg & Malmö

Na Stockholm zijn Göteborg als Malmö de grootste en populairste steden van Zweden. Göteborg is een grote studentenstad, met voor Zweedse begrippen lage prijzen. Een no-nonsense stad vol vriendelijke mensen die goed Engels spreken. Göteborg biedt een aantal interessante musea en monumenten. Relax in een van de vele parken en geniet van een drankje langs de haven. Malmö is het kleinere broertje van Göteborg en wordt wat minder bezocht. De vele kunstgalerijen en moderne architectuur maken dat Malmö vooral bij jongeren steeds populairder wordt.

Sàpmi (Lapland)

Lapland is het noordelijke gedeelte van Zweden waar het traditionele Sami volk leeft. Je kunt de Sami ontmoeten en hun manier van leven ervaren. Zie hoe zij tussen de elanden en rendieren leven, in houten hutten wonen, hun eigen gekleurde kleding breien en zelf hun eten verzorgen. Ze zullen je alles vertellen over hun interessante geschiedenis en hun gewoontes. Uiteraard maak je ook een tocht met een rendierenslee of hondenslee. De natuur in Zweeds Lapland is ruig en indrukwekkend; in de wintermaanden kun je er het Noorderlicht zien.

Eilanden van Gotland

Tussen Zweden en Letland liggen de eilanden van Gotland. Hier ga je naartoe als je van natuur houdt en op zoek bent naar absolute rust. Je vindt er talloze ouderwetse dorpjes en middeleeuwse kerken.

< Lees minder

24 Zweden reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,9

Op basis van 24 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,9

  • Gastvrijheid: 8,0

  • Natuur: 9,1

  • Stranden: 7,0

  • Eten: 7,5

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Zweden.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,8

    29 landen bezocht
    29 reviews
    14 waarderingen

    “Meer, bos, meer bos!”

    Geplaatst 22-04-2019 • gereisd augustus 2009 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Zweden is een fascinerend land, hoe verder je naar het noorden rijdt hoe meer bossen en meren je ziet en hoe minder mensen je tegenkomt. Blijf je meer in het zuiden, dan blijf je wat meer onder de bevolking. Op die manier kun je altijd kiezen wat je zelf prettig vindt.
    Zweden maakte voor mij onderdeel uit van een rondreis inclusief Noorwegen en Denemarken. Van die drie landen sprong Zweden er voor mij wel tussenuit. Wellicht dat Noorwegen iets mooiere natuur heeft, maar de Zweden als volk zijn veel toegankelijker en het land is veelzijdiger, bovendien ook wat minder prijzig.
    Hou je van natuur en rust, maar wil je toch af en toe wat ondernemen, dan is Zweden een prima bestemming!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zweden:

    Kungshamm • Gamla Stan • Vasamuseum

    Mijn Zweden beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    35 landen bezocht
    39 reviews
    13 waarderingen

    “Vuur, water, aarde en wind, elementaal !”

    Geplaatst 12-04-2019 • gereisd augustus 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Zweden, vaak gezien als een betrouwbaar en misschien wat saai land. Veel water en bomen ! Geologisch bekeken is het een land waar alles zich heeft afgespeeld. Ontstaan uit vuur en wind, gladgeschoren door ijs en geschuurd door wind. Bewerkt door water, zand en wind. verborgen schoonheden genoeg. Houd je van dieren dan is het Hornborgasjön rond 5 april een must. Ongeveer 20.000 kraanvogels laten hier dan hun danskunsten zien. Gotland is een prachtig eiland met een fantastisch landklimaat waar de hele zomer van alles te bleven is. Dat is ook zo in het Siljan gebied waar het berenland begint. Ja er lopen nog beren vrij rond in Zweden. Ga het eens bekijken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zweden:

    Hornborgasjön • Gotland • Siljan gebied

    Mijn Zweden beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    33 landen bezocht
    55 reviews
    15 waarderingen

    “Ik ga zeker terug naar Zweden”

    Geplaatst 06-04-2019 • gereisd november 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wij hebben pas twee plekken gezien in Zweden, allebei redelijk in het zuid-westen. De echte Zweedse natuur hebben we nog niet gezien, want vanuit Kopenhagen hebben we Malmö en Lund. Malmö is een echte studentenstad waar je gezellig een dagje kunt rondlopen. Lund heeft een gave kathedraal en de universiteit is ook erg mooi. Ik zou heel graag nog een keer de echte natuur op gaan zoeken in Zweden, maar om de sfeer van de steden te ontdekken, zijn Malmö en Lund echt een prima eerste kennismaking.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zweden:

    Malmö • Lund • --

    Mijn Zweden beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    18 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “wonderschone natuur”

    Geplaatst 30-11-2017 • gereisd juli 2008 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Zweden is een prachtig land als je houd van de natuur.
    we zijn met de boot van kopenhagen naar malmo gevaren en vanuit daar verder gereisd.
    De veelzijdigheid die het land biedt maar het extra mooi om een rondreis door zweden te maken.
    We hadden een huisje gehuurd bij een familie die een klein meertje voor het huis hadden.
    De zelfstandigheid die de mensen en niet zo afhankelijk zijn van de supermarkt maakt het extra bijzonder.
    De familie had ons ook uitgenodigd voor een BBQ en daar kwam ook het elandvlees op de BBQ. uit betrouwbare bronnen smaakte dit vlees erg goed.
    De wegen zijn goed en het kan soms zo zijn dat je een lange tijd geenverkeer tegen komt.
    Het mooie vond ik zelf ook dat je die middag ging hout zoeken zodat je s avonds gezellig met zn allen rond het kampvuur kon gaan zitten. We hebben erg genoten van de natuur en de wandelingen die we hebben gemaakt.
    neem als je naar zweden gaat een flinke portemonnee mee wat het is een duur vakantieland.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zweden:

    Gotenborg

    Mijn Zweden beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    23 landen bezocht
    27 reviews
    47 waarderingen

    “Het mooie Zweden”

    Geplaatst 29-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in augustus 2016 • alleen • zelfstandig

    Zweden
    Een veelzijdig land met voor ieder wat wils. Net als Nederland kent Zweden veel migratie en dat betekent dat er in een aantal steden wat meer diversiteit is aan mensen, activiteiten en voedsel. In het zuiden vind je het veelzijdige Malmö waar je de hele wereld tegenkomt en waar ze vooral in de zomer een heleboel leuke evenementen organiseren. Als je hier niet in de zomer verblijft, dan is het vooral leuk om het een dag te bezoeken. Je hebt het historisch centrum, het mooie strand en ook hier weer een paar goede musea. Malmö is een walhalla voor vegetariërs en veganisten. Verder naar het Noorden heb je Hjärup waar twee broers een dorp hebben gebouwd in de stijl van de oude dorpjes. Verder in het Noorden bevindt zich Lund, wat de studenten stad is van het Zuiden van Zweden. Hier vind je een aantal hele indrukwekkende musea, een prachtig historisch centrum en mooie natuur. Verder in het Noorden raad ik jullie nog Helsingborg, Mölle en Gotenburg aan!

    Het welbekende nadeel van Scandinavische landen is dat ze erg duur zijn en niet geschikt als budget bestemmingen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zweden:

    Lund • Stockholm • Mölle

    Mijn Zweden beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    24 landen bezocht
    26 reviews
    9 waarderingen

    “Van Kopenhagen naar Stockholm”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd augustus 2014 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Met mijn gezin ben ik van Kopenhagen, via Malmö naar Stockholm gegaan. Vanuit Kopenhagen hebben we de trein gepakt naar Malmö. Malmö vond ik best wel gezellig, voor een dag of anderhalf. Heerlijk wandelen langs de haven en het water, of juist een rondje lopen in de binnenstad. Daarna zijn we op het vliegtuig gestapt naar Stockholm, waar we nog 2 volledige dagen zijn geweest. Als je naar Zweden gaat, zorg dan voor genoeg geld. Vooral een biertje of een wijntje is niet te betalen, maar het eten en overige drinken is ook niet goedkoop.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zweden:

    Stockholm • Malmö

    Mijn Zweden beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    41 landen bezocht
    26 reviews
    30 waarderingen

    “Mooie natuur”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd januari 2016 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Zweden is prachtig! Zowel de steden, als de natuur in het midden en noorden van Zweden. Stockholm is een bijzondere stad, die erg gezellig is. Ga vooral in een boot voor een boottocht ! Verder vond ik de wijk Gamla Stan erg mooi, door de oude gebouwen. We hebben ook een rondreis door Sorsjon gemaakt in de winter, wat spectaculair was. Wandelen in de sneeuw, rijden op een sneeuwscooter, ijsvissen en in de avond je eigen gevangen vis opeten, een elandenpark bezoeken en als kers op de taart een hysky-sledetocht. De honden zijn zo sterk en enthousiast, dit zou ik iedereen aanraden! Top vakantie.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zweden:

    Stockholm • Metro Stockholm • Sorsjon

    Mijn Zweden beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    40 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Zweden”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd maart 2017 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Wat een fantastisch land met diverse mogelijkheden! Ik heb dit land diverse malen bezocht. Stockholm is één van de mooiste steden van Europa en schitterend voor een stedentrip. Zweeds Lapland daarerntegen is nog mooier en hoe fantastisch is het om daar een sneeuuwscootertocht te doen en een husky safari!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zweden:

    Lulea • Stockholm

    Mijn Zweden beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    6 reviews
    3 waarderingen

    “Vakantie in Zweden”

    Geplaatst 22-11-2017 • gereisd juli 2014 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Een vakantie in Zweden is zeker een aanrader. De natuur is prachtig. Mijn vrienden en ik hadden een vakantiehuisje geboekt 100km boven Göteborg, midden in een bos met een enorme lap grond erbij. Hier kon je prachtige wandelingen maken waarbij je ook elanden tegenkwam. De gastvrijheid is ook hartstikke goed bij de Zweden. Het enige minpunt is dat de prijzen in restaurants, vooral op het gebied van alcohol, vrij hoog zijn. De steden Malmö en Göteborg zijn ook hartstikke leuk om een dag te bezoeken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zweden:

    Göteborg  • Malmö • Trollhättan

    Mijn Zweden beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    23 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Een land voor natuurliefhebbes”

    Geplaatst 19-11-2017 • gereisd augustus 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Zweden is echt een vakantieland als je van natuur, rust en ruimte houdt. Je kunt er wandelen, mountainbiken, vissen en zwemmen in de vele meren. Lindenberg is een prima uitvalsbasis om het gebied rond Örebro te ontdekken. Leuk om te bezoeken zijn Nora, een oude mijnstad. Hier zie je nog echt de typische houten huizen en kun je een ritje maken in de oude diesel- of stoomtrein. Loftahammer is een leuk plaatsje aan de kust waar je kunt verblijven. In de omgeving kun je ook elanden in het wild spotten. Vimmerby is de geboorteplaats van Astrid Lingren(schrijfster van o.a. Pippi Langkous). Mooie plaats en hier ligt ook het thema park Astrids Lindgrens Värld. Vanuit hier is het ook mogelijk om het Virum Älgpark te bezoeken. Hier kun je elanden van dichtbij zien, aanraken en voeren. Je wordt rondgereden met open wagens.De plaats Västervik is ook een aanrader. Een leuke plaats om inkopen te doen, uit eten te gaan en te zwemmen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zweden:

    Vimmerby • Virum Älgpark • Västervik

    Mijn Zweden beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Zweden reiservaring!

Ben jij onlangs in Zweden geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Zweden vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Zweden

Vergelijk hotelprijzen Zweden