Reiservaringen Tunesië, reisverhalen en tips over Tunesië vakanties

Tunesië essentials

Beste reistijd: April t/m juni en september, oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 3 uur
Richtprijs retourticket: € 250
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, gele koorts, hepatitis B, rabies. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Vakantie naar Tunesië

Tunesië is vooral populair als all inclusive strandbestemming. In sommige strandplaatsen is het toerisme doorgeslagen, maar Tunesië heeft meer te bieden dan strand en de overheid zet daar ook steeds meer op in. Vlak achter de kust ligt een gastvrij land met talloze historische schatten en lege woestijnen. Bezoek bijvoorbeeld de verwoeste stad Carthago, het imposante Romeinse amfitheater in El Djem, de kleurrijke medina’s in onder andere hoofdstad Tunis of Sousse en overnacht onder de steren in de wijde Sahara, die je per kameel of met een 4×4 kunt ontdekken.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Tunesië

Vissersplaatsje Mahdia & Wereldwonder El Djem

Het rustige visserplaatsje Mahdia heeft een kleine en overzichtelijke oude medina. Vanaf de robuuste stadspoort, de Skiffa el Kahla, kun je doorlopen tot Place de Caire, waar mannen waterpijp roken en domino spelen. Vanaf de verdedigingsmuren van de Bordj el-Kebir vesting heb je een mooi uitzicht over de hele medina, de enorme islamitische begraafplaats en de punt van de kaap. Vanuit Mahdia ben je in 3 kwartier in El Djem, een dorpje middenin een landschap van olijfboomgaarden. De Romeinen bouwden hier een groot amfitheater, waar je meestal wel veel toeristen ziet.

Avontuur rond badplaats Hammamet

Hammamet is met meer dan 100 hotels een waar toeristenoord, maar wel een goed uitgangspunt voor dagtripjes in het noorden. Je kunt een bezoekje brengen aan de oude stad ‘Vieil Hammamet’, Carthage Land (een soort mini-Efteling met Afrika als thema) de hoofdstad Tunis, het oude Carthago en het schilderachtige dorpje Sidi Bou Said. Een uurtje rijden ten zuiden van Hammamet ligt Sousse, met mooie stranden en een traditionele medina.

De poort naar de Sahara

Als reizend door Tunesië de omgeving is veranderd in een soort maanlandschap, dan ben je in de buurt van het dorp Matmata, beroemd geworden als decor van Star Wars-films. Overal in het dorp zijn grotwoningen waar al eeuwenlang Berberfamilies wonen. Het oasestadje Douz, een stukje westelijker, wordt ook wel de ‘Poort naar de Sahara’ genoemd. Het is een prima uitvalsbasis voor tochten door de woestijn. Je kunt met een huurauto over het gigantische Choot El Jerid zoutmeer rijden, waar vaak luchtspiegelingen worden gezien. Een tocht richting Ksar Ghilene, met een overnachting in een Berbertent, is ook een aanrader.

< Lees minder

7 Tunesië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

5,5

Op basis van 7 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 6,4

  • Gastvrijheid: 3,1

  • Natuur: 5,7

  • Stranden: 6,1

  • Eten: 6,0

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Tunesië. Deel jouw ervaring met Tunesië en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 4,6

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Tunesië voldeed niet aan onze verwachtingen”

    Geplaatst 15-01-2017, gereisd in juni 2014, 2 weken lang, bezocht met vrienden, zonvakantie met TUI

    Om te beginnen met het leuke van de vakantie. Wij hadden veel leuke berichten gelezen over de stad Hammamet dat we daar gelijk enthousiast over werden. We vonden een ontzettend mooi hotel en besloten direct te boeken. Het hotel was precies zoals het op de foto geadverteerd werd: prachtig. Een mooi zwembad die je gelijk de vakantiekriebels gaf, een gezellig en actief animatieteam waar je je dagen mee kon vermaken. Het hotel was erg leuk. Vanuit het hotel kon je ook naar een dierentuin, waar de dieren er goed en verzorgd uit zagen en we hebben nog kunnen genieten van een boottocht met een paar andere gasten van het hotel. Echter bleef het positieve ook alleen bij het hotel. Als ik op reis ga, dan hou ik er van om ook iets van het land zelf te ontdekken waar ik op bezoek ben. Zo wilden wij naar het strand lopen en werden wij tegen gehouden door de politie. Ze vroegen ons wat wij durfden te zoeken op straat en verzochten ons om per direct weer terug te keren naar het hotel. Wij hebben ons de rest van de vakantie erg onveilig gevoeld. Nooit meer een vakantie in Tunesië voor mij.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Het hotel • Dierenpark • Boottocht

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 4
    • Eten: 5
    • Stranden: 6

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 1,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Tunesië monastir”

    Geplaatst 05-01-2017, gereisd in juli 2016, 1 week lang, bezocht met partner, zonvakantie

    Spanje top! Duitsland ook top! Turkije geweldig!! Tunesië een afgang! Onbeschoft vies land slecht eten kwaliteitverhouding kwa eten was oké hotelkamer was niet echt slecht voor het geld wat wij betaald hadden zwembad was erg luidruchtig en koud zwemwater ... kortom ik geef het een cijfer 6 ......

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Spanje  • Duitsland • Turkije

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 2
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 1
    • Eten: 3
    • Stranden: 2

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    15 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Een vies land, weinig gastvrijheid, prachtig binnenland”

    Geplaatst 03-01-2016, gereisd in juli 2014, 2 weken lang, bezocht met partner

    In juli 2014 heb ik Hammamet bezocht. Hier heb ik 11 dagen doorgebracht in een resort. Toen merkte je weinig van de chaos die er nu is. De stranden zijn prachtig, het echte eten kan ik niet goed beoordelen omdat wij aten in ons resort en dit was niet zo best. Normaal houd ik niet van all-in vakanties, maar in Tunesië werd ons dit wel aangeraden. 'S avonds hebben we af en toe een medina bezocht maar ik vond de bevolking zeer opdringerig en je word al snel opgelicht, ik vond het veel extremer dan bijvoorbeeld in Turkije. Ik heb een meerdaagse rondreis door Tunesië gemaakt waardoor ik gelukkig ook kennis heb mogen maken met de prachtige natuur en cultuur. De dagen in de Sahara zal ik echt nooit meer vergeten. De eindeloze zandvlaktes, dromedaris tocht met zonsondergang, fata morgana's, zoutvlaktes, oases, watervallen... Gedurende mijn bezoek aan Tunesië zag ik vooral veel stellen die samen op vakantie waren. Wat betreft de reisperiode, het was overdag vaak extreem warm overdag waardoor je niet snel iets onderneemt, je moet er van houden!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Sahara • Douz

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 5,8

    31 landen bezocht
    1 review
    1 waardering

    “door de GASTVRIJHEID VERSCHRIKKELIJK!”

    Geplaatst 03-08-2015, gereisd in mei 2014, 1 week lang, bezocht alleen, zonvakantie

    Vorig jaar Mei (2014) ben ik in Djerba geweest. Het hotel was oké. Een groot nadeel was dat daar niemand Engels kon, ze spraken alleen Frans. De Tunesische keuken vind ik heel erg lekker. De reden waarom ik Tunesië afraad is: De mensen in het algemeen zijn onvriendelijk, als je nee zegt dan bedreigen ze je tot je ja zegt en laten je totaal niet met rust. Ik vond dit de ergste vakantie die ik ooit gehad heb, dat is dan mijn mening.

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,0

    35 landen bezocht
    6 reviews
    1 waardering

    “Best een mooi land, maar verschrikkelijke bevolking”

    Geplaatst 29-01-2015, gereisd in oktober 2006, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Met afstand de vervelendste bevolking die ik op reizen heb meegemaakt. Agressief, handtastelijk, dit maakt het heel vervelend om te genieten.
    Eerst maar even positief. Het land zelf is behoorlijk mooi. Woestijn, leuke dorpjes, romeinse restanten. Je moet hiervoor wel echt het land in gaan en niet blijven hangen in de toeristische badplaatsen.
    Maar goed, de bevolking. Nu ga ik generaliseren, want niet iedereen is natuurlijk vervelend, maar ik heb zo veel slechte mensen ontmoet dat je toch onbedoeld een beetje een hekel aan ze gaat krijgen. Partners is een aantal keer betast/aangerand (waar ik naast stond waardoor ik meerdere keren behoorlijke ruzie/stennis heb gehad), behoorlijk wat keren zeer agressief contact gehad om hele suffe dingen als; niet naar binnen willen komen, niet kopen van een souvenir, de weg vragen (stel je voor dat ik zomaar de weg ergens heen wil weten). Zelfs een keer met de dood bedreigt omdat ik niks wilde kopen (was wel met afstand het dieptepunt van de trip).
    Ik zou er echt nooit meer heen gaan en raad het ook niemand aan. Al met al wel jammer want het is eigenlijk best een mooi land met een aardige keuken...

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Moskee van Kairouan • El Djem • Nefta

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Tunesie, ga vooral het binnenland in! ”

    Geplaatst 04-01-2015, gereisd in juli 2013, 2 weken lang, bezocht met partner, zonvakantie met TUI

    2 weken in Tunesie geweest in een all inclusive resort in oud Hammamet. Daar was echt niets te beleven maar het strand was prachtig. We lagen heerlijk, wel tussen de locals in boerkini, maar het was mooi. We zijn bijna iedere avond met de taxi (5 euro per rit) naar het nieuwe gedeelte van Hammamet gegaan. Daar was wel wat te doen. Vreselijk vond ik de uitgemergelde paarden voor de koetsen, echt hard verscheurend! Het leukste was onze 2daagse trip naar de Sahara. Onderweg hebben we leuke dorpjes aangedaan, een kamelenritje gemaakt en een oase gezien. Wel hebben we onderweg veel armoede gezien. Houd wel rekening met de Ramadan, het is best vervelend dat jij je helemaal vol eet en drinkt en het personeel niets mag. Tunesie is een prima bestemming maar er zijn zeker wel mooiere landen in Afrika!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Hammamet nieuw • Nabeul • Sidi Bou Said

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,0

    20 landen bezocht
    3 reviews
    2 waarderingen

    “Troosteloos Tunesië ”

    Geplaatst 14-08-2014, gereisd in september 2012, 2 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Tijdenlang was het aardig onrustig in Tunesië. Dit hoeft echter niet te betekenen dat het in de badplaatsen onveilig is. September 2012 gingen wij dan ook naar Tunesië: aan het strand in Hammamet. Het 5- sterrenhotel waar wij verbleven was aardig leeg. Helaas werd de service daardoor niet vriendelijker of sneller voor de gasten die er wel waren. Het strand, waar Hammamet het met name van moet hebben, was leeg en onverzorgd met stoelen en parasols die omgewaaid of gegooid waren. Wil je als dame alleen even op straat ergens naartoe lopen, dan voelt dat niet fijn. Het gloednieuwe mozaïekmuseum in Tunis is wel een aanrader. Al waren ze zo zuinig op hun nieuwe museum dat je van die 'douchemutsen' om je schoenen heen moest doen.

    Wil je mooie blauw-witte dorpjes zien, ga dan naar Port el Kantaoui en Sidi Bou Said. Hier is de sfeer relaxter en vind je een aantal terrasjes waar je uitzicht hebt op de haven. Door alle blauw met witte huisjes, doet het bijna een beetje Grieks aan, maar ook heeft het iets Marokkaans door de vele verschillende deuren en opengeklapte ramen.

    Tunesië heeft veel grootschalige (all-inclusive) hotels waar je van moet houden. 5-sterren in Tunesië is ook niet hetzelfde als in andere landen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Hammamet • Port El Kantaoui • Sidi Bou Said

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 6
    • Eten: 6
    • Stranden: 6

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Tunesië reiservaring!

Ben jij onlangs in Tunesië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Tunesië reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Tunesië

Vergelijk hotelprijzen Tunesië