Op reis naar Azië - reiservaringen, tips & mooiste landen

Azië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Misschien wel het meest geliefde reizigerscontinent van allemaal. Want Azië heeft álles: exotische culturen en eeuwenoude tempels, eindeloze rijstvelden en tropische jungles, hagelwitte stranden en verlaten Robinson Crusoe- eilandjes, de hoogste bergen en ook het lekkerste eten ter wereld. En dan is er nog het financiële aspectje. Want vooral in backpackfavoriet zuidoost-Azië blijven de prijzen heerlijk laag.

Best beoordeelde landen
in Azië

Op basis van 1261 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Malediven

MaledivenMalediven- 9,0

“Een van de mooiste plaatsen op aarde”

Fred Brands

Lees 8 Malediven ervaringen

Thailand

ThailandThailand- 8,8

“Tempels, feest en hete curry”

Ayla de Wit

Lees 106 Thailand ervaringen

Nepal

NepalNepal- 8,8

“Magie, mystiek en religie in Nepal”

Anne-Marije Talens

Lees 26 Nepal ervaringen

Laatste Azië ervaringen

“Geweldige reis met een geweldige gids”

Sri Lanka Sri Lanka - 9,0 door Anita Abbink
“Wij hebben een privé gids ingehuurd:Wicky via http://www.tourguidessrilanka.com Een geweldige aardige gids die ons 17 onvergetelijke dagen heeft bezorgd. Wij hebben zoveel gezien en erg genoten. Deze man is een echte aanrader. Doet alles voor je en weet de mooiste plekken. Enorm betrouwbaar. Je kunt samen met hem je reis plannen. Eigen inbreng is prima. Hij reserveert leuke kleinschalige hotels. Een reis om nooit te vergeten.

“Eten en drinken in Singapore”

Singapore Singapore - 8,0 door Nathalie Rosbergen
“Singapore heeft vooral op culinair gebied veel te bieden. Er zijn vele kraampjes, overdekte hallen met eettentjes en stalletjes waar het eten goed is én goedkoop. Een bijzondere ervaring is het om een cocktail in het Raffles hotel te bestellen. Hier is ooit de cocktail Singapore Sling uitgevonden. Daarnaast is dineren in een van de restaurantjes langs het water ook een goede optie. Wat betreft cultuur zijn de vele tempels prachtig.

“Leukste stadje van onze reis”

Hoi An -
door Daisy
“Tijdens onze reis was dit ons punt om even te relaxen. Ook wij zijn langer gebleven dan gepland, gewoon omdat het erg relaxed is. Geen luchtvervuiling, karakteristieke huizen, lekker eten en een mega goed verblijf. We verbleven in het Vinh Hung River ressort met een heerlijk zwembad en er ging dagelijks een gratis bootje die je naar het oude centrum bracht. Zeker een aanrader!

“Een Cultuur apart”

Georgië Georgië - 8,8 door Nomad
“Georgië is een land van uitersten. De culturele verschillen in de kaukasus zijn enorm. Zo heb je de Svaneten en Kazbegen in het noorden, Imereten centraal en een totaal autonome republiek in het zuiden genaamd Adzjarië. Adzjarië is bijvoorbeeld dan ook werkelijk een totaal ander land. Alsof je je ver in de Aziatische jungle waant. Echter lijdt dit niet tot problemen in het land en is het een van de meest vredige plekken waar ik ben geweest. De Georgiërs zijn een erg gastvrij volk, ook al spreekt zeker niet iedereen engels, ze willen je altijd zo goed mogelijk helpen. Het is een nog niet zo ontdekte cultuur, en dat maakt het alleen maar mooier. Georgië heeft heel veel natuurlijke pracht en al helemaal als je een liefhebber van bergen bent. Je kunt reizen naar de zwarte zee voor de mooie Zwartzand stranden.

“Beschamend!”

India India - 4,6 door Eduard Hiemstra
“Wij waren met een groepsreis van Djoser 22 dagen in Noord India en Nepal.Je hebt vies, smerig en goor. India is de overtreffende trap daarvan! Een opennhoping van vuilnisbelten, ratten, hondsdolle honden en 24 uur per dag lawaai. Een verschrikkelijke cultuur ook, overleden kinderen worden niet verbrand maar in de Ganges geflikkerd, worden ze opgegeten door ratten en honden. Mag je doornheen roeien voor 30,-. Ook een heel wreed verschil tussen arm en rijk. De rijken zie je niet, wel de duizenden bedelaars. Never ver meer naar dit vreselijke lans

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op