Op reis naar Azië - reiservaringen, tips & mooiste landen

Azië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Misschien wel het meest geliefde reizigerscontinent van allemaal. Want Azië heeft álles: exotische culturen en eeuwenoude tempels, eindeloze rijstvelden en tropische jungles, hagelwitte stranden en verlaten Robinson Crusoe- eilandjes, de hoogste bergen en ook het lekkerste eten ter wereld. En dan is er nog het financiële aspectje. Want vooral in backpackfavoriet zuidoost-Azië blijven de prijzen heerlijk laag.

Best beoordeelde landen
in Azië

Op basis van 1239 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Malediven

MaledivenMalediven- 9,0

“Een van de mooiste plaatsen op aarde”

Fred Brands

Lees 8 Malediven ervaringen

Thailand

ThailandThailand- 8,8

“Tempels, feest en hete curry”

Ayla de Wit

Lees 105 Thailand ervaringen

Nepal

NepalNepal- 8,8

“Magie, mystiek en religie in Nepal”

Anne-Marije Talens

Lees 26 Nepal ervaringen

Laatste Azië ervaringen

“Sultanaat middenin Azië ”

Brunei Brunei - 7,8 door Minke Smits
“Er komen erg weinig toeristen naar Brunei, en degene die er komen zijn er enkel voor een paar uurtjes tijdens de overstap naar een andere plek in Azië. Ook tijdens die paar uurtjes is het zeker de moeite waard een dagtocht naar bijvoorbeeld de hoofdstad te boeken. Zelf heb ik hier vier maanden gewoond en een redelijk groot gedeelte van het land gezien. Highlights voor een kort bezoek zijn zeker de hoofdstad Bandar Seri Begawan met de grote moskee, het indrukwekkende paleis van de sultan, maar ook het oude woonhuis en moskee van de vorige sultan. En mocht het zo uitkomen, 's avonds zijn veel gebouwen schitterend verlicht en maakt een bezoek erg speciaal. Op dat moment is het ook erg leuk om te stoppen bij de Night Market voor een lekkere (vaak zoete) snack. Een aanrader is om met een ferry naar de 'water village' te gaan, een compleet ander leven dan op het 'vaste land'. Ook de natuur van Brunei is indrukwekkend, maar hiervoor is een bezoek van een paar dagen in Brunei noodzakelijk.

“Een van de meest relaxte steden van Laos”

Luang Prabang -
door Max Gerrits
“In Luang Prabang kom je helemaal tot rust. Midden door de stad stroomt een grote rivier met prachtige groene oevers met daarachter hoge rotsen. Of je nu gaat fietsen langs de rivieroever of gewoon geniet op een van de vele terrasjes, Luang Prabang zal je positief verrassen! ( kleine kanttekening: let bij het fietsen wel op dat je je tas niet in je mandje doet want er zijn wat zakkenrollers actief op brommers). Wanneer je het niet erg vindt om heel vroeg op te staan kun je 's ochtends vroeg getuige zijn van een bijzonder ritueel. In oranje kleden gehulde Boeddhistische monniken gaan symbolisch in een lange optocht bedelend voor voedsel langs de lokale bevolking. In Luang Prabang vind je trouwens opvallend leuke en goeie restaurantjes en dat kan op een reis door Azië erg fijn zijn. Een aanrader is de Utopia bar waar in de loop van de middag veel reizigers/toeristen samenkomen. Als je de zon hier ziet ondergaan snap je waarom dit veruit de meest populaire hangout van de stad is.

“Frans koloniaal Hoi An”

Hoi An -
door Max Gerrits
“Hoi An is een prachtig en rustig stadje in het midden van Vietnam. Het heeft de oorlog goed doorstaan en de traditionele, vaak geel geschilderde, gebouwtjes uit de Frans-koloniale tijd zijn grotendeels nog in tact. Net als de mooie houten Japanse brug. In Hoi An is eigenlijk niets te doen behalve lekker rondwandelen door het oude centrum van het stadje of fietsen in de omgeving. Maar op een rondreis door Vietnam kan dit een welkome afwisseling zijn. 's Avonds worden er in het riviertje dat door de stad stroomt tientallen drijvende kaarsen aangestoken die zorgen voor een mooie sfeer. Aan het water zijn ook genoeg restaurantjes te vinden. Zelf verbleven wij in een homestay bij een lokale familie, dit is echt een aanrader! De kamer was erg schoon en het ontbijt was simpel maar smaakte goed.

“Partytown bij de tempels van Angkor”

Siem Reap -
door Max Gerrits
“Veruit de meeste toeristen en reizigers die de tempels van Angkor bezoeken, verblijven in Siem Reap. Door de grote bezoekersaantallen probeert Siem Reap zich te ontwikkelen tot een volwaardige stad. Qua winkels etc. wil dit nog niet echt lukken maar kroegen en (Westerse) restaurants schieten er als paddenstoelen uit de grond. Voor de meeste jongere reizigers zal dit een pluspunt zijn maar ik kan me voorstellen dat wanneer je iets ouder bent je het centrum van Siem Reap liever overslaat. Het oogt allemaal nogal schreeuwerig en goedkoop. De prijzen liggen door de populariteit van Angkor Wat en Siem Reap echter stukken hoger dan in de rest van Cambodja. Daar moet wel bij gezegd worden dat de rest van Cambodja over het algemeen spotgoedkoop is.

“Orang utans kijken in Tanjung Putin National Park”

Kalimantan -
door Max Gerrits
“Pangkalan Bung is het vertrekpunt voor een rondvaart door het Tanjung Putin National Park. In dit oliestadje zelf is erg weinig te beleven. De lokale bevolking is niet gewend aan toeristen en dus je bent hier zelf snel de toeristische trekpleister. Reden te meer om een aantal nachten door te brengen in de jungle van het nabijgelegen National Park Tanjung Putin. In de haven of in je hotel kun je eenvoudig een boot tour door het National Park boeken. Op deze boot verblijf je een of meerdere nachten en vaar je langs de voor toeristen toegankelijke feeding stations voor orang utans. In dit junglereservaat leven zowel wilde als semi-wilde orang utans die om verschillende redenen bijgevoerd moeten worden. Je vaart een aantal dagen stroomopwaarts de jungle in en overnacht 's nachts op het dek van de boot. De meereizende kapitein, kok en gids zorgen voor een onvergetelijke ervaring! Naast de orang utans zie je ook gegarandeerd groepen neusapen door de bomen slingeren en met wat geluk een krokodil. Zwemmen wordt hier sterk afgeraden...

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op