27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 30 december, 2019

Surrealistisch, majestueus, grotesk, spectaculair: weinig bijvoeglijk naamwoorden doen recht aan het aangezicht van de bizarre rotspieken van het Zhangjiajie National Forest Park. Ze inspireerden James Cameron voor het fantasielandschap in de 3D-film Avatar.

Zhangjiajie National Forest Park

De natuur in het Zhangjiajie National Forest Park is écht adembenemend. Enorme spitse rotspartijen en hoge rotspilaren, half begroeid met groene gewassen, worden afgewisseld door flinke bergen en diepe afgronden. In deze streek komt geregeld mist voor, waardoor de bergen en spitse toppen door de mist naar boven komen. Dit zorgt voor een unieke en buitengewone aanblik. Men zegt dat de bijzondere natuur in het Zhangjiajie Park de inspiratiebron was voor de film Avatar. Het park huist meer dan 500 verschillende boom- en bamboesoorten en ruim 700 siergewassen. Ook leven hier tientallen vogelsoorten en diverse bijzondere insecten en vlinders.

Vliegtickets Chengdu

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Chengdu
V.a. 469 Cheaptickets.nl

Overnachten in Zhangjiajie

Vergelijk alle hotels in Zhangjiajie
Bekijk hotels Booking.com

Facts & Figures

Zhangjiajie is China’s eerste officiële nationale park en is onderdeel van het bijna 400 vierkante kilometer grote ‘Wulingyuan Scenic Area’, in 1992 benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Toegang kost circa €35 voor drie dagen, inclusief gebruik van de kabelwagentjes. Het Zhangjiajie National Forest Park ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van de stad Zhangjiajie (1,5 miljoen inwoners), in het noorden van de provincie Hunan. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 50 km2. De naam Zhangjiajie betekent in de Chinese taal ‘Zhang family homeland’ en men gaat er dus vanuit dat dit gebied vroeger eigendom was van de familie Zhang.

Zhangjiajie National Forest Park
Zhangjiajie National Forest Park
Zhangjiajie National Forest Park

Wandelen door het Zhangjiajie National Forest Park

Het Zhangjiajie National Forest Park is het best te bekijken wanneer je je te voet verplaatst. Hiken in dit gebied is zeer populair en geeft je een goed beeld van de grootte en diversiteit van het park. Er zijn grote hoogteverschillen en de paden kunnen erg smal en ongelijk zijn, waardoor voornamelijk de getrainde hiker en bergbeklimmer hier goed uit de voeten kan. Klimmen onder begeleiding van een lokale gids is daarom het overwegen waard.

Doodeng: de glazen loopbrug

Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge

De Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge.

In september 2015 werd officieel de Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge geopend: een brug met doorzichtige glazen bodem op 300 meter hoogte, die twee kliffen met elkaar verbindt over een afstand van bijna 400 meter. Een onvergetelijke ervaring voor een ieder zonder hoogtevrees!

Tianmen Mountain

Tianmen Mountain

Trap naar ‘Heaven’s Gate Mountain’.

Vlakbij Zhangjiajie City ligt ook de Tianmen Shan of ‘Heaven’s Gate Mountain’: een enorme karststenen berg in de vorm van een uitgeholde natuurlijke boog. De berg is bereikbaar via eerst een spectaculaire kabelbaan vanaf het station van Zhangjiajie-stad, gevolgd door een zo mogelijk nog fraaiere busrit over een weg met 99 haarspeldbochten, ook wel de ‘Heaven Linking Avenue’ genoemd. Eenmaal boven met de bus moet je nog 999 traptreden op om onder de 130 meter hoge en 57 meter brede boog te staan. Langs de steile bergwand is hier een spectaculair, 3 kilometerlang glazen pad aangelegd: de ‘Glass Mountain Walk’.

Tianmen Mountain

De weg vol bochten naar Tianmen Mountain.

Zhangjiajie National Forest Park – hoe kom je er?

De stad Zhangjiajie beschikt over een vliegveld, waar geregeld vluchten uit andere Chinese steden, zoals Beijing, Shanghai en Chengdu, aankomen. Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Zhangjiajie. Zhangjiajie is ook te bereizen met de trein vanuit diverse steden. Vanuit de stad Zhangjiajie kun je met de lokale bus of met een taxi naar het 30 kilometer verderop gelegen National Park.

Top 3 China specialisten

333TRAVEL
333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Beste reistijd Zhangjiajie National Forest Park

In de wintermaanden, van half november tot half maart, is het erg koud in de regio rondom Zhangjiajie. Temperaturen onder het vriespunt en sneeuw zijn zeker geen uitzondering. Het is zeker geen aanrader om tijdens deze maanden te gaan hiken in het national park, aangezien de kans op uitglijden en ongelukken reëel is. Van half maart tot en met juni heeft het gebied te kampen met een regenseizoen, waardoor er veel neerslag valt en de bergen veelal in de mist zitten. De beste reistijd is dan ook van juli tot en met half november. Houdt er rekening mee dat het in de maanden juli en augustus over het algemeen iets drukker is met bezoekers vanwege de schoolvakanties.

6 Zhangjiajie reiservaringen en tips

 • Michel Bosch

  44 landen bezocht
  26 reviews
  10 waarderingen

  “Het nationale Avatar Mountain park”

  Geplaatst 11-05-2019

  Onwerkelijk mooi Zhangjiajie National Park. Direct toen we er foto's van zagen wilden we hier heen. Het ligt een beetje ver van alle andere plekken af, waardoor het wel lastig is er te geraken. Uiteindelijk een directe vlucht geboekt vanaf Shenzen (bij Hong kong China in) naar Zhangjiajie stad. Vanaf Zhangjiejie is het nog 1,5 uur met een minibus naar Wulingyuan waar een van de ingangen van het park is. Je toegangskaartje is niet goedkoop, ongeveer 25/30 euro. Maar daarvoor mag je 4 volle dagen het park in. Voor de kabelbanen dien je nog extra te betalen maar de bus die je bij de viewpunten af kan zetten is inclusief. Wij hebben twee volle dagen gehiked, en zagen de meest fantastische landschappen. Hoge karstpilaren met boompjes begroeid. Rivierjes, aapjes, prachtige bloemen. En gelukkig hadden we 1 dag slecht weer, waardoor we de karstpilaren omhuld zagen met wolken. De viewpoints hebben prachtige namen zoals "Fields in the sky".
  Met de Bailong elevator recht omhoog langs een rotswand. We vielen hier van de ene verbazing in de andere. Prachtig prachtig!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Floyd

  13 reviews
  3 waarderingen

  “Indrukwekkende natuur, saaie stad”

  Geplaatst 25-04-2019

  Zhangjiajie is met zijn karstenbergen één van de mooiste natuurparken die ik heb gezien. Zhangjiajie is een verzamelnaam voor meerdere parken vlakbij Zhangjiajie Stad. De stad zelf is niet veel aan en de meeste parken zijn nog een uur rijden. Wel is het de perfect uitvalsbasis voor het bezoeken van Tianmen Mountain: een rotsplateau die honderden meters recht naar beneden gaat. Met de kabelbaan vanuit Zhangjiajie stad heb je een fantastisch uitzicht en de hoogtes zijn duizelingwekkend. Hier vind je ook "the stairway to heaven" een lange trap die leid naar een "oog" in de berg. Een uurtje rijden buiten de stad vind je Wulingyuan park, waar je de beroemde karstenpunten vindt. Volg de kronkelde rivier tussen de pieken of pak de lift en bekijk het spektakel vanaf boven.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Marjolein Versteeg

  28 landen bezocht
  15 reviews
  2 waarderingen

  “Een van de mooiste natuurparken ”

  Geplaatst 15-04-2019

  Hier vind je een uniek landschap, ook wel bekend als de ‘avatar’ bergen. Het park is immens uitgestrekt, wij zijn twee volle dagen gegaan en hebben er nog een dag naar Tianmen Mountain aan vastgeplakt. Neem vooral de wandelpaden als je de Chinese toeristen wilt ontwijken, ook een kabelbaantrip naar de hoogste berg ia de moeite waard!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Amy van Loon

  26 landen bezocht
  26 reviews
  13 waarderingen

  “Avatar gebergte”

  Geplaatst 27-11-2017

  Zhangjiajie is absoluut een van de meest geweldige nationale parken die ik ken. Je kunt de bergen zelf beklimmen. Een goede conditie is wel aan te raden. Heb je die niet kun je ook bijna alles met de kabelbaan doen. Of je kan een combinatie van kabelbaan en wandelen doen. 2 á 3 dagen binnen Zhangjiajie heb je zeker nodig. Trek daarna nog een dag uit om naar Tianmen berg te gaan en nog een dag om naar de glazen brug te gaan. Stalen zenuwen heb je daar echt wel nodig.

  Een bezoekje aan Zhangjiajie mag zeker niet ontbreken tijdens een reis door China.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geert jan

  50 landen bezocht
  26 reviews
  36 waarderingen

  “Zwevende bergen in prachtig landschap!”

  Geplaatst 24-11-2017

  Zhangjiajie National Park is de highlight bij de stad. Het is een park met hele hoge natuurlijke stenen pilaren in een groot oerbos waar veel apen voorkomen! Er zijn meerdere manieren om boven te komen (lopen, lift, kabelbaan) waar de honderde treden natuurlijke de beste optie is aangezien je het meeste ziet. Als er wolken/mist is tussen de pilaren, lijkt het net alsof de rotsen in de lucht zweven! Dit is echt heel apart om te zien en een echte mindf*ck. Leuk weetje: de inspiratie voor “The floating mountains (Pandora)” uit de film avatar komt van dit park. Het park is goed te bereiken met het openbaar vervoer vanuit de stad en je kan overnachten in het park! Meerdere dagen in het park raad ik zeker aan aangezien ze nu ook een glazen brug over een vallei hebben gebouwd die je niet wilt missen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Pieter Jaspers

  49 landen bezocht
  52 reviews
  12 waarderingen

  “Groot en prachtig”

  Geplaatst 28-10-2017

  Neem een viertal dagen om alles te zien. Twee dagen in Zhangjiajie (je ticket hiervoor is sowieso meerdere dagen geldig); een dag Tianmen Mountain (absoluut niet overslaan!), en eventueel een dag naar de glazen brug. Je moet helaas, door de immense grootte van het nationaal park, steeds de bus nemen tussen verschillende uitzichtpunten. Je kunt gelukkig wel stukken lopen en wat bergjes beklimmen. De uitzichten zijn majestueus.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Zhangjiajie reiservaring en tips!

Ben jij in Zhangjiajie geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 China specialisten

333TRAVEL

333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties heeft een breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen naar China.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer China reisorganisaties

Djoser
Djoser

O.a. de Transsiberië Express!
Bezoek website

Baobab
Baobab

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Begeleide groepsreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Riksja China
Riksja China

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Advies op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden China

Alle bezienswaardigheden in China

Vliegtickets naar China


Hotels in China zoeken

Hotels in China zoeken

Boek je rondreis naar China

333TRAVEL
1. 333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Groeps en individueel.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek websiteBekijk 97 China rondreizen
Vanaf €131 incl. vliegticket

Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 397

Volg ons op Facebook