Gemiddelde beoordeling Sri Lanka


Cultuur & bezienswaardigheden

8,7

Gastvrijheid

8,8

Natuur

9,1

Stranden

8,4

Eten

8,3

Gemiddelde beoordeling

8,7
Op basis van 45 Sri Lanka ervaringen

Reizen naar Sri Lanka

Met slogans als ’A land like no other’ en ’Wonder of Asia’ probeert de overheid van Sri Lanka de toeristen weer naar dit tropisch eiland in de Indische Oceaan te bewegen. Onder invloed van de burgeroorlog en later de tsunami stortte het toerisme in elkaar. Maar sinds de laatste kopstukken van de Tamiltijgers in 2009 geliquideerd zijn en veel tsunamischade herstelt, is het vredig in Sri Lanka en keren de toeristen langzaamaan terug. Terecht, Sri Lanka is ‘de Parel van de Oriënt’ die barst van het groen en de tropische vegetatie. Sri Lanka biedt cultuur in het noorden, natuur in het midden en bounty-stranden in het zuiden. Bezoek eeuwenoude tempelsteden, beklim de mysterieuze Adam’s Peak en Sigiriya (‘Lion’s Rock’), bereis de groene theevelden per trein en relax op de gouden zandstranden vol palmen aan de west- en zuidkust.

Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka

Overnachten in Sri Lanka

Vergelijk alle hotels in Sri Lanka
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Sri Lanka

Culturele Driehoek, Kandy & Lion Rock

Isurumuniya tempel, Anuradhapura

Liggende Boeddha in de Isurumuniya tempel in Anuradhapura.

Een van de hoogtepunten van Sri Lanka is de zogenaamde Culturele Driehoek, een gebied vol met koningssteden, vulkanen, Boeddhistische tempels, theeplantages en oude paleizen. De Driehoek loopt van Anuradhapura in het noorden en Pollonaruwa in het oosten tot de culturele hoofdstad Kandy in het midden van het land. Tip: klim boven de jungle uit naar eeuwenoude rotsforten. De rots van Sigiriya, ook wel Lion Rock genoemd, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Sri Lanka. Liever van het gebaande pad af? Beklim dan de naastgelegen Pidurangala rots, waarmee je uitzicht hebt op Sigiriya.

Strand: Unawatuna, Mirissa en Tangalle

Paalvissers in Koggala

Paalvissers in Koggala.

Cultuur en natuur te over, maar toch komt het leeuwendeel voor een tropische strandvakantie. Massaal strijken toeristen neer op de westkust, met stranden vol betonnen bunkerhotels. Een slimme toerist huurt een chauffeur en rijdt door naar de zuidkust, waar de sfeer ontspannen is en de accommodaties goedkoop. Hoe verder oostwaarts, hoe kleinschaliger en idyllischer. Van het langgerekte hippieoord Hikkaduwa en het gezinsvriendelijke Unawatuna naar het fraaie halfronde baaitje van Mirissa en het fotogenieke, verstopte Goyambokka beach bij Tangalle. Strandplaats hoppen!

Natuur & wildlife: Ella & Nuwara Eliya

Nuwara Eliya theevelden

Theeplantages in Nuwara Eliya.

In het bergachtige binnenland rond Ella en Nuwara Eliya vind je de felgroene theevelden waar Sri Lanka zo bekend om is, maar ook fraaie watervallen en tropisch regenwoud. Vanuit Ella kun je een schitterende (en héél goedkope) treinreis maken naar Kandy, of andersom. De typische Zuidoost-Aziatische zoogdieren als tijgers, hyena’s, wolven en neushoorns komen in Sri Lanka niet voor, maar wel olifanten, waterbuffels en krokodillen, allerlei aapjes en bonte vogels.

Het onontdekte noorden & de oostkust

Surfers in Arugam Bay

Surfers lopen langs Seven Star Rock op Arugam Bay.

De avontuurlijke reiziger bezoekt ook het nog amper bezochte noorden en de noordoostkust van Sri Lanka. Het was hier waar de burgeroorlog zich met name afspeelde. Tamiltijgers streden er tegen de regeringstroepen voor een eigenlijk onafhankelijke staat. De strijd kwam in 2009 tot een einde en het noorden en oosten is nu veilig om te bezoeken. Je vindt er nog veel oorlogsverhalen en restanten, maar ook ongerepte lagunes, prachtige lege stranden (vooral rond Trincomalee, met Nilaveli en Uppuveli ) en de fascinerende stad Jaffna, het culturele centrum van de Tamils (hindoes) in Sri Lanka. Helemaal in het zuidoosten ligt het relaxte surfersplaatsje Arugam Bay.

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Top 3 Sri Lanka specialisten

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Niet hier maar dáár je rondreis boeken, voordelig en lokaal!
Bezoek website

PANGEA Travel
PANGEA Travel

Individuele Sri Lanka rondreizen. PANGEA Travel geeft persoonlijk reisadvies en de reizen zijn op maat aanpasbaar.
Bezoek website

art

Reisinspiratie

Alle Sri Lanka artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Sri Lanka

Bekijk de top 10 Sri Lanka rondreizen

45 Sri Lanka reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,7
Op basis van 45 Sri Lanka ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,6

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Sri Lanka, land van de lach”

    Geplaatst 05-03-2017, gereisd in januari 2017, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Het is een geweldig land, met cultuur (mooie goed verzorgde en onderhouden tempelcomplexen). Wij waren bij de volle maan ceremonie in Anuradhapura. Bezoek in het drukke Kandy de tempel van de tand en doe vooral een safari in één van de mooie natuurparken, wij zijn in Uda Walawa in de buurt van Embilipitiya geweest. Sluit de vakantie af met enkele stranddagen, zoals in hotel Pandanusbeach resort in Induruwa

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Anuradhapura • Kandy • Galle

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Sri Lanka: een echte aanrader!”

    Geplaatst 18-02-2017, gereisd in september 2016, 2 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Sri Lanka is een prachtig land! Het is zeer geschikt om zelf rond te reizen, en samen met mijn zus heb ik dit dan ook twee weken gedaan! Na aankomst in Colombo hebben we direct de taxi gepakt richting het treinstation om hier een trein te pakken richting Kandy. Het uitzicht in de trein is echt prachtig, en tevens is het een zeer goedkope manier van reizen. Na aankomst in Kandy zijn we meteen richting het noorden gegaan, en met een taxi aangekomen in Sigiriya. Hier is een bezoek aan de Lions Rock een echte aanrader! Oke, je betaald er wel wat voor, maar het uitzicht is prachtig (als je rond zonsondergang daar bent).Hierna zijn we met een tuktuk verder gereisd richting Polonaruwa, waar we langs de 'oude stad' zijn gegaan. Het is inderdaad oud, en doordat het op de Werelderfgoedlijst staat betaal je weer de hoofdprijs. Via onze guesthouse eigenaar hebben we een safaritocht geboekt. We werden opgehaald bij het guesthouse, en hebben een prachtige safari gehad waarbij we meermaals olifanten van dichtbij hebben gespot, prachtige vogels gezien, en kwamen tot onze verbazing zelfs een krokodil tegen. Vervolgens zijn we met de bus, wat al een avontuur op zich is, richting het zuiden naar Kandy gegaan. Na een bezoek aan de Tooth Temple en een Kandyshow heb je het hier weel gezien (na 1dag zijn wij dan ook al doorgereisd). Wel werden we door onze tuktuk driver gewezen op een steen in het Kandy Lake waar bij toeval een leguaan en schildpad zaten; je blijft je verbazen in Sri Lanka! Waar we eerst nog richting Ella wilden reizen besloten we toch met de trein richting het strand in het zuiden te gaan. Na een treinreis van 8uur, ja vertraging is heel normaal in Sri Lanka, kwamen we aan in Matare. Het strand was hier echt prachtig en super rustig, op wat Sri Lankezen en enkele toeristen na was hier haast niemand! Bezoek hier zeker de underground temple, het is echt prachtig en hele mooie schilderingen in de tempel en de ondergrondse ervaring is ook uniek! Verder hebben we hier ook gesnorkeld, waarbij we, naast hele mooie vissen, een prachtige schildpad spotten! Vanuit Matare zijn we 's ochtends vroeg om 6u met de tuktuk naar Mirissa gereisd voor een walvissentocht.In mijn optiek echt verschrikkelijk, ik heb twee uur lang last van zeeziekte gehad. Gelukkig was het personeel op de boot wel heel vriendelijk en behulpzaam, maar ik doe dit nooit meer! Vanuit Matare hebben we ook een theeplantage bezocht, toch een must als je in Sri Lanka bent. Hierna zijn we met de bus doorgereisd naar Unawatuna, wederom een echte aanrader! Wat een leuk strandleven vind je hier, leuke tentjes met heerlijke ligbedden, goed eten, lekker cocktails, in 1 woord: genieten! Onze laatste dagen hebben we relaxed doorgebracht hier, wat een ontspannen sfeer & zeer vriendelijke mensen. Waar je in het noorden soms het gevoel hebt afgezet te worden, krijg je hier echt waar voor je geld! Vanuit hier zijn we nog met een tuktuk naar Galle gereden, leuke stad om te bezoeken en paar uur rond te wandelen, maar blij dat wij hier niet hebben overnacht. In Unawatuna vind je ook nog een tempel op de berg, een echte aanrader deze aan het eind van de middag te bezoeken, en hier de zonsondergang mee te pakken! Voor wie zelf rond wil reizen is Sri Lanka uitermate geschikt, iedereen helpt je de weg te vinden! Ook qua budget ligt het aan je zelf wat je uitgeeft, wij hebben er voor gekozen luxe hotels af te wisselen met simpele guesthouses. Na een hard matras, koude douche, en een kakkerlak gespot te hebben (dit was een tip uit de LP), voelt de luxe van een hotel als verdiend. Al zijn de ontbijtjes bij de simpele guesthouses soms beter dan bij menig hotel. Mocht je een koffieliefhebber zijn, jammer maar dat kennen ze in Sri Lanka niet. Het is enkel thee, thee, thee (logisch vanwege de Engelse historie). De koffie die ze je aanbieden wordt ook wel de Sri Lankaanse koffie genoemd, dit smaakte naar aarde, dit probeer je maar 1x. Het fijne aan reizen in Sri Lanka is dat je zelf bepaald hoe je reist, met een wat duurdere, koude (ja de airco staat vol aan) taxi, een goedkopere, hobbeligere tuktukrit, met de zeer goedkope, maar wat gevaarlijkere bus, of waar mogelijk met de trein om optimaal te genieten van het uitzicht. Mocht je nog twijfelen? Ik zeg doen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Matare • Unawatuna beach • Lions Rock

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Smile smile smile:D!”

    Geplaatst 08-01-2017, gereisd in augustus 2016, 3 weken lang, bezocht met familie, individuele rondreis

    Sri Lanka, zoveel verschillende kanten! Natuurlijk staat het voor een groot deel in het teken van cultuur en religie(s). De prachtig tempels en stupa's blijven natuurlijk niet onopgemerkt als je in Sri Lanka verblijft, stuk voor stuk een bijzondere verschijning. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. De natuur in prachtig en ongerept, het eten verrukkelijk! Het enige minpuntje van Sri Lanka vond ik de stranden, deze waren minder mooi als ik had verwacht. Echter is het wel een aanrader om je verblijf in Sri Lanka te combineren met een paar dagen Malediven, waar de stranden natuurlijk ongekend prachtig zijn!

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Bijzonder vriendelijk, veelzijdig land ”

    Geplaatst 08-01-2017, gereisd in augustus 2016, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Eigenlijk is Sri Lanka het perfecte land voor een trekvakantie. De natuur is prachtig, de mensen ongelofelijk vriendelijk, de cultuur heel bijzonder en het eten heerlijk! Het leuke is ook dat je kunt afwisselen tussen relatief minder toeristische, authentieke stukjes zoals Anuradhapura en het noorden van het eiland enerzijds en echte toeristische partyplaces zoals Arugam Bay anderzijds! Helemaal top! Wij zijn onze trektocht gestart in Colombo, daar we hier ook met het vliegtuig aankwamen. Eerlijk is eerlijk, ik zou dit niet als must aanraden: de stad is heel druk, chaotisch en destijds heel drukkend warm. Als je maar beperkt de tijd hebt, zou ik deze stad lekker overslaan en vanaf het vliegveld doorreizen naar Negombo of Galle. Verder is het plaatsje Anuradhapura heel mooi, hou er rekening mee dat de locals hier allemaal wit dragen. Als je zelf geen wit draagt, word je dit zeker niet kwalijk genomen, maar persoonlijk voelde ik me er niet helemaal op mijn gemak bij! Snorkelen bij pigeon island, wat vaak wordt aangeraden, is zeker mooi, maar zooo adembenemend is het niet. Als je geluk hebt zie je kleine haaien en schildpadden, wat uiteraard heel cool is, maar het koraal is grotendeels dood!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Anuradhapura • Arugam bay • Ella

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Een warm bad, wat n prachtig land!”

    Geplaatst 03-01-2017, gereisd in juli 2016, 2 weken lang, bezocht met familie, groepsrondreis

    Via Tui de rondreis, de vele gezichten van Sri Lanka, gedaan. Niets teveel gezegd. Wat n veelzijdig land, echt verschillende landschappen, gastvrije lokale bevolking, cultuur, prachtige tempels. Iedere dag was anders, qua weer, omgeving. Supermooie hotels, goed eten, veel keus, busreis goed geregeld, mooie safari gedaan. Minpuntjes waren de fietstocht tijdens de reis, fietsen zijn slecht daar, links fietsen is voor ons Nederlanders niet te doen en de kruidentuin was een heel commerciële activiteit, t ging alleen maar om spullen te verkopen. Verder hebben we genoten!!!! Een warm bad!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Kandy • Koggala  • Trincomalee

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    8 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Adembenemend mooi!”

    Geplaatst 31-10-2016, gereisd in oktober 2016, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Een rondreis door Sri Lanka was onze huwelijksreis, geen standaard honeymoon bestemming maar wij hebben er geen moment spijt van gehad!
    Één van de dingen die het land zo mooi maakten was de vriendelijk van de bevolking. Het maakt niet uit op welke plek je komt, overal is iedereen even vriendelijk.
    Zelfs de verkopers op stralen dit uit, waar je in andere landen nog wel eens opdringerig kan worden overgehaald door verkopers krijg je in Sri Lanka een: "You're welcome." te horen als je aangeeft geen interesse te hebben.
    Ook in het dagelijks leven zie je dit terug, in Sri Lanka komen vier verschillende geloofsovertuigingen voor, die met respect voor elkaar naast elkaar leven. Zo zie je in bepaalde plaatsen moskeeën, katholieken kerken, boeddhistische en hindoeïstische tempels staan, op cultureel gebied heeft het land daarom ook genoeg te bieden!
    Als je door het land reist merk je ook dat het een prachtige natuur heeft, van de delen met stranden en palmbomen tot de bergen met theeplantages en moestuinen en van de nationale parken tot de vlaktes om de wegen, je blijft je ogen uitkijken.
    Het is ook echt een aanrader om een stuk met de trein te reizen, met je treinraam open genieten van het prachtige landschap!
    Verder is de keuken van dit land ook heerlijk, vooral als je op de traditionele manier met je handen eet.
    Wat ons betreft is Sri Lanka absoluut de moeite waard om te bezoeken, een vriendelijk land waar je ook gemakkelijk in je eentje doorheen kan reizen of je dit nou met een klein of groot budget doet!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Anuradhapura • Nuwara Eliya • Sigiriya

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    1 waardering

    “Sri Lanka: Geweldig land voor ieder wat wils!”

    Geplaatst 05-08-2016, gereisd in juli 2016, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    We hebben drie weken door Sri Lanka gereisd en vonden het in één woord geweldig! Het is een heel divers land met cultuur, natuur, mooie stranden en lieve mensen.

    Wij hebben de volgende plaatsen bezocht:

    Negombo (1,5 nacht): Omdat we midden in de nacht aankwamen hebben we een hotel gekozen dicht bij het vliegveld. Negombo is dan de meest voor de hand liggende locatie. Het was een prima plek om even bij te komen van de reis, maar de stad heeft niet veel te bieden. Na een goede nachtrust is het dus zaak om naar mooiere plekken van dit land te gaan.

    Habarana (3 nachten): Vanuit Habarana hebben we verschillende bezienswaardigheden bezocht. Het was een goede uitvalsbasis voor bijvoorbeeld Dambulla Cave Temple, Sigiriya Rock, Minneriya NP (heel veel olifanten!) en natuurlijk Polonnaruwa.

    Anuradhapura (1 nacht): stad zelf is niet mooi, maar het tempelcomplex is adembenemend. Neem een tuktuk voor nog geen 10 euro en laat je de hele dag rondrijden langs de verschillende tempels.

    Trincomalee (4 nachten): Heerlijke plek om even bij te komen, prachtige stranden vooral bij Nilaveli. Je kunt goed zwemmen in dit gebied. Snorkelen stelt weinig voor; veel koraal is dood.

    Kandy (2 nachten): Ontzettend drukke stad met veel verkeer en verkeersopstoppingen. Na een bezoek aan de prachtige botanische tuinen en de 'Tempel van de tand', is ons negatieve beeld van Kandy weer wat bijgesteld. Deze twee plekken waren prachtig!

    Treinreis Kandy-Ella: Deze reis kun je niet overslaan als je in Sri Lanka bent, wat een fantastische uitzichten!

    Ella (2 nachten): Leuk backpackersdorpje, gemoedelijke sfeer met gezellige restaurantjes aan de hoofdweg. De beklimming van Little Adams Peak was eenvoudig, maar zeker de moeite waard. Tip om te slapen: Lucky Star Ella met een prachtig uitzicht op Ella Rock.

    Arugam Bay (3 nachten): Leuk surfersdorp, zee was te ruw om in te zwemmen, maar surfen of bodyboarden ging goed! Relaxte sfeer en lekkere restaurantjes. Tips: Hideaway: Ontzettend aardig eigenaresse die van alles voor je regelt, leuke bungalows en heerlijk eten (zowel lunch, als diner). Tandoori Hut: Geweldig eten en heerlijke verse sappen; probeer vooral de passion fruit juice!

    Kataragama (1 nacht): We hadden dit hotel geboekt, zodat we de volgende dag zeker op tijd zouden zijn voor de safari. Het tempelcomplex hebben we overgeslagen. De tempels schijnen mooi te zijn, het stadje zelf stelt niets voor.

    Yala National Park (1 nacht): Geweldige ervaring. We hebben overnacht in Big Game Camp, echt een aanrader! 's Middags gingen we op safari in Yala NP (14.30-18.30u). In dit park hebben we ontzettend veel dieren gespot; olifanten, krokodillen, pauwen, visarend, visuil, ijsvogels, toekan, nog meer fantastische vogels, waterbuffels, hertjes, zwijnen, mangoes, aapjes en ook een luipaard! 's Avonds hadden we een heerlijke BBQ op onze campsite.

    Tangalle (2 nachten): Heerlijke plek om de laatste paar dagen nog even te relaxen. Ook hier was de zee te ruw om in te zwemmen, maar gelukkig hadden we ook een fijn zwembad bij onze fantastische bungalows (Lanka Beach Bungalows). Op onze laatste avond hebben we de Groene zeeschildpad nog een eieren zien leggen op het strand; dat was wel even een cadeautje!
    Vanuit Tangalle zijn we direct teruggegaan naar het vliegveld. Met ontzettend veel indrukken zijn we inmiddels weer terug in Nederland.

    Vervoer
    Wij hebben voornamelijk gebruik gemaakt van privé-vervoer. Dit is een veel veiligere manier van reizen dan met de bus. Vraag vooral aan het ho(s)tel om dit te regelen; je hebt dan meer kans op een betrouwbare goede chauffeur en niet onbelangrijk een goede auto. De infrastructuur is goed aangelegd, in het zuiden zijn zelfs een paar snelwegen. Ook wanneer je volgens Google Maps op een klein zandweggetjes terecht zou komen, was het vaak gewoon geasfalteerd.
    Treinkaartjes voor Kandy-Ella zijn te koop via www.seat61.com.

    Onze reistijden a.d.h.v. privé-vervoer:
    Negombo-Habarana: 6 uur
    Habarana-Anuradhapura: 1,5 uur
    Anuradhapura-Trinco: 2 uur
    Trinco-Kandy: 6 uur
    Ella-Arugam Bay: 2,5 uur
    Arugam Bay-Kataragama: 2,5 uur
    Kataragama-Tangalle: 2 uur
    Tangalle-Colombo Airport: 4 uur

    Eten
    Het Sri Lankaanse eten waren wij over het algemeen niet zo weg van. Gelukkig waren er veel plekken waar je ook Westers eten kon eten. Overigens kwamen we ook mensen tegen die het eten juist erg lekker vonden; het blijft natuurlijk een kwestie van smaak.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Luipaarden spotten in Yala NP • Surfen in Arugam Bay • Anuradhapura

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 5
    • Stranden: 10

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    20 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Geweldig land & bevolking!”

    Geplaatst 27-07-2016, gereisd in juli 2016, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Juli 2016 hebben wij drie weken door Sri Lanka rond getrokken. Wat een fantastisch mooi land! De bevolking maakt het nog extra bijzonder, zo warm, open en bescheiden.

    Na onze vlucht hebben we een overnachting in Negombo gedaan om even te acclimatiseren. Hierna gingen we naar Sigiriya, geslapen in een boomhut om de volgende dag Lion’s Rock te beklimmen. Echt een aanrader, de entreeprijs is belachelijk hoog (30 dollar p.p.) maar wel een gave ervaring, boven op de rots liepen kleine monnikjes rond wat zorgde voor een prachtig beeld. Vertrek wel vroeg (wij begonnen om 07.00) voor alle drukte. Daana zijn we naar Polonnaruwa gegaan om daar het tempelcomplex te bezoeken, ook hier weer 25 dollar p.p. betaald, we schrokken er wel van. Het is een groot complex (daarom zou ik niet gaan fietsen beter per tuk-tuk) met voornamelijk ruïnes, ik vond dit nogal tegenvallen. Op het einde nog wel aantal mooie en bijzondere tempels gezien.

    De volgende dag gingen we naar Kandy daar naar de botanische tuinen geweest. ’S Avonds naar de Temple of Tooth waar een ceremonie plaats vond. Vanaf Kandy de prachtige treinreis naar Ella gemaakt, heel bijzonder! Zeker een hoogtepunt van onze reis. Ook het rondrijden op onze scooter in de omgeving van Ella was geweldig, naar de Nine Arch bridge en door dorpjes heen, alle kinderen zwaaien naar je! Little Adams Peak beklommen, tip: ga nog een berg verder voor nog mooier uitzicht.

    Vanuit Ella naar Arugam Bay gegaan, dit vonden wij erg tegenvallen. Heel vies strand, overal plastic en heel toeristisch, je betaalde er 5 euro voor een biertje. In de buurt kun je het Kudumbigala Monastery bezoeken dit was heel erg tof, een tempel op een rots met een heel indrukwekkend uitzicht!

    Vanuit Arugam bay naar Kattaragama waar een groot gelovig festival plaats vond, geweldige ervaring met veel kostuums, dans en olifanten. We waren een van de weinige toeristen. En Yala National Park bezocht, dit was waardeloos, hele hoge toegangsprijs en erg weinig dieren gezien, in de week dat we er waren meer in het wild gezien, misschien hadden we pech.

    Daarna doorgereisd naar Tangalla, prachtig strand en ruwe zee. We verbleven bij Nuga Eden Villa: topper. Vervolgens gingen we naar Dickwella, naar een erg leuke surfspot, good vibes! (Accommodatie: Dots bay house) Toen naar Unawatuna naar een prachtig hotel hoog gelegen (Horizon Hilltop Villa), middagje naar Galle geweest. Tip: Elita Restaurant in Galle, overheerlijke tonijn! Laatste dag in Colombo geweest, maar dit kun je echt overslaan, niks aan.

    Tip: Wij hebben alle accommodaties telkens een dag van te voren geboekt via Airbnb, werkt perfect! Reis met de bus, geweldige (doodenge) ervaring tegen een heel klein prijsje!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Ella • Hiriketiya beach (Dickwella) • Lions Rock

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    13 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Sri lanka, you surprised me! ”

    Geplaatst 16-04-2016, gereisd in juli 2015, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Onze reis in Sri lanka start in Negombo. Negombo is de stad die het meest dichtbij het vliegveld ligt. Verder merken wij dat hier weinig te beleven is. Dit komt ook mede door onze reistijd waarin Negombo zich in het regenseizoen deel valt van Sri lanka.

    De volgende dag reizen wij door naar Anuradhapura. We hebben hier een tuktuk chauffeur ingehuurd om ons in het grote tempel complex gecombineerd met Mihintale rond te rijden. We hadden ontzettend veel geluk met onze chauffeur die ons veel kon vertellen, en veel laten zien. Dit is ontzettend mooi, en erg indrukwekkend om alle oude tempels en verschillende stupa’s te zien! Aan het eind van de middag brengt onze chauffeur ons naar Mihintale, waar we na vele trappen te hebben beklommen een ontzettend mooi uitzicht hebben over het land. Voor mij is deze dag een van de mooiste ervaringen in Sri lanka!

    Na deze mooie stop reizen we met de bus door naar Dambulla. Een erg klein stadje, met tot onze verbazing redelijk onvriendelijke mensen. De gouden tempel in Dambulla vinden wij zeker na alle mooie tempels die wij in Anuradhapura hebben gezien erg tegen vallen. ’s Middags willen we Sigriya Rock bezoeken, door een tip van het vorige hotel wisten we dat we dit het beste konden doen via de berg tegenover Sigirya, Pidurangala Cave & Rock Temple. Dit blijkt een uitstekende keuze, in plaats van de 30 dollar die aan toegang wordt gevraagd bij Sigriya, betalen wij samen ongeveer 7,50 met gids op deze berg te beklimmen. En het mooiste is ook nog dat wij een ontzettend mooi uitzicht hebben op Sigiriya (als je op Sigirya staat kun je de rots uiteraard niet zelf zien), en verder bied het hetzelfde uitzicht over de rest van het land. Deze ervaring heeft heel onze dag weer goed gemaakt!

    De volgende dag reizen we met de bus naar Kandy. Kandy is een erg gezellige stad waar vanalles is te beleven. Wij kiezen ervoor om met een tuktukchauffeur naar het Elephant orphanage en de thee plantages te gaan. Het is een erg leuke dag, maar voor mij vooral een tegenvaller. Het Elephant Orphanage blijkt geen weeshuis maar een olifanten dierentuin waar de olifanten overal gestresst aan kettingen liggen, en wel 100den mensen dezelfde 2 baby olifantjes een fles willen geven. Hier wilde ik dan ook snel weg. De theeplantage is wel erg leuk om te bezoeken. Al met al is Kandy een leuk plaatsje om enkele dagen te vertoeven.
    Nu maken we de treinreis van Kandy naar Ella, het is wel zaak om minstens 1 dag van te voren bij het treinstation je treinkaartje te boeken om zeker te zijn van je plaats. De maar liefst 8 uur durende treinreis is een lange reis, maar is het zeker waard. Je hebt ontzettend mooie uitzichten, rijd door thee plantages heen en het geeft je de ultieme ervaring tussen de locals.
    Eenmaal in Ella aangekomen willen we hier niet meer weg, WAUW! Een klein dorpje maar het heeft ontzettend veel de bieden. We zijn naar Little Adams peak gelopen en naar de watervallen gegaan. De hele sfeer in dit dorp geeft ons beide zo een fijn gevoel dat we hier makkelijk een stuk langer hadden kunnen verblijven.

    Na Ella maken we de reis verder richting Tissamaharama, waar we de volgende ochtend zeer vroeg een safari in Yala national Park hebben geboekt. Wij hebben voor een ochtend safari gekozen, en voor ons was dit voldoende. Het park is niet dusdanig groot en wij hebben het geluk gehad in de ochtend een luipaard, olifanten, buffels en vele andere dieren te hebben gezien. En wauw! Dat luipaard wat een ervaring was dat om die in het echt te zien!

    We vervolgen onze reis vanuit Tissa naar Mirissa om een dagje rust te hebben. De volgende dag gaan we naar Galle. Galle valt ons ontzettend tegen, prijzen zijn in korte tijd enorm gestegen, je moet moeite doen om een fatsoenlijk betaalbaar hotel te vinden en de wandeling langs de Nederlandse VOC invloeden valt ons erg tegen. Het stadje zelf is leuk, maar de eerdere recensies die wij hebben gelezen doen meer vermoeden dan wat het is. Het is leuk om er een dagje door te brengen maar voor ons was dat ook meer dan voldoende. Tijd om onze doortocht te maken naar het strand.

    Onze laatste week hebben wij doorgebracht aan het strand in Trincomalee (Nilaveli). Nilaveli is het meest rustige stuk strand in Trincomalee. We hebben een dag een scooter gehuurd en verder genoten van het ontzettend mooie strand wat het te bieden heeft. Heerlijk even bijkomen van alle indrukken die wij hebben opgedaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Anuradhapura • Ella • Sigriya

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0


    • 12 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 11 juni 2016 00:36

      Gaaf om je reisverhaal te lezen! Ik ga van de zomer 3 weken rond reizen in Sri-Lanka. Gekke vraag, hoe is het eten daar, is de kans groot dat je veel last krijgt van je darmen? Dit is iets waar ik tegen op zit namelijk haha. Toilette zijn daar denk ook heel erg beperkt of is dit wel bij elke bezienswaardigheid aanwezig?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    11 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “geweldig mooi land ”

    Geplaatst 23-03-2016, gereisd in september 2014, 2 weken lang, bezocht met familie, groepsrondreis

    wij hebben een rondreis gemaakt door sri lanka in september 2014 via negombo ,Sigiriya ,kandy richting galle het meest hebben wij genoten van de wonderschone natuur met prachtige wilde olifanten en groen overal en de ontzettende aardige bevolking .het mooiste was onze verkenning van de omgeving van Beruwela met tuk tuk en dutch ford galle.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Sigiriya • Kandy • Bandarawela

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Sri Lanka reiservaring!

Ben jij onlangs in Sri Lanka geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Sri Lanka essentials

Vlag: Sri Lanka
Beste reistijd: November t/m april
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen
Minimum vliegduur: 15 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Sri Lanka specialisten

Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Niet hier maar dáár: voordelig boeken bij een lokaal reisburo. ANVR/SGR garantie. Homestay of comfort hotel met zwembad? Mahiru is jouw local Hero!
Bezoek website


PANGEA Travel

PANGEA Travel

Individuele Sri Lanka rondreizen. PANGEA Travel geeft persoonlijk reisadvies en de reizen zijn op maat aanpasbaar. Ook combineerbaar met Dubai en de Malediven.
Bezoek website

Meer Sri Lanka reisorganisaties

NRV
NRV

9 verschillende privéreizen
Bezoek website

Sri Lanka Online
Sri Lanka Online

Sri Lanka met bouwstenen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groeps- én familiereizen.
Bezoek website

Sri Lanka 2 Go
Sri Lanka 2 Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

OutSight
OutSight

Flexibele & betaalbare bouwstenen!
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Vliegtickets naar Sri Lanka


Meer over vliegen naar Sri Lanka

Hotels in Sri Lanka zoeken

Hotels in Sri Lanka zoeken

Boek je rondreis naar Sri Lanka

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Local Hero Travel
2. Local Hero Travel

Voordelig boeken bij een lokaal reisburo.
Bezoek website

PANGEA Travel
3. PANGEA Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Sri Lanka rondreizen


Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka