Gemiddelde beoordeling Sri Lanka


Cultuur & bezienswaardigheden

8,7

Gastvrijheid

8,8

Natuur

9,1

Stranden

8,4

Eten

8,3

Gemiddelde beoordeling

8,7
Op basis van 48 Sri Lanka ervaringen

Reizen naar Sri Lanka

Met slogans als ’A land like no other’ en ’Wonder of Asia’ probeert de overheid van Sri Lanka de toeristen weer naar dit tropisch eiland in de Indische Oceaan te bewegen. Onder invloed van de burgeroorlog en later de tsunami stortte het toerisme in elkaar. Maar sinds de laatste kopstukken van de Tamiltijgers in 2009 geliquideerd zijn en veel tsunamischade herstelt, is het vredig in Sri Lanka en keren de toeristen langzaamaan terug. Terecht, Sri Lanka is ‘de Parel van de Oriënt’ die barst van het groen en de tropische vegetatie. Sri Lanka biedt cultuur in het noorden, natuur in het midden en bounty-stranden in het zuiden. Bezoek eeuwenoude tempelsteden, beklim de mysterieuze Adam’s Peak en Sigiriya (‘Lion’s Rock’), bereis de groene theevelden per trein en relax op de gouden zandstranden vol palmen aan de west- en zuidkust.

Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka

Overnachten in Sri Lanka

Vergelijk alle hotels in Sri Lanka
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Sri Lanka

Culturele Driehoek, Kandy & Lion Rock

Isurumuniya tempel, Anuradhapura

Liggende Boeddha in de Isurumuniya tempel in Anuradhapura.

Een van de hoogtepunten van Sri Lanka is de zogenaamde Culturele Driehoek, een gebied vol met koningssteden, vulkanen, Boeddhistische tempels, theeplantages en oude paleizen. De Driehoek loopt van Anuradhapura in het noorden en Pollonaruwa in het oosten tot de culturele hoofdstad Kandy in het midden van het land. Tip: klim boven de jungle uit naar eeuwenoude rotsforten. De rots van Sigiriya, ook wel Lion Rock genoemd, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Sri Lanka. Liever van het gebaande pad af? Beklim dan de naastgelegen Pidurangala rots, waarmee je uitzicht hebt op Sigiriya.

Strand: Unawatuna, Mirissa en Tangalle

Paalvissers in Koggala

Paalvissers in Koggala.

Cultuur en natuur te over, maar toch komt het leeuwendeel voor een tropische strandvakantie. Massaal strijken toeristen neer op de westkust, met stranden vol betonnen bunkerhotels. Een slimme toerist huurt een chauffeur en rijdt door naar de zuidkust, waar de sfeer ontspannen is en de accommodaties goedkoop. Hoe verder oostwaarts, hoe kleinschaliger en idyllischer. Van het langgerekte hippieoord Hikkaduwa en het gezinsvriendelijke Unawatuna naar het fraaie halfronde baaitje van Mirissa en het fotogenieke, verstopte Goyambokka beach bij Tangalle. Strandplaats hoppen!

Natuur & wildlife: Ella & Nuwara Eliya

Nuwara Eliya theevelden

Theeplantages in Nuwara Eliya.

In het bergachtige binnenland rond Ella en Nuwara Eliya vind je de felgroene theevelden waar Sri Lanka zo bekend om is, maar ook fraaie watervallen en tropisch regenwoud. Vanuit Ella kun je een schitterende (en héél goedkope) treinreis maken naar Kandy, of andersom. De typische Zuidoost-Aziatische zoogdieren als tijgers, hyena’s, wolven en neushoorns komen in Sri Lanka niet voor, maar wel olifanten, waterbuffels en krokodillen, allerlei aapjes en bonte vogels.

Het onontdekte noorden & de oostkust

Surfers in Arugam Bay

Surfers lopen langs Seven Star Rock op Arugam Bay.

De avontuurlijke reiziger bezoekt ook het nog amper bezochte noorden en de noordoostkust van Sri Lanka. Het was hier waar de burgeroorlog zich met name afspeelde. Tamiltijgers streden er tegen de regeringstroepen voor een eigenlijk onafhankelijke staat. De strijd kwam in 2009 tot een einde en het noorden en oosten is nu veilig om te bezoeken. Je vindt er nog veel oorlogsverhalen en restanten, maar ook ongerepte lagunes, prachtige lege stranden (vooral rond Trincomalee, met Nilaveli en Uppuveli ) en de fascinerende stad Jaffna, het culturele centrum van de Tamils (hindoes) in Sri Lanka. Helemaal in het zuidoosten ligt het relaxte surfersplaatsje Arugam Bay.

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Top 3 Sri Lanka specialisten

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

TUI
TUI

TUI heeft meerdere Sri Lanka groepsrondreizen en individuele rondreizen, maar biedt ook losse strandvakanties aan naar Sri Lanka.
Bezoek website

PANGEA Travel
PANGEA Travel

Individuele Sri Lanka rondreizen. PANGEA Travel geeft persoonlijk reisadvies en de reizen zijn op maat aanpasbaar.
Bezoek website

art

Reisinspiratie

Alle Sri Lanka artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Sri Lanka

Bekijk de top 10 Sri Lanka rondreizen

48 Sri Lanka reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,7
Op basis van 48 Sri Lanka ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,4

    21 landen bezocht
    14 reviews
    0 waarderingen

    “Sri Lanka ”

    Geplaatst 16-04-2017, gereisd in juli 2015, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Sri Lanka is een te gek land, nog redelijk puur en nog niet helemaal verpest door toeristen. Ik vraag me wel af hoe lang dat nog gaat duren, dus als je er heen wil... doe het nu! In Sri Lanka heb je een prima afwisseling tussen natuur, strand en cultuur. Het olifantenopvangcentrum in Pinnawela is een aanrader maar wel erg toeristisch. Ook de Lion Rock is een te toeristische plek maar het uitzicht is gewoon echt gaaf. Wij hebben 1 dag een privechauffeur gehad en die heeft ons juist de 'echte' plekjes laten zien, dan kom je nog eens ergens. Uiteraard was de treinrit van Kandy naar Ella ook fantastisch. Ga er vanuit dat je niet de hele reis kunt zitten want het is gigantisch druk in de trein. Voor een relaxe vibe moet je in Ella zijn. Huur een scooter en ga een dagje toeren, kost je nog geen 10 euro. Vanuit Ella zijn wij naar de Nationale Parken gegaan. Bundala en Udawalawe hebben wij op 1 dag gedaan. Een beetje prijzig maar een geweldige belevenis! Daarna zijn we doorgereisd naar Mirissa, lekker chillen op het strand. Ook in Unawatuna kun je heerlijk bijkomen en een pareltje daar is het verborgen Jungle Beach. Na Hikkaduwa en Bentota zijn we weer naar huis gegaan. Het was een onvergetelijke ervaring!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Unawatuna beach • Ella • Uda Walawe National Park

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    28 landen bezocht
    14 reviews
    0 waarderingen

    “Parel in de Indische Oceaan”

    Geplaatst 28-03-2017, gereisd in november 2013, langer dan een maand, bezocht alleen, zelfstandig

    Vanuit de Indische oceaan, beuken de golven tegen de rotsen aan. Zo nu en dan zie je een bliksemschicht en hoor je na enkele tellen een oorverdovend gedonder vanuit de hemel. Aan de kust zie je in de verte in het donker de contouren van olietankers uit Indonesie of elders uit Azie die richting het midden oosten varen.
    Dit is (Colombo) Sri Lanka.

    Eerste dag in de hoofdstad vergeet ik nooit meer, voelde me opgeblazen, heet en alsof mijn hersenen elk moment gaar gekookt kan zijn. Schaduw en verkoeling is waar ik de hele dag naar snakte. 's Avonds koelt het beetje af en wordt het tijd om lekker eten te zoeken. De kruiden, waar Sri Lanka om bekend staat, ruik je gewoon op straat en kan je er niet om heen. Wat uniek qua eten hier is, is de Kotthu Roti het proberen zeker waard. Getik van twee metalen platen die je overal hoort en men gebruikt om je eten klaar te maken, en vergeet de curry niet. Maar Sri Lanka heeft meer te bieden dan alleen lekker eten. Natuurschoon is ongekend met zijn Nationale Parken, de mensen zijn zeer open en vriendelijk. Historische culturele bezienswaardigheden kun je makkelijk een maand volhouden.

    Zij die het land nog niet kennen trekken er niets van aan. Maar ik, toen oningewijd, was niet voorbereid op dit geweld van lawaai, kleur en geur. En dan heb ik het nog niet over die eeuwig krioelende menigte. Eerst ben je overdonderd, maar dan besef je pas dat het een golf is. Een golf die je omver duwt. Maar als je erin duikt, kom je aan de andere kant weer uit. Dit is een nieuwe, totaal andere wereld. Je moet er maar tegen kunnen. Sterker nog, je moet er in gedijen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Kandy • Galle • Nuwara Eliya

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    52 landen bezocht
    46 reviews
    5 waarderingen

    “Grote contrasten”

    Geplaatst 27-03-2017, gereisd in maart 2015, 1 week lang, bezocht met partner

    In Sri Lanka kun je alles krijgen, van drukke steden tot prachtige natuur en witte zandstranden. Vooral het binnenland van Sri Lanka met de ongerepte natuur is een echte aanrader. Wij zijn niet zo van de strandvakanties maar een droomstrand bezoeken voor mooie fotos, kun je hier op Sri Lanka zeker.
    Colombo is een drukke maar mooie stad, naar ons gevoel. Met mooie tempels en anders bezienswaardigheden. Je moet er van wel van houden.
    Wij zullen zeker nog eens teruggaan om Sri Lanka verder te ontdekken.

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Sri Lanka, land van de lach”

    Geplaatst 05-03-2017, gereisd in januari 2017, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Het is een geweldig land, met cultuur (mooie goed verzorgde en onderhouden tempelcomplexen). Wij waren bij de volle maan ceremonie in Anuradhapura. Bezoek in het drukke Kandy de tempel van de tand en doe vooral een safari in één van de mooie natuurparken, wij zijn in Uda Walawa in de buurt van Embilipitiya geweest. Sluit de vakantie af met enkele stranddagen, zoals in hotel Pandanusbeach resort in Induruwa

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Anuradhapura • Kandy • Galle

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Sri Lanka: een echte aanrader!”

    Geplaatst 18-02-2017, gereisd in september 2016, 2 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Sri Lanka is een prachtig land! Het is zeer geschikt om zelf rond te reizen, en samen met mijn zus heb ik dit dan ook twee weken gedaan! Na aankomst in Colombo hebben we direct de taxi gepakt richting het treinstation om hier een trein te pakken richting Kandy. Het uitzicht in de trein is echt prachtig, en tevens is het een zeer goedkope manier van reizen. Na aankomst in Kandy zijn we meteen richting het noorden gegaan, en met een taxi aangekomen in Sigiriya. Hier is een bezoek aan de Lions Rock een echte aanrader! Oke, je betaald er wel wat voor, maar het uitzicht is prachtig (als je rond zonsondergang daar bent).Hierna zijn we met een tuktuk verder gereisd richting Polonaruwa, waar we langs de 'oude stad' zijn gegaan. Het is inderdaad oud, en doordat het op de Werelderfgoedlijst staat betaal je weer de hoofdprijs. Via onze guesthouse eigenaar hebben we een safaritocht geboekt. We werden opgehaald bij het guesthouse, en hebben een prachtige safari gehad waarbij we meermaals olifanten van dichtbij hebben gespot, prachtige vogels gezien, en kwamen tot onze verbazing zelfs een krokodil tegen. Vervolgens zijn we met de bus, wat al een avontuur op zich is, richting het zuiden naar Kandy gegaan. Na een bezoek aan de Tooth Temple en een Kandyshow heb je het hier weel gezien (na 1dag zijn wij dan ook al doorgereisd). Wel werden we door onze tuktuk driver gewezen op een steen in het Kandy Lake waar bij toeval een leguaan en schildpad zaten; je blijft je verbazen in Sri Lanka! Waar we eerst nog richting Ella wilden reizen besloten we toch met de trein richting het strand in het zuiden te gaan. Na een treinreis van 8uur, ja vertraging is heel normaal in Sri Lanka, kwamen we aan in Matare. Het strand was hier echt prachtig en super rustig, op wat Sri Lankezen en enkele toeristen na was hier haast niemand! Bezoek hier zeker de underground temple, het is echt prachtig en hele mooie schilderingen in de tempel en de ondergrondse ervaring is ook uniek! Verder hebben we hier ook gesnorkeld, waarbij we, naast hele mooie vissen, een prachtige schildpad spotten! Vanuit Matare zijn we 's ochtends vroeg om 6u met de tuktuk naar Mirissa gereisd voor een walvissentocht.In mijn optiek echt verschrikkelijk, ik heb twee uur lang last van zeeziekte gehad. Gelukkig was het personeel op de boot wel heel vriendelijk en behulpzaam, maar ik doe dit nooit meer! Vanuit Matare hebben we ook een theeplantage bezocht, toch een must als je in Sri Lanka bent. Hierna zijn we met de bus doorgereisd naar Unawatuna, wederom een echte aanrader! Wat een leuk strandleven vind je hier, leuke tentjes met heerlijke ligbedden, goed eten, lekker cocktails, in 1 woord: genieten! Onze laatste dagen hebben we relaxed doorgebracht hier, wat een ontspannen sfeer & zeer vriendelijke mensen. Waar je in het noorden soms het gevoel hebt afgezet te worden, krijg je hier echt waar voor je geld! Vanuit hier zijn we nog met een tuktuk naar Galle gereden, leuke stad om te bezoeken en paar uur rond te wandelen, maar blij dat wij hier niet hebben overnacht. In Unawatuna vind je ook nog een tempel op de berg, een echte aanrader deze aan het eind van de middag te bezoeken, en hier de zonsondergang mee te pakken! Voor wie zelf rond wil reizen is Sri Lanka uitermate geschikt, iedereen helpt je de weg te vinden! Ook qua budget ligt het aan je zelf wat je uitgeeft, wij hebben er voor gekozen luxe hotels af te wisselen met simpele guesthouses. Na een hard matras, koude douche, en een kakkerlak gespot te hebben (dit was een tip uit de LP), voelt de luxe van een hotel als verdiend. Al zijn de ontbijtjes bij de simpele guesthouses soms beter dan bij menig hotel. Mocht je een koffieliefhebber zijn, jammer maar dat kennen ze in Sri Lanka niet. Het is enkel thee, thee, thee (logisch vanwege de Engelse historie). De koffie die ze je aanbieden wordt ook wel de Sri Lankaanse koffie genoemd, dit smaakte naar aarde, dit probeer je maar 1x. Het fijne aan reizen in Sri Lanka is dat je zelf bepaald hoe je reist, met een wat duurdere, koude (ja de airco staat vol aan) taxi, een goedkopere, hobbeligere tuktukrit, met de zeer goedkope, maar wat gevaarlijkere bus, of waar mogelijk met de trein om optimaal te genieten van het uitzicht. Mocht je nog twijfelen? Ik zeg doen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Matare • Unawatuna beach • Lions Rock

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Smile smile smile:D!”

    Geplaatst 08-01-2017, gereisd in augustus 2016, 3 weken lang, bezocht met familie, individuele rondreis

    Sri Lanka, zoveel verschillende kanten! Natuurlijk staat het voor een groot deel in het teken van cultuur en religie(s). De prachtig tempels en stupa's blijven natuurlijk niet onopgemerkt als je in Sri Lanka verblijft, stuk voor stuk een bijzondere verschijning. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. De natuur in prachtig en ongerept, het eten verrukkelijk! Het enige minpuntje van Sri Lanka vond ik de stranden, deze waren minder mooi als ik had verwacht. Echter is het wel een aanrader om je verblijf in Sri Lanka te combineren met een paar dagen Malediven, waar de stranden natuurlijk ongekend prachtig zijn!

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Bijzonder vriendelijk, veelzijdig land ”

    Geplaatst 08-01-2017, gereisd in augustus 2016, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Eigenlijk is Sri Lanka het perfecte land voor een trekvakantie. De natuur is prachtig, de mensen ongelofelijk vriendelijk, de cultuur heel bijzonder en het eten heerlijk! Het leuke is ook dat je kunt afwisselen tussen relatief minder toeristische, authentieke stukjes zoals Anuradhapura en het noorden van het eiland enerzijds en echte toeristische partyplaces zoals Arugam Bay anderzijds! Helemaal top! Wij zijn onze trektocht gestart in Colombo, daar we hier ook met het vliegtuig aankwamen. Eerlijk is eerlijk, ik zou dit niet als must aanraden: de stad is heel druk, chaotisch en destijds heel drukkend warm. Als je maar beperkt de tijd hebt, zou ik deze stad lekker overslaan en vanaf het vliegveld doorreizen naar Negombo of Galle. Verder is het plaatsje Anuradhapura heel mooi, hou er rekening mee dat de locals hier allemaal wit dragen. Als je zelf geen wit draagt, word je dit zeker niet kwalijk genomen, maar persoonlijk voelde ik me er niet helemaal op mijn gemak bij! Snorkelen bij pigeon island, wat vaak wordt aangeraden, is zeker mooi, maar zooo adembenemend is het niet. Als je geluk hebt zie je kleine haaien en schildpadden, wat uiteraard heel cool is, maar het koraal is grotendeels dood!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Anuradhapura • Arugam bay • Ella

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Een warm bad, wat n prachtig land!”

    Geplaatst 03-01-2017, gereisd in juli 2016, 2 weken lang, bezocht met familie, groepsrondreis

    Via Tui de rondreis, de vele gezichten van Sri Lanka, gedaan. Niets teveel gezegd. Wat n veelzijdig land, echt verschillende landschappen, gastvrije lokale bevolking, cultuur, prachtige tempels. Iedere dag was anders, qua weer, omgeving. Supermooie hotels, goed eten, veel keus, busreis goed geregeld, mooie safari gedaan. Minpuntjes waren de fietstocht tijdens de reis, fietsen zijn slecht daar, links fietsen is voor ons Nederlanders niet te doen en de kruidentuin was een heel commerciële activiteit, t ging alleen maar om spullen te verkopen. Verder hebben we genoten!!!! Een warm bad!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Kandy • Koggala  • Trincomalee

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    10 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Adembenemend mooi!”

    Geplaatst 31-10-2016, gereisd in oktober 2016, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Een rondreis door Sri Lanka was onze huwelijksreis, geen standaard honeymoon bestemming maar wij hebben er geen moment spijt van gehad!
    Één van de dingen die het land zo mooi maakten was de vriendelijk van de bevolking. Het maakt niet uit op welke plek je komt, overal is iedereen even vriendelijk.
    Zelfs de verkopers op stralen dit uit, waar je in andere landen nog wel eens opdringerig kan worden overgehaald door verkopers krijg je in Sri Lanka een: "You're welcome." te horen als je aangeeft geen interesse te hebben.
    Ook in het dagelijks leven zie je dit terug, in Sri Lanka komen vier verschillende geloofsovertuigingen voor, die met respect voor elkaar naast elkaar leven. Zo zie je in bepaalde plaatsen moskeeën, katholieken kerken, boeddhistische en hindoeïstische tempels staan, op cultureel gebied heeft het land daarom ook genoeg te bieden!
    Als je door het land reist merk je ook dat het een prachtige natuur heeft, van de delen met stranden en palmbomen tot de bergen met theeplantages en moestuinen en van de nationale parken tot de vlaktes om de wegen, je blijft je ogen uitkijken.
    Het is ook echt een aanrader om een stuk met de trein te reizen, met je treinraam open genieten van het prachtige landschap!
    Verder is de keuken van dit land ook heerlijk, vooral als je op de traditionele manier met je handen eet.
    Wat ons betreft is Sri Lanka absoluut de moeite waard om te bezoeken, een vriendelijk land waar je ook gemakkelijk in je eentje doorheen kan reizen of je dit nou met een klein of groot budget doet!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Anuradhapura • Nuwara Eliya • Sigiriya

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0


    • 11 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 18 april 2017 12:13

      Hoi Michelle, Ik wil graag dit jaar met mijn vriend naar Sri Lanka in oktober. Hoe hebben jullie het gehad qua weer? Is het een beetje te doen of is er in deze maand erg veel regen gevallen? Alvast bedankt voor je antwoord!


    • 10 landen bezocht
      1 review
      0 waarderingen
      Geplaatst op 06 juni 2017 23:42

      Hoi Cynthia, Erg late reactie, sorry maar misschien heb je er alsnog wat aan. Wij hebben de periode dat wij er waren alleen maar goed weer gehad. Steeds op het goede moment op de juiste plaats waarschijnlijk. Onze reisleider die in Sri Lanka woonde gaf aan dat het in deze periode wel gebruikelijk was dat er af en toe wat slechtere dagen met regen tussen zitten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    1 waardering

    “Sri Lanka: Geweldig land voor ieder wat wils!”

    Geplaatst 05-08-2016, gereisd in juli 2016, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    We hebben drie weken door Sri Lanka gereisd en vonden het in één woord geweldig! Het is een heel divers land met cultuur, natuur, mooie stranden en lieve mensen.

    Wij hebben de volgende plaatsen bezocht:

    Negombo (1,5 nacht): Omdat we midden in de nacht aankwamen hebben we een hotel gekozen dicht bij het vliegveld. Negombo is dan de meest voor de hand liggende locatie. Het was een prima plek om even bij te komen van de reis, maar de stad heeft niet veel te bieden. Na een goede nachtrust is het dus zaak om naar mooiere plekken van dit land te gaan.

    Habarana (3 nachten): Vanuit Habarana hebben we verschillende bezienswaardigheden bezocht. Het was een goede uitvalsbasis voor bijvoorbeeld Dambulla Cave Temple, Sigiriya Rock, Minneriya NP (heel veel olifanten!) en natuurlijk Polonnaruwa.

    Anuradhapura (1 nacht): stad zelf is niet mooi, maar het tempelcomplex is adembenemend. Neem een tuktuk voor nog geen 10 euro en laat je de hele dag rondrijden langs de verschillende tempels.

    Trincomalee (4 nachten): Heerlijke plek om even bij te komen, prachtige stranden vooral bij Nilaveli. Je kunt goed zwemmen in dit gebied. Snorkelen stelt weinig voor; veel koraal is dood.

    Kandy (2 nachten): Ontzettend drukke stad met veel verkeer en verkeersopstoppingen. Na een bezoek aan de prachtige botanische tuinen en de 'Tempel van de tand', is ons negatieve beeld van Kandy weer wat bijgesteld. Deze twee plekken waren prachtig!

    Treinreis Kandy-Ella: Deze reis kun je niet overslaan als je in Sri Lanka bent, wat een fantastische uitzichten!

    Ella (2 nachten): Leuk backpackersdorpje, gemoedelijke sfeer met gezellige restaurantjes aan de hoofdweg. De beklimming van Little Adams Peak was eenvoudig, maar zeker de moeite waard. Tip om te slapen: Lucky Star Ella met een prachtig uitzicht op Ella Rock.

    Arugam Bay (3 nachten): Leuk surfersdorp, zee was te ruw om in te zwemmen, maar surfen of bodyboarden ging goed! Relaxte sfeer en lekkere restaurantjes. Tips: Hideaway: Ontzettend aardig eigenaresse die van alles voor je regelt, leuke bungalows en heerlijk eten (zowel lunch, als diner). Tandoori Hut: Geweldig eten en heerlijke verse sappen; probeer vooral de passion fruit juice!

    Kataragama (1 nacht): We hadden dit hotel geboekt, zodat we de volgende dag zeker op tijd zouden zijn voor de safari. Het tempelcomplex hebben we overgeslagen. De tempels schijnen mooi te zijn, het stadje zelf stelt niets voor.

    Yala National Park (1 nacht): Geweldige ervaring. We hebben overnacht in Big Game Camp, echt een aanrader! 's Middags gingen we op safari in Yala NP (14.30-18.30u). In dit park hebben we ontzettend veel dieren gespot; olifanten, krokodillen, pauwen, visarend, visuil, ijsvogels, toekan, nog meer fantastische vogels, waterbuffels, hertjes, zwijnen, mangoes, aapjes en ook een luipaard! 's Avonds hadden we een heerlijke BBQ op onze campsite.

    Tangalle (2 nachten): Heerlijke plek om de laatste paar dagen nog even te relaxen. Ook hier was de zee te ruw om in te zwemmen, maar gelukkig hadden we ook een fijn zwembad bij onze fantastische bungalows (Lanka Beach Bungalows). Op onze laatste avond hebben we de Groene zeeschildpad nog een eieren zien leggen op het strand; dat was wel even een cadeautje!
    Vanuit Tangalle zijn we direct teruggegaan naar het vliegveld. Met ontzettend veel indrukken zijn we inmiddels weer terug in Nederland.

    Vervoer
    Wij hebben voornamelijk gebruik gemaakt van privé-vervoer. Dit is een veel veiligere manier van reizen dan met de bus. Vraag vooral aan het ho(s)tel om dit te regelen; je hebt dan meer kans op een betrouwbare goede chauffeur en niet onbelangrijk een goede auto. De infrastructuur is goed aangelegd, in het zuiden zijn zelfs een paar snelwegen. Ook wanneer je volgens Google Maps op een klein zandweggetjes terecht zou komen, was het vaak gewoon geasfalteerd.
    Treinkaartjes voor Kandy-Ella zijn te koop via www.seat61.com.

    Onze reistijden a.d.h.v. privé-vervoer:
    Negombo-Habarana: 6 uur
    Habarana-Anuradhapura: 1,5 uur
    Anuradhapura-Trinco: 2 uur
    Trinco-Kandy: 6 uur
    Ella-Arugam Bay: 2,5 uur
    Arugam Bay-Kataragama: 2,5 uur
    Kataragama-Tangalle: 2 uur
    Tangalle-Colombo Airport: 4 uur

    Eten
    Het Sri Lankaanse eten waren wij over het algemeen niet zo weg van. Gelukkig waren er veel plekken waar je ook Westers eten kon eten. Overigens kwamen we ook mensen tegen die het eten juist erg lekker vonden; het blijft natuurlijk een kwestie van smaak.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Luipaarden spotten in Yala NP • Surfen in Arugam Bay • Anuradhapura

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 5
    • Stranden: 10

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Sri Lanka reiservaring!

Ben jij onlangs in Sri Lanka geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Sri Lanka essentials

Vlag: Sri Lanka
Beste reistijd: November t/m april
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen
Minimum vliegduur: 15 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Sri Lanka specialisten

Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI heeft meerdere Sri Lanka groepsrondreizen en individuele rondreizen, maar biedt ook losse strandvakanties aan naar Sri Lanka.
Bezoek website


PANGEA Travel

PANGEA Travel

Individuele Sri Lanka rondreizen. PANGEA Travel geeft persoonlijk reisadvies en de reizen zijn op maat aanpasbaar. Ook combineerbaar met Dubai en de Malediven.
Bezoek website

Meer Sri Lanka reisorganisaties

NRV
NRV

9 verschillende privéreizen
Bezoek website

Sri Lanka Online
Sri Lanka Online

Sri Lanka met bouwstenen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groeps- én familiereizen.
Bezoek website

Sri Lanka 2 Go
Sri Lanka 2 Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

OutSight
OutSight

Flexibele & betaalbare bouwstenen!
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Vliegtickets naar Sri Lanka


Meer over vliegen naar Sri Lanka

Hotels in Sri Lanka zoeken

Hotels in Sri Lanka zoeken

Boek je rondreis naar Sri Lanka

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

TUI
1. TUI

Individuele rondreizen en strandvakanties.
Bezoek website

PANGEA Travel
3. PANGEA Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Sri Lanka rondreizen


Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka