In Yala National Park geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 20 Yala National Park reiservaringen

Yala National Park

Het Yala National Park ligt in het zuidoosten van Sri Lanka, op zo’n 6 uur rijden van Colombo en mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een rondreis door dit bijzondere land. Het park wordt druk bezocht door natuurliefhebbers en wordt vaak gezien als één van de hoogtepunten van een bezoek aan Sri Lanka. De dichtstbijzijnde plaats en tevens beste uitvalsbasis voor een bezoek aan het park is de plaats Tissamaharama, op 22 kilometer.

Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka

Overnachten in Tissamaharama

Vergelijk alle hotels in Tissamaharama
Bekijk hotels

De natuur en dieren

Luipaard in het Yala National Park

Het Yala National Park bestaat vooral uit droog bosland met open vlaktes en meertjes. Het grenst aan de zee, waardoor je op sommige plekken zelfs het strand op kunt. Daarnaast zie je veel moerasgebied, graslandschappen, zandwegen en de voor Yala kenmerkende imposante rotsen, zoals de fotogenieke Elephant Rock. Overal zijn kleine waterpoeltjes waar dieren zich regelmatig laten zien. De kans is groot dat je olifanten, waterbuffels, pauwen, apen, sambaherten, visarenden, wilde zwijnen en krokodillen en luipaarden ziet. Regen verkleint de kans op het zien van luipaarden, want daar houden ze niet echt van. De kans dat je luipaarden spot in Yala is echter groot in vergelijking tot bijvoorbeeld parken in Afrika.

Yala National Park olifanten

Moeder en baby olifant bij een water hole.

Yala National Park neushoornvogels

Neushoornvogels.

Yala National Park hert
Yala National Park wild zwijn

Een wild zwijn gluurt door de bossen.

Safari per jeep

De enige mogelijkheid om Yala National Park te bezichtigen is met een jeepsafari. Het is niet toegestaan om met eigen vervoer het park in te gaan. In elk hotel in Tissamaharama of Yala Village kun je een safari boeken. De meeste jeepsafari’s gaan vroeg in de ochtend of in de namiddag. Slechts een klein gedeelte van het park is open voor publiek, waardoor het soms druk aanvoelt. Voor een halve dag betaal je ongeveer €40 per persoon. Na 1 of 2 safari’s heb je het grootste gedeelte van het park wel gezien.

Yala National Park safari

Je bent nooit de enige in het park.

Yala National Park Elephant Rock

Elephant Rock.

Je bent nooit de enige die het park bezoekt. Houdt er rekening mee dat er meerdere jeeps rijden die allemaal de beste plek willen hebben zodra er dieren worden gespot. De chauffeurs houden elkaar op de hoogte als er wat te zien valt, waardoor je soms weinig tijd hebt voor foto’s voordat er weer andere jeeps arriveren. Het heeft echter ook zijn voordelen: wordt er door een andere jeep een luipaard gezien, dan heb je grote kans dat je die even later zelf ook tegenkomt.

Yala National Park zee

Uitzicht op zee.

Overnachten

In de omgeving van het Yala National Park zijn diverse goede hotels. Je kunt overnachten in de plaatsen Tissamaharama of Hambantota: kijk hier en hier voor het accommodatie-aanbod. Vanaf hier is het een korte rit naar het park. Echte natuurliefhebbers kunnen op 5 minuten van het park overnachten in de chalets van Cinnamon Wild Yala.

Reizen naar Yala National Park – hoe kom je er?

Het Yala National Park ligt aan de zuidoostkust van Sri Lanka. Vanaf Colombo is het zo’n 5,5 uur rijden. Verblijf je bijvoorbeeld in Unawatuna aan de zuidkust, dan is het naar uitvalsbasis Tissamaharama zo’n 3 uur rijden oostwaarts langs de kustweg A2.

Georganiseerde Sri Lanka rondreizen die de Yala National Park aandoen – zowel individueel als in groepsvorm – vind je o.a. bij TUI, FOX Verre Reizen, Koning Aap en Djoser. Bij Riksja Sri Lanka en 333Travel kun je je eigen rondreis samenstellen met bouwstenen.

Top 3 Sri Lanka specialisten

Undiscovered
Undiscovered

Undiscovered organiseert individuele rondreizen naar Sri Lanka, weg van de massa en geheel op maat. Maak kennis met puur Sri Lanka!
Bezoek website

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel biedt op maat gemaakte privé-reizen die exclusief en uniek zijn voor iedere vakantieganger. Vele routes mogelijk inclusief de Malediven!
Bezoek website

Beste reistijd Yala National Park

Het Yala National Park is het gehele jaar te bezoeken. Als beste reistijd wordt oktober t/m december aangegeven. Van december t/m maart heb je de grootste kans om luipaarden te zien. Dit vanwege de lage waterstand waardoor alle dieren uit het park richting de overgebleven waterpoelen komen. Het park is tijdens deze “droge” periode wel een stuk minder groen. Buiten deze maanden is de kans om luipaarden te zien ook vrij groot. In de ochtend en de namiddag zijn de dieren het meest actief.

Reisinspiratie

Alle Sri Lanka artikelen

Sri Lanka rondreis aanbiedingen

20 Yala National Park reiservaringen en tips • 25 landen bezocht
  26 reviews
  2 waarderingen

  “Yala”

  Geplaatst 09-05-2019

  Als je genoeg geld hebt, verblijf in het Jetwing Yala National Park Hotel en slaap letterlijk in een 5 sterrenhotel tussen de wilde dieren. Het park zelf biedt een enorme diversiteit aan dieren en planten. Met een beetje geluk zie je wel een neusbeer.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  26 reviews
  1 waardering

  “Drukbezochte toeristenplek”

  Geplaatst 08-05-2019

  Mijn verwachting van Yala National Park was erg hoog; ik dacht hier veel mooie beesten te spotten en rustig door de natuur te rijden in een 4WD. Echter spot je met veel geluk dieren en wanneer die al te zien zijn dan komen alle andere auto's naar dezelfde plek om ze ook te bewonderen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  26 reviews
  2 waarderingen

  “Spot de neusbeer”

  Geplaatst 06-05-2019

  Het is enorm moeilijk en hij laat zich maar zelden zien, maar als je hem ziet vergeet je het nooit meer. De sloth bear, of neusbeer. In het park is een enorme diversiteit te zien, luipaarden, vogels, olifanten en de neusbeer, maar het is wel erg toeristisch. Als er een groep olifanten of een luipaard is gespot gaan alle jeeps daar heen en voelt het een beetje alsof je in de dierentuin bent.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  27 reviews
  2 waarderingen

  “Op zoek naar het luipaard”

  Geplaatst 26-04-2019

  In Yala draait alles om het vinden van een luipaard. De gidsen zijn met elkaar bezig over de telefoon om ervoor te zorgen dat toeristen een van de luipaarden kunnen spotten. Wij hebben hem helaas gemist, maar we hebben daarentegen een spelende kleine bruine beer gezien, ontzettend veel olifanten en heel veel andere leuke beesten die je niet tegen komt in Nederland.
  Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen in dit park. Minder spectaculair dan de nationale parken in afrika natuurlijk, waar de big 5 je op elke hoek staat op t wachten, maar daarom niet minder bijzonder of leuk.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 0 reviews
  0 waarderingen

  “Diversiteit is te zien in dit park”

  Geplaatst 24-04-2019

  Prachtige beesten, van olifanten tot aan luipaarden, gekke vogels tot apen. Hier valt werkelijk alles te zien en als je geluk hebt, kun je zelfs de neusbeer zien. Deze is erg zeldzaam, maar zeker de moeite waard om op te letten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  13 reviews
  0 waarderingen

  “Beren spotten!”

  Geplaatst 10-04-2019

  Wij wilde naar het Yala national park voor de luipaarden, helaas hebben we deze niet gezien, maar wel een bruine beer! Deze beren worden maar zelden gespot vertelde de chauffeur met de jeep! Ook andere dieren als olifanten, zijntjes, herten, krokodillen en diverse vogels gespot! Leuk om je camera op los te laten! Onze ervaring met Yala was fantastische! Ze bleven op gepaste afstand van de dieren in tegenstelling tot Udawallawe national park.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 1 review
  4 waarderingen

  “Yala National Park”

  Geplaatst 15-01-2019

  Pas op!! Yala national park gebruikt honden als aas voor de luipaarden! De gidsen zetten honden in het park, deze hebben geen eten en zijn ontzettend vermagerd! De honden zijn graag bij de mensen en de gidsen hopen dat de luipaarden tevoorschijn komen om de honden aan te vallen. Dit vergroot de kans op het zien van een luipaard! Pas dus op!! Probeer een hond mee terug te nemen uit het park:)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 15 landen bezocht
  14 reviews
  33 waarderingen

  “Niet heel indrukwekkend”

  Geplaatst 27-11-2017

  Ik vond het Yala national park erg tegenvallen. Het is erg toeristisch en je rijd bijna in rijdjes met de jeeps door het park. Het is mooi om de dieren zo in het wild te zien, maar over het algemeen hebben we niet veel dieren gezien. Wanneer er een dier is gespot, bellen de jeeps elkaar en sta je met tientallen jeeps te kijken naar het dier. Daarnaast is het zeldzaam wanneer je een luipaard ziet, maar wel gaaf om een keertje te doen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  26 reviews
  19 waarderingen

  “olifanten en luipaarden”

  Geplaatst 26-11-2017

  Heel toeristisch, maar ook heel gaaf. Zodra er een olifant of luipaard zich laat zien, rijden alle Jeeps naar deze dieren toe. Dat is redelijk jammer omdat je uiteindelijk met tientallen Jeeps om een aantal dieren heen staat. Verder is het ontzettend indrukwekkend om deze dieren in het wild te mogen zien

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 0 reviews
  0 waarderingen

  “Heel gaaf park”

  Geplaatst 12-11-2017

  Het is wel behoorlijk toeristisch, maar dat geeft niet aan dat het niet de moeite is. Integendeel zelfs! Wij hebben tijdens de jeepsafari namelijk twee luipaarden gespot, helemaal geweldig. Voor de rest hebben we apen en olifanten gezien, maar ook mooie vogels. De natuur is echt zoals je je voorstelt tijdens een safari. De begroeiing is vrij laag, het is een graslandschap. Regelmatig kom je flinke rotsen tegen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Yala National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Yala National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Sri Lanka specialisten

Undiscovered

Undiscovered

Undiscovered organiseert individuele rondreizen naar Sri Lanka, weg van de massa en geheel op maat. Maak kennis met puur Sri Lanka!
Bezoek website


Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel biedt op maat gemaakte privé-reizen die exclusief en uniek zijn voor iedere vakantieganger. Vele routes mogelijk inclusief de Malediven!
Bezoek website

Meer Sri Lanka reisorganisaties

TUI
TUI

Individuele rondreizen & strandvakanties.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Ook familiereizen!
Bezoek website

Riksja Sri Lanka
Riksja Sri Lanka

Sri Lanka met bouwstenen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

VNC Asia Travel
VNC Asia Travel

Je Sri Lanka reis op maat.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Vliegtickets naar Sri Lanka


Meer over vliegen naar Sri Lanka

Hotels in Sri Lanka zoeken

Hotels in Sri Lanka zoeken

Boek je rondreis naar Sri Lanka

Undiscovered
3. Undiscovered

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek website

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
2. Sri Lanka Travel

Exclusieve en unieke maatwerkreizen.
Bezoek websiteBekijk 326 Sri Lanka rondreizen
Vanaf €747 incl. vliegticket

Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka