In Yala National Park geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 14 Yala National Park reiservaringen

Yala National Park

Het Yala National Park ligt in het zuidoosten van Sri Lanka, op zo’n 6 uur rijden van Colombo en mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een rondreis door dit bijzondere land. Het park wordt druk bezocht door natuurliefhebbers en wordt vaak gezien als één van de hoogtepunten van een bezoek aan Sri Lanka. De dichtstbijzijnde plaats en tevens beste uitvalsbasis voor een bezoek aan het park is de plaats Tissamaharama, op 22 kilometer.

Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka

Overnachten in Tissamaharama

Vergelijk alle hotels in Tissamaharama
Bekijk hotels

De natuur en dieren

Luipaard in het Yala National Park

Het Yala National Park bestaat vooral uit droog bosland met open vlaktes en meertjes. Het grenst aan de zee, waardoor je op sommige plekken zelfs het strand op kunt. Daarnaast zie je veel moerasgebied, graslandschappen, zandwegen en de voor Yala kenmerkende imposante rotsen, zoals de fotogenieke Elephant Rock. Overal zijn kleine waterpoeltjes waar dieren zich regelmatig laten zien. De kans is groot dat je olifanten, waterbuffels, pauwen, apen, sambaherten, visarenden, wilde zwijnen en krokodillen en luipaarden ziet. Regen verkleint de kans op het zien van luipaarden, want daar houden ze niet echt van. De kans dat je luipaarden spot in Yala is echter groot in vergelijking tot bijvoorbeeld parken in Afrika.

Yala National Park olifanten

Moeder en baby olifant bij een water hole.

Yala National Park neushoornvogels

Neushoornvogels.

Yala National Park hert
Yala National Park wild zwijn

Een wild zwijn gluurt door de bossen.

Safari per jeep

De enige mogelijkheid om Yala National Park te bezichtigen is met een jeepsafari. Het is niet toegestaan om met eigen vervoer het park in te gaan. In elk hotel in Tissamaharama of Yala Village kun je een safari boeken. De meeste jeepsafari’s gaan vroeg in de ochtend of in de namiddag. Slechts een klein gedeelte van het park is open voor publiek, waardoor het soms druk aanvoelt. Voor een halve dag betaal je ongeveer €40 per persoon. Na 1 of 2 safari’s heb je het grootste gedeelte van het park wel gezien.

Yala National Park safari

Je bent nooit de enige in het park.

Yala National Park Elephant Rock

Elephant Rock.

Je bent nooit de enige die het park bezoekt. Houdt er rekening mee dat er meerdere jeeps rijden die allemaal de beste plek willen hebben zodra er dieren worden gespot. De chauffeurs houden elkaar op de hoogte als er wat te zien valt, waardoor je soms weinig tijd hebt voor foto’s voordat er weer andere jeeps arriveren. Het heeft echter ook zijn voordelen: wordt er door een andere jeep een luipaard gezien, dan heb je grote kans dat je die even later zelf ook tegenkomt.

Yala National Park zee

Uitzicht op zee.

Overnachten

In de omgeving van het Yala National Park zijn diverse goede hotels. Je kunt overnachten in de plaatsen Tissamaharama of Hambantota: kijk hier en hier voor het accommodatie-aanbod. Vanaf hier is het een korte rit naar het park. Echte natuurliefhebbers kunnen op 5 minuten van het park overnachten in de chalets van Cinnamon Wild Yala.

Reizen naar Yala National Park – hoe kom je er?

Het Yala National Park ligt aan de zuidoostkust van Sri Lanka. Vanaf Colombo is het zo’n 5,5 uur rijden. Verblijf je bijvoorbeeld in Unawatuna aan de zuidkust, dan is het naar uitvalsbasis Tissamaharama zo’n 3 uur rijden oostwaarts langs de kustweg A2.

Georganiseerde Sri Lanka rondreizen die de Yala National Park aandoen – zowel individueel als in groepsvorm – vind je o.a. bij TUI, FOX Verre Reizen, NRV en Djoser. Bij Riksja Sri Lanka en 333TRAVEL kun je je eigen rondreis samenstellen met bouwstenen.

Top 3 Sri Lanka specialisten

Undiscovered
Undiscovered

Undiscovered organiseert individuele rondreizen naar Sri Lanka, weg van de massa en geheel op maat. Maak kennis met puur Sri Lanka!
Bezoek website

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel biedt op maat gemaakte privé-reizen die exclusief en uniek zijn voor iedere vakantieganger. Vele routes mogelijk inclusief de Malediven!
Bezoek website

Beste reistijd Yala National Park

Het Yala National Park is het gehele jaar te bezoeken. Als beste reistijd wordt oktober t/m december aangegeven. Van december t/m maart heb je de grootste kans om luipaarden te zien. Dit vanwege de lage waterstand waardoor alle dieren uit het park richting de overgebleven waterpoelen komen. Het park is tijdens deze “droge” periode wel een stuk minder groen. Buiten deze maanden is de kans om luipaarden te zien ook vrij groot. In de ochtend en de namiddag zijn de dieren het meest actief.

Reisinspiratie

Alle Sri Lanka artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Sri Lanka

Bekijk en vergelijk alle Sri Lanka rondreizen

14 Yala National Park reiservaringen en tips • 1 review
  3 waarderingen

  “Yala National Park”

  Geplaatst 15-01-2019

  Pas op!! Yala national park gebruikt honden als aas voor de luipaarden! De gidsen zetten honden in het park, deze hebben geen eten en zijn ontzettend vermagerd! De honden zijn graag bij de mensen en de gidsen hopen dat de luipaarden tevoorschijn komen om de honden aan te vallen. Dit vergroot de kans op het zien van een luipaard! Pas dus op!! Probeer een hond mee terug te nemen uit het park:)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 15 landen bezocht
  14 reviews
  32 waarderingen

  “Niet heel indrukwekkend”

  Geplaatst 27-11-2017

  Ik vond het Yala national park erg tegenvallen. Het is erg toeristisch en je rijd bijna in rijdjes met de jeeps door het park. Het is mooi om de dieren zo in het wild te zien, maar over het algemeen hebben we niet veel dieren gezien. Wanneer er een dier is gespot, bellen de jeeps elkaar en sta je met tientallen jeeps te kijken naar het dier. Daarnaast is het zeldzaam wanneer je een luipaard ziet, maar wel gaaf om een keertje te doen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  26 reviews
  15 waarderingen

  “olifanten en luipaarden”

  Geplaatst 26-11-2017

  Heel toeristisch, maar ook heel gaaf. Zodra er een olifant of luipaard zich laat zien, rijden alle Jeeps naar deze dieren toe. Dat is redelijk jammer omdat je uiteindelijk met tientallen Jeeps om een aantal dieren heen staat. Verder is het ontzettend indrukwekkend om deze dieren in het wild te mogen zien

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 0 reviews
  0 waarderingen

  “Heel gaaf park”

  Geplaatst 12-11-2017

  Het is wel behoorlijk toeristisch, maar dat geeft niet aan dat het niet de moeite is. Integendeel zelfs! Wij hebben tijdens de jeepsafari namelijk twee luipaarden gespot, helemaal geweldig. Voor de rest hebben we apen en olifanten gezien, maar ook mooie vogels. De natuur is echt zoals je je voorstelt tijdens een safari. De begroeiing is vrij laag, het is een graslandschap. Regelmatig kom je flinke rotsen tegen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  27 reviews
  10 waarderingen

  “Luipaarden spotten”

  Geplaatst 08-11-2017

  Sommige vinden het toeristisch, maar als je toch zoekt naar een review heb je waarschijnlijk interesse. Ik heb geluk gehad en heb tijdens mijn safari maar liefst 3 luipaarden gespot. En daarnaast nog veel meer dieren natuurlijk. Het is een groot park en je merkt over het algemeen niet echt dat er nog meer jeeps rijden. Echter wanneer er ergens een luipaard wordt gespot, gaan alle walky talky's af en sjezen de 4x4s allemaal naar dezelfde plek. Dat is wel apart en een beetje te toeristisch, maar heej, dan zie je vervolgend wel hoog op een rots 2 luipaarden liggen. (of eigenlijk waren ze met z'n tweeën bezig..er zal er inmiddels dus wel weer 1 meer zijn)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  13 reviews
  8 waarderingen

  “Yale”

  Geplaatst 04-11-2017

  Yale, ik weet niet of ik dit moet aanraden of juist afraden...
  Ik vond de natuur er mooi. De kustlijn, de afwisselende begroeiing en de grote waterplassen.
  Ik was onder de indruk van al de verschillende knalgekleurde vogels. We hebben veel verschillende dieren gezien. Apen, krokodillen, olifanten, leguanen, vogels, herten, buffels een soort otters..
  Een groot nadeel vond ik de drukte. Je staat eerst lang te wachten met een heleboel andere jeeps om naar binnen te mogen en rijd vervolgens in file naar binnen. Op de lunchplek ben je met veel mensen te gelijk. Ik voelde me de ultieme toerist. Wij hebben de tour gemaakt vanuit Tissamaharama.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 landen bezocht
  26 reviews
  4 waarderingen

  “een mooie safatie door Yala National Park”

  Geplaatst 03-11-2017

  Met een Jeep ga je het national park in. Het was er erg druk met ander Jeeps met toeristen. Maar je ziet er ook prachtige wilde dieren. Zelf hebben we buffels, apen, diverse vogels, families olifanten, krokodillen en zelfs een luipaard kunnen zien. Erg mooi om te zien! Je gaat wel een beetje snel door het park heen omdat je in een soort van file rijd met jeeps waardoor je snel verder moet. We hebben overnacht in het Grand Yala hotel, een mooi en goed verblijf met een zwembad, groot terras en lekker eten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 34 landen bezocht
  27 reviews
  6 waarderingen

  “Leuk voor de afwisseling!”

  Geplaatst 29-10-2017

  Op safari in Sri lanka! Je verwacht het wellicht niet.. maar het kan! Zelf heb ik daar aardig wat wild gespot, inclusief een luipaard! Er worden diverse excursies aangeboden hiernaartoe vanuit de kustplaatsen voor rond de 60 euro!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 18 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “Safari Yala National Park”

  Geplaatst 28-10-2017

  Yala National Park is een absolute aanrader! Een tour is gemakkelijk te boeken vanuit het dichtbij gelegen Tissamaharama. In het park zijn ontzettend veel verschillende diersoorten te vinden. Hierbij moet je denken aan heel veel verschillende soorten vogels, olifanten, buffels, wilde honden, wilde zwijnen, herten en zelfs luipaarden! Om een luipaard te spotten moet je wel geluk hebben, want ze zijn lastig te vinden! En dat geluk hebben we tijdens ons bezoek gehad! Echter ook wanneer je er geen spot is het zeker de moeite waard om een bezoek aan het park te brengen. Het enige nadeel aan een safari door het park is de massa aan jeeps, waar we natuurlijk zelf ook deel vanuit maakten. Helaas waren we niet de enigen die een safari door Yala NP wilden beleven en wanneer er vermoed werd dat er ergens een luipaard zou kunnen zitten, haastte dan ook de hele stoet zich naar dat ene punt.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  26 reviews
  3 waarderingen

  “Luipaard spotten”

  Geplaatst 27-10-2017

  Het mooi natuurgebied met veel verschillende soorten dieren. De chauffeurs staan goed in verbinding met elkaar betreft het spotten van de Luipaard. Zodra deze gespot is wordt dit aan alle chauffeurs doorgegeven, waardoor ook wij een mooie glimp op mochten vangen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Yala National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Yala National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Sri Lanka specialisten

Undiscovered

Undiscovered

Undiscovered organiseert individuele rondreizen naar Sri Lanka, weg van de massa en geheel op maat. Maak kennis met puur Sri Lanka!
Bezoek website


Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel biedt op maat gemaakte privé-reizen die exclusief en uniek zijn voor iedere vakantieganger. Vele routes mogelijk inclusief de Malediven!
Bezoek website

Meer Sri Lanka reisorganisaties

TUI
TUI

Individuele rondreizen & strandvakanties.
Bezoek website

NRV
NRV

9 verschillende privéreizen
Bezoek website

Riksja Sri Lanka
Riksja Sri Lanka

Sri Lanka met bouwstenen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

VNC Asia Travel
VNC Asia Travel

Je Sri Lanka reis op maat.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Vliegtickets naar Sri Lanka


Meer over vliegen naar Sri Lanka

Hotels in Sri Lanka zoeken

Hotels in Sri Lanka zoeken

Boek je rondreis naar Sri Lanka

Undiscovered
3. Undiscovered

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek website

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
2. Sri Lanka Travel

Exclusieve en unieke maatwerkreizen.
Bezoek website
Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka