Gemiddelde beoordeling Australië


Cultuur & bezienswaardigheden

8,7

Gastvrijheid

9,1

Natuur

9,4

Stranden

9,1

Eten

8,0

Gemiddelde beoordeling

8,9
Op basis van 42 Australië ervaringen

Reizen naar Australië

Van de verlaten outback tot het tropische regenwoud, van witte stranden tot groene wijngaarden, van droge woestijnen tot fabuleuze zeekliffen, van het Great Barrier Reef tot het operagebouw van Sydney, van Aboriginals tot surfers en van kangoeroes tot krokodillen. Australië is een zéér gevarieerd land. Niet gek ook, gezien zijn enorme omvang. ‘The Land Down Under’ is al decennialang een backpackland en reizigersfavoriet bij uitstek. Het allermooiste is om er zelf op uit te trekken met een gehuurde minibus of camper. Het avontuur tegemoet!

Vliegtickets Australië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Australië
V.a. 885 Meer over vliegen naar Australië

Overnachten in Australië

Vergelijk alle hotels in Australië
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Australië

Surfen in Sydney

Opera House en de Harbour Bridge

Het Opera House en de Harbour Bridge.

Hoewel Sydney niet de officiële hoofdstad is (dat is het minder interessante Canberra), wordt de stad wel gezien als het (toeristische) hart van Australië. Het is een toeristische trekpleister met een relaxte sfeer. Bezoek het fameuze Opera House, beklim de Harbour Bridge en steek met de ferry over naar Manly Beach. Ga naar Darling Harbour om de beste vis te eten en voor een avondje ‘hip clubben’. Rondom Sydney vind je prachtige stranden, zoals Bronte en Bondi Beach.

Great Ocean Road

Twaalf apostelen

Zonsondergang bij de Twaalf apostelen.

Ten westen van Melbourne, het cultureel centrum van Australië, vind je een van de mooiste kustwegen ter wereld. De route gaat door regenwoud en langs steile rotsklippen. Hoogtepunt van de Great Ocean Road zijn de Twelve Apostles; rotsformaties die oprijzen uit de zee. Ze zijn op hun mooist bij zonsondergang. Stop onderweg in kustdorpjes als Apollo Bay of combineer je roadtrip met een bezoekje aan een van de nationale parken als The Grampians, Cape Otway of Port Campbell. Houd je ogen open voor koala’s, kangoeroes en wallaby’s, want dit gebied zit er vol mee.

Whitsunday eilanden

Whitehaven Beach

Whitehaven Beach vanuit de lucht.

74 hagelwitte en prachtig begroeide eilanden, middenin het Great Barrier Reef van Australië, voor de tropische kust van Queensland. De Whitsunday eilanden zijn fabuleus. Ga op een cruise, of nog beter per zeilboot, en ontdek de felgekleurde onderwaterwereld. Combineer je boottrip sowieso met een bezoekje aan Whitehaven Beach. Witter en tropischer dan dit zul je een strand niet gauw vinden. Dit strand van ongeveer 5 km lengte ligt aan de oostkant van Whitsunday Island. Door het hoge siliciumgehalte is het zand hagelwit. De grootste twee eilanden in de regio zijn Whitsunday Island en Hook Island. Beide eilanden hebben de status van Nationaal Park. Op Hook Island aan de zuidkant, is een onderwaterobservatorium en een klein resort, gericht op backpackers. Het belangrijkste eiland in de regio is Hamilton Island, waar de meeste (duurdere) resorts en accommodaties zijn.

The Outback

Ayers Rock

Ayers Rock in de Outback.

Met de Outback worden in Australië de meest afgelegen gebieden aangeduid. Het ‘Red Centre’ bijvoorbeeld, met slechts enkele geasfalteerde wegen, bestaat uit rood zand, rotsen en vooral heel veel leegte. Dit is hét gebied waar de Aboriginals nog op traditionele wijze leven. Je kunt een trip maken langs de verschillende hoogtepunten. Begin daarbij in het woestijndorp Alice Springs. Stop verder bij Kings Canyon, Kata Tjuta (de Olga’s), The Devil’s Marbels en bij de meest beroemde rots van Australië, Uluru (Ayer’s Rock). Grote delen van de outback zijn ontoegankelijk. Je kunt het beste met een gids op pad gaan, die precies weet waar je moet zijn en je alles kan vertellen over de Aboriginals en hun leefwijze.

Kakadu National Park

Kakadu National Park

Het Opera House en de Harbour Bridge.

Kakadu National Park ligt dichter bij Indonesië en Papoea Nieuw Guinea dan bij Sydney of Melbourne. Het is Australië op zijn groenst en natst. Met moerassen vol mangroves, savannes, stukjes regenwoud, rotsplateaus en watervallen. Met pelikanen, kingfishers, roofvogels, kangoeroes en veel krokodillen. En met een rijke Aboriginalcultuur, met onder meer schitterende oude rotsschilderingen (Ubirr Rock!).

Alle bezienswaardigheden in Australië

Top 3 Australië specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Verschillende individuele Australië rondreizen, incl. een combi-reis met Nieuw-Zeeland.
Bezoek website

Australië Online
Australië Online

Zelf je Australië reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

WTC.nl - World Ticket Center
World Ticket Center

World Ticket Center biedt een uitgebreid aanbod van Australië flydrives en camperhuur.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Australië artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Australië

Bekijk de top 10 Australië rondreizen

42 Australië reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,9
Op basis van 42 Australië ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,6

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Het land van de Kangoeroes en meer”

    Geplaatst 15-01-2017, gereisd in december 2016, langer dan een maand, bezocht met partner

    Van het warme westen, tot de rode woestijn in het midden, tot de groene oostkust met mooie stranden. Australië heeft het allemaal en wij hebben het geluk gehad dit te mogen ervaren.

    Naar mijn mening is een reis naar Australië niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan het red centre. Bovenal vind je hier nog de echte Aboriginal cultuur, maar het is ook een ervaring om over de lange wegen door de woestijn te rijden. Wij hebben de bekende bezienswaardigheden gezien zoals Uluru Rock en Kata Tjuta (The Olga's), maar hebben ook Kings Canyon beklommen, wat ontzettend gaaf was. Wat een adembenemend uitzicht! Wat wel verstandig is wanneer je dit gaat doen, is om een redelijk goede conditie te hebben, want de heuvel naar boven heet niet voor niets "heart attack hill". In de avonden hebben we in swags geslapen. Dit is een dingetje wat je echt eens gedaan moet hebben wanneer je in Australië bent. Een swag is een soort slaapzak, die zonder "overkapping" in de buitenlucht ligt. Voor het slapengaan ben je dus getuigen van de duizenden sterren die aan de hemel staan.

    Door naar de oostkust, waar we met een camper van Cairns naar Sydney zijn gereisd. Cairns is echt een super leuke stad met vele activiteiten. Zo heeft het, omdat je niet in de zee mag zwemmen vanwege zout water krokodillen, een groot openbaar zwembad met lifeguards welke de boel in de gaten houden. Verder was het bijzonder dat er fitnessapparatuur aan de promenade aanwezig was, een grote speeltuin, skatepark, maar ook barbecues waar men ten alle tijden gebruik van kan maken.

    Wat ook een aanrader is, is door de Atherton tablelands te rijden. Het Atherton Tableland is een hoogvlakte ten zuidwesten van Cairns en is prachtig om doorheen te gaan. Mooie groene heuvels, de Curtain Fig Tree (hier is een door een wurgvijg omgroeide boom omgevallen op een andere boom. De 15 meter lange luchtwortels van de wurgvijg zien eruit als een gordijn) en het waterval circuit. Wij hebben de Ellinjaa, Zillie en Millaa Millaa fall gezien. De laatste was naar onze mening het minst indrukwekkend. De andere zat nog een beetje avontuur bij om hier te komen.

    We hebben tijdens onze reis 2 x gesnorkeld bij het Great Barrier Reef, maar beide keren viel het een beetje tegen. 1 x bij Cape Tribulation en 1 x bij de Whitsundays. Ik had meer kleuren en diverse vissoorten verwacht. Ook had ik verwacht veel schildpadden te zien, maar helaas was dit niet het geval. Het koraal daarentegen was levend, wat toch mooi was om te zien.

    Brisbane heeft indruk op ons achtergelaten. Dit is een leuke stad (lang niet zo groot als Sydney), waar je goed kunt winkelen, door de Botanische tuin kunt lopen (midden in de stad) en gewoon lekker kunt relaxen. Er is bij Southbanks een city beach, waar je net zoals in o.a. Cairns gewoon gebruik van kunt maken. Wij hadden het geluk hier net voor de kerstdagen te zijn, omdat deze kant van de stad omgetoverd was tot een waar kerstparadijs, met films aan de "streetsbeach", een kerstmarkt en vuurwerk.

    De oostkust is prachtig met veel diversiteit, maar ik moet eerlijk zijn dat de reis niet altijd leuk is geweest. Er zijn ook saaie momenten geweest waarop ik dacht, wat doe ik hier. Zoals dat het in Queensland erg vroeg donker was en daarbij het avond leven meestal ook vroeg was afgelopen. Ook is Australië op veel vlakken voor ons Nederlanders een erg duur land. Zo heb je een dure avond wanneer je gaat eten in een restaurant, maar ook wanneer je boodschappen gaat doen en groente of fruit in wil slaan. Een aanrader is om je boodschappen bij de Coles of Woolworths te doen. Dit zijn de grote supermarkten, welke tegen elkaar concurreren, dus beide de goedkoopste willen zijn. De benzine daarentegen is er goedkoop.

    Door de kleinere dorpjes rijdend, viel het ons op dat Australië qua (eet)gedrag erg op Amerika lijkt. Veel mensen waren erg overdreven (wat wij nuchtere Nederlanders niet gewend zijn) en er zijn tal van MC Donald's welke in de vroege ochtends vaak al druk zijn bezocht.

    Al met al, eenmaal thuis, kunnen we terug kijken op een geweldige reis en kunnen we wel zeggen dat we Australië in ons hart hebben gesloten. We zouden graag eens terug gaan en andere staten van het land bezoeken, maar helaas ligt het niet naast de deur, dus misschien in de verre toekomst?!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Australië:

    Red Centre • Brisbane • Sydney

    Mijn Australië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    14 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Verrassend en veelzijdig”

    Geplaatst 28-02-2016, gereisd in november 2015, langer dan een maand, bezocht alleen, zelfstandig

    Begin november 2015 ben ik samen met mijn backpack voor 2 maanden naar Australië vertrokken. Mijn reis begon in Melbourne, vervolgens ben ik naar Cairns gevlogen, om vanuit daar de Oostkust af te reizen naar Sydney. Tussendoor heb ik ook nog een korte trip gemaakt naar de Outback.
    Australië is een perfecte bestemming om alleen te bereizen. Contact maken met andere backpackers gaat super snel en ik ben eigenlijk nooit alleen geweest. Ik heb geslapen in hostels en gebruik gemaakt van de Greyhound bussen. Beide zijn me zeer goed bevallen. De hostels waar ik verbleven heb waren over het algemeen van goede kwaliteit en de bussen waren comfortabel en rijden redelijk frequent.

    In 2 maanden tijd heb ik heel veel kunnen zien en doen en voor alleen de Oostkust een prima tijd. Ik had tijd genoeg om op sommige plaatsen nog wat langer te blijven en in een relaxed tempo te reizen.
    Ik raad ook zeker aan om niet te veel te plannen, al is dat soms lastig in deze tijd van het jaar, aangezien het dan het drukste seizoen is. Als je net als ik oud en nieuw in Sydney wil vieren, moet je zeker al 2 a 3 maanden van tevoren een hostel boeken, anders loop je het risico dat er niets meer beschikbaar is.
    Tours kunnen ook wat sneller vol zitten in deze tijd van het jaar, al heb ik hier zelf weinig last van gehad. De meeste tripjes heb ik ongeveer 2 a 3 dagen van tevoren geboekt, met uitzondering van de Whitsundays. Wat ik vervelend vond, waren de medewerkers van de reisbureaus. Als je naar binnen gaat voor alleen een simpele vraag, zit je voor je het in de gaten hebt een uur binnen. Ze proberen je vaak op vrij opdringerige manier van alles aan te smeren, luisteren niet naar wat je werkelijk wil en dreigen continue dat alles vol geboekt is. Trap hier niet in!
    De locals zelf zijn overigens wel heel erg vriendelijk en behulpzaam.

    Ondanks dat het allemaal één land is, is het heel veelzijdig. Van de tropische stranden in het noorden, tot de hitte en droogte in de Outback. Hoge gebouwen in de grote steden en fantastisch ongerepte natuur.
    Ondanks dat de oostkust vrij toeristisch is, ben ik ook op genoeg rustige plekken geweest.
    Houdt wel rekening met de afstanden, deze kunnen soms enorm zijn. Een 10 uur lange busrit is zeker geen uitzondering, nachtbussen zijn dan ideaal. Soms kan vliegen ook voordelig zijn.
    Australië is zeker geen budget bestemming, het prijspeil ligt ongeveer hetzelfde als in Nederland, soms zelfs hoger. Ik ben vooraf uitgegaan van 80 euro per dag en hier kwam ik prima mee uit.
    Ik ben inmiddels heel benieuwd naar de rest van Australië en ga zeker nog een keer terug.

    Mijn Route:
    Melbourne (Great Ocean Road)
    Cairns (Great Barrier Reef, Cape Tribulation, Atherton Tablelands)
    Mission Beach
    Townsville (Magnetic Island)
    Airlie Beach (Whitsundays)
    Agnes Water
    Rainbow Beach (Fraser Island)
    Noosa
    Brisbane (Steve Irwin Zoo)
    Surfers Paradise
    Byron Bay
    Coffs Harbour
    Sydney (Blue Mountains, retour vluchten Ayers Rock)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Australië:

    Cape Tribulation • Whitsunday eilanden • Fraser Island

    Mijn Australië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Waanzinnig land met voor ieder wat wils!”

    Geplaatst 20-02-2016, gereisd in december 2014, langer dan een maand, bezocht met partner, zelfstandig

    In december / januari 2014/15 hebben wij een geweldige trip van een kleine 6 weken door Australië gemaakt.
    We zijn gestart in Darwin en zijn over de Stuart Highway naar het zuiden gereden naar Adelaide en uiteindelijk door naar Sydney. Met de camper hebben wij in nog geen 30 dagen tijd 7650 kilometer afgelegd. Prima te doen! Een onbeschrijflijke ervaring om dwars door Australië en vooral dwars door de Outback te reizen. Kilometers niks, alleen woestijn of droge wildernis. En ook kilometers lang geen auto die je tegenkomt. Achteraf zijn we blij dat we zo dwars door Australië zijn gereden, het land bestaat immers voor het grootste deel uit deze wildernis. Rond Darwin is het prachtig, veel prachtige plekken om te stoppen en te genieten van de natuur, heel anders dan onder in Australië! Een aanrader hier zijn de thermal pools in Elsey National Park. Ook de Devils Marbels vlak onder Tenant Creek zijn prachtig, een opwarmer voor Uluru en Kata Tjuta maar wel een stuk minder toeristisch dan die 2! Alice Springs was leuk, echt een oase in de woestijn. Na zo'n lange tijd wildernis wel prettig! Bij Alice Springs hebben wij de West MacDonnel Ranges bezocht, hier hebben we onder andere een mooie wandeling gemaakt bij Standley Chasm. Hierna zijn wij doorgereden naar 'the Red Centre'. Het viel ons wel echt tegen hoe toeristisch het hier was, een heel resort rondom The Rock. Een hele tegenstelling van de rit die we tot dan toe hadden gemaakt. Maar toch blijft Ayers Rock en de nabijgelegen Olga's een prachtig natuurverschijnsel en echt wel een must see tijdens je reis naar Australië! Hierna zijn we doorgereden naar Coober pedy, snikheet midden in de woestijn maar wel een grappig mijnstadje om te bezoeken. Hier worden veel opalen gewonnen en daar is het stadje dan ook op gebouwd. (De afstanden zoals beschreven hebben we niet allemaal in 1 keer gedaan. We hebben 10 dagen gedaan over het stuk van Darwin naar Port Augusta, net boven Adelaide.)

    Nadat we aan het einde van de Stuart Highway kwamen in Adelaide, zijn we onderlangs gereden via Robe, naar the Grampians. 1 van onze 3 mooiste plekken! Daarna door naar the Great Ocean Road. Een aanrader hier is om te overnachten in Kenneth River en als het donker word bij de camping achteruit de berg op te rijden. Aan de andere kant lichten 's nachts duizenden dansel miljoenen gloeiwormen op. Onder een strakke sterrenhemel met het brullen van de koala's en alle andere geluiden uit het regenwoud bij nacht, een onvergetelijke ervaring! Aan het eind van de Great Ocean Road hebben we bij Queenscliff met de pond de oversteek gemaakt naar Sorrento. Hiervandaan zijn we naar Philip Island gereden, een leuk eiland maar wel erg toeristisch in de zomer. Na Philip island zijn we naar aanleiding van een tip van een local naar Wilsons Promotory gereden. Ook 1 van de hoogtepunten van onze reis! Wel een tip: als je hier wilt kamperen in de zomer moet je dit maanden van tevoren reserveren. Wij konden nog net terecht op de camping vlak voor Wilsons, omdat iemand een dag eerder weg was gegaan. Maar in het park zelf zijn 's zomers alle plekken vol. Hierna hebben wij onze weg vervolgd langs de kust omhoog naar Sydney. Enkele hoogtepunten hier waren de lagunes in Croajingolong National Park, Eden, en Jervis Bay met de witste stranden van Australie. Ook Kangaroo Valley was een prachtige plek. Hierna zijn we doorgereden naar Sydney waar we de camper in hebben geleverd en nog een aantal nachten zijn gebleven. Sydney is absoluut een must see! Leuk is om the Rocks, de oudste wijk van Sydney te bezoeken. En het is ook leuk om de pond te nemen naar Manly beach. Hiermee vaar je langs het Opera House en kun je deze goed zien vanaf het water. Ook in Manly is het leuk maar wel erg toeristisch, een hip stukje Sydney aan de zee. We hebben in Sydney onwijs lekker gegeten bij Pony's in de wijk The Rocks.

    Wij hebben onze hele trip door Australië zelf gepland, dit is hartstikke goed te doen en voor ons de leukste manier om te reizen. Een tip is om regelmatig een praatje te maken met een local, hier hebben wij de leukste tips van gekregen die uiteindelijk hoogtepunten van onze reis zijn geworden! Geniet verder vooral van het relaxte van de Australiërs en het prachtige land... No lorries mate!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Australië:

    Grampians National Park • Wilsons Promontory • Sydney

    Mijn Australië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    0


    • 28 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 06 oktober 2016 20:55

      Goedendag, Mijn man en ik 60+ zijn ook van plan om vanaf 8 dec tot begin februari een rondreis te maken alleen vraag me af of u op deze reis geen last heeft gehad van de regen? Wij zijn van plan om een camper te huren en ongeveer de laatste week in de omgeving van Brisbane te verblijven omdat onze zoon daar vlakbij woont. Graag hoor ik van u. Mvg Marijke

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    18 landen bezocht
    8 reviews
    1 waardering

    “Schoonheid, gastvrijheid, toegankelijkheid”

    Geplaatst 25-01-2016, gereisd in januari 2015, langer dan een maand, bezocht alleen, zelfstandig

    Als je twijfelt of Australie de juiste bestemming voor jou is; dat is het! Dit land heeft alles te bieden en meer. De natuur is groots en indrukwekkend. Of je nou van bush, (bounty) stranden, woestijn, grote leegtes of drukke steden houdt; je vindt het in Australie.

    Ik ben zelf een jaar geleden, zonder concreet plan, in Melbourne aangekomen en tot op heden nog niet weg gegaan. Behalve de leuke plekjes in Melbourne heb ik ook het een en ander van de staat Victoria gezien, heb ik drie maanden aan de west kust -vlakbij Geraldton- gewoond en Sydney bezocht. Op het verlanglijstje staat nog Tasmanie en delen van de oost kust.

    Behalve de enorme afstanden is reizen prima te doen. Als je de beschikking hebt over een auto, liefst met een tentje op de achterbank, kan je makkelijk je eigen (reis)plan trekken. Voor de erg grote afstanden zijn er bussen, maar ik zou persoonlijk het vliegtuig aanbevelen. Er zijn verschillende goedkope luchtvaartmaatschappijen met regelmatig aanbieden. Om een idee te krijgen: van Melbourne naar Sydney is ongeveer een uur, van Melbourne naar Perth vier.

    Accomodatie is behoorlijk prijzig. Bij hostels gaan de bunkbedden weg voor een vanaf prijs van 30 dollar en hotels minstens 50, maar dan zit je zeker niet in het centrum. Als je een klein budget hebt en veel rond trekt zou ik kamperen aanbevelen. Als je van plan bent om voor langere tijd op een plek te blijven Flatshare. Het is hier vrij gebruikelijk om een apartement en de kosten daar van te delen wat vergelijkbaar is met op kamers wonen.

    Qua eten kost het je geen enkele moeite om fastfood te vinden. Behalve de grote ketens vliegen de hamburgers, de fish & chips en gebakken eieren je om de oren. Voor de wat bewustere eter is er ook genoeg biologisch aanbod in de steden en is er een groot aanbod Aziatisch (afhaal) eten. Ook de Europese kaart is nooit ver weg evenals een bakkertje. Als je typisch iets Australisch wilt doen werp je wat vlees op de bbq, die je hier in elk openbaar park/strand etc. kan vinden. En geen paniek: in de supermarkt vind je vrijwel hetzelfde aanbod als thuis.

    Op historisch vlak is er niet zo veel diversiteit als in Europa. Australie, zoals we dat nu kennen, bestaat nog maar een paar honderd jaar en dat is met name in de architectuur te zien. Echt veel oude gebouwen zijn er niet. Met name de steden zijn een mix van oude Britse invloeden en moderne hoogbouw of bungalows. Dat neemt niet weg dat het interessant is om je in de geschiedenis te verdiepen en de daarbij behorende historische plaatsen als onderdeel van je reis aan kan doen. Er is veel te leren over de strafkolonie, de rol van Australie in de eerste en tweede wereldoorlog, de naoorlogse periode, de immigratie van Europeanen en de invloeden daarvan. Naast de geschiedenis van Australie onder invloed van de Europeanen is er uiteraard ook veel te ontdekken over de cultuur en geschiedenis van de Aboriginals.

    Veel mensen omschrijven de sfeer in Australie ontspannen en zo heb ik dit zelf ook ervaren. Mensen zijn over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. Melbourne is erg tolerant en internationaal georienteerd. Het is hier moeilijk om Australiers van niet-Australiers te onderschijden en het lijkt erg geaccepteerd en weinig oordelend. Voor actieve backpackers is het niet moeilijk om in contact met anderen te komen of in backpack activiteiten verzeild te raken. Dit kan buiten de steden enigzins afwijken, maar mijn ervaringen zijn positief.

    Qua stranden in het land ook een waar walhalla. Niet alleen is een strand nooit ver weg, ze zijn ook adembenemend. Voor de minder gedurfden onder ons, waaronder ik, moet je wel netjes tussen de paaltjes van de kustwacht het water in. Het gevaar op contact met een haai is geen ondenkbaar gegeven.

    Ik heb wel eens begrepen dat mensen liever niet naar Australie komen vanwege de wilde dieren, maar laat dat idee vooral de pret niet drukken. Over het algemeen is het ontzettend prachtig; veel kaketoes, andere vogels in paradijselijke kleuren, kangeroes, koala's. Slangen en spinnen zijn er ook, maar zolang je niet in de outback door een veld gaat banjeren is de kans vrij klein dat je aangevallen wordt door iets engs.

    Wat mij persoonlijk ook erg aanspreekt is het daglicht. Het verschil in vergelijking met Europa is vrij groot en fel licht is een behoorlijke feel good factor. Daarentegen is het wel extra belangrijk om je ten alle tijden goed in te smeren. Je kan in Australie altijd mooi weer hebben. De temperatuur kan in het noorden veel hoger liggen dan in het zuiden dus het is wellicht een goed idee om je hier even in te verdiepen. In Victoria is de temperatuur naar mijn wens; tussen de 18 en 40 graden in de zomer, tussen de 0 en 18 in de winter. Melbourne staat er om bekend dat het vier seizoenen in een dag kan hebben, dus reken er op dat het weer alle kanten op kan gaan.

    Australie is voor mij de ideale reis bestemming, omdat je er vrijwel niet uitgereisd raakt. Het is toegankelijk, gastvrij, goed bereisbaar, lekker weer, ontzettend mooi, backpack vriendelijk, westers maar in weinig hetzelfde als thuis.







    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Australië:

    Melbourne • Wilsons Promontory • Great Ocean Road

    Mijn Australië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    19 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Australië: een droom die uitkomt ”

    Geplaatst 03-01-2016, gereisd in mei 2011, langer dan een maand, bezocht alleen, zelfstandig

    Australië, het land waar ik altijd over gedroomd heb en in werkelijkheid was het precies zoals ik me had voorgesteld: een waar paradijs. Fantastische, overweldigende natuur bij de Blue Mountains bij Sydney, parelwitte stranden bij Whitsundays, bijzondere verhalen bij Uluru, Tasmanië een eigen wereld op zich, zandeiland Fraser Island en niet te vergeten de zeer vriendelijke en behulpzame bevolking. Je hoeft nog maar een kaart open te slaan en hulp komt van alle kanten om je de weg te wijzen. Het land kent zoveel mooie plekjes, kiezen is bijna onmogelijk. Ik heb alleen gereisd en in hostels geslapen, wat een absolute aanrader is. Je leert zoveel en zo gemakkelijk nieuwe mensen kennen, wat erg leuk is om ervaringen en tips uit te wisselen. De Greyhound is een hop-on-hop-off bus voor bijvoorbeeld de gehele Oostkust. Een leuke manier van reizen als je niet zelf wilt rijden. Tijdens mijn reis ben ik langs de Oostkust getrokken, heb ik Tasmanië bezocht en ben ik via het Zuiden richting Uluru gereisd. Tevens heb ik veel tijd bij mijn lieve familie doorgebracht. De volgende Australië trip staat de Westkust op het programma. Nog een droom die uitkomt!:)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Australië:

    Whitsunday eilanden • Sydney • Uluru

    Mijn Australië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    18 landen bezocht
    9 reviews
    1 waardering

    “Nog steeds heimwee...”

    Geplaatst 03-01-2016, gereisd in januari 2013, langer dan een maand, bezocht alleen, zelfstandig

    Waar moet je beginnen te vertellen over Australië... Het is zo'n veelzijdig land. Eigenlijk is het veel te groot! Je moet absoluut de tijd nemen, omdat veel bezienswaardigheden zo op een dag afstand van elkaar kunnen liggen. De grote steden zijn massa, heel druk en groot. Maar ook hier heb je relaxte 'parkjes' zo tussen alle drukte in. Hoe verder je van de steden af reist, hoe rustiger het wordt. Leuk met met eigen vervoer (camper) te doen. Australië is helemaal ingesteld op reizigers aangezien er zó veel toeristen on the move zijn. Je bent nooit alleen!
    De westkust vanaf Perth naar Broome is fantastisch. Prachtige stranden, adembenemende natuur (soms een beetje landinwaarts) en lekker veelzijdig. Ook is een outback trip een geweldige ervaring. Water 'tanken' omdat we dagen niets tegen komen, een dag rijden zonder maar één tegenligger te zien en slapen in onder een miljoen sprankelende sterren midden in de natuur.
    Verder vond ik Tasmanië fantastisch. Veel ongerepte stukken en veel wildkamperen. Rustig stukje Australië, maar toch net iets anders dan het 'main' land!
    Beleef, geniet en neem de tijd voor Australië. Het is een absolute aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Australië:

    Tasmanie • Karijini National Park • Ningaloo Reef

    Mijn Australië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    37 landen bezocht
    10 reviews
    0 waarderingen

    “Schitterend, relaxed en veelzijdig ook voor kids ”

    Geplaatst 02-01-2016, gereisd in juli 2015, 4 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Afgelopen zomer hebben we Australië aan onze kinderen laten zien. 15 jaar geleden hebben we met een georganiseerde tour het gigantische land doorkruist van Sydney, Canberra, Adelaide, Flinders Range, Cooper Pedy, Alice Spings/Ayers Rock/Olga's en Kakadu NP tot Darwin. Hieruit hebben we de hoogtepunten gepakt en gecombineerd aan een bezoek van de geemigreerde BFF van onze dochter in Canberra. Hoogtepunten waren: Sydney (fietstour door de stad), Blue Mountains, nabij Melbourne een Koalatour (informatief en speuren naar Koala's plus bijdrage aan opvang/onderzoek naar Koala's, Great Ocean Road (in winter is het al 18.00 uur donker en de route is best lang...dus niet te lang blijven hangen bij de strandjes die zelfs in de winter heerlijk zijn), een nacht slapen in de woestijn in de oude mijnen van Cooper Pedy, Alice Spring (Aboriginal kunst kopen!) en onze 4wheel drive rondje (onderhande wegen maakt het een echte ervaring, servies stuiterde door onze auto met laadruimte) Ayers Rock, Olga's en Kings Canyon, Kakadu NP (Aboriginal rotstekeningen en een schitterende zonsondergang), zwemmen bij de Litchfield NP waterval bij het bordje pas op voor krokodillen, kanoën bij Catherine Gorge en daar een echte - grote - krokodil tegenkomen en tot slot voor de kids het spannendste....jumping Crocodil (tussen Darwin en Kakadu NP, diverse giga krokodillen springen naar een homp vlees aan een hengel). Tot slot voor ons een nieuwe ervaring van Australië: Cairns met het infinity pool, mooie stranden waar 's winters geen kwallen en haaien voorkomen, het oudste regenwoud Daintree en natuurlijk een hele dag snorkelen op het rif! Een groot land, maar met goed betaalbare binnenlandse vluchten kun je in 4 weken de hoogtepunten er echt uit halen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Australië:

    Red Centre • Great Barrier Reef • Kakadu

    Mijn Australië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    12 landen bezocht
    2 reviews
    0 waarderingen

    “Woestijn, Tropisch en lekker warm: Australie!”

    Geplaatst 01-01-2016, gereisd in november 2015, langer dan een maand, bezocht met partner, zelfstandig

    Ik heb, samen met mijn vriend, 2 jaar lang gespaard voor onze reis naar Australie. En dit was het dubbel en dwars waard. Australie is een geweldig land, staat staat soieso bovenaan. We hadden verwacht dat de mensen gastvrij waren (dat we aan mijn vriend zijn familie vroegen of we daar mochten verblijven voor 2 weken was dit de eerste keer dat ik ze zag!!) en dat het land erg groot en divers was in de natuur. Onze verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. De mensen is Australie zijn heel gastvrij en heel erg vriendelijk. Je word aan alle kanten geholpen als je erom vraagt. Het land zelf is zo groot dat er veel verschillen zijn in de natuur. Alleen al tussen Adelaide en The great Ocean Road is een wereld van verschil. Adelaide staat bekend om zijn wijngaarden en uitgestrekte heuvels, terwijl The Great Ocean Road een prachtige kustlijn is van zandsteen omringt door regenwoud en duingebied. We hebben, naast de eerste twee weken met de auto samen met familie, alles met het vliegtuig gedaan. in totaal 3 binnenlandse vluchten in 6 weken, en dit is prima te doen! Onze langste vlucht binnen Australie was 3 uur, van Cairns naar Sydney. Moet je nagaan hoe groot het is, dat is van hier naar Turkije! Onze reis zag er als volgt uit: 1 week in Adelaide bij familie, 1 week met de auto via Hals Gap (The Grampions National park) via The Great Ocean Road naar Melbourne. 4 dagen in Melbourne en toen met het vliegtuig naar Alice Springs. Hier zijn we 5 dagen geweest waarvan we 3 dagen de Rock The Center Tour hebben gedaan. Daarna het vliegtuig weer in en naar Cairns voor bijna 2 weken en nog 3 dagen in Sydney. Daarnaast nog onze vluchten heen en weer met Cathay Pacific via Hong Kong, kom je op 6 weken. De mooiste plek waar ik geweest ben is heel moeilijk, want alles was geweldig en anders. Maar als ik op dit moment terug zou gaan ga ik naar Cairns. Dat is een waar paradijs! Hele mooie stranden (Cape Tribulation is echt geweldig mooi!) en the Great Barrier Reef! Wij hebben gesnorkeld, maar je kan ook duiken. Het koraal bij de eilanden is erg mooi, maar het buitenrif ga daar alsjeblieft heen als je het echte rif wil zien. Dat is zo geweldig mooi! Qua de steden waar we geweest zijn, tsja het is en blijft een stad met heel veel hoge gebouwen, vond ik Melbourne het leukst en betaalbaarst. Heel veel grote winkelcentra met leuke en betaalbaare winkels en genoeg om te zien en doen. Denk aan The Old Melbourne Goal, St. Kilda strand en Luna Park. Denk er bij het laatste wel aan dat het alleen in het weekend open is, iets waar wij ons in vergist hadden. St Kilda is een relatief klein strand, maar wel leuk en gezellig. Uiteraard mag je Sydney niet overslaan met The Harbour Bridge en The Opera House! Maar qua winkelen is het in de stad zelf vrij duur. Uluru bij Alice Springs is ook erg mooi, wel een tip. Ga er in de winter periode in Australie heen. Mijn god wat was het warm daar, en de zomer was nog maar net begonnen. 40 tot 45 graden en erg heet en erg droog. Wat we ook hadden was dat we erg vroeg moesten opstaan omdat anders de wandelpaden gesloten waren met 36 graden en hoger. Niet om ons te pesten, maar wel om je in leven te houden. Het word veel en veel te heet. Maar het was het waard, het is een ontzettend mooi gebied. Uluru is mooi, Kings Canyon is geweldig! Rode rotsen, afgronden en wonder boven wonder water in The Garden of Eden! We hebben ook veel wildlife gezien, kangaroes, emu's, zoutwaterkrokodillen, kakatoe's en nog veel meer! We willen heel graag terug naar Australie, en de volgende keer naar de west kust!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Australië:

    Cairns • Cape Tribulation • Great Ocean Road

    Mijn Australië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    20 landen bezocht
    5 reviews
    1 waardering

    “Speeddate met australie”

    Geplaatst 30-12-2015, gereisd in juni 2011, langer dan een maand, bezocht alleen, zelfstandig

    Australie heeft een rijke diversiteit aan natuur. Zo vind je in het zuiden prachtig heuvelachtig gebied met lange wijnvelden. Het landelijke leven ademt hier zijn rust uit. Ook vind je hier de great ocean road, die je zeker gereden moet hebben. Van het ene landschap met heuvels en groene velden rijd je verder langs de ruige rotsen van de twaalf apostelen. Vergeet ook zeker niet the grampians te bezoeken. Deze prachtige bergen zijn prima te beklimmen en het uitzicht is dan waanzinnig mooi.
    In het westen vind je langgerekte gebieden die zo gigantisch lang zijn dat je uren kunt rijden zonder iemand te zien. De weg is rood gravel en met een beetje geluk zie je in de verte kangoeroes springen. Mensen zijn vriendelijk en met een voorbereide trip kun je prima alle tussengelegen plekken bezoeken. Overig vervoer is aan deze kant van Australië lastig. Dit maakt het dan ook erg moeilijk om deze zijde alleen te reizen.
    Het Oosten is een tropische kant met veel toeristen en veel entertainment. Een echte aanrader in het duiken bij the great barrier reef. Ondanks dat dit enorm toeristisch is, is het echt een aanrader. Je vind nergens anders een mooiere onderwater wereld dan hier. De toeristische attractie duiken is hier zo gigantisch, dat je moet inchecken alsof je met het vliegtuig gaat vliegen.
    Tevens was de begeleiding erg goed en was er een goed buffet aanwezig voor de hongerige duikers. Voor diegene die enkel wilde snorkelen was ook alles soepel geregeld. Cairns is een prima uitvalsbasis om te gaan duiken en eventueel naar de white sundays te gaan met de boot. Een mooie tocht waarbij je s nachts onder een deken van sterren slaapt op een boot in een onbekend baaitje. De white sundays zijn een ideaal droombeeld van het perfecte strand. Met een beetje geluk ben je de enige op een van de beschermde eilanden.
    Buiten al het schoon wat australie te bieden heeft, zijn de mensen daar uniek. Ze zijn enorm vriendelijk en geweldig behulpzaam. Ik was namelijk een dag te vroeg op het vliegveld waardoor ik niet kon reizen die dag. Ze hielpen me aan een ticket zodat ik al eerder kon vliegen. Ze zochten namelijk voor me op wat voordeliger was en komen tot de best mogelijke hulp.
    Ook wanneer je daar de weg vraagt of verdwaald is niemand te beroerd om je de weg uit te leggen of je zelfs naar de plek van bestemming te brengen. Ook al moeten ze niet die kant op.
    Al met al was dit de mooiste vakantie ooit! In twee maanden heb ik veel van Australië kunnen zien, maar helaas niet alles. Een aanrader die je zeker eenmaal in je leven bezocht moet hebben.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Australië:

    Cairns • Great Barrier Reef • Great Ocean Road

    Mijn Australië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 7

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    20 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “I still call Australia home”

    Geplaatst 29-12-2015, gereisd in september 2009, langer dan een maand, bezocht alleen, zelfstandig

    In september 2009 vertrok ik voor 4 maanden naar de andere kant van de wereld; Australië. Ik heb 3 maanden gestudeerd in Sydney en daarna nog ruim 6 weken door het land gereisd. Wat kan ik erover zeggen? I still call Australia home. Eraan terug denken is met veel, heel veel weemoed en ik wil nog steeds dolgraag een keer terug. De mensen zijn zo vriendelijk, de natuur is zo prachtig. Ik heb veel mooie landen mogen bezoeken maar Australië heeft echt mijn hart gestolen. Wat is er mooier dan een heel vroege ochtendwandeling maken en bij zonsopkomst 100 meter verderop een kangoeroe te zien genieten van het opkomende zonnetje en de eerste warme ochtend stralen op zijn vacht!? Of dat je tegen een nieuwe vriendin zegt 'ok we doen een biertje', maar dat je de hele nacht doorhaalt en uiteindelijk illegaal in haar hostelkamer blijft slapen omdat je de weg naar je eigen huis niet meer weet. En zo kan ik nog wel even doorgaan met de meest fantastische herinneringen! Als je de kans krijgt ga dan zeker weten voor een paar weken of maanden naar dit prachtige land!

    Mijn Australië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Australië reiservaring!

Ben jij onlangs in Australië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Ocëanie

Australië essentials

Vlag: Australië
Beste reistijd: Het hele jaar
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen
Minimum vliegduur: 22 uur
Richtprijs retourticket: € 1000
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. dengue, gele koorts

Top 3 Australië specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Bij FOX kun je kiezen uit 4 verschillende individuele Australië-rondreizen, inclusief een combinatiereis met Nieuw-Zeeland.
Bezoek website


Australië Online

Australië Online

Stel zelf de Australië reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


WTC.nl - World Ticket Center

World Ticket Center

World Ticket Center biedt een uitgebreid aanbod van Australië flydrives en camperhuur.
Bezoek website

Meer Australië reisorganisaties

Djoser
Djoser

De mooiste groepsreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Advies op maat.
Bezoek website

Travel Active
Travel Active

Work & travel.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Aandacht voor natuur.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Van Zuid naar Noord.
Bezoek website

Activity International
Activity International

Werken & backpacken.
Bezoek website

Travel Australië
Travel Australië

Losse arrangementen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Australië

Vliegtickets naar Australië


Meer over vliegen naar Australië

Hotels in Australië zoeken

Hotels in Australië zoeken

Boek je rondreis naar Australië

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Australië Online
3. Australië Online

Zelf samenstellen.
Bezoek website

WTC.nl - World Ticket Center
3. WTC.nl

Australië flydrives.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Australië rondreizen


Vliegtickets Australië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Australië
V.a. 889 Meer over vliegen naar Australië