27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 22 november, 2019

Australië behoort tot een van de beste duiklanden ter wereld. Aangezien het een gigantisch eiland is, kan er op vele plekken langs de kust gedoken worden, zoals bij het Great Barrier Reef en Ningaloo Reef. We zetten de mooiste duikplekken op een rij.

Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is zo groot dat het zelfs zichtbaar is vanuit de ruimte. Het behoort tot een van de zeven natuurwonderen. Het rif strekt zich uit in het noordoosten van Australië langs de staat Queensland. Het wordt tegenwoordig ernstig bedreigd en zou in 50 jaar tijd wel eens volledig kunnen verdwijnen. Wees je als toerist hiervan bewust en duik alleen bij duikscholen met speciale keurmerken. Het Great Barrier Reef zit vol kleurrijke vissen en wonderschoon koraal. Daarnaast leven er zes soorten schildpadden en talloze andere dieren. Het Great Barrier Reef is te bereiken vanuit diverse plaatsen zoals Cairns, Cape Tribulation en Port Douglas. Meer informatie is te vinden op de bestemmingspagina van het Great Barrier Reef.

Vliegtickets Australië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Australië
V.a. 782 Cheaptickets.nl

Overnachten in Australië

Vergelijk alle hotels in Australië
Bekijk hotels Booking.com
Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef vanuit de lucht.

Clam Gardens, Great Barrier Reef

Clam Gardens.

Great Barrier Reef

Ook snorkelend valt er een hoop te bewonderen in het Great Barrier Reef.

Great Barrier Reef

Een Copperband Butterflyfish in het Great Barrier Reef.

Ningaloo Reef

Het Ningaloo Reef ligt in het noordwesten van Australië. Sommigen zijn van mening dat dit rif nóg mooier is dan het Great Barrier Reef. Het is er in ieder geval minder toeristisch. Het rif ligt op sommige plekken slechts 100 meter van de kust. Hier komen haaien, pijlstaartroggen, walvissen, schildpadden en ontelbare vissen voor. Daarnaast bestaat het rif uit meer dan 220 soorten koraal en talloze andere dieren. Het is ook de enige plaats ter wereld waar elk jaar walvishaaien verschijnen van soms wel 18 meter lang. Er zijn diverse duikscholen in het gebied te vinden, waaronder in Coral Bay en Exmouth.

Soepschildpad in het Ningaloo Reef

Soepschildpad in het Ningaloo Reef.

Mantaroggen in het Ningaloo Reef

Mantaroggen in het Ningaloo Reef.

Westkust van Australië

Er zijn verschillende Nederlandse schepen ten onder gegaan voor de kust van West-Australië, waaronder de Batavia, de Vergulde Draeck, Zuytdorp en Zeewijk. De plekken waar diverse overblijfselen zoals munten werden gevonden, zijn te bezoeken met duiktours. Aan de gehele westkust is informatie te vinden over deze Nederlandse geschiedenis variërend van borden bij uitzichtpunten over het water tot in de dorpen Geraldton en Carnarvon. Op ongeveer 60 kilometer ten westen van Geraldton bevinden zich de Abrolhos eilanden die bestaan uit 122 eilanden opgedeeld in 3 groepen: de Wallabi groep, Easter groep en Pelsaert groep. Dit zijn interessante duikplekken vol maritiem leven.

Abrolhos eilanden, Australië

De Abrolhos eilanden.

Walvissen bij de Albrolhos eilanden

Walvissen bij de Albrolhos eilanden.

Overige plekken

Ook in het noorden en zuiden van Australië kan gedoken worden. In de zee voor de kust van Darwin liggen nog overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog en orkaan Tracy. Cullen Bay Dive en Coral Divers bieden speciale duiken aan naar deze plekken. Bezoek eens een duikschool voor meer informatie of volg een duikcursus op bijvoorbeeld Magnetic Island.

Duiken in Australië

Top 3 Australië specialisten

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Reizen door Australië per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Riksja Australië
Riksja Australië

Zelf je Australië reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Bezoek Australië met de geliefde groepsrondreizen van Djoser. Ook mogelijk in combinatie met Nieuw-Zeeland!
Bezoek website

14 Duiken in Australië reiservaringen en tips

 • Mandy

  36 landen bezocht
  19 reviews
  13 waarderingen

  “Agincourt Reef; mooi stukje reef van het GBR”

  Geplaatst 19-05-2019

  We wilden heel graag gaan duiken in Australië. Het was een zoektocht om een tour te boeken die niet alledaags is, maar met het Agincourt reef vanuit Port Douglas hadden we iets gevonden waar niet de mensenmassa naar toe ging (dat was meer vanuit Cairns). Ik hoop zo dat het nog een beetje zo blijft, maar met alle Aziaten die denken dat ze koraal prima kunnen aanraken, heb ik er een hard hoofd in. Probeer alsjeblieft het Great Barrier Reef met respect te behandelen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Joyce Sinnaeve

  33 landen bezocht
  27 reviews
  17 waarderingen

  “onbeschrijfbaar mooi, afhankelijk van de plaats”

  Geplaatst 13-05-2019

  Meermaals gaan duiken in Austrailie

  - ningaloo reef: minder goede zichtbaarheid maar toch een aanrader, Jetty pier duik
  - great barrier reef: teleurstellend, uiterste deel van het rif is nog de moeite waard, voornamelijk voor het koraal minder voor de vissoorten, de rest is kleurloos en dof + duur
  - yongala wrak: Super, advanced duik - alle vissen uitvergroot, gigantische haaien, schildpadden en mantas + het wrak zelf heel erg indrukwekkend
  - byron bay: super, walvissen gespot en gehoord onder water, loggerhead turtles en grey nurse haaien, goedkoper dan de meeste plaatsen

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Shanna de Klerk

  41 landen bezocht
  13 reviews
  7 waarderingen

  “Einde van het GBR”

  Geplaatst 12-05-2019

  Dankzij een toevallige ontmoeting op een catamaran naar het buitenste deel van het great barrier reef. Waar het koraal dichter bij de kust al aan het verbleken is, is het buitenste deel prachtig! Wat een kleur en de grootste ''koraalbomen'' die ik ooit gezien heb. Probeer niet voor een massatour te gaan, maar juist één die het koraal ook met respect behandeld.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Rilana Ruissen

  16 landen bezocht
  26 reviews
  26 waarderingen

  “Ningaloo Reef (West-Australië)”

  Geplaatst 09-05-2019

  Een dag om nooit meer te vergeten! Wat een ervaring! Ik ging een dagje mee op een boot die de mogelijkheid gaf om met walvishaaien te zwemmen. Het juiste seizoen daarvoor was net aangebroken, dus grote kans. En ja hoor we waren nog maar net weg en er zwom al een hele grote walvishaai van 11 meter lang! De walvishaaien werden vanuit een helikopter gespot en de piloot gaf dan de juiste coördinaten door aan de stuurman. Hij zwom heel relax. Daarna hebben we nog gezwommen met een walvishaai van 4 meter, maar die was veel drukker en had schijnbaar veel haast. Tijdens de lunch lagen we op een rustige plek, waar we konden snorkelen. Het water is heel helder, veel visjes en schildpadden. Men zegt dat het Ningaloo Reef nog veel minder is aangetast dan het Great Barrier Reef, omdat deze plek nog veel minder bekend staat om te duiken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Puck Bruinsma

  18 landen bezocht
  27 reviews
  14 waarderingen

  “Adembenemend”

  Geplaatst 06-05-2019

  De boottocht alleen al is een avonduur maar wat je ziet zodra je onderwater duikt is adembenemend. De diversiteit aan levensvormen die er te zien zijn zijn niet te tellen. Alle kleuren maken je bijna blind zo vel steken ze af tegen het blauwe water!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Eva van Kempen

  21 landen bezocht
  27 reviews
  8 waarderingen

  “Heel mooi koraal”

  Geplaatst 22-04-2019

  Kies een touroperator die verder de zee op gaat (the outer reef, als ik het me goed herinner), zodat je nog wel wat koraal ziet. Het is de allermooiste onderwaterwereld die ik ooit heb gezien. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk met zo'n 50 andere mensen op een boot zit.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Igor

  14 landen bezocht
  28 reviews
  6 waarderingen

  “Een duikje wagen”

  Geplaatst 28-11-2017

  Een vriend en ik hebben gedoken in de great barrier reef. Wat een mooie ervaring is met een klein rand eraan. Je ziet namelijk al wel goed dat het koraal aan het verbleken is. Wat niet wegneemt dat het nog steeds een fantastische ervaring is die je zeker niet moet overslaan!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Tessa

  26 landen bezocht
  13 reviews
  7 waarderingen

  “Fantastische ervaring!”

  Geplaatst 26-11-2017

  Ik had expres mijn duikcertificaat gehaald om in Australië te kunnen duiken, en hier was ik erg blij mee! Het was een enorme ervaring, met prachtig onderwater leven. Het is kostbaar, maar zeker de moeite waard! Ook de kosten van de gids vond ik de moeite waard, tenzij je zelf veel verstand hebt van het richtingsgevoel onder water.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Wauw!!”

  Geplaatst 21-11-2017

  Eindelijk gedoken op het great barrier reef! Je ziet dat het inmiddels echt aan het verbleken is, maar het is nog steeds allemachtig prachtig!! Wat was het een unieke ervaring! Ook het snorkelen was geweldig

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 0 reviews
  0 waarderingen

  “Pro Dive - Cairns ”

  Geplaatst 20-11-2017

  Zoals ik al eerder aanhaalde is duiken in Australië een absolute must! Het great barrier reef waarin jij je mag begeven terwijl je leert de diepte in ontdekken. Sea cumcumbers, schildpadden, nemo's, alles ga je tegenkomen. Cairns is zeker een goede hub voor je duikavontuur. Stad zelf is niet geweldig, maar hee je bent toch voornamelijk op zee. Pro Dive is niet de goedkoopste, wel de beste!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Duiken in Australië reiservaring en tips!

Ben jij in Duiken in Australië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Australië specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Reizen door Australië per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website


Riksja Australië

Riksja Australië

Stel zelf de Australië reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Bezoek Australië met de geliefde groepsrondreizen van Djoser. Ook mogelijk in combinatie met Nieuw-Zeeland!
Bezoek website

Meer Australië reisorganisaties

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Individuele reizen.
Bezoek website

Travel Active
Travel Active

Work & travel.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Aandacht voor natuur.
Bezoek website

Travelworld
Travelworld

Auto- en camperreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Van Zuid naar Noord.
Bezoek website

Travelhome
Travelhome

Camperreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Australië

Alle bezienswaardigheden in Australië

Vliegtickets naar Australië


Hotels in Australië zoeken

Hotels in Australië zoeken

Boek je rondreis naar Australië

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek website

Riksja Australië
3. Riksja Australië

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Djoser
3. WTC.nl

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk 83 Australië rondreizen
Vanaf €6195 incl. vliegticket

Vliegtickets Australië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Australië
V.a. 782

Volg ons op Facebook