Gemiddelde beoordeling Namibië


Cultuur & bezienswaardigheden

8,0

Gastvrijheid

8,3

Natuur

9,7

Stranden

7,2

Eten

7,7

Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 23 Namibië ervaringen

Reizen naar Namibië

Hoewel nog geen kwart ervan geasfalteerd is, zijn de wegen in Namibië goed te berijden en ook geschikt om er zélf te rijden. Onderweg zie je hoge zandduinen, grillige bergen, uitgestrekte woestijnlandschappen, droge savannes, uitgesleten rivierravijnen en vele natuurparken. In Namibië kun je genieten van uitgestrekt natuurschoon, de prachtige rode duinen bij Sossusvlei en wildlife in Etosha. De echte avonturier gaat op zoek naar de Bosjesmannen in de Kalahari.

Vliegtickets Windhoek

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Windhoek
V.a. 678 Meer over vliegen naar Namibië

Overnachten in Namibië

Vergelijk alle hotels in Namibië
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Namibië

Natuurschoon bij de Sossusvlei

Sossusvlei

Drooggevallen meer in Sossusvlei.

De omgeving van de Sossusvlei in de Namib-woestijn is surrealistisch. De vallei is bereikbaar over de weg via het plaatsje Sesriem. Er zijn hoge, rode zandduinen van wel 300 meter, de lucht is helderblauw en je ziet een enkele dorre acacia. Alle hoge duinen zijn beschermd gebied en genummerd. Alleen duin 45 mag beklommen worden. ‘Dune 45’ is daarmee een bekend uitzichtpunt geworden.

Avontuurlijke safari in Etosha National Park

Big Five in het Etosha National Park

Spot de Big Five in het Etosha National Park.

Een groot deel van het Etosha Nationaal Park wordt ingenomen door de Etosha Pan, een reusachtige zoutpan. Omdat het park het grootste gedeelte van het jaar droog en dor is, kun je hier prima zelf rondrijden. Er zijn speciale routes langs waterplekken met namen als Rhino Drive, Olifantsbad of Sprokieswoud. Binnen de parkgrenzen zijn enkele staatslodges met een eigen waterplek, waar de dieren na zonsondergang vaak komen. Net buiten het park zijn de luxere lodges te vinden.

De hoofdstad Windhoek

Christuskirche in het centrum van Windhoek

De Christuskirche in het centrum van Windhoek.

Windhoek is met de enige internationale luchthaven meestal het startpunt van een rondreis door het uitgestrekte Afrikaanse land. Je kunt een leuke stadswandeling maken door het compacte centrum van (Duits-) koloniaal Windhoek, de souvenirmarkt bezoeken en een excursie naar de township Katateru maken. Als je liever niet in de stad verblijft, kun je in het Daan Viljoen Park buiten de stad kamperen.

Alle bezienswaardigheden in Namibië

Top 3 Namibië specialisten

Riksja Namibië
Riksja Namibië

Zelf je Namibië reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Pascale, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website

NRV Holiday
NRV Holiday

Voordelige individuele Namibië rondreizen (met eigen huurauto).
Bezoek website

Rondreis aanbiedingen naar Namibië

Bekijk de top 10 Namibië rondreizen

23 Namibië reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 23 Namibië ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,4

    25 landen bezocht
    66 reviews
    3 waarderingen

    “Camperen tussen de big 5”

    Geplaatst 13-01-2017, gereisd in september 2015, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis met FOX Verre Reizen

    Camperen in Afrika, wat een ervaring! Namibië is een prachtig land met veel afwisseling, leuke stadjes, overweldigende natuur en prachtig wild. Camperend door dit land trekken is de manier om het land echt te leren kennen. We hebben heel wat spannende nachten beleefd als er weer eens iets langs ons tentje gelopen kwam...
    Echte hoogtepunten van dit land zijn natuurlijk Sossuvlei/ Deadvlei, ga hier vroeg naar toe en klim de Dun 45 op voor een mooie zonsopkomst. Trek hierna verder naar Deadvlei, het lijkt alsof je op een andere planeet terecht gekomen bent. Ook zeker niet te vergeten is Etosha National park, zorg dat je het park in gaat met een " hoge" jeep, dan heb je het beste uitzicht op het wild. Bij de waterholes hebben we ontzettend veel dieren gezien! De stadjes in Namibië, zoals Swakopmund en Windhoek zijn best gezellig maar wij voelde ons 's avonds niet heel veilig. We waren ook gewaarschuwd om niet met waardevolle spullen de straat op te gaan. Je word veel aangekeken door de lokale bevolking, wat verder niets hoeft te betekenen natuurlijk! In de stadjes is niet heel veel te doen maar heerlijk om even bij te komen in een normaal bed en lekker te eten in een restaurant.
    Verder is de bevolking heel vriendelijk, op sommige plekken word je helemaal bestudeerd, het lijkt soms of ze nog nooit buitenlanders gezien hebben. Bezoek ook zeker een stam, bijvoorbeeld de Himba, mooi om te zien hoe ze leven en vooral hoe ze eruit zien. Namibië is geen duur land en vooral niet als je gaat camperen. De wegen zijn soms goed, soms slecht en heel stoffig, maar hey, It' s an adventure!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Etosha National Park • Sossusvlei • Spitzkoppe

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    25 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Kamperen bij Etosha! ”

    Geplaatst 13-01-2017, gereisd in april 2009, 4 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis met Shoestring

    Rondreis in Namibie is een aanrader. Wat een ervaring, alles bevat het. Cultuur, natuur, wilde dieren. En wat kan je schitterende foto's maken. Langs de fish river canyon naar Sossusvlei. Hier hebben we gekampeerd vlak bij de Dune 45. De volgende dag 5.00 uur in de ochtend op staan om vervolgens de Dune 45 te beklimmen. 1 stap vooruit was 2 stappen achteruit in het zachte zand, maar wat een fantastisch uitzicht als de zon dan opkomt. Het mooie rood/oranje zand komt dan nog beter tot zijn recht. WOW!!
    En wat een onrealistisch landschap. Vanaf daar naar Swakopmund waar je gezellig en goed kan eten. En dan op naar Etoscha National park. Hier zaten we op het national park op een stuk waar je kon kamperen. In de avond hadden ze een aangemaakt en verlichte drinkplaats. We hebben samen daar gestaan en gewoon maar afwachten wat er allemaal voorbij kwam. Van zebra's, nijlpaarden tot aan een leeuw. SUPER! Iets om nooit te vergeten

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Sossusvlei • Etosha National Park • Fish River Canyon

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    33 landen bezocht
    1 review
    2 waarderingen

    “Wat een top land!”

    Geplaatst 28-12-2016, gereisd in juli 2016, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Wij hebben in totaal 7.000 km gereden door Namibië.
    Windhoek hebben we min of meer overgeslagen, dus hier niet echt een mening over.
    Via Keetmanshoop, een bijna dood stadje, richting de Fish River Canyon gereden.
    Een prachtige canyon met bijna niemand die over je schouder meekijkt. We hebben zeker 45 minuten aan het randje van de canyon gezeten zonder ook maar iemand tegen te zijn gekomen.
    Vervolgens de zuidelijke route genomen richting Lüderitz. Dit is ook het moment dat je overal wilde dieren gaat spotten. Na 3 weken is het niet meer zo vreselijk bijzonder, maar voor onze eerste "safari" was het een hoogtepuntje. De weg gaat over grind en zandwegen en is zonder twijfel de moeite waard. Je moet er wel even de tijd voor nemen. De vergezichten waren prachtig en we hebben meerdere malen de auto stil gezet te genieten. Welkom op de maan.

    In Lüderitz hebben we een aantal dagen gezeten. Kolmanskopp is zeker de moeite waard, ook nog een boottochtje gemaakt naar Halifax Island. Overigens vrij koud in juli. Daarna richting de Sossusvlei gereden.
    Dit is zonder twijfel een hoogtepunt. Hier merk je wel dat je niet meer de enigste toerist bent in Namibië. Dit idee hadden we hiervoor bijna wel! Het zuiden lijkt nog niet ontdekt door de grote groepen.
    De Sossusvlei is prachtig. Dune 45 uiteraard beklommen en met de auto richting de Deadvlei gereden. Het is nog een klein stukje lopen en dan sta je op het punt waar iedereen een keer wil staan. Wees net zo vroeg als wij waren (bij zonsopgang gaat de poort open) anders ben je echt niet meer de enigste.

    Daarna zijn we naar Swakopmund gegaan. Dit hebben via de Gamsbergpass gedaan. Een stukje om maar wel een mooie weg. Swakopmund deed aan een Duits stadje aan de kust denken. Lekker relaxt. Nog een dagje naar Cape Cross gegaan. Aanrader om niet te lang te stinken: neem oude kleding mee.
    De andere dag zijn we naar Walvisbay gegaan en zijn we op een boot de zee op gegaan op zoek naar Walvissen. Deze helaas niet gezien. In de middag zijn we richting Sandwich Harbour gegaan. Dit is de plek "where the dunes meet the sea". 1 van de weinige plekken ter wereld waar de woestijn de zee in verdwijnt. Zeker een bijzondere dag. Er zijn genoeg organisaties die dit kunnen regelen. Wij hebben gekozen voor sandwichharbour.com.

    Dag erna via Spitzkoppe naar Palmwag gereden. Een flinke rit waar we behoorlijk lang over hebben gedaan.
    Spitzkoppe zeker de moeite waard. We waren met nog 1 andere auto. In Palmwag de ochtend erna op neushoorn safari gegaan. Deze mensen gaan 1 maal per dag en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de wilde neushoorns je niet zien of je opmerken. We hebben 6 uur gereden en uiteindelijk 5 neushoorns gezien. Uiteraard mochten we niet dichtbij komen. Toch wel een hele speciale ervaring.

    Vanuit hier zijn we naar Etosha gegaan. Een hele andere ervaring. Soms hadden we het idee dat we in Safari Park de Beeksebergen zaten. Opvallend vonden wij de mensen die als een idioot rondrijden en zo de dieren afschrikken en zorgen voor enorme wolken. Zonde.
    Wel enorm veel dieren gezien. Alleen het jachtluipaard hebben we niet kunnen spotten.
    De waterholes in deze periode staan vol met dieren. Je merkt wel dat de dieren gewend zijn aan de auto's.
    Uiteindelijk 2 dagen aan de "Okaukuejo" kant gezeten en 2 dagen aan de "Namutoni" kant. Dit niet in het park zelf maar vlak daarbuiten. Bij Okaukuejo is Etosha Village zeker aan te raden!

    Omdat wij heel Namibië wilde zien zijn we nog richting Rundu gereden. Mits je deze stad gebruikt om door te rijden naar de Caprivistrook, zou ik de stad niet willen adviseren. Wij waren niet echt fan.

    Daarna naar Otjiwarongo gegaan. Hier zijn we 1 dag om half 5 het Waterbergplateau op gegaan en de andere dag zijn we naar het Cheetah Conservation Fund geweest.

    Uiteindelijk weer richting Windhoek gereden en hier nog een dagje doorgebracht.

    Nog een aantal tips:
    Zeker een grote auto huren die hoog op zijn wielen staat, anders rijd je zonder twijfel de onderkant stuk.
    Op zondag is weinig te doen in de steden en is echt alles dicht!
    Stranden zijn er wel, maar met 10 graden in de ochtend hebben we ze niet uitgeprobeerd.
    Het eten verschilt enorm. Vlees is wel heel erg belangrijk. Er is van alles te krijgen, van zebra tot koedoe. Overigens geen avond vies gegeten.
    Mocht je echt met de mensen in contact willen komen, zoek in de steden een B&B. Echt een aanrader.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Sossusvlei • Fish River Canyon • Swakopmund

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    2


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 30 december 2016 08:38

      Heej Tom, mag ik vragen waar je de reis en vooral ook de auto geregeld hebt? Alvast bedankt!


    • 26 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 31 december 2016 16:38

      Hoi Tom, waar heb je je auto gehuurd?


    • 33 landen bezocht
      1 review
      2 waarderingen
      Geplaatst op 02 maart 2017 12:52

      Hoi Eva en Rob, wij hebben onze auto bij Hertz gehuurd.


    • 33 landen bezocht
      1 review
      2 waarderingen
      Geplaatst op 02 maart 2017 12:56

      En voor Rob: Ik heb de reis zelf geregeld. Een half jaartje van tevoren (dit is echt wel nodig gezien de schaarste van lodges) een weekendje jezelf boos maken. We hebben eerste de route uitgestippeld en vervolgens op zoek gegaan naar slaapplekken via tripadvisor, booking en de lonely planet.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Namibië, grenzeloos buitenaards!”

    Geplaatst 15-12-2016, gereisd in juni 2016, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Het buitenaardse gevoel wat de oneindige vlaktes van Namibië je geven is niet te beschrijven! Evenals de diversiteit wanneer je de keuze maakt om de caprivi-strip ook te bezoeken. Een wereld van verschil, van oneindig zand naar groen waterrijk gebied. Een uithoek die je op je trip door Namibië niet mag overslaan! Een ontzettende gastvrije bevolking, ook in de grotere steden!
    Het prachtige Dolomite camp in etosha tussen de bavianen uitkijkend over prachtig Etosha met in de verte een naderende groep olifanten, op weg naar een waterplaats terwijl de zon ondergaat. 's Nachts de leeuwen horen brullen terwijl je in je prachtige berg 'tent' overnacht.
    De prachtige uitgestrekte vlaktes geven je een gevoel van rust en even 'nergens' zijn. Het is dan ook een prima land om met zijn 2en rond te reizen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Etosha National Park • Caprivistrook • okonjima lodge - otjiwarongo

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0


    • 26 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 31 december 2016 17:15

      Hebben jullie zelf met een 4x4 rond gereisd? Zo ja, waar hebben jullie die geboekt? Groet, Eva

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Namibië; ongerepte natuurschoon met fantastische dieren!”

    Geplaatst 30-11-2016, gereisd in november 2016, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Namibië, een land wat zich moeilijk in woorden laat omschrijven. Ongerepte natuur, oneindige vlaktes en een fantastische dierenwereld. Wij reisden zelfstandig met 4x4 inclusief daktent door dit bijzondere land. Het gevoel van echt weg zijn in een fantastische omgeving wat nog net niet toeristisch is. Moeilijk om te kiezen welke plekken nu echt het mooiste waren. Etosha heeft qua wildleven veel indruk gemaakt, wij zagen er de zeldzame zwarte neushoorn en ongelofelijk veel olifanten. De Fish river Canyon in het zuiden is ook echt prachtig. Vergeet niet de regio Damaraland met de Brandberg en hele lieve mensen. Ga vroeg naar Sossusvlei in verband met de hitte en klim Dune 45 op voor een geweldig uitzicht.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Etosha National Park • Sossusvlei • Brandberg

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 7

    0


    • 26 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 31 december 2016 17:16

      Waar hebben jullie de 4x4 geboekt? gr. Eva

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    1 review
    0 waarderingen

    “Namibie - Land van de respect en rust”

    Geplaatst 07-11-2016, gereisd in april 2015, 1 week lang, bezocht met vrienden, groepsrondreis

    Wat een natuur, rust en mooi land! Vooral de vlakten zijn zo bijzonder!

    Zand in de mooiste vorm - dieren in het wild - te gast bij de dieren uit het wild

    Mensen hebben zoveel respect voor alles wat leeft. Vriendelijk - dankbaar - traditioneel.


    Een aanrader als je van wild, rust en natuur houdt!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    banjos • Ecuador • Namibie

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    5 reviews
    0 waarderingen

    “Immense natuurschoonheid.”

    Geplaatst 08-02-2016, meerdere keren gereisd, laatste keer in april 2015, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Als je Namibië voor de eerste keer gaat bezoeken bereid je dan voor op een tocht vol schitterende vergezichten, oneindige vlaktes, hoge veelkleurige zandduinen, uitstekende rotspartijen, ontwikkelde steden, armetierige dorpjes, grote natuurparken, kleinschalige primitieve campsites , luxe lodges.
    Dit alles ben ik tegengekomen tijdens de rondreizen die ik door Namibië heb gemaakt. Geen hotel reis maar eenvoudig met een 4 x 4 auto met rooftents van campsite naar campsite getrokken. Dan ziet men de schoonheid van het land het beste en men kan stoppen waar men wil. Natuurlijk zijn er zeer toeristische hoogtepunten zoals de Sossuvlei en Etosha NP maar als men die achter zich laat komt men vaak in onherbergzame, bijna niet bewoonbare gebieden zoals bijv de omgeving van Brandberg en Damaraland. Een 4 x 4 auto is aan te raden omdat je daarmee vaak op plaatsen kan komen die met gewone auto,s moeilijker te bereiken zijn. Bovendien bestaan veel wegen uit gravel en stenen dus de kans op lekke banden is met een gewone auto meermalen groter. Overnachtingsplaatsen zijn er meer dan voldoende, al is het bij de drukke toeristische gebieden aan te raden in het hoogseizoen om te reserveren. Campsites zijn er van luxe tot zeer eenvoudig. In het donker rijden word niet aangeraden en is zelfs gevaarlijk door de soms slechte wegen, maar vooral door de vele loslopende dieren. In de grotere plaatsen zoals Windhoek en Walvisbaai/Swakopmund zijn er moderne winkels en kan men alles kopen wat men nodig heeft. In de kleinere plaatsjes is meestal wel een soort van supermarktje. Dit geldt ook voor het tanken, alleen is soms wel de brandstof op, dus wacht niet tot het laatste kwart!
    Vergeet vooral geen foto's of film te maken van de schoonheid van het land. Telkens staat men weer voor nieuwe verrassingen. Is het niet het landschap wat steeds veranderd dan zijn het wel wilde dieren die plotseling opduiken of de weg kruisen. We hebben de laatste keer een dashcam gemonteerd en deze heeft hele mooie beelden opgeleverd van bijvoorbeeld plotseling overstekende dieren. Daarom een grote fout die soms gemaakt word is de tijdsplanning. De afstanden lijken dan niet zover maar men kan makkelijk over 300 km 8 uur nodig hebben. Het spotten en kijken naar wilde dieren kost soms veel tijd. In de Nationale Parken is de kans om veel wilde dieren te spotten het grootst, maar ook elders kan men olifanten, leeuwen, giraffen en vele soorten antilopen tegenkomen. Al met al is Namibië geen land om een bliksembezoek te brengen, men moet er net als het grootste deel van de bevolking doet er ruim de tijd voor nemen om te kunnen genieten van deze immense natuurschoonheid.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Sossusvlei • Brandberg • Hakusemba

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0


    • 3 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 25 maart 2016 00:00

      Wij, man 60 en vrouw 60' willen in 2017 een reis maken door namibie/botswana. We twijfelen tussen zelf organiseren bijv auto met daktent/lodges of georganiseerd. Heeft iemand tips bijv tav auto huur ed.? Vast bedankt


    • 0 landen bezocht
      5 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 25 maart 2016 09:07

      Hallo Als advies wil ik het volgende geven: Kijk eens op http://selfdrive4x4.com/ of neem gewoon contact op met hun. Zijn gespecialiseerd in het organiseren en ondersteunen van een reis zoals u kenschets. Wij hebben er al 2 keer tot volle tevredenheid geboekt en het is zeer prettig om iets achter de hand te hebben die je dag en nacht kunt bellen in geval van nood. Zij stellen een route samen in overleg met de aanvrager. Zelf organiseren dus, maar met ondersteuning van mensen die het kunnen weten en de juiste adviezen kunnen geven. Groet en succes Willem

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    17 landen bezocht
    10 reviews
    0 waarderingen

    “Uitgestrekte wildernis in Namibië”

    Geplaatst 08-12-2015, gereisd in juli 2014, 3 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Met een 4x4 wagen met een tent op het dak door de wildernis van Namibië rijden is een onvergetelijke ervaring en een absolute aanrader. Vooral het stuk langs de kust via Brandberg op weg naar Twyfelfontein en Ethosa National Park was een erg mooie rit door uitgestrekte droge vlaktes die zich afwisselden met dichte vegetatie. Als je goed zoekt kun je hier woestijn olifanten en neushoorns vinden! Een tip is echter wel dat aangeraden wordt dit met tenminste twee auto's te doen. Het gebied is erg ongerept en er komen haast geen andere auto's. Op één dag zijn we slechts twee auto's tegengekomen.

    Hoe dieper je het binnenland in gaat, hoe primitiever het wordt. Je kunt hier nog echte lokale dorpen vinden en doordat de mensen erg vriendelijk en hulpvaardig zijn kun je zelfs contact met ze maken. Doordat er in Namibië nog veel Zuid-Afrikanen wonen kun je soms Nederlands verstaan of zelfs praten. Leuk was om te zien dat veel benamingen nog in het Zuid-Afrikaans of Duits zijn geschreven. Veel teksten zijn makkelijk te ontcijferen.

    De zandduinen bij Sossusvlei zijn ook een echte must-see. Ga vroeg, zodat je kunt genieten van de zonsopkomst. De duinen kleuren prachtig oranje. Maar ook de duinen die direct grenzen aan de zee bij de kust van Swakopmund en Walvisbaai zijn absoluut prachtig om te zien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Brandberg • Twyfelfontein • Sossusvlei

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    0


    • 26 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 31 december 2016 17:17

      Waar hebben jullie de 4x4 geboekt? gr. Eva

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    25 landen bezocht
    18 reviews
    1 waardering

    “Prahtige natuur en avontuurlijk”

    Geplaatst 04-12-2015, gereisd in april 2009, 4 weken lang, bezocht met vrienden, groepsrondreis met Baobab

    Tijdens mijn rondreis door zuidelijk Afrika, heb ik ruim 1,5 week ook door Namibië gereisd. Dat land heeft een grote indruk op mij achtergelaten. Wat een prachtige natuur, divers landschap, desolate omgeving, veel dieren! Een echte must see in Afrika. En niet te vergeten de prachtige sterrenhemels! Ik heb vooral gekampeerd in Namibië, avontuurlijk. Je bent zo echt 1 met de natuur op die momenten. In Namibië heb ik de Fish rivier canyon bezocht (bezoek deze als het je lukt bij zonsondergang, werkelijk prachtig!), de Sossusvlei (het is vroeg op en een flinke beklimming, maar o zo de moeite waard: dune 45. Ook de dead vlei is onbeschrijflijk mooi!), Swakopmund (quad-buiken door de zandduinen en de townshiptour zijn aanraders), Twyfelfontein, cheetah farm (vond ik wat tegenvallen, beetje dierentuin) en Etosha NP (prachtig! Wat een dieren, overdag en 's avonds bij de waterhole). Kortom: van een reis door Namibië krijg je echt geen seconde spijt!!!!!!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Etosha National Park • Sossusvlei • Fish River Canyon

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    22 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Namibie en Botswana:een perfecte combi”

    Geplaatst 23-10-2015, gereisd in september 2014, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Namibie: prachtige lege landschappen, vriendelijke bevolking, normale prijzen. Aanraders zijn de sousosvlei, Damaraland, etosha en de regio boven okavanga. Persoonlijk vond ik Swakopmund wat tegenvallen. Maar de deserttour op zoek naar de little5 maakte veel goed!
    Botswana: ongerept, maar minder spectaculaire natuur. Prachtig om hier wild te spotten. 4wd een aantal keren nodig gehad. Prijspeil wel wat hoger dan Namibië. Aanraders: overnightstay in okavanga delta overnachting onder de sterrenhemel in de Makgadikgadi Pan en Chobe np.
    We hebben een fantastische reis gemaakt met 4WD en daktent. Enorm genoten van de vergezichten en de leegte van Namibië. Onze eerste ervaring met Afrika, maar zeker niet de laatste!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Sousosvlei  • Okavango Delta • Damaraland

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Namibië reiservaring!

Ben jij onlangs in Namibië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Afrika

Namibië essentials

Vlag: Namibië
Beste reistijd: Mei t/m november
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 1200
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, meningokokken, rabies, tuberculose . Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Namibië specialisten

Riksja Namibië

Riksja Namibië

Stel zelf de Namibië rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Pascale, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


NRV Holiday

NRV Holiday

10+ voordelige individuele Namibië rondreizen (met eigen huurauto), groepsreizen en combinatiereizen (bijv. Botswana, Zuid-Afrika).
Bezoek website

Meer Namibië reisorganisaties

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Persoonlijk advies.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Avontuurlijk kamperen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel en groeps.
Bezoek website

OutSight
OutSight

Flexibele & betaalbare bouwstenen!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Namibië.
Bezoek website

Sabi Safari
Sabi Safari

Reizen op maat naar Afrika.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Namibië

Vliegtickets naar Namibië


Meer over vliegen naar Namibië

Hotels in Namibië zoeken

Hotels in Namibië zoeken

Boek je rondreis naar Namibië

Riksja Namibië
1. Riksja Namibië

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Better Places
2. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

NRV Holiday
3. NRV Holiday

Voordelige individuele rondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Namibië rondreizen


Vliegtickets Namibië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Namibië
V.a. 678 Meer over vliegen naar Namibië