27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2022

Ruig, desolaat, vol woestijnen, knaloranje zandduinen en authentieke volkeren: dat is Namibië. Niet alleen voor de overweldigende natuur reis je af naar dit land in zuidelijk Afrika, ook dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De kans is groot dat je in de wildparken van Namibië olifanten, leeuwen en neushoorns spot, naast grote kuddes giraffes, zebra’s en springbokken. Wil je een reis door Namibië maken? Dan mag je deze vijf highlights zeker niet missen.

Tekst: Karlijn Meulman – Foto’s: Theo Molenaar

1. Fish River Canyon: één van de grootste kloven ter wereld

Fish River Canyon

De Fish River Canyon, gelegen in het zuiden van Namibië, wordt ook wel de Grand Canyon van Afrika genoemd. Het is de op twee na grootste kloof ter wereld en de cijfers zijn indrukwekkend: de kloof is 160 kilometer lang, tot 27 kilometer breed en op sommige plekken wel 550 meter diep. Je kunt langs verschillende uitzichtpunten wandelen of een paardrijdtocht maken, zodat je het overweldigende landschap vanuit alle hoeken kunt bewonderen.

2. Sossusvlei: zonsondergang vanaf hoge zandduinen

Sossusvlei

Het is misschien wel het beroemdste gebied van Namibië: de Sossusvlei. Dit bizarre landschap met droge vlaktes, verdorde bomen en knaloranje duinen van honderden meters hoog is typisch Namibië. De Sossusvlei is onderdeel van de Namib-woestijn, die meer dan tachtig miljoen jaar oud is en zich uitstrekt over een gebied van 1600 kilometer. Sommige duinen in de woestijn zijn soms wel driehonderd meter hoog. De bekendste is Dune 45, een duin van 170 meter hoog, die je kunt beklimmen. Vanaf de top geniet je van een prachtige zonsondergang die de omringende duinen in vuur en vlam zet.

3. Cape Cross: kolonie van 800.000 zeehonden

Cape Cross

In het Duits-Namibische kustplaatsje Swakopmund hoef je je niet te vervelen. Je kunt hier sandboarden, microlightvluchten en helikoptertours maken en parachutespringen. Bovendien kun je de prachtige Skeleton Coast bezoeken, genoemd naar de vele scheepswrakken die hier zijn aangespoeld. Een onvergetelijke stop is Cape Cross, waar een kolonie van tussen de 100.000 en 200.000 Cape fur-zeehonden ligt. Dit is de grootste kolonie ter wereld en je krijgt geen genoeg van het kijken naar de zeehonden, die tikkertje spelen in de golven en lui bijkomen op het warme strand.

4. Damaraland: neushoorns spotten en kennismaken met de Himba

Himba-stam

Eindeloze savannes met acaciabomen, droge rivierbeddingen, ruige tafelbergen en oude rotstekeningen kenmerken het wilde landschap van Damaraland. In dit gebied kun je een speciale rhino tracking maken. Samen met een ervaren gids ga je per jeep op zoek naar sporen van de neushoorns. Zodra de gids een spoor heeft gevonden, ga je lopend verder. Spanning gegarandeerd! In Damaraland kun je ook dorpjes van de Himba bezoeken, een authentieke stam die nog altijd op traditionele wijze leeft.

5. Etosha National Park: hotspot voor wildlife

Etosha National Park

Het is één van de beste wildparken van Afrika: Etosha National Park. In het droge seizoen vind je hier grote kuddes wilde dieren, die samenkomen bij de tientallen waterpoelen in het park. Die waterpoelen maken het gemakkelijk om de dieren te vinden. Etosha is enorm groot en je kunt hier dan ook prima een paar dagen doorbrengen. Elk deel van het park heeft een eigen karakter en je komt overal weer andere dieren tegen. De Big Five heeft Etosha niet (er leven geen buffels), maar de grote vier kun je met een beetje geluk wel zien. Daarnaast zijn er talloze zebra’s, giraffen, wildebeesten, kudu’s, verschillende boksoorten en antilopen. Ook als vogelliefhebber kom je hier aan je trekken: met 340 vogelsoorten valt in Etosha heel wat moois te spotten.

Zo reis je door Namibië

Wil je in korte tijd veel zien van Namibië en ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Namibië? Kijk dan eens bij Better Places. Bij deze reisorganisatie plan je je hele trip in overleg met een lokale reisexpert. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Dat maakt reizen met Better Places heel speciaal en een echte aanrader.


 , , , , , , ,

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)