Gemiddelde beoordeling Tanzania


Cultuur & bezienswaardigheden

7,4

Gastvrijheid

8,4

Natuur

9,2

Stranden

8,6

Eten

7,3

Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 21 Tanzania ervaringen

Reizen naar Tanzania

Tanzania is één van de mooiste safarilanden op het Afrikaanse continent. Het is onder andere bekend van de wildrijke Serengeti, de roemruchte Mount Kilimanjaro en de unieke Ngorongoro Krater. Maar er zijn nog veel meer mooie gebieden te vinden. Na de wildlife safari’s, kun je je reis eindigen met een heerlijke strandvakantie op de witte stranden van het tropische eiland Zanzibar, of het minder bekende maar minstens zo mooie Pemba Island. Hakuna Matata!

Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 526 Meer over vliegen naar Tanzania

Overnachten in Tanzania

Vergelijk alle hotels in Tanzania
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Tanzania

Spot de Big Five

Kilimanjaro

Olifant voor de Kilimanjaro.

In Tanzania vind je de ‘Big Five’ (olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel) in vrijwel alle bekende safariparken. Minstens zo bijzonder om in hun natuurlijke habitat te bewonderen zijn giraffes, zebra’s, krokodillen en antilopen. Het grootste wildpark Selous is een stuk minder bekend, maar zeker zo mooi als de anderen. Het is ongerepter, moeilijker berijdbaar en daardoor authentiek. Nergens zijn zoveel leeuwen, luipaarden, buffels en olifanten als in Selous. Stap aan boord en glij met de stroom mee om dichtbij het drinkende wild te komen.

The Great Migration in Serengeti

The Great Migration in de Serengeti

Honderden gnoes en zebra’s tijdens de Great Migration in de Serengeti.

Het summum van safari’s is voor velen de ‘Big Five’ zien. Maar nog veel bijzonderder is het aanschouwen van de ‘Great Migration’ in het Serengeti Nationaal Park. Elk jaar weer, als de regenperiode aanbreekt, vindt hier een van de grootste wildspektakels op aarde plaats. Miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen, gevolgd door leeuwen, cheeta’s en wilde honden, trekken omstreeks juli over de vlaktes op zoek naar plekken met vers gras en water.

Witte stranden op het tropische Zanzibar

Strand op Zanzibar

Parelwitte stranden op het exotische Zanzibar.

Een populaire reiscombinatie is Zuid-Tanzania met Zanzibar, het eiland voor de kust van Dar es Salaam. Een saffierblauwe zee, hagelwitte stranden van poederzand, prachtige koraalformaties en een rijk onderwaterleven. Een binnenland met eeuwenoude dorpjes, specerijenplantages en ossenwagens. Een hoofdstad (Stone Town) vol steegjes om in te verdwalen. Een kleurrijke geschiedenis en cultuur, vol Afrikaanse en Arabische invloeden. Ja, Zanzibar is wel héél erg mooi. Het wordt ook wel het ‘kruideneiland’ genoemd, omdat er ontzettend veel kruiden groeien. Je kunt een kruidentour doen met een lokale gids.

Alle bezienswaardigheden in Tanzania

Top 3 Tanzania specialisten

Sawadee
Sawadee

Familiereizen en combi’s met o.a. Kenia, Zambia en/of Malawi.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Karin, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website

OutSight
OutSight

Maak je eigen Tanzania reis met de bouwstenen van OutSight: betaalbaar & flexibel, ervaren & enthousiast, online én persoonlijk!
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Tanzania artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Tanzania

Bekijk de top 10 Tanzania rondreizen

21 Tanzania reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 21 Tanzania ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,8

    44 landen bezocht
    23 reviews
    0 waarderingen

    “Supercomplete vakantie”

    Geplaatst 22-03-2017, gereisd in september 2016, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    We zijn begonnen met een zesdaagse kampeervakantie en hebben de volgende parken bezocht:
    Tarangire, klein maar prachtig met heel veel dieren.
    Serengeti, een topper natuurlijk. In het park gekampeerd, bijzondere ervaring
    Ngorongoro krater, weer een heel ander park. 's Nachts erg koud.
    Lake Manyara, klein park met veel olifanten. Ik vond het meer wat tegenvallen.
    Daarna zijn we naar de Usambara Mountains gegaan. We hadden een prachtig hotelresort net buiten Lushoto. Er zijn hier prachtige resorts en je kunt er fantastisch wandelen en trekkings maken.
    De reis hebben we afgesloten met een bezoek aan Zanzibar. Vliegtickets zijn goedkoop en makkelijk te boeken. Na 2 dagen Stonetown, nog heerlijk aan het strand van Jambiani gelegen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Tarangire nationaal park • Serengeti • Zanzibar

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Heel mooi land, ”

    Geplaatst 23-02-2017, gereisd in februari 2016, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Hartstikke mooi land en natuur, moshi is een hele mooie stad, en rustiger dan arusha, heel toerist vriendelijk en niet zO duur als arusha en zanzibar, in zanzibar kun je beter all in nemen, meeste resort liggen ver buiten zanzibar zelf en de prijzen zijn daarom hoog, bv koffie 2 euro en bier 3 euro .
    Safari kun je lokaal boeken scheelt enorm, en zanzibar is een mooi eiland maar de temperatuur is klammig ivm met de luchtvochtigheid, vooral in februar.
    Verder zeer vriendelijke bevolking zijn eerst wat terughoudend maar als je wat vraagt staan je ze zeer goed te woord, en als je kleding wil laten maken is het zeer goedkoop

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Moshi • Natuurlijke parken  • Zanzibar

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Zanzibar, een waar paradijs”

    Geplaatst 17-02-2017, gereisd in september 2016, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Na een safari in Seloose zijn wij met de boot naar Zanzibar gegaan. Super mooie stranden, vriendelijke mensen en goed om te duiken of snorkelen. Het mooie aan Zanzibar is dat het nog niet te toeristisch is. Mensen vallen je niet constant lastig als je lekker op het strand ligt. Voor Afrikaanse begrippen wel een wat duurdere bestemming

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Hippo Camp • Nungwi  • mafia island

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 3
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Geweldige unieke reis voor echte natuurliefhebbers! ”

    Geplaatst 29-12-2016, gereisd in juni 2016, 3 weken lang, bezocht alleen, groepsrondreis met Shoestring

    Ik heb de groepsreis Kenia, Tanzania, Zanzibar in juni geboekt. Dit omdat ik erg graag de great migration in Tanzania wou zien. Nou ik heb echt nog nooit zoveel gnoes bij elkaar gezien in mijn leven. Echt overweldigend! Kenia mag zeker niet overgeslagen worden. Hier hebben wij nijlpaarden op zijn best gezien en ons 1e luipaard. Daarnaast kun je in Kenia ook als 1 van de weinige parken in hells gate nationaal park te voet of per fiets betreden. Mijn advies is ga voor de fiets zodat je net zoals de dieren grotere afstanden kunt afleggen. Nog een tip als je ook naar Zuid-Afrika op vakantie wilt doe dit dan voor je naar Kenia en Tanzania gaat. Andere gaat Zuid-Afrika heel erg tegenvallen. Kamperen is een hele unieke ervaring en op deze manier ervaar je Afrika het beste. Al de geluiden die je in de avond hoort als je in je tentje ligt zijn uniek. De Serengeti was voor ons echt geweldig met afsluiter de jacht van 7 leeuwen op een zebra. Echt een grote aanrader voor grote natuurliefhebbers.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Serengeti • Masai Mara • Ngorongoro Krater

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Het eerste kennismaking met een nieuwe wereld, Jambo!”

    Geplaatst 19-12-2016, gereisd in december 2015, 1 week lang, bezocht met familie, zonvakantie met TUI

    Voor de eerste keer op vakantie buiten Europa, dat had ik 10 jaar eerder moeten doen !
    Zalig weer, mooie natuur, mooie stranden.
    Gekko's, dolfijnen, apen en natuurlijk de wereld onder de zeespiegel, maar ook de bloemen en planten.
    De mensen zijn heel gastvrij.
    Zanzibar, zeer de moeite waard, ik ga zeker nog eens terug !

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Jozani forest • Fumba • Menai Bay

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Wakker worden met de Kilimanjaro door je raam”

    Geplaatst 13-11-2016, gereisd in oktober 2016, 2 weken lang, bezocht met familie, vrijwilligerswerk

    Tijdens onze reis hebben wij een school gebouwd voor kansarme kinderen in Handeni, een klein dorpje in de regio Tanga. Daarnaast hebben wij een safari gedaan en hebben wij een lokale masai markt bezocht. Hier hebben wij als gezin hele bijzondere ervaringen met elkaar gedeeld die moeilijk over te brengen zijn op het thuisfront. Dit zullen wij ons hele leven delen met elkaar!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    KIlimanjaro • Tarangire nationaal park • Ngorongoro Krater

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    13 landen bezocht
    2 reviews
    0 waarderingen

    “Lovely Tanzania”

    Geplaatst 31-10-2016, gereisd in juni 2015, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Na mijn stage in Tanzania heb ik een maand lang door Tanzania gereisd om te zien wat dit land allemaal heeft te bieden.
    Vanaf Dar es Salaam ben ik met de bus naar Bagamoyo gegaan. Bagamoyo is een super leuk plaatsje met leuke restaurantjes, een fijne sfeer, mooie stranden en een historisch centrum. Ik vind dit plaatsje een echte aanrader en het ligt vlakbij Dar es Salaam (2uurtjes). Zelf verbleef ik in het Bagamoyo beach resort. Voor 15$ slaap je in een leuk hutje met als uitzicht de oceaan.
    Vanuit Arusha ben ik op safari gegaan naar Lake Manyara, de Serengeti en de Ngorogoro krater. Vooral de Ngorogoro heeft veel indruk op mij gemaakt. Het is een heel bijzonder gevoel om in een krater te staan en overal zoveel mooie dieren te zien.
    Vanuit Arusha ben ik naar Mwanza gevlogen om vervolgende de bus naar Kigoma te nemen (een 12 uur durende busrit door rood zand). Kigoma is ook te bereiken met het vliegtuig of de trein maar de bus was op dat moment de goedkoopste optie. Kigoma ligt aan het Lake Tanganyika. Een van de oudste en diepste meren ter wereld. Terwijl je lekker op het strand ligt rennen de aapjes langs je op zoek naar wat eten. Vanuit Kigoma is het ook mogelijk om naar Gombe NP te gaan om de chimpansees te zien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Bagamoyo • Ngorogoro • Kigoma

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    24 landen bezocht
    19 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtige natuur, compleet andere wereld! Maisha pole pole”

    Geplaatst 07-01-2016, gereisd in april 2008, langer dan een maand, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Ik zat een half jaar in een klein dorpje in de regio van het Victoria meer voor stage en heb een maand rondgereisd, in 2008. Ik heb verschillende gebieden gezien en was onder de indruk van de diversiteit van het land. Niet alleen qua natuur, maar ook qua mentaliteit en cultuur. Ik ben in 2013 nog eens terug geweest voor 2 weken in Tanzania, en toen heb ik al gemerkt dat het land ontzettend veranderd is. Toerisme heeft veel gedaan; vooruitgang gebracht, maar ook meer verschillen tussen arm en rijk. In de toeristische gebieden zou ik dus helaas niet meer kunnen aanraden om overal maar van het goede van de mens uit te gaan; beetje gezond verstand gebruiken en opletten. Vooral op Zanzibar. Ik zou zeker aanraden om ook de kleinere plaatsen aan te doen! Ga eens voorbij de lonely planet aanbevelingen en bezoek een guesthouse in plaats van een duur hotel. Geloof me, een Dinosaurus dekbedovertrek in een guesthouse slaapt minstens zo lekker als een satijnen overtrek ik een duur hotel :)

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 5
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    22 landen bezocht
    2 reviews
    0 waarderingen

    “Big 5 en beach”

    Geplaatst 28-12-2015, gereisd in september 2015, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Tanzania en Zanzibar!!

    Prachtig land en makkelijk te bereizen!
    Tickets naar Kilimanjaro zijn wat aan de dure kant maar wel ideaal om je reis naar de safariparken te beginnen!
    Wij hebben ter plekke een safari geboekt maar wat ik zou aanraden is om thuis een safari te boeken vooral omdat je gek wordt van de vele aanbieders op straat en ga niet met ze in zee omdat ze niet allemaal te vertrouwen zijn!
    Uiteindelijk een safari geboekt via ons hotel in arusha www.meruslopes.com 3 daagse safari met de serengeti, ngorongoro krater en tarangiri!! Leuke ranger, hij vertelde erg leuk alleen 4 x lekke band gehad! De auto was ok maar niet heel goed! Wij hebben een camping safari gehad voor 600 p.p met eten en drinken en alle entree en benzine kosten! Super leuk en gezellig met zijn allen op de camping tussen de zebra's en de wildzwijnen en niet te vergeten de prachtige sterrenhemel! Wij waren er in september, veel stof maar de gehele big 5 gezien!

    Zanzibar was heerlijk na de safari, maar ik heb mooiere stranden gezien maar als je van kite surfen houd dan zit je heel goed!!
    Wel heerlijk gegeten en gefiets!
    Was geweldig voor 5 dagen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Serengeti • Ngorongokrater • Zanzibar

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 6

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    1 review
    0 waarderingen

    “Gewoon in 1 woord: PRACHTIG”

    Geplaatst 24-10-2015, gereisd in augustus 2015, 4 weken lang, bezocht met partner, individuele rondreis

    Wij hebben via Hofland Expeditions (http://www.hofland-expeditions.com/nl/) een 4 weekse reis naar Tanzania geboekt. Wij werden zeer gastvrij ontvangen. Het mooiste moment vonden wij toch wel de ballonvaart over de Serengeti. Van waaruit wij grote groepen wilde dieren kondern bekijken tijdens de zonsopgang.

    De laatste week zijn hebben wij onze vakantie doorgebracht op Zanzibar. Een prachtig Bounty eiland met helder blauw water en witte stranden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Serengeti • Zanzibar • Marangu watervallen

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Tanzania reiservaring!

Ben jij onlangs in Tanzania geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Afrika

Tanzania essentials

Vlag: Tanzania
Beste reistijd: Juni t/m oktober
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen.
Minimum vliegduur: 10 uur
Richtprijs retourticket: € 600
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, cholera, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, meningokokken, rabies, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Tanzania specialisten

Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt maar liefst 17 verschillende Tanzania rondreizen, waaronder familiereizen en combi’s met o.a. Kenia, Zambia en/of Malawi.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Karin, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


OutSight

OutSight

Maak je eigen Tanzania reis met de bouwstenen van OutSight: betaalbaar & flexibel, ervaren & enthousiast, online én persoonlijk!
Bezoek website

Meer Tanzania reisorganisaties

Djoser
Djoser

Avontuurlijke groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Tanzania on a budget.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Privé-reizen Tanzania.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

NRV
NRV

Luxe & privé.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Tanzania-Oeganda-combireis!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Met eigen chauffeur.
Bezoek website

TUI
TUI

Zanzibar strandvakanties.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Tanzania

Vliegtickets naar Tanzania


Meer over vliegen naar Tanzania

Hotels in Tanzania zoeken

Hotels in Tanzania zoeken

Boek je rondreis naar Tanzania

Sawadee
1. Sawadee

Familie- en combireizen.
Bezoek website

Better Places
2. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

OutSight
3. OutSight

Flexibele & betaalbare bouwstenen!
Bezoek website


Bekijk de top 10 Tanzania rondreizen


Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 526 Meer over vliegen naar Tanzania