De Ngorongoro-krater is een enorme groene kuil in het Afrikaanse aardoppervlak waarin een variatie aan wilde dieren leeft. Het is één van de dichtstbevolkte wildparken van Afrika. Deze krater biedt een unieke leefomgeving die nergens ter wereld zijn gelijke kent.

Reizigers over de Ngorongoro Krater

 • “Beetje toeristisch, desalniettemin toch doen!”

  Myrthe Jolien

 • “Ngorongoro krater”

  Jamie

 • “Slapen met uitzicht over de krater”

  Minke Smits

Lees alle uitgebreide reiservaringen

De Ngorongoro Krater bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 12 Ngorongoro Krater reiservaringen

Ngorongoro Krater

De Ngorongoro-krater is ontstaan vanuit een vulkaan en het is de grootste ingestorte vulkaankegel ter wereld. De oppervlakte van de krater is ruim 250 km2 en de gehele krater is omringd door een steile 600 meter hoge kraterwand. De kraterbodem bestaat voornamelijk uit savanne en grasland afgewisseld met water in de vorm van een meer of riviertje. Vanwege de unieke samenstelling van de natuur en omgeving is de Ngorongoro-krater uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 509

Overnachten in Arusha

Vergelijk alle hotels in Arusha
Bekijk hotels

Dieren in de Ngorongoro Krater

Ngorongoro Krater

Giraffen groep in het Ngorongoro Conservation Area.

Aangezien het hoogteverschil tussen de bodem en de kraterwand meer dan een halve kilometer bedraagt, vormt de kraterwand een soort natuurlijk hek. De meeste wilde dieren die in de krater leven kunnen dit gebied daardoor niet verlaten. Dat maakt dat de Ngorongoro-krater één van de dichtstbevolkte wildparken ter wereld is. Er leven hier ongeveer 25.000 grote dieren. Wild spotten op safari is hier dan ook absoluut niet moeilijk. Je rijdt van de ene naar de andere kudde en ziet veel dieren al in de verte staan. In de krater leven onder andere olifanten, leeuwen, neushoorns, nijlpaarden, zebra’s en gnoes. De Ngorongoro-krater is tevens één van de weinige plekken in Afrika waar de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn leeft. Vanwege de steile helling en de zeer lange poten van de giraffe, kan dit dier de afdaling naar de krater helaas niet maken. Hierdoor is de giraffe de grote afwezige tijdens een safari hier. De natuurlijke omheining door de kraterwand heeft nog een nadeel, namelijk dat er onder sommige diersoorten inteelt voorkomt.

Ngorongoro Krater

De Ngorongoro Krater.

Ngorongoro Krater

Op safari in de Ngorongoro Krater

Zelf een auto huren en de Ngorongoro-krater bezoeken voor een safari is een goede optie. Vanwege de grote hoeveelheid aan wild is het makkelijk dieren te spotten, waardoor het inhuren van een gids niet noodzakelijk is. De afdaling van de kraterwand naar de bodem is erg steil en het park kent veel modderige wegen. Het boeken van een georganiseerde safari heeft het voordeel dat je dan zelf niet hoeft te rijden in deze omstandigheden. Tijdens een safari is het mogelijk om in de krater de lokale Maasai bevolking aan te treffen; zij maken namelijk iedere dag de afdaling naar de kraterbodem om hun vee te laten grazen.

Ngorongoro Krater safari
Ngorongoro Krater safari

Overnachten bij de Ngorongoro Krater

In de krater zijn op enkele picknickplekken met een toiletgebouw na geen faciliteiten. Overnachten ín de bescherme krater behoort niet tot de mogelijkheden. Op de kraterwand en vlak daaromheen zijn echter wel talloze lodges en campsites gevestigd, sommige met werkelijk schitterende uitzichten over de krater. De mooiste (en duurste) van allemaal is de Neptune Ngorongoro Luxury Lodge; iets betaalbaarder is de eveneen mooie Ngorongoro Sopa Lodge.

Ngorongoro Krater – hoe kom je er?

De ingang naar het national park ligt op ongeveer 150 km van de stad Arusha. Wanneer je een georganiseerde safari boekt, is dit meestal inclusief vervoer van Arusha naar de krater. Naast de Ngorongoro-krater is het Serengeti National Park gelegen. Vaak worden safari’s in deze twee parken gecombineerd. Tip: stop voordat je afdaalt in de krater bij één van de uitzichtpunten over de kraterbodem. Mooie foto’s gegarandeerd!

Georganiseerde Tanzania-reizen inclusief de Ngorongoro-krater en Serengeti vind je o.a. hier bij Tanzania Specialist, Djoser, Riksja Tanzania, Koning Aap en Shoestring. Liever je eigen Tanzania en/of Kenia reis samenstellen met behulp van losse bouwstenen? Dat kan via Riksja Tanzania van Riksja Travel.

Top 3 Tanzania specialisten

Sawadee
Sawadee

Familiereizen en combi’s met o.a. Kenia, Zambia en/of Malawi.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Karin, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website

Tanzania Specialist
Tanzania Specialist

Tanzania Specialist is 100% gespecialiseerd Tanzania en Zanzibar. Wij maken je reis helemaal op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Ngorongoro Krater

Van maart tot mei kent de omgeving van de Ngorongoro Krater vele perioden met regen. Vandaar dat een reis naar dit park beter van juni tot februari kan worden geboekt. Houd er echter rekening mee dat het tijdens de wintermaanden van juli tot september kouder is.

Tanzania rondreis aanbiedingen

12 Ngorongoro Krater reiservaringen en tips • 27 landen bezocht
  45 reviews
  49 waarderingen

  “Drukte in de Krater”

  Geplaatst 19-04-2019

  De Ngorongoro Krater in Tanzania is wereldberoemd misschien wel de beroemdste vulkaan krater die er is! Nergens vind je zoveel wildlife op een plek als hier, het is bijna moeilijk om een stukje zonder dieren te vinden.

  Mede hierdoor is de Ngorongoro erg populair en druk. dus manage je verwachtingen.. :)
  Er is slechts een weg omhoog en omlaag (ingang/uitgang) van de krater en daardoor kan het soms nog drukker zijn. ook is het ten strengste verboden voor de gidsen om in de krater 'off road' te rijden dus rijden alle jeeps netjes achter elkaar aan. Ook zijn sommige stukjes weg zijn helemaal betegeld, comfortabel maar toch...

  Helemaal als je al meerdere safari's hebt gedaan in grotere parken of als je al in de Serengeti geweest bent kan dit park tegenvallen en behoorlijk toeristisch aanvoelen.

  Niettemin zal ik de krater niet overslaan als je in Tanzania bent, vaak ligt het op de route en het is toch een bijzondere plek. Op al je foto's zal je de prachtige krater wand hebben staan een mooi gezicht dat dit park uniek maakt.

  Natuurlijk zijn er ook de neushoorns die in de krater leven, je hebt dan wel geen garantie om ze te zien hier heb je wel de beste kans! van ver weg dan.. (de jeeps mogen niet off road) en dat lijken ze te weten ;)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 landen bezocht
  27 reviews
  2 waarderingen

  “Unieke locatie om wildlife te spotten”

  Geplaatst 13-04-2019

  Onze tent opgezet aan de rand van de krater en de volgende ochtend met de jeep op safari. Wat een gave ervaring. Je ziet constant de rand van de krater en dat is echt een uniek gegeven, wat zeker de moeite waard is.
  Ook uniek dat niet alle dieren in de krater leven, de dieren die er niet zelf in of uit kunnen zul je hier ook niet tegenkomen. Zeker doen als je in Tanzania bent.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 29 landen bezocht
  17 reviews
  3 waarderingen

  “Prachtige natuur”

  Geplaatst 10-04-2019

  Als je de kans krijgt komt dan net na het regenseizoen, of aan het einde van het regenseizoen.
  Het park is dan prachtig groen. De kans op het zien van veel verschillende dieren is in de Serengeti groter, maar de natuur is hier echt veel mooier. Sla zeker de Ngorongor krater niet over!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 51 landen bezocht
  26 reviews
  36 waarderingen

  “Must do als je in Tanzania bent”

  Geplaatst 22-11-2017

  Fantastische ervaring, dit mag je echt niet missen! Krater van 20 km doorsnede, gevuld met wild. Je moet moeite doen om een plek te vinden waar je geen wild ziet. Alhoewel niet te vergelijken, vond ik het misschien wel mooier dan de Serengeti. Het is in ieder geval een stuk minder ver, maar een half uur rijden vanaf de verharde weg (Serengeti is wel 6 a 7 uur rijden). Wij overnachtten in de Coffee Lodge, een van de eerste lodges die je tegenkomt als de uit de krater weer in de richting Arusha rijdt. Een echte aanrader, deze lodge! Vanaf daar ben je toch nog wel een klein uur bezig om bij de ingang van de krater te komen.
  Hou er wel rekening mee dat het flink koud en mistig kan zijn, vooral op de kraterrand. Als je er eenmaal inrijdt, kom je weer onder de mist terecht en heb je mooi zicht.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 29 landen bezocht
  13 reviews
  22 waarderingen

  “Beetje toeristisch, desalniettemin toch doen!”

  Geplaatst 17-11-2017

  Laat ik eerlijk zijn; mijn chimpansee safari in het Mahale National Park staat veruit op nummer 1, daarna volgt de wildlife safari op de Serengeti. Desalniettemin is de Ngorongoro Krater een hele goede derde! Wat deze safari naar mijn mening heel bijzonder maakt, is het constante uitzicht op de rand van de krater en het feit dat er ondanks dat het een redelijk behapbare afstand is, toch zo'n ontzettende verscheidenheid aan wilde dieren te vinden is. En laten we wel wezen, wat een plaatjes...

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  26 reviews
  8 waarderingen

  “Ngorongoro krater”

  Geplaatst 30-10-2017

  Ontzettend toeristisch maar als nog een aanrader. Uiteraard voor de neushoorns, maar ook het landschap is er mooi en anders dan de Serengeti. Wat wel jammer is dat als er een neushoorn te zien is er wel meteen tientallen autos heen rijden.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 32 landen bezocht
  31 reviews
  5 waarderingen

  “Slapen met uitzicht over de krater”

  Geplaatst 28-04-2017

  Een echte toevoeging aan een bezoek aan de Ngorongoro Krater is om te overnachten in één van de accommodaties op de rand van de krater. Op deze manier ben je super vroeg beneden in de krater (voordat het echt heel druk wordt) en kun je vanaf je balkon genieten van de zonsopkomst/-ondergang wat een geweldig spektakel kan zijn. 's Ochtends vroeg rij je samen met een ervaren gids naar de krater en zie je vooral in de ochtend en aan het eind van de middag de meeste dieren. Fantastisch om zo dichtbij te kunnen zijn terwijl hyena's hun prooi verplaatsen, terwijl leeuwinnen uitbuiken na een flinke maaltijd, terwijl olifanten zich wassen... Wauw, een top plek!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 1 review
  1 waardering

  “Magnifiek”

  Geplaatst 26-02-2017

  Vanaf de kraterrand al indrukwekkend. Maar eenmaal in de krater, na een spannende afdaling in de jeep, overweldigend. Veel variatie in diersoorten met als hoogtepunt de zwarte neushoorn. Maar ook de leeuwen laten zich goed zien van dichtbij.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  25 reviews
  5 waarderingen

  “Prachtige plek! ”

  Geplaatst 19-02-2017

  De trip naar de ngorongoro krater zat bij onze groepsreis in. De reis naar de krater toe was een DRAMA! vanaf de Serengeti urenlang over zandwegen in een grote truck was niet aangenaam, dat was echt even doorbijten.
  De dag in de krater maakte het echter wel goed. Na al twee weken wild te hebben gezien in Kenia en Tanzania is dit toch anders en zeker de moeite waard. Het is een stuk kleiner park vergeleken met bijv. serengeti, dus je ziet meer en bent sneller bij de dieren. NAdeel is dat je ook meer andere auto's ziet. Veel van de big five kunnen spotten, een enorme groep olifanten binnen handbereik, inclusief kleintjes, dat was voor ons een fantastische afsluiter van de reis!!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 33 landen bezocht
  19 reviews
  5 waarderingen

  “Prachtige plek, bijzondere natuur en historie”

  Geplaatst 07-01-2016

  De prijzen zijn hoog voor een tripje naar deze krater, maar dat komt vooral door de hoge entrance fee. Dat kan dus niet onderhandeld worden ook in de prijs, je kunt alleen met meerdere mensen op safari gaan, dan is het goedkoper. Het is heel indrukwekkend om aan de rand van de krater te staan en te zien hoe bijzonder deze plek is. Vraag dus zeker een stop voor een panoramic view. Verder zou ik niet perse 3 dagen op safari gaan in ngorogoro, daar is het te duur voor en de dierendiversiteit te laag. Dan is het beter je geld te investeren in een safari in Masai Mara, in Kenia. Relatief dichtbij en een pak goedkoper met meer dieren te zien. Wees vriendelijk tegen je chauffeur, uiteindelijk is hij degene die de dieren het snelst kan zien en de hele dag in opperste concentratie is om jou je dieren te laten spotten. Het is ook netjes als je wat extra te drinken/eten deelt met je gids, dat wordt zo gewaardeerd en is een kleine moeite. Denk aan je muggencreme, want er zijn hier ook tsetsevliegen! Daar heb je de sterke Deet voor nodig! Klim ook zeker eens in de mooie honderden jaren oude boabab boom die midden in het park staat.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Ngorongoro Krater reiservaring en tips!

Ben jij in Ngorongoro Krater geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Tanzania specialisten

Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt maar liefst 17 verschillende Tanzania rondreizen, waaronder familiereizen en combi’s met o.a. Kenia, Zambia en/of Malawi.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Karin, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


Tanzania Specialist

Tanzania Specialist

Tanzania Specialist is 100% gespecialiseerd Tanzania en Zanzibar. Wij maken je reis helemaal op maat.
Bezoek website

Meer Tanzania reisorganisaties

TUI
TUI

Zanzibar zonvakanties.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Avontuurlijke groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Tanzania on a budget.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX

Privé-reizen Tanzania.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Tanzania-Oeganda-combireis!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Met eigen chauffeur.
Bezoek website

Riksja Tanzania
Riksja Tanzania

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Tanzania

Alle bezienswaardigheden in Tanzania

Vliegtickets naar Tanzania


Hotels in Tanzania zoeken

Hotels in Tanzania zoeken

Boek je rondreis naar Tanzania

Sawadee
1. Sawadee

Familie- en combireizen.
Bezoek website

Better Places
2. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Tanzania Specialist
3. Tanzania Specialist

100% Tanzania Specialist.
Bezoek websiteBekijk 174 Tanzania rondreizen
Vanaf €678 incl. vliegticket

Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 440

Volg ons op Facebook

Volg ons op Pinterest