Reiservaringen Turkije, reisverhalen en tips over Turkije vakanties

Turkije essentials

Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen
Minimum vliegduur: 3,5 uur
Richtprijs retourticket: € 200
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, hepatitis B, malaria, rabiës. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Turkije

Onder Nederlanders is Turkije al jaren een geliefde zonbestemming. De populairste strandresorts liggen aan de zonnige west- en zuidkust van het land, de Turkse Riviera en de Egeïsche kust, waar je goedkope all inclusive vakantie kunt vieren in toeristische plaatsen als Antalya, Alanya, Kusadasi en Bodrum. Maar er is ook een heel ander Turkije. Dat van ruige gebergten en slaperige dorpjes verdwaald in de tijd, dat van het maanlandschap van Cappadocië met zijn grotwoningen en rotskerken, dat van oude wereldwonderen zoals Efese en dat van het prachtige Van-meer, de oude vestingstad Hasankeyf, de groene Zwarte Zee-kust en het dramatisch gelegen Ishak Pasa Paleis. Turkije is zoveel meer dan alleen die vernederlandste all inclusive strandplaatsen!

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Turkije

Sprookjesstad Istanbul

Istanbul

Istanbul is een levendige, fascinerende en exotische metropool vol moskeeën, waterpijpen, havens, kleurrijke bazaars en oude kronkelende straatjes. Ook vind je er de lekkere eettentjes, waar je kebab en verse vis kunt eten. Het bijzondere van Istanbul: de stad ligt deels in Europa en deels in Azië. Bezoek beide gedeeltes en ontwaar de verschillen. Bekijk de fameuze Blauwe Moskee en de Hagia Sophia, bezoek het Topkapi Paleis bezoeken en eet op een dinerboot al varend over de Bosporus.

Stedentips: Efese & Priene

Niet ver van de toeristische strandplaats Kusadasi vind je Efese, een van de best bewaarde antieke steden ter wereld. Hoewel je de stad zal moeten delen met menig ander toerist, blijft het de moeite waard deze oude Romeinse stad te bezoeken. Het bekendste gebouw is de tempel van Artemis, een van de oude wereldwonderen. Ook de grote historische Celsius bibliotheek is goed bewaard gebleven. Als alternatief voor het drukke Efese, kun je ook naar de oude stad Priene. Minder mooi misschien, maar wel sfeervoller.

De hoofdstad Ankara

Niet te vergelijken met Istanbul is de hoofdstad Ankara. Deze stad zal nooit de schoonheidsprijs winnen, maar wat Ankara bijzonder maakt is het bruisende studentenleven en het feit dat het in een korte tijd een bloeiende economie heeft weten te ontwikkelen. In Ankara kun je lekker mensen kijken en het typische Turkse straatleven ervaren. Bezoek een van de vele hippe bars en restaurants, en bekijk het gigantische Atatürk-monument.

Ballonvaren in Cappadocië

Cappadocië is een van de mooiste plekken ter wereld om een ballonvaart te maken. Het zal een van de vreemdste landschappen zijn die je ooit zult zien. Met zijn puntige grijze rotsen, uitgehakte dorpen en rotskerken en zijn bijzondere romantische sfeer in de avond, is het met geen andere plek te vergelijken.

Het oosten

Het nog weinig bezochte, dunbevolkte oosten van Turkije vormt een eeuwenoud kruispunt van culturen. Vanwege de strategische ligging van Oost-Turkije op belangrijke handelsroutes ontstond eeuwen geleden een unieke mix van volken en culturen. Absolute highlights zijn het Sumela-klooster bij Trabzon, het prachtige Van-meer, het magische Ishak Pasa Paleis in Dogubeyazit, de oude vestingstad Hasankeyf, de berg Nemrut, de heilige plaats Sanliurfa en de fascinerende landschappen van de Anatolische hoogvlakte en de groene Zwarte-Zeekust.

< Lees minder

11 Turkije reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 11 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,6

  • Gastvrijheid: 8,3

  • Natuur: 7,5

  • Stranden: 7,8

  • Eten: 8,3

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Turkije. Deel jouw ervaring met Turkije en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,8

    24 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Prachtig maar nep Istanbul in Europa en Azië ”

    Geplaatst 13-01-2017, meerdere keren gereisd, laatste keer in januari 2014, bezocht alleen, zelfstandig

    Daar zat ik dan, alleen in het vliegtuig naar...... Istanbul. Het is hartje winter maar ik dacht dat het in Istanbul wel redelijk weer zal zijn. Naast mij in het vliegtuig zat een aardige Turkse mevrouw, zij was niet de enige. Het hele vliegtuig was Turks. " Ben ik nu echt de enige Nederlander in dit vliegtuig?" Ik zag dat mijn buurvrouw Turks boord aan eet eten was en ik zei netjes " afjetulsum" eet smakelijk betekend dat. Het blijkt maar weer dat de Turkse gemeenschap erg gastvrij is want ik kreeg gelijk een stuk brood aangeboden. "tesuculair" dankjewel zei ik. Die mevrouw vond het geweldig dat ik in het Turks antwoorden. Na ongeveer 3,5 uur vliegen gingen wij landen, de grond kwam steeds dichterbij. Wel apart dat in het donker alles nog zo licht lijkt. Eenmaal op de landingsbaan aangekomen weet ik waardoor dat kwam. Er ligt een dik pak sneeuw hier! Welkom in Istanbul!
    Gelukkig is mijn bagage snel op de band, ik vind het altijd erg vervelend als dit lang duurt, je hebt al lang genoeg gewacht tot je in het land bent en dan moet je nog een half uur op je koffer wachten, nee nu ik er ben wil ik het liefst zo snel mogelijk het land in. Ik had en reis geboekt met transfer, ik moest dus op het vliegveld op zoek naar een host van Corendon. Ja daar stond iemand met een Corendon map, die map herken ik uit duizenden want die gebruikte ik vorig jaar zelf voor mijn werk. " name?" Wesley Werkema zei ik. "hotel ?" i dont know. Ja raar maar waar, ik wist het echt niet. Ik had een reis geboekt waar bij stond; u komt in een 3* accommodatie, bij aankomst op de luchthaven hoort u welk hotel wij voor u hebben geregeld". De host van Corendon had mijn naam gevonden en vertelde dat ik zal verblijven in het Orka royal hotel. Na een reis van een uur kwam de bus weer tot stilstand en riep de host de naam van mijn hotel om. " you have to go left And the first street right And your hotel is located at the right side from the street. "Tammam" zei ik. Dit is oke!
    Maar ik was al lang weer vergeten waar ik heen moest. Eerste straat links maar verder wist ik het al niet meer. Gelukkig was ik niet de enige die hier moest uitstappen. "Volg mij maar, ik was hier vorig jaar ook" riep een medereiziger. Wat een geluk dankzij haar heb ik mijn hotel gevonden. Na een kort nachtje moest ik de volgende ochtend vroeg op de plek staan waar ik ook was afgezet met de bus. Maar je raad het al, die avond er voor heb ik iemand gevolgd.. Vind ik die zelfde weg terug? Ja gelukkig en ik was nog blijer dat ik werd opgehaald door de bus, ik ben veilig.
    Ik heb alle high lights gezien, blauwe moskee, hya Sofia, topcapie paleis, en nog een islamitische begraafplaats. Ik keek er tegen op om naar de begraafplaats te gaan. Toch was dit een erg interessante stop. Het lag boven op een berg met erg mooi uitzicht over de rivier de Bosporus en de stad. De gids vertelde veel leuke weetjes over de cultuur op de begraafplaats. Zo kun je op de steen bloemetjes zien staan. Een bloemetje stond als symbool voor een getrouwde vrouw, andere kleine bloemetjes voor het aantal kinderen dat deze vrouw had. Daar naast kon je ook zien welke families er rijker waren. Als je op de top van de berg ligt met het mooiste uitzicht was je het rijkst. Best wel cliché want als je overleden bent denk ik niet dat je nog optimaal van het uitzicht geniet. Weetje wat ook erg anders is ten opzichte van de begraaf plaatsen bij ons in Nederland? Als eerste, iedereen wordt begraven, niemand wordt gecremeerd. Als je bij ons wordt begraven mag je kiezen in welke kist de overledenen komt te liggen. Hier in Turkije kiest men een wit laken. "U wordt naakt ter wereld gebracht en zo zal u ook weer aan de aarde worden terug gegeven" Het laken moet worden gedragen om de lichamen te bedekken, je mag namelijk ( voornamelijk bij vrouwen) zo min mogelijk bloot zien.
    De volgende dag stond de Egyptische kruiden bazaar op de planning. Dit had ik al meerdere malen gezien in Turkije dus ik besloot om een rondje om de bazaar heen te lopen waar ik geen toeristen tegen kwam maar het pure Istanbul. Ik was nog geen 100 meter van de bazaar verwijderd en een meisje van een jaar of 5 kwam met een pakje zakdoekjes naar mij toe, of ik deze voor 50 lira cent ( 25 euro cent ) wilde kopen. Ik bedankte vriendelijk en ik liep door. De straatjes werden steeds kleiner en drukker en de producten veranderden van verpakt voedsel naar levende dieren. Kippen en eenden in kooitjes. Nee niet met wat zaagsel er bij maar deze dieren liepen op het gaas. Gaas dat veel te grote gaten had en de poten steeds in weg zakte. De verkopers waren niet allemaal even aardig, de een schreeuwde nog harder dan de ander ook al waren de meeste nog kinderen. Een stuk verderop zaten er wel 10 duiven in een kleine hamster kooi. Waarom deze duiven op de markt aangeboden werden was nog een groot raadsel voor mij. Deze duiven verzamelden zich namelijk met Honderden tegelijk op het plein, dan gooi je daar zelf toch een net over heen?? Verder zag ik nog 100 parkieten in een aquarium, wel zonder water gelukkig maar alsnog in een veel te kleine ruimte. Toen kwam de druppel, ik begon afschuw te krijgen voor deze plek in plaats van dat ik het mooi zal vinden. Honden, klein en groot in een servies kast achter een glazen deurtje. Ze zagen er vermagerd uit en keken je erg zielig aan. Ik zal ze allemaal willen kopen maar ik kan helaas geen toekomst voor ze bieden. Ik bekeek het maar positief, er stond een water bak en ze zaten droog. Ze werden ook beschermd tegen andere zwerfhonden door de glazen deurtjes. Vol verontwaardiging stapte ik weer in de bus om verder te gaan naar de volgende stop, het Taxim plein. Wederom ben ik hier niet alle winkels in gegaan maar ben ik juist alle zij straten ingegaan. Van een katholieke kerk en een huis met de Nederlandse vlag er op waar prinses Beatrix vaak bivakkeert , tot een heuse demonstratie. Mensen die zich verzamelden voor een groot hekwerk en allemaal het zelfde riepen. Er was zelfs televisie aanwezig. Ik vroeg mij af wat hier gebeurde en vroeg de man naast mij die ook verbaast stond te kijken wat hier aan de hand was. Het antwoord dat ik kreeg was:" i dont speak English" hier werd ik dus niet veel wijzer van. Er stopte een busje van de M-E en er kwamen wel 12 mensen uit gewapend met schilden en knuppels. Ik had graag willen zien hoe dit afliep maar ik wist dat ik nog 2 km moest lopen en over 20 minuten zal mijn bus verder gaan. Eenmaal aangekomen in de bus vroegen de mensen zich toch wel iets af over mij.
    Iedereen die vroeg; " waar zijn je ouders?" Ehm ik ben alleen. " alleen als je 20 bent?" nee ik ben 18 en ja ik ben alleen, heerlijk! Ik wil links dus ik ga links, niemand die mij dwingt om rechts te gaan. Ze vonden het allemaal wel erg bijzonder dat ik helemaal alleen in zo"n grote wereld stad van 17 miljoen mensen op reis was. Mensen die zeiden " ik moet er niet aan denken dat mijn kind hier alleen rond loopt" tja je voed je kind zelf op en ik ben opgevoed dat ik
    best dingen alleen kan ondernemen. Later die dag zat ik op de boot, een reis over de Bosporus met uitzicht op de stad. De stad heeft twee totaal verschillende kanten, Istanbul ligt namelijk als enige stad ter wereld op de grens van 2 continenten, Europa en Azië. Aan de Europa kant zag je de grote moskeeën en de drukte. Aan de Azië kant zag je daar in tegen hele grote villa's aan het water en oude paleizen. Deze kant van de stad was ook veel groener.
    Ik was uitgeput, 3 dagen lopend door de stad en erg veel gezien. Ik wilde ook wel weer graag naar huis om mijn verhaal te kunnen doen. Dat is wel een nadeel aan alleen reizen, s avonds lig je alleen op je hotel kamer, niemand die vraagt wat je vandaag gezien hebt. In de lobby van het hotel was niets te doen en om alleen s avond laat op pad te gaan door die kleine donkere straatjes hier leek mij ook geen goed idee. Dus ik lag elke avond vroeg in bed om de volgende ochtend weer fris en fruitig klaar te staan.
    Mijn plan was om terug te gaan naar het hotel en om mijn koffers te pakken. Deze avond zal ik weer terug vliegen naar Amsterdam. Ik zal pas om 22:30 uur Turkse tijd gaan vliegen. Ik had bedacht dat je om 20:30 moest inchecken dus rond 19 uur zal worden opgehaald bij je hotel. Helaas dacht de host daar anders over. Het kon erg druk zijn op de weg in Istanbul. Al deze 17 miljoen mensen wonen namelijk op een oppervlakte zo groot als de provincie Utrecht. Mijn transfer was er dus al om 16 uur. Je gelooft het nooit, het was zo rustig op de weg dat ik om 17;30 uur bij het vliegveld aankwam. "Ja over 5 uur vlieg ik, wat ga ik hier in vredesnaam doen?". Koffie drinken, broodjes eten, foto's kijken, winkeltjes in, vliegtuigen kijken en uit eindelijk inchecken, boarden en vliegen! Ik zat gelukkig bij het raam en keek naar alle lampjes onder mij. We draaiden een scherpe bocht naar links en ik zag voor de laatste keer Istanbul. Deze stad heeft mij enorm veel geleerd over nep Istanbul voor de toerisme en alles wat er achter gebeurd. Ik heb veel geleerd over de Islam en de geschiedenis van Turkije. Dit was een mooie afsluiting na dat ik vorig jaar 3 maanden in Turkije had gewoond en gewerkt. Maar ik kom zeker een keer terug.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Turkije:

    Istanbul • Side  • Antalya

    Mijn Turkije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    20 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “Turkije, een mooi land om te backpacken!”

    Geplaatst 14-02-2016, gereisd in september 2014, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Samen met mijn partner heb ik 2 weken door Turkije gereisd. Geen hele lange vliegreis zoals naar Azie, maar gewoon Turkije. Wij kwamen veel backpackers tegen uit Zuid Amerika en Australie. Hoogtepunten voor ons waren; Istanbul, Kas en Gumusluk.

    De mensen zijn erg gastvrij en het openbaar vervoer is echt top!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Turkije:

    Istanbul • Kas  • Gumusluk

    Mijn Turkije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    1 review
    0 waarderingen

    “prachtige land Turkije met veel natuur ”

    Geplaatst 09-01-2016, gereisd in juli 2015, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Afgelopen jaar op vakantie geweest naar Turkije.
    We zijn naar 6 steden geweest waarvan ik 1 wil over vertellen en dat is een uur van Antalya vandaan.

    Koprulu Kanyon

    We zijn in de ochtend 8:00 opgehaald van ons hotel waar we verbleven en een uur rijden naar het koprulu kanyon is een hele mooie natuurgebied waar je kan raften. Onderweg met een comfortabele luxe bus was ongeveer een uurtje rijden. Aangekomen op ter plekke en een instructie gehad over het plek wat we op die dag gaan doen. Ten eerste hebben we een helm gekregen en een beschermvest uiteindelijk mochten we een rubbere rafting boot kiezen. Met de boot gelopen tot aan de heldere blauwe koude rivier met veel valstromen. Het was eerst ff wennen aan het koude water maar na 5 min door het zon en het warme weer van 40 graden was het wel te happen. Wel moest ik een visum voor Turkije aanvragen via website https://visumturkije-aanvragen.nl maar dat was binnen paar uur in mijn mail box. Hierbij wil ik nog aantal foto's bijvoegen van het mooie gebied Koprulu Kanyon

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Turkije:

    koprulu kanyon • Antalya • Istanbul

    Mijn Turkije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0


    • 0 landen bezocht
      1 review
      0 waarderingen
      Geplaatst op 09 januari 2016 20:32

      Visum Turkije

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    23 landen bezocht
    7 reviews
    2 waarderingen

    “Kusadasi, een fijne badplaats”

    Geplaatst 12-07-2015, gereisd in september 2015, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    In september 2014 wilden we nog even weg naar de zon. Turkije is niet mijn eerste keus qua vakantiebestemming,
    de all inclusive formule en de overvolle stranden met bakkende en feestende mensen trekken mij niet zo. We kozen er daarom voor om niet in een hotel te gaan zitten, maar bij een kennis in de heuvels van Kusadasi, ca. 1,5 uur onder de plaats Izmir.
    Vanuit hier hebben we Turkije op een andere manier kunnen ervaren. Het centrum van Kusadasi is gezellig en makkelijk te bereiken met de kleine busjes. We hebben alles met het openbaar vervoer gedaan, en dit is prima bevallen. Niks geen georganiseerde tours, gewoon een beetje achtergrond informatie opzoeken en gaan. Heerlijk om niet vast te zitten aan tijden, een gids en een groep.

    Op deze manier hebben we de historische stad Efeze bezocht, wat maar op een 30 min. rijden afstand ligt van Kusadasi. We waren er pas in de middag, maar in 3/4 uur kun je alles wel gezien hebben. We vonden het zeker de moeite waard, er staan aan aantal prachtige bouwwerken. Helaas ook wel erg veel toeristen, maar hoe later het wordt hoe rustiger het wordt. Houdt er rekening mee dat er weinig schaduw is, en je dit dus niet hoeft te gaan doen op een hete zomerdag.

    Een andere dag zijn we naar Pamukkele geweest, een bekend fenomeen in Turkije. De witte kalk terrassen zien er indrukwekkend uit, vooral in combinatie met het baby blauwe water dat erin ligt. Voor de rit ernaar toe moet je wel geduld hebben, je bent zeker 3 uur onderweg. Vonden wij geen straf, want de lokale lijndienst bus is ontzettend luxe, met gratis eten/drinken en een videoscherm in de stoel voor je en super ruime stoelen/beenruimte. En dat ook nog voor een zacht prijsje.
    Je komt met de bus aan in Denizli, en vanuit daar neem je weer een minibusje naar de kalkterrassen. Eenmaal aangekomen, ook weer een zee van mensen (tja, we hadden niet anders verwacht) maar wel erg mooi. Je loopt als het ware de berg op, langs de terrassen met als beloning een geweldig uitzicht. Je kunt de baden ook in om af te koelen of voor de foto en op de top zijn er nog wat oude archeologische gebouwen/restanten en thermale baden (tegen betaling). Je kunt je af vragen of het 6 uur reizen het waard is, maar wij vonden van wel.

    Het Milli park in Kusadasi is een plek die ons het meest heeft verrast. in vergelijking met andere stranden/plaatsen zitten hier erg weinig toeristen en de omgeving is prachtig. Je kunt het park inrijden met eigen auto of een minibusje die je afzet op 1 van de stranden. Het water is kraakhelder en omringt door rotsen en vooral kiezelstranden. In de bosrijke omgeving kun je wandelingen maken, picknicken of gewoon lekker zwemmen/snorkelen. Er lopen ook "tamme" wilde zwijnen rond en helaas voor ons waren er in deze periode veel wespen.

    Qua temperatuur is het in september prima te doen, rond de 22-25 graden. De leukste en lekkerste eettentjes vind je trouwens waar de turken zelf eten, iets buiten het centrum. Ook langs de boulevard kun je gezellig eten en wandelen.
    Wil je wat rustiger dan een Alanya of Antalya dan is Kusadasi een leuk stadje met veel mogelijkheden om dingen te gaan bezichtigen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Turkije:

    Milli park • kusadasi  • pamukkale

    Mijn Turkije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    7 reviews
    0 waarderingen

    “Marmaris opende mijn ogen! ”

    Geplaatst 16-05-2015, gereisd in juni 2013, 2 weken lang, bezocht met vrienden, zonvakantie

    Met zijn 3e zijn wij naar marmaris toe gevlogen we hebben een all inclusive hotel geboekt. Ik wist niet wat ik moest verwachten van marmaris maar een keer wat anders is nooit verkeerd. Achteraf een hele goede keuze geweest, wat een leuke vakantie hebben we gehad! Het hotel lag op zo'n 4/5 km van het hart van het centrum, via een dollomus (klein busje) was dit goed te doen de rit naar de stad €0,50! De mensen waren erg vriendelijk en in de stad zelf maak je gelijk veel vrienden, dit omdat ze jou een speciale prijs aanbieden voor een product. Een leuk extraatje vind ik zelf wel moet je ervan houden dit gaat namelijk de hele dag door.. Excursies zijn er genoeg, aan de haven staan allerlei kapiteins die je graag in het Engels uit willen leggen hoe, wat, waar en hoeveel het kost. Wij zijn naar het schildpadden eiland gegaan, aanrader! De stranden waren van erg mooi blauw helder water en afkoelen is regelmatig nodig het liep op tot soms 40 graden. De keren dat wij uit eten zijn gegaan, hebben we erg lekker/gezellig en goedkoop gegeten. De bediening is erg gastvrij en helpt je graag bij het vertalen van de kaart mocht dit nodig zijn. Centrum Marmaris is geen plek waar veel natuur is wel zijn wij buggy gaan rijden in de bergen en hebben hierna een hiking tocht gedaan het uitzicht is dan fenomenaal! In de stad is veel geschiedenis zichtbaar, mooi om te zien! Wel is het een badplaats wat een trekpleister is voor jongeren, je komt dan ook veel groepen studenten tegen die opzoek zijn naar leuke discotheeks. Dit hoeft niet storend te zijn, de stad is er zo op ingericht dat de barstreet nauwelijks zichtbaar is voor de niet stappende toerist. Marmaris is een oude badplaats, lekker weer gegarandeerd en veel toenadering van de gastvrije bevolking kortom een aanrader als dit je voorkeur heeft!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Turkije:

    Calella • Barcelona • Marmaris

    Mijn Turkije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 6
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    15 landen bezocht
    2 reviews
    0 waarderingen

    “Bodrum”

    Geplaatst 16-03-2015, gereisd in juli 2013, 3 weken lang, bezocht alleen, vrijwilligerswerk

    Bodrum, een stad aan de zee met een prachtig kasteel en leuke bezienswaardigheden. Ik verbleef in het dorpje vlak naast Bodrum, Bitez wat ongeveer 15 minuutjes van de stad af ligt maar een totaal andere wereld lijkt. Hoogbouw is niet toegestaan, er is een heerlijke boulevard, mooi zandstrand en het is er rijk aan leuke winkeltjes en heerlijke strandtentjes. Het is gemoedelijk en gezellig en je bent dus zo in "de grote stad". Kortom, Bitez is een heerlijke plaats voor een welverdiende vakantie.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Turkije:

    Bitez • Kasteel Bodrum • Epheze

    Mijn Turkije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Turkije”

    Geplaatst 31-01-2015, gereisd in mei 2011, 1 week lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Ik ben naar Turkije geweest in de meivakantie. Ik ben geweest in de meivakantie, omdat je dan de tijd en de mogelijkheden hebt om dingen te ondernemen en te zien. Naar mijn idee is de meivakantie daar ideaal voor, omdat het niet te warm is zoals in de zomer wel het geval is.
    En er zijn erg mooie dingen te zien. Hetgeen wat mij het meest bij is gebleven, zijn de marktjes. In Turkije zijn ontzettend veel 'neppe' marktjes. Op deze markten is van alles te koop. Van Gucci, tot Chanel, tot Prada, tot All Stars, Adidas en Vans. Alles is er te koop (wel opletten dat je niet te veel van dat neppe spul meeneemt, want dan ben je de klos op het vliegveld). Deze spullen zijn allemaal te vinden voor weinig geld, wat het nog extra aantrekkelijk maakt. Daarbij ziet het er gewoon heel echt uit, waardoor je niet kunt zien dat het eigenlijk nep is.
    Het eten is daar ontzettend lekker, ook bij de lokale eettentjes en er is erg mooie natuur te vinden. Een aanrader om gewoon lekker een weekje naartoe te gaan en te ontdekken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Turkije:

    Antalya • Ankara • Alanya

    Mijn Turkije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    35 landen bezocht
    6 reviews
    1 waardering

    “Istanbul”

    Geplaatst 26-01-2015, gereisd in oktober 2014, 1 week lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Een stad met geschiedenis. Veel musea en moskeeën die je kunt bezoeken. Topkapipaleis, de Aya Sofia en de Blauwe Moskee zijn echt de moeite waard. Heerlijk Turks eten. 200mt om een moskee wordt geen alcohol geschonken, handig om te weten.
    Ik zou altijd een hotel zoeken in de wijk Sultanahmet. Dichtbij het oude centrum. Grote bazaar en de specerijen markt zijn leuk voor foto's! Bosperus omringt de stad en deelt de 2 werelddelen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Turkije:

    Topkapi • Bosperus • Specerijen bazaar

    Mijn Turkije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    15 landen bezocht
    6 reviews
    0 waarderingen

    “Turkije meer dan alleen zon, zee en strand”

    Geplaatst 31-12-2014, meerdere keren gereisd, laatste keer in mei 2013, bezocht met partner, zelfstandig

    Turkije is zo divers, dat iedere toerist waar voor zijn geld krijgt. Van ontspanning aan het strand, snelle sneeuwpistes, een bruisend nachtleven tot aan historische steden, Turkije biedt de vakantieganger alles wat hij wenst. De grote gastvrijheid, het aangename klimaat en de kosmopolitische cultuur maakt Turkije tot een bijzonder vakantie paradijs. Turkije laat u genieten en wel het gehele jaar. Zoals reeds door mij genoemd, Turkije is meer dan Antalya, Dalaman, Bodrum, Side etc. Kijk maar eens op http://turkije-vakanties.blogspot.nl/
    het wordt wellicht ook voor u tijd voor het andere Turkije.
    
    Algemeen:
    Turkije omgeven door vier zeeën biedt veel ontspanning door de prachtige stranden van de lente tot de herfst. Ontspanning ook door wellness, er zijn veel spa's en typische hamams, je kunt zeggen er is een echte badcultuur.
    Activiteiten:
    Sportliefhebbers komen in Turkije aan hun trekken. Ter land ter zee of op het land de actieve vakantiegangers krijgen waar voor hun geld. Men kan kiezen uit: golfen, wandelen, skiën of snowboarden, mountainbiken, zeilen, raften, windsurfen, bergbeklimmen, diepzeeduiken, beachvolleybal.
    Cultuur:
    De geschiedenis van Klein-Azië is een van de meest interessante. Het land tussen Azië en Europa kent dertien beschavingen die hun sporen hebben achtergelaten. Zo vindt u er sporen van prehistorische grotschilderingen, Griekse en Romeinse gebouwen, Ottomaanse kunst en nog veel meer. Dan is er de veelzijdige kunst en kunstnijverheid. Negen Turkse steden zijn benoemd door de Unesco als Werelderfgoed, o.a. de historische gebieden van Istanbul en de ruïnes van Troje.
    Natuur:
    De rijke flora en fauna van Turkije kan het best worden bewonderd door een bezoek te brengen aan een van de vele natuurreservaten en nationale parken.
    Met zijn vele plateaus, bergen, grotten en baaien laat Turkije het hart van natuurliefhebbers sneller kloppen. De tulp komt van oorsprong uit Turkije en vormt het logo van het land.
    Culinair:
    Culinair is er veel te ontdekken in Turkije. Aan de kust komen heerlijke visgerechten op tafel, de veelzijdige keuken keuken van Turkije bestaat ook uit heerlijke gerechten met groentes en vlees. U moet ook zeker de heerlijke desserts proberen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Turkije:

    Gümüşhane • Ölüdeniz • Gökçeada

    Mijn Turkije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    24 landen bezocht
    5 reviews
    1 waardering

    “Istanbul”

    Geplaatst 24-09-2014, gereisd in april 2010, 1 week lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Een stad die zowel in Europa als in Azie ligt. Een stad met veel tegenstellingen, aan de ene kant traditioneel, maar ook modern. Een stad met vele gezichten, letterlijk tegengekomen op straat. Wat mij, ook na een bezoek van 6 dagen, nog steeds trekt, is de veelzijdigheid. Cultuur, religie, natuur, verweven in elkaar. Wat wel bijzonder is, dat je ook als niet Moslim, gepast gekleed, veel van de moskeeen mag bezoeken, ook tijdens de dienst. Ben je er een week, dan kun je elke dag een andere wijk bezoeken, waardoor je niet het idee hebt dat je een stedentrip aan het doen bent, maar een heel land aan het bezoeken bent. Elke wijk heeft een eigen karakter, waarbij nog veel te zien is uit vroegere tijden, van de Romeinen totaan nu. Ik kan er zo weer naar toe, want Istanbul verveelt niet snel. En ben jij ook een Poezenmens, wees gewaarschuwd, ze zijn verslavend !

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Turkije:

    Galatabrug • Prinseneilanden • Yeni Camii

    Mijn Turkije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Turkije reiservaring!

Ben jij onlangs in Turkije geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Turkije specialisten

TUI

TUI

Arke is de meest complete aanbieder van goedkope Turkije vakanties, met een aanbod van 200+ zonvakanties, rondreizen en cruises.
Bezoek website

WTC.nl – World Ticket Center

WTC.nl – World Ticket Center

WTC begon met alleen vliegtickets, maar biedt nu ook complete vlucht+accommodatie deals naar de Turkse kust voor zéér scherpe prijzen.
Bezoek website

Djoser

Eliza was Here

Wil je de andere kant van Turkije ontdekken? Djoser biedt prachtige rondreizen naar o.a. Cappadocië en het onbekende Oost-Turkije.
Bezoek website

Meer Turkije reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Turkije

Vergelijk hotelprijzen Turkije

Top 3 Turkije specialisten

TUI

TUI

Arke is de meest complete aanbieder van goedkope Turkije vakanties, met een aanbod van 200+ zonvakanties, rondreizen en cruises.
Bezoek website

WTC.nl – World Ticket Center

WTC.nl – World Ticket Center

WTC begon met alleen vliegtickets, maar biedt nu ook complete vlucht+accommodatie deals naar de Turkse kust voor zéér scherpe prijzen.
Bezoek website

Djoser

Eliza was Here

Wil je de andere kant van Turkije ontdekken? Djoser biedt prachtige rondreizen naar o.a. Cappadocië en het onbekende Oost-Turkije.
Bezoek website

Meer Turkije reisorganisaties