Gemiddelde beoordeling Bolivia


Cultuur & bezienswaardigheden

8,4

Gastvrijheid

7,7

Natuur

9,0

Stranden

7,0

Eten

6,8

Gemiddelde beoordeling

7,8
Op basis van 21 Bolivia ervaringen

Reizen naar Bolivia

Bolivia is het meest onaangetaste en authentieke land van Zuid-Amerika. Massatoerisme is er niet, het is er spotgoedkoop en rondreizen is relatief eenvoudig. Bolivia, in het hart van Zuid-Amerika, is een land vol cultuur en natuur. Het land ontneemt je (letterlijk) de adem. De hoogst gelegen miljoenenstad ter wereld, La Paz, vormt het startpunt van een tocht langs traditionele volkeren en de mooiste wonderen der natuur: woeste gebergten, desolate meren, tropische jungles en onwerkelijke zoutvlaktes.

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia

Overnachten in Bolivia

Vergelijk alle hotels in Bolivia
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Bolivia

Altiplano & La Paz

La Paz

Uitzicht over La Paz.

Bolivia is het meest geïsoleerde land van Zuid-Amerika en heeft, op Tibet na, de grootste hoogvlakte ter wereld. Op deze enorme altiplano, tussen de massieven van de Andes, ligt La Paz, de grootste stad van Bolivia. Het is één van de meest bijzondere steden die je ooit zult zien. Gelegen op een hoogte van bijna 4000 meter is het er koud, maar levendig. Toeterende busjes, drukke markten, stalletjes met de heerlijkste fruitshakes en overal kleurrijk geklede indiaanse vrouwen met kinderen op de rug. La Paz is een heerlijke chaos. Het centrum ligt in een dal van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de besneeuwde toppen van de Illimani, de op één na hoogste berg van Bolivia (6458 meter). Een must visit is de heksenmarkt, waar allerlei vage traditionele genezers de meest bizarre kruiden en volksmiddeltjes (gedroogde lama-embryo’s!) verkopen. Omdat La Paz zo hoog ligt, heb je een paar dagen nodig om aan de ijle luchtte wennen. Doe rustig aan, eet niet teveel en zorg voor genoeg slaap. Wat wil helpen, is kauwen op cocabladeren, wat men in Bolivia massaal doet.

Yungas

Madidi National Park

Kano’s in het Madidi National Park.

Door de enorme hoogteverschillen vind je in Bolivia vrijwel alle klimaten. Rij, wandel of fiets (over de beruchte ‘dodenweg’ bijvoorbeeld) vanuit La Paz noordwaarts en je overbrugt in korte tijd drie klimaatzones: hooggebergte, subtropisch en tropisch. Vlak boven La Paz ligt de Yungas: een lager, groen berglanden een overgangsgebied tussen de Andes en het Amazonewoud. Hier is het warm, vochtig en er worden veel cocaplanten verbouwd. Verder naar het noorden kom je de eerste tropische Amazonewouden tegen. Een goede uitvalsbasis voor jungletochten is het noordelijk gelegen stadje Rurrenabaque. Vanaf hier kun je het Madidi National Park bezoeken, een tropisch regenwoud waar krokodillen, zoetwaterdolfijnen, piranha’s en duizenden soorten vogels leven.

Titicacameer: een plaatje

Een van de Uroseilanden in het Titicacameer.

Op de grens tussen Bolivia en Peru, meer dan 3800 meter boven de zeespiegel, ligt het magische Titicacameer. Met zijn blauwe water, intense zonsondergangen en eeuwenoude geschiedenis is het een van de meest mystieke, serene plekken op aarde. Hier leven al eeuwenlang de inheemse Uros- en Aymarastammen. Ze wonen in zelfgemaakte rieten huisjes op de diverse gecreëerde eilandjes in het meer. Bekendste is het Isla del Sol, volgens de Incalegendes het eilandwaar de zonnegod geboren werd. Je kunt wandelen langs oude Incaruïnes en hebt schitterende uitzichten op het meer en de witte bergtoppen. Boten naar de eilandjes vertrekken voornamelijk vanuit Copacabana. Dit sfeervolle stadje, 3,5 uur vanaf La Paz, ligt direct aan het meer tussen tweeheuvels in. Copacabana trekt naast ‘de gewone toerist’ ook veel Peruviaanse pelgrims aan (vanwege de religieuze geschiedenis), waardoor het de moeite waard is.

Salar de Uyuni: magische zoutvlaktes

Het eiland Incahuasi in Salar de Uyuni

Het eiland Incahuasi in Salar de Uyuni.

De grootste toeristische trekpleister van Bolivia is de Salar de Uyuni, een uitgestrekte zoutvlakte in het zuidwesten van het land die aandoet als een buitenaardse droomwereld. Vanuit het stadje Uyuni zijn met fourwheeldrives prachtige tours te maken, variërend van een halve dag tot vier dagen. Een tour met overnachting brengt je (meestal) in het unieke Salt Hotel dat, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, volledig gemaakt is van zoutblokken. Hoe langer de tour, des te dieper je de Salar ingaat. Naast de oneindig witte zoutvlaktes kom je langs manshoge cactussen, vulkanische geisers en gekleurde lagunes vol flamingo’s. Een unieke belevenis en allesbehalve duur: zo’n € 50 à € 100 p.p. voor een driedaagse tour (afhankelijk van de kwaliteit/luxe).

Potosi & Sucre

Potosi

De stad Potosi, bekend om zijn zilvermijnen.

Een andere ‘bezienswaardigheid’ op de Boliviaanse altiplano is Potosi, naar eigen zeggen de ‘hoogst gelegen stad ter wereld’ (op bijna 4100 meter). Potosi is vooral beroemd om zijn zilvermijnen. Al sinds de Spaanse overheersing werken hier dagelijks duizenden arme indianen in de stoffige, hete mijnen. De omstandigheden zijn zo slecht dat velen van hen binnen tien tot vijftien jaar overlijden. Als toerist kun je (georganiseerd) de mijnen bekijken. Je bezoekt dan eerst een speciale markt om geschenken te kopen voor de arbeiders (cocabladeren, dynamiet of drank) en kunt daarna onder begeleiding door de mijnen kruipen. Schokkend, claustrofobisch, maar fascinerend. Drie à vier uur verderop ligt Sucre, de wettelijke hoofdstad van Bolivia. Deze koloniale stad is met zijn witte gebouwen, gezellige pleinen en zachte klimaat de ideale plek om een paar dagen te relaxen.

Sucre

Het centrum van de koloniale stad Sucre.

Alle bezienswaardigheden in Bolivia

Top 3 Bolivia specialisten

Bolivia Online
Bolivia Online

Zelf je Bolivia reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website

Djoser
Djoser

24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Bolivia artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Bolivia

Bekijk de top 10 Bolivia rondreizen

21 Bolivia reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

7,8
Op basis van 21 Bolivia ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    41 landen bezocht
    10 reviews
    1 waardering

    “The best of everything”

    Geplaatst 17-02-2017, gereisd in oktober 2016, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Bolivia heeft ons echt verrast. Vanuit Santiago kwamen we invliegen, en zodra je het vliegtuig uitstapt merk je de hoogte meteen. Minder lucht, kortademig. Maar na enkele dagen went ook dat weer. La Paz vonden wij de minst leuke plek, daarna ging het steeds beter en werd het steeds mooier. La Paz was nog best fris in oktober, we hebben ter plekke dan ook gelijk een fijne goedkope alpaca trui en handschoenen en een muts gekocht. De sfeer is typisch zuidamerikaans, rommelig en ook gezellig. Al moet ik erbij zeggen dat in de meer zuidelijk gelegen steden zoals Cochabamba ook de temperatuur aangenamer waren. Mis zeker niet het Titicaca meer, en de steden Sucre en Potosí.
    Een echte must see is uiteraard de Salar de Uyuni, met zijn ongewoon surrealistisch landschap. Maar zeker de dag erna met de gekleurde meren en de vulcanen is ook geweldig. De Amazone hebben we helaas gemist door een gecancelde vlucht, maar ook dat schijnt zeer verrassend te zijn.
    Bolivia is echt spotgoedkoop. Ik denk het aller goedkoopste land van zuidamerika. Accommodatie in eigen kamer hadden wij steeds voor tussen de 15 en 25 euro per nacht.
    Eten is echt super goedkoop. Bijna overal kan je een menu-del-dia kopen, soms tot 4 gangen voor de luttele prijs tussen de 1,50 en 2,50 per persoon. En vaak niet eens zo slecht.
    We hebben 3 weken met veel plezier rond getrokken in dit prachtige land, alvorens door te steken naar Chili naar San Pedro de Atacama.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni tour van 3 dagen • Titicaca meer • De bergen in bij Cochabamba

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    1 review
    0 waarderingen

    “Mooiste land waar ik geweest ben!”

    Geplaatst 22-04-2016, gereisd in februari 2014, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    In februari 2014 heb ik een fantastische backpack-reis door Bolivia gemaakt. Ik kwam aan op Santa Cruz. Een mooie stad waar vandaan je mooie jungletochten kunt maken. Vanaf Santa Cruz zijn wij verder getrokken naar Sucre. Deze stad is echt ontzettend leuk! Wij waren er rondom de carnavalperiode, in ieder park waren grootschalige waterballongevechten, iets wat traditie schijnt te zijn rondom carnaval. Vanuit Sucre hebben we een driedaagse wandeltocht gemaakt. Deze was zeer intensief maar fantastisch. Achter iedere bergtop bevond zich weer een ander landschap.

    Vanaf Sucre zijn we doorgereisd naar Potosi. In deze stad hebben we licht last gehad van hoogteziekte, omdat de stad behoorlijk hoog ligt. Het stadje is relatief klein en de meeste mensen gaan er naartoe vanwege de mijnen. Ook wij zijn een traditionele zilvermijn ingegaan. Persoonlijk vond ik dit zeer indrukwekkend om te zien. De medewerkers waren vrolijk en ontzettend gastvrij, maar de realiteit is dat zij 7 dagen per week, 12 uur per dag, onder zware omstandigheden in de mijnen werken. Maak in de mijnen zeker kennis met El Tio, de god van de mijnen. De tocht door de mijnen, en de bijbehorende benauwdheid blijft je lang bij en dit leert je meer relativeren.

    Na Potosi hebben wij onze reis vervolg naar Uyuni. Vanuit daar hebben we een 4 daagse 4x4 gedaan die ons onder andere over Salar de Uyuni bracht, de grootste zoutvlaktes ter wereld. Voor mij waren deze vier dagen hét hoogtepunt van mijn reis. We hebben daar zoveel mooie dingen gezien, overweldigende natuur en zoveel lieve, gastvrije mensen. Dat is bijna niet te evenaren.
    De zon op zien komen bij Salar de Uyuni is fantastisch.

    Tot slot:
    -Het eten is Bolivia vond ik heel goed. Ik eet vegetarisch en ben erg kritisch. Toch heb ik de gehele reis lekker gegeten.
    - Ik heb me zeer veilig gevoeld in Bolivia.
    - de kwaliteit van de bussen is goed. Ook de nachtbussen zijn goed te doen

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni tour van 4 dagen • Sucre • treinbus tussen Sucre en Potosí

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    33 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “De perfecte mix van prachtige natuur en cultuur!”

    Geplaatst 06-03-2016, gereisd in februari 2010, langer dan een maand, bezocht alleen, zelfstandig

    Bolivia vond ik een fantastisch land. Het is relatief onbekend bij veel mensen en dat maakt het interessant, daardoor is het lastiger om er een voorstelling bij te maken. Ik werd daardoor zeer verrast toen ik het land bezocht.
    In Bolivia is de authentieke cultuur nog goed zichtbaar en herkenbaar. Bijvoorbeeld aan de kleding die mensen dragen en de vele tradities en feesten die er nog bestaan. Ik heb drie maanden in Sucre gewoond. Sucre is een niet al te grote stad waar ik me al snel thuisvoelde. Er is veel bedrijvigheid, maar niet de drukte van een stad, het weer is heerlijk, de mensen zijn er vriendelijk, er zijn moderne voorzieningen en veel bezienswaardigheden. In Sucre zijn veel taalschooltjes die leuke activiteiten organiseren. Ook zijn er voldoende restaurantjes,café's en uitgaansgelegenheden om je tot in de late uurtjes te vermaken. Een leuke daguitstap is Tarabuco. Dit is echt nog een inheems stadje, waar elke zondag een textielmarkt gehouden wordt. Als je geluk hebt en je bent er tijdens het Pujllay festival (rond eind maart), ga dan zeker tijdens dit festival naar Tarabuco. Je ziet dan echt de originele Boliviaanse cultuur, wat betreft eten, drinken, dans en klederdracht. Ik vond dat een zeer bijzondere ervaring.

    Eten, drinken, vervoer en verblijf in Bolivia is erg goedkoop. Als je wat langer in Bolivia blijft kun je eventueel vrijwilligerswerk doen. Er zijn veel mogelijkheden, voornamelijk in de zorg/wonen en het onderwijs.
    Helaas is er in Bolivia nog veel armoede, waar je ook mee geconfronteerd wordt. Mensen die op straat leven, kinderen die op straat werken (spullen verkopen, schoenen poetsen, auto's wassen). Ook in de buitenwijken en op het platteland zie je dat Bolivia nog een minder ontwikkeld land is.

    Behalve Sucre heb ik in Bolivia ook de zilvermijnen in Potosí bezocht. Zeer indrukwekkend. Niet bezoeken als je claustrofobie hebt. In het zuiden van Bolivia ligt het leuke plaatsje Tarija, waar je je ook goed kunt vermaken. Je kunt er bijvoorbeeld een wijntour doen.
    La Paz vond ik een erg grote en drukke stad. Wat ik leuk vond, was het cocamuseum en de beroemde Heksenmarkt.
    Mijn tijd in Bolivia heb ik afgesloten met een tour over de Salar de Uyuni. Prachtig! Het meest indrukwekkende natuurgebied waar ik ooit ben geweest. Ook daarna door de woestijn, langs geisers en diverse gekleurde meren, met vulkanen op de achtergrond. Dat vond ik wel het hoogtepunt van Bolivia!
    Ik zou iedereen aanraden om dit geweldige land te bezoeken, maar neem er wel de tijd voor: "Mañana, mañana" is namelijk wel echt van toepassing op de manier van leven in Bolivia.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • Sucre  • Tarabuco

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    19 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “fantastisch afwisselende landschappen”

    Geplaatst 24-02-2016, gereisd in juni 2015, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Geweldige natuur, van prachtige meren tot besneeuwde bergen en van de zoutvlaktes van Uyuni tot de jungle. Mooie steden, waar vaak free walking tours worden aangeboden
    Veel mooie activiteiten voor hele fijne prijzen. Het lokale eten is niet erg lekker, maar er zijn voldoende toeristische eetlocaties.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni tour van 3 dagen • treinbus tussen Sucre en Potosí • zilvermijnen Potosi

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    19 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Onverwachts prachtig”

    Geplaatst 18-02-2016, gereisd in mei 2012, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Voorafgaand aan onze reis door Zuid-Amerika hadden wij ons vrijwel niet verdiept in Bolivia. In Argentinië raakte we aan de praat met een meisje die net van Bolivia vandaan kwam. Wat raadde ze aan in Bolivia? Salar de Uyuni. Je moet het gezien hebben. En ze had gelijk! Wat een prachtig gebied is dit toch. We boekte een 4-daagse tocht door de woestijnen en zoutvlaktes van Salar de Uyuni. Wat je onderweg tegenkomt is prachtig. Schitterende meren, flamingo's lama's en natuurlijke hottubs. Als hoogtepunt ga je op de laatste dag de zonsopkomst vanaf de immense zoutvlaktes bekijken.

    Na deze tocht zijn we nog naar onder andere Potosi, Sucre en La Paz geweest. Allemaal leuke steden, waar we vooral in La Paz een erg leuk (party)hostel hadden: Wild Rover genaamd. Bolivia is een land waar je erg goedkoop kunt reizen, en vooral met Salar de Uyuni een prachtig stuk van de wereld is. Een echte aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • La Paz • Potosi

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    30 landen bezocht
    6 reviews
    2 waarderingen

    “Bolivia, betere broertje van Peru”

    Geplaatst 17-01-2016, gereisd in mei 2011, 1 week lang, bezocht met vrienden, groepsrondreis met Shoestring

    Ik heb Bolivia bezocht in combinatie met Peru. Vanuit Peru via het Titicacameer Bolivia binnengekomen (door stakingen). Dit is dan ook de eerste aanrader, Neem de boot vanuit Puno (Peru) naar Copacabana (Bolivia). Hele mooie tocht over hoogst bevaarbare meer ter wereld.
    Bolivia is veel relaxter en veel minder toeristisch dan zijn zusje Peru. Mensen zijn veel terughoudender naar toeristen maar daardoor niet minder vriendelijk. Ik vond erg fijn om gewoon boek te gaan lezen op plein en dan in contact te komen met de lokale mensen.
    Mooiste plekken die ik daar heb aangedaan zijn Uyuni, Potosi en natuurlijk het geweldige La Paz. Ik heb vanuit La Paz de trein gekomen naar Uyuni. Trein was prima en was genoeg ruimte voor alle bagage. Verder zie je tijdens de busritten die onvermijdelijk zijn fantastische vergezichten.
    Prijsniveau is goed voor paar euro kan je heerlijk eten in de vele gezellige restaurantjes. Zeker buiten de toeristenzones kan goed eten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    La Paz • Salar de Uyuni • Potosi

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 5
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    76 landen bezocht
    28 reviews
    11 waarderingen

    “Bolivia heeft werkelijk alles!”

    Geplaatst 21-09-2015, gereisd in juli 2014, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Vanuit Brazilië kwam ik voor het eerst Bolivia binnen in Santa Cruz, een mooie warme stad als een oase in de woestijn. Het centrum is prachtig en er heerst een typisch Zuid-Amerikaanse sfeer, bijna Braziliaans, omdat het zo dicht bij de grens ligt.
    Het was voor ons de toegangspoort tot het land, want we zouden vanaf hier langzaam omhoog reizen naar het Andesgebergte.
    Een tip als je in de buurt van Santa Cruz bent: ga Sandboarden. Op de prachtige zandheuvels in de buurt is het niet alleen leuk om dit eens te proberen, maar de uitzichten zijn ook adembenemend.
    Vanaf Santa Cruz reisde ik naar Sucre, de witte stad. Voor mij echt één van de mooiste steden waar ik ooit ben geweest. De eerste stad op weg naar de hoge Andes, met prachtige witte huisjes, kerkjes en mooie uitzichten; zo schilderachtig als Sucre er uitziet, dat kan je met weinig andere steden vergelijken.
    Een andere aanrader is Potosí, de hoogste stad in Bolivia en speculatief ook wel de hoogste stad ter wereld genoemd. Het ooit zo rijke stadje, vanwege de zilvermijn, is nu nog armer dan de rest van Bolivia, maar de mensen zijn enorm gastvrij en nemen je graag mee voor een rondleiding in de mijnen.
    Vanaf daar zit je op een steenworp afstand van de beroemde Salar de Uyuni en die mag je natuurlijk niet missen op je reis door Bolivia. De bekende foto's geven een vertekend beeld, doordat je geen diepte ziet op de enorme vlakte. Een tip: neem bijvoorbeeld een speelgoed-dinosaurus mee! Op de foto lijkt hij levensgroot!
    Als je na een tour door de Salar, via de laguna's en de mooiste plekken in de Andes, nog tijd over hebt, reis dan ook naar het Titticacameer, in de buurt van Lapaz. Je kunt er overnachten bij verschillende indianenstammen!

    Meer weten over mijn reizen, verhalen en online reisprogramma? Check Wout of the World op Facebook.
    http://www.facebook.nl/woutoftheworld

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • Potosi • Sucre

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    29 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Bolivia; verkleumend mooi!”

    Geplaatst 17-05-2015, gereisd in oktober 2014, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Een aantal keer compleet verkleumd in Bolivia (neem dikke truien, muts, handschoenen, alles mee!), maar dat maakt de herinnering aan een trip van Chili naar Bolivia via de zoutvlaktes, flamingo's spotten, kleurrijke poelen, hotsprings des te bijzonderder. Wat was het fantastisch om in een jeep over de zoutvlaktes te scheuren, te genieten van de vele flamingo's, de vriendelijke mensen, alle traditionele klederdracht waar ze hier nog in lopen, vele marktjes. Ik ben geen fan van hoofdsteden, maar La Paz was puur genieten. Neem een kamer op een hoge verdieping, want het uitzicht en straatleven is heerlijk om naar te kijken. Copacabana is ook heerlijk om lekker bij te komen; waterfietsen in het zonnetje over het meer, vanuit een dakterrasje met je goedkope drankje kijken naar de zonsondergang.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    La Paz • Salar de Uyuni • Copacabana & Titicacameer

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    26 landen bezocht
    7 reviews
    0 waarderingen

    “Bolivia, land van de zoutvlaktes”

    Geplaatst 15-03-2015, gereisd in oktober 2012, 1 week lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Bolivia is een land welke je zeker niet moet overslaan als je in de buurt bent! Wij zijn bij aankomst (vanuit Peru) als eerste naar Copacabana gegaan. Een heerlijke plaats om te chillen en de boot naar de eilanden Isla la Luna en Isla del Sol te bezoeken. Verder is er in deze plaats niet veel te doen, maar het is een prima plaats om door te trekken. Beide eilanden zijn op 1 dag prima te bezoeken. Je kunt er bij beide een korte hike maken en vaart aan het einde van de dag weer terug naar Copacabana.

    De grootste toeristische trekpleister is Salar de Uyuni en wat mij betreft klopt dit ook! Aangekomen in Uyuni zijn we eerst naar verschillende reisbureautjes geweest om de beste tour uit te kiezen. Uiteindelijk zijn we 3 dagen op pad gegaan. Onderweg slaap je in the middle of nowhere, heel bijzonder. En ook behoorlijk koud!! Vergeet niet 's avonds naar buiten te gaan en te kijken naar de sterrenhemel. Wat een waanzinnig uitzicht was dit! Nog nooit zo'n mooie sterrenhemel gezien!

    Natuurlijk hebben we op de zoutvlaktes de bekende foto's gemaakt. Het is echt bizar om te bedenken dat deze zoutvlaktes ooit een meer is geweest en alles onder water stond. Ook het bezoek aan de lagunes met de honderden flamingo's vond ik een hoogtepunt.

    Bolivia is verder een heel makkelijk bereisbaar land. Ik vond de mensen iets schuwer dan in bijvoorbeeld Peru. Ook de prijzen liggen in dit land een stuk lager, dan andere Zuid-Amerikaanse landen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Copacabana & Titicacameer • Sucre  • Salar de Uyuni

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    22 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “De Underdog van Zuid-Amerika”

    Geplaatst 22-02-2015, gereisd in mei 2014, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Bolivia was onderdeel van een backpack trip door Zuid-Amerika en een verademing na te hebben gereisd door dure landen als Brazilië en Argentinië.
    Voordat wij de grens van Bolivia overstaken, had ik zo mijn bedenkingen bij die land in het midden van Zuid-Amerika. Het ligt hoog en ik wist niet precies wat het land mij zou brengen
    Echter heeft dit land mij positief verrast en biedt het meer dan alleen de zoutvlaktes van Uyuni, wat de grootste toeristische trekpleister van het land is.
    Hoewel de mensen in Bolivia niet zo ongeremd en amicaal zijn als de Brazilianen, zijn ze uiterst vriendelijk en behulpzaam, ondanks het gebrek aan kennis van de Engelse taal. Uiteten is goedkoper dan boodschappen doen en is over het algemeen prima te doen. Ook zijn de hotels in de grotere steden goed en goedkoop en heeft het land een rijke cultuur.
    De reden dat mijn vriend en ik naar Bolivia trokken was Salar de Uyuni, misschien wel een van de vreemdste en meest onwerkelijke toeristische trekpleisters die ik ooit heb bezocht.
    Op een drie-of-vierdaagse tour reis je met een jeep en gids door een landschap op een duizelingwekkende hoogte tussen de 4500m en 4900m. De laatste dag bereik je pas de zoutvlaktes, maar ook de dagen ervoor zijn een aaneenschakeling van bizarre landschappen en omgevingen, die zorgen voor prachtige herinneringen. Hou wel rekening met de kou, de zon en de hoogte, want deze factoren kunnen behoorlijk roet in het eten gooien.
    Ook de hoofdstad La Paz is een aangename verassing. Hoewel Bolivia misschien wel het armste land van Zuid-Amerika is, heeft de stad een moderne en frisse uitstraling en kun je er je lol op, op het gebied van uitgaan, architectuur en mooie vergezichten.
    Omdat Bolivia een stuk minder ontwikkeld is dan andere landen op het continent, is het ook wat moeilijker om te reizen. Wel is het erg goedkoop. De bussen zijn oud en niet erg comfortabel, maar gelukkig is vliegen een goedkoop en veiliger alternatief. In steden als Sucre en La Paz zijn er honderden reisbureautjes te vinden die je kunnen helpen om van A naar B te komen.
    Zelf hebben wij alles (met gevaar voor eigen leven, soms) met de bus gedaan, wat niet per se aan te raden is, maar wel zorgt voor geweldige ervaringen.
    Bolivia verdient naar mijn mening meer erkenning als toeristisch land in z'n geheel in plaats van alleen voor de zoutvlaktes en is absoluut de moeite waard om naar af te reizen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

    Salar de Uyuni • La Paz • Sucre

    Mijn Bolivia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Bolivia reiservaring!

Ben jij onlangs in Bolivia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Zuid-Amerika

Bolivia essentials

Vlag: Bolivia
Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 18 uur
Richtprijs retourticket: € 1000
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Bolivia specialisten

Bolivia Online

Bolivia Online

Stel zelf je eigen Bolivia rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


NRV

NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Met het geliefde Djoser kun je mee op een 24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Meer Bolivia reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Unieke combireis Argentinië, Bolivia & Peru.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Wandelreizen door Bolivia.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Privéreis & groepsreis.
Bezoek website

Peru2Go
Peru2Go

Bolivia en Peru zelf samenstellen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel en op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Bolivia

Vliegtickets naar Bolivia


Meer over vliegen naar Bolivia

Hotels in Bolivia zoeken

Hotels in Bolivia zoeken

Boek je rondreis naar Bolivia

Bolivia Online
1. Bolivia Online

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

NRV
2. NRV

Privéreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Bolivia rondreizen


Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia