In Salar de Uyuni geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 31 Salar de Uyuni reiservaringen

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni is één van de meest bekende en bijzondere natuurverschijnselen in Zuid-Amerika. Een reis naar Bolivia is niet compleet zonder een bezoek aan deze bijzondere ‘witte woestijn van zout’, al is het maar een dag. De unieke Salar de Uyuni heeft een oppervlakte van ruim 10.500 km² en is de tweede grootste zoutvlakte ter wereld (na de Makgadikgadi Pans in Botswana). De vlakte in Bolivia ligt op 3650 meter hoogte, vlakbij het stadje Uyuni. Vroeger (in de pre-historie) was de vlakte onderdeel van een reusachtig meer, maar toen dit opdroogde bleef deze enorme zoutvlakte achter. Er ligt ongeveer 10 miljard ton en elk jaar wordt er zo’n 25.000 ton zout gewonnen – dat dan in kleine hoopjes op de vlaktes te zien is – voor consumptie.

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia

Overnachten in Uyuni

Vergelijk alle hotels in Uyuni
Bekijk hotels

Tours door Salar de Uyuni

Salar de Uyuni tours

Vanuit het stadje Uyuni zijn met fourwheeldrives prachtige tours te maken door de Salar de Uyuni, variërend van een halve dag tot vier dagen. Hoe langer de tour, des te dieper je de Salar ingaat. Naast de oneindig witte zoutvlaktes kom je langs manshoge cactussen, vulkanische geisers en gekleurde lagunes vol flamingo’s. Een unieke belevenis en allesbehalve duur: zo’n € 50 à € 100 p.p. voor een driedaagse tour (afhankelijk van de kwaliteit/luxe). In Uyuni zijn genoeg mogelijkheden om een excursie te boeken, dit kan een privétour zijn of een tour samen met andere toeristen. Je vertrekt meestal ’s ochtends vroeg met een jeep en er wordt voor lunch gezorgd. De gidsen zijn locals die uit het gebied komen en veel over het gebied kunnen vertellen. Het kan zijn dat de vrouw van de gids een lekkere, typische Boliviaanse lunch klaarmaakt voor onderweg. Je kan ook vanaf San Pedro de Atacama, een kleine dorpje in Chili, een (meerdaagse) tour boeken en dan in Uyuni eindigen. In San Pedro is het vol met kleine toeristenbureaus die tours aanbieden. Het loont de moeite om wat te vergelijken (qua prijs en kwaliteit).

Bezienswaardigheden dagexcursie

De meeste tours beginnen bij het stoomtreinkerkhof net buiten Uyuni, het begin van de zoutvlaktes. Hier liggen de restanten van hele oude stoomtreinen die vroeger gebruikt werden. De jeep rijdt vervolgens verder de zoutvlaktes op. Al snel zie je niets anders dan wit om je heen. De tweede stop is even later bij een hotel dat van zout is gemaakt, het oude Palacio de Sal. Het wordt niet meer gebruikt, maar je kan wel een kijkje nemen in het hotel. Bij een dagexcursie is het eiland Incahuasi de laatste stop. Dit eiland is gevormd door een enorme rotsvlakte die boven het zout uitsteekt en volstaat met reusachtige cactussen van wel 12 meter hoog. Hier wordt geluncht en kun je rondwandelen. De rit terug over het zout, met een ondergaande zon, is surrealistisch mooi.

Salar de Uyuni zouthotel

Het zouthotel.

Het eiland Incahuasi in Salar de Uyuni
Het eiland Incahuasi in Salar de Uyuni
Het eiland Incahuasi in Salar de Uyuni

Het eiland Incahuasi.

Bezienswaardigheden meerdaagse tours

Bij een meerdaagse excursie over de zoutvlaktes overnacht je vaak letterlijk óp de zoutvlaktes, in een eenvoudig (maar bijzonder!) hostel. Verdere bezienswaardigheden die aangedaan worden zijn het groene en het rode meer: Lago Verde en Laguna Colorada. De kleuren van het water zijn hier écht groen en rood; op en rond de meren vind je grote rotsen en leven flamingo’s. In november broeden er meerdere soorten flamingo’s op de zoutvlaktes, dit is prachtig om te zien. Naast de zoutwoestijn ligt ook een zandwoestijn, met vulkanen op de achtergrond, en zijn tevens warmwaterbronnen te vinden. De meeste meerdaagse excursies brengen hier ook een bezoek aan. Vanaf Lago Verde is het mogelijk om de grens met Chili over te steken.

Lago Verde
Lago Verde

Lago Verde.

Het eiland Incahuasi in Salar de Uyuni

Het stadje Uyuni

Het plaatsje Uyuni is een klein, maar gezellig plaatsje. Er zijn diverse hostels en hotels te vinden en ook veel restaurantjes, bars en tourbureaus. Er is een leuke markt, een kerk en wat winkeltjes. Toch is het vooral de uitvalsbasis voor een excursie naar de zoutvlakte Salar de Uyuni. Na een tour over de vlakte kun je alsnog in een zouthotel slapen als je dat wilt, er zijn er enkele in de buurt van Uyuni (waaronder Hotel Palacio de Sal en het Hotel de Sal Luna Salada). Een bijzondere en unieke ervaring!

Uyuni

Handel op straat in het stadje Uyuni.

4x4's in het stadje Uyuni

4×4’s in het stadje Uyuni maken zich klaar voor een toch naar de zoutvlakte.

Reizen naar Salar de Uyuni – hoe kom je er?

Uyuni is per bus en per trein bereikbaar. De trein gaat vanaf Oruro, dat ligt ongeveer 3 uur rijden ten zuiden van La Paz. De trein gaat maar een paar keer per week en doet er 7 uur over. Er is eten aan boord van de trein en het uitzicht is prachtig. Je reist door de ruige Boliviaanse natuur en af en toe passeer je een klein authentiek dorpje. De busreis vanaf La Paz duurt 10 tot 12 uur, maar is minder comfortabel dan de trein. Uyuni heeft verder goede dagelijkse busverbindingen met o.a. Sucre (3 uur) en Potosi (4 uur).

Top 3 Bolivia specialisten

Bolivia Online
Riksja Peru & Bolivia

Zelf je Bolivia reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

NRV
NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website

Djoser
Djoser

24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Beste reistijd Salar de Uyuni

Hoewel Salar de Uyuni het hele jaar door goed bezocht kan worden en het altijd prachtig en spectaculair is, is het beste seizoen voor een bezoek waarschijnlijk de Boliviaanse zomer (onze wintermaanden). De nachten zijn dan wat minder koud en in het regenseizoen ligt er een laagje water over het zout. Dit maakt foto’s nog mooier omdat het lijkt alsof alles zweeft en alles reflecteert.

Reisinspiratie

Alle Bolivia artikelen

Bolivia rondreis aanbiedingen

31 Salar de Uyuni reiservaringen en tips • 59 landen bezocht
  30 reviews
  42 waarderingen

  “Meer dan alleen de zoutvlaktes”

  Geplaatst 21-04-2019

  Ik had een tour verwacht naar de zoutvlaktes en daar zijn we natuurlijk óók geweest, maar we hebben nog veel meer gezien. En eerlijk gezegd vond ik deze plekken meer indruk maken dan de zoutvlakte, die uiteraard ook te gek is! Maar de verschillende meren met de meest bizarre kleuren: fel-azuurgroen, bloedrood, wit, etc. En sommige met duizenden flamingo’s, anderen leeg, bij de volgende een soort wolf die opduikt, echt heel gaaf. Daar komen nog kleurrijke woestijnlandschappen bij en vulkanen die roken. Wij hebben de trip gecombineerd met het naar Chili gaan (vlakbij de grens de wagen uit gestapt en de grens over gegaan, gaat vrij easy).

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 62 landen bezocht
  31 reviews
  0 waarderingen

  “Prachtig!”

  Geplaatst 15-04-2019

  Dit is de reden dat mensen naar Bolivia reizen en dat is helemaal terecht. Zo'n bijzondere ervaring om over de zoutvlaktes te rijden terwijl de zon opkomt. Om te slapen in een herberg waar het zo koud is, dat je s ochtends het ijs aan de binnenkant van de ramen kunt krabben. Om prachtig blauw water te zien vol flamingo's met een vulkaan op de achtergrond. Om de grens met chili over te gaan op zoveel duizend meter hoogte, waar lama's bij de douane buiten staan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  26 reviews
  0 waarderingen

  “Salar”

  Geplaatst 13-04-2019

  Prachtige tocht gemaakt in Bolivia. Een meerdaagse tocht met als einddoel of hoofddoel de salarissen de uyuyni. Tijdens de tocht veel verschillende uitzichten. Erg mooi en gezellig in de jeep. De salarissen bekende foto's gemaakt. Zeker niet overslaan als je nog wat tyd hebt van bijvoorbeeld Peru.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  17 reviews
  3 waarderingen

  “Salar de uyuni”

  Geplaatst 11-04-2019

  Tijdens een rondreis door Zuid Amerika een 3 daagse jeeptour door Bolivia gedaan. Prachtige tour met elke paar kilometer een geheel ander uitzicht. Wat kunnen landschappen enorm veranderen. Met als toppunt salar de uyuni. Zover je kunt kijken alleen maar de zoutvlakte! Natuurlijk de bekende foto's maken!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  26 reviews
  0 waarderingen

  “Met een jeep over de zoutvlaktes”

  Geplaatst 09-04-2019

  Tijdens onze rondreis reden we drie dagen over de zoutvlaktes van de magnifieke Salar de Uyuni. Het is hier wonderschoon. Overal waar je kijkt zie je op de eerste dag zoutvlaktes. In de midden hiervan is een klein cactuseilandje. Op de tweede en derde dag bezoek je verschillende vulkanen en rode, groene en roze meren vol met flamingo's.
  De natuur hier is overweldigend en blijft verrassen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 36 landen bezocht
  34 reviews
  12 waarderingen

  “Uyuni, buitenaards mooi”

  Geplaatst 07-03-2019

  Oh man wat is dit gaaf! Als je de tijd hebt, start je tour vanuit Tupiza. Dan heb je een dag langer, zie je minder toeristen en bewaar je de zoutvlakte tot de laatste dag. Wij waren er in juli; trek veel laagjes aan want de auto is snikheet en buiten is het rond het vriespunt. Maar GA!!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  13 reviews
  7 waarderingen

  “Ik zou't wel weten!”

  Geplaatst 29-11-2017

  Ben je van plan om naar Bolivia te gaan? Dan mag een bezoek aan de grootste zoutvlakte ter wereld zeker niet ontbreken!
  Uyuni zelf is een klein kil (letterlijk!) dorpje met enkele restaurantjes. Vanuit hier zijn er tal van tours te boeken naar de indrukwekkende zoutvlakte. Ik zelf had mijn tour al geboekt in La Paz en ben vanuit daar naar Uyuni gevlogen, prima te doen!
  Na allereerst een bezoek te brengen aan verlaten treinstellen en treinrails (klinkt misschien niet bijzonder, maar dat is het wel!) rijd je langzaam in een wit landschap. Een enorme uitstrekte vlakte met mooie patronen. Veel tours zullen een stop maken bij het zouthotel, een hotel dat compleet gebouwd is uit zout! De grote witte vlakte en de reflecties zorgen er voor dat je hele leuke en komische foto's kunt maken door met het perspectief te spelen. Als je wat verder rijdt over de vlakte komt je bij Isla del Pescado, een eiland midden in de witte vlakte vol met reusachtige kaktussen, heel bijzonder! Alsof het allemaal nog niet gek genoeg is heb je ook een goede kans om flamingo's te spotten landinwaarts. Al met al een unieke en bijzondere ervaring die op de bucketlist van iedere reiziger zou moeten staan wat mij betreft.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  27 reviews
  9 waarderingen

  “Een must do in Bolivia!”

  Geplaatst 20-11-2017

  Vanuit San Pedro de Atacama (Chili) hebben wij een driedaagse Salar de Uyuni tour gedaan. De keuze in organisaties die Salar de Uyuni tours aanbieden in San Pedro is reuze. Op basis van informatie verzameld op met name Tripadvisor, de informatie die we kregen in de kantoortjes van de organisaties en de prijzen hebben wij de keuze gemaakt voor Lithium Aventura. Hier hebben we geen moment spijt van gehad! We hebben een goed georganiseerde, leuke en mooie tour gemaakt. Wat je zeker mee moet nemen op deze tour: Warme kleding.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  27 reviews
  7 waarderingen

  “Heel zout, heel mooi”

  Geplaatst 11-11-2017

  Vanuit Uyuni, een rustig klein stadje waar weinig (te doen) is zijn we met een 4x4 naar de zoutvlaktes gereden. Een prachtig gezicht om al dat zout te zien. Vooral de foto's die je kunt maken bij de bultjes zout die her en der verspreidt staan zijn erg leuk om thuis nog eens te bekijken. Zelf sliepen we die nacht in het zouthotel, een hotel compleet van zout. Van de vloer en de muren, naar het bed... Alles was van zout. Tip is wel om voldoende warme kleren mee te nemen en wat lippenbalsem. 's Nacht kan de temperatuur tot onder nul dalen en dan is het fijn om een extra laag kleding aan te kunnen trekken, want de dekens zijn niet al te dik. Ook drogen je lippen vrij snel uit door al het zout. Lippenbalsem is dus wel haast een vereiste.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 25 landen bezocht
  29 reviews
  8 waarderingen

  “Fantastisch”

  Geplaatst 11-11-2017

  De Salar de Uyuni is echt een gebied in Bolivia dat je gezien moet hebben.
  De stad Uyuni moet je echt niet teveel van verwachten, de hotels zijn pover en ook de eetgelegenheden zijn niet super. Overigens hebben wij twee keer bij pizzaria minuteman gegeten, wat erg goed was. Dit restaurant zit verstopt in hotel tonito.
  Vanuit Uyuni hebben wij een 1-daagse trip gemaakt naar de zoutvlaktes wat werkelijk adembenemend is.
  Strak blauwe lucht en een spierwitte grond. Zorg voor een goede zonnebril en een hoge zonnefactor.
  Halverwege de zoutvlakte ligt een soort eiland waar alleen maar cactussen groeien, wat ook een heel bijzonder gezicht is.
  Tijdens de lunch toveren de gidsen een heerlijke lunch op tafel die midden op de zoutvlakte genuttigd wordt. Echt de meest bijzondere plek waar ik geluncht heb.
  Natuurlijk mogen de surrealistische foto's niet ontbreken als je op de zoutvlakte bent geweest. Op internet kun je van tevoren leuke ideeën opdoen van hoe jij jouw topdag wilt vastleggen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Salar de Uyuni reiservaring en tips!

Ben jij in Salar de Uyuni geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Bolivia specialisten

Riksja Peru & Bolivia

Riksja Peru & Bolivia

Stel zelf je eigen Bolivia rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


NRV

NRV

NRV biedt 2 privéreizen naar de hoogtepunten van Bolivia en Peru.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Met het geliefde Djoser kun je mee op een 24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website

Meer Bolivia reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Groepsreizen on a budget.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Unieke combireis Argentinië, Bolivia & Peru.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Wandelreizen door Bolivia.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Privéreis & groepsreis.
Bezoek website

Peru2Go
Peru2Go

Bolivia en Peru zelf samenstellen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel en op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Met lokale reisspecialst.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Bolivia

Alle bezienswaardigheden in Bolivia

Vliegtickets naar Bolivia


Meer over vliegen naar Bolivia

Hotels in Bolivia zoeken

Hotels in Bolivia zoeken

Boek je rondreis naar Bolivia

Riksja Peru & Bolivia
1. Riksja Peru & Bolivia

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

NRV
2. NRV

Privéreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek websiteBekijk 34 Bolivia rondreizen
Vanaf €1300 incl. vliegticket

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 745 Meer over vliegen naar Bolivia