Gemiddelde beoordeling Canada


Cultuur & bezienswaardigheden

8,0

Gastvrijheid

8,6

Natuur

9,8

Stranden

7,3

Eten

7,4

Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 16 Canada ervaringen

Reizen naar Canada

Canada is na Rusland in omvang het grootste land ter wereld. Een immense brok uitgestrekte natuur met eindeloze nationale parken, talloze azuurblauwe bergmeren, indrukwekkende watervallen, de Rocky Mountains, uitgestrekte prairies en ongerepte en ruige kustlijnen. Begin je reis in een van de fijne grote steden als Vancouver, Montréal en Toronto en trek er met huurauto of camper op uit. Into the wild!

Vliegtickets Canada

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Canada
V.a. 403 Meer over vliegen naar Canada

Overnachten in Canada

Vergelijk alle hotels in Canada
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Canada

Banff & de Rocky Mountains

Valley of the Ten Peaks bij Moraine Lake

Valley of the Ten Peaks bij Moraine Lake in Banff National Park.

Banff National Park is onderdeel van de Rocky Mountains en beslaat een gebied van bijna 7.000 vierkante kilometer. Het park omvat onder meer de plaatsjes Banff en Lake Louise. Er liggen verschillende gletsjers, meren, rivieren en bergen in het park, waaronder die van het Columbia-ijsveld. Om bij de meeste bezienswaardigheden te komen is er de prachtige Icefields Parkway (Highway 93) van 230 km van Lake Louise in het Nationaal park Banff naar het bijna net zo mooie Jasper National Park. In het park liggen ook meerdere prachtige skigebieden.

Yukon: eindeloze natuur

Tombstone Territorial Park

Herfstkleuren in het Tombstone Territorial Park in Yukon.

Het territorium Yukon of ‘The Yukon’ vormt het meest noordwestelijk gelegen deelgebied van Canada. Yukon is vooral geliefd bij natuurliefhebbers en backpackers. Het is ruim 12 keer zo groot als Nederland, maar heeft slechts enkele duizenden inwoners. Het uitgestrekte, ruige natuurgebied is uitsluitend over water en via de lucht bereikbaar. Het zit vol met kariboes, grizzly’s en wolven. De eindeloze natuur van deze westelijkste provincie laat zich mooi verkennen met een camper. Even doorrijden en je bent in Alaska!

Toronto: de wereld in het klein

Toronto

De skyline van Toronto met de CN Tower.

Het ‘New York van Canada’ wint snel aan populariteit. De stad heeft, zeker met de CN Tower, een indrukwekkende skyline die hoog uittorent boven het aangrenzende Meer van Ontario. Toronto is de wereld in het klein. Met wijken als Koreatown, Little Italy, Klein Polen, Little Jamaica, Greektown, Klein India, Portugal Village en Chinatown is zo’n beetje elk werelddeel in Toronto vertegenwoordigd. Zowel boven als onder de grond kun je geweldig shoppen, bijvoorbeeld in de bazaar Kensington Market.

Natuurwonder: de Niagara Falls

Niagara Falls

De Horseshoe Falls bij de Niagara Falls.

De grote Niagara Falls liggen op de grens met Amerika en Canada, op anderhalf uur rijden van Toronto. De watervallen bestaan uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Steek met een kabelbaan de Niagara River over, maak een wandeling rond de watervallen of maak een boottocht door de reusachtige nevelsluier.

Alle bezienswaardigheden in Canada

Top 3 Canada specialisten

TUI
TUI

Meer dan 25 verschillende individuele rondreizen en groepsreizen aan door Canada.
Bezoek website

Kras
Kras

Scherp geprijsde individuele flydrives en groepsrondreizen naar Canada, incl. USA-combi’s.
Bezoek website

WTC.nl
WTC.nl

Boek voordelig je flydrive of autorondreis Canada of een vliegticket plus camperhuur.
Bezoek website

Rondreis aanbiedingen naar Canada

Bekijk de top 10 Canada rondreizen

16 Canada reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 16 Canada ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,3

    16 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Onvergetelijk Canada”

    Geplaatst 27-03-2017, gereisd in september 2016, 4 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Canada is wat mij betreft het land bij uitstek waar je naartoe gaat om de meest indrukwekkende schatten van de natuur te bekijken. Ik ben afgelopen september voor de 5e keer naar de land afgereisd en dit keer om een roodtrip te maken vanuit Vancouver naar de Rocky Mountains. Via de mooie natuurparken met z'n wildlife, watervallen en knusse cabine over te overnachten is dit een reis die op ieders bucketlist zou mogen staan. Met name de omgeving van Banff en Jasper, midden in het Canadese deel van de Rocky Mountains is een aaneenschakeling van natuurschoon. Het is elke dag weer alsof je zo een ansichtkaart binnenstapt. De meren in dit deel van Canada zijn blauwer dan blauw en de ene is nog mooier dan de ander. Moraine Lake, Lake Minnewanka en Lake Louise, allemaal even verbluffend. Je hoeft hier geen fotograaf te zijn om de meest mooie foto's te schieten! Ook komt de fervent wandelaar is compleet aan zijn trekken. Canada is erg ingesteld op wandelaars en er zijn dan ook vele tracks uitgezet waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Van beginner tot gevorderde, iedereen kan hier al lopend genieten van al het moois wat dit land te bieden heeft!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Canada:

    Banff National Park • Jasper National Park • Vancouver

    Mijn Canada beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Meest gave land ever! ”

    Geplaatst 20-02-2017, gereisd in januari 2017, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Canada is het gaafste land waar ik geweest ben. Ontzettend mooi, gastvrij en divers. Toronto heb ik gewoond en wat een multiculturele stad. Alle soorten keukens kun je daar vinden. Mijn favoriet Korea Town! Daarnaast buiten de stad heb je uitgestrekte natuur. Waar geen einde aan komt. Je kunt naar de grote meren of noordelijker naar algonquin.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Canada:

    Toronto  • Quebec City • Algonquin

    Mijn Canada beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Prachtig land, prachtige mensen ”

    Geplaatst 27-11-2016, gereisd in mei 2015, 2 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Gereden van Seattle naar Vancouver.
    Wat een natuur , wat een ervaring ! En zoveel rust en gemoedelijkheid , fantastisch.
    Waar je ook kijkt er is prachtige natuur, cultuur en gemoedelijkeheid en vriendelijkheid.
    Overal en van iedereen tips die je gewoon wilt opvolgen waardoor je tijd te kort hebt, je moet gewoon terug er is geen ontkomen aan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Canada:

    Witbey Island • Vancouver Island • Banff

    Mijn Canada beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Een land met prachtige natuur en aardige mensen”

    Geplaatst 23-11-2016, gereisd in september 2016, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Ik ben in Banff en Jasper geweest. Hier ben ik veel in de bergen wezen wandelen en op deze manier heb ik alle het mooie natuur gezien. Ik heb zelfs het geluk gehad om beren en elanden tegen te komen tijdens de hikes. Ik heb niet echt iets cultureels gedaan omdat ik het te druk had met de omgeving en de natuur verkennen. De plekken waar ik geweest ben zoals Mount edit cavell waren allemaal tips van de mensen die in de hostels werken of bij het parkbeheer. Er is in boeken veel over geschreven maar het beste kan je het aan de mensen vragen die er wonen die hebben het meeste al gezien.
    Mijn ervaring met de Canadezen is dat als ik op een kaart keek waar ik heen moest er iemand kwam om te vragen of ze konden helpen. In mijn ervaring zijn het hele sociale en behulpzame mensen. verder kan ik aanraden om in Banff te gaan paardrijden. op deze manier kom je op plekken waar je wandelend of met de auto niet komt en de ervaring van paardrijden in de bergen is geweldig. De paarden van de bank trailriders zijn goed getraind dus zelfs een onervaren rijder kan het doen.
    Ik kan iedereen aanraden om naar dit gedeelte van Canada te gaan. het is een prachtig gebied en ik weet dat er nog meer mooie plekken zijn. maar geef Banff maar vooral ook Jasper het veel mooiere broertje de tijd om zijn schoonheid te laten zien. Ik heb zelf een week in Jasper doorgebracht en ik wilde hier niet meer weg.
    sla Lake moraine en Louise niet over. als je een hike plant ga 's morgens vroeg op pad, zodat het nog niet zo druk is, dan kan je nog rustig bij een van de thee huizen een bakkie doen, wil je er wat lekkers bij bestellen neem er 1 om te delen ze zijn gigantisch maar ook erg lekker.
    als u weer terugkomt bij het meer, kan je er mooi en heerlijk kanoen, ze zijn te huur en het is het waard. de uitzichten vanaf het inmens blauwe meer zijn prachtig. Een geschikte manier voor geweldige foto's
    verder kan je goed uiteten gaan maar is het in deze gebieden erg duur, bij de supermarkt kan je lekker eten halen en zalf wat in elkaar flansen.
    als laatste raad ik aan 2 dagen over de icefield parkway te rijden want het is een van de mooiste wegen ter wereld waar je veel uitkijk punten heeft, of andere plekken waar je kan stoppen en mooie korte uitstapjes kan doen zoals de colombia icefield, en peyto lake!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Canada:

    mount edit cavell • Maligne lake  • lake moraine

    Mijn Canada beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    1 review
    0 waarderingen

    “Camper rondreis Vancouver Island”

    Geplaatst 20-02-2016, gereisd in augustus 2008, 1 week lang, bezocht alleen, fly-drive

    Binnen 9 dagen een prachtige rondreis over Vancouver Island.. De stad Vancouver, Victoria Garden, Orka's gezien vanuit Victoria, prachtige natuur en als hoogtepunt Bear Watching vanuit Campbell River met de boot..

    Fenomenale reis!

    Rijden met de camper type C30 van Cruise Canada.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Canada:

    Vancouver • Vancouver Island • Tofino

    Mijn Canada beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    22 landen bezocht
    8 reviews
    0 waarderingen

    “Overal de prachtigste natuur”

    Geplaatst 31-01-2016, gereisd in mei 2012, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Van tevoren had ik me geprobeerd een voorstelling te maken van onze reis met de camper door West-Canada, maar wat ik heb aangetroffen ging al mijn verwachtingen te boven. Wow, wat is het een prachtig land.
    Onze route in grote lijnen: Calgary - Banff - Jasper - Prince George - Prince Rupert - Inside Passage - Vancouver Island - Vancouver. Alleen het hotel in Calgary de eerste dag hadden we vastgelegd en onze plek op de Inside Passage boot. Wij waren er van half mei tot eind mei, dus reserveren was helemaal niet nodig. Het was zelfs zo rustig dat we op veel plekken zelfs een heel campingveld voor ons alleen hadden. We hebben zoveel mogelijk de natuur opgezocht en verbleven in de mooiste nationale en regionale parken.
    Niet alleen was er heel veel moois te zien qua omgeving, bossen en uitzichten, maar ook de wilde dieren die je overal ziet waren fantastisch. Meteen op de eerste dag hadden we al een grizzly beer gespot, en daarna volgden nog talloze herten, zwarte beren, berggeiten (die zij echt heel leuk) en elanden. Elk wandelingetje wordt hierdoor een beetje spannend, je weet nooit wat je tegen komt.
    Met de camper reizen is ons in Canada erg goed bevallen: alles in het land qua wegen en parkeren lijkt erop ingericht. De lokale bevolking vonden wij erg vriendelijk. Onze Nederlandse nationaliteit lijkt hierbij wel te helpen: veel Canadezen hebben ergens Nederlandse familie.
    Qua steden vonden wij Calgary niet zo leuk, veel beton en weinig te beleven. Vancouver daarentegen vonden we heel erg leuk, veel te beleven en te doen.
    Wat ons een beetje tegenviel was het weer toen we er de tweede helft van mei waren. Er lag nog veel sneeuw en 's nachts vroor het nog. Zo was bijvoorbeeld Lake Louise nog compleet bevroren. Dan is het nog steeds erg mooi, maar de bijzondere kleuren die we zagen in de reisboeken hebben we helaas niet in het echt gezien. Het seizoen is dus wel iets om rekening mee te houden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Canada:

    Jasper National Park • Vancouver • Vancouver Island

    Mijn Canada beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 04 februari 2016 11:48

      Hallo , Ontzettend leuk om jet reisverslag te lezen. En mooie foto's. Nu is het de bedoeling om volgend jaar in juli naar Canada te gaan en rond te trekken, net als jullie gedaan hebben. Nu is mijn vraag ( en ik weet niet of het de bedoeling van deze site is) hoe lang van te voren hebben jullie deze reis geboekt en waar als ik vragen mag. hebben jullie losse tickets geboekt ? Of alles in 1 incl camper? Alvast bedankt voor je tijd . Gr Monique


    • 22 landen bezocht
      8 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 04 februari 2016 13:29

      Wij hadden alles in 1 geboekt via Askja Reizen, we zijn daarna namelijk ook nog twee weken door Alaska gereisd en met tussenvlucht, camper in Canada en auto + hotels in Alaska vonden we het fijn dat uit te besteden. In Canada hadden we niet de overnachtingen laten regelen, zodat we daar vrijheid zouden hebben met de camper. Ik denk dat we alles een maand of 2/3 van tevoren hebben geregeld, maar als jullie in het hoogseizoen gaan kan het dat je eerder moet zijn, dat durf ik niet te zeggen. Askja was trouwens een top reisbureau qua ideeën en de reis zelf, administratief iets minder, hebben best wat foutjes uit de factuur e.d. gehaald. Hele fijne vakantie alvast! Het is echt de moeite waard :-)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    15 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Canada, de adembenemende natuur en de vriendelijke mensen. ”

    Geplaatst 03-01-2016, gereisd in februari 2015, langer dan een maand, bezocht alleen

    Van februari tot en met augustus 2015 in Canada gewoond waardoor ik het land goed heb leren kennen. Ik woonde in British Columbia, in het gebied ''Okanagan''. Prachtige omgeving waar je heel veel mooie wandelingen kunt maken in de natuur. Canada is helaas wel een duur land waar je al snel 10 euro betaald voor een flesje wijn of vijf euro voor een brood. Voor de mensen die met een camper of auto reizen is gelukkig de benzine prijs heel laag. De mensen zijn onwijs vriendelijk en gastvrij, ik voelde me gelijk welkom en iedereen was bereid om me de mooiste plekken te laten zien. Omdat Canada zo groot is, ligt alles ver van elkaar vandaan. Dit kan soms een nadeel zijn, maar dit soort ook vaak voor mooie beelden onderweg en onbewoonde plekken. Wat betreft het eten, veel mensen eten biologisch. Verder word er vooral ongezond, vet, en veel vlees gegeten, echt Amerikaans. Ik heb Vancouver een aantal keer bezocht en het is echt mijn favoriete stad geworden. Deze stad heeft alles, de fijne drukte hartje centrum, leuke uitgaansgelegenheden en cultuur, prachtige natuur en mooie parken, leuke gezellige markten, bergen, sneeuw en strand. Een echte aanrader. Ook heb ik Vancouver Island bezocht, voor het festival Vancouver Island Music Fest. Het festival is een aanrader. Het eiland zelf was mooi, maar niet iets waar je perse naar toe moet vind ik. Als je toch gaat, bezoek dan zeker de markt met de geiten op het dak in Coombs en miracle beach. Calgary heb ik ook bezocht voor het festival ''Calgary Folk Fest''. Een heel leuk festival met allerlei muziekstijlen midden in het centrum. Calgary zelf heb je gezien in twee dagen vind ik, vooral heel zakelijk. Ik heb ook rondgereden in de Rocky Mountains, echt geweldig. Het is daar zo mooi dat ik dat niet kan omschrijven met woorden, dit moet je zelf zien. Mooie blauwe meren, oneindige uitzichten over bergen met witte toppen, rots landschappen, hectare afgebrande bossen, beren en vooral onaangeraakte natuur. Veel mensen bezoeken Lake Louise, het is daar dan ook heel druk. Als je een klein stukje doorrijd naar Lake Moraine, daar is het niet zo druk en dit meer is nog veel minder toeristisch en is nog echt in originele staat. Een reis door de Rocky Mountains zou ik aanraden om eind juni te doen. Ik ben zelf begin juni gegaan, maar dan zijn er nog bepaalde dingen gesloten in verband met sneeuw. Als je wat later gaat kun je wel te maken krijgen met bosbranden. Al met al zou ik Canada zeker aanraden, het heeft voor iedereen iets te bieden.

    Tips:
    - Je kunt grote afstanden afleggen met de greyhound, een tourbus waar je van te voren tickets voor kunt kopen.
    - In Augustus vind het festival Roots & Blues plaats in Salmon Arm, waarvoor ik stage heb gelopen. Het is een goede manier om het eten en de muziek van Canada te leren kennen. Daarnaast is de omgeving ook de moeite waard.
    - Beren kun je overal tegenkomen. Ze worden gespot in Vancouver, omgeving van Okanagan, in de bergen, langs de snelweg..

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Canada:

    Lake Moraine • Lynn Canyon Park • Light House park

    Mijn Canada beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,6

    2 reviews
    0 waarderingen

    “West canada ”

    Geplaatst 04-09-2015, gereisd in juli 2015, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Wij zijn in juli/augst 3 weken in canada geweest. We hebben hier vanaf dag 4 een auto gehuurd en zijn gaan rond rijde. We hebben alles zelf geregeld wat ook makkelijk te doen is en op deze manier hebben we ook veel geld uit kunnen sparen dan wanneer we het via een reis organisatie hadden gedaan. Je kunt namelijk de skytrain nemen vanaf het vliegveld van Vancouver die je naar het hartje van centrum brengt binnen een half uurtje voor maar een paar dollar sta je midden in Vancouver.
    (in Vancouver zijn er veel dingen te doen wat wij erg leuk vonden was stanley park, gastown, grandville Island voor de lekkere hapjes, de waterbus, vancouver aquarium)

    We reisde in het hoog seizoen en het is wel aan te raden om je overnachtingen van te voren vast te leggen want het is dan namelijk erg druk met alle toeristen. Ook wanneer je wil overnachten op een camping!

    Bij de visitor centres helpen ze je graag op weg deze staan ook meestal goed aan gegeven langs de weg tevens de bezienswaardigheden zijn goed aangegeven.
    Tip wanneer je door de nationale parken gaat reizen bestel dan van te voren een discovery pass online je bent dan namelijk veel goedkoper uit dan wanneer je iedere dag opnieuw intree moet betalen per persoon en per voertuig bij de parken. Met deze pas krijg ook nog gratis toegang tot verschillende historical sites. In het hoogseizoen staan ze met regelmaat te controleren in de parken of je een pas of kaartje hebt gekocht. meer informatie over deze pas vind je op de site National Parks of Canada. Hier vind je tevens ook heel veel informatie over canada zelf een leuke wandel routes.

    De mensen praten graag met je en willen van alles weten over Nederland en hoe het allemaal werkt in Europa.
    De natuur is zo mooi niet met woorden of met een foto uit te drukken! Echt iets wat je zelf moet ervaren.

    Wanneer je boodschappen wil doen kun je dat het beste net wat buiten het centrum doen bij een grote schopping mal. of bij de fruit en groente winkels langs de weg is het ook erg goed betaalbaar.

    In drumheller is ook veel te zien en te beleven (ook erg leuk voor kinderen!)
    Andere plekken die leuk/mooi en de moeite waard zijn om te bezoeken: Maligne lake, Icefiels, whistler, banff, jasper, victoria, Stanley park en nog veel meer ;)

    Tip lees je van te voren een beetje in wat je echt graag wil gaan doen, zodat het niet zo een gezoek is wat er allemaal te doen is want dat is zonde van de tijd want je komt echt tijd te kort.

    Wij hebben een geweldige vakantie gehad en gaan volgend jaar ook echt terug naar canada, maar het is natuurlijk altijd wat je er zelf van maakt. We hebben heerlijk gegeten, wilde dieren gezien (zwarte beer, bruine beer, elks, herten, geiten enzenz), gewandeld, gezwommen in de zee en meren, gefietst, kanoën, ziplines, bergen beklommen, gerelaxt in de saune en veel meer....

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Canada:

    Vancouver Island • victoria • Jasper National Park

    Mijn Canada beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    18 landen bezocht
    1 review
    1 waardering

    “prachtig en relaxed”

    Geplaatst 06-07-2015, gereisd in juni 2015, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    in juni 2015 met een gehuurde camper door west-canada gereisd van Calgary naar Vancouver. De camper vonden wij ideaal, omdat je dan zoveel vrijheid hebt. wij hebben vooraf alleen twee nachten in Banff en Jasper vooraf online gereserveerd en verder niks. Dat ging prima (in hoogseizoen zou ik het niet aanraden). Maar bij alle visitor centres kun je informatie en routekaarten krijgen, en helpen ze je graag. Die centres zijn ook echt in overvloed te vinden.
    onze route:
    Calgary, Banff (+ lake lousie, leuk om gezien te hebben maar erg toeristisch), Icefiels (leuk om de Glacier te bezoeken en mooie route), Jasper (met name Maligne lake was prachtig), Wells Grey (maar 1 nachtje gebleven omdat we werden lek geprikt door muggen), Kamloops, Whister (mountainbikes gehuurd en middagje skien tijdens de zomeropening. Erg leuk plaatsje ook), Cambell River (whale watching tour gedaan, en veel gezien), tofino (vond ik zelf erg toeristisch en niet bijzonder leuk), Ucluelet (vond ik dan weer stuk gezelliger en leuker plaatsje en minder toeristisch), Victoria (mooie stad om lekker rond te wandelen), Vancouver (mooie, overzichtelijk relaxte stad met Stanley park en Gastown).

    Hoogtepunten van de reis vond ik vooral de relaxte sfeer, mede ook door het rondreizen met de camper. Alles is duidelijk aangegeven, en ook de toeristische punten of mooie uitzichten staan aangegeven. Daardoor hebben we ons vaak 'laten verassen' en vergeet vooral ook niet lekker af en toe t zwemmen in de helderste meertjes of riviertjes.
    de mensen daar zijn zo relaxed en vriendelijk en willen overal bij helpen. Tuurlijk heb je ook altijd mensen die druk zijn met hun werk, en truckchauffeurs die hard en soms gevaarlijk inhalen. Maar vergeleken met Nederland vond ik dat echt niet veel en irritant. Maar vooral genieten van de prachtige natuur, leuke mensen en goede sfeer. En de foto's zoals je zo op internet vind, zo is het echt:)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Canada:

    Maligne lake • Vancouver Island • Jasper National Park

    Mijn Canada beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    1


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 25 december 2015 20:45

      Hoi. Ik was een beetje aan het kijken met de reisverslagen. Wij gaan volgend jaar drie weken met de camper vanaf Calgary naar Vancouver. September.we zijn heel erg benieuwd en iedereen zegt dat het heel mooi is en als je een keer geweest bent dan raak je eraan verslaafd.kan me er nu al op verheugen. Groeten Petra van Leeuwen.


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 04 februari 2016 11:51

      Hoi, Wij willen deze reis volgend jaar juli maken met onze zoons. Heeft u misschien tips voor ons? Waar huur je bijv de camper ? alvast bedankt . Gr Monique

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    15 landen bezocht
    2 reviews
    1 waardering

    “Canada = rust en natuur”

    Geplaatst 25-05-2015, gereisd in oktober 2014, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Eigenlijk wilden we naar Oost-Canada en USA vanwege de Indian summer maar omdat de voorspelling was dat de blaadjes al bijna bruin waren, kwamen we op het idee om dan maar naar de andere kant van Canada te gaan kijken. En wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben!
    Niet alleen vanwege het ongelofelijke natuurschoon die adembenemend is maar ook vanwege Vancouver, een heerlijke stad om in te verdwalen. Zelfs met het wisselvallige weer wat wij hadden, bleef de stad een alternatieve vibe houden, multicultureel en ontspannen. Onze favoriete plekjes waren Lonsdale Quai Market, Granville Island en Stanley Park (tip: huur fietsen om heerlijk door de stad rond te touren).
    Na Vancouver kon in de eerste week van oktober ons echte avontuur beginnen: een roadtrip met huurauto naar Manning Park, de wijngaarden in de Okanagan Valley (tip: Sunhill Pyramid Winery), Wells Gray Park (waar we een zwarte beer langs de weg hebben gezien! Jeej!!!, Tip: Spahat Falls zijn oogverblindend mooi), Mt Robson NP (prachtige wandeling rond het Berg Lake), Jasper NP (de Elk's lopen als huisdieren door het stadspark, haha. Ons hoogtepunt was de Jasper Skytram naar Whistlers Mountain maar ook onze beklimming van Mt Edith Cavell vonden we prachtig), de Icefields Parkway (1 woord: wauw!) en Moraine Lake (3 woorden: wauw oh wauw!).
    Er waren ook nog uitstapjes naar Glacier Park en Revelstoke, wel aardig maar door het slechte weer hebben we dit niet in zijn volle glorie kunnen aanschouwen en kunnen daar dus niet over oordelen. Lake Louise was wel heel mooi maar viel toch in het niet bij Moraine Lake en de Valley of the Ten Peeks. En als laatste noem ik nog Bow Valley Provincial Park, niet alleen omdat we hier Grizzly beren hebben gezien (Super jeeej!) maar ook omdat het hier heerlijk rustig was en je prachtige wandelpaden hebt.
    Iets minder vonden we het weggedrag van de Canadezen, met name snelheid van de vrachtwagenchauffeurs. Zij hebben natuurlijk deadlines en zijn ervaren weggebruikers maar toch zagen we het regelmatig misgaan en behoorlijke ongelukken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Canada:

    Moraine Lake • Jasper National Park • Vancouver

    Mijn Canada beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Canada reiservaring!

Ben jij onlangs in Canada geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Noord-Amerika

Canada essentials

Vlag: Canada
Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen
Minimum vliegduur: 8 uur
Richtprijs retourticket: € 700
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. rabiës

Top 3 Canada specialisten

TUI

TUI

TUI biedt meer dan 25 verschillende individuele rondreizen en groepsreizen aan door Canada, de meeste met eigen huurauto.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras heeft een uitgebreid aanbod aan scherp geprijsde individuele flydrives en groepsrondreizen naar Canada, incl. USA-combi’s.
Bezoek website


WTC.nl

WTC.nl

Ideaal voor de zelfdoener: boek bij WTC voordelig je flydrive of autorondreis Canada of een vliegticket plus camperhuur. Vanaf €665.
Bezoek website

Meer Canada reisorganisaties

Canada Online
Canada Online

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX

Privé-, groeps- & singlereizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

BBI Travel
BBI Travel

Buiten gebaande paden.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel en op maat.
Bezoek website

Canadaplus.nl
Canadaplus.nl

Pure Canada specialist.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

O.a. Alaska en Yukon reis.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Avontuurlijke en actieve reizen.
Bezoek website

AmerikaCanadaReizen.nl
AmerikaCanada Reizen.nl

Individuele en groepsreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Canada

Alle bezienswaardigheden in Canada

Vliegtickets naar Canada


Meer over vliegen naar Canada

Hotels in Canada zoeken

Hotels in Canada zoeken

Boek je rondreis naar Mexico

TUI
1. TUI

Individuele rondreizen en groepsreizen.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Individuele flydrives en groepsrondreizen.
Bezoek website

WTC.nl
3. WTC.nl

Flydrives en camperrondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Canada rondreizen


Vliegtickets Canada

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Canada
V.a. 403 Meer over vliegen naar Canada