Gemiddelde beoordeling Peru


Cultuur & bezienswaardigheden

8,9

Gastvrijheid

8,3

Natuur

9,1

Stranden

6,9

Eten

7,8

Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 26 Peru ervaringen

Reizen naar Peru

Peru is een van de boeiendste en populairste reislanden van Zuid-Amerika. Het land van de Inca’s en lama’s, van een enorm rijke historie, van fraaie oude steden, indrukwekkende natuur en een traditionele indianencultuur. Onbetwist hoogtepunt van Peru is het wereldwonder Machu Picchu, de verloren stad van de oude Inca’s, diep in de bergen. Maar ook: de fascinerende oude stad Cusco, de besneeuwde bergtoppen van de Andes, de mysterieuze Nazca-lijnen in de gortdroge woestijn en de tropische Amazonejungle nabij Puerto Maldenado of Iquitos. Peru is een waar avontuur!

Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru

Overnachten in Peru

Vergelijk alle hotels in Peru
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Peru

Wereldwonder Machu Picchu

Uitzicht op Machu Picchu

Het wereldwonder Machu Picchu.

Een bezoek aan Machu Picchu regel je ideaal vanuit het oude Cusco, met afstand de mooiste stad van Peru. De oude hoofdstad van de Inca’s ligt in een prachtige vallei in het Andes-gebergte, op een hoogte van 3.360 meter. Op de fundamenten van de oude Incaruïnes bouwden de Spanjaarden fraaie koloniale gebouwen. Door de smalle straatjes vol reliëf is het heerlijk slenteren langs inheemse markten, kunstwinkeltjes en historische bouwwerken. Maar ook: langs vele restaurants, barretjes en clubs.

Lima, de hoofdstad

De Kathedraal van Lima.

De Peruaanse hoofdstad Lima is een chaotische en enigszins grauwe stad. Hij wordt minder aantrekkelijk gevonden dan Cusco of Arequipa. Maar wie door de drukke straten, toeterende auto’s en armoedige hoogbouw heen kan kijken, zal Lima kunnen waarderen. Deze kuststad heeft vele koloniale pleinen en gebouwen, een geprezen culinaire scene en interessante musea. Mooi zijn ook de ruige kliffen die van het Parque del Amor naar het strand leiden.

Arequipa, Puno & Ballestas Eilanden

De Colca Canyon.

De ‘witte stad’ Arequipa is de toegangspoort tot de Colca Canyon, een van de diepste ravijnen ter wereld en het leefgebied van de Andescondor. De Ballestas Eilanden zijn geliefd bij natuurliefhebbers. Ze worden bevolkt door kolonies pelsrobben, pinguïns en jan-van-genten. Bij de oase van Huacachina in de Paracaswoestijn kun je zandsurfen. Het stadje Puno, aan het hooggelegen Titicacameer, is ook populair bij toeristen. Tenslotte is het noorden van Peru interessant, omdat het hier zo ‘anders’ is want: tropisch. Hier ontspringt de Amazone in het gebied rondom Iquitos, ’s werelds grootste stad die niet per weg bereikt kan worden.

Alle bezienswaardigheden in Peru

Top 3 Peru specialisten

Peru Online
Peru Online

Zelf je Peru reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

OutSight
OutSight

Maak je eigen Peru reis met de bouwstenen van OutSight: betaalbaar & flexibel, ervaren & enthousiast, online én persoonlijk!
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Peru artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Peru

Bekijk de top 10 Peru rondreizen

26 Peru reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 26 Peru ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,2

    8 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Mooi divers land ”

    Geplaatst 16-02-2017, gereisd in november 2016, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Een super mooi en divers land. Je gaat van woestijn naar jungle. Het klimaat is ook wisselend, maar over het algemeen is het warm. Wij zijn gaan backpack en regelde via hostelworld een hostel waar we verbleven.
    De route die we hebben afgelegd is:
    Lima, mooie stad zeker een aanraden. Vooral het oude centrum.
    Ica, echt doen! Vanuit ica kun je naar de nazca lijnen. Hier hebben we een vlucht over gemaakt. Dat is echt iets wat je moet doen als je in Peru bent.
    Arequipa, zeer mooie oude stad vanuit hier kun je naar de colca canyon.
    Puno, vanaf hier kun je een excursie boeken over het titicaca meer. Wij hebben de Uros eilanden bezocht en daarna naar Amantani waar we hebben overnacht bij de lokale bevolking. Dat is zeker een aanrader. Om te zien hoe hun daar leven.
    Cusco, mooie plaats. Hier moet je de cuy oftewel cavia proberen. Er is hiee een mooie grote markt waar je leuke souvenirs kunt scoren. Vanaf hier zijn we met een excursie naar aguas callentes gegaan. Dat is het plaatsje onder aan machu pichu. En wees eerlijk machu pichu is een must see. Je gelooft je ogen niet als je daar boven op die hoge berg staat. Het is mooi bij gehouden en de rondleiding is leuk en informatief.
    Vanuit cusco hebben we een binnenlandse vlucht gemaakt naar lima.
    Het eten en drinken is op de touristise plekken wat prijzig. Maar over het algemeen is het goedkoop in verhouding tot de euro.
    De mensen zijn vriendelijk en op de meeste plekken kun je met een beetje engels wel uit de voeten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Machu Picchu • Isla Uros • Nazca lijnen

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 6

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    1 review
    0 waarderingen

    “Peru op maat”

    Geplaatst 17-08-2016, gereisd in juli 2016, 4 weken lang, bezocht met partner, individuele rondreis met Better Places

    Al maanden van te voren hadden we deze rondreis gepland met Guido van Better places. Een aantal keren heen en weer gemaild om de puntjes op de i te zetten en uiteindelijk is er een reis door Peru uitgerold zoals wij graag Peru wilden beleven. Na een kort verblijf in Lima, op aanraden van Guido zo kort mogelijk, via Huacachina naar Arequipa. Daar gewend aan de hoogte. Helaas werd Jos er ziek, er werd even flink geappt in de "groepsapp" en in no time was er een geweldige, Engels sprekende, dokter "geregeld". Via de condors naar Cusco en met een geweldige, Nederlands sprekende Peruaan, op trektocht naar Machupicchu. Puur Peru met geweldige homestays onderweg afgewisseld met knusse hostels. Nog een weekje naar Huaraz, genoten van de Andes en alles net even minder toeristisch en goedkoper. Met dubbeldekkerbussen, taxi's en vliegtuig vele kilometers door Peru afgelegd. Bewust alles overdag om maar niets te missen van het geweldige landschap van de Andes. Alles volgens afspraak en iedereen op tijd, een klein beetje Nederland in het verre Peru!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Machupicchu • Cusco • de Andes

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Fantastische rondreis door Zuid Peru”

    Geplaatst 03-08-2016, gereisd in juli 2016, 3 weken lang, bezocht met partner, individuele rondreis met Better Places

    Peru is een prachtig land met een zeer vriendelijke bevolking. wij hebben van onze gidsen veel bijgeleerd over de inca's, hun levensstijl en verbondenheid met de natuur en hun cultuur.

    Wij verbleven meerdere nachten bij verschillende gastgezinnen en dit was en rijke ervaring.

    Voor de grote afstandenverplaatsen wij ons met toeristische bussen. Qua comfort valt hier niets op aan te merken. Alleen jammer dat vooral op de trip tussen Puno en Cusco zo weinig en vooral zeer korte stops voorzien zijn. Niet echt veel tijd om te genieten van de prachtige omgeving. Ook het engels van de gidsen op deze bussen is som wat basic.

    Wat we deden met privé gidsen en/of zelfstandig was goed georganiseerd door Better Places.

    De accommodaties voldeden aanbonzen verwachtingen : eenvoudig maar gezellig.

    Voor onze volgende reizen zullen wij zeker terug informeren bij Better Places.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Ollantaytambo • Cusco • Machu Pichu

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    38 landen bezocht
    8 reviews
    0 waarderingen

    “Gringo Trail”

    Geplaatst 31-01-2016, gereisd in juni 2014, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Gringo trail, de route die veel toeristen in Peru volgen. In grote lijnen: Lima - Pisco - Ica - Nazca - Arequipa - Puno - Cusco - Lima. Eenvoudig te bereizen met de vele busverbindingen. Hoogtepunt van de reis: uiteraard Machu Picchu! Alleen al de reis ernaartoe vanuit prachtig Cusco is een belevenis. Niet goedkoop, als je het vergelijkt met de rest van Peru, maar absoluut een schitterende treinreis met adembenemend eindpunt Machu Picchu.

    Aangenaam verrast door de Nazca lijnen, groots en mysterieus. Alle Peruanen raden alleen af om in een vliegtuigje te stappen -ze schijnen niet zo veilig te zijn-. Je kan ook lowbudget een toren beklimmen, dan zie je 3 geogliefen. Vanuit Arequipa kun je een trip naar de Colca Canyon maken en enorme roofvogels, de condors, zien. De stad Puno is niet zo bijzonder, maar ligt aan Lago Titicaca. En dat is mooi! De rieten eilanden zijn niet meer zo authentiek als ze doen lijken maar het is zeker de moeite waard om er een te bezoeken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Machu Picchu • Cusco • Nazca lijnen

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    37 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Combineer cultuur met prachtige natuur”

    Geplaatst 10-01-2016, gereisd in november 2014, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Peru is een fantastisch land! Zo dat is alvast gemeld. In september 2008 ben ik naar Peru gegaan om vrijwilligerswerk te doen en rond te reizen. De eerste maand heb ik in Cusco bij een gastgezin gezeten. Wanneer je naar Peru gaat is het makkelijk wat Spaans te leren. Ze spreken er simpel weg nauwelijks Engels. Wanneer je Spaans Spreekt kan het financieel ook nog eens flink voordeliger uitpakken. Omdat ik Spaans wilde leren heb ik via Activity International geregeld dat ik 1 maand Spaanse les had en 1 maand vrijwilligerswerk.

    Zoals overal in de Peruaanse berggebieden wordt je aangeraden coca thee te drinken. Dit is thee gezet van de droge bladeren van de coca plant. Naar mijn inziens is het dat je gewoon preventief moet drinken. Altijd water bij moet hebben en het liefst een purifier.

    Neem goede wandelschoenen mee wanneer je vertrekt en zorg dat deze goed zijn ingelopen! Wat mijn heel veel heeft geholpen is onderstaande:
    Veel mensen die je tegenkomt en naar de jungle of naar Macchu Picchu zijn geweest hebben last van zandvlo beten. Deze jeuken gigantisch en het enige wat helpt is naar de eerste de beste winkel (supermarktje aan huis) en een blok kledingzeep halen (jabon de ropa). De plaats waar de beten zitten nat maken en elk half uur flink inzepen (en niet eraf wassen maar dus de zeep laten zitten!!). Je ziet er niet uit maar je bent binnen een uur of 4 van de jeuk af. Watch it:)!

    Wanneer je in een bergachtig gebied zit kan het overdag lekker zijn in je shirt maar wanneer de zon onder gaat koelt het gigantisch af. Let hierop bij vertrek uit je hostal/hotel dat je waar nodig een trui meeneemt.

    De pin automaten geven vaak eerst je geld en dan je bankpas. Dit is andersom dan in Nederland en je zou wat sneller kunnen vergeten dat je je pinpas mee moet nemen. Let hierop!

    Balkonnetjes bij plaza's zijn even wennen. Deze zijn net breed genoeg voor 1 krukje. Wanneer je dus even naar de toilet wilt of je wilt gaan zal iedereen (tot je bij de ingang bent uiteraard) moeten opstaan. Je kunt er voor kiezen om dicht bij de deur te zitten maar dan moet je vaak opstaan voor anderen maar je kunt wel eerder weg.

    Mocht je aan het backpacken zijn kun je prima met het openbaar vervoer overweg. Wanneer je wilt vertrekken ga je naar het busstation en verzamelt daar info (bij verschillende maatschappijen want de prijs scheelt soms best veel). Naast het gewone busvervoer heb je de keuze voor een fullcama bus. Deze bussen hebben royale stoelen en veel ruimte. Je krijgt zelfs eten tijdens je reis. Het zijn lijndiensten dus wanneer je van plaats x naar plaats y gaat heb je dik de kans dat je 14h in de bus zit. Let dus op waar je je spullen neerlegt! Al je waardevolle spullen in je handbagage want je backpack gaat in de laadruimte. Je handbagage houd je als je slaapt OM aan de voorkant van je. Ik spreek helaas uit ervaring dat mijn spullen (camera, ipad laders en paspoorten!) gestolen waren en dat was waarschijnlijk niet gebeurd als we alles aan ons lijf hadden geknoopt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Cusco • Manu • Arequipa

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    21 landen bezocht
    10 reviews
    0 waarderingen

    “Veelzijdig Peru”

    Geplaatst 06-01-2016, gereisd in januari 2015, 1 week lang, bezocht alleen, zelfstandig

    In september 2015 ben ik tijdens mijn rondreis door Zuid-Amerika een maand in Peru verbleven. Peru is een prachtig, veelzijdig land met mooie landschappen en geweldige natuur. Peru kent vele hoogtepunten, de Amazone vanuit Iquitos, de Colca Canyon vanuit Arequipa, de oase Huacachina en Machu Picchu vanuit Cusco.

    De bevolking van Peru spreekt nagenoeg geen Engels, spreek je geen Spaans is het met handen en voeten communiceren (of met behulp van Google Translate). Het wordt erg gewaardeerd als je een woordje Spaans kan spreken. De inwoners van Peru zijn heel behulpzaam en ook al is de communicatie wat lastig, ze doen moeite voor je. Wel wordt er veel gewaarschuwd voor criminaliteit in de hoofdstad, al heb ik mij geen moment onveilig gevoeld. Zit je in een wijk buiten het centrum, zoals Miraflores, dan kan je er zomaar één uur tot anderhalf uur erover doen om in het centrum te komen door het drukke verkeer. Sommige delen van het land, ook van de hoofdstad, zijn zeer vervuild en armoedig.

    Het reizen binnen het land en binnen de steden is erg eenvoudig. Bij busmaatschappijen zoals Cruz del Sur kan je vaak op dezelfde dag nog tickets kopen en de verzorging is prima. Het leven in Peru is in vergelijking met Europa erg goedkoop, ook weer een meevaller! Al met al is Peru echt een aanrader, met zijn waanzinnige natuur, cultuur, bezienswaardigheden & geschiedenis.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Machu Picchu • Amazone • Colca Canyon

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 19 september 2016 14:43

      Wij willen 25 februari naar Peru gaan, maar horen dat het geen goede periode is voor de Macchu Picchu per trein. Klopt dit?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    5 reviews
    0 waarderingen

    “Geweldig, zeer veelzijdig en gastvrij land”

    Geplaatst 04-01-2016, gereisd in november 2014, 3 weken lang, bezocht alleen, groepsrondreis

    Ik heb de meeste landen van Zuid-Amerika bezocht, en Peru is na Argentinië mijn favoriete land van het continent. Peru is zo veelzijdig. Wil je naar het strand, heb je de keuze uit wat drukkere toeristendorpjes of prachtige kusten zonder ook maar een enkele toerist. Ben je geïntresseerd in cultuur, dan kan je je lol helemaal op. Uiteraard Machu Picchu en de bijbehorende Inca Trail, maar ook de Nazca-lijnen en stadjes als Arequipa en Cusco zijn geweldig. Ook Lima is een bezoek waard. Ben je meer geïntresseerd in natuur, dan zijn de Inca Trail en de Colca Valley geweldige plekken om te bezoeken. Maar eigenlijk doe je Peru alleen zijn recht aan door al deze plekken te bezoeken. Zowel het hoogland als het laagland. Duik head-first in het land en je zal je zeer welkom voelen door de locals, die niet rijk zijn, maar wel gelukkig en zij verwelkomen reizigers met open armen. Een absolute must in Zuid Amerika!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Inca Trail • Colca Canyon • Nazca lijnen

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    32 landen bezocht
    6 reviews
    0 waarderingen

    “Gave reisbestemming voor veel avontuur!! ”

    Geplaatst 02-01-2016, gereisd in november 2015, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Ik heb eerder veel in Azië gereisd maar vond dit zo anders en zo gaaf!! In Peru zijn veel avontuurlijke dingen te doen die zorgen voor een enorme adrenaline kick. Zo heb ik in Huacachina (een prachtig klein dorpje middenin een woestijn) gesandboard en met een buggy door de woestijn gescheurd. Cusco is een prachtige stad waar je dagenlang kan blijven. Dit moet trouwens ook wel om een beetje aan de hoogte te wennen. Verder is de Salkantay Trek naar Machu Picchu een enorme aanrader! Dit is een vijf daagse trekking van in totaal ongeveer 87 km. Elke dag is anders! Zo loop je de ene dag in de jungle en de volgende dag in de enorme kou op 5000 meter om de berg Salkantay te kunnen bewonderen. Ziplinen en lopen over een suspension bridge kan je bijboeken (zeker doen!). Het eindpunt van de trek is Machu Picchu, de plek die je natuurlijk sowieso niet mag missen. Ik ben daarna door gereisd naar Lake Titicaca, maar vond dit een wat toeristische bedoeling. Het is een top land om makkelijk in te kunnen backpacken!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Machu Picchu • Huacachina • Cusco

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    20 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “Alles in het teken van geschiedenis en cultuur”

    Geplaatst 31-12-2015, gereisd in september 2013, 3 weken lang, bezocht met partner, individuele rondreis

    Onze reis begon in Lima. In de taxi naar het hotel hadden we gelijk een slechte eerste indruk. Opstoppingen, protesten, en we moesten onze tassen uit het zicht laten anders werden we bestolen. Dat kon alleen maar beter worden.
    En inderdaad de reizen per bus gingen prima, we hebben in hele gezellige hostels geslapen en bijna overal waren ze aardig. Omdat we niet zo goed spaans spraken waren niet alle mensen vriendelijk. Dus ik denk dat alles wat je op internet leest over dat een spaanse cursus van tevoren handig is klopt. Maar zonder spaans kom je ook heel ver.
    De bussen in Peru zijn heet goed geregeld. Je kunt kiezen voor een toeristen bus, je betaald iets meer maar dan heb je ook een prachtige bus met tv en voetenbankje. Dat maakt het lange reizen toch aangenaam.
    Wij zijn van Lima naar Nasca gegaan. Beroemd om de Nasca lijnen en heel indrukwekkend. Onze eerste ervaring met de inca cultuur. Normaal zijn wij niet van de gidsen of tourtjes, maar in Peru vond ik het wel echt een meerwaarde om af en toe een tour te boeken. Je krijgt dan veel informatie over de cultuur en geschiedenis van een land. Hierdoor ging ik toch anders naar de bevolking kijken.
    2 dagen in Nasca was voldoende en we zijn doorgereisd naar de stad die niemand overslaat, Cusco. Neem echt goed de tijd hier. De hoogte heeft veel impact op je lichaam en gun jezelf die rust. Wijzelf hebben 4 dagen rustig aan door cusco gelopen en op ons eigen tempo de stad verkend. En we merken met een paar dagen dat we weer meer konden hebben, onze conditie beter werd en minder moe waren. We hebben toen een wandeltochtje naar Sacsayhuaman gemaakt. Dat kan gewoon vanuit de stad en is echt een aanrader. Hier zie je de bouwwerken van de Inca's en de gidsen daar vinden het heel leuk om uit te leggen hoe het gemaakt is en hoe alles aan de goden is gelinkt. Stukje bij beetje krijg je meer informatie over de rijke geschiedenis van Peru.
    En toen waren we klaar voor de Inca Jungle trail. In 4 dagen met mountainbiken, zip linen en een prachtige wandeltocht door de Peruaanse jungle werkten we toe naar de Macchu Picchu. Ik kan iedereen aanraden een korte of lange tour te maken naar Macchu Picchu. Omdat je er zo naartoe leeft maakt de Macchu Picchu heel veel indruk.
    Vervolgens zijn we naar Ayacucho gegaan. Een gezellige stad met leuke terrasjes. Hier hebben wij een bus tour gemaakt langs de Colca Canyon. Prachtig, maar zo na een 4 daagse tour naar de macchu picchu waren we een beetje verzadigd.
    Na een paar dagen rustig aan te hebben gedaan zijn we naar de floating islands gegaan. Op Lake Titicaca 'leven' indianen op eilanden van turf en stro. Mooi om te zien, maar denk niet dat ze daar echt leven en dat je de enige bent. Met de instelling dat je naar een openlucht museum gaat kom je veel verder en is het ook nog eens heel leuk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    sacsayhuaman • Macchu Picchu • Lake Titicaca

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    5 reviews
    0 waarderingen

    “Een land wat alles te bieden heeft. Geweldig!”

    Geplaatst 28-12-2015, gereisd in november 2015, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    We zijn 3 weken geleden terug gekomen van Peru. Wauw wat een prachtig land! Het is nog mooier dan ik had verwacht. Peru is een land wat alles te bieden heeft. Van strand, tot woestijn, bergen en de amazone! We hadden 4 weken uitgetrokken voor Peru en deze hebben we goed kunnen gebruiken. We zijn in Lima begonnen en zo zijn we per bus afgereisd langs de kust naar het zuiden. Zo hebben we Paracas, Huacachina, Arequipa, Puno, Copacabana (boliva, dagtrip), Cuzco en Manu bezocht. Vanuit Cuzco zijn we terug gevlogen naar Lima. Met het vliegtuig ben je 1 uur en 15 minuten onderweg. Pak je een bus dan ben je 26 uur onderweg. Voor het dubbele kun je dus een snelle reis boeken waardoor je nog andere dingen kunt plannen. De rest van de reizen zijn per bus, vooral nachtbussen. Vanuit Lima zijn we met de bus naar Huaraz gegaan. Voordat ik naar Peru ging las ik veel negatieve verhalen over nachtbussen. Ik keek er dus een beetje tegenop, maar als ik zo terugkijk op onze reis. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Er zijn uiteraard verschillende maatschappijen, maar wij hadden een iets duurdere, dus bespaar hier niet op voor je eigen veiligheid. De bussen zijn erg netjes en je krijgt er ook een hapje en drankje. We hebben bijna alle busreizen met Oltursa gereisd. Het eten in Peru is niet altijd geweldig hebben wij ervaren, maar we hebben ook dagen gehad dat we echt super lekker eten hebben gehad. Een aantal leuke restaurants als tip: in Lima; Panchita (duurder restaurant), Arequipa; ZigZag (duurder restaurant), Arequipa; Inkari Pub Pizzeria (betaalbaar restaurant) en Cuzco; La Bodega 138 (betaalbaar restaurant). De mensen zijn erg aardig. Niet iedereen kan Engels, maar ze proberen je hoe dan ook toch te helpen. Als je in Peru gewoon in de wijken blijft waar het te doen is en niet de gevaarlijke/verlaten wijken opzoekt dan is Peru echt goed te doen qua veiligheid.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Santa cruz • Machu Pichu • Manu

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Peru reiservaring!

Ben jij onlangs in Peru geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Zuid-Amerika

Peru essentials

Vlag: Peru
Beste reistijd: Het hele jaar
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 850
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, gele koorts, hepatitis A. evt. buiktyfus, dengue, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Peru specialisten

Peru Online

Peru Online

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


OutSight

OutSight

Maak je eigen Peru reis met de bouwstenen van OutSight: betaalbaar & flexibel, ervaren & enthousiast, online én persoonlijk!
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Peru reisorganisaties

NRV
NRV

Privéreizen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

Peru2Go
Peru2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook int. groepen!
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Incl. wandelreizen Peru.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Luxe rondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Peru

Vliegtickets naar Peru


Meer over vliegen naar Peru

Hotels in Peru zoeken

Hotels in Peru zoeken

Boek je rondreis naar Peru

Peru Online
1. Peru Online

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

OutSight
2. OutSight

Flexibele & betaalbare bouwstenen!
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Peru rondreizen


Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru