Gemiddelde beoordeling Peru


Cultuur & bezienswaardigheden

8,9

Gastvrijheid

8,4

Natuur

9,1

Stranden

6,9

Eten

7,7

Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 31 Peru ervaringen

Reizen naar Peru

Peru is een van de boeiendste en populairste reislanden van Zuid-Amerika. Het land van de Inca’s en lama’s, van een enorm rijke historie, van fraaie oude steden, indrukwekkende natuur en een traditionele indianencultuur. Onbetwist hoogtepunt van Peru is het wereldwonder Machu Picchu, de verloren stad van de oude Inca’s, diep in de bergen. Maar ook: de fascinerende oude stad Cusco, de besneeuwde bergtoppen van de Andes, de mysterieuze Nazca-lijnen in de gortdroge woestijn en de tropische Amazonejungle nabij Puerto Maldenado of Iquitos. Peru is een waar avontuur!

Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru

Overnachten in Peru

Vergelijk alle hotels in Peru
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Peru

Wereldwonder Machu Picchu

Uitzicht op Machu Picchu

Het wereldwonder Machu Picchu.

Een bezoek aan Machu Picchu regel je ideaal vanuit het oude Cusco, met afstand de mooiste stad van Peru. De oude hoofdstad van de Inca’s ligt in een prachtige vallei in het Andes-gebergte, op een hoogte van 3.360 meter. Op de fundamenten van de oude Incaruïnes bouwden de Spanjaarden fraaie koloniale gebouwen. Door de smalle straatjes vol reliëf is het heerlijk slenteren langs inheemse markten, kunstwinkeltjes en historische bouwwerken. Maar ook: langs vele restaurants, barretjes en clubs.

Lima, de hoofdstad

De Kathedraal van Lima.

De Peruaanse hoofdstad Lima is een chaotische en enigszins grauwe stad. Hij wordt minder aantrekkelijk gevonden dan Cusco of Arequipa. Maar wie door de drukke straten, toeterende auto’s en armoedige hoogbouw heen kan kijken, zal Lima kunnen waarderen. Deze kuststad heeft vele koloniale pleinen en gebouwen, een geprezen culinaire scene en interessante musea. Mooi zijn ook de ruige kliffen die van het Parque del Amor naar het strand leiden.

Arequipa, Puno & Ballestas Eilanden

De Colca Canyon.

De ‘witte stad’ Arequipa is de toegangspoort tot de Colca Canyon, een van de diepste ravijnen ter wereld en het leefgebied van de Andescondor. De Ballestas Eilanden zijn geliefd bij natuurliefhebbers. Ze worden bevolkt door kolonies pelsrobben, pinguïns en jan-van-genten. Bij de oase van Huacachina in de Paracaswoestijn kun je zandsurfen. Het stadje Puno, aan het hooggelegen Titicacameer, is ook populair bij toeristen. Tenslotte is het noorden van Peru interessant, omdat het hier zo ‘anders’ is want: tropisch. Hier ontspringt de Amazone in het gebied rondom Iquitos, ’s werelds grootste stad die niet per weg bereikt kan worden.

Alle bezienswaardigheden in Peru

Top 3 Peru specialisten

Thika Travel
Thika Travel

Persoonlijk en volledig op maat. Dát zijn de reizen die Thika Travel samen met u ontwerpt. Ontdek kleurrijk Peru op uw manier!
Bezoek website

OutSight
OutSight

Maak je eigen Peru reis met de bouwstenen van OutSight: betaalbaar & flexibel, ervaren & enthousiast, online én persoonlijk!
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Peru artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Peru

Bekijk de top 10 Peru rondreizen

31 Peru reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 31 Peru ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,8

    21 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Natuur, cultuur en koloniaal erfgoed”

    Geplaatst 17-04-2017, gereisd in mei 2007, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Waar we normaal zelfstandig rondreizen, hebben we voor Peru voor een groepsreis gekozen omdat we beiden geen worrd Spaans spreken. En dat is voor een zelfstandige reis door Peru toch wel heel erg handig. Wat we fantastisch vonden aan onze trip naar Peru was de enorme diversiteit van natuur en cultuur die je in korte tijd en op een relatief klein oppervlakte vindt; van de ruige kustlijn tot een enorm woestijgebied, van het Andesgebergte tot Jungle. En dit allemaal aangevuld met de boeiende Incacultuur en restanten van het koloniale verleden. De hoogtepunten voor ons waren de condors in de Colca Canyon, het Catalinaklooster in Arequipa, de homestay op het titicacameer, de treinreis van Puno naar Cusco en het verblijf in Cusco zelf en natuurlijk de Inca Trail met Macchu Pichu. Het enige waar we nuet zo enthousiast over waren is het eten; het is prima te doen maar kan (wat ons bereft) absoluut niet in de schaduw staan van de aziatische keuken.
    Tip: voor een sfeervol verblijf met tevens een bijzondere bijdrage aan het welzijn van de kinderen in Cusco zouden we het Los Ninos hotel aanraden. Dit door een Nederlandse vrouw opgezet hotel is onderdeel van een project om de allerarmste kinderen in Cusco te helpen is naast een heel bijzonder project ook een hele fijne plek om te verblijven.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Arequipa • Colca Canyon • Cusco

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    23 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Afwisselend Peru”

    Geplaatst 23-03-2017, gereisd in mei 2016, langer dan een maand, bezocht alleen, zelfstandig

    Houd je van cultuur en natuur dan moet je zeker een bezoek brengen aan Peru. Het land is super veelzijdig en de Peruanen zijn super vriendelijk en open! Of je nou houdt van bergen, meren, sneeuw, strand, natuur, cultuur... alles is er in Peru. Noord Peru staat vooral in het teken van strand en surfen! Huaraz is een prachtige omgeving voor bergen en meren. Rondom Lima kun je genieten van het standsleven, ook in Arequipa en Cusco kun je je hart ophalen als je van steden en authenticiteit houdt. Alle steden zijn een bezoek waard en op hun eigen manier bijzonder. Langs de kust onder Lima vindt je het wildlife in Paracas en kun je een dag vol plezier verwachten op de zandduinen van Huachachina. Een excursie vanuit Arequipa maak je naar de Colca Canyon waar je kunt genieten van de prachtige wijdse uitzichten en de mega condors kunt bewonderen. Vanuit Cusco zijn er ontzettend veel excursies te maken naar natuurlijk Machu Picchu, een absoluut hoogtepunt van een reis naar Peru.
    Kortom, in Peru is voor iedereen iets! Het is zo superafwisselend. Geen dag is hetzelfde en elke dag wordt je overdonderd met prachtige indrukken en uitzichten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Machu Picchu • Huaraz • Arequipa

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    0


    • 23 landen bezocht
      1 review
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 juni 2017 12:31

      Goedendag, ik zag dat je naar Huarez bent geweest. heb je daar een hike gedaan van meerdere dagen? zoja, ik vroeg me af hoe dat was. En of je dat zonder gids kan doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    60 landen bezocht
    30 reviews
    0 waarderingen

    “Een van mijn mooiste reizen.”

    Geplaatst 21-03-2017, gereisd in juni 2017, 4 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Algemene beoordeling:
    Prachtige reis, een van de beste. En dit niet in het minst door onze gids Louis, het duiveltje doe al. Er gebeurde zoveel en er was zoveel te zien op deze reis dat ik me noodgedwongen moet beperken tot de hoofdpunten, anders wordt het een boek. 
    Organisatie:
    Continents Insolites, Franstalig. Het is een rondreis in groep, met begeleiding ter plaatse. Peruvianen zijn echt vriendelijke mensen, spijtig dat ik geen Spaans ken.

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    37 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “Peru: een culinaire ontdekkingstocht”

    Geplaatst 12-03-2017, gereisd in september 2016, 4 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Afgelopen September en Oktober hebben wij Peru (en Bolivia) bezocht. Begonnen in Arequipa, Puno, Copacabana, Isla del Sol, La Paz, Rurrenabaque, Cuzco, Huacachina, Ica, Islas ballestas en als afsluiter Lima. Peru is inmiddels een veel bezochte vakantiebestemming en het is niet moeilijk te zien waarom. De toeristische hoogtepunten zijn gemakkelijk te bezoeken en als je op je kostbaarheden let is het ook een veilige vakantiebestemming. Naast alle cultuur en natuur, is de lokale keuken een reis highlight voor ons. Verslaafd aan de series van Anthony Bourdain proberen wij in landen graag veel gerechten uit. Peru was hierin het hoogtepunt de afgelopen jaren van de landen die wij bezocht hebben. Van de goedkope menu del dia's waarbij je voor 15 sol (omgerekend 4 euro) een goed drie gangen menu met een eenvoudige frisdrank krijgt tot luxe lokale gerechten. Met als hoogtepunt het sterrenrestaurant Central in Lima. Graag wil ik een aantal gerechten opnoemen die je echt geproefd moet hebben:

    Arequipa:
    * Cuy: of te wel cavia. Een nationaal peruaans gerecht. Elke stad kent een andere bereiding. In Arequipa wordt de Cavia platgeslagen. Het gerecht is niet voor iedereen. Je moet er tegen kunnen om een hele cavia op je bord te krijgen. Het smaakt goed wel een heel gepeuter met alle kleine botjes.
    * Chupe de Camarones. Echt een heerlijke soep met rivierkreeftjes. Daarnaast zitten in de soepen van Peru vaak mais. Zij kennen daar heel veel soorten mais en de smaak is niet met de mais in Nederland te vergelijken.
    * Pollaria's: Een kiprestaurant vaak bezocht door met name locals. Hier kun je kip vers gegrilled van het spit eten.
    * Queso helado: een peruaans toetje. De beste haal je bij Rosita op de lokale markt.

    Cusco
    * Papa rellana. Aardappelen met een pittige gele saus. Een gerecht niet te vergelijken met elk Europees gerecht maar de smaak is echt heerlijk.
    * Restaurant Inkuzuela. Wat prijziger dan veel restaurants in Peru. Ze serveren echter heerlijke stoofpotjes. Het stoofpotje met alcpaca is echt een aanrader.

    Lima
    * Ceviche: rauwe vis bereid in limoensap en pepers. Ceviche eet je het beste bij een stad die aan de kust ligt zodat de vis het meest vers is. Het sap dat overblijft na de bereiding werkt goed tegen katers. De beste ceviche aten wij in restaurant Canta Rana in Barranco. Heel populair onder de Peruaanen. Wees op tijd zodat je niet in een lange rij hoeft te wachten op een plekje.
    * Blu Gelataria in de wijk Barranco. Een super goede ijssalon. Naast de standaard smaken verkopen ze ook ijssoorten gemaakt van tropische vruchten uit de jungle van Peru.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Rurrenabaque (Bolivia) • Cuzco • Ica

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 10
    • Stranden: 7

    0


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 18 april 2017 17:28

      Hoi Pleun, wat een leuk en uitgebreid verslag! Wij (mijn man en ik) willen dit jaar ook naar peru, in september/oktober, voor 3 weken (of een paar dagen meer). Ik ben benieuwd hoe het weer is in september/oktober. Wij zijn niet zo van een groepsreis en het liefst organiseren wij onze reizen helemaal zelf, met tips van anderen. Heb jij nog tips qua leuke B&B's of hotels?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    4 reviews
    0 waarderingen

    “De Inca trail en Machu Picchu ”

    Geplaatst 28-02-2017, gereisd in februari 2011, 1 week lang, bezocht alleen, zelfstandig

    Peru is een bijzonder land ; prachtige natuur . Erg bergachtig . De lokale bevolking is vriendelijk en wat armoedig . De Inca trail loop je in enkele dagen met een gids . Schitterende omgeving , prachtige route en na een dag of drie is daar de beloning : Macchu Picchu , de verloren stad van Inca's . Een van de 7 wereld wonderen en wat een gevoel om hier rond te lopen ! Onvergetelijk ! Ik zou weer graag terug willen om het nog eens allemaal mee te maken :)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Inca trail  • Macchu Picchu • Cuzco

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    8 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Mooi divers land ”

    Geplaatst 16-02-2017, gereisd in november 2016, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Een super mooi en divers land. Je gaat van woestijn naar jungle. Het klimaat is ook wisselend, maar over het algemeen is het warm. Wij zijn gaan backpack en regelde via hostelworld een hostel waar we verbleven.
    De route die we hebben afgelegd is:
    Lima, mooie stad zeker een aanraden. Vooral het oude centrum.
    Ica, echt doen! Vanuit ica kun je naar de nazca lijnen. Hier hebben we een vlucht over gemaakt. Dat is echt iets wat je moet doen als je in Peru bent.
    Arequipa, zeer mooie oude stad vanuit hier kun je naar de colca canyon.
    Puno, vanaf hier kun je een excursie boeken over het titicaca meer. Wij hebben de Uros eilanden bezocht en daarna naar Amantani waar we hebben overnacht bij de lokale bevolking. Dat is zeker een aanrader. Om te zien hoe hun daar leven.
    Cusco, mooie plaats. Hier moet je de cuy oftewel cavia proberen. Er is hiee een mooie grote markt waar je leuke souvenirs kunt scoren. Vanaf hier zijn we met een excursie naar aguas callentes gegaan. Dat is het plaatsje onder aan machu pichu. En wees eerlijk machu pichu is een must see. Je gelooft je ogen niet als je daar boven op die hoge berg staat. Het is mooi bij gehouden en de rondleiding is leuk en informatief.
    Vanuit cusco hebben we een binnenlandse vlucht gemaakt naar lima.
    Het eten en drinken is op de touristise plekken wat prijzig. Maar over het algemeen is het goedkoop in verhouding tot de euro.
    De mensen zijn vriendelijk en op de meeste plekken kun je met een beetje engels wel uit de voeten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Machu Picchu • Isla Uros • Nazca lijnen

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 6

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    1 review
    0 waarderingen

    “Peru op maat”

    Geplaatst 17-08-2016, gereisd in juli 2016, 4 weken lang, bezocht met partner, individuele rondreis met Better Places

    Al maanden van te voren hadden we deze rondreis gepland met Guido van Better places. Een aantal keren heen en weer gemaild om de puntjes op de i te zetten en uiteindelijk is er een reis door Peru uitgerold zoals wij graag Peru wilden beleven. Na een kort verblijf in Lima, op aanraden van Guido zo kort mogelijk, via Huacachina naar Arequipa. Daar gewend aan de hoogte. Helaas werd Jos er ziek, er werd even flink geappt in de "groepsapp" en in no time was er een geweldige, Engels sprekende, dokter "geregeld". Via de condors naar Cusco en met een geweldige, Nederlands sprekende Peruaan, op trektocht naar Machupicchu. Puur Peru met geweldige homestays onderweg afgewisseld met knusse hostels. Nog een weekje naar Huaraz, genoten van de Andes en alles net even minder toeristisch en goedkoper. Met dubbeldekkerbussen, taxi's en vliegtuig vele kilometers door Peru afgelegd. Bewust alles overdag om maar niets te missen van het geweldige landschap van de Andes. Alles volgens afspraak en iedereen op tijd, een klein beetje Nederland in het verre Peru!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Machupicchu • Cusco • de Andes

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Fantastische rondreis door Zuid Peru”

    Geplaatst 03-08-2016, gereisd in juli 2016, 3 weken lang, bezocht met partner, individuele rondreis met Better Places

    Peru is een prachtig land met een zeer vriendelijke bevolking. wij hebben van onze gidsen veel bijgeleerd over de inca's, hun levensstijl en verbondenheid met de natuur en hun cultuur.

    Wij verbleven meerdere nachten bij verschillende gastgezinnen en dit was en rijke ervaring.

    Voor de grote afstandenverplaatsen wij ons met toeristische bussen. Qua comfort valt hier niets op aan te merken. Alleen jammer dat vooral op de trip tussen Puno en Cusco zo weinig en vooral zeer korte stops voorzien zijn. Niet echt veel tijd om te genieten van de prachtige omgeving. Ook het engels van de gidsen op deze bussen is som wat basic.

    Wat we deden met privé gidsen en/of zelfstandig was goed georganiseerd door Better Places.

    De accommodaties voldeden aanbonzen verwachtingen : eenvoudig maar gezellig.

    Voor onze volgende reizen zullen wij zeker terug informeren bij Better Places.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Ollantaytambo • Cusco • Machu Pichu

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    38 landen bezocht
    8 reviews
    0 waarderingen

    “Gringo Trail”

    Geplaatst 31-01-2016, gereisd in juni 2014, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Gringo trail, de route die veel toeristen in Peru volgen. In grote lijnen: Lima - Pisco - Ica - Nazca - Arequipa - Puno - Cusco - Lima. Eenvoudig te bereizen met de vele busverbindingen. Hoogtepunt van de reis: uiteraard Machu Picchu! Alleen al de reis ernaartoe vanuit prachtig Cusco is een belevenis. Niet goedkoop, als je het vergelijkt met de rest van Peru, maar absoluut een schitterende treinreis met adembenemend eindpunt Machu Picchu.

    Aangenaam verrast door de Nazca lijnen, groots en mysterieus. Alle Peruanen raden alleen af om in een vliegtuigje te stappen -ze schijnen niet zo veilig te zijn-. Je kan ook lowbudget een toren beklimmen, dan zie je 3 geogliefen. Vanuit Arequipa kun je een trip naar de Colca Canyon maken en enorme roofvogels, de condors, zien. De stad Puno is niet zo bijzonder, maar ligt aan Lago Titicaca. En dat is mooi! De rieten eilanden zijn niet meer zo authentiek als ze doen lijken maar het is zeker de moeite waard om er een te bezoeken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Machu Picchu • Cusco • Nazca lijnen

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    37 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Combineer cultuur met prachtige natuur”

    Geplaatst 10-01-2016, gereisd in november 2014, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Peru is een fantastisch land! Zo dat is alvast gemeld. In september 2008 ben ik naar Peru gegaan om vrijwilligerswerk te doen en rond te reizen. De eerste maand heb ik in Cusco bij een gastgezin gezeten. Wanneer je naar Peru gaat is het makkelijk wat Spaans te leren. Ze spreken er simpel weg nauwelijks Engels. Wanneer je Spaans Spreekt kan het financieel ook nog eens flink voordeliger uitpakken. Omdat ik Spaans wilde leren heb ik via Activity International geregeld dat ik 1 maand Spaanse les had en 1 maand vrijwilligerswerk.

    Zoals overal in de Peruaanse berggebieden wordt je aangeraden coca thee te drinken. Dit is thee gezet van de droge bladeren van de coca plant. Naar mijn inziens is het dat je gewoon preventief moet drinken. Altijd water bij moet hebben en het liefst een purifier.

    Neem goede wandelschoenen mee wanneer je vertrekt en zorg dat deze goed zijn ingelopen! Wat mijn heel veel heeft geholpen is onderstaande:
    Veel mensen die je tegenkomt en naar de jungle of naar Macchu Picchu zijn geweest hebben last van zandvlo beten. Deze jeuken gigantisch en het enige wat helpt is naar de eerste de beste winkel (supermarktje aan huis) en een blok kledingzeep halen (jabon de ropa). De plaats waar de beten zitten nat maken en elk half uur flink inzepen (en niet eraf wassen maar dus de zeep laten zitten!!). Je ziet er niet uit maar je bent binnen een uur of 4 van de jeuk af. Watch it:)!

    Wanneer je in een bergachtig gebied zit kan het overdag lekker zijn in je shirt maar wanneer de zon onder gaat koelt het gigantisch af. Let hierop bij vertrek uit je hostal/hotel dat je waar nodig een trui meeneemt.

    De pin automaten geven vaak eerst je geld en dan je bankpas. Dit is andersom dan in Nederland en je zou wat sneller kunnen vergeten dat je je pinpas mee moet nemen. Let hierop!

    Balkonnetjes bij plaza's zijn even wennen. Deze zijn net breed genoeg voor 1 krukje. Wanneer je dus even naar de toilet wilt of je wilt gaan zal iedereen (tot je bij de ingang bent uiteraard) moeten opstaan. Je kunt er voor kiezen om dicht bij de deur te zitten maar dan moet je vaak opstaan voor anderen maar je kunt wel eerder weg.

    Mocht je aan het backpacken zijn kun je prima met het openbaar vervoer overweg. Wanneer je wilt vertrekken ga je naar het busstation en verzamelt daar info (bij verschillende maatschappijen want de prijs scheelt soms best veel). Naast het gewone busvervoer heb je de keuze voor een fullcama bus. Deze bussen hebben royale stoelen en veel ruimte. Je krijgt zelfs eten tijdens je reis. Het zijn lijndiensten dus wanneer je van plaats x naar plaats y gaat heb je dik de kans dat je 14h in de bus zit. Let dus op waar je je spullen neerlegt! Al je waardevolle spullen in je handbagage want je backpack gaat in de laadruimte. Je handbagage houd je als je slaapt OM aan de voorkant van je. Ik spreek helaas uit ervaring dat mijn spullen (camera, ipad laders en paspoorten!) gestolen waren en dat was waarschijnlijk niet gebeurd als we alles aan ons lijf hadden geknoopt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Cusco • Manu • Arequipa

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Peru reiservaring!

Ben jij onlangs in Peru geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Zuid-Amerika

Peru essentials

Vlag: Peru
Beste reistijd: Het hele jaar
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 850
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, gele koorts, hepatitis A. evt. buiktyfus, dengue, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Peru specialisten

Thika Travel

Thika Travel

Persoonlijk en volledig op maat. Dát zijn de reizen die Thika Travel samen met u ontwerpt. Ontdek kleurrijk Peru op uw manier!
Bezoek website


OutSight

OutSight

Maak je eigen Peru reis met de bouwstenen van OutSight: betaalbaar & flexibel, ervaren & enthousiast, online én persoonlijk!
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Peru reisorganisaties

NRV
NRV

Privéreizen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

Peru2Go
Peru2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook int. groepen!
Bezoek website

Peru Online
Peru Online

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Peru

Vliegtickets naar Peru


Meer over vliegen naar Peru

Hotels in Peru zoeken

Hotels in Peru zoeken

Boek je rondreis naar Peru

Thika Travel
1. Thika Travel

Persoonlijk en volledig op maat.
Bezoek website

OutSight
2. OutSight

Flexibele & betaalbare bouwstenen!
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Peru rondreizen


Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru