Rondreis Peru

Een reis naar Peru maken? Vergelijk hieronder alle actuele Peru rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

88 Peru rondreizen gevonden

 • Vamos Peru in 2 weken!

  14-daagse individuele rondreis

  De highlights van Peru in een rondreis van twee weken. Na het zonnige Arequipa staan de uitgestrekte terrassen en condors in de Colca Canyon op de route. Maak vervolgens een boottocht over het Titicacameer die van het gebaande pad gaat en slenter door het bruisende Cusco en de Heilige Vallei, en bezoek wereldwonder Machu Picchu!

  €1385

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Peru, 14 dagen

  14-daagse groepsrondreis

  Alle hoogtepunten van Peru in 2weken Lima, Arequipa, Colca Canyon en Titicacameer Uitgebreid programma Cusco, heilige vallei en Machu Picchu Deelname aan Camino Real, 2-daagse incatrail,ail, mogelijk

  €2695

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Bolhoeden, Indianen en Inca's

  25-daagse individuele rondreis

  Deze Peru-Bolivia rondreis 'doet' het allemaal, maar je brengt meer tijd door in Bolivia dan tijdens onze andere combinatiereizen. Na je verblijf in het subtropische laagland van Bolivia leer je het witte stadje Sucre kennen. Ook maak je een tocht door een zilvermijn en een jeeptour langs het zoutmeer en gekleurde lagunes. Na een bezoek aan een beroemde panfluitmaker in La Paz steek je de grens over voor het tweede deel van je rondreis: Peru. Hier overnacht je bij een indianenfamilie aan de rand van het Titicacameer. Vanuit Cusco verken je de heilige vallei en zie je wereldwonder Machu Picchu.

  €2375

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru

  32-daagse groepsrondreis

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië, Bolivia en Peru wandel je door spectaculaire landschappen met felgekleurde rotspartijen, trek je over uitgestrekte hoogvlaktes en maak je kennis met de Indianenbevolking. We maken een tweedaagse tocht over de uitgestrekte Uyuni-zoutvlakte en bezoeken indrukwekkende ruïnes van het oude Incarijk, met als hoogtepunt Machu Picchu. Deze rondreis is een unieke kennismaking met de cultuur en natuur van het Andesgebied.

  €4549

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Alle tijd voor trail en vallei

  4-daagse bouwsteen

  Deze Incatrail kort bestaat uit een trekking van 1 dag en slaat de hoogste bergpassen over. Vanuit de heillige vallei loop je alleen het minder steile deel van de beroemde Incatrail naar de zonnepoort van Machu Picchu. Je slaapt in een hotel en de volgende ochtend heb je alle tijd om de heilige stad van dichtbij te bekijken.

  €965

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Zuid-Peru; Het verloren rijk van de Inca's

  21-daagse groepsrondreis

  Peru is het land van de vergezichten, waar eindeloze altiplano vlakten abrupt overgaan in de steil oprijzende pieken van het Andesgebergte. Mysterieuze Nazca lijnen, koloniale gebouwen en imposante Inca bouwwerken als Machu Picchu laten het verleden spreken. Laat je verrassen door de unieke flora en fauna en geniet van de gastvrijheid van de vriendelijke, kleurrijke bevolking van dit fascinerende land. Sportievelingen kunnen de twee- of vierdaagse beroemde Inca trail lopen. Vanuit Cuzco zijn echter legio andere mogelijkheden om je te vermaken.

  €2949

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI - 30 dagen; Weidse altiplano

  30-daagse groepsrondreis

  Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze rondreis Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua-indianen met kudden alpaca’s en prachtig besneeuwde Andestoppen. Ga op zoek naar geheimzinnige lijnen in het uitgestrekte, surrealistische woestijnlandschap. Laat je verrassen door indrukwekkende Incaruïnes, eilanden met pelsrobben en hooggelegen meren met flamingo’s. Een unieke combinatie van drie landen!

  €4695

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Peru in 2 weken; Mystieke steden in de Andes

  17-daagse groepsrondreis

  In Peru ligt de cultuur voor het oprapen: de vele overblijfselen uit de Incatijd zoals de wereldberoemde Incastad Machu Picchu en de Spaanskoloniale architectuur in Arequipa, Puno en Cuzco. De natuur van het land is zeer divers: het Andesgebergte, met meer dan 6000 meter hoge, besneeuwde bergen en vulkanen; het prachtige Titicacameer en niet te vergeten de raadselachtige Nazcalijnen. Tenslotte ontdek je op de Ballestas eilanden zeerobben en talrijke watervogels. Op de markten van Cuzco en Puno zie je de verschillende indianenstammen in hun kleurrijke klederdrachten, een lust voor het oog. In dorpen en steden, op de markten, in de trein en op de drijvende rieteilanden maak je nader kennis met deze vriendelijke indianenbevolking. Een korte reis langs alle hoogtepunten van dit fascinerende land!

  €2349

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis PERU EN BOLIVIA - 24 dagen; Zoutvlakte en zandwoestijn

  24-daagse groepsrondreis

  Een tocht door de overweldigende natuur van de hoge Andes en de woestijngebieden aan de kust. Grillige canyons, hoge bergtoppen en een enorme zoutvlakte met reuzencactussen zorgen voor een onuitwisbare indruk. In de koloniale steden en de kleurrijke bevolking is de invloed van de Spaanse overheersing en de vroegere Incabeschaving terug te vinden. Deze rondreis door Peru en Bolivia brengt je langs oude culturen en door unieke natuur!

  €3695

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Peru met Amazone, 24 dagen

  24-daagse groepsrondreis

  Complete reis langs hoogtepunten van Peru met jungle Nascalijnen, de Colca Canyon, Arequipa en Titicacameer Uitgebreid programma Cusco, heilige vallei en Machu Picchu Mogelijkheid de beroemdemde Inca Trail of Camino Real te lopen

  €3595

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Peru, 21 dagen

  21-daagse groepsrondreis

  Complete reis langs hoogtepunten van PeruNascalijnen, de Colca Canyon, Arequipa en het Titicacameer Ontdek de Inca geschiedenis: Cusco, heilige vallei en Machu Picchu Mogelijkheid de beroemde Inca Trail of Camino Real te lopen

  €2895

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Van zoutvlakte tot zonnepoort

  individuele rondreis

  Combineer Peru met Chili en Bolivia in deze drieweekse rondreis. Vanuit Santiago de Chili ga je via de woestijn van  San Pedro de Atacama met een pittige jeeptour naar de befaamde Uyuni-zoutvlakte in Bolivia. Onderweg word je getrakteerd op felgekleurde bergmeren, pruttelende geisers en flamingo's. Vlieg door naar La Paz, hoog in de bergen. Via Lake Titicaca ga je de grens over naar Peru, waar je de laatste dagen van je reis getrakteerd wordt op Incastad Cusco, de Heilige Vallei en natúúrlijk Machu Picchu.

  €1935

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Peru-, Chili- en Bolivia-rondreis

  individuele rondreis

  Onze populairste combinatie reis waarbij je in vier weken Peru, Bolivia en het noorden van Chili intensief bezoekt. Na Lima reis je langs de kust en via zandduinen naar Arequipa. Je ziet de eerste Andestoppen onderweg naar de Colca Canyon en reist verder naar het maanlandschap en de geisers van San Pedro de Atacama.  De jeeptocht brengt je vervolgens langs gekleurde lagunes, vulkaantoppen en flamingo's naar Uyuni in Bolivia. Met de nachtbus kom je aan in de 'bolhoedjes stad' La Paz. Langs het Titicacameer en over de Altiplano naar Cusco eindig je de rondreis met een tour door de Heilige Vallei naar Machu Picchu.

  €3165

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Er lopen lama's op de maan

  3-daagse bouwsteen

  De Atacamawoestijn is de droogste woestijn ter wereld. Je kijkt hier uit op maanlandschappen, zoutvlaktes en bizarre rotsformaties. Je slaapt in San Pedro de Atacama, een kneuterig maar sfeervol woestijndorp met adobehuisjes. Je trekt erop uit naar de maanvallei waar je een bijzondere zonsondergang en maansopkomst kunt verwachten.

  €345

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Peru - privéreis

  19-daagse individuele rondreis

  Op deze privéreis ontdek je alle bezienswaardigheden van Peru, zoals Machu Picchu. Met de individuele reizen van SRC geniet je zorgeloos van je vakantie.

  €3819

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • 17 daagse singlereis Mystiek Peru

  17-daagse groepsrondreis

  17-daagse Verre reizen naar Arequipa bij 17 daagse singlereis Mystiek Peru

  €2613

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Peru in 3 weken

  individuele rondreis

  Hoge zandduinen, de indrukwekkende Colca Canyon, hoge Andespieken en het Amazone regenwoud. Tijdens deze complete Peru rondreis ga je het allemaal zien en beleven. Natuurlijk bezoek je Machu Picchu, maar de weg er naartoe is net even anders. Je trotseert eerst de Andestoppen met een mountainbike en wandelt vervolgens over een   tussen koffie en cocoaplanten naar Machu Picchu. Sluit je reis af in het Tambopata-reservaat, waar je met een gids het Amazoneregenwoud verkent.

  €2125

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis PERU - 21 dagen; Mystieke steden in de Andes

  21-daagse groepsrondreis

  Peru staat bekend om zijn Incaruïnes en de verborgen stad Machu Picchu. Het altiplano landschap zorgt voor vergezichten op besneeuwde Andespieken. Mysterieuze Nazca lijnen, koloniale huizen en imposante bouwwerken laten het verleden spreken. In dorpjes kun je kennismaken met de kleurrijke en vriendelijke inheemse bevolking. Ontdek dit indrukwekkende land!

  €3195

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • 20-daagse privérondreis Peru Compleet

  19-daagse groepsrondreis

  Ontdek Peru tijdens deze rondreis met diverse vervoerstypes in wisselend gezelschap. De route voert via de Nazcalijnen in de woestijn naar de condors in de Colca Canyon. En van Arequipa naar het Titicacameer en Cusco, de uitvalsbasis voor de Heilige Inca Vallei en Machu Picchu.

  €2836

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Wie was er ooit in Santiago?

  2-daagse bouwsteen

  Veel Chili reizen starten in de hoofdstad Santiago de Chili, een levendige Latijns-Amerikaanse stad. Bij aankomst word je naar je fijne slaapplek in het centrum gebracht, waarna je de stad kunt ontdekken. Voor een ontspannen start plannen we een transfer en meet en greet in voor meer uitleg over je reis.

  €158

  excl. vliegticket

  Bekijken

Rondreizen door Peru

Denkend aan een rondreis door Peru komen vast en zeker beelden van wereldwonder Machu Picchu naar boven. Dit boeiende en populaire reisland in Zuid-Amerika heeft echter nog veel meer te bieden. Het is ook het land van de Inca’s en lama’s, wonderschone natuur een traditionele indianencultuur. Ook telt Peru een aantal fascinerende steden en een diversiteit in landschappen. Van de besneeuwde bergtoppen van de Andes, de mysterieuze Nazca-lijnen in de gortdroge woestijn en de tropische Amazone nabij Puerto Maldonado en Iquitos. Peru is een droombestemming voor een rondreis.

Reden #1 voor een rondreis Peru: Machu Picchu

Machu Picchu is een absolute must see tijdens een rondreis door Peru. Het is een verborgen oude Inca stad middenin het Andesgebergte. Hoewel het een van de zeven wereldwonderen is, ontdekten onderzoekers de stad pas in 1911. Dit is een van de redenen waarom de stad met z’n betoverende ruïnes zo goed bewaard is gebleven. Het kost wel flink wat moeite er te geraken. De Inca Trail is de populairste optie en deze meerdaagse wandeltocht is vaak maanden van tevoren al volgeboekt. Je kunt ook met de trein naar naar het dorp aan de voet van Machu Picchu toe reizen. Deze vertrekt een kleine twee uur buiten Cusco, met afstand de mooiste stad van Peru.

Andere bezienswaardigheden tijdens een rondreis Peru

Peru is een groot land met een enorme diversiteit aan landschappen. Tijdens een rondreis is kom je dan ook allerlei soorten natuur tegen. Van warmwaterbronnen in de Andes en diepe kloven in de Colca Canyon (enkel te bereiken vanuit Arequipa) tot azuurblauw water in het magische Titicacameer en woestijnen vol zandduinen in Nazca.

 • Deze laatste plek staat trouwens bekend om z’n mysterieuze lijnen, waarvan niemand de precieze herkomst weet. Vaak wordt Nazca ook gecombineerd met Huacachina; een stad met een lagune in het zuidoosten van Peru.
 • De meeste van deze steden, parken en natuurgebieden liggen in het zuiden van Peru. Desondanks kunnen de afstanden best flink zijn. Veel rondreizen nemen daarom binnenlandse vluchten om snel van A naar B te geraken.
 • Lima vormt vaak het begin- en eindpunt van een rondreis Peru. De meeste rondreizen hebben een vrije dag in de hoofdstad. Trek het historische centrum in met z’n vele historische gebouwen uit de koloniale tijd en kijk je ogen uit.

Het klimaat van Peru

Het zuidwesten van Peru is droog. De gemiddelde temperatuur in de droge gebieden is overdag tussen de 20 en 30 graden. In het zuidwesten is meer te merken van het regenseizoen tijdens de Peruaanse zomermaanden (onze winter). Er kan dan flink wat neerslag vallen, maar de temperaturen zijn beduidend hoger dan in de winter. Voor heel Zuid-Peru geldt dat de nachten kouder zijn, vooral ’s winters. Het is aan te raden om altijd warme kleding mee te nemen naar Peru.

Peru rondreis boeken

Je kunt bij diverse Nederlandse reisorganisaties terecht voor het boeken van een rondreis door Peru.

Veelgestelde vragen Peru rondreizen

Over het algemeen gelden de maanden tussen mei en oktober als het meest gunstig. Juni, juli en augustus hebben de hoogste temperaturen. In april en mei is de natuur op z’n mooist, nog helemaal groen door de vele neerslag gedurende het regenseizoen.

Voor een groepsreis Peru kun je onder meer terecht bij Sawadee, Koning Aap, Djoser, Shoestring, TUI en ANWB. Daarnaast biedt SRC Reizen privé reizen naar Peru aan en bij Riksja Peru & Bolivia en 333 Travel kun je helemaal zelf een reis door Peru samenstellen.

Peru staat bekend als een veilig, maar ook een arm land. Houd hier rekening mee door niet met dure spullen over straat te gaan en niet in het donker door afgelegen straten te lopen. Maak daarnaast alleen gebruik van de officiële, nationale taxi’s.

Vanaf Amsterdam nemen directe vluchten naar Lima zo’n 12,5 uur in beslag. Heeft de vlucht een tussenstop? Dan ben je enkele uren langer onderweg.

De meeste reizigers die voor het eerst naar Peru gaan, doen alleen het zuiden aan. We raden aan om hiervoor minimaal 3 weken uit te trekken. De meeste georganiseerde rondreizen door Peru duren tussen de 2 en 3 weken.

Gemiddelde beoordeling:
4.7 16144 - reviews totaal

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief