Rondreis Peru

Een reis naar Peru maken? Vergelijk hieronder alle actuele Peru rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

88 Peru rondreizen gevonden

 • Rondreis Peru, 14 dagen

  14-daagse groepsrondreis

  Alle hoogtepunten van Peru in 2 weken Lima, Arequipa, Colca Canyon en Titicacameer Uitgebreid programma Cusco, heilige vallei en Machu Picchu Deelname aan Camino Real, 2-daagseagse incatrail, mogelijk

  €2895

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru

  32-daagse groepsrondreis

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië, Bolivia en Peru wandel je door spectaculaire landschappen met felgekleurde rotspartijen, trek je over uitgestrekte hoogvlaktes en maak je kennis met de Indianenbevolking. We maken een tweedaagse tocht over de uitgestrekte Uyuni-zoutvlakte en bezoeken indrukwekkende ruïnes van het oude Incarijk, met als hoogtepunt Machu Picchu. Deze rondreis is een unieke kennismaking met de cultuur en natuur van het Andesgebied.

  €4599

  incl. vliegticket

  Bekijken Sawadee
 • Groepsreis Zuid-Peru; Het verloren rijk van de Inca's

  21-daagse groepsrondreis

  Peru is het land van de vergezichten, waar eindeloze altiplano vlakten abrupt overgaan in de steil oprijzende pieken van het Andesgebergte. Mysterieuze Nazca lijnen, koloniale gebouwen en imposante Inca bouwwerken als Machu Picchu laten het verleden spreken. Laat je verrassen door de unieke flora en fauna en geniet van de gastvrijheid van de vriendelijke, kleurrijke bevolking van dit fascinerende land. Sportievelingen kunnen de twee- of vierdaagse beroemde Inca trail lopen. Vanuit Cuzco zijn echter legio andere mogelijkheden om je te vermaken.

  €2617

  incl. vliegticket

  Bekijken Shoestring
 • Groepsreis Peru in 2 weken; Mystieke steden in de Andes

  17-daagse groepsrondreis

  In Peru ligt de cultuur voor het oprapen: de vele overblijfselen uit de Incatijd zoals de wereldberoemde Incastad Machu Picchu en de Spaanskoloniale architectuur in Arequipa, Puno en Cuzco. De natuur van het land is zeer divers: het Andesgebergte, met meer dan 6000 meter hoge, besneeuwde bergen en vulkanen; het prachtige Titicacameer en niet te vergeten de raadselachtige Nazcalijnen. Tenslotte ontdek je op de Ballestas eilanden zeerobben en talrijke watervogels. Op de markten van Cuzco en Puno zie je de verschillende indianenstammen in hun kleurrijke klederdrachten, een lust voor het oog. In dorpen en steden, op de markten, in de trein en op de drijvende rieteilanden maak je nader kennis met deze vriendelijke indianenbevolking. Een korte reis langs alle hoogtepunten van dit fascinerende land!

  €2237

  incl. vliegticket

  Bekijken Shoestring
 • 18-daagse groepsrondreis Peru & de Inca's

  17-daagse groepsrondreis

  Peru is het land van Incacultuur, koloniale pracht en Andespieken. Van het wereldwonder Machu Picchu en een overnachting in de Heilige Inca Vallei tot het Titicacameer en de Incahoofdstad Cusco, je gaat het allemaal zien en beleven. Inclusief rechtstreekse vluchten met KLM.

  €2699

  incl. vliegticket

  Bekijken ANWB
 • Rondreis Peru, 21 dagen

  21-daagse groepsrondreis

  Complete reis langs hoogtepunten van PeruNascalijnen, de Colca Canyon, Arequipa en het Titicacameer Ontdek de Inca geschiedenis: Cusco, heilige vallei en Machu Picchu Mogelijkheid de beroemde Inca Trail of Camino Real te lopen

  €3195

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Peru - privéreis

  18-daagse individuele rondreis

  Op deze privéreis ontdek je alle bezienswaardigheden van Peru, zoals Machu Picchu. Met de individuele reizen van SRC geniet je zorgeloos van je vakantie.

  €3969

  incl. vliegticket

  Bekijken SRC Reizen
 • Rondreis Peru met Amazone, 24 dagen

  24-daagse groepsrondreis

  Complete reis langs hoogtepunten van Peru met jungle Nascalijnen, de Colca Canyon, Arequipa en Titicacameer Uitgebreid programma Cusco, heilige vallei en Machu Picchu Mogelijkheid de beroemdemde Inca Trail of Camino Real te lopen

  €3695

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • 20-daagse privérondreis Peru Compleet

  19-daagse groepsrondreis

  Ontdek Peru tijdens deze rondreis met diverse vervoerstypes in wisselend gezelschap. De route voert via de Nazcalijnen in de woestijn naar de condors in de Colca Canyon. En van Arequipa naar het Titicacameer en Cusco, de uitvalsbasis voor de Heilige Inca Vallei en Machu Picchu.

  €3457

  incl. vliegticket

  Bekijken ANWB
 • Inca's en de Amazone

  18-daagse individuele rondreis

  In 18 dagen bezoek je o.a. Lima, Ica, Balestas Islands, Huacachina, Sacred Valley, Cusco, Machu Picchu en de Amazone.

  €5054

  incl. vliegticket

  Bekijken 333 Travel
 • Groepsrondreis Peru Hoogtepunten

  groepsrondreis

  Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je op verschillende plaatsen de overblijfselen van de hoogstaande Inca-cultuur, met als hoogtepunten de stad Cuzco en Machu Picchu. Je wordt verrast door de kleurrijke inheemse bevolking, het blauwe Titicacameer, koloniale steden en de ruige Colca Canyon. Vanuit Cuzco kun je de ééndaagse Camino Real lopen naar Machu Picchu. Je kunt de rondreis verlengen met een bezoek aan het regenwoud bij Puerto Maldonado.

  €2789

  incl. vliegticket

  Bekijken Sawadee
 • Rondreis PERU - 21 dagen; Mystieke steden in de Andes

  21-daagse groepsrondreis

  Peru staat bekend om zijn Incaruïnes en de verborgen stad Machu Picchu. Het altiplano landschap zorgt voor vergezichten op besneeuwde Andespieken. Mysterieuze Nazca lijnen, koloniale huizen en imposante bouwwerken laten het verleden spreken. In dorpjes kun je kennismaken met de kleurrijke en vriendelijke inheemse bevolking. Ontdek dit indrukwekkende land!

  €3027

  incl. vliegticket

  Bekijken Koning Aap
 • Bouwsteen Peru: Wereldwonder van de Inca's

  6-daagse individuele rondreis

  Start in de gezellige stad Cuzco met veel bezienswaardigheden - dagexcursie door de Heilige Vallei naar Ollantaytambo met imposante Inca-ruïne - wereldwonder Machu Picchu als hoogtepunt - terug naar Cuzco.

  €960

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Combinatiereis: Peru en Bolivia

  23-daagse individuele rondreis

  Peru: Lima - Paracas - Ica - Nazca - Arequipa - Colca Canyon - Arequipa - vlucht naar Cuzco - Aguas Calientes - Machu Picchu - Cuzco - Puno, Titicacameer - Bolivia: Copacabana, Isla del Sol - La Paz - zoutvlakte Uyuni - La Paz

  €3900

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Rondreis Peru: Peru Compleet

  21-daagse individuele rondreis

  Lima - onbekende noorden, Trujillo, paleisruïnes - Chiclayo, tombes - Paracas - Huacachina zandduinen - Nazcalijnen - Arequipa - Colca Canyon - Puno, Titicacameer - Cuzco - Heilige Vallei - trein richting Machu Picchu - Cuzco - Lima

  €3550

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Vamos Peru in 2 weken!

  14-daagse individuele rondreis

  De highlights van Peru in een rondreis van twee weken. Na het zonnige Arequipa staan de uitgestrekte terrassen en condors in de Colca Canyon op de route. Maak vervolgens een boottocht over het Titicacameer die van het gebaande pad gaat en slenter door het bruisende Cusco en de Heilige Vallei, en bezoek wereldwonder Machu Picchu!

  €1435

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Peru
 • 17-daagse rondreis Mystiek Peru

  18-daagse groepsrondreis

  17-daagse rondreis Mystiek Peru

  €2399

  incl. vliegticket

  Bekijken TUI
 • Rondreis Peru: Actief Peru

  24-daagse individuele rondreis

  Lima - Paracas - Islas Ballestas - Huacachina - oase in de woestijn - Nazca - vlucht over Nazca-lijnen - Arequipa - raften en mountainbiken - Chivay - Colca Canyon trekking - Puno - homestay Titicacameer - Cuzco - Rainbow Mountain - Incatrail - Cuzco - Lima

  €3350

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Van de Hooglanden tot de Jungle van Peru

  18-daagse individuele rondreis

  Verken in 18 dagen de belangrijkste hoogtepunten: Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacameer, Machu Picchu en Amazone.

  €4576

  incl. vliegticket

  Bekijken 333 Travel
 • (Pan)fluitend door La Paz

  3-daagse bouwsteen

  La Paz, gelegen op 3600 meter hoogte tussen de besneeuwde Andestoppen, zie je altijd tijdens je reis door Bolivia. Per kabelbaan kijk je uit over de stad, je bezoekt het museum van Boliviaanse muziek-instrumenten en je kunt je toekomst laten voorspellen met cocabladeren op de heksenmarkt.

  €168

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Peru

Rondreizen door Peru

Denkend aan een rondreis door Peru komen vast en zeker beelden van wereldwonder Machu Picchu naar boven. Dit boeiende en populaire reisland in Zuid-Amerika heeft echter nog veel meer te bieden. Het is ook het land van de Inca’s en lama’s, wonderschone natuur een traditionele indianencultuur. Ook telt Peru een aantal fascinerende steden en een diversiteit in landschappen. Van de besneeuwde bergtoppen van de Andes, de mysterieuze Nazca-lijnen in de gortdroge woestijn en de tropische Amazone nabij Puerto Maldonado en Iquitos. Peru is een droombestemming voor een rondreis.

Reden #1 voor een rondreis Peru: Machu Picchu

Machu Picchu is een absolute must see tijdens een rondreis door Peru. Het is een verborgen oude Inca stad middenin het Andesgebergte. Hoewel het een van de zeven wereldwonderen is, ontdekten onderzoekers de stad pas in 1911. Dit is een van de redenen waarom de stad met z’n betoverende ruïnes zo goed bewaard is gebleven. Het kost wel flink wat moeite er te geraken. De Inca Trail is de populairste optie en deze meerdaagse wandeltocht is vaak maanden van tevoren al volgeboekt. Je kunt ook met de trein naar naar het dorp aan de voet van Machu Picchu toe reizen. Deze vertrekt een kleine twee uur buiten Cusco, met afstand de mooiste stad van Peru.

Andere bezienswaardigheden tijdens een rondreis Peru

Peru is een groot land met een enorme diversiteit aan landschappen. Tijdens een rondreis is kom je dan ook allerlei soorten natuur tegen. Van warmwaterbronnen in de Andes en diepe kloven in de Colca Canyon (enkel te bereiken vanuit Arequipa) tot azuurblauw water in het magische Titicacameer en woestijnen vol zandduinen in Nazca.

 • Deze laatste plek staat trouwens bekend om z’n mysterieuze lijnen, waarvan niemand de precieze herkomst weet. Vaak wordt Nazca ook gecombineerd met Huacachina; een stad met een lagune in het zuidoosten van Peru.
 • De meeste van deze steden, parken en natuurgebieden liggen in het zuiden van Peru. Desondanks kunnen de afstanden best flink zijn. Veel rondreizen nemen daarom binnenlandse vluchten om snel van A naar B te geraken.
 • Lima vormt vaak het begin- en eindpunt van een rondreis Peru. De meeste rondreizen hebben een vrije dag in de hoofdstad. Trek het historische centrum in met z’n vele historische gebouwen uit de koloniale tijd en kijk je ogen uit.

Het klimaat van Peru

Het zuidwesten van Peru is droog. De gemiddelde temperatuur in de droge gebieden is overdag tussen de 20 en 30 graden. In het zuidwesten is meer te merken van het regenseizoen tijdens de Peruaanse zomermaanden (onze winter). Er kan dan flink wat neerslag vallen, maar de temperaturen zijn beduidend hoger dan in de winter. Voor heel Zuid-Peru geldt dat de nachten kouder zijn, vooral ’s winters. Het is aan te raden om altijd warme kleding mee te nemen naar Peru.

Peru rondreis boeken

Je kunt bij diverse Nederlandse reisorganisaties terecht voor het boeken van een rondreis door Peru.

Veelgestelde vragen Peru rondreizen

Over het algemeen gelden de maanden tussen mei en oktober als het meest gunstig. Juni, juli en augustus hebben de hoogste temperaturen. In april en mei is de natuur op z’n mooist, nog helemaal groen door de vele neerslag gedurende het regenseizoen.

Voor een groepsreis Peru kun je onder meer terecht bij Sawadee, Koning Aap, Djoser, Shoestring, TUI en ANWB. Daarnaast biedt SRC Reizen privé reizen naar Peru aan en bij Riksja Peru & Bolivia en 333 Travel kun je helemaal zelf een reis door Peru samenstellen.

Peru staat bekend als een veilig, maar ook een arm land. Houd hier rekening mee door niet met dure spullen over straat te gaan en niet in het donker door afgelegen straten te lopen. Maak daarnaast alleen gebruik van de officiële, nationale taxi’s.

Vanaf Amsterdam nemen directe vluchten naar Lima zo’n 12,5 uur in beslag. Heeft de vlucht een tussenstop? Dan ben je enkele uren langer onderweg.

De meeste reizigers die voor het eerst naar Peru gaan, doen alleen het zuiden aan. We raden aan om hiervoor minimaal 3 weken uit te trekken. De meeste georganiseerde rondreizen door Peru duren tussen de 2 en 3 weken.

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief