In Machu Picchu geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 38 Machu Picchu reiservaringen

Machu Picchu

Machu Picchu – een van de zeven wereldwonderen – is pas in 1911 ontdekt, de Spanjaarden hebben het nooit gevonden. De oude Incastad ligt hoog in het Andesgebergte en is moeilijk bereikbaar. Omdat de Spanjaarden het nooit ontdekt en daardoor niet verwoest hebben, is de stad redelijk goed intact gebleven. Onderzoekers weten nog steeds de precieze functie van de stad niet en er bestaan allerlei speculaties over; het enige wat duidelijk is, is dat het erg afgelegen is. Vanwege de rijke geschiedenis, de schitterende ruïnes, de prachtige omgeving en de spectaculaire wandelervaring is Machu Picchu een grote toeristische trekpleister geworden, maar het blijft zonder twijfel de moeite waard!

Vliegtickets Lima

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru

Overnachten in Lima

Vergelijk alle hotels in Lima
Bekijk hotels

Wie het afgelegen Machu Picchu wil bezoeken heeft twee opties: met de trein (en een stukje bus) of te voet via het Inca Trail.

Uitzicht op Machu Picchu

Uitzicht op Machu Picchu.

Met trein en bus naar Machu Picchu

Aan de voet van de berg waar Machu Picchu ligt, ligt het dorpje Aguas Calientes. Dit dorp is afgesloten van de buitenwereld en alleen bereikbaar te voet (vanuit Santa Teresa of Hydroelectrica) of per trein, wat de meeste reizigers doen. De trein vertrekt vanuit het stadje Ollantaytambo in de Heilige Vallei, een kleine twee uur buiten Cusco en per collectieve taxi of busje te bereiken. Boek je treintickets in het hoogseizoen (juni t/m augustus) ruim van te voren, meestal zijn treinen dan al dagen van te voren uitverkocht. Je treinticket naar Machu Picchu boeken kan via Peru Rail: www.perurail.com.

Machu Picchu
Machu Picchu

Het kleine stadje Aguas Calientes is erg gericht op toerisme en er zijn veel restaurants en hotels te vinden; allemaal een stuk duurder dan bijvoorbeeld in Cusco. Vanaf het dorp gaat regelmatig een busje in 20 minuten omhoog, via de tropische bossen, naar de ingang van de Machu Picchu.

De Inca Trail lopen

Inca Trail

Onderweg tijdens de Inca Trail.

De beroemde Inca Trail is de populairste wandeltocht naar Machu Picchu en meestal al maanden van tevoren volgeboekt, dus wees er op tijd bij of boek een georganiseerde reis. De Inca’s hebben vroeger verschillende paden aangelegd; de Incatrail is het enige pad dat Machu Picchu bereikt. Het pad begint zo’n 80 kilometer buiten Cusco aan de Urubamba rivier op 2800 meter hoogte. Het leidt door het Andesgebergte en tropische bossen. Er wordt maar een bepaald aantal mensen toegelaten op het pad en alleen met een gelicenseerde gids. Het pad is 45 km lang en alleen geschikt voor mensen met een goede conditie vanwege de hoogteverschillen. Het wordt aangeraden om voordat je de Incatrail loopt een paar dagen in Cusco te verblijven om alvast te wennen aan de hoogte. De klassieke trek duurt 4 dagen, maar sommige organisaties doen de wandeling in 3 of 5 dagen. Je kampeert tijdens de nachten in de bergen.

Alternatief: het Salkantaytrail

Salkantaytrail

Passage van de Salkantaytrail.

Indien de Incatrail volgeboekt is, kun je de 3 tot 5-daagse trek doen over de Salkantaytrail. Een populaire tweede keus, sommige reizigers prefereren deze minder-toeristische route zelfs. Er is hier geen limiet voor het aantal personen dat toegelaten wordt. Het is een schitterende, maar ook zeer uitputtende trek. Dit pad leidt over zo’n 80 kilometer vanaf de Heilige Vallei bij Cusco over de Salkantayberg, tot bijna 5000 meter hoog, waarbij je kampeert bijna onder de sneeuwtoppen. Onderweg bezoek je ook de ruïnes van Llactapata. Dit pad eindigt niet bij de Machu Picchu zelf, het laatste stuk moet per busje afgelegd worden.

Wayna Picchu

De berg Wayna Picchu ligt naast Macchu Picchu, maar de top is hoger. Als je overnacht in Aguas Calientes is het mogelijk om ’s ochtendsvroeg in ongeveer 2 uur de Wayna Picchu op te klimmen en vanaf de top van een spectaculair uitzicht over de Machu Picchu te genieten. Klim voorzichtig, want door de hoogte raak je snel buiten adem.

Machu Picchu

De Machu Picchu.

Reizen naar de Machu Picchu – hoe kom je er?

Zorg dat je ’s morgens vroeg vertrekt, vanaf waar je ook gaat. Zoals hierboven genoemd, er zijn twee manieren om bij de Machu Picchu te komen: te voet of per bus na een treinreis tot Aguas Calientes. Zoals gezegd kun je ter plekke tickets kopen in Aguas Calientes of Cusco, maar als je echt zeker wilt zijn, koop dan van te voren in Nederland.

Top 3 Peru specialisten

NRV
NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website

Riksja Peru
Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Machu Picchu

In de Nederlandse wintermaanden in het zomer in Peru, maar is het ook het regenseizoen. Het is dan rustiger en de kans op een nog niet volgeboekte Incatrail is groter. Het groen tijdens de trail is mooier, maar ook natter. Het droge seizoen is tijdens de Nederlandse zomer, het pad is dan beter begaanbaar en het is koeler. De kans is wel groter dat de Incatrail is volgeboekt. Juni t/m augustus zijn de echte hoogseizoenmaanden in Machu Picchu.

Reisinspiratie

Alle Peru artikelen

Peru rondreis aanbiedingen

38 Machu Picchu reiservaringen en tips • 19 landen bezocht
  26 reviews
  0 waarderingen

  “Machine picchu”

  Geplaatst 13-04-2019

  Natuurlijk een van de zoveel wereldwonderen dus natuurlijk naar toe geweest. Van te voren trein geboekt. Bleek dure toeristen trein je kan ook ter plaatse op station boeken veel goedkoper. Niet de hele tocht gelopen dus maar wel smorgens vroeg naar boven gelopen en voor de massa's uit daar zijn. Mooi de wolken weg zien trekken. Prachtig uitzicht!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 29 landen bezocht
  39 reviews
  14 waarderingen

  “Inca Jungle Trail naar Machu Picchu.. doen”

  Geplaatst 10-04-2019

  Via een Inca Jungle Trail (mountainbiken, wandelen, ziplinen, wandelen) naar Aguas Calientes gelopen. Deze manier van naar Machu Picchu gaan is echt echt geweldig. In totaal 4 dagen bezig geweest, maar het was een opeenstapeling van fantastische momenten. Machu Picchu zelf is super. Aanrader om met de trappen naar boven te gaan (wel vroeg weggaan, 4u) en met de bus naar beneden. Mooier dan deze trip wordt het haast niet.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  26 reviews
  0 waarderingen

  “Machtig Machu Picchu”

  Geplaatst 09-04-2019

  Ook al ziet Machu Picchu er in het echt exact zo uit als op de vele plaatjes die je in je leven ervan te zien krijgt; het blijft een wonderbaarlijk mooie oude stad. Het is haast niet voor te stellen dat mensen zo lang niet wisten dat deze stad bestond terwijl het er nu volledig volstaat met toeristen. Je kan door de huisjes lopen en zien hoe de Inca's vroeger hier leefden. De gids vertelt je alles over het vroegere leven hier en al met al is het een heel indrukwekkende tour.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 18 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “Fantastische ervaring op Machu Picchu”

  Geplaatst 30-11-2017

  Omdat ik maar kort de tijd had in Peru heb ik helaas niet de Inca trail kunnen doen, maar desalniettemin was het beklimmen van Machu Picchu een fantastische ervaring! Ik heb een tour vanuit Cusco geboekt waarmee ik 's ochtends vroeg rond 7 uur met een busje met een groep anderen richting Hydroelectrica. Vanaf hier loop je in ongeveer 2 uur naar het kleine dorpje Aguas Caliente, wat onderaan Machu Picchu ligt. Wanneer je nog niet moe bent van de reis is het ook erg leuk om hier even een kijkje te nemen. Ik had een ochtendticket en ben die nacht al vroeg op gestaan, omdat er een flinke rij staat bij de ingang van de weg die naar Machu Picchu loopt. Met een goede conditie ben je ongeveer een uurtje wel boven. Wanneer je eenmaal Machu Picchu binnengaat is het een erg indrukwekkende stad om te zien. Met name wanneer je eens goed de tijd neemt om het van een afstandje op je in te laten werken is het een heel bijzonder gezicht om van te genieten. Je moet wel een beetje geluk hebben met het weer. Toen ik net binnenkwam was het vrij mistig waardoor er niet zoveel aan is. Even later kwam de zon door en trok de mist weg, wat een adembenemend gezicht is! Behalve een ticket naar Machu Picchu had ik ook een ticket voor Huayna Picchu. Dit is een bergtop vanwaar je op de Inca stad kunt uitkijken. Hier heb je het uitzicht op de stad wat je ook op de vele bekende ansichtkaarten terugziet. Dit is ook zeker een aanrader! Vanaf hier heb je een heel mooi zicht op de stad. Er werd tegen mij verteld dat het een 'gevaarlijke' tocht zou zijn en ongeveer 2 uur zou duren voor je boven bent. Ik moet zeggen dat ik dit heel erg mee vond vallen, natuurlijk is voorzichtigheid belangrijk maar gevaarlijk wil ik het niet noemen. Ook is 2 uur erg overdreven. In maximaal een uurtje kun je wel boven zijn.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 59 landen bezocht
  27 reviews
  42 waarderingen

  “Niet zomaar een paar ruines.”

  Geplaatst 29-11-2017

  Als je Machu Pichu 'binnenkomt' snap je direct waarom mensen hier ooit een stad gesticht hebben.. Het uitzicht is wonderlijk prachtig en magisch. Ik ben heel blij dat wij (na een 4 daagse trek (NIET de standaard 'Inca-trail' (en dus veel rustiger))) vroeg in de ochtend aankwamen in Machu Pichu. De mist die optrok, de rust, de leegte (nog nauwelijks toeristen), echt heel mooi.
  Ga er vooral naartoe én doe het vooral lopend!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 18 landen bezocht
  13 reviews
  2 waarderingen

  “Inca Trail met Llamapath”

  Geplaatst 28-11-2017

  Mijn vriend en ik hebben Machu Picchu bezocht aan de hand van de legendarische Inca Trail. Deze trektocht duurt 4 dagen, en wij hadden gekozen voor de reisorganisatie 'LLamapath'. Ik kan zeggen dat de trektocht zelf het mooiste was van heel onze reis door Peru. Llamapath had alles tot in de puntjes verzorgd, de gids stimuleerde ons steeds om vol te houden en het was zeker de moeite waard. Prachtige landschappen hebben we doorkruist, ook heel mooie ruïnes gezien om dan uiteindelijk (eindelijk!) Machu Picchu te bereiken. Deze ruïne is echt wel de moeite waard. Het enige nadeel zijn de vele dagtoeristen die hier per bus in massa aankomen. Hierdoor was het wel enorm druk op de site zelf, wat minder fijn was. Gelukkig hadden mijn vriend en ik nog een ticket gekocht om de Huayna Picchu te beklimmen, de grote rots die vlak naast Machu Picchu ligt. Deze beklimming was zeer avontuurlijk met enorm steile trappen en zelfs grotten waar je door moest kruipen. Hier mogen dagelijks maar 200 mensen op, waardoor deze beklimming zalig rustig is en waardoor je Machu Picchu vanuit een ander uitkijkpunt kunt bezien. Zeker de moeite waard om te beklimmen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  13 reviews
  14 waarderingen

  “Machu Picchu, magisch mooi”

  Geplaatst 28-11-2017

  Beginnend vanuit het leuke stadje Cuzco ben ik niet aan de, zoals velen, de populaire Inca Trail begonnen. Maar met het avontuurlijke Inca Jungle Trail. Zo ga je al fietsend op een mountainbike, ziplinend en wandelend naar je eindbestemming, Machu Picchu!
  Zorg dat je vroeg in de morgen boven aan de berg bent. Het moment dat de zon over de bergtoppen op de ruïnes van Machu Picchu valt is niet te beschrijven.... een echt magisch moment.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 41 landen bezocht
  26 reviews
  28 waarderingen

  “Super mooi”

  Geplaatst 27-11-2017

  Wij zijn niet met de inca trail gegaan. We gingen met de jungle trail gegaan, wat erg indrukwekkend was. Het duurde lang om daar te komen, via kayakken, mountainbiken en ziplinen, maar wel de moeite waard. En als je eenmaal bij machu picchu zelf bent, hangt er een bijzondere sfeer, bijna sprookjesachtig! Wij hadden geluk dat het weer perfect was en we ver uit konden kijken over de mooie omgeving. Helaas mochten we niet zo lang blijven, maar we hebben erg genoten van alles. Als je in Peru bent, moet je zeker de machu picchu bezoeken! Als je nog meer avontuur zoekt, moet je zeker voor de inca trail gaan!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 25 landen bezocht
  29 reviews
  8 waarderingen

  “WAUW!! ”

  Geplaatst 27-11-2017

  Na dik 3 weken rondreizen door Peru en Bolivia was het dan eindelijk zo ver!! Wij gingen ook naar Machu Picchu.
  Vanuit Cusco hebben we de trein naar Aquas Calientes genomen. De treinreis hiernaartoe is werkelijk al prachtig.
  Omdat je van zo'n 3600 meter (Cusco) naar zo'n 2400meter (Aquas Calientes) gaat zie je natuur ook helemaal veranderen.
  Aquas Calientes is het dorp dat aan de voet ligt van de berg waar de Machu Picchu op ligt. Dit dorp bestaat dus voornamelijk uit hotels en restaurantjes en je wordt er overspoelt door toeristen. Wij hebben ervoor gekozen om de middag lekker naar de hotsprings te gaan. Deze zijn niet zoals we dat in Nederland kennen, maar wel heerlijk ontspannen voor 1 uurtje.
  De volgende morgen vroeg op om dan eindelijk Machu Picchu met eigen ogen te zien. De rij voor de bus is om 5 uur in de ochtend al lang, dus kom zeker niet te laat.
  Eenmaal boven weer opnieuw in de rij om Machu Picchu in te mogen, geduld is een schone zaak zullen we maar zeggen.
  En het was al het wachten dubbel en dwars waard. De eerste keer dat je Machu Picchu met je eigen ogen ziet is heel bijzonder.
  Het is echt net zo zoals je het kent van tv en van de foto's uit de boeken.
  Wij zijn nog naar de Sungate gelopen vanaf de ingang van Machu Picchu, dit is de poort waar de mensen die de incatrail doen binnen komen. Een erg mooi punt. Ook zijn we nog bij de inca bridge geweest, ook erg bijzonder om te zien hoe ze dit vroeger allemaal gebouwd hebben langs de steile rotsen.
  Daarna heerlijk gewandeld tussen alle oude gebouwtjes en genoten van het uitzicht wat vanaf elk punt weer anders is, maar steeds blijft het adembenemend.
  Om 12 uur was het weer tijd om te vertrekken uit Machu Picchu. Vergeet na afloop niet om je stempel voor in je paspoort te halen.
  Ook om weer terug naar beneden te gaan met de bus moet je lang in de rij staan. De wachtrij was bij ons zo'n uur, houd hier dus wel rekening mee als je weer op tijd de trein terug moet halen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 18 landen bezocht
  26 reviews
  4 waarderingen

  “Machu Picchu: prachtig!”

  Geplaatst 18-11-2017

  Voor velen het absolute hoogtepunt van Peru: Machu Picchu. Ik heb geen Trail gelopen, maar wel bij Machu Picchu zelf een stuk van het Incapad bewandeld. Door in de ruïne te lopen ervaar je de energie nog meer. Kom op tijd, dan is de omgeving nog wat mysterieus: er hangen wolken en het is nog wat heiïg. Mis dit niet! Pak het liefst de bus voor negen uur, dan heb je ruim de tijd. Het is mogelijk om terug te lopen naar de hotels. Dit kost ongeveer 1,5 uur tijd en vergt behoorlijk wat van je knieën. Vergeet ook geen muggenspray te kopen, want je merkt dat je hier tegen de grens van de Amazone aan zit.

  Tips: er zijn sinds dit jaar strengere eisen, je mag nog maar max. 4 uur rondlopen in Machu Picchu. Ook mag je max. 2x erin. Doe een stempel in je paspoort na afloop!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Machu Picchu reiservaring en tips!

Ben jij in Machu Picchu geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Peru specialisten

NRV

NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website


Riksja Peru

Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Peru reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook int. groepen!
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Goedkope rondreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Incl. wandelreizen Peru.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Peru

Alle bezienswaardigheden in Peru

Vliegtickets naar Peru


Meer over vliegen naar Peru

Hotels in Peru zoeken

Hotels in Peru zoeken

Boek je rondreis naar Peru

NRV
1. NRV

Privé- en groepsreizen.
Bezoek website

Riksja Peru
2. Riksja Peru

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek websiteBekijk 116 Peru rondreizen
Vanaf €1014 incl. vliegticket

Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru