27 Vakantiedagen

Goedkoop vliegen naar Oostenrijk: vliegroutes, airlines & tips

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Oostenrijk via:

Vanuit Nederland en België is het zo’n 1000 kilometer of meer rijden om je bestemming in Oostenrijk te bereiken. Een complete dag in de auto dus. Wie sneller en comfortabeler in zijn Oostenrijkse vakantieplaats wil belanden, heeft de keuze uit verschillende mogelijke vliegvelden en luchtvaartmaatschappijen.

Oostenrijk kent 6 luchthavens waarop zowel nationale als internationale vluchten landen en vertrekken: die van Wenen, Graz, Innsbruck, Salzburg, Klagenfurt en Linz.

De grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk is Austrian Airlines, met als thuisbasis de luchthaven van Wenen. Met Austrian Airlines vlieg je vanuit 130 steden wereldwijd naar Wenen.

Het vliegveld van Wenen

De luchthaven van Wenen, ook wel Wien-Schwechat Airport genoemd, is de grootste van Oostenrijk. De luchthaven ligt 18 kilometer van het stadscentrum. Met een taxi ben je op een twintigtal minuten in het centrum. Vanuit de luchthaven kun je ook de S-Bahn (stadsspoorlijn) of een gewone trein nemen richting Wenen. Twee keer per uur vertrekt er een S-Bahntrein naar station Wien Mitte. Een alternatief is de gewone trein, die om het half uur naar centraal station Wien Hauptbahnhof rijdt. Wien Airport beschikt over alle faciliteiten die je van een moderne luchthaven mag verwachten. De autoverhuurbedrijven zijn gevestigd in het Car Rental Center in Parkhaus 4: onder meer Sunny Cars. De luchthaven beschikt over zo’n 22000 parkeerplaatsen. In 2017 ontving Wenen Airport meer dan 24 miljoen reizigers.

Het vliegveld van Salzburg

Salzburg Airport W.A. Mozart kreeg in 2017 bijna 1,9 miljoen passagiers te verwerken. Deze tweede grootste vlieghaven van Oostenrijk ligt circa 6 kilometer ten westen van de stadskern. Met de taxi bereik je het centrum in 15 minuten. Trolleybussen vertrekken iedere 10 tot 20 minuten en brengen je in 20 tot 25 minuten naar het centrum van Salzburg. Ook op Salzburg Airport kun je een huurauto ophalen van o.a. Sunny Cars.

Het vliegveld van Innsbruck

Innsbruck Airport kreeg in 2017 ruim een miljoen passagiers over de vloer. De luchthaven wordt vooral gebruikt in het winterseizoen. Innsbruck Airport ligt op slechts 4 kilometer ten westen van het stadscentrum. Een autorit naar het centrum duurt slechts 10 minuten, met de bus doe je er 16 minuten over. Ook hier kun je een huurauto reserveren via o.a. Sunny Cars.

Overige internationale luchthavens

De drie andere internationale luchthavens in Oostenrijk, die minder dan een miljoen passagiers per jaar ontvangen, zijn Graz Airport, Linz Airport en Klagenfurt Airport.

Vliegen vanuit Nederland naar Oostenrijk: routes & airlines

Austrian Airlines biedt vanuit Amsterdam rechtstreekse vluchten aan naar Wenen, Innsbruck en Graz. Deze luchtvaartmaatschappij voert binnen Oostenrijk ook talrijke binnenlandse vluchten uit. Vanuit Wenen raak je met Austrian Airlines snel in Linz, Salzburg en Klagenfurt.

KLM vliegt vanaf Amsterdam meerdere keren per dag naar Wenen. Sinds mei 2017 voert KLM ook rechtstreekse vluchten uit naar Graz.

Ook met dochtermaatschappij Transavia, die deel uitmaakt van de Air France-KLM-groep, vlieg je gemakkelijk vanuit Nederland naar Oostenrijk. In het wintersportseizoen voert Transavia van december tot april rechtstreekse vluchten uit vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Innsbruck en Salzburg. Van maart tot oktober kun je bij Transavia terecht voor rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Innsbruck, en van Rotterdam naar Wenen.

Easyjet tenslotte verzorgt vrijwel elke dag rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Wenen. In de winter raak je met een rechtstreekse vlucht van Easyjet ook in Salzburg.

Vliegen vanuit België naar Oostenrijk

Voor vluchten naar Oostenrijk zijn Austrian Airlines en Brussels Airlines de hoofdrolspelers in België. Beide maatschappen voeren dagelijks rechtstreekse vluchten uit van Brussel naar Wenen.

Lagekostenmaatschappij Ryanair vliegt vanaf Charleroi naar de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Wenen is slechts 60 kilometer verwijderd van Bratislava. Een Ryanairvlucht naar Bratislava biedt dus eveneens de mogelijkheid om Wenen te verkennen.

Het luchtvaartbedrijf TUI fly vliegt in het winterseizoen twee dagen per week van Antwerpen naar Innsbruck.

Vliegtickets naar Oostenrijk boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Oostenrijk boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar oostenrijk niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Oostenrijk vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Oostenrijk via:

27Vakantiedeals Oostenrijk

Bezienswaardigheden Oostenrijk

Alle bezienswaardigheden in Oostenrijk

Vlieg- en treintickets Oostenrijk


Hotels in Oostenrijk zoeken

Hotels in Oostenrijk zoeken
27Vakantiedeals Oostenrijk

Boek je rondreis naar Oostenrijk

TUI
1. TUI

Grootste 'allround' Oostenrijk aanbod.
Bezoek website

Landal
2. Landal

Vakantieparken.
Bezoek website

Kras
3. Kras

Hotels, rondreizen, cruises.
Bezoek websiteBekijk Oostenrijk aanbiedingen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Oostenrijk

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Oostenrijk
V.a. 23

Volg ons op Facebook