Europa - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Voor velen van ons het eerste continent dat ‘bereisd’ werd. Van het huisje in Frankrijk en de camping aan het Garda-meer tot weekendjes in Londen of Parijs. Maar Europa is natuurlijk véél meer dan dat. Zat mooie plekken ook die nog niét of amper bezocht worden. De meren van Slovenië, het ongerepte binnenland van Albanië, de ruige Karpaten in Roemenië en Polen, het uiterste zuiden van Italië. Maar ook: tientallen prachteilanden zoals Sardinië, La Gomera, Kefalonia of Menorca of ‘opkomende’ steden als Sarajevo, Belfast en Krakau. Nog zoveel te ontdekken! En anders ga je toch gewoon nóg een keer naar Toscane of Andalusië?

Best beoordeelde landen
in Europa

Op basis van 3663 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Finland

FinlandFinland- 8,7

“De stilte van een wit landschap”

Chantal Uijtendaal

Lees 12 Finland ervaringen

Griekenland

GriekenlandGriekenland- 8,6

“Griekenland voelt elke keer als thuiskomen”

Jeanne Reijnders

Lees 110 Griekenland ervaringen

Laatste Europa ervaringen

“malaga heerlijk”

Spanje Spanje - 8,6 door Jacqueline Sluijtman Westerdijk
“Net terug van 10 dagen malaga, heerlijke stad en omgeving ook mooi ,zaten midden in de stad, 3 dagen met auto rondgereden, granada en gibraltar en de sierra nevada bezocht, echt een mooie provincie, en 10 dagen 25 graden gehad. Appartement was ook goed, alleen de eigenaar wat minder, kreeg geen contact voor schone handdoeken en toiletpapier(iloft malaga). Cafe lola was heerlijk om te eten. Andere eettentjes waren ook goed. En de sardientjes aan het strand zijn geweldig, als je wat verder langs de kust loopt zijn ze ook goedkoper dan in de haven zelf.

“Siena”

Siena -
door Jan Theunissen
“Met de auto gereden naar het oude centrum van Siena. Parkeergarage is aan de rand. De stad is heel mooi bewaard gebleven, gebouwen zijn goed onderhouden en de straten zijn schoon. Heel veel kleine winkeltjes en bezienswaardigheden. De Duomo is een must, net als het Piazza del Campo. Kijk en geniet van deze prachtige stad.

“Siena”

Siena -
door Maurice Schneider
“Ik word altijd stil als ik opnhet Piazza del Campo sta. Wat een indrukwekkend plein is dit, van welke kant je het ook bekijkt. Wij gaan er altijd terug als we ook maar enigszins in de buurt zijn . Voor lekker eten (en betaalbaar) ga je juist niet naar het plein maar bijvoorbeeld naar d erestaurantje op het kleinere pleintje beneden achter het Palazzo. Verder heel veel mooie genouwen en makkelijk beloopbaar. Ik zou er graag willen wonen!

“Spaanse Pyreneeën”

Spaanse Pyreneeën -
door Lammert Metselaar
“Lees mijn uitgebreide verslag op www.reizenenschrijven.com . We kampeerden op twee campings en bezochten de fantastische natuurparken. Op mijn site veel foto's & tips over campings, eten, excursies en meer

“rondreis Kent en East Sussex- kleine week”

Engeland Engeland - 8,4 door Fura Grol
“Vanuit Nederland zijn we naar Duinkerken gereden voor de overtocht met de auto met de ferry. Niet duur! We hebben een rondreis gemaakt van uit Dover. Gestart in Chilham een halfuurtje rijden vanaf Dover. Chilham is een mooi dorpje. We zijn daar 1 nacht gebleven. We hebben mooi gewandeld in het "nature reserve" van Wye. Vanuit Chilham zijn we naar Goudhurst gereden (een uurtje vanaf Chilham). Daar zijn we 2 nachten gebleven. Daar tuinen, dorpjes en natuur bezocht. Van Goudhurst doorgereden naar het dorpje Lewes- ook voor 2 nachten. Van daaruit naar de kustplaatsjes gegaan en o.a. de Seven Sisters gezien. Ook een dagje Brighton gedaan, vooral de wijk de Laines is erg leuk! Voor de laatste nacht hebben we een B en B geboekt in Greatstone. We hebben daar een mooie wandeling gemaakt in het Nature reserve van Dungeness en we zijn in de haven van Folkestone geweest. Van Greatstone terug naar Dover(een uurtje) en weer via Duinkerke naar huis. Een super relaxed rondje met weinig kilometers en wel veel afwisseling!

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op