Europa - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Voor velen van ons het eerste continent dat ‘bereisd’ werd. Van het huisje in Frankrijk en de camping aan het Garda-meer tot weekendjes in Londen of Parijs. Maar Europa is natuurlijk véél meer dan dat. Zat mooie plekken ook die nog niét of amper bezocht worden. De meren van Slovenië, het ongerepte binnenland van Albanië, de ruige Karpaten in Roemenië en Polen, het uiterste zuiden van Italië. Maar ook: tientallen prachteilanden zoals Sardinië, La Gomera, Kefalonia of Menorca of ‘opkomende’ steden als Sarajevo, Belfast en Krakau. Nog zoveel te ontdekken! En anders ga je toch gewoon nóg een keer naar Toscane of Andalusië?

Best beoordeelde landen
in Europa

Op basis van 4350 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Griekenland

GriekenlandGriekenland- 8,6

“Griekenland voelt elke keer als thuiskomen”

Jeanne Reijnders

Lees 123 Griekenland ervaringen

Finland

FinlandFinland- 8,5

“De stilte van een wit landschap”

Lees 15 Finland ervaringen

Laatste Europa ervaringen

“Ruig, mooi land met aardige bevolking”

IJsland IJsland - 8,0 door Joke Vos
“De reis die we door IJsland maakten was echt geweldig. Nooit eerder heb ik zoveel watervallen gezien. Het gletsjermeer Jokulsarlon is misschien wel het mooiste wat ik ooit gezien heb, met de rivier eindigend op de diamond beach. Het zwarte zand met het witte ijs is zo bijzonder. Ook de lavagrotten, de geisers en het ruige landschap is wonderschoon. Fijn land om te reizen met bijzonder vriendelijke mensen die bijna allemaal goed Engels spreken. Helaas wel duur maar dat is echt het enige minpuntje.

“Metropool van de eerste orde”

Londen -
door Joke Vos
“Iedere keer weer als ik naar Londen ga, voelt het weer als thuis komen. Wat is het toch een geweldige stad. Buiten alle gebruikelijke ikonen van de stad, the tower, the bridge, the big ben, buckinghampalace enz. Valt er zoveel te zien, juist in de wijken buiten het centrum. Verreweg mijn favoriet is de wijk Camden. Met de markten , the roundhouse en de stables. De alternatieve winkeltjes en vooral ook mensen kijken.

“Gezellige stad”

Brugge -
door Robbin
“Brugge is een gezellige doch overzichtelijke stad. Een historisch binnencentrum wat sfeervol aanvoelt en vele authentieke barren heeft met lekker speciaalbier. Het chocolademuseum is een grappige plek om even doorheen te lopen.

“Andere steden zijn leuker”

Brussel -
door Dianneke
“Een kort bezoek aan Brussel is lang genoeg. De grote markt is mooi en de striproute is leuk om te lopen. Maar daarmee was Brussel voor ons voldoende. Prima om heen te gaan en lekker te eten maar andere Europese hoofdsteden hebben een fijnere sfeer dan Brussel. Wij hebben oud en nieuw gevierd met vele anderen op de centrale 'aftel' plek. Hier was wel een gezellige sfeer. Na het afsteken van het vuurwerk (door de stad Brussel) gingen alle bezoekers al zeer snel naar huis waardoor de sfeer snel weg was.

“Mooie stad!”

Istanbul -
door Robbin
“Erg leuke stad om 5 dagen in door te brengen. Een hele gave stad: interessant om de vissers op de burg te bekijken en een bootvaart over de rivier te maken. De oude trekpleisters zijn allen de moeite waard, elk op zijn eigen manier prachtig om te zien en vooral allemaal groots!

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Europa

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op