Op vakantie in Europa - reiservaringen, tips & mooiste landen

Europa - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Voor velen van ons het eerste continent dat ‘bereisd’ werd. Van het huisje in Frankrijk en de camping aan het Garda-meer tot weekendjes in Londen of Parijs. Maar Europa is natuurlijk véél meer dan dat. Zat mooie plekken ook die nog niét of amper bezocht worden. De meren van Slovenië, het ongerepte binnenland van Albanië, de ruige Karpaten in Roemenië en Polen, het uiterste zuiden van Italië. Maar ook: tientallen prachteilanden zoals Sardinië, La Gomera, Kefalonia of Menorca of ‘opkomende’ steden als Sarajevo, Belfast en Krakau. Nog zoveel te ontdekken! En anders ga je toch gewoon nóg een keer naar Toscane of Andalusië?

Best beoordeelde landen
in Europa

Op basis van 3634 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Finland

FinlandFinland- 8,7

“De stilte van een wit landschap”

Chantal Uijtendaal

Lees 12 Finland ervaringen

Griekenland

GriekenlandGriekenland- 8,6

“Griekenland voelt elke keer als thuiskomen”

Jeanne Reijnders

Lees 110 Griekenland ervaringen

Laatste Europa ervaringen

“Baskenland”

Aquitanië -
door Ellen Klieverik-Meulenbelt
“Ik ben zowel in het noordelijk als zuidelijk gedeelte van aquitaine geweest. Vooral het zuiden vind iknerg mooi. Je hebt dan de keuze om naar zee of de bergen in te gaan. Aan de kist heb je leuke plaatsen zoals biarritz, een mondaine kleine stad, st. Jean de luz; echt een typisch Baskisch vissersdorpje waar ook prachtige stranden te vinden zijn. Je hebt overal goede surfmogelijlheden. Wat meer het binnenland in heb je kanotochten of je gaat met het treintje de bergen in. Voor ieder wat wils deze regio, het is even rijden en de tolwegen zijn niet goedkoop maar vooral zuidelijk kan je kiezen tussen bergen en zee.

“Kleiner dan ik had verwacht”

Salzburg -
door Annet De Reiziger
“Ik dacht aan een grote stad, maar dit was helemaal niet zo. In een paar uur kan je alles zien te voet. Ik vond het niet super en zou er niet meer terug gaan. makkelijk te bereiken per trein als je in een andere plek logeerd. Wandel de heuvel op voor uit zicht (zie foto)

“Wandeling langs de Noordkaap.”

Noordkaap -
door Annet De Reiziger
“Wij zijn de Noordkaap niet opgeweest omdat je hier de Noordkaap zelf niet kan zien en een hoop geld kost ook nog. Voor je de tunnel in gaat kan je de auto parkeren en beginnen aan een wandeling ( links van de kaap). Je loopt dan nog verder noordelijker dan de noordkaap. Hier kan je alleen lopend komen, wij hebben ons tentje meegenomen en aan einde gekampeerd met uitzicht op de Noordkaap. Erg mooi en rustig, want iedereen staat op de Noordkaap :)

“Enorm leuk en nog warmte in NL winter”

Porto -
door Sander
“Nu Porto voor de 2e keer bezocht en de eerste ervaring (met vrienden) werd meer dan bevestigd. Dit is gewoon een hele leuke stad, ook nu met vrouw en baby. De rivier midden door de stad met de porthuizen en terrasjes, de steile smalle straatjes of de oude gebouwen geven een hele leuke sfeer. Nadeel met een jong baby is dat het restaurant / uitgaansleven pas vanaf 9 uur op gang komt en de kleine dan al op bed ligt. Al snel 10 graden warmer dan NL en ongeveer de helft zo goedkoop, prima combinatie dus!

“Mooi dat iedereen het als dagtrip blijft aanbevelen”

Lucca -
door Sneeuwdude
“Steeds als ik weer in Lucca mag verblijven valt het op, de verrukkelijke ongedwongen sfeer. Weliswaar is mijn uitspraak gebaseerd op binnen de oude stadsmuren en ben ik nog niet aan het " moderne deel "toegekomen. Naast de genoeg genoemde bezienswaardigheden is Lucca een stad die je wil voelen en ervaren, waar alles zien een ondergeschikte rol heeft. Op speurtocht tot in de uiterste hoeken door de vele charmante authentieke straatjes, hangen op één van de vele stekjes en met volle teugen genieten van het bekijken van, luisteren naar, en ruiken aan het alledaagse zoete leven. Of het nu is op een drukke toeristische dag, een regenachtige avond onder de plu of tijdens één van de vele optredens in de zomer, Lucca laat het allemaal over zich heenkomen en ik ga er vooral 's avonds, als de bewoners het rijk weer overnemen, berustend in mee. Evviva Lucca

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op