Op vakantie in Europa - reiservaringen, tips & mooiste landen

Europa - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Voor velen van ons het eerste continent dat ‘bereisd’ werd. Van het huisje in Frankrijk en de camping aan het Garda-meer tot weekendjes in Londen of Parijs. Maar Europa is natuurlijk véél meer dan dat. Zat mooie plekken ook die nog niét of amper bezocht worden. De meren van Slovenië, het ongerepte binnenland van Albanië, de ruige Karpaten in Roemenië en Polen, het uiterste zuiden van Italië. Maar ook: tientallen prachteilanden zoals Sardinië, La Gomera, Kefalonia of Menorca of ‘opkomende’ steden als Sarajevo, Belfast en Krakau. Nog zoveel te ontdekken! En anders ga je toch gewoon nóg een keer naar Toscane of Andalusië?

Best beoordeelde landen
in Europa

Op basis van 963 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Griekenland

GriekenlandGriekenland- 8,7

“Griekenland voelt elke keer als thuiskomen”

Jeanne Reijnders

Lees 76 Griekenland ervaringen

Laatste Europa ervaringen

“Erg mooie streek”

Toscane -
door Nadia Bronk-Boonstra
“Eigenlijk zijn we alleen nog maar in het zuiden van Toscane geweest, maar het noorden staat zeker nog op de planning. Erg mooi is een autorit door Val d'Orcia. Ook in de zomer, als alles geel is. Prachtig glooiend landschap met hier en daar een hooibaal. Iets wat al een tijdje op mijn lijstje stond waren de natural jacuzzi in Saturnia. Deze waren echt prachtig! Heerlijk warm water, ook als het 40 graden is, is het lekker uit te houden. Ook Florence is echt een bezoek waard.

“Goede uitvalsbasis voor het Gardameer”

Peschiera del Garda -
door Nadia Bronk-Boonstra
“Je kunt in deze stad goed je boodschappen doen als je op vakantie bent aan het Gardameer. Vanuit deze stad rijd je zo naar verschillende bezienswaardigheden aan het Gardameer. Ga eens naar Sirmione of bezoek het watervallen park. Ook Venetië en Milaan zijn goed te doen.

“Niks aan”

Milaan -
door Nadia Bronk-Boonstra
“Minst leuke stad die we in Italië bezocht hebben. Druk, chaotisch en kil. Het mooist was de Duomo, maar eerlijk gezegd hebben we veel mooiere Italiaanse gebouwen gezien. Er zijn veel winkels, dus als je daar van houdt zal je het hier misschien wel naar je zin hebben.

“Alles in één”

Barcelona -
door Monique Almekinders
“Barcelona is altijd leuk! Het is een bruisende stad, waar altijd iets te beleven valt. Gracia en Barceloneta zijn onze favorieten. La Rambla veel te toeristisch. Heerlijk om naar het strand te gaan en langs de lange boulevard te wandelen. Ook de Tibidabo is een aanrader waar veel toeristen niet komen. Geeeldig uitzicht gegarandeerd!

“Niet heel bijzonder”

Costa Brava -
door Nadia Bronk-Boonstra
“Als natuurliefhebber hoef je hier niet heen, dit is meer een plek waar je heen gaat als je de hele dag op het strand wil bakken. Ook is het er vol met Nederlanders. Je kunt er wel lekker eten en als je goed zoekt zijn er wel leuke plekjes te vinden. Aanraders: Cap de Creus, het stadje Pals en snorkelen bij de Medes eilanden.

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op