Europa - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Voor velen van ons het eerste continent dat ‘bereisd’ werd. Van het huisje in Frankrijk en de camping aan het Garda-meer tot weekendjes in Londen of Parijs. Maar Europa is natuurlijk véél meer dan dat. Zat mooie plekken ook die nog niét of amper bezocht worden. De meren van Slovenië, het ongerepte binnenland van Albanië, de ruige Karpaten in Roemenië en Polen, het uiterste zuiden van Italië. Maar ook: tientallen prachteilanden zoals Sardinië, La Gomera, Kefalonia of Menorca of ‘opkomende’ steden als Sarajevo, Belfast en Krakau. Nog zoveel te ontdekken! En anders ga je toch gewoon nóg een keer naar Toscane of Andalusië?

Best beoordeelde landen
in Europa

Op basis van 5745 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Griekenland

GriekenlandGriekenland- 8,6

“Griekenland voelt elke keer als thuiskomen”

Jeanne Reijnders

Lees 142 Griekenland ervaringen

Italië

ItaliëItalië- 8,4

“Italie, ti amo!”

Rosina

Lees 180 Italië ervaringen

Spanje

SpanjeSpanje- 8,4

“Een land vol cultuur en heerlijk eten!”

Ingrid Ter Burg

Lees 140 Spanje ervaringen

Laatste Europa ervaringen

“Moet je gezien hebben”

Nemrut Dağı -
door Ludo Peeters
“We verbleven in het karadut pension, dat inmiddels is vernieuwd, toffe vriendelijke uitbater, prachtige omgeving Je kan in kahta een busje nemen naar karadut, vlakbij het busstation, in een winkeltje van de eigenaar van het pension Ze verblijven daar in de winter, eris dan reveel sneeuw op nemrud, wij zijn de berg opgegaan en hadden toen sneeuw, wel gevaarlijk, dus goed het weer raadplegen

“Geweldige fiets routes ”

Limburg -
door Rene W.
“Met mijn schoonvader Ted, een aantal dagen fietsvakantie gehouden in mijn geboortestreek rondom Maastricht. Het voelt altijd weer als thuiskomen. Prachtige omgeving, fijne cultuur, heerlijk eten en goeie voorzieningen voor echte fietsers als wij zijn. Diverse mooie routes afgelegd en wat kleinere campings bezocht voor overnachtingen. Uiteraard mijn schoonvader kennis laten maken met het onmisbare frietje zuurvlees en een stukske vlaai. Volgend jaar gaan we absoluut weer.

“ROAMING.........ATTENTIE.........”

Rhodos -
door Karel
“ROAMING.........ATTENTIE......... Als je op vakantie bent wil je meestal toch even surfen, bellen, sms, mailen. Hiervoor moet je inloggen op een plaatselijke provider (zendmast). Als deze zendmast in Europa, Griekenland en in ons geval Rhodos staat is er geen probleem. Toen we in Rhodos verbleven heeft onze GSM contact genomen met een Turkse zendmast. Blijkbaar zijn de Turkse zenders sterker dan de Griekse ook al staan ze op ca. 50 km van Rhodos. WEES DUS VOORZICHTIG. Turkije ligt buiten de EU-zone, dus hier moet je extra roamingkosten betalen. Thuis gekomen kregen we een factuur met een extra kost van 54 euro voor 5,4 MB. HOE KUN JE DEZE EXTRA KOSTEN VERMIJDEN?........ Schakel "ROAMING" en "ZENDER AUTOMATISCH SELECTEREN UIT". Hierdoor kunt u zelf selecteren welke Griekse provider u kunt gebruiken. De roamingspartners in Griekenland zijn: COSMOTE Mobile Telecommunications., Vodafone (Panafon) en Wind Hellas Telecommunications (STET). ZO VERMIJD U HOGE ROAMINGKOSTEN. Telenet rekent 10 € per MB aan wat SCHANDALIG DUUR is.

“Teleurstelling in Antwerpen: Lage Emissiezone hindert bereikbaarheid”

Antwerpen -
door Jonas Drj
“Als reiziger die regelmatig naar Antwerpen afreist, wil ik graag mijn ongenoegen uiten over de Lage Emissiezone (LEZ) in de stad. Hoewel ik begrijp dat milieubescherming een belangrijk aspect is, heeft de implementatie van de LEZ geleid tot ernstige problemen met betrekking tot de bereikbaarheid van de stad. Het meest frustrerende is dat niemand meer bij het station kan worden afgehaald als de treinen niet meer rijden. Dit heeft mijn ervaring in Antwerpen aanzienlijk negatief beïnvloed. Ten eerste is het belangrijk om te vermelden dat ik het idee achter de LEZ ondersteun. Het verminderen van de uitstoot en het bevorderen van een schonere leefomgeving zijn lovenswaardige doelen. Echter, het lijkt erop dat er niet voldoende rekening is gehouden met de bereikbaarheid van de stad voor bezoekers, met name voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Het probleem dat ik ben tegengekomen, is dat wanneer ik met de trein naar Antwerpen reis en ik iemand wil afhalen bij het station, het vaak onmogelijk is om dit te doen als de treinen niet meer rijden. De LEZ heeft ervoor gezorgd dat bezoekers en inwoners van Antwerpen gedwongen worden alternatieve vervoersmiddelen te gebruiken, zoals taxi's of deelauto's, om bij het station te komen. Dit is niet alleen ongemakkelijk, maar ook kostbaar, vooral voor mensen die geen eigen auto hebben. Bovendien lijkt de informatievoorziening over de LEZ en de gevolgen ervan ontoereikend te zijn. Als bezoeker had ik graag van tevoren duidelijkheid gehad over de beperkingen en mogelijke alternatieven voor het bereiken van het station. Helaas moest ik deze informatie zelf achterhalen, wat resulteerde in verwarring en extra stress. Hoewel ik begrijp dat er inspanningen worden geleverd om de luchtkwaliteit in Antwerpen te verbeteren, moeten de autoriteiten ook aandacht besteden aan de bereikbaarheid van de stad. Het zou wenselijk zijn dat er meer flexibiliteit wordt geboden om mensen in staat te stellen bij het station afgehaald te worden, zelfs als de treinen niet rijden. Bijvoorbeeld door het instellen van speciale tijdelijke uitzonderingen of het aanbieden van alternatieve transportmogelijkheden. Kortom, hoewel de Lage Emissiezone in Antwerpen een nobel streven is, heeft de impact ervan op de bereikbaarheid van de stad voor bezoekers duidelijk negatieve gevolgen. Het is essentieel dat de autoriteiten een evenwicht vinden tussen milieuvriendelijke maatregelen en het behoud van de toegankelijkheid van Antwerpen voor reizigers. Alleen dan kunnen we genieten van een stad die zowel schoon als gemakkelijk bereikbaar is.

“Prachtige stad, bijzonder zijn de kleine dwergenbeeldjes. ”

Wrocław -
door Annet van der Stel
“Wij bezochten Wroclaw 1 dag eind december en op dat moment was er nog een gezellige kerstmarkt op het centrale plein. Heel leuk om te zien, sfeervol met allemaal lichtjes, en ook een soort kermis. Daardoor was wel het prachtige voormalig gotische gemeentehuis (nu een museum) op het middeleeuwse marktplein minder zichtbaar. Er zijn veel bruggen en bijzonder is de groene Tumskibridge, daar hangen allemaal slotjes aan van verliefde stellen. Daar is natuurlijk ook een dwerg bij te vinden die een groot hangslot op zijn rug sjouwt. Door heel de stad zijn beeldjes van dwergen te vinden, honderden. Allemaal met een betekenis en de eerste zijn ooit geplaatst als verzet tegen het communisme. Verder moet je het oudste eiland ook gezien hebben, Ostrów Tumski island. In de markthal, Hala Targowa, zijn allemaal stalletjes en daar kun je lokale hapjes eten. Het is wel erg kaal van binnen maar aan de zijkant zie je nog mooie gietijzeren hekken. In een leuk koffietentje op de markt aten wij geweldige gebakjes, enorme stukken pavlova, dat was smullen. Aan 1 dag heb je hier wel genoeg.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Europa

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op