Noord-Amerika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Noord-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Groot en uitgestrekt. Termen die passen bij zowel de Verenigde Staten, Canada als Groenland. Het meest noordelijke gedeelte van het continent Amerika heeft een ongekende omvang en leent zich voor fantastische roadtrips door eindeloze natuur en ’s werelds mooiste nationale parken. Noord-Amerika voelt aan als een ‘veilige’ reisbestemming: de maatstaven zijn er westers en om tropische ziektes of slechte hygiëne hoef je je geen zorgen te maken.

Best beoordeelde landen
in Noord-Amerika

Op basis van 248 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Amerika

AmerikaAmerika- 8,3

“Roadtrip met een boel hoogtepunten”

Heleen Lamm

Lees 63 Amerika ervaringen

Canada

CanadaCanada- 8,3

“De plek bij uitstek voor natuurliefhebbers”

Sylvia van der Steen

Lees 18 Canada ervaringen

Laatste Noord-Amerika ervaringen

“Leuk!”

Toronto -
door Nadia Bronk-Boonstra
“Ben hier geweest toen ik jong was. Kan me herinneren dat ik het echt heel leuk vond. Heel erg groot en veel te doen in de stad. Deed wat Amerikaans aan. Ze hadden er hele lekkere hotdogs. De cn tower was heel leuk om te bezoeken. De sky dome was heel leuk. Een groot stadion. Mooi om te bezoeken.

“Mooie grote waterval”

Niagara Falls -
door Nadia Bronk-Boonstra
“Ben er geweest toen ik jong was. Heel mooi om te zien. Vond het jammer dat je maar van 1 kant kon kijken. Wat ik zelf niet verwacht had, was dat je nat werd terwijl je langs de kant stond te kijken. Als je de kans krijgt moet je hier heen gaan.

“Prachtige plaatjes, ga op pad met Navajo gids”

Monument Valley -
door Daantje28
“De welbekende plaatjes van het wilde westen zijn natuurlijk prachtig om te zien maar maak je bezoek compleet met een tour met een locale (Navajo) gids. Leer meer over de geschiedenis, cultuur en manier van leven van de Indianen in het reservaat. Overigens mag je met eigen auto (ook al heb je een 4x4) niet zo ver het reservaat in en is dit de beste manier om de omgeving goed te verkennen.

“Route 66 museum in Barstow - helemaal top”

Route 66 -
door Daantje28
“(een stuk) route 66 rijden is natuurlijk een hele ervaring op zich, maar de kers op de taart was voor ons het Route 66 museum in Barstow. Een klein museum vol met fotos, kaarten en objecten (oa een originele T-ford, pompstation attributen en een cabrio uit de tijd dat de route 66 net open was.) Maar het allermooiste aan het museum zijn de vrijwilligers die allemaal hun eigen verhaal hebben van hun tijd op de route 66, zo was een van de mannen vrachtwagenchauffeur in de jaren '60 en had prachtige verhalen over die tijd.

“Gave stad en toch erg relaxed”

San Francisco -
door Daantje28
“Super gave en -zeker voor een grote stad- erg relaxed. Een van de hoogtepunten is natuurlijk met een gehuurde fiets over de Golden gate bridge naar Sausalito fietsen (en dan met de ferry terug want het is toch wel een stukje fietsen!). Super leuke free walking tour gedaan met als insider tip de view vanaf de tenniscours vlakbij Lombard street (bovenaan)

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Noord-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op