Noord-Amerika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Noord-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Groot en uitgestrekt. Termen die passen bij zowel de Verenigde Staten, Canada als Groenland. Het meest noordelijke gedeelte van het continent Amerika heeft een ongekende omvang en leent zich voor fantastische roadtrips door eindeloze natuur en ’s werelds mooiste nationale parken. Noord-Amerika voelt aan als een ‘veilige’ reisbestemming: de maatstaven zijn er westers en om tropische ziektes of slechte hygiëne hoef je je geen zorgen te maken.

Best beoordeelde landen
in Noord-Amerika

Op basis van 214 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Canada

CanadaCanada- 8,3

“De plek bij uitstek voor natuurliefhebbers”

Sylvia van der Steen

Lees 17 Canada ervaringen

Amerika

AmerikaAmerika- 8,2

“Roadtrip met een boel hoogtepunten”

Heleen Lamm

Lees 60 Amerika ervaringen

Laatste Noord-Amerika ervaringen

“Lower Antelope Canyon”

Antelope Canyon -
door Femme Doomen
“Het was echt een super ervaring. Een leuke gids die alles goed vertelde en die mooie foto's nam met jou telfoon. En tips gaf hoe je het beste de foto's kon maken. Een tip is wel echt dat je vooraan gaat lopen hierdoor krijg je de mooiste foto's. Echt een van de leukste en mooiste dingen die ik gedaan heb in Amerika.

“adembenemend”

Canada Canada - 9,5 door Jan-Roelie Berg
“Het mooiste vakantie land ever.... De natuur onvergetelijk. De mensen super aardig en behulpzaam. Een onvergetelijke ervaring. Beren gezien, veel hertsoorten, Sneeuwschapen. Dan de eindeloze vlakten. Uiteraard een aanrader om dit met een RV te doen, zo kom je op de prachtigste plekjes, neem ook vooral je wandelschoenen mee, Want het is een land met eindeloze wandelpaden/

“Sindsdien mijn favoriete land! ”

Amerika Amerika - 8,4 door
“Wat een fantastisch land. Ik denk dat er weinig landen zijn waar je zoveel diversiteit vindt als in Amerika! Wij zijn vier weken geweest: begonnen aan de oostkust en daarna gevlogen naar de westkust en daar zelf rondgereden met de auto. Vooral dat laatste kan ik iedereen aanraden: het zijn grote afstanden, maar je zal je in de auto geen moment vervelen! Natuurlijk is het oosten de plek van de grote steden: New York, Washington en Philadelphia. Wij wisselde dit af met daarna veel natuur in het westen: Bryce Canyon, Grand Canyon. Maar ook de gekte van Las Vegas mocht niet ontbreken! Alles gaat in Amerika makkelijk: het reizen, het overnachten, het eten. Vaak wordt gezegd dat er in Amerika alleen maar vet eten is. Natuurlijk is er veel vet en ongezond eten, maar er is ook een diversiteit aan gerechten en keukens (net als in Nederland). Ik kan het iedereen aanraden!

“Hawaii op een budget”

Hawaii -
door Nathalie Denise Hessing
“Iedereen heeft natuurlijk weleens van Hawaii gehoord en zijn mooie surf stranden. Toen wij besloten te gaan als onderdeel van onze backpackreis door Amerika viel het ons gelijk op hoe duur hostels waren toen we van te voren wilde boeken. We besloten het risico te nemen en niets te boeken om die reden. We keken wel als we aankwamen. Hawaii is vrij prijzig, helemaal voor backpackers. Echter als je het goed aanpakt kan Hawaii dus ook op een budget, wat het een meer aantrekkelijke bestemming maakt voor (jongere) backpackers! Wij kwamen er achter dat je ontzettend goed kunt onderhandelen met hostels over prijzen, waarom? Omdat er heel veel hostels zijn! Het eiland zelf (Oahu) is natuurlijk prachtig en een echte aanrader. Veel watervallen, uitzichtpunten en enorm goed voor hiken! De stranden hoef ik uiteraard niet eens te noemen... Om Hawaii zo goedkoop mogelijk te houden kun je dus het beste in een hostel verblijven, zonder die van te voren te boeken. Om het eiland rond te komen kun je het beste een auto huren met een groep - of neem een avontuur en ga liften! Of het legaal is weet ik niet, maar het was een enorm leuke ervaring voor ons en we zagen het hele eiland samen met lokals. Kauai en Maui vonden wij mooier en goedkoper dan Oahu en we verbleven daar dan ook langer dan verwacht. Het heeft iets meer een backpackers vibe dan vakantie vibe, en daar kwamen wij voor.

“De Motherroad van Amerika”

Route 66 -
door Nathalie Denise Hessing
“Wij kijken enorm uit naar onze roadtrip Route 66 omdat het al heel erg lang op ons lijstje stond om te doen. Om heel eerlijk te zijn, viel Route 66 zelf ons een beetje tegen. We hadden meerdere reisboeken gekocht omdat we wisten dat het erg moeilijk was de Motherroad te volgen, het is namelijk meerdere keren veranderd. Op veel plekken, helemaal in het begin bestaat de weg gewoon echt niet meer, of is er zo enorm veel om heen gebouwd dat je letterlijk naast de snelweg rijdt. Toch zou ik Route 66 wel aanraden, verwacht er alleen niet te veel van. Vanaf New Mexico vonden wij het "leuker" worden omdat veel van de "echte oude weg" nog bestond, wat het avontuurlijker maakte. Route 66 is verder overigens perfect om side trips te nemen, zoals Grand Canyon, Las Vegas etc. Mijn tip voor Route 66: Misschien leuker om niet de hele route te bereiden maar een maak een zelf-gemaakte roadtrip! Pak delen van Route 66 in combinatie met alle mooie national parken die Amerika te bieden heeft. Ga je wel van Chicago naar Santa Monica koop dan net als wij meerdere gidsen zodat je het best de originele route kan volgen en vinden.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Noord-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op