Noord-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Groot en uitgestrekt. Termen die passen bij zowel de Verenigde Staten, Canada als Groenland. Het meest noordelijke gedeelte van het continent Amerika heeft een ongekende omvang en leent zich voor fantastische roadtrips door eindeloze natuur en ’s werelds mooiste nationale parken. Noord-Amerika voelt aan als een ‘veilige’ reisbestemming: de maatstaven zijn er westers en om tropische ziektes of slechte hygiëne hoef je je geen zorgen te maken.

Best beoordeelde landen
in Noord-Amerika

Op basis van 909 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Canada

CanadaCanada- 8,2

“De plek bij uitstek voor natuurliefhebbers”

Sylvia van der Steen

Lees 38 Canada ervaringen

Amerika

AmerikaAmerika- 8,1

“Roadtrip met een boel hoogtepunten”

Heleen Lamm

Lees 131 Amerika ervaringen

Laatste Noord-Amerika ervaringen

“Los Angeles”

Los Angeles -
door Kim Wilbers-van Schaick Zillesen
“LA is een drukke stad. Het verkeer is een nachtmerrie. Fijn als je van fake houdt (zoals Beverly Hills, Disneyland, muscle beach), maar hou je van natuur, vriendelijke mensen, mooie stranden en lekker eten? Ga dan naar San Diego!

“Genoeg te beleven voor een hele vakantie!”

Vancouver Island -
door Roy
“Vancouver Island is prachtig! Het is heel goed te bereiken (1,5 uur met grote ferries), de wegen zijn prima, het is heerlijk rustig en de natuur is geweldig! Wij zijn in Telegraphe Cove en Ucluelet geweest, met natuurlijk een uitstapje naar Tofino. Telegraphe Cove is echt super geïsoleerd, maar heel charmant. Het is de plek om grizzly beren, walvissen en orka's te zien. Onze kajak tour ging, in verband met het weer, helaas niet door, maar we hebben heel veel walvissen en beren gezien. Buiten georganiseerde tours is hier wat minder te doen. Meer in het zuiden zijn de stranden erg mooi. Ucluelet is het wat rustigere broertje van Tofino en daartussenin ligt Pacific Rim NP. Daar zijn veel mooie wandelroutes en schitterende stranden. Dit is de plek om te leren surfen, ook als het weer wat minder is, dan kan dat prima. In Ucluelet is een leuke trail, waar je echt een mooi uitzicht hebt op de Pacific, die op de rotsen beukt. Dit is ook een prima plek voor goede tours om beren of walvissen te zien. Wij zijn met een zodiac tour naar de Broken Island Group geweest, wat echt een heel bijzondere omgeving is.

“Schitterende omgeving, fijne sfeer”

Jasper National Park -
door Roy
“Jasper NP was echt het hoogtepunt van onze Canada vakantie! Het dorpje zelf is wat slaperig, maar heeft een leuke sfeer, fijne restaurants en genoeg outdoor winkels, mocht je nog spullen nodig hebben. Ook bearspray is te huur. Er zijn diverse mooie dingen te doen in Jasper NP. Natuurlijk zijn er alle mooie meren, waar je heerlijk kan kajakken. Wij hebben dat met een gids gedaan, wat erg leuk was. Veel lekkere hapjes, warme choco en veel mooie verhalen. Hiken kan er ook echt heel goed. We hebben een aantal wandelingen gedaan, waarbij het lopen rondom de canyon bij Maligne Lake en Bald Hills het mooiste waren. Bald Hills is wel een pittige wandeling, met erg veel hoogtemeters. Wij waren er in september, maar het weer was al bar. Neerslag viel wel mee, maar de temperaturen waren behoorlijk laag ('s nachts onder 0, overdag max 10 graden), maar gelukkig kwam er soms wel een lekker zonnetje door. Rondom Jasper (het stadje) zijn ook genoeg, wat makkelijker, wandelingen te maken. Als er veel beren gezien zijn, of ze waren wat te agressief, dan gaan de paden snel dicht. Wij hebben geen beren gezien in Jasper. In vergelijking tot Banff en omgeving is dit een stuk rustiger, minder bussen met Japanners en iets meer outdoor vibe.

“Massatoerisme, op een leuke manier”

Glacier National Park -
door Roy
“Het bezoek aan de NP was voor ons vooral het bezoek aan de gletscher. We hadden van tevoren geboekt, zodat we niet in de rij hoefden te staan en we konden goed parkeren op de (grote) parkeerplaats. De tour an sich zit prima in elkaar. Je wordt met de bussen van de een naar de andere plek gereden, hebt genoeg tijd op de gletscher en het is best informatief en erg indrukwekkend. Er bezoeken echt honderden, misschien wel duizenden mensen per dag deze attractie. Ze kunnen dat prima aan, het voelt niet te druk, er is tijd genoeg en alles is goed geregeld, maar het blijft wel wat massaal. Toch zou ik deze tour niet overslaan, als ik van Jasper richting Banff zou rijden.

“Bossen, Beren en meren”

Canada Canada - 8,4 door Roy
“Ik heb een roadtrip door het Westen van Canada gemaakt en het was geweldig! Allereerst de mensen: wat is iedereen vriendelijk en behulpzaam. Veel gidsen waren erg enthousiast, hadden veel kennis maar ook 'normale' mensen maken graag een praatje en zijn trots op hun land, maar zijn ook geïnteresseerd in jou. Canada is prima te bereizen met een huurauto. De wegen zijn rustig en goed, de mensen rijden er rustig en alles is duidelijk aangegeven. Tot slot is de brandstof erg goedkoop, ook leuk. Verder is er weinig goedkoop. Tourtjes zijn duur (maar goed), eten is ook niet heel goedkoop (vergelijkbaar met Nederland) en de supermarkten wisselen qua prijs. De nationale parken zijn mooi, info is er veel te vinden, alles is goed onderhouden en zelfs de kleinste parken zijn erg mooi! Accommodaties zijn vaak prima, maar soms wat eenvoudig. In de skigebieden kun je vaak hele mooie appartementen boeken, die erg prettig zijn en in de zomer ook betaalbaar. Wij waren in september, en dat is qua weer wel echt een gok. Voor ons is die gok niet helemaal lekker uitgepakt. In Vancouver hadden we heerlijk zomers weer, maar daarna konden de t-shirts en korte broeken definitief de koffer in. We hebben geen droge dag meer gehad en de temperatuur kwam niet meer boven de 10 graden uit. Op het laatst hadden we zelfs sneeuw (half september). Maar, en dat is het goede nieuws, het maakte voor ons plezier eigenlijk helemaal niets uit! Ook met slecht weer is Canada heel mooi! Is er dan niets, dat niet goed was? Mwah, eigenlijk niet. Het eten is niet heel bijzonder, zeker buiten Vancouver niet en de afstanden zijn natuurlijk erg groot. Maar als je dat weet en je stelt je daarop in, dan staat niets een mooie vakantie in de weg!

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Noord-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op