Noord-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Groot en uitgestrekt. Termen die passen bij zowel de Verenigde Staten, Canada als Groenland. Het meest noordelijke gedeelte van het continent Amerika heeft een ongekende omvang en leent zich voor fantastische roadtrips door eindeloze natuur en ’s werelds mooiste nationale parken. Noord-Amerika voelt aan als een ‘veilige’ reisbestemming: de maatstaven zijn er westers en om tropische ziektes of slechte hygiëne hoef je je geen zorgen te maken.

Best beoordeelde landen
in Noord-Amerika

Op basis van 1089 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Canada

CanadaCanada- 8,2

“De plek bij uitstek voor natuurliefhebbers”

Sylvia van der Steen

Lees 48 Canada ervaringen

Amerika

AmerikaAmerika- 8,1

“Roadtrip met een boel hoogtepunten”

Heleen Lamm

Lees 157 Amerika ervaringen

Laatste Noord-Amerika ervaringen

“Een beetje Europa in de VS”

Boston -
door Mandy
“Als je niet weet waar Boston ligt, dan zou je bijna denken dat het in Europa ligt. Niet zo 'over de top' als bijvoorbeeld New York en vooral heel gemoedelijk. Tip; kijk of je een fiets kunt huren en ga walvissen spotten op de oceaan. Openbaar vervoer is hier heel makkelijk, ze hebben gekleurde lijnen op de wegen die leiden naar een metrolijn.

“Hier kun je je dagen vermaken”

San Francisco -
door Charlotte Verboom
“Wat een heerlijke stad! Groot, maar het voelt veel minder massaal aan dan New York en LA. Onze hoogtepunten in SF: uiteraard Alcatraz (boek op tijd) en een dag rondfietsen. Met de fiets kun je snel en flexibel veel van de stad zien. Je kunt zelfs de Golden Gate Bridge over fietsen en dan lekker bijkomen in Sausolito. Mijn tip: download (of vraag bij je fietsverhuurder) vooraf even een plattegrondje met fietsroutes, want let wel: dat fietsen is op sommige stukken behoorlijk heftig. Omhoog is soms niet te doen, naar beneden soms ook zo steil dat ik toch maar ben gaan lopen ;-) Qua accommodatie kan ik je echt een hotel op of bij Powell Street adviseren. Lekker centraal! Wij verbleven in Herbert Hotel. Beetje verouderd maar qua ligging perfect. Begin of eindig je je rondreis in SF? Huur je auto dan pas bij vertrek uit de stad of lever 'm in bij aankomst. Parkeren in SF is ECHT afschuwelijk duur en je gebruikt je auto toch niet. Alamo heeft een kantoor midden in het centrum en one-way fees gelden niet in Californie.

“Heel erg mooi, maar...”

Hawaii -
door Charlotte Verboom
“Onze vakantie naar Hawaii (april 2019) was geweldig. We waren er 3 weken, op Oahu, Kauai en Big Island. Big Island was bij ons favoriet: groot en divers. Mooie natuur, Volcanoes NP was geweldig en de stranden heerlijk. Ook Kauai is natuurlijk schitterend, maar omdat het zo klein en extreem rustig was vonden wij het op den duur wat saai. Oahu is een twijfelgeval: Honolulu is een "gewone" Amerikaanse stad. Niet zoals ik Hawaii had verwacht. Het noorden was echter wel prachtig, met mooie grillige kustlijnen en een relaxte vibe. Hoewel ik de vakantie -nogmaals- heerlijk vond en Hawaii prachtig, zou ik niet nog eens terugkeren. Ik vond de reis echt extreem lang en het tijdsverschil van 12 uur heel pittig. Maar bovenal heb ik niet het idee dat ik écht unieke dingen heb gezien. Het extreme "wow-gevoel" bleef bizar genoeg uit. Daarnaast is Hawaii erg duur, dat speelt wellicht ook mee. Ga jij naar Hawaii? Ik zou je aanraden lekker voldoende tijd op Big Island te nemen: paar nachtjes west en paar nachtjes oost. Sla Kauai niet over, Oahu overslaan kan wel. Ben je wel op Oahu? Huur dan zeker een dagje een auto en rijd lekker rond. Veel plezier!

“Geweldig en prachtig land”

Amerika Amerika - 8,4 door Charlotte Verboom
“De VS kun je eigenlijk niet in 1 review beschrijven. Dit land is zo gigantisch groot en zo gevarieerd! Er is voor ieder wat wils en ik vind het heerlijk om naar de VS te reizen. Het is er lekker Westers, je kunt alles krijgen wat je in NL gewend bent, je bent veel minder een "lopende portemonnee" dan in Azie en het land heeft zulke prachtige plekken. Ik wil nog veel meer ontdekken. Mijn absolute nr 1 was onze rondreis West Amerika: vooral Arizona, Nevada en Utah waren bizar. Zo anders dan ik ooit had gezien! Ook Hawaii was prachtig. Florida was weer heel anders, lekkere temperatuur maar veel minder mooie natuur. New York was een geweldige plek om te zijn en moet je ooit eens gezien hebben. Kortom: als je er nog nooit in de VS bent geweest, ga dan zeker eens en laat je overtuigen! Er zit vast iets van je gading bij.

“Moeite waard! ”

Washington D.C. -
door Fabienne Ceyhan- de Weijer
“Washington DC heeft mij aangenaam verrast. Met name het park met alle memorial monumenten is zeer indrukwekkend. De beste tip die ik kan geven is het huren van een fiets en de buitenwijken in te gaan! De stad is veel rustiger als NYC of Philadelphia en leent zich hartstikke goed om je per fiets voort te bewegen. Op die manier krijg je een beter beeld van de stad en alle verschillende wijken die er zijn. Het Pentagon viel tegen, daar je weinig kunt zien.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Noord-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op