Oceanië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Veel verder van huis dan Oceanië kom je vanuit Nederland niet. Oceanië is de collectieve naam voor een groot aantal eilanden in de Grote of Stille Oceaan, waartoe in ruimer perspectief ook Nieuw-Zeeland, Australië en Papoea-Nieuw-Guinea worden gerekend. De individuele onderdelen roepen echter meer indrukken op dan de som ervan: reizen doe je naar Australië of Nieuw-Zeeland, of naar het tropische Frans-Polynesië of de Cookeilanden, niet perse ‘naar Oceanië’.

Best beoordeelde landen
in Oceanië

Op basis van 794 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Frans-Polynesië

Frans-PolynesiëFrans-Polynesië- 9,1

“Paradijslijke eilanden & authentieke bevolking”

Andrea Peters

Lees 3 Frans-Polynesië ervaringen

Australië

AustraliëAustralië- 8,7

“Mooiste land ter wereld, immense variatie”

Heleen Lamm

Lees 122 Australië ervaringen

Laatste Oceanië ervaringen

“geweldige ervaring”

Australië Australië - 5,6 door Economical Freight
“It's a really awesome experience for me. thank you so much. We loved our guide. He was very helpful and tried to meet all of our needs. Finding a place to buy wine was a challenge, but he did it! The only negative of the trip is that there is a lot of driving - sometimes a whole day over very rough roads. https://e-visumdirect.nl/

“fijne stad, ferry nemen!”

Sydney -
door Willemijn Buijn
“Hele relaxte veilige stad. Neem vooral de Ferries! Verkoelend en zo kom je nog eens ergens anders. De beroemde stranden zijn gewoon iets wat je gedaan moet hebben. Openbaar vervoer naar de stranden goed geregeld. Daarna ferry teruggenomen. Bijzonder goed betaalbaar. Want Australie is duur. De wijk in de buurt achter de brug is fijn om doorheen te wandelen. In meerdere wijken gelogeerd, maar Kings Cross is betaalbaar en leuk! Leuke wandeling door leuke buurt naar Woolloomooloo Bay. Rondom Victoriastreet leuke eettentjes en betaalbaar.

“Niet blauw maar prachtig”

Blue Mountains -
door Willemijn Buijn
“Lekker veel toeristen :) Dus zoek net even een uitzichtpunt waar ze niet meer vele bussen zijn. Rij gewoon even door. Het visitercentrum is wel leuk om te doen. Kabelbaan ook. Je kan er heerlijk wandelen. Dorpje knus en heerlijk klimaat. De rit met de auto was wat saai. Trein schijnt zeer goede optie te zijn, maar auto is daar wel handig als je buiten de gebaande paden wil.

“bizar klimaat”

Melbourne -
door Willemijn Buijn
“Ik vond het heftig dat het in de zomer zo ongelofelijk kon schommelen qua klimaat; temperatuur. Van 20 naar 35 graden in 24 uur. Omgeving van Melbourne is prachtig. Wijntjes en limoncello op een Italiaanse Finca buiten Melbourne was wel heel gaaf, vooral toen en een hele grote groep kangoeroes in de verte voorbij kwamen, door de wijnvelden. De stad is heel toegankelijk en prima te belopen. Persoonlijk zou ik er niet lang blijven.

“geen must wel groots”

Australië Australië - 7,4 door Willemijn Buijn
“Ik vind dat je er geweest moet zijn om je eigen oordeel te vellen. Er zijn mensen die het is tegengevallen en mensen die meteen emigreren. Ik vond het prachtig, gastvrij en mooie ervaring. Maar niet om erheen te emigreren. De hype snap ik niet. De diversiteit en korte afstand naar een ander land is er niet.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Oceanië

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op