Oceanië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Veel verder van huis dan Oceanië kom je vanuit Nederland niet. Oceanië is de collectieve naam voor een groot aantal eilanden in de Grote of Stille Oceaan, waartoe in ruimer perspectief ook Nieuw-Zeeland, Australië en Papoea-Nieuw-Guinea worden gerekend. De individuele onderdelen roepen echter meer indrukken op dan de som ervan: reizen doe je naar Australië of Nieuw-Zeeland, of naar het tropische Frans-Polynesië of de Cookeilanden, niet perse ‘naar Oceanië’.

Best beoordeelde landen
in Oceanië

Op basis van 629 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Frans-Polynesië

Frans-PolynesiëFrans-Polynesië- 9,1

“Paradijslijke eilanden & authentieke bevolking”

Andrea Peters

Lees 3 Frans-Polynesië ervaringen

Australië

AustraliëAustralië- 8,8

“Mooiste land ter wereld, immense variatie”

Heleen Lamm

Lees 98 Australië ervaringen

Laatste Oceanië ervaringen

“Perth”

Perth -
door WimandTruus Van de Pol
“geweldige stad en veel te zien, ga er zeker terug voor een langere tijd, waren nu maar 4 dagen geweest. perth zoo was echt heel erg mooi en groot, onderweg de route in het park kan je jouw flesje vullen met water uit de vele drink fontein .de bell tower bezocht met gids ,wat ontzettend gaaf was we kregen een heuse bell diploma :) De fremente markt was ook interessant met de vele bijzondere winkeltjes en eet kraampjes. verder de preson gevangenis bezocht met gids en deze was heel goed, terwijl deze zijn laatste dag voor zijn pensioen was. Als laatste de haven bezocht waar onze mini batavia in de haven ligt ,als laatste nog lekker gewandeld en gegeten op het mooie terras in de haven.kortom perth is geweldig

“Nieuw-Zeeland”

Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland - 9,4 door Stefan Poel
“Nieuw Zeeland: het land met de mooiste natuur. Ieder uur rijd je weer in een andere wereld met persoonlijk als hoogtepunten: tongariro, Hooker Valley track, Milford Sound & Wahariki beach. Vond het persoonlijk een fijne tijd om in september te reizen weinig andere toeristen en dan komt dit land nog beter tot zijn recht. Huur een camper, begin met rijden en geniet!

“Perth”

Perth -
door Monique Ligthart
“Ik heb 6 maanden in Perth gewoond en vind het echt een fijne stad. Het is een hele grote stad (vanaf de noordelijkste suburb naar de zuidelijkste is net zo ver als Den Helder naar Den Haag). Doordat ik de stad heb leren kennen als "inwoner" ben ik echt van deze stad gaan houden. Het centrum zelf is niet fantastisch, maar Elizabeth Quay, bij de Swan River is erg leuk om een terrasje te pakken. Kings Park is ook zeker een bezoek waard, vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad (en in de avond met alle lichtjes). Fremantle is gezellig en altijd een leuk barretje te vinden. De stranden rondom Perth zijn geweldig. Cottesloe Beach, Scarborough Beach en de stranden bij North Fremantle zijn mijn favorieten. Bezoek zeker Rottnest Island, leuk om te fietsen en snorkelen en de stranden zijn fantastisch met helder water. Ik heb er ook gedoken (scuba diving). Buiten Perth vind je de Pinnacles, zeker een bezoek waard. En ten zuiden van Perth ligt Margaret River wat ook heel mooi is: mooie natuur, stranden en lekkere wijnen. Ik ben ook bij de Wave Rock geweest, maar dat is (8 uur retour) te ver rijden voor een bezoek (is het niet waard). Het OV in Perth is super goed geregeld, er zijn een aantal trein routes en heel veel busroutes.

“Mooie ervaring”

Rotorua -
door Annet De Reiziger
“De laatste nachten van 6 maanden nieuw zealand hier verbleven. Ga een dagje ontspannen in de warmwaterbronnen en bezoek savonds een show incl bbq. Je kan ook overdag een dorp bezoeken die een geiser heeft, hier wonen nog mensen maar is open voor toerisme.

“" Een stukje heel oud op een oud continent"”

West-Australië -
door Peter Buster
“Op zoek naar "stromatolieten" in de voetsporen van mijn groot idool David Attenborough. We kwamen aan Hamelin pool waar je een aantal leuke dingen kunt zien. Zo zijn de huizen gebouwd van blokken schelpen. Stromatolieten, de oudste beestjes op aarde en het eerste telegraafstation in West-Australië. Op de camping (Hamelin Telegraph Station) is het allemaal heel basic maar wild-life tot in je tent ! Papegaaien, slangen, spinnen en emoes. Prachtig stukje Australië met een van de mooiste stranden die ik ooit gezien heb. Een strand wat bestaat uit een soort schelpjes, shell beach. Wie wil daar nou niet blijven....

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Oceanië

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op