Oceanië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Veel verder van huis dan Oceanië kom je vanuit Nederland niet. Oceanië is de collectieve naam voor een groot aantal eilanden in de Grote of Stille Oceaan, waartoe in ruimer perspectief ook Nieuw-Zeeland, Australië en Papoea-Nieuw-Guinea worden gerekend. De individuele onderdelen roepen echter meer indrukken op dan de som ervan: reizen doe je naar Australië of Nieuw-Zeeland, of naar het tropische Frans-Polynesië of de Cookeilanden, niet perse ‘naar Oceanië’.

Best beoordeelde landen
in Oceanië

Op basis van 628 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Frans-Polynesië

Frans-PolynesiëFrans-Polynesië- 9,1

“Paradijslijke eilanden & authentieke bevolking”

Andrea Peters

Lees 3 Frans-Polynesië ervaringen

Australië

AustraliëAustralië- 8,8

“Mooiste land ter wereld, immense variatie”

Heleen Lamm

Lees 98 Australië ervaringen

Laatste Oceanië ervaringen

“Nieuw-Zeeland”

Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland - 9,4 door Stefan Poel
“Nieuw Zeeland: het land met de mooiste natuur. Ieder uur rijd je weer in een andere wereld met persoonlijk als hoogtepunten: tongariro, Hooker Valley track, Milford Sound & Wahariki beach. Vond het persoonlijk een fijne tijd om in september te reizen weinig andere toeristen en dan komt dit land nog beter tot zijn recht. Huur een camper, begin met rijden en geniet!

“Perth”

Perth -
door Monique Ligthart
“Ik heb 6 maanden in Perth gewoond en vind het echt een fijne stad. Het is een hele grote stad (vanaf de noordelijkste suburb naar de zuidelijkste is net zo ver als Den Helder naar Den Haag). Doordat ik de stad heb leren kennen als "inwoner" ben ik echt van deze stad gaan houden. Het centrum zelf is niet fantastisch, maar Elizabeth Quay, bij de Swan River is erg leuk om een terrasje te pakken. Kings Park is ook zeker een bezoek waard, vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad (en in de avond met alle lichtjes). Fremantle is gezellig en altijd een leuk barretje te vinden. De stranden rondom Perth zijn geweldig. Cottesloe Beach, Scarborough Beach en de stranden bij North Fremantle zijn mijn favorieten. Bezoek zeker Rottnest Island, leuk om te fietsen en snorkelen en de stranden zijn fantastisch met helder water. Ik heb er ook gedoken (scuba diving). Buiten Perth vind je de Pinnacles, zeker een bezoek waard. En ten zuiden van Perth ligt Margaret River wat ook heel mooi is: mooie natuur, stranden en lekkere wijnen. Ik ben ook bij de Wave Rock geweest, maar dat is (8 uur retour) te ver rijden voor een bezoek (is het niet waard). Het OV in Perth is super goed geregeld, er zijn een aantal trein routes en heel veel busroutes.

“Mooie ervaring”

Rotorua -
door Annet De Reiziger
“De laatste nachten van 6 maanden nieuw zealand hier verbleven. Ga een dagje ontspannen in de warmwaterbronnen en bezoek savonds een show incl bbq. Je kan ook overdag een dorp bezoeken die een geiser heeft, hier wonen nog mensen maar is open voor toerisme.

“" Een stukje heel oud op een oud continent"”

West-Australië -
door Peter Buster
“Op zoek naar "stromatolieten" in de voetsporen van mijn groot idool David Attenborough. We kwamen aan Hamelin pool waar je een aantal leuke dingen kunt zien. Zo zijn de huizen gebouwd van blokken schelpen. Stromatolieten, de oudste beestjes op aarde en het eerste telegraafstation in West-Australië. Op de camping (Hamelin Telegraph Station) is het allemaal heel basic maar wild-life tot in je tent ! Papegaaien, slangen, spinnen en emoes. Prachtig stukje Australië met een van de mooiste stranden die ik ooit gezien heb. Een strand wat bestaat uit een soort schelpjes, shell beach. Wie wil daar nou niet blijven....

“"Een groot avontuur !!"”

The Kimberley -
door Peter Buster
“Over de Gibb River Road rijden is één groot avontuur. Begin er zonder 4WD niet aan. En zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt. Vraag voordat je de Gibb River Road wilt gaan rijden, altijd eerst toestemming aan het auto- of camperverhuurbedrijf om toestemming (“good to go”). Het verhuurbedrijf checkt, als je belt dat je die weg wilt gaan afrijden, de toestand van de weg. In het natte seizoen is de weg namelijk onbegaanbaar. De weg begint in Derby en loopt door tot Kununurra, intotaal 900 km. Grotendeels onverhard en veel tegenliggers zul je niet zien. Wij zijn na een relatief klein stuk Gibb River Rd. via Windjana Gorge & Tunnel Creek NP naar de plaats Fitzroy Crossing aan de Great Northern Highway gereden, dus weg van de Gibb River Road, vanwege een lekke band. Zonder nog een reserveband moet je niet verder op de Gibb River Road gaan. Met een nieuwe reserveband zijn we naar Purnululu NP gegaan, ook alleen bereikbaar met een 4WD. Maar fantastisch om te bezoeken. We hadden dat niet willen missen!

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Oceanië

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op