Op reis naar Oceanië - reiservaringen, tips & mooiste landen

Oceanië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Veel verder van huis dan Oceanië kom je vanuit Nederland niet. Oceanië is de collectieve naam voor een groot aantal eilanden in de Grote of Stille Oceaan, waartoe in ruimer perspectief ook Nieuw-Zeeland, Australië en Papoea-Nieuw-Guinea worden gerekend. De individuele onderdelen roepen echter meer indrukken op dan de som ervan: reizen doe je naar Australië of Nieuw-Zeeland, of naar het tropische Frans-Polynesië of de Cookeilanden, niet perse ‘naar Oceanië’.

Best beoordeelde landen
in Oceanië

Op basis van 160 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Frans-Polynesië

Frans-PolynesiëFrans-Polynesië- 9,1

“Paradijslijke eilanden & authentieke bevolking”

Andrea Peters

Lees 3 Frans-Polynesië ervaringen

Australië

AustraliëAustralië- 8,9

“Mooiste land ter wereld, immense variatie”

Heleen Lamm

Lees 45 Australië ervaringen

Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland- 8,6

“Het land van uitersten en extremen!”

Marije Mulder

Lees 27 Nieuw-Zeeland ervaringen

Laatste Oceanië ervaringen

“Darwin”

Oostkust Australië -
door Max Gerrits
“Darwin is de plaats waar veel backpackers die eerst in Azië zijn geweest aan hun reis door Australië beginnen. Vanaf Bali is het slechts drie uurtjes vliegen. In Darwin zelf is erg weinig te doen. Er zijn wat hostels die ingesteld zijn op feestende jongeren, een paar winkels, restaurantjes. Maar echt sfeervol is het niet te noemen. Extreem duur daarentegen wel. Als backpacker kun je hier maar het beste snel op zoek gaan naar een baan want vermaken zul je je hier niet lang en je geld verdampt waar je bijstaat.

“Een oke stad”

Melbourne -
door Minke Smits
“Melbourne is een prima stad voor een dagje geen natuur (wat natuurlijk het grootste gedeelte van Australië wel is). Er staan enkele mooie gebouwen en grappige kunstwerken in de stad verspreidt en je kunt er gezellig op een terrassje in de zon zitten.

“City of Adrenaline”

Queenstown -
door Minke Smits
“Queenstown is een heel erg toeristisch stadje waar je naar toe gaat als je van extreme activiteiten houdt. Het verblijven hier was duurder t.o.v. de rest van het land, vandaar dat wij een paar kilometer buiten Queenstown op een camping zijn verbleven, waar de prijs wel weer normaal was.

“Apart en hoofdpijn”

Rotorua -
door Minke Smits
“Het bezoeken van Rotorua is een hele bijzondere ervaring. Het is erg gek om op veel plaatsen het zwavel te zien borrelen en door een klein park middenin het plaatsje te lopen waar een rotte eieren lucht hangt. Apart om te zien en zeker niet willen missen, maar we gingen wel met een erge hoofdpijn er weer weg. Door de hoge entreeprijs hebben we ervoor gekozen niet het grote park te bezoeken met veel vulkanische activiteit en geisers. Het pleintje met Maori gebouwen was erg leuk om eens van dichtbij te zien. Hele bijzondere houtsnijdkunsten en mooie kleuren.

“Abel Tasman van bovenaf”

Abel Tasman National Park -
door Minke Smits
“Een super gave activiteit in het Abel Tasman National Park, of eigenlijk boven het Abel Tasman National Park is het maken van een skydive. Vanaf een kilometer of 4 spring je uit het vliegtuigje en maak je eerst een vrije val tot dat de parachute open gaat. Fantastisch om het nationale park vanaf boven te zien, en ook super gaaf om te doen!

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Oceanië

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op