Op reis naar Oceanië - reiservaringen, tips & mooiste landen

Oceanië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Veel verder van huis dan Oceanië kom je vanuit Nederland niet. Oceanië is de collectieve naam voor een groot aantal eilanden in de Grote of Stille Oceaan, waartoe in ruimer perspectief ook Nieuw-Zeeland, Australië en Papoea-Nieuw-Guinea worden gerekend. De individuele onderdelen roepen echter meer indrukken op dan de som ervan: reizen doe je naar Australië of Nieuw-Zeeland, of naar het tropische Frans-Polynesië of de Cookeilanden, niet perse ‘naar Oceanië’.

Best beoordeelde landen
in Oceanië

Op basis van 644 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Frans-Polynesië

Frans-PolynesiëFrans-Polynesië- 9,1

“Paradijslijke eilanden & authentieke bevolking”

Andrea Peters

Lees 3 Frans-Polynesië ervaringen

Australië

AustraliëAustralië- 8,8

“Mooiste land ter wereld, immense variatie”

Heleen Lamm

Lees 100 Australië ervaringen

Laatste Oceanië ervaringen

“Mooie ervaring”

Rotorua -
door Annet De Reiziger
“De laatste nachten van 6 maanden nieuw zealand hier verbleven. Ga een dagje ontspannen in de warmwaterbronnen en bezoek savonds een show incl bbq. Je kan ook overdag een dorp bezoeken die een geiser heeft, hier wonen nog mensen maar is open voor toerisme.

“" Een stukje heel oud op een oud continent"”

West-Australië -
door Peter Buster
“Op zoek naar "stromatolieten" in de voetsporen van mijn groot idool David Attenborough. We kwamen aan Hamelin pool waar je een aantal leuke dingen kunt zien. Zo zijn de huizen gebouwd van blokken schelpen. Stromatolieten, de oudste beestjes op aarde en het eerste telegraafstation in West-Australië. Op de camping (Hamelin Telegraph Station) is het allemaal heel basic maar wild-life tot in je tent ! Papegaaien, slangen, spinnen en emoes. Prachtig stukje Australië met een van de mooiste stranden die ik ooit gezien heb. Een strand wat bestaat uit een soort schelpjes, shell beach. Wie wil daar nou niet blijven....

“"Een groot avontuur !!"”

The Kimberley -
door Peter Buster
“Over de Gibb River Road rijden is één groot avontuur. Begin er zonder 4WD niet aan. En zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt. Vraag voordat je de Gibb River Road wilt gaan rijden, altijd eerst toestemming aan het auto- of camperverhuurbedrijf om toestemming (“good to go”). Het verhuurbedrijf checkt, als je belt dat je die weg wilt gaan afrijden, de toestand van de weg. In het natte seizoen is de weg namelijk onbegaanbaar. De weg begint in Derby en loopt door tot Kununurra, intotaal 900 km. Grotendeels onverhard en veel tegenliggers zul je niet zien. Wij zijn na een relatief klein stuk Gibb River Rd. via Windjana Gorge & Tunnel Creek NP naar de plaats Fitzroy Crossing aan de Great Northern Highway gereden, dus weg van de Gibb River Road, vanwege een lekke band. Zonder nog een reserveband moet je niet verder op de Gibb River Road gaan. Met een nieuwe reserveband zijn we naar Purnululu NP gegaan, ook alleen bereikbaar met een 4WD. Maar fantastisch om te bezoeken. We hadden dat niet willen missen!

“Geweldige Stad”

Melbourne -
door Deborah
“Ik verbleef 3 maanden in Melbourne voor werk. In het weekend maakte we vaak dagtrps die als je niet zelf rijd, prima te doen zijn met georganiseerde bustours. Via visitvictoria kun je verschillende day trips boeken. Op 1 van de dagen hebben we Great ocean road tour gedaan. Het leuke is dat je dan overal onderweg stopt, waaronder bij parken met Koala’s en kangaroes. Tevens hebben we een helikoptervlucht over de 12 apostles gemaakt. Indien je kaartjes kunt krijgen is een Australian Footy (Australisch voetbal) wedstrijd ook zeker leuk.

“Fantastisch Sydney”

Sydney -
door Deborah
“The Bridgeclimb over de brug in Sydney is echt fantastisch. Wees wel voorbereid op nog zeker 3dagen spierpijn de dagen erna maar dat was het waard. Echt een super ervaring. Ondanks mijn lichte hoogtevrees had ik er daar totaal geen last van. De treden zijn best breed en je bent zo onder de indruk van wat je ziet dat ik er in ieder geval geen last van had. Tevens een whale watching tour geboekt. Heel erg mooi om walvissen in het echt te zien.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Oceanië

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op