Oceanië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Veel verder van huis dan Oceanië kom je vanuit Nederland niet. Oceanië is de collectieve naam voor een groot aantal eilanden in de Grote of Stille Oceaan, waartoe in ruimer perspectief ook Nieuw-Zeeland, Australië en Papoea-Nieuw-Guinea worden gerekend. De individuele onderdelen roepen echter meer indrukken op dan de som ervan: reizen doe je naar Australië of Nieuw-Zeeland, of naar het tropische Frans-Polynesië of de Cookeilanden, niet perse ‘naar Oceanië’.

Best beoordeelde landen
in Oceanië

Op basis van 789 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Frans-Polynesië

Frans-PolynesiëFrans-Polynesië- 9,1

“Paradijslijke eilanden & authentieke bevolking”

Andrea Peters

Lees 3 Frans-Polynesië ervaringen

Australië

AustraliëAustralië- 8,7

“Mooiste land ter wereld, immense variatie”

Heleen Lamm

Lees 120 Australië ervaringen

Laatste Oceanië ervaringen

“Agincourt Reef; mooi stukje reef van het GBR”

Duiken in Australië -
door Mandy
“We wilden heel graag gaan duiken in Australië. Het was een zoektocht om een tour te boeken die niet alledaags is, maar met het Agincourt reef vanuit Port Douglas hadden we iets gevonden waar niet de mensenmassa naar toe ging (dat was meer vanuit Cairns). Ik hoop zo dat het nog een beetje zo blijft, maar met alle Aziaten die denken dat ze koraal prima kunnen aanraken, heb ik er een hard hoofd in. Probeer alsjeblieft het Great Barrier Reef met respect te behandelen!

“Ultieme gevoel van vrijheid ”

West-Australië -
door Fabienne Ceyhan- de Weijer
“Met een campervan zijn mijn man en ik de westkust van Australie afgegaan. Deze vakantie was het ultieme gevoel van vrijheid. Voor soms honderden kilometers kwamen we niemand tegen (behalve dieren) en baan je je door de uitgestrektheid van het land. De natuur is zeer afwisselend en divers, waardoor je je ogen uit blijft kijken. Met name Coral Bay (whalesharks en leuke beachtown), Kalbarri en the Pinnacles hebben indruk gemaakt. Geweldige ervaring!

“Super maar prijzig”

Queenstown -
door Joyce Sinnaeve
“De beste stad van Niuw zeeland, bruisend, hip en vol met activiteiten. Alleen spijtig genoeg zijn al deze activiteiten wat aan de dure kant (tip; de website bookme geeft altijd kortingen op de activiteiten), De stad zelf is voornamelijk bars- restaurant en winkels. Wij sliepen in een DOC camping aan een meer wat zeker de moeite en 13 nzd waard was op 10 min rijden van de stad. De lekkerste hamburgers in NZ (fergburger) zeker doen!

“Adembenemend”

West-Australië -
door Joyce Sinnaeve
“Het mooiste deel van Australie als je voor natuur komt. Het is een lange route van perth naar darwin, maar je komt van de ene indrukwekkende (onverwachte) plek in de andere terecht. Enigste minpunt: eigen vervoer is noodzakelijk, met het openbaar vervoer kom je er niet. Mijn drie hoogtepunten: ningaloo - prachtige stranden, onderwaterwereld is waaw karajini: rotsen beklimmer, doorheen watervallen springen in natuurlijke meren, de avonturier kan je hier echt loslaten El questro: adembenemende rotsformaties Maar er is veel meer natuurlijk!! 4 weken is een minimum om alles te kunnen bezichtigen en een 4wd is aan te raden ( heb je nodig voor ongeveer de helft van de NP)

“jonge stad met voor ieder wat wils”

Melbourne -
door Joyce Sinnaeve
“In Melbourne vind je alles, voor een strand ga je naar ST. Kilda, voor de natuur naar Wilsons promontory, voor cultuur ben je in de stad aan het juiste adres. Overal rondom de stad vind je pop up bars en er is een echte koffie en brunch cultuur onder de jonge mensen. Melboune verveelt je geen minuut, van live concerten tot eet festijnen, altijd wordt er wel iets georganiseerd.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Oceanië

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op