Op reis naar Oceanië - reiservaringen, tips & mooiste landen

Oceanië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Veel verder van huis dan Oceanië kom je vanuit Nederland niet. Oceanië is de collectieve naam voor een groot aantal eilanden in de Grote of Stille Oceaan, waartoe in ruimer perspectief ook Nieuw-Zeeland, Australië en Papoea-Nieuw-Guinea worden gerekend. De individuele onderdelen roepen echter meer indrukken op dan de som ervan: reizen doe je naar Australië of Nieuw-Zeeland, of naar het tropische Frans-Polynesië of de Cookeilanden, niet perse ‘naar Oceanië’.

Best beoordeelde landen
in Oceanië

Op basis van 200 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Frans-Polynesië

Frans-PolynesiëFrans-Polynesië- 9,1

“Paradijslijke eilanden & authentieke bevolking”

Andrea Peters

Lees 3 Frans-Polynesië ervaringen

Australië

AustraliëAustralië- 8,9

“Mooiste land ter wereld, immense variatie”

Heleen Lamm

Lees 48 Australië ervaringen

Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland- 8,6

“Het land van uitersten en extremen!”

Marije Mulder

Lees 30 Nieuw-Zeeland ervaringen

Laatste Oceanië ervaringen

“Fantastische route”

Great Ocean Road -
door Daantje28
“Een van de mooiste kustroutes ter wereld, de route zelf ligt vast dus het belangrijkste advies is eigenlijk; neem de tijd zodat je tussendoor ook kunt stoppen bij de mooie uitkijkpunten of gewoon om even te gaan genieten op een van de mooie stranden.

“Sydney: relaxte wereldstad”

Sydney -
door Gabi Bertram
“Een heerlijke relaxte wereldstad met een prima sfeer. Wat een gevoel om het Opera house in het echt te zien! Als je avontuurlijk bent, boek dan een bridge climb op de Harbour Bridge en geniet van een geweldig 360 graden panorama. Openbaar vervoer is hier prima gereld zowel in de stad als via de ferry's of de gele taxi boten. Bondi Beach en Manley is een bezoek waard, net als de Taronga Zoo vanwaar je een prachtig gezicht op de skyline van de stad hebt. Aan restaurantjes, kleine winkeltjes en marktjes geen gebrek en de parken waren ook heel mooi..... vooral met de vele kakatoes. Ons hotelletje lag in de wijk Paddington, een verrassende wijk met mooie huizen met smeedijzeren balkonnetjes.

“Whitsundays ”

Whitsunday eilanden -
door Rene H
“Helaas waren wij er net na een orkaan en was er veel groen weg. Toch is het strand nog steeds erg mooi, zonder zonnebril doet het bijna pijn aan je ogen. Voor het zwemmen moet je (toen wij er waren iig) een dik pak aan, tegen de kwallen. Bij een bezoek aan Australië mag je dit eigenlijk niet missen!

“Fantastisch ”

Fraser Island -
door Rene H
“Fraser Island is geweldig. Geen wegen, een groot zandeiland. Af en toe kom je een Dingo tegen, s avonds zie je overal sterren. Lake Mackenzie is prachtig en de weg er naar toe is ook erg leuk. Je hebt een 4x4 nodig om hier te rijden dus veel mensen boeken een tour.

“Relaxte stad ”

Cairns -
door Rene H
“Cairns is wel leuk voor even. Relaxen bij de Esplanade, een groot zwembad in de stad. Wel fijn om hier tijd door te brengen. Ook kan je vanuit Cairns starten met trips naar bijvoorbeeld Great Barrier Reef. Zeker zou ik ook Daintree park aanraden. Wel een stukje rijden, maar dat is alles in Australië.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Oceanië

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op