Het Midden-Oosten - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Het Midden-Oosten is geen officieel werelddeel, maar een historische en politieke regio van Afrika-Eurazië. Het gebied is niet precies bepaald, maar meestal worden de landen in Zuidwest-Azië en delen van Noord-Afrika bedoeld. De regio fascineert reizigers al decennialang. Uitgestrekte woestijnen, eeuwenoude cultuurschatten en majestueuze ruïnes. Levendige souks, theehuizen vol schakende mannen en de geur van koriander en saffraan. Het Midden-Oosten is mysterieus en exotisch. Maar ook onrustig en ruw. En niet altijd even toegankelijk voor de reiziger. Maar wie ertoe doordringt, is een rijker mens.

Best beoordeelde landen
in het Midden-Oosten

Op basis van 201 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Iran

IranIran- 8,4

“Een gastvrij sprookje”

Tess

Lees 13 Iran ervaringen

Oman

OmanOman- 8,3

“Het echte Arabische 1001 nachten gevoel”

Marjolein Odekerken

Lees 13 Oman ervaringen

Jordanië

JordaniëJordanië- 8,1

“Sprookjesachtige ruïnes in een woestijnlandschap”

Jens Cox

Lees 32 Jordanië ervaringen

Laatste Midden-Oosten ervaringen

“Groot contrast, prachtige stad”

Dubai -
door Marinus
“26-11-2017 - 01-12-2017 Burj Khalifa, Dubai mall, global village, garden glow en palmeiland. Allemaal fantastisch en wonderschoon. Het een nog niet indrukwekkender dan het ander. De goud en specerijenmarkt (souks) zijn leuk, erg druk. Een tochtje over de Creek en vooral het bezoek aan het Dubaimuseum en eten in de tentjes ver weg van het bruisende centrum hebben de meeste indruk achtergelaten. Dubai moet je een keer hebben bezocht. De temeperaruur was met goed 30 graden nog een beetje aan de hoge kant.

“Het meest verrassende land ooit”

Iran Iran - 8,3 door Leo van Straten
“Iran is een land dat me super verrast heeft. Voor vertrek de bekende verhalen: ga niet, gevaarlijk, alleen maar zand etc. En wat was het anders, inmiddels al besloten voor de 3e en 4e keer te gaan. In dit land dat zo groot is en zo veel te bieden heeft, heb ik veel vrienden gemaakt. Die ga ik opzoeken en tevens de nog door mij niet bezochte delen van Iran bezoeken.

“uniek op de wereld”

Petra -
door sammy tempels
“Petra is geweldig en een plek die een onvergetelijke indruk achter laat. Het begint al met de wandeling door de siq. Een smalle kloof dwars door het gebergte met hoge wanden en soms maar 2 meter breed. Hier neem je al de eerste foto's en dan heb je Petra nog niet eens bereikt. En dan op het einde, net wanneer je begint te denken dat deze spleet nooit zal stoppen zie je achter de laatste bocht de "schatkamer" opduiken, het beroemdste beeld van Petra. Machtig mooi en imposant, ondanks de drukte en de verkopers en zogenaamde gidsen. Maar Petra is veel meer dan de schatkamer alleen. Bereid je voor op een zware dag, veel stappen en heet! Rechts van de schatkamer ga je de bocht achter en even verder krijg je pas echt een beeld van wat ooit deze rijke machtige stad moest geweest zijn. Links zie je het theater en verderop aan de rechterkant zie je de ongelooflijk mooie koningsgraven. Je kan de klim naar de koningsgraven naar boven maken maar de eerlijkheid gebied me om te zeggen dat ze van op afstand het mooist zijn. Volg de vroegere hoofdweg voorbij de oude romeinse tempel en aan het (veel te dure) restaurant begint het. Een klim van 788 steile trappen brengt je naar het klooster. Weggestoken in de rotswand is dit gebouw minder imposant dan de schatkamer maar de zware klim en de omgeving maken dit echt wel een speciale plek. Na even gerust de hebben kan je dan nog verder klimmen naar één van de "best view points". Hier heb je een indrukwekkend beeld op het begin van de Arab Dessert. Nog één tip: wanneer je de kans hebt is het ideaal om bij aankomst in Petra eerst "Petra by night" te doen. Op Maandag, Dinsdag en Donderdag wordt de siq en de schatkamer verlicht door honderden lichtjes. De magie van deze plek komt dan volledig tot zijn recht. Een oude man verteld verhalen en de religieuze muziek op de achtergrond zorgen ervoor dan geen enkele toerist beweegt of iets zegt. Later wordt de schatkamer dan volop in de spotlights gezet en zie je dit wereldwonder in verschillende kleuren voor de eerste keer goed. De dag erna kan je dan bij daglicht de volledige stad verkennen maar om werkelijk alles te zien moet je op minimum 2 dagen rekenen.

“mooie weg door een prachtig landschap”

King’s Highway -
door sammy tempels
“De King’s Highway kronkelt door de bergen langs kloven, dorpen en kastelen. Geniet van het overweldigende uitzicht op de Wadi Mujib kloof en maak een stop bij het kruisvaarderskasteel Kerak. De woeste omgeving en de rit naar.......is nog veel mooier dan het kasteel zelf. Deze route van Noord naar Zuid of omgekeerd is de ideale weg om van Amman naar Aqaba te reizen en is veel mooierr dan de saaie Dessert Highway. In ongeveer 3.5 uur leg je deze afstand af (zonder stops).

“"buitenaards" mooi”

Wadi Rum -
door sammy tempels
“Wadi rum staat algemeen bekend als de mooiste woestijn ter wereld.. Niet dat ik al alle woestijnen gezien heb maar ik denk dat dit kan kloppen! Wanneer je hier bent en slaapt in één van de talloze Bedoeinenkampen kan je niet anders dan stil worden en genieten van de on-aardse schoonheid die je overal rondom je ziet. Vlaktes waarin absurde rotsformaties opduiken die ieder uur van de dag een andere kleur krijgen naarmate de zon opschuift. Maak een excursie met een kameel en klim tegen zonsondergang op een rots om daar in alle stilte de woestijn en rotsen hun dieprode kleur te zien krijgen. Onwerkelijk mooi. Je kan je zo voorstellen dat deze plek meermaals gebruikt is in films over ruimtevaart want je bent werkelijk op een andere planeet. S'nachts kan je nks beters doen dan slapen onder een deken op een dunne matras in de open lucht. De stilte, de koelte die er dan hangt en vooral.............de honderden sterren boven je maken dat dit een overnachting is die je niet zal vergeten. Een aanrader op dit gebied is volgens mij het Salman Zwaidh camp. Deftige voorzieningen, super behulpzaam, eerlijke prijzen, lekker eten en vooral....... prachtig gelegen tegen een rotswand. Wadi rum.......een top bestemming!

Deel jouw ervaring!

Alle landen in het Midden-Oosten

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op