Het Midden-Oosten - reiservaringen, tips & mooiste landen

Het Midden-Oosten - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Het Midden-Oosten is geen officieel werelddeel, maar een historische en politieke regio van Afrika-Eurazië. Het gebied is niet precies bepaald, maar meestal worden de landen in Zuidwest-Azië en delen van Noord-Afrika bedoeld. De regio fascineert reizigers al decennialang. Uitgestrekte woestijnen, eeuwenoude cultuurschatten en majestueuze ruïnes. Levendige souks, theehuizen vol schakende mannen en de geur van koriander en saffraan. Het Midden-Oosten is mysterieus en exotisch. Maar ook onrustig en ruw. En niet altijd even toegankelijk voor de reiziger. Maar wie ertoe doordringt, is een rijker mens.

Best beoordeelde landen
in het Midden-Oosten

Op basis van 54 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Oman

OmanOman- 8,3

“Het echte Arabische 1001 nachten gevoel”

Marjolein Odekerken

Lees 7 Oman ervaringen

Jordanië

JordaniëJordanië- 7,9

“Sprookjesachtige ruïnes in een woestijnlandschap”

Jens Cox

Lees 15 Jordanië ervaringen

Laatste Midden-Oosten ervaringen

“Iran prachtig!”

Iran Iran - 9,0 door Marc RAES
“Tweemaal Iran bezocht. Een eerste maal in 2011 (21d in okt-nov) en een tweede maal in 2016 (22d in mei). Prachtig land en heel wat cultuur op te snuiven. De eerste maal in Qom, de op één na heiligste stad, zelfs ontvangen door een hooggeplaatste geestelijke, wat vijf jaar later niet meer lukte. Een stad waar men meerdere dagen nodig heeft om zoveel mogelijk te bezoeken is Isfahan. Op eerste reis geen druppel water in de rivier Zayandeh(Isfahan), we konden er gewoon doorlopen. Andere bezienswaardigheden die men niet mag missen zijn: Persepolis, Shiraz, Yazd, in omgeving Qazvin het Rudhkan fort, Matin Abad (eco kamp) met in zijn buurt Karshahi castle, Margoon waterval, Abyaneh, Masuleh, enz. Teveel om alles op te noemen. Op onze tweede reis zijn we ook in de omgeving van Chelgerd bij een nomadenstam nl. de Bakhtiari geweest, deze trekken rond met hun kuddes schapen en geiten in het Zagrosgebergte. Puur natuur. Mensen zoeken echt contact , vragen je op de thee en dit overal, bij hen thuis, onderweg bij een pic-nic, op het kerkhof waar ze hun doden wekelijks komen herdenken. Echt een aanrader een reis naar Iran.

“Slapen in de woestijn”

Wadi Rum -
door Inge Hogendorp
“Een geweldige ervaring na een prachtige dag rijden door de woestijn. Na een geweldige zonsondergang gaan we terug naar de tenten. Lekker met elkaar eten en genieten van de omgeving. Dan wordt het tijd om te gaan slapen.

“Wereldwonder”

Petra -
door Inge Hogendorp
“Echt de moeite waard. Petra staat bekend om al zijn mooie uit rotsen gehouwen gebouwen. Voordat je Petra binnen komt Moet je door een kloof. Dit kan ook per paard en wagen, voor mensen die moeite hebben met lopen is het alleen erg zwaar.

“Drijven zonder moeite”

Dode Zee -
door Inge Hogendorp
“Het laagste punt op aarde, de dode zee. Mooie natuur en omgeving, via het strand kan je de zee in. Een hele ervaring want je blijft echt drijven zonder moeite te hoeven doen. Liggend op buik of rug levert leuke foto's op. Je kan je tegen betaling insmeren met modder.

“Veel te zien”

Jordanië Jordanië - 8,8 door Inge Hogendorp
“Mooie reis van een week langs de bekendste bezienswaardigheden van Jordanië. De natuur is niet erg mooi. Ja veel zand en stenen. De bevolking is wel gastvrij en behulpzaam. Als je gevraagd wordt om te komen eten wordt er heel uitgebreid gekookt. Wadi rum en Petra zijn zeker aanraders. Je raakt niet uitgekeken.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in het Midden-Oosten

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op