Het Midden-Oosten - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Het Midden-Oosten is geen officieel werelddeel, maar een historische en politieke regio van Afrika-Eurazië. Het gebied is niet precies bepaald, maar meestal worden de landen in Zuidwest-Azië en delen van Noord-Afrika bedoeld. De regio fascineert reizigers al decennialang. Uitgestrekte woestijnen, eeuwenoude cultuurschatten en majestueuze ruïnes. Levendige souks, theehuizen vol schakende mannen en de geur van koriander en saffraan. Het Midden-Oosten is mysterieus en exotisch. Maar ook onrustig en ruw. En niet altijd even toegankelijk voor de reiziger. Maar wie ertoe doordringt, is een rijker mens.

Best beoordeelde landen
in het Midden-Oosten

Op basis van 204 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Iran

IranIran- 8,4

“Een gastvrij sprookje”

Tess

Lees 13 Iran ervaringen

Oman

OmanOman- 8,3

“Het echte Arabische 1001 nachten gevoel”

Marjolein Odekerken

Lees 13 Oman ervaringen

Jordanië

JordaniëJordanië- 8,1

“Sprookjesachtige ruïnes in een woestijnlandschap”

Jens Cox

Lees 33 Jordanië ervaringen

Laatste Midden-Oosten ervaringen

“Wandelen tussen gekke rotsformaties”

Dana Natuurreservaat -
door Eva Walraven
“Wat is het mooi hier! Je kunt slapen in het stadje Dana in een rotshotel, doen! Ga wandelen in de vallei, drink een kopje thee mee met de lokale bevolking en kijk je ogen uit naar de fantastische rotsformaties!

“Woestijn, cultuur en lekker eten!”

Jordanië Jordanië - 8,6 door Eva Walraven
“Welcome to Jordan! Je voelt je als toerist echt welkom in dit prachtige land. Slaap in Wadi Rum, eet falafel in Amman, snorkel in Aqaba, wandel in Dana en bezoek Petra en loop omhoog naar de High Place of Sacrifice. Wat een genieten hier, prachtige cultuur, aardige mensen en heerlijk eten, wat wil je nog meer?

“Kuifje in het paradijs ( yep ben BLOND )”

Israël Israël - 8,0 door Rogier Pistorius
“Ooit wilde ik naar dit land toe en na 54 jaar kwam het er dan van, en over een paar maanden weer maar dan de andere kant van Israel. De eerste keer was voornameliijk Eilat en Jerusalem , met als hoogtepunten de Klaagmuur, oude stad Koraal snorkelen en Yad Vashem, en na lang zoeken het graf gevonden van Oscar Shindler . Over een paar maanden begin ik in Tel Aviv en HOOP dan via Ramalah en evt Bethlehem weer in Jerusalem uit te komen, en dat alles in 15 dagen

“Groot contrast, prachtige stad”

Dubai -
door Marinus
“26-11-2017 - 01-12-2017 Burj Khalifa, Dubai mall, global village, garden glow en palmeiland. Allemaal fantastisch en wonderschoon. Het een nog niet indrukwekkender dan het ander. De goud en specerijenmarkt (souks) zijn leuk, erg druk. Een tochtje over de Creek en vooral het bezoek aan het Dubaimuseum en eten in de tentjes ver weg van het bruisende centrum hebben de meeste indruk achtergelaten. Dubai moet je een keer hebben bezocht. De temeperaruur was met goed 30 graden nog een beetje aan de hoge kant.

“Het meest verrassende land ooit”

Iran Iran - 8,3 door Leo van Straten
“Iran is een land dat me super verrast heeft. Voor vertrek de bekende verhalen: ga niet, gevaarlijk, alleen maar zand etc. En wat was het anders, inmiddels al besloten voor de 3e en 4e keer te gaan. In dit land dat zo groot is en zo veel te bieden heeft, heb ik veel vrienden gemaakt. Die ga ik opzoeken en tevens de nog door mij niet bezochte delen van Iran bezoeken.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in het Midden-Oosten

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op