Het Midden-Oosten - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Het Midden-Oosten is geen officieel werelddeel, maar een historische en politieke regio van Afrika-Eurazië. Het gebied is niet precies bepaald, maar meestal worden de landen in Zuidwest-Azië en delen van Noord-Afrika bedoeld. De regio fascineert reizigers al decennialang. Uitgestrekte woestijnen, eeuwenoude cultuurschatten en majestueuze ruïnes. Levendige souks, theehuizen vol schakende mannen en de geur van koriander en saffraan. Het Midden-Oosten is mysterieus en exotisch. Maar ook onrustig en ruw. En niet altijd even toegankelijk voor de reiziger. Maar wie ertoe doordringt, is een rijker mens.

Best beoordeelde landen
in het Midden-Oosten

Op basis van 195 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Iran

IranIran- 8,5

“Een gastvrij sprookje”

Tess

Lees 12 Iran ervaringen

Oman

OmanOman- 8,3

“Het echte Arabische 1001 nachten gevoel”

Marjolein Odekerken

Lees 13 Oman ervaringen

Jordanië

JordaniëJordanië- 8,1

“Sprookjesachtige ruïnes in een woestijnlandschap”

Jens Cox

Lees 32 Jordanië ervaringen

Laatste Midden-Oosten ervaringen

“kruisvaardersburcht”

Al-Karak -
door sammy tempels
“Karak of Kerak ligt vlakbij de Kings Highway tussen Amman en Petra. De 12de eeuwse kruisvaardersburcht staat boven op de top vanwaar je een machtig zicht hebt op de omliggende vallei. Zijn hoge ligging, vlak bij de Koninklijke weg, maakte het mogelijk het verkeer zowel uit het noorden als uit het zuiden te controleren. Het kasteel is ongelooflijk groot en je kan er nog steeds door de gebouwen en ondergrondse gangen lopen. Toch is vooral de ligging en het uitzicht samen met de weg ernaartoe de moeite.

“druk, chaotisch maar sfeervol”

Amman -
door sammy tempels
“Amman, de heeofdstad van Jordanie is druk en chaotisch. Toch is het de moeite om hier een dagje te blijven. De mensen zijn er vriendelijk en de stad heeft enkele bezienswaardigheden. Ga als eerste naar de citadel, daar heb je ineens een fabelachtig uitzicht over de ganse stad(wel een serieuze klim). Daarna daal je af naar het romeins theater. Er staat 1 moskee die je als toerist mag bezoeken maar die is niks speciaals. Een echte souk heeft de stad niet maar eigenlijk is "downtown" Amman 1 grote souk. Honderden kleine en smalle straatjes vol winkeltjes kan je hier vinden. S'avonds kan je naar Rainbow street met zijn bars, restaurants zijn koffie- en ijs shops.

“zalig om het woestijnzand af te spoelen ”

Akaba -
door sammy tempels
“Aan het einde van de Kings Highway, ongeveer een uurtje van Wadi rum ligt de stad Akaba. Je komt door de woestijn gereden en ineens zie je hier en daar de eerste palmbomen verschijnen. Even later zit je in een badplaats vergelijkbaar met de bekendere badplaatsen waar bv. Egypte al jaren voor geroemd wordt. Akaba heeft alles wat een badplaats moet hebben: mooie stranden, helder water, een mooie onderwaterwereld en hotels die je een ongeziene luxe kunnen bieden. Het is hier niet goedkoop!!! Maar het gevoel om na een paar dagen stof, steen en woestijnzand uit het binnenland hier alles van je af te kunnen spoelen is zalig. Akaba is zeer toeristisch maar een "must see" in Jordanie, de afwisseling maakt het gewoon af!

“Prachtig land dat werkelijk alles te bieden heeft.”

Jordanië Jordanië - 8,8 door sammy tempels
“Weinig landen hebben het zo slecht getroffen qua ligging als Jordanie. Ondanks dat het al jaren veilig en stabiel is in het land heeft het met buren als Israel, Irak en Syrie nog steeds een slechte reputatie voor veel toeristen. Heel spijtig want in welk ander land kan je op pakweg 300km zowel typische steden, het diepste punt ter wereld (dode zee), de mooiste woestijnen (wadi rum) en zelfs één van de zeven nieuwe wereldwonderen (petra) bekijken en afsluiten aan een tropisch strand? Jordanie zou een top bestemming moeten zijn want het heeft er dan ook nog een super vriendelijke bevolking bovenop.

“Anders als verwacht”

Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten - 8,0 door Annet De Reiziger
“Met de kerst in abu dhabi, een aparte belevenis. Grote shopping malls met indoor skibaan. En buiten een aangename temperatuur voor een t-shirt. Veel gereisd met de skytrain, makkelijk maar vaak erg druk. Er zijn speciale wagons voor vrouwen en deze raad ik zeker aan te nemen. Ook als je met vriend samen reist, je ziet hem bij de stop wel weer ;) Dit is de drukste skytrain ooit meegemaakt, mensen werden er echt ingepropt. Het is dat de deuren dicht gaan anders zouden ze eruit vallen. Leuk om te zien maar niet om tussen te staan. De vrouwen zijn wat minder ruw... Vergeet niet de hoogste toren met waterlicht spel te zien.

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op