Het Midden-Oosten - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Het Midden-Oosten is geen officieel werelddeel, maar een historische en politieke regio van Afrika-Eurazië. Het gebied is niet precies bepaald, maar meestal worden de landen in Zuidwest-Azië en delen van Noord-Afrika bedoeld. De regio fascineert reizigers al decennialang. Uitgestrekte woestijnen, eeuwenoude cultuurschatten en majestueuze ruïnes. Levendige souks, theehuizen vol schakende mannen en de geur van koriander en saffraan. Het Midden-Oosten is mysterieus en exotisch. Maar ook onrustig en ruw. En niet altijd even toegankelijk voor de reiziger. Maar wie ertoe doordringt, is een rijker mens.

Best beoordeelde landen
in het Midden-Oosten

Op basis van 363 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Iran

IranIran- 8,4

“Een gastvrij sprookje”

Tess

Lees 20 Iran ervaringen

Oman

OmanOman- 8,2

“Het echte Arabische 1001 nachten gevoel”

Marjolein Odekerken

Lees 15 Oman ervaringen

Jordanië

JordaniëJordanië- 8,0

“Sprookjesachtige ruïnes in een woestijnlandschap”

Jens Cox

Lees 44 Jordanië ervaringen

Laatste Midden-Oosten ervaringen

“Mooiste plek ever ”

Wadi Rum -
door Seyamaila Pancharatnam
“Ga hierheen! Het landschap is niet te bevatten mooi, het wordt vaak vergeleken met Mars. Ga ook op een tour, het is volgens mij ook niet mogelijk om hier alleen te reizen. En daarnaast... verblijf ook een nacht, je ziet dan de mooiste sterren.

“Schildpadjes”

Ras Al Jinz -
door Mandy
“Dé plek van Oman waar zeeschildpadden het hele jaar door aan land komen om hun eieren in het zand te leggen. Dit vindt voornamelijk plaats als het donker wordt, en omdat het het hele jaar door is, kun je ook de eieren zien uit komen. Het is heel zielig om te zien dat maar 2-3 schildpadden van de 10 het overleven. Je probeert toch een klein beetje te helpen overleven, ook al kan je niets anders dan ze naar zee brengen. We hadden de beste gids die we konden wensen, een gepassioneerde man met veel respect voor de dieren.

“Indrukwekkend land met verschillende culturen en historisch erfgoed”

Israël Israël - 9,0 door Fabienne Ceyhan- de Weijer
“Tijdens mijn reis heb ik Jeruzalem, Tel Aviv en Palestina bezocht. Alledrie zeer indrukwekkend en aan te raden. De afwisseling tussen de historie en cultuur in Jeruzalem (met zichtbaar 3 religies), het modern, ontspannen en hippe Tel Aviv en de huidige situatie in Palestina maken het een reis die veel indruk heeft gemaakt. Zeer de moeite waard!

“Ontzettend vriendelijke bevolking”

Iran Iran - 9,0 door Sascha
“Via Djoser ben ik met een vriendin in 2015 naar Iran geweest. Iedereen in mijn omgeving verklaarde me voor gek, maar dat ik georganiseerd ging maakte het acceptabel. Het land heeft me ontzettend verrast. De bevolking was zo verschrikkelijk vriendelijk en gastvrij. Ik heb me denk ik in geen enkel land, zeker niet in het Midden-Oosten, zo veilig gevoeld op straat. De enige keer dat we aangesproken werden door een man was dit omdat hij wilde checken of het verhaal van Hansje Brinker die zijn vinger in de dijk stopte echt waar was. Het eten is lekker en je hoeft niet op te letten waar je eet. Ik ben nergens ziek van geworden. De hoofddoek en de overige kledingvoorschriften zijn ergens vervelend, want warm, maar aan de andere kant wendde het ook erg snel. Ik heb het niet als vervelend ervaren. De Iraanse vrouwen, zeker in Teheran, zoeken de grenzen op met hun hoofddoek. Op een gegeven moment werden we door twee oudere vrouwen midden op straat even 'gestyled': de hoofddoek kon veel verder naar achteren en kon veel losser om. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Marokko konden we elke moskee bezichtigen. Allemaal waren ze bizar mooi van binnen. Hoogtepunt was de Nasir al-Molk moskee in Shiraz. Verder interessant waren o.a. het graf van Hafez en natuurlijk Naghsh-e Jahan in Isfahan (Meidam Emam). Toch zie je als je goed kijkt ook wel tegenstrijdigheden. Er was een bepaalde religieuze feestdag en we werden uitgenodigd om deze bij te wonen in de moskee. Een hoogleraar vertelde ons over alle goedheid van de Islam, alleen maar vrede en liefde. Terwijl hij praatte keek ik langs hem heen naar een banner die de festiviteiten aankondigen. Hier stond 'dood aan Israel' op geschreven. Nu ik geweest ben zou ik het aandurven om zelfstandig door Iran te reizen. Wel is het land qua vervoer nog niet erg ingesteld op toerisme. Als je Iran zelfstandig bezoekt zou ik ruime reistijd pakken.

“Kijk vooral ook voorbij ‘de’ gevel!”

Petra -
door Boaz
“Iedereen kent hét beeld van Petra: de uitgehakte ‘gevel’ van het mausoleum dat je ziet na het doorgaan van de smalle kloof. Dit ís een prachtig gezicht, maar ik was verrast dat Petra veel meer is dan dat, het is (was) een complete stad. Neem daarom de tijd, écht de tijd. Koop een 3 dgn ticket (koop VOORAF! een Jordan-pass, want je hebt het geld er bijna direct al uit met alleen het bezoek aan Petra en je kan de pas NIET daar kopen!!) en laat jezelf verdwalen in het enorme gebied. Het is ook raadzaam om op verschillende tijden op dezelfde plekken te zijn, want hoe het zonlicht speelt met de gekleurde rotsen is een highlight op zich.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in het Midden-Oosten

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op