Het Midden-Oosten - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Het Midden-Oosten is geen officieel werelddeel, maar een historische en politieke regio van Afrika-Eurazië. Het gebied is niet precies bepaald, maar meestal worden de landen in Zuidwest-Azië en delen van Noord-Afrika bedoeld. De regio fascineert reizigers al decennialang. Uitgestrekte woestijnen, eeuwenoude cultuurschatten en majestueuze ruïnes. Levendige souks, theehuizen vol schakende mannen en de geur van koriander en saffraan. Het Midden-Oosten is mysterieus en exotisch. Maar ook onrustig en ruw. En niet altijd even toegankelijk voor de reiziger. Maar wie ertoe doordringt, is een rijker mens.

Best beoordeelde landen
in het Midden-Oosten

Op basis van 191 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Oman

OmanOman- 8,3

“Het echte Arabische 1001 nachten gevoel”

Marjolein Odekerken

Lees 13 Oman ervaringen

Jordanië

JordaniëJordanië- 8,1

“Sprookjesachtige ruïnes in een woestijnlandschap”

Jens Cox

Lees 31 Jordanië ervaringen

Laatste Midden-Oosten ervaringen

“Anders als verwacht”

Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten - 8,0 door Annet De Reiziger
“Met de kerst in abu dhabi, een aparte belevenis. Grote shopping malls met indoor skibaan. En buiten een aangename temperatuur voor een t-shirt. Veel gereisd met de skytrain, makkelijk maar vaak erg druk. Er zijn speciale wagons voor vrouwen en deze raad ik zeker aan te nemen. Ook als je met vriend samen reist, je ziet hem bij de stop wel weer ;) Dit is de drukste skytrain ooit meegemaakt, mensen werden er echt ingepropt. Het is dat de deuren dicht gaan anders zouden ze eruit vallen. Leuk om te zien maar niet om tussen te staan. De vrouwen zijn wat minder ruw... Vergeet niet de hoogste toren met waterlicht spel te zien.

“Abu Dhabi”

Abu Dhabi -
door Danny van Engeldorp
“Abu Dhabi heb ik vanuit Dubai bezocht. Ca 1,5 uur rijden en weer heel anders maar ook mooi. Bezoek zeker de Sjeik Zayed Moskee, echt een aanrader en het is net een paleis. Ook heeft Abu Dhabi een ronde wolkenkrabber wat leuk is om te zien.

“Dubai”

Dubai -
door Danny van Engeldorp
“Ontzettend gaaf! Hier kan echt alles behalve alcohol drinken op straat....Uiteraard moet je de Burj Khalifa op maar boek de tickets van tevoren in Nederland. Het kan zijn dat het uitverkocht is. Barasti Beach is een leuk strand met ook strandfeestjes.

“Leuke mensen, vriendelijke mensen en mensen met humor!”

Jordanië Jordanië - 7,8 door Boaz
“In de vroege ochtend, we waren letterlijk nog maar 1 uur geland, stopten we na een uur rijden in onze huurauto in een dorpje om ontbijt te zoeken. Toen we de auto op slot deden werden we al vriendelijk verwelkomt door een man die in een klein blikken hokje koffie verkocht. We MOESTEN zijn koffie drinken, mochten geen cent te betalen. Het was een ervaring die een blauwdruk zou zijn voor de rest van de week. Wát een aardige, leuke mensen en ze hebben nog humor ook! Het land is droog natuurlijk, maar is niet alleen in zijn droogte mooi, ook heeft het prachtige stukken groen en water. Nationaal Park Dana Bijvoorbeeld, maar ook de dooie zee. Hij is misschien te zout voor veel leven, maar het zout zorgt voor schitterende plaatjes aan de oevers (naast dat het hysterisch is om erin te liggen). Dan heb je nog Jerash met z'n indrukwekkende, enorme Romeinse stad en natuurlijk Petra... Enige minpunt was 'het ontvangst' in Wadi Rum, daar hebben we de enige, net-iets-minder-aardige-maar-vooral-gericht-op-geld-Jordaniers ontmoet. Maar goed.. als dat alles is?!

“Dubai bezoeken is een ervaring rijker”

Dubai -
door Deborah
“Wat weer eens een andere high Tea is, is een High tea at the Burj, ok het is niet echt de deal of the week maar het gebouw is zo enorm bijzonder. Dit is ook van de weinige hotels waar je zonder reservering niet binnenkomt dus dit is ook je kans om het van binnen te zien. De meesten van ons zullen er nooit verblijven dus daarom is dit echt wel een leuke middag en in verhouding nog redelijk betaalbaar. Eten kun je overal, met heel veel keus en zo duur maken als je wilt. Drank is wel duur maar daarentegen mag je op het vliegveld ook op de heenweg belastingvrij kopen dus je kan altijd vast wat meenemen voor de hotelkamer. 's Avonds blijft voor mij Budha Bar toch wel een favourite, of Barasti’s (on the beach). Als je cultuur zoekt is dit echt niet de locatie waar je naar toe moet gaan. Alles is nieuw.

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op