Op reis naar Afrika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Afrika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Geen continent dat bij het uitspreken van de naam meteen zóveel beelden oproept als Afrika. Beelden van eindeloze woestijnen en zandduinen, van safariparken en uitgestrekte delta’s vol wild, van inheemse stammen en exotische 1000-en-1-nacht-steden waar de tijd al eeuwen stilstaat. Van kinderen die je hart stelen met hun glimlach. Maar ook: beelden van armoede, oorlog, sloppenwijken, corruptie en vreemde, soms ‘enge’ culturen. Wat overheerst echter is de magie. Afrika is magisch!

Best beoordeelde landen
in Afrika

Op basis van 604 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaZuid-Afrika- 8,7

“Zuid-Afrika sluit je voor altijd in je hart”

Inge Heidelberg-Genefaas

Lees 79 Zuid-Afrika ervaringen

Kenia

KeniaKenia- 8,5

“Fascinerende 'tribes' en bijzonder mooie natuur”

Manouk - Bunch of Backpackers

Lees 22 Kenia ervaringen

Malawi

MalawiMalawi- 8,3

“Malawi heeft mijn hart gestolen!”

Xenia Leito

Lees 8 Malawi ervaringen

Laatste Afrika ervaringen

“Rondreis Zuid-Afrika”

Zuid-Afrika Zuid-Afrika - 8,2 door Arend Linde
“Rondreis gemaakt via Johannesburg , Pretoria, Tzaneen , Kruger Park , Hazyview, Swaziland , Hluluwe , Uhmlanga , Bergville en terug naar Johannesburg. Wat een geweldige vakantie , slapen in het Krugerpark, Panorama route geweldig. Wegen zijn erg goed, links was even een dingetje maar een je snel aan. Van tevoren gewaarschuwd ivm. veiligheid, niks van gemerkt. Mensen zijn erg vriendelijk. Gaan zeker nog een keer terug.

“Onvergetelijke safari's op de meest afgelegen plekken”

Oost-Kaap -
door Marieke Nijsen
“Ik heb met Guy Swart van Wild Horizon (uit East-London) de meest fantastische safari's gedaan. Hij is een expert in wild life, heeft toegang tot prive game farms en spreekt vloeiend Xhosa. Ik heb achter struiken gelegen, gekropen naar gnoes, lange wandelingen gemaakt en de dag afgesloten met sun downers en heerlijk eten. De accomodaties variëren van basic tot luxe en het ontbreekt je aan niks. De autoritten naar de verschillende parken zijn prachtig en ondanks dat ze soms lang duren, nooit saai. De Drakensbergen landinwaarts zijn prachtig. Echt wild Afrika is aan de Oost Kaap!

“Samen met zoon (15) Nijlcruise Corendon”

Egypte Egypte - 9,0 door Reislustig
“In één woord fantastisch. Boot Magic 1 groter dan verwacht, gastvrij, goedkoop aan boord, goed zwembad, ruime hutten met genoeg opbergruimte, schoon, goede airco, perfect personeel! Excursies de moeite meer dan waard! Echt een bijzondere ervaring en alles gewoon met Euro's, creditcard of pinpas (wereld). TOP!!

“MOMBASA”

Mombasa -
door Marian Tims
“ga met een tuktuk de stad door. Op deze manier op allerlei verrassende plaatsen gekomen. Mijn locale gids en ik hebben op die manier de stad verkend en ben op heel veel plaatsen gekomen waar ik echt de enige blanke was. (kosten nog geen 20 $ voor een uur of 4) Ook mooi om te kijken, en tussen de wilde dieren te lopen is HALLER PARK. Pirate beach, voor je op het strand komt voldoende stalletjes om iets (verpakt) eten en drinken te kopen en heerlijk onder de palmen te zitten. Alleen het is er HEET, drukkend warm ook. Bij grote winkelcentra is het voor weinig goed eten.

“Minder indrukwekkend in ons najaar”

Victoria Falls -
door Minke Smits
“Ons najaar is het einde van het droge seizoen in deze regio, vandaar dat dan ook de hoeveelheid water dat naar beneden valt een stuk minder is. Het eerste gedeelte van de Victoria watervallen was zeker indrukwekkend, maar aan het einde viel er bijna geen water meer naar beneden. Zo heb je wel goed zicht op de hoogtes en de natuur er omheen, want er komt geen water weer naar boven toe wat het zicht ontneemt, maar een eventuele volgende keer zou ik eerder in het seizoen willen gaan om de watervallen in al haar pracht te kunnen aanschouwen. Het dorpje Victoria Falls voelt 's avonds niet zo prettig aan, maar overdag is het er prima! Wij stonden op de camping (de enigste op dat moment), van waaruit alles gemakkelijk bereikbaar was. Er worden erg veel activiteiten aangeboden, waarvan wij de Zambezi boottocht gemaakt hebben, en de Gorge Tandem Swing gedaan hebben. De eerste ontzettend relaxt en gaaf om nijlpaarden van redelijk dichtbij de kunnen zien, de tweede een echte adrenaline kick!

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Afrika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op