Afrika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Geen continent dat bij het uitspreken van de naam meteen zóveel beelden oproept als Afrika. Beelden van eindeloze woestijnen en zandduinen, van safariparken en uitgestrekte delta’s vol wild, van inheemse stammen en exotische 1000-en-1-nacht-steden waar de tijd al eeuwen stilstaat. Van kinderen die je hart stelen met hun glimlach. Maar ook: beelden van armoede, oorlog, sloppenwijken, corruptie en vreemde, soms ‘enge’ culturen. Wat overheerst echter is de magie. Afrika is magisch!

Best beoordeelde landen
in Afrika

Op basis van 1628 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaZuid-Afrika- 8,6

“Zuid-Afrika sluit je voor altijd in je hart”

Inge Heidelberg-Genefaas

Lees 149 Zuid-Afrika ervaringen

Madagaskar

MadagaskarMadagaskar- 8,4

“De mensen zijn super vriendelijke en de natuur die je hier vindt, zie je nergens anders. ”

Annegien Schonis

Lees 6 Madagaskar ervaringen

Kenia

KeniaKenia- 8,3

“Fascinerende 'tribes' en bijzonder mooie natuur”

Manouk - Bunch of Backpackers

Lees 36 Kenia ervaringen

Laatste Afrika ervaringen

“Wandelen tot je voeten zeer doen”

Marrakech -
door Mandy
“We hebben uit een reisgids een aantal wandelingen gedaan, waarbij je ook net iets buiten de normale wegen komt. Superleuk! Heerlijk geslapen in een riad, en overal heerlijk gegeten. In tegenstelling tot anderen hadden geen last van oplichting, je ziet het vaak wel aan iemands ogen. Een paar woordjes Arabisch kunnen ze op prijs stellen.

“Zon, prachtige zee en heerlijke stranden ”

Mauritius Mauritius - 8,8 door Mandy
“Jaren geleden heb ik hier stage gelopen, zeker geen vervelende plek! Mooiste plek is wat mij betreft rondom Blue Bay omdat de strand hier aan het eind van de straat is. Het lekkerste eten is samoosa, van die hele kleine hapjes en dan het liefst met kaas. Voor natuur moet je in het zuidwesten zijn, het Black River Gorges National Park. In Flic-en-Flac heb je leuke uitgaansplekken en is het ook iets meer iets toeristisch.

“Zo dichtbij maar zo anders ”

Marrakech -
door Fabienne Ceyhan- de Weijer
“Marrakech is een beeldschone stad, wat vrij dichtbij Nederland en Europa ligt, maar zodra je uit het vliegtuig komt bevind je je in het Midden-Oosten. De keramiek en gebouwen, maar ook de straatjes zijn prachtig. Ga naar de oude Koranschool in het oude centrum, dat is ontzettend mooi. Wel zijn de mensen soms wat opdringerig en onvriendelijk, met name wanneer je als 3 jonge, blonde vrouwen alleen bent. Dit maakte dat we niet altijd rustig door de straten konden lopen en rustig rondkijken.

“De wondere onderwaterwereld”

Marsa Alam -
door Sandra
“Wat hebben we hier genoten van de onderwaterwereld! In oktober hier een week geweest (bij Port Ghalib), en genoten van het mooie weer en de wondere onderwaterwereld. Vanuit het hotel Three Corners of Fayrouz konden we lopend naar turtle beach, waar we in de vroege ochtend al naar toe gingen (om alle boten met touristen voor te zijn) om daar de zeeschildpadden tijdens het snorkelen te spotten. WAUW!! De egyptenaren gaan bij de resort heel zorgvuldig om met het koraal, dus er is ook toezicht die er echt streng op toeziet dat je het niet vertrapt. We zijn 2x vanaf het resort gegaan richting Port Ghalib, dit was goed te doen en we voelden ons zeker niet onveilig. Bij de winkels etc proberen ze je utieraard naar binnen te krijgen, maar als je 'nee'zegt is het ook goed. Zeker een aanrader om hier te gaan genieten!

“Het lijkt bijna een zee”

Lake Malawi -
door Boaz
“Als je de kaart erbij pakt zie je hoe groot het meer van Malawi is. En ondanks dat men dat weet, lijken de meeste mensen toch maar naar 1 plek te gaan. Deze plek (cape mclear) is leuk en mooi, maar het meer is groot en dus zijn er veel meer mooie plekjes, en eigenlijk ook mooiere plekjes (en vrij van die parasiet, die wij beiden gekregen hebben, zeer waarschijnlijk in mcLear). Je vindt er echte zandstranden, rotsen, stukken waar bomen bijna tot in het meer groeien. Bezoek daarom meerdere plekken, om het meer van Malawi volledig te kunnen waarderen. Wat ook betekent dat je Likoma eiland kan laten schieten, omdat er aan de kant van het vaste land meerdere plekken zijn waar je een meer “eilandgevoel” krijgt dan op likoma

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op