Afrika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Geen continent dat bij het uitspreken van de naam meteen zóveel beelden oproept als Afrika. Beelden van eindeloze woestijnen en zandduinen, van safariparken en uitgestrekte delta’s vol wild, van inheemse stammen en exotische 1000-en-1-nacht-steden waar de tijd al eeuwen stilstaat. Van kinderen die je hart stelen met hun glimlach. Maar ook: beelden van armoede, oorlog, sloppenwijken, corruptie en vreemde, soms ‘enge’ culturen. Wat overheerst echter is de magie. Afrika is magisch!

Best beoordeelde landen
in Afrika

Op basis van 1631 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaZuid-Afrika- 8,6

“Zuid-Afrika sluit je voor altijd in je hart”

Inge Heidelberg-Genefaas

Lees 149 Zuid-Afrika ervaringen

Madagaskar

MadagaskarMadagaskar- 8,4

“De mensen zijn super vriendelijke en de natuur die je hier vindt, zie je nergens anders. ”

Annegien Schonis

Lees 6 Madagaskar ervaringen

Kenia

KeniaKenia- 8,3

“Fascinerende 'tribes' en bijzonder mooie natuur”

Manouk - Bunch of Backpackers

Lees 34 Kenia ervaringen

Laatste Afrika ervaringen

“Super - local tour guideecht een aanrader!”

Gambia Gambia - 10,0 door Robert RW
“Super artikel en heerlijk genoten in Gambia! Ik raad mensen aan echt een lokale gids te nemen: veel meer persoonlijke aandacht, je steunt de locals en zit niet met 60 man in een busje haha. Heel de dag privé chauffeur mee voor niets. Tip, wij hadden het met Abdul geregeld, super leuke gast! (www.abdul-gambia.nl)

“Toen een prachtig land. Tegenwoordig vast net zo.”

Tunesië Tunesië - 7,0 door Frank de Meer
“Lang geleden bezocht. Prachtige 3 daagse jeep safari in originele Landrovers zonder airco. Met als beloning het lekkerse water in het (kleine) zwembad in de oase. Prima strandhotel in Monastir. Verder een Amfitheater bezocht en van buiten het mausoleum van Habib Bourgiba. In de buurt van Chott el Jerid kameel gereden. Niet in een bakje maar origineel bovenop de bult. Ja ook een dierentuin die tegenwoordig vast veel beter is maar toen een beetje zielig. Compleet met gedrogeerde leeuw. Ja het is Arabisch en je moet op je spullen letten op markten enzo maar dat moet je ook op de Albert Cuijp.

“niet toeristisch, puur en prachtig”

Mozambique Mozambique - 7,8 door sammy tempels
“Wanneer je de grens met zuid afrika oversteekt zie je onmiddellijk dat dit een ander land is. Je bent terug in echt afrika. Veel mensen op straat, alles wordt te koop aangeboden en vrouwen lopen met de onmogelijkste dingen op hun hoofd over straat. Druk in de kleine steden en dorpen, slechte zandwegen eens je de grote N1 verlaat. Qua wildparken heeft Mozambique weinig te bieden ten opzichte van zijn buurlanden maar de kustlijn en stranden zijn overweldigend mooi. Overnachten kan je op elk niveau doen aan de kust, van kleinschalig tot enkele luxe lodges. Wanneer je in het juiste seizoen reist kan je in Tofo de bultrug walvissen zien vertrekken richting het kouderen Kaaptad en kan je zwemmen met walvishaaien. De stranden van de Bazaruto archipel zijn verlaten en onwerkelijk mooi. Azuurblauw water en hagelwitte stranden. En wat meer is..........je hebt deze stranden voor jou alleen. Mozambique is een arm land dat onbekend is bij het grote toerisme maar qua kut en zee heel veel te bieden heeft.

“Super Zanzibar ervaring ! ”

Zanzibar -
door Simone Kol
“Net terug van een solo tripje van 12 dagen Zanzibar ! Het is een waar paradijs, waar je ook nog een goed beeld krijgt van het echte Afrikaanse leven, wat de vakantie uniek maakt. Ik heb al m’n tripjes geregeld via https://www.wowzanzibar.com/ super fijn om in t Nederlands alles te kunnen regelen. Een leuke mix van boot tochtjes ( met heerlijke lunch) en nog een 2 daagse Safari ..ook dit had ik niet willen missen! Een onvergetelijke ervaring. Het resort ( reef en beach) was mooi maar wel wat afgelegen van alles. Maar dat mocht de pret niet drukken! Kortom: Zanzibar is een echte aanrader !

“Eswatini, klein maar fijn”

Swaziland Swaziland - 8,0 door Peter Hiscock
“Eswatini is een klein landje met prachtige bergen en een bijzondere cultuur. Iets rauwer dan Zuid Afrika maar zeer charmant. Vooral het noord westen is mooi met Malolotja National Park en omgeving. Hier kan je mooi wandelen, ziplinen en vind je bijzondere overnachtingen in de bergen. Mlilwane is ook een mooi park om te wandelen, en vooral om te mountainbiken, tussen het wild. Derde en laatste park die ik heb bezocht is Hlane in het oosten. Heerlijk safari park waar het goed vertoeven is en het bijzonder is om 's nachts met kaarslicht te eten bij de 'waterhole'.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Afrika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op