Afrika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Geen continent dat bij het uitspreken van de naam meteen zóveel beelden oproept als Afrika. Beelden van eindeloze woestijnen en zandduinen, van safariparken en uitgestrekte delta’s vol wild, van inheemse stammen en exotische 1000-en-1-nacht-steden waar de tijd al eeuwen stilstaat. Van kinderen die je hart stelen met hun glimlach. Maar ook: beelden van armoede, oorlog, sloppenwijken, corruptie en vreemde, soms ‘enge’ culturen. Wat overheerst echter is de magie. Afrika is magisch!

Best beoordeelde landen
in Afrika

Op basis van 1630 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaZuid-Afrika- 8,6

“Zuid-Afrika sluit je voor altijd in je hart”

Inge Heidelberg-Genefaas

Lees 149 Zuid-Afrika ervaringen

Madagaskar

MadagaskarMadagaskar- 8,4

“De mensen zijn super vriendelijke en de natuur die je hier vindt, zie je nergens anders. ”

Annegien Schonis

Lees 6 Madagaskar ervaringen

Kenia

KeniaKenia- 8,3

“Fascinerende 'tribes' en bijzonder mooie natuur”

Manouk - Bunch of Backpackers

Lees 34 Kenia ervaringen

Laatste Afrika ervaringen

“niet toeristisch, puur en prachtig”

Mozambique Mozambique - 7,8 door sammy tempels
“Wanneer je de grens met zuid afrika oversteekt zie je onmiddellijk dat dit een ander land is. Je bent terug in echt afrika. Veel mensen op straat, alles wordt te koop aangeboden en vrouwen lopen met de onmogelijkste dingen op hun hoofd over straat. Druk in de kleine steden en dorpen, slechte zandwegen eens je de grote N1 verlaat. Qua wildparken heeft Mozambique weinig te bieden ten opzichte van zijn buurlanden maar de kustlijn en stranden zijn overweldigend mooi. Overnachten kan je op elk niveau doen aan de kust, van kleinschalig tot enkele luxe lodges. Wanneer je in het juiste seizoen reist kan je in Tofo de bultrug walvissen zien vertrekken richting het kouderen Kaaptad en kan je zwemmen met walvishaaien. De stranden van de Bazaruto archipel zijn verlaten en onwerkelijk mooi. Azuurblauw water en hagelwitte stranden. En wat meer is..........je hebt deze stranden voor jou alleen. Mozambique is een arm land dat onbekend is bij het grote toerisme maar qua kut en zee heel veel te bieden heeft.

“Super Zanzibar ervaring ! ”

Zanzibar -
door Simone Kol
“Net terug van een solo tripje van 12 dagen Zanzibar ! Het is een waar paradijs, waar je ook nog een goed beeld krijgt van het echte Afrikaanse leven, wat de vakantie uniek maakt. Ik heb al m’n tripjes geregeld via https://www.wowzanzibar.com/ super fijn om in t Nederlands alles te kunnen regelen. Een leuke mix van boot tochtjes ( met heerlijke lunch) en nog een 2 daagse Safari ..ook dit had ik niet willen missen! Een onvergetelijke ervaring. Het resort ( reef en beach) was mooi maar wel wat afgelegen van alles. Maar dat mocht de pret niet drukken! Kortom: Zanzibar is een echte aanrader !

“Eswatini, klein maar fijn”

Swaziland Swaziland - 8,0 door Peter Hiscock
“Eswatini is een klein landje met prachtige bergen en een bijzondere cultuur. Iets rauwer dan Zuid Afrika maar zeer charmant. Vooral het noord westen is mooi met Malolotja National Park en omgeving. Hier kan je mooi wandelen, ziplinen en vind je bijzondere overnachtingen in de bergen. Mlilwane is ook een mooi park om te wandelen, en vooral om te mountainbiken, tussen het wild. Derde en laatste park die ik heb bezocht is Hlane in het oosten. Heerlijk safari park waar het goed vertoeven is en het bijzonder is om 's nachts met kaarslicht te eten bij de 'waterhole'.

“Supergaaf”

Tunesië Tunesië - 9,2 door Bachir Hammouche
“de stranden zijn mooit het eten lekker en echt vriendelijke mensen super goed volk ga graag nog een keertje terug de oude medina en de souks leuk hoor echte aanrader de couscous is heerlijk was met vereniging geweest voor uitwisseling tussen Nederland en Tunisie leuk om ook de kanten te zien waar je op deze manier mee te maken krijgt.

“Bijzonder en beeldschoon”

Namibië Namibië - 8,4 door Peter Hiscock
“Namibie is van noord tot zuid een waanzinnig land. Bekend om haar prachtige rotspartijen en woestijn gebieden, een ideaal road trip land. Sossusvlei is natuurlijk bekend maar neem ook tijd om andere plekken in de Namib en Naukluft gebergten te bezoeken. Geniet van de leegte en mooie vergezichten. Solitaire is ook een leuk plekje om een nacht te verblijven. Vervolgens is Fish River Canyon in het zuiden ook fantastisch en de moeite waard. Noorderlijker heb je Etosha en het kleinere Erindi voor fijne safaris. Etosha vind ik persoonlijk indrukwekkender dan Kruger, ZA. Helemaal op de grens met Angola heb je de prachtige Epupa falls en onderweg kan je nog even langs bij de befaamde Himba stam. Het noorden heeft duidelijk een andere feel dan het zuiden. In het noorden is het dichtbevolkter, platter en is de Zuid Afrikaanse invloed in taal en cultuur een heel stuk minder aanwezig vergeleken met het zuiden. Al met al een land wat zo veel te bieden heeft. De mensen zijn fantastisch, warm, open en eigenzinnig. Je kan je natuurlijk 'verschuilen' in je huurauto en lodges maar ga vooral de dorpen in en maak kennis met de bevolking. En qua natuur is het geweldig en diverser dan je misschien in eerste instantie denkt.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Afrika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op