Afrika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Geen continent dat bij het uitspreken van de naam meteen zóveel beelden oproept als Afrika. Beelden van eindeloze woestijnen en zandduinen, van safariparken en uitgestrekte delta’s vol wild, van inheemse stammen en exotische 1000-en-1-nacht-steden waar de tijd al eeuwen stilstaat. Van kinderen die je hart stelen met hun glimlach. Maar ook: beelden van armoede, oorlog, sloppenwijken, corruptie en vreemde, soms ‘enge’ culturen. Wat overheerst echter is de magie. Afrika is magisch!

Best beoordeelde landen
in Afrika

Op basis van 1630 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaZuid-Afrika- 8,6

“Zuid-Afrika sluit je voor altijd in je hart”

Inge Heidelberg-Genefaas

Lees 150 Zuid-Afrika ervaringen

Madagaskar

MadagaskarMadagaskar- 8,4

“De mensen zijn super vriendelijke en de natuur die je hier vindt, zie je nergens anders. ”

Annegien Schonis

Lees 6 Madagaskar ervaringen

Kenia

KeniaKenia- 8,3

“Fascinerende 'tribes' en bijzonder mooie natuur”

Manouk - Bunch of Backpackers

Lees 36 Kenia ervaringen

Laatste Afrika ervaringen

“Quad”

Boa Vista -
door John Steyaert
“We verbleven niet in de 'resorts' maar gewoon wat er te boeken is met airbnb of booking.com. Als je de weg een beetje weet is het veilig genoeg een quad te huren en zelf op ontdekking te gaan. Echte aanrader!

“oostelijk Zuid Afrika”

Zuid-Afrika Zuid-Afrika - 8,2 door Tom Bruynbroeck
“In april 2019 reisden we met ons gezin met 2 tieners naar Zuid-Afrika. we vertrokken in Johannesburg, gingen via de parchtige Blyde Canyon richten Kruger Park, maar eerst logeerden we enkele dagen in het Balule reservaat, dat grenst aan het Kruger Park. eigenlijk was dit zelfs beter dan het Kruger Park omdat hier off road kan gereden worden. Daarna gingen we naar de prachtige tropische kust , met Isimangaliso en de stranden daar als hoogtepunt. We keerden terug naar Johannesburg via de Drakensberge. Het eten in Zuid-Afrika vonden we iets minder (ivgm Azië) , de mensen waren super vriendelijk maar bij het vallen van de avond is het toch opletten geblazen. AL bij al een fantastische bestemming. via mijn blog kan u meer info terugvinden : https://thetravellingfamilyblog.wordpress.com/reisroute-2/

“Chefchaouen & Tetouan ”

Marokko Marokko - 9,4 door Seyamaila Pancharatnam
“Chefchaouen... Deze blauwe stad is eentje die je nooit eerder hebt gezien, zo prachtig! Ik kon niet stoppen met foto´s maken (hoe kan ik ook maar uit 3 fotos kiezen om hier te plaatsen? ;)) En ook al is het toeristisch, de locals waren toch enorm vriendelijk. Enorme aanrader! Tetouan daarentegen is helemaal niet toeristisch, maar wel een toffe plek om heen te gaan. Hier zie je in plaats van blauw, wit! De medina is wel een doolhof, dus zorg dat je de weg goed weet of Google Maps bij de hand houdt haha.

“Indrukwekkende leegte van Namibië”

Namibië Namibië - 9,0 door Reisman Tinus
“Fantastisch land waar ik inmiddels 2 keer geweest ben en zeker terugkom! Grootsheid, wildlife, natuurschoon, zomaar een paar termen waarmee je in dit Afrikaanse land ten overvloede wordt geconfronteerd. Bovendien ook ideaal en veilig om zelf met een huurauto rond te gaan reizen. Heb er ook een blog over geschreven: https://www.reismannen.nl/2019/07/de-betoverende-leegte-van-namibie/

“Mauritius - Honeymooners Paradise”

Mauritius Mauritius - 8,2 door Evelien Breidel
“Een ideale bestemming voor een honeymoon. Wij kozen voor een gezellig boutique hotel in Flic en Flac, Sands Suites Resort en Spa genaamd. Elke avond is er live muziek. Het eten in Tamarind Restaurant is heerlijk. Het resort heeft prachtige kamers, allemaal met zeezicht. Een eigen strandje met ligbedjes en veel faciliteiten (kajakken waterskiën, SUP, snorkelen per boot). Het was een geweldige honeymoon maar omdat wij niet echt strandliggers zijn hadden we een auto gehuurd om het eiland te bekijken. In het noorden van Mauritius ligt Port Louis, een erg drukke stad. Een bezoek aan de markt is een kort bezoekje waard. Vanuit Port Louis kun het mooie kerkje Notre Dame Auxiliatrice in Cap Malheureux bekijken. Het eiland Gunner's Quoin is vanaf het strand te zien. Château de Labourdonnais is een bezoekje waard als je de koloniale tijd wilt herbeleven. Het is wel een toeristische trekpleister dus kom vroeg in de ochtend of laat in de middag. Het zuiden van Mauritius heeft een prachtige kustlijn. Vanaf Captain Matthew Flinders Monument heb je mooi zicht op de Indische Oceaan. Wij bezochten het Slave Route Monument met uitzicht op de berg Le Morne Brabant. Deze berg heeft een tragische geschiedenis. Als je in het zuiden bent zou ik aanraden om te gaan lunchen of dineren bij Walapalam, heerlijke traditionele Mauritiaanse gerechten. Midden op het eiland ligt een slapende vulkaan Trou Aux Cerfs. Bezoek deze alleen met mooi weer zodat je een wandeling kunt maken want er is niet veel te zien of te doen. Het westen van Mauritius heeft prachtige standen. Flic en Flac is ideaal om te snorkelen. Het water is lekker rustig vergeleken met de oostkust waar de passaatwind waait. In het binnenland vanuit het westen kun je het Black River Gorges National Park bereiken. Wij brachten een bezoek aan Seven Colored Earth, Chamarel waterval, en de La Rhumerie de Chamarel waar we heerlijke rumsoorten hebben geproefd. De route door het park is prachtig met mooie uitkijkpunten. Het oosten van het eiland is prachtig en het beste te bewonderen vanaf het water. Een catamaran zeiltochtje is zeker aan te raden. De trip naar het oosten heeft ook Île aux Cerfs op het programma. Dit is een prachtig eiland maar erg toeristisch. Als je op dit eiland aanmeert zou ik aanraden om naar achter te lopen. Je hebt dan een mooi strand waar het minder massaal is. Het enige wat je nodig hebt zijn waterschoenen in verband met scherpe stukjes koraal etc. Duiken op Mauritius raad ik aan in het westen. Ondanks dat het koraal rond het eiland flink beschadigd is zit er nog veel vis bij de duikstekken in het westen. Tip: Ga voor het mooiste uitzicht een drankje doen bij Le Chamarel Restaurant.

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op