Op reis naar Afrika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Afrika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Geen continent dat bij het uitspreken van de naam meteen zóveel beelden oproept als Afrika. Beelden van eindeloze woestijnen en zandduinen, van safariparken en uitgestrekte delta’s vol wild, van inheemse stammen en exotische 1000-en-1-nacht-steden waar de tijd al eeuwen stilstaat. Van kinderen die je hart stelen met hun glimlach. Maar ook: beelden van armoede, oorlog, sloppenwijken, corruptie en vreemde, soms ‘enge’ culturen. Wat overheerst echter is de magie. Afrika is magisch!

Best beoordeelde landen
in Afrika

Op basis van 671 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaZuid-Afrika- 8,7

“Zuid-Afrika sluit je voor altijd in je hart”

Inge Heidelberg-Genefaas

Lees 83 Zuid-Afrika ervaringen

Kenia

KeniaKenia- 8,5

“Fascinerende 'tribes' en bijzonder mooie natuur”

Manouk - Bunch of Backpackers

Lees 24 Kenia ervaringen

Malawi

MalawiMalawi- 8,3

“Malawi heeft mijn hart gestolen!”

Xenia Leito

Lees 8 Malawi ervaringen

Laatste Afrika ervaringen

“Typisch Afrika”

Ghana Ghana - 7,0 door Nikki Janssen
“Ghana, het land waar ik 4 maanden heb doorgebracht. Eerst 3 maanden in een ziekenhuis gewerkt in Techiman. Daarna een maand het land doorgereisd. Een echt Afrikaans land met veel rijst (komt je na 4 maanden ook wel de neus uit hoor), kleurrijke jurkjes en gastvrije mensen. Het blijft als blanke wel altijd goed opletten, want ze proberen je altijd net wat meer uit. Maar als je eerst bijv ook navraagt wat normale prijzen zijn, heb je een goede uitgangspositie. Mooie plekken om te bezoeken in het land zijn de Wli watervallen, cape coast (voor de geschiedenis), Mole national park om oilifanten te spotten en sla ook het hand in hand project niet over in Nkoranza. Een bijzonder project voor gehandicapten opgezet door een nederlands stel. Als je daar nog wilt helpen met dagelijkse bezigheden ben je daar ook zeker welkom. Wat minder bekend, maar zeker ook leuk zijn de tano sacred groves in de buurt van techiman. Met een gids die je in het dorpje ervoor oppikt, maak je een mooie wandeling door en over rotsen. Voor het reizen tussen de plekken moet je wel even de tijd uittrekken. Laat je vooral op de plaatselijk manier vervoeren, lekker proppen in de busjes. Raampje open voor wat frisse lucht en gaan. Als je korter de tijd hebt dan wij hadden, dan kan een meer georganiseerde reis of in ieder geval auto met eigen chauffeur wel voordelig zijn om je sneller te kunnen verplaatsen en daardoor tijd te besparen. Als je op een plek wat langer bent en wat rondvraagt is het super leuk om leuke stof op de markt te kopen en een broek of jurkje van te laten maken. Oh en nog een tip voor water. Als je ergens wat langer bent is het zeker handig om een groot aantal zakjes water aan te schaffen, een stuk goedkoper dan de flesjes, maar net zo prima water.

“Ait Ben Haddou”

Atlasgebergte -
door Lianne Bosch
“Als je vanuit Marrakech het Atlas gebergte overgaat kom je net voor Ouarzazate een afslag tegen die gaat naar het berberdorp Ait Ben Haddou. Tegen een bergwand is dit zeer fotogenieke dorpje gebouwd met huisjes uit leem en stro. Vele bekende films zijn hier opgenomen, en nog steeds is het in gebruik als filmset. Je kunt door het dorpje dwalen en naar het hoogste punt klimmen. Je hebt dan een schitterend uitzicht over het nieuwere deel van Ait Ben Haddou aan de overkant van de rivier. Op sommige torens in het oude gedeelte zie je grote nesten van de ooievaars die hier komen broeden. Het blijft een unieke plek. Er wonen niet veel mensen meer, maar de plek heeft wel iets heel erg moois, je waant je zo honderden jaren terug in de tijd. Neem de tijd voor een kopje muntthee en je dag kan niet meer kapot.

“Iedere locatie heeft weer zijn eigen charme”

Tuinroute -
door Renske Roumen
“Samen met twee huisgenoten heb ik de Garden Route afgelegd. Hierin hebben we de volgende plekken bezocht: Mosselbay, Plettenburg, Knysna, Jeffreys Bay, Oudtshoorn. Mosselbay vond ik niet zo bijzonder doordat er niet veel te doen was. We hebben daar in een treinstel overnacht, maar zijn direct doorgereden. Bij Plettenburg hebben we bij een erg leuk plekje overnacht genaamd 'African Array Backpackers Lodge'. Dit is een plek in de middle of nowhere met ontzettend mooi uitzicht en een chille vibe. De plekken Knysna en Oudtshoorn vond ik het leukst. Dit kwam doordat je hier de mogelijkheid kreeg om olifanten te voeren en andere wilde dieren van dichtbij mee te maken. Ook is er bij Oudtshoorn een struisvogel boerderij wat een erg leuke ervaring is. Wanneer je van surfen houd dan moet je Jeffreys Bay zeker niet overslaan. Alleen route 60 afleggen met de auto was ontzettend mooi. Je rijd over erg mooi landschap, waarin alleen het in de auto zitten en rondkijken al een mooie ervaring is. Op route 60 ligt een cafe genaamd Ronny's sexshop. Erg graag om hier een korte stop te maken wegens de lingerie dat iedere vrouw achterlaat. Al met al is de garden route een echte aanbeveling!

“The city that has is all ”

Kaapstad -
door Renske Roumen
“Kaapstad is veruit mijn lievelingsstad. De mensen/strand/tafelberg/lions head/eten/activiteiten/uitgaansgelegenheid/geschiedenis. Je kunt eerder vragen wat de stad niet heeft. Echte aanbevelingen: wijnproeverij in Stellenbosch, Muizenberg bezoeken, stranden van cliffton beach bezoeken, uiteten in het centrum, robben eiland bezoek, de leuke weekend markten op zoeken en voor de echte daredevils lekker gaat Skydiven! Let wel op dat je niet in de avond alleen over straat loopt, je niet in ieder type taxi stapt en je spullen niet onbeheerd in het zicht laat en absoluut niet met de trein reist. Daar is het erg gevaarlijk. Voor Kaapstad zou ik zeker twee weken uittrekken. Er is ontzettend veel te doen. Daarbij zijn de mogelijkheden zo divers dat het voor iedereen interessant is.

“Na deze ervaring zijn dierentuinen niets meer aan”

Kruger National Park -
door Renske Roumen
“Wat was dit een mooie ervaring! Samen met 7 andere vriendin sliep ik in een huis in Marloth Park. Dit is een park dat grenst aan het Kruger Park. Ook in het Marloth Park lopen dan ook dieren in het wild rond. Zo werd ik wakker met zebra's, giraffen en wildzwijnen op mijn terras en kon ik ze lekker wortels voeren. In totaal zijn we er 3 dagen geweest en hebben we met een eigen gids het Kruger terrein ontdekt. Een geweldige ervaring waarin je de dieren in hun echte natuurlijke omgeving ziet. Zo heb ik een leeuw zijn prooi zien eten, was een krokodil op jacht en zag je genoeg jonge diertjes de veiligheid zoeken bij hun kudde en moeders. Samen met de onherstelbaar mooie zonsondergangen is dit een ervaring om nooit te vergeten en wat ik iedereen zou willen aanbevelen.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Afrika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op