Azië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Misschien wel het meest geliefde reizigerscontinent van allemaal. Want Azië heeft álles: exotische culturen en eeuwenoude tempels, eindeloze rijstvelden en tropische jungles, hagelwitte stranden en verlaten Robinson Crusoe- eilandjes, de hoogste bergen en ook het lekkerste eten ter wereld. En dan is er nog het financiële aspectje. Want vooral in backpackfavoriet zuidoost-Azië blijven de prijzen heerlijk laag.

Best beoordeelde landen
in Azië

Op basis van 4224 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Nepal

NepalNepal- 8,8

“Magie, mystiek en religie in Nepal”

Anne-Marije Talens

Lees 50 Nepal ervaringen

Thailand

ThailandThailand- 8,7

“Tempels, feest en hete curry”

Ayla de Wit

Lees 213 Thailand ervaringen

Indonesië

IndonesiëIndonesië- 8,6

“Indonesië heeft alles wat ik zoek in een land”

laura

Lees 183 Indonesië ervaringen

Laatste Azië ervaringen

“Prachtig land, maar verkeerde organisatie gekozen.”

Armenië Armenië - 9,5 door Zjors
“Het land is prachtig qua natuur met de vele bloemen. De bergen fantastisch. De dorpen vaak grauw en Sovjetstijl. De bevolking overal even gastvrij en het eten fantastisch en heel goedkoop. De vele bronnetjes met helder drinkwater waren ook een aangename verrassing. Helaas een verkeerde reisorganisatie gekozen. armeniereizen.nl van Gerard den Hollander. Een Nederlander die in Armenië woont. De oude bus stonk naar diesel en had slechte schokbrekers waardoor we gebroken uit de bus kwamen op de slechte wegen. Gerard vroeg regelmatig extra geld terwijl alles all in zou zijn. Zijn rijstijl met het vele bellen achter het stuur en de alcoholconsumptie vonden we ronduit gevaarlijk. En hij liet ons regelmatig boos ergens achter waarna we het zelf maar uit moesten zoeken. Geen aanrader dus. Beter een organisatie kiezen die aangesloten is bij een geschillencommissie.

“karstbergen en rijstvelden zelfs mooi als het regent!”

Yangshuo -
door Marijke Steenbergen
“Het regende pijpenstelen toen we in Yangshuo waren. Het water van Li rivier stond te hoog en we konden niet varen op een bamboevlot. Alternatief: maak een mooie fietstocht door dit prachtige gebied! En mist en regen maakt het landschap heel mysterieus!

“Aziatisch maar wel modern”

Maleisië Maleisië - 8,4 door Ewout Vrolijk
“Maleisië vonden wij een leuk land. Vergeleken met andere populaire vakantie landen in Azië vonden wij dit vrij westers over komen qua levenstandaard. Het reizen in dit land gaat vrij gemakkelijk, wij hebben gebruik vliegtuig en boot. We hebben de mooie natuur op Borneo bezocht, de eilanden Pengan en Langkawi. En de stad Kuala Lumpur. Borneo is redelijk prijzig, maar echt een aanrader. Boek een homestay bij de Kinabatangan River en geniet van de rust en prachtige natuur. Ga je in het juiste seizoen? Sla de Perhentians dan niet over. Wij reisden trouwens op de bonnefooi. Prima te doen en maximale flexibiliteit. Ook last minute vluchten met Air Asia waren goed te doen.

“Leuk stad met een fijne sfeer.”

Bangkok -
door Ewout Vrolijk
“Bangkok was de eerste stad van Thailand die we bezochten. Het is een levendige drukke stad. Om van ons jetleg af te komen zijn we de dag na aankomst door Bangkok gefietst. Ze hebben een leuke fiets toer in de ochtend om te zien hoe Bangkok ontwaakt. In Bangkok zijn veel tempels die je kan bezoeken. In de avond is voor de backpack toerist khao san road leuk. Ben je zelf daar minder van dan is er op een van de vele rooftops bars van de stad ook genoeg vertier te vinden.

“Heel erg mooi en relaxt”

Bali -
door Ewout Vrolijk
“Ik ben nu twee keer geweest op dit eiland. Naast de natuur en de vele lekkere eettentjes vind ik dit een relaxt eiland om een paar weken te verblijven. We zijn op verschillende plaatsen oa de rustig stranden van Sanur, de drukte van Seminyak en het culturele Ubud. Er zijn op de verschillende plaatsen genoeg dingen te doen oa fietsen, snorkelen, kajakken, wandelen.

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op