Azië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Misschien wel het meest geliefde reizigerscontinent van allemaal. Want Azië heeft álles: exotische culturen en eeuwenoude tempels, eindeloze rijstvelden en tropische jungles, hagelwitte stranden en verlaten Robinson Crusoe- eilandjes, de hoogste bergen en ook het lekkerste eten ter wereld. En dan is er nog het financiële aspectje. Want vooral in backpackfavoriet zuidoost-Azië blijven de prijzen heerlijk laag.

Best beoordeelde landen
in Azië

Op basis van 4231 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Nepal

NepalNepal- 8,8

“Magie, mystiek en religie in Nepal”

Anne-Marije Talens

Lees 50 Nepal ervaringen

Thailand

ThailandThailand- 8,7

“Tempels, feest en hete curry”

Ayla de Wit

Lees 212 Thailand ervaringen

Indonesië

IndonesiëIndonesië- 8,6

“Indonesië heeft alles wat ik zoek in een land”

laura

Lees 183 Indonesië ervaringen

Laatste Azië ervaringen

“Hulp voor Jomsom”

Annapurna circuit -
door Lenthe Kooij
“Wij zijn twee pleegzussen van 15 en 16 jaar en vertrekken 15 april 2020 naar Jomsom met schoolspullen voor de school in Jomsom. India is in 2016 in Jomsom geweest. Ze was toen 12 jaar en kwam bij toeval terecht in een tehuis waar kans-arme kinderen uit de regio wonen en de mogelijkheid krijgen om naar school te gaan. Samen met de kinderen en monnik die het tehuis leidt, bezocht ze de school. Omdat de school en het tehuis worden ondersteund door een foundation is de school en het onderwijs van goede kwaliteit. De kinderen spreken fantastisch engels en science is hun favoriete vak. Alleen bleek bij een bezoek aan het sciencelokaal dat er een flink te kort is aan apparatuur en bijbehorende studiematerialen. Het lokaal was praktisch leeg. Wij hebben contact met de sciencedocent van de school en voor zijn lokaal microscopen, binoculairs, ph meters, labjassen en bijbehorende studiematerialen verzameld. Om deze spullen in Jomsom te krijgen hebben we hulp en ondersteuning nodig. Mocht u geïnteresseerd zijn kijk dan op: https://indianiemeijer.wixsite.com/helpnepalnu. Met vriendelijke groet, India en Lenthe

“Vreselijk aardig volk. Super beleefd.”

Taiwan Taiwan - 7,8 door Frank de Meer
“De hoofdstad met Taipei 101 als bruisend middelpunt is geweldig. Super lekker gegeten in de ATT4fun toren bij de indoor BBQ op de 4 de verdieping. Wij hebben de city tour gedaan met een vreselijk drukke gids die wel veel wist te vertellen. Had helaas geen tijd om ook de nationale parken te bezoeken. Heb wel Taichung bezocht wat een grote industrie stad met haven is. Nog wel in ontwikkeling te zien aan de brede vrij lege wegen en de vele onontwikkelde bouw gronden. Veel Boeddhistische tempels gezien.

“Trap er niet in.”

Unawatuna & de Zuidkust -
door Els van Voorst
“Alle paalvissers zijn verslaafde die voor geld zogenaamd even gaan vissen. Daar zitten mannen achter die hierdoor veel geld verdienen. Geen loverboys maar fishingboys. Dit soort of vissen bestaat bijna niet meer.

“gezellige stad die het echte indonesie nog weerspiegeld”

Yogyakarta -
door sammy tempels
“Yogyakarta heeft naast de toeristische trekpleisters Borodpudur en Prambanan nog veel bezienswardigheden. Het koninklijk paleis, de water tempel, de lokale markten.............noem maar op. Het drukke Marlioboro street is het bruisend centrum van de stad. Mega druk, hectisch en bij aankomst de eerste keer overrompelend. Toch vind je hier een losse sfeer tussen de zeer vriendelijke plaatselijke bevolking.

“raja Ampat, onbekend paradijs op aarde.”

Raja Ampat -
door sammy tempels
“Raja Ampat beschrijven is bijna onmogelijk. Niet voor niks noemen ze dit de kweekvijver van de wereld. Het koraal is in betere staat dan het great barrier reef. Het aantal vissen, groot en klein, is ongeévenaard. Het water is kristalhelder. En misschien nog belangrijker: Raja Ampat wordt (nog) niet overspoeld door toeristen! Hier kan je nog alleen boven een koraal hangen, alleen op een verlaten strand liggen en hier slaap je bij voorkeur in een "homestay". Op een eiland, bij een lokale familie. Verwacht hier geen grote luxe of overvloedige maaltijden. Basic is hier de maatstaf. Lunch en diner meestal rijst met vis, het toilet is een oude pot en douchen doe je met de emmer. Maar het uitzicht zowel boven als onder water, de sfeer en de rust zijn onbetaalbaar!! Raja Ampat is voor wie weg iets verder van het begaande pad wil gaan het paradijs op aarde. Duidelijk bewijs is dat we hier op 8 dagen meer dan 1000 foto's hebben genomen.............

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Azië

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op