Azië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Misschien wel het meest geliefde reizigerscontinent van allemaal. Want Azië heeft álles: exotische culturen en eeuwenoude tempels, eindeloze rijstvelden en tropische jungles, hagelwitte stranden en verlaten Robinson Crusoe- eilandjes, de hoogste bergen en ook het lekkerste eten ter wereld. En dan is er nog het financiële aspectje. Want vooral in backpackfavoriet zuidoost-Azië blijven de prijzen heerlijk laag.

Best beoordeelde landen
in Azië

Op basis van 3329 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Malediven

MaledivenMalediven- 8,9

“Een van de mooiste plaatsen op aarde”

Fred Brands

Lees 14 Malediven ervaringen

Nepal

NepalNepal- 8,8

“Magie, mystiek en religie in Nepal”

Anne-Marije Talens

Lees 43 Nepal ervaringen

Thailand

ThailandThailand- 8,7

“Tempels, feest en hete curry”

Ayla de Wit

Lees 185 Thailand ervaringen

Laatste Azië ervaringen

“Ninh Binh & Tam Coc”

Ninh Binh & Tam Coc -
door Anne Geisler
“Ik vond dit het meest mooie plekje van Vietnam. We verbleven in het Anna Tham Hotel, wat buiten Tam Coc ligt, dus de drukte ontloop je hierdoor volledig. Het is een klein familiehotel met hele vriendelijke mensen, en we hebben via hun een avond boot tocht geboekt, ik denk dat we drie andere toeristen zijn tegen gekomen! Zo rustig en zo paradijselijk mooi, op 't fietsje erheen en op de terugweg fiets je door weilanden vol met vuurvliegjes. Om de hoek bij het hotel heb je de Bich Dong pagode, ook echt het bezoeken waard en wederom nauwelijks toeristen. We waren er in augustus.

“Sri Lanka”

Sri Lanka Sri Lanka - 9,0 door Jeanette Santing
“Sri Lanka is echt een prachtig land. In september 2017 hebben we drie weken rondgetrokken in dit prachtige land. Daarvan hebben we 12 dagen rondgereisd met gids en chauffeur. Pas met deze (goed Engels sprekende en bevlogen gids) leer je het echte Sri lanka kennen. Een gids die veel vertelde over zijn land maar zich tegelijkertijd niet opdrong en vooral goed luisterde naar je wensen en deze ook tot uitvoer bracht. Deze gids is van harte aan te bevelen! Geweldig! Mijn mooiste vakantie tot nu toe.

“De bijzondere omgeving van Yangshuo verkennen”

Yangshuo -
door Karien van Jaarsveld
“Wij hebben de prachtige omgeving van Yangshuo per fiets, per scooter en per kano verkend en het was allemaal even bijzonder. Neem altijd zwemspullen mee, want er zijn altijd wel even mogelijheden om even in de Li-rivier af te koelen. De Mud Caves waren ook erg leuk, letterlijk baden in gigantische modderbaden! Let er wel op, dat je geen witte of lichte zwemkleding aandoet, want die krijg je niet meer helemaal schoon... Ook erg bijzonder vond ik de Sanjie Liu Light Show (van de maker van de Openingsshow van de Olympische Spelen in China) met de prachtige heuvels in de achtergrond, echt spectaculair!!!

“Geen moment verveeld”

Tokyo -
door Bart
“In het najaar van 2017 heb ik in mijn eentje Tokio bezocht. Het was de eerste keer dat ik alleen op reis ging en ik denk dat ik met Tokio geen betere bestemming had kunnen kiezen. Het is een ontzettend veelzijdige stad waar zoveel te zien en te beleven is dat je je geen moment hoeft te vervelen. Omdat het zo’n grote stad is, is het wel aan te raden om vooraf een beetje te bedenken en plannen waar je naartoe wilt. Ik ben een week in Tokio geweest maar ik had er gemakkelijk nog een extra week kunnen vullen. Je kunt in Tokio ook een hoop bizarre dingen bezoeken, zoals kattencafe’s, uilencafe’s, maid bars, thema restaurants, bizarre winkels: je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Ik vond dat een hele leuke afwisseling van de ‘reguliere’ bezienswaardigheden zoals de tempels, parken en musea. Wat ook erg leuk is is om bij een Japanse familie thuis te koken en te eten. Via de website Nagomi Visit kun je zo’n bezoek regelen. Ik heb dat zelf ook gedaan en het is de mooiste herinnering van de hele reis. Ten slotte, Japan heeft het imago een duur land te zijn maar ik vond dat ter plekke best meevallen. Hotels, kleding en de trein zijn zeker duur, maar bijvoorbeeld de metro, toegang tot musea en eten zelfs iets goedkoper dan hier. En een heleboel bezienswaardigheden, zoals tempels en parken, zijn natuurlijk gewoon gratis. Nog een laatste tip. Reserveer vooraf alvast via internet een pocket wifi reserveert die je bij aankomst op de luchthaven kunt afhalen. Een pocket wifi is een apparaatje waarmee je constant wifi hebt op je smartphone. Reuze handig als je je weg wilt vinden via Google Maps of de app van de Tokio metro. Heeft mij een hele hoop tijd en verdwalen bespaard.

“Colombo”

Colombo -
door Paul Veerkamp
“Een eerlijke recensie is moeilijk. Sri Lanka is een 3e wereldland. Tips voor goedkoop verblijf: huur een woning. Ik huur op de duurste plek, Colombo 3, naast het huis, van de president. Mensen die je iets aanbieden, moet je overslaan. Zoek naar de aardige mensen, die zijn er voldoende. 5% oplichters en 95% zeer behulpzaam. Korte of lange huur is geen probleem. Vanaf €5 per woning. Betaal in roepies en niet afdingen. Als de lokale bevolking je mag, dan is de prijs, meestal, eerlijk. Zoeken kan op internet. Ook handig is een internet/bel bundel. Is prepaid en spotgoedkoop. Engelstalig hier, goed niveau. Loop en geniet van deze "drukke" stad. Als mensen vragen stellen, dan een tegenvraag. Oplichters hebben altijd haast. Vraag of ze gelukkig zijn. Daar bereik ik altijd veel mee. Bedelaars en handelaren direct afwijzen. Nee en doorlopen, of zeg helemaal niets. Ik was er snel aan gewend. Eten langs de weg: slecht plan. Genoeg goede eetplekken, meestal is een winkelcentrum. Alles is hier goedkoop. Hou wel rekening met onderstaand bericht van een studentenorganisatie, uit Sri Lanka: Sri Lanka is economically a beggars nation, politically with pariah status and (recently) declared money laundering criminals. So please stop the nonsense of trying to paint a rosy picture. Veel plezier.

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op