Azië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Misschien wel het meest geliefde reizigerscontinent van allemaal. Want Azië heeft álles: exotische culturen en eeuwenoude tempels, eindeloze rijstvelden en tropische jungles, hagelwitte stranden en verlaten Robinson Crusoe- eilandjes, de hoogste bergen en ook het lekkerste eten ter wereld. En dan is er nog het financiële aspectje. Want vooral in backpackfavoriet zuidoost-Azië blijven de prijzen heerlijk laag.

Best beoordeelde landen
in Azië

Op basis van 3291 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Nepal

NepalNepal- 8,9

“Magie, mystiek en religie in Nepal”

Anne-Marije Talens

Lees 42 Nepal ervaringen

Malediven

MaledivenMalediven- 8,9

“Een van de mooiste plaatsen op aarde”

Fred Brands

Lees 14 Malediven ervaringen

Thailand

ThailandThailand- 8,7

“Tempels, feest en hete curry”

Ayla de Wit

Lees 183 Thailand ervaringen

Laatste Azië ervaringen

“Een teleurstelling in Vietnam!”

Vietnam Vietnam - 4,6 door Jan
“Na veel positieve ervaringen met Azië, is Vietnam een teleurstelling geworden. Na 29 dagen door een vuilnisbelt van plastic en rommel getrokken te hebben, hoor ik nog het getoeter van de vele scooters en auto's in de te drukke steden. Het noorden is mooi en authentiek, maar adembenemend is het nooit geworden. Hooguit door het ontbreken van frisse lucht! Ook het eten was over het algemeen tegenvallend, door de slechte hygiene. Geloof niet alle mooie recensies. Zelfs vogels mijden Vietnam, je ziet ze daar echt alleen in kooitjes. Ga er vooral niet heen! Er zijn veel mooiere Aziatische landen!

“Geweldige ervaring!”

Annapurna circuit -
door Manon
“In november 2018 heb ik het Annapurna Circuit, althans een deel daarvan, gelopen. Zonder gids, zonder porters, gewoon samen met mijn vriend. We hebben vanuit Kathmandu een minibus genomen naar Besisahar en van daaruit een jeep naar Chame. Hierdoor best een stuk van de route overgeslagen, maar we hadden niet enorm veel tijd. Vanuit Chame naar Upper Pisang (dag 1), dit was goed te doen. Niet te veel de hoogte in en wij deden er 5 uurtjes over. Dag 2 was Upper Pisang naar Manang, dit was ook de dag waarop ik last kreeg van hoogteziekte en daardoor de hele dag misselijk was en nauwelijks iets kon eten. Er zit een nare klim in dit gedeelte en ik moest mijn tempo laten zakken. Uiteindelijk vond ik dit de heftigste dag, we hebben zo'n 9 uur gelopen. De dag daarna rust in Manang en Diamox gekocht tegen de hoogteziekte. Dat werkt als een trein! De dag daarna weer op pad naar Yak Kharka, een rustig dagje, we hebben zo'n 4 uur gelopen. Dag 5 was naar Thorung Phedi, ook wel Base Camp genoemd. Dit ligt al op 4500 meter, dus flink de hoogte in. Weer een korte dag, 3 uurtjes lopen. De rest van de dag opladen voor de pas die ons de volgende dag staat te wachten. Dag 6 is de dag dat we de Thorung La Pass overgaan. De klim is best pittig, vooral gezien de hoogte en de kou. We hadden al onze kleding aangetrokken, het was echt -15. De slangetjes van onze camelbags waren bevroren, top! Afwisselend stijgen en dalen, we hadden geen idee hoe ver we nog moesten en bij elke bocht hadden we hoop dat we de vlaggetjes zagen. Na 3,5 uur lopen stonden we op de top, yes! Een heerlijk gevoel. Toen naar beneden naar Muktinath. Naar beneden was misschien nog wel erger dan omhoog, schuifelend over losse steentjes langzaam naar beneden. Arme knietjes. Deze dag hebben we in totaal 8,5 uur gelopen, om half 2 zaten we op het dakterras van ons guesthouse in Muktinath. Dag 7 was Muktinath naar Jomsom, een niet al te boeiende route als je de weg volgt, maar wij hadden een alternatieve route door de bergen uitgezocht. We liepen onder andere door een droogliggende rivier. Iets mooier dan een stoffige weg. Vanuit Jomsom hebben we een vliegtuigje genomen naar Pokhara, we hadden geen zin meer in lopen. Een prachtige ervaring die je zowel fysiek als mentaal uitdaagt. Een enorme sporter zijn is niet nodig, je kan de route geheel op eigen tempo lopen. Vriendelijke mensen onderweg, overal in de guesthouses prima eten en goede kamertjes. Wel KOUD! Dus neem sowieso een donsslaapzak mee en veel laagjes. Gids of porter is ook niet nodig, je kan bijna niet verdwalen. Tabletjes om water te zuiveren en mueslirepen of chocola voor onderweg is altijd handig. Let goed op signalen van hoogteziekte en neem eventueel Diamox om sneller aan de hoogte te kunnen wennen. En vooral: geniet!

“Yangshuo”

Yangshuo -
door Roland Spoormaker
“Ik heb twaalf jaar in Yangshuo gewoond. Heb er ook een hotel. Dus je begrijpt dat ik het een fantastische plek vind. De omgeving is uitermate geschikt voor outdoor-activity, de mensen zijn vriendelijk en je kan China ervaren zonder in een grote stad te hoeven zijn. Mocht iemand hulp nodig hebben, dan kun je me vinden op spoormaker@gmail.com

“Yangshuo”

Yangshuo -
door Martin Slob
“Als je een beetje van "wildlife" houd ,boek dan de raftingtrip in een van de vele bureau's. Echt raften is het eigenlijk niet,want het gaat zo hard dat je geen paddels nodig hebt. Maar wel echt een fantastische ervaring!

“niet voor herhaling vatbaar”

Mongolië Mongolië - 5,0 door liselotte
“ik ben met een vriendin 1 week naar Mongolie geweest. We hadden er heel veel zin in en we keken er echt op uit maar het is anders gelopen dan we verwacht hadden. we waren daar in december. Toen was het -14 overdag, dus als je niet van de kou houd, is het voor in deze maanden geen aanrader, of je moet in augustus gaan. We hebben een tour gedaan in een heel uitgestrekt gebied. In het begin van de tour dachten we ''wow wat mooi!'' maar na een tijdje hadden we het wel gezien ook al dat de tour nog lang niet klaar was. De Mongoolse keuken is simpel en weinig gevarieerd, dit vonden wij ook echt jammer.

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op