Azië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Misschien wel het meest geliefde reizigerscontinent van allemaal. Want Azië heeft álles: exotische culturen en eeuwenoude tempels, eindeloze rijstvelden en tropische jungles, hagelwitte stranden en verlaten Robinson Crusoe- eilandjes, de hoogste bergen en ook het lekkerste eten ter wereld. En dan is er nog het financiële aspectje. Want vooral in backpackfavoriet zuidoost-Azië blijven de prijzen heerlijk laag.

Best beoordeelde landen
in Azië

Op basis van 3323 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Malediven

MaledivenMalediven- 8,9

“Een van de mooiste plaatsen op aarde”

Fred Brands

Lees 14 Malediven ervaringen

Nepal

NepalNepal- 8,8

“Magie, mystiek en religie in Nepal”

Anne-Marije Talens

Lees 43 Nepal ervaringen

Thailand

ThailandThailand- 8,7

“Tempels, feest en hete curry”

Ayla de Wit

Lees 183 Thailand ervaringen

Laatste Azië ervaringen

“Fantastische en gevarieerde reis met 6 personen”

Indonesië Indonesië - 8,6 door Alberte
“Wij hebben in 3 weken veel gezien en gedaan op Java en Bali. Een mooie mix van indrukwekkende bezienswaardigheden en prachtige natuur: fietsen, wandelen, snorkelen, vulkanen beklimmen, koken, kunst, met een jeep door de jungle, schildpadjes uitzetten op het strand, luieren en lekker bijkomen in de uitstekende hotels. Heerlijk eten en het vervoer met het busje was prima. Soms wat lang onderweg maar dat kan niet anders als je veel wilt zien en meemaken. Ook kom je dan opeens vast te zitten in een lange prachtige optocht. De chauffeurs en gidsen waren fijne mensen en heel behulpzaam. Tips: kookworkshop met Hermie in Yogjakarta, Bromokrater(niet met zonsopgang), fietsen en wandelen door de dorpjes op Java en Bali. Emile van Better Places ook superbedankt voor de flexibele en prettige hulp bij het samenstellen van de reis.

“Chinese Muur Mutianyu prachtig en lekker rustig”

Chinese Muur -
door Wendy Kaal
“Via de stoeltjeslift was de route omhoog prachtig en heel rustig. Steile klim en onregelmatige treden....zeker naar wachttoren 5, maar wat een uitzicht en een besef dat je op een heus wereldwonder staat! Geweldig.

“Koh Tao, prachtig toeristeneiland ”

Koh Tao -
door Litske
“Koh Tao is een klein eiland waar je heerlijk kan snorkelen, chillen op het strand of naar een uitkijkpunt kan wandelen. Het enige nadeel is dat je als toerist voor bijna alles nog even geld moet betalen. Bijvoorbeeld als je een bepaald strand op wilt of als je naar een mooi uitkijkpunt wilt klauteren. Het is dus belangrijk et rekening mee te houden dat je verblijf op het eiland duurder is dan je zou verwachten. Ondanks dat is het zeker de moeite waard. Natuurlijk is het eten hier heerlijk en het koraal is gewoon zo mooi! De perfecte plek om even bij te komen en gewoon te genieten.

“China Totaal”

China China - 7,8 door Dieneke Kers
“Vorig jaar zijn wij met 3 zonen (16,18,18) een aantal weken door China rondgetrokken. Vooral Yunnan is aan te bevelen! Loop eens de Tiger Leaping Gorge en kijk om je heen in Dali en Shuhe naar alle minderheden in hun prachtige klederdrachten, geniet van de rust in de bioedhistische tempels. Natuurlijk is China prachtig, wat betreft natuur, en, ja, het klopt, Chinezen zijn onbeleefd. Ze rochelen, ze duwen, ze staren, maar ze vinden het zo leuk een paar woordjes Engels met je te praten. Nou, ja, vooral met onze zonen dan! En Inderdaad ze gaan met duizenden tegelijk naar het terracotta leger waar jij ook bent, maar neem ze het eens kwalijk, het is ook wel een heel bijzondere plek. Wat dan weer leuk is, hoe ze als groep gekleed gaan. Ze houden ervan zich als groep zichtbaar te maken bv zelfde jasjes of petjes. Wij zagen het zo dat je China als totaalpakket krijgt. Je krijgt niet alleen hun natuur, geschiedens en cultuur, maar ook hun grote stadproblematiek en de gevolgen van hun 1 kind-politiek, maar hoe bijzonder is dat!!! Je kan ook deelnemen aan hun geavanceerde technologie door vanuit Shanghai met de MagLev (magnetische levitatie) trein naar de luchthaven te gaan met 600 km per uur! Oud en nieuw leeft naast elkaar en wij hebben er in ieder geval onze ogen uitgekeken...

“Eilanden archipel”

Filipijnen Filipijnen - 8,4 door Leo van Straten
“Tja de Filipijnen, waar beginnen...blijf in ieder geval niet op 1 eiland. Anders zie je niet de verschillen. Ik zelf ben geweest op Luzon (hectische stad Manille, de mooiste reisterrassen die ik ooit gezien heb, Mount Taal), Palawan (mooie baaien en stranden), Negros (suikerriet cultuur), Bohol (vond ik het mooiste eiland, wilde daar blijven een een hostel kopen), Cebu (mooie watervallen). Dus daarom moet je als het enigszins kan meer eilanden pakken.

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op