Azië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Misschien wel het meest geliefde reizigerscontinent van allemaal. Want Azië heeft álles: exotische culturen en eeuwenoude tempels, eindeloze rijstvelden en tropische jungles, hagelwitte stranden en verlaten Robinson Crusoe- eilandjes, de hoogste bergen en ook het lekkerste eten ter wereld. En dan is er nog het financiële aspectje. Want vooral in backpackfavoriet zuidoost-Azië blijven de prijzen heerlijk laag.

Best beoordeelde landen
in Azië

Op basis van 4233 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Nepal

NepalNepal- 8,8

“Magie, mystiek en religie in Nepal”

Anne-Marije Talens

Lees 50 Nepal ervaringen

Thailand

ThailandThailand- 8,7

“Tempels, feest en hete curry”

Ayla de Wit

Lees 212 Thailand ervaringen

Indonesië

IndonesiëIndonesië- 8,6

“Indonesië heeft alles wat ik zoek in een land”

laura

Lees 183 Indonesië ervaringen

Laatste Azië ervaringen

“Fantastische reis van noord naar zuid”

Vietnam Vietnam - 7,3 door Isabella de Ruiter
“Wij zijn in drie weken van noord naar zuid gereisd. In November. Hanoi vonden wij leuk, wel heel druk, overall mensen, geen beetje rust, dat is even wennen. Waterpoppentheater was grappig. Zou ik zeker nog een keer doen. Sportende mensen kijken bij het Hoan Kiem meer. En de beste Pho van Vietnam eet je in Hanoi. Sapa zou ik niet nog een keer doen. Heel erg toeristisch, locals vallen je continue lastig, iedereen wil je iets verkopen of een tour aanbieden. Heel erg vermoeiend. Wandelen tussen de rijsterrassen bleek vermoeiender dan ik had verwacht en na 1 dag had ik het wel gezien. Ook veel milieuvervuiling, overall ligt plastic zwerfafval, zo zonde. Hue daarentegen was fantastisch. De citadel, de graftombes en ga zeker naar de DMZ (demilitarized zone) als je geinteresserd bent in geschiedenis. Hoi An is een toeristische poppenkast, mij hier niet meer gezien. Maar de kookcursus die wij daar hebben gedaan was een geweldige belevenis. Mekong Delta vond ik heel interessant, de drijvende markt was bijzonder, wel anders dan ik eerst dacht. Wij hebben nog een rijstnoedel fabriek bezocht, een cacao plantage, viskwekerijen...alleen weer dat plastic overall...het is om te huilen. Ho Chi Minh City is niet heel erg bijzonder maar het Herenigingspaleis was leuk (met goede audiotour) en het War Remnants Museum (pas op - propaganda...en schokkende beelden). Een leuke nationale park is Cat Tien. Een oase van rust en je kan gibbons spotten, ze maken heel erg veel lawaai, net een ambulance sirene, ongelovelijk. De mensen in Vietnam zijn gastvrij, kunnen wel wat bot overkomen hier en daar, ik schrijf het toe aan het communisme. Waar minder toeristen vertoeven, daar zijn de mensen aardiger en relaxter. Natuurschoon is er maar bedolven onder zwerfafval, het is te hopen dat de regering hier iets aan doet want het is zo zonde. Eten is fantastisch! Hoe noordelijker hoe beter. Gezond, licht, veel groente. Als je een nachttrein wil nemen, informeer je goed van tevoren en weeg af of je het echt wilt doen. Het is niet comfortabel en vies. Vliegen is een optie ook al ben ik daar geen voorstander van als er andere alternatieven zijn die beter voor het milieu zijn. Maar na twee gebroken nachten begin je er anders over te denken.

“Mu Cang Chai”

Mu Cang Chai -
door Lieke
“In september 2018 drie nachten in een mooie, betaalbare ecolodge verbleven. We hebben Mu Cang Chai ipv Sapa gekozen en hoewel we dus niet in Sapa zijn geweest denken we de juiste keuze te hebben gemaakt. We zijn een handjevol toeristen tegen gekomen, geen verkopers etc. De omgeving is prachtig! De busreis is lang, maar de moeite waard. Je kan overdag reizen al gaan de meeste bussen in de avond. Het is handig als je zelf met een scooter rond kan om de omgeving te verkennen.

“Hulp voor Jomsom”

Annapurna circuit -
door Lenthe Kooij
“Wij zijn twee pleegzussen van 15 en 16 jaar en vertrekken 15 april 2020 naar Jomsom met schoolspullen voor de school in Jomsom. India is in 2016 in Jomsom geweest. Ze was toen 12 jaar en kwam bij toeval terecht in een tehuis waar kans-arme kinderen uit de regio wonen en de mogelijkheid krijgen om naar school te gaan. Samen met de kinderen en monnik die het tehuis leidt, bezocht ze de school. Omdat de school en het tehuis worden ondersteund door een foundation is de school en het onderwijs van goede kwaliteit. De kinderen spreken fantastisch engels en science is hun favoriete vak. Alleen bleek bij een bezoek aan het sciencelokaal dat er een flink te kort is aan apparatuur en bijbehorende studiematerialen. Het lokaal was praktisch leeg. Wij hebben contact met de sciencedocent van de school en voor zijn lokaal microscopen, binoculairs, ph meters, labjassen en bijbehorende studiematerialen verzameld. Om deze spullen in Jomsom te krijgen hebben we hulp en ondersteuning nodig. Mocht u geïnteresseerd zijn kijk dan op: https://indianiemeijer.wixsite.com/helpnepalnu. Met vriendelijke groet, India en Lenthe

“Vreselijk aardig volk. Super beleefd.”

Taiwan Taiwan - 7,8 door Frank de Meer
“De hoofdstad met Taipei 101 als bruisend middelpunt is geweldig. Super lekker gegeten in de ATT4fun toren bij de indoor BBQ op de 4 de verdieping. Wij hebben de city tour gedaan met een vreselijk drukke gids die wel veel wist te vertellen. Had helaas geen tijd om ook de nationale parken te bezoeken. Heb wel Taichung bezocht wat een grote industrie stad met haven is. Nog wel in ontwikkeling te zien aan de brede vrij lege wegen en de vele onontwikkelde bouw gronden. Veel Boeddhistische tempels gezien.

“Trap er niet in.”

Unawatuna & de Zuidkust -
door Els van Voorst
“Alle paalvissers zijn verslaafde die voor geld zogenaamd even gaan vissen. Daar zitten mannen achter die hierdoor veel geld verdienen. Geen loverboys maar fishingboys. Dit soort of vissen bestaat bijna niet meer.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Azië

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op