Azië - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Misschien wel het meest geliefde reizigerscontinent van allemaal. Want Azië heeft álles: exotische culturen en eeuwenoude tempels, eindeloze rijstvelden en tropische jungles, hagelwitte stranden en verlaten Robinson Crusoe- eilandjes, de hoogste bergen en ook het lekkerste eten ter wereld. En dan is er nog het financiële aspectje. Want vooral in backpackfavoriet zuidoost-Azië blijven de prijzen heerlijk laag.

Best beoordeelde landen
in Azië

Op basis van 3330 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Malediven

MaledivenMalediven- 8,9

“Een van de mooiste plaatsen op aarde”

Fred Brands

Lees 14 Malediven ervaringen

Nepal

NepalNepal- 8,8

“Magie, mystiek en religie in Nepal”

Anne-Marije Talens

Lees 43 Nepal ervaringen

Thailand

ThailandThailand- 8,7

“Tempels, feest en hete curry”

Ayla de Wit

Lees 186 Thailand ervaringen

Laatste Azië ervaringen

“Colombo”

Colombo -
door Paul Veerkamp
“Een eerlijke recensie is moeilijk. Sri Lanka is een 3e wereldland. Tips voor goedkoop verblijf: huur een woning. Ik huur op de duurste plek, Colombo 3, naast het huis, van de president. Mensen die je iets aanbieden, moet je overslaan. Zoek naar de aardige mensen, die zijn er voldoende. 5% oplichters en 95% zeer behulpzaam. Korte of lange huur is geen probleem. Vanaf €5 per woning. Betaal in roepies en niet afdingen. Als de lokale bevolking je mag, dan is de prijs, meestal, eerlijk. Zoeken kan op internet. Ook handig is een internet/bel bundel. Is prepaid en spotgoedkoop. Engelstalig hier, goed niveau. Loop en geniet van deze "drukke" stad. Als mensen vragen stellen, dan een tegenvraag. Oplichters hebben altijd haast. Vraag of ze gelukkig zijn. Daar bereik ik altijd veel mee. Bedelaars en handelaren direct afwijzen. Nee en doorlopen, of zeg helemaal niets. Ik was er snel aan gewend. Eten langs de weg: slecht plan. Genoeg goede eetplekken, meestal is een winkelcentrum. Alles is hier goedkoop. Hou wel rekening met onderstaand bericht van een studentenorganisatie, uit Sri Lanka: Sri Lanka is economically a beggars nation, politically with pariah status and (recently) declared money laundering criminals. So please stop the nonsense of trying to paint a rosy picture. Veel plezier.

“Mooie mix van cultuur en steden, ”

Vietnam Vietnam - 8,0 door Elke 1985
“Gemakkelijk en goedkoop land om te backpacken, goed uitgedokterd systeem van bussen/nachtbussen/vluchten/trein/scooters,.. Vriendelijke mensen, al is het Engels soms nog moeilijk. Sapa zeker niet missen, neem hiervoor een trip met minstens 1 overnachting in de bergdorpjes (niet sapa zelf), begeleid door de locals. Boek in Ninh Bin (Tam Cock) een homestay, lig in de hangmat van je bungalow met zicht op Tam Cock. Sluier een dag of 2 door Hanoi. Rek een paar dagen uit in Hoi An, heerlijk authentieke stad vol coffeebars, souvenirwinkels en lampions. Neem een kookcursus. Sluit Vietnam af op de paradijselijke stranden van Phu Cocq. Kruip in de tunnels van Cu Chi.

“De ervaring viel in het water”

Ninh Binh & Tam Coc -
door Niels Verhoeven
“De mensen in dit plaatsje vond ik allerminst vriendelijk of gastvrij. Bovendien had ik veel hogere verwachtingen van de natuur die we voorgeschoteld zouden krijgen. Helaas viel dit alles dus vies tegen en baalde ik ervan dat mijn keuze op Ninh Binh & Tam Coc was gevallen. Sla Ninh Binh/Tam Coc vooral over en verplaats jezelf naar Halong Bay!

“Culinair, warm en authentiek”

Hoi An -
door Niels Verhoeven
“Even wat complimenten voor een aantal zaken in Hoi an. Wat is Morning Glory een fantastisch restaurant. Je moet misschien even wachten, maar dan krijg je ook echt een bijzondere, culinaire avond waarbij Vietnamees eten tot een nieuw level wordt verheven. Daarnaast is Kimmy's de perfecte plek om je nette kleding op maat te laten maken. Na het opnemen van 29 verschillende maten werd mijn pak als een malle gemaakt. De kwaliteit en service zijn uitmuntend. Alleen al voor deze twee dingen is Hoi An een echte aanrader. De magie van lampionnen en lichtjes maakt het alleen nog maar meer een ideale plek om rond te kijken, te zwijgen en te genieten. Een absolute aanrader is het doen van een kookcursus bij Vy's Food Market. Vergeet daarbij niet je mangoschiller in ontvangst te nemen!

“Be a Mad Monkey by driving a scooter”

Kampot & Kep -
door Niels Verhoeven
“Er is maar 1 onbetwistbare tip voor Kampot... Huur een scooter en trek eropuit! Er is een National park waar je een mooie, oude kerk kunt bezoeken, een oud casino (heeft ook dienst gedaan in een James Bondfilm) en eigenlijk is de hele omgeving prachtig. De weg hiernaartoe is er al een om je ogen flink de kost te geven. Kies zelf hoe lang je waar blijft en maak er een lekker dagtochtje van. Verder ben ik een enorm fan van de Mad Monkeyketen. Het voelt hier als thuiskomen en er liggen overal nieuwe sociale contacten op de loer. Ze hebben dit concept enorm goed uitgewerkt en het is ook echt een verrijking van Kampot.

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op