Midden-Amerika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Midden-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Officieel onderdeel van Noord-Amerika, maar cultureel-historisch gezien een totaal ‘eigen’ werelddeel. Alhoewel sommige landen modern en westers ogen (Panama, Belize), blijft Midden-Amerika het armste deel van Amerika. Het meest tropische ook, met de heerlijke maar soms ook furieuze weeromstandigheden van dien. Van schitterende koloniale steden tot ongerepte regenwouden en paradijselijke eilanden; van ontelbare vulkanen tot eeuwenoude Maya- en Inca-ruïnes: Midden-Amerika is een fantastische en soms zelfs ietwat onderschatte reisbestemming.

Best beoordeelde landen
in Midden-Amerika

Op basis van 350 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Mexico

MexicoMexico- 8,6

“Modern, tropisch sfeertje en rijke cultuur”

Justin Hammenga

Lees 32 Mexico ervaringen

Jamaica

JamaicaJamaica- 8,4

“Mooi, maar ruw land vol coole locals”

Peter Verburg

Lees 12 Jamaica ervaringen

Costa Rica

Costa RicaCosta Rica- 8,3

“Dé reisbestemming voor de natuurliefhebber”

Jeroen Pel

Lees 33 Costa Rica ervaringen

Laatste Midden-Amerika ervaringen

“Jamaica .... welcome in Paradise”

Jamaica Jamaica - 8,4 door Jo Hudales
“Jamaica biedt voor iedereen iets . Houd je van touristische attracties ? die zijn er genoeg : Dunns river Falls , Rick's Cafe , Nine Miles , enz... Houd je van rust en natuur ? Jamaica heeft de mooiste bergen , watervallen en rustige zandstranden . In de Blue Mountains kom je helemaal tot rust , bezoek ook eens een koffie-plantage , heel interessant . Taxi's zijn er in overvloed , en niet duur . Voor excursies en dagtripjes kun je het beste kijken op www.rileytours.biz Geen US dollars meenemen , wat de meeste mensen doen . Gewoon met je bankpas Jamaicaanse dollars pinnen kan , je krijgt een goede wisselkoers , daar kun je overal mee betalen en het is meestal nog goedkoper ook .

“vergane glorie”

Havana -
door Max Gerrits
“Als je door Havana loopt (ik was er zelf in 2009) merk je dat dit honderd jaar geleden een van de mooiste steden van de Caribbean moet zijn geweest. Prachtige houten gebouwen in Spaans-koloniale stijl. Alleen sinds de komst van het communisme is er nul komma nul onderhoud meer verricht en lijken veel gebouwen hun beste tijd gehad te hebben. Eeuwig zonde! Hopelijk breken er voor de stad en haar bevolking betere tijden aan nu de verhouding met de USA verbeterd is. Fun facts: in Havana staat een replica van het Capitol net als in Washington, alleen wordt beweerd dat El Capitolio net 3 cm hoger is. In Havana en de rest van Cuba rijden oude Nederlandse stadsbussen rond met de Nederlandse bestemmingen er nog op.

“Genieten van de schitterende onderwaterwereld”

Belize Belize - 7,0 door Minke Smits
“Vanuit Mexico ben ik via Belize naar Guatemala gereisd, en Belize was de plek om ruim een week te relaxen en weer op te laden. Hierdoor heb ik van Belize niet zoveel gezien, maar wel ontzettend genoten op het eiland Caye Caulker. Dit paradijselijke eiland is gemakkelijk per ferry vanuit Belize City te bereiken. De prijzen liggen een stuk hoger t.o.v. de omliggende landen, maar nog steeds goed betaalbaar. Caye Caulker is een perfecte plek om te relaxen, te genieten van zon, zee en strand en de prachtige onderwaterwereld te ontdekken. De sfeer is ontzettend relaxt, er zijn goede accommodaties en restaurants te vinden en een groot voordeel vond ik dat het eiland autovrij is.

“Onontdekt Honduras”

Honduras Honduras - 8,4 door Minke Smits
“Een land waar je bijna niemand over hoort is Honduras, totaal onterecht voor het land (maar eerlijk gezegd wel heerlijk voor ons omdat het nog zo puur is..), want het heeft zoveel te bieden aan iets wat avontuurlijke reizigers. Een lange kuststrook met meerdere eilanden voor de kust, koloniale dorpen en steden en de indrukwekkende Maya ruïnes van Copán. De inwoners zijn erg vriendelijk en gastvrij, helpen je met het spreken van Spaans (en kunnen zelf vaak geen andere taal dus je moet wel) en het eten is erg goed. Het reizen per openbaar vervoer kan een uitdaging zijn omdat de vertrektijden onbekend zijn, maar dat hoort bij het sfeertje van dit gedeelte van de wereld. De prijzen liggen er ontzettend laag en de service is prima.

“Het oerwoud wakker horen worden, GEWELDIG! ”

Tikal -
door Minke Smits
“'s Ochtends zeer vroeg gaat onze wekker. Snel aankleden want binnen een paar minuten staat het busje klaar om ons naar de Maya ruïnes van Tikal te brengen. Het is nog donker als we door deze bijzondere ruïnestad lopen naar tempel VI. Via een houten trap lopen we voorzichtig naar boven, waar we sprakeloos plaatsnemen op de bankjes. Wauw, wat is het hier stil! Maar dit duurde maar even, als snel begint het oerwoud rondom wakker te worden. De zon komt langzaam op, de apen schreeuwen om aandacht en de vogeltjes beginnen te zingen. Wauw, wat een geweldige ervaring om hier bij te mogen zijn! Het kost wat (best veel ten opzichte van het lage prijsniveau in het land), maar het is het allemaal dik waard! Geweldig om je zo dichtbij de natuur te kunnen voelen. Vervolgens hebben we de rest van de dag in de ruïnestad gewandeld. Niet alleen de bekende plekken, maar ook de onbekende plekken waar nog ruïnes staan die nog maar gedeeltelijk zichtbaar zijn. Echt een aanrader om een volle dag uit te trekken voor deze magische plek!

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Midden-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op