Midden-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

Officieel onderdeel van Noord-Amerika, maar cultureel-historisch gezien een totaal ‘eigen’ werelddeel. Alhoewel sommige landen modern en westers ogen (Panama, Belize), blijft Midden-Amerika het armste deel van Amerika. Het meest tropische ook, met de heerlijke maar soms ook furieuze weeromstandigheden van dien. Van schitterende koloniale steden tot ongerepte regenwouden en paradijselijke eilanden; van ontelbare vulkanen tot eeuwenoude Maya- en Inca-ruïnes: Midden-Amerika is een fantastische en soms zelfs ietwat onderschatte reisbestemming.

Best beoordeelde landen
in Midden-Amerika

Op basis van 1222 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Mexico

MexicoMexico- 8,6

“Modern, tropisch sfeertje en rijke cultuur”

Justin Hammenga

Lees 63 Mexico ervaringen

Jamaica

JamaicaJamaica- 8,4

“Mooi, maar ruw land vol coole locals”

Peter Verburg

Lees 13 Jamaica ervaringen

El Salvador

El SalvadorEl Salvador- 8,3

“Een land nog in zijn authentieke staat”

Cindy

Lees 7 El Salvador ervaringen

Laatste Midden-Amerika ervaringen

“ Bonaire is het pareltje van de Caribbean”

Bonaire -
door Thijs de Groot
“Wij zijn inmiddels meerdere keren op Bonaire geweest en het verveeld niet. Bonaire staat natuurlijk bekend om zijn onderwaterwereld maar wij zijn er inmiddels ook achter dat er veel meer te doen is op Bonaire. De natuur is er mooi en de mensen erg vriendelijk. De eerste keer dat wij op Bonaire kwamen gingen wij specifiek voor het duiken en snorkelen. De onderwaterwereld is prachtig. Er zijn vele duikbestemmingen met elk zijn eigen bijzonderheden. Wij hebben ook een boot gehuurd om richting Klein Bonaire te gaan. Zeker een aanrader. Naast het duiken en snorkelen hebben wij ook diverse andere activiteiten ondernomen zoals de wandelroutes en de de autoroutes die langs de kust en in het binnenland aangelegd zijn. Hier kam je meer over de geschiedenis te weten. Er liggen bij de start van de routes ook kaarten met de diverse informatie. Doordat we tijdens onze 2e vakantie naar Bonaire te maken hadden met wat troebel water, hebben wij gezocht naar andere activiteiten. Via de site www.zonvakantiebonaire.nl hebben wij veel informatie en tips opgedaan. Zo hebben wij gezocht naar de grotten (en gevonden) en hebben wij Washington Slagbaai National Park bezocht. Hier vind je prachtige natuur en kan je de hoogste berg van Bonaire beklimmen. Het was wel een flinke klim maar het uitzicht is prachtig. Doe wel goede schoenen aan! Er liggen veel losse steentjes en de klim is pittig. Wij hebben ook nog 1 dagje strand meegepikt. Een perfecte bestemming hiervoor is Sorobon Beach bij Lac Bay. Lac Bay bestaat uit een lagune met een strand en rondom mangrove. In de lagune vind je wat mij betreft ook het mooiste koraalriffen van Bonaire. Ook wat eten betreft is er voldoende keuze. Van lokale gerechten tot zeer luxe uit eten. Het kan allemaal. Het meeste is te te vinden in en rond Kralendijk. Gezellig is het restaurant op de pier in Kralendijk.

“Ook boven water prachtig”

Bonaire -
door Peter Hiscock
“Bonaire, het duikersparadijs. Het is er schitterend onder water. Indrukwekkend koraal, vele vissen en je kan zwemmen met schildpadden. Je kan op veel plekken makkelijk een kijkje onder water nemen maar de mooiste zijn 1000 Steps, Andrea I en Klein Bonaire. Bonaire staat vooral bekend om de onderwater pracht maar het eiland zelf is ook zeer mooi en uniek. Wij verbleven een paar nachten in de Kunuku, zeg maar de outback van Bonaire. De zee is nooit ver weg maar we zaten weggestopt in een sfeervol, mooi en ruig stukje natuur. Oneindig veel cactussen en allerlei soorten vogels en andere dieren. Mooi om te wandelen of rond te rijden. Ook een kano tocht door de mangrove in het zuiden bij Lac Cai is een aanrader. Aan de kust vind je de meeste Amerikaanse en Nederlandse toeristen. Ook wordt er volop gebouwd aan hotels en appartementen helaas. Het is de moeite waard om meer landinwaarts te gaan voor een borrel of een hapje eten, in de buitenwijken van Kralendijk. Hier vind je het echte Bonaire.

“Toeristisch, geplaveid en agressieve verkopers”

Manuel Antonio National Park -
door Rianne Hensen
“Er zijn veel mooiere parken in Costa Rica. Voor de deur staan hordes agressieve verkopers, en louche “autobewakers”. De wegen in het park zijn geplaveid. Het lijkt eerder op een dierentuin dan een wildlife park. Je ziet dieren, dat wel, en het strand is mooi, maar niet met 2000 andere toeristen. Ik raad het park niet aan.

“onbekende parel van watervallen”

Palenque -
door sammy tempels
“Wie in Palenque verblijft bezoekt naast de tempels waarschijnlijk ook de watervallen. De bekenste zijn Aqua Azul en Misol Ha die de meeste mensen bezoeken en waar ook de grote toeristenbussen een tussenstop maken. Minder bekend en minder bezocht zijn echter de watervallen Roberto Barios. Schitterend! kleinere watervallen komen naar beneden in een meertje war je makkelijk in kan zwemmen. Daarnaast ligt een iets grotere waterval die in 4 stappen naar beneden valt waarna je uitkomt in een rustiger gebied. Het leuke hier is dat je op de bovenste kan klimmen en daarna naar beneden kan springen, duiken of glijden. Echt zeer leuk. We hebben hier een ganse namiddag doorgebracht en buiten enkele lokale mensen hebben we hier niemand gezien. Geen bussen en geen enkele andere toerist. De watervallen liggen ongeveer 10km buiten Palenque en men vraagt een kleine toegangsprijs van ongeveer 5 euro. Echte aanrader.

“Bijzonder land”

Cuba Cuba - 9,4 door Ilona
“Een bijzonder land Cuba, communistisch, iets wat wij ons totaal niet meer voor kunnen stellen. Ga niet weken op het strand liggen in Varadero, maar kijk rond in dit prachtige diverse land. Deze reis hebben wij zelfstandig gepland en voor Cuba is het raadzaam jezelf in te lezen wat je nodig hebt en hoe je de reis wilt ondernemen. Auto huren was ons te duur en wij hebben gekozen met de ''toeristen'' bus rond te reizen. Geld konden we op relatief veel plekken pinnen (voor ons gevoel), maar dus niet overal. En zo is het handig om nog meer dingen uit te zoeken. We hebben iets meer dan 2 weken rond gereisd. En verbleven in casa's (B&B's), deze wij al on line hebben vastgelegd. Meeste casa's hebben heerlijk ontbijt met zeer veel fruit. Gestart in Havana; een prachtige stad. Ondanks de verval (wat ze overigens aan het opknappen zijn) heeft het toch behoorlijk wat charme. Een rondrit in een oldtimer (ondanks dat dit te duur is) mag toch zeker niet ontbreken. Daarna richting Vinales; het platteland van Cuba. Met prachtige natuur. Wij hebben gewandeld, paard gereden en gefietst (neem genoeg drinken mee). Ook een bezoek gedaan aan de tabaksplantage. Volgende stop Cienfuegos (wat een behoorlijk lange busreis is vanaf Vinales). Een leuke stad om te zien, maar je hoeft hier niet lang te blijven. El Nicho is vanaf hier te bereiken, wij namen daarvoor een taxi collectivo (gedeelte taxi). El Nicho is prachtig met vele watervallen; maar ga ook naar de overkant van de weg daar liggen ook nog een paar mooie watervallen te wachten (die vaak vergeten worden). Daarna Trinidad; hier moet je ook zeker even rond gekeken hebben. Vervolgens naar Varadero; wij wilde toch nog een paar dagen relaxen aan het strand. Verwacht van Varadero niet te veel; het bestaat uit enorm veel resorts. Wel heeft het een prachtig strand. Al met al konden wij er heerlijk eten in lokale restaurants (overheid restaurants een stuk minder).

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Midden-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op