Zuid-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

De eindeloze Amazonerivier en de veelal ongerepte jungle eromheen, de machtige pieken van de Andes, het wereldwonder Machu Picchu, het ongerepte Patagonië met zijn fabuleuze nationale parken (Torres del Paine!) en de bruisende metropolen als Rio de Janeiro en Buenos Aires: in het swingende en machtige Zuid-Amerika ben je na een jaar reizen nóg niet verveeld. De diversiteit in Zuid-Amerika is enorm – van arm tot rijk, van warm tot koud en van hoog tot laag – en de meeste landen groot en uitgestrekt.

Best beoordeelde landen
in Zuid-Amerika

Op basis van 812 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Colombia

ColombiaColombia- 8,6

“Dit land heeft álles”

Tijs Wonders

Lees 43 Colombia ervaringen

Brazilië

BraziliëBrazilië- 8,4

“Eén groot feest in alle opzichten”

Jeffrey Struijk

Lees 23 Brazilië ervaringen

Ecuador

EcuadorEcuador- 8,2

“Zeer diverse natuur en makkelijk te bereizen”

Maya Keuning

Lees 32 Ecuador ervaringen

Laatste Zuid-Amerika ervaringen

“Een land met verschillende gezichten warm en koud”

Argentinië Argentinië - 6,4 door Leo van Straten
“Argentinië is een groot land, om toch het hele land te zien koos ik voor een aantal binnenlandse vluchten. Gereisd van het noorden (Iguazu falls) tot het zuiden Ushuaia. Deze 2 steden representeerden ook de uitersten in klimaat. Heet in het noorden en koud en sneeuw in het zuiden. Als je dit niet wilt zou ik reizen in september zeker niet aanraden, te grote verschillen. Argentinië heeft prachtige natuur, dat staat voor mij op nummer 1. Daarnaast vond ik Buenos Aires en heel fijne en veilige stad.

“Mysterieuze geschiedenis in prachtige natuur”

Peru Peru - 8,5 door Jelle
“Positief: Je kan in Peru uren uit de raam van je bus of auto kijken zonder je ook maar een moment te vervelen. Prachtige natuur wisselt zich af met ontzettend leuke steden zoals Arequipa en Cuzco. 's Avonds kan je heerlijke ceviche of lomo saltado eten. Negatief: De meeste steden zijn vrij armoedig buiten het centrale plein, de plaza de armas. Vergis je niet, Peru is armer dan je van tevoren verwacht. Dit betekent niet dat het onveilig is, maar let buiten de toeristengebieden wel goed op.

“Ben er niet geweest”

Guyana Guyana - 10,0 door Mischa van de Bunte
“Bjjbjgjsjjdjvjdjjfjdjdjfjfjjfjcjcjjdjjdjccjcjcjcjcjcjcjcjjcjcjcj jij jcjcjcjjcjcjcjcjcjcjcjjccmksdfjndskfjnkjf rsfj dief Duijn ifjneifjnisejfnsfeijnsefijnsfeijsefijsfeijnsefijsfenijeihfaeirntaijntpintpeirjaoatjmestopjhmrestopjmrseopjmsetpojrmtpojmrehopjremhpojtehmojremtspjsemriphmthpoejnrpohjnrhpijnrsthijnshtrpijrtsnhipsjtrhnsortpjhnipjtrnhpijrthspisrthjnrstphijhstripjnstrhipjsrtnhijsptrhnitprhjnirthjntrhijpnthijphtnrijpthrnpihjtnrthipjntrhrthnij

“super leuk, lief land Uruguay”

Uruguay Uruguay - 8,8 door ingrid
“Beste, ik ben net een halve week terug van een dikke week in Uruguay, we hadden een prachtig hotel (100 euro per nacht met een woonkamer, slaapkamer en groot dakterras in Punta Carretas, helemaal niet duur). We boekten 2 excursies naar Punta del Este en naar Colonia del Sacramento. Tijdens de busreis naar beiden zag je veel van het landschap. Ik vond het prachtig. Ik moet wel zeggen dat in de dorpjes op weg naar Colonia de huisjes van de meeste mensen zeer eenvoudig zijn, ook al kom je soms ook prachtige bungalows tegen. Montevideo is echt onze stad, persoonlijk vond ik het eten erg goed (veel Italiaans) de wijnen verrukkelijk, een nieuwe wijn gedronken (medio y medio, half prosecco half droge wijn), leuke medetoeristen gesproken maar ook genoeg locals gesproken. Natuurlijk zie je ook dingen die je aangrijpen en de locals zijn er erg open over: de prijzen in supermarkten (hoog btw tarief 22% op eten, bij ons 6%) zijn gigantisch, ook hebbedingen voor in huis etc.etc. zijn duurder dan in Nederland, persoonlijk vond ik dat prijsniveau op het niveau van Zwitserland en dat vonden sommige Urguguanen zelf ook. Ook al is gezondheidzorg en onderwijs gratis, ik maakte me toch wat zorgen over het besteedbaar inkomen van de gemiddelde Uruguaan. Maar ook dat is een weer een typische Europese benadering van alles (consumeren) want voor de Uruguayaan zijn andere zaken veel belangrijker zoals samen gezellig BBQ en een glaasje wijn drinken, weekends zijn niet om de shopping malls af te struinen maar voor quality time met lieve mensen om je heen en te relaxen. Ik ga zeker terug over een paar jaar, heerlijk die combi van culturen: italie, spanje en latino. Spaanse kennis is wel aanbevolen, super veel Spaans gesproken. love you Uruguay, you're in my heart 4ever ! groetjes Ingrid

“Onbekend, maar zeker niet meer onbemind!”

Paraguay Paraguay - 7,8 door Niels Verhoeven
“Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan Paraguay! Dat is wat ik iedereen op het hart wil drukken. Het is het armste land van Zuid-Amerika, maar qua gastvrijheid en vriendelijke mensen misschien wel het rijkste land. In mijn beleving is Asuncion een hele bijzondere hoofdstad, waar je rond kunt struinen zonder het gevoel dat je ook echt in een hoofdstad bent. Breng zeker een bezoekje aan Trinidad, waarbij je je laat verbazen door de schoonheid van de Jesuit Missions. De Itaipu Dam moet zeker ook op je lijstje. Deze eennagrootste dam van de wereld laat haar water naar beneden storten op een imposante wijze. Het is een interessant en indrukwekkende excusrie. Tot slot mag een dagtripje naar Foz do Iguaçu niet worden overgeslagen om hier de naar mijn mening (tot nu toe) meest fantastische en weerzinwekkende waterval te zien: Iguaçu Falls. Ga naar Paraguay, respecteer het leven & de locals en geniet.

Deel jouw ervaring!

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op