Zuid-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

De eindeloze Amazonerivier en de veelal ongerepte jungle eromheen, de machtige pieken van de Andes, het wereldwonder Machu Picchu, het ongerepte Patagonië met zijn fabuleuze nationale parken (Torres del Paine!) en de bruisende metropolen als Rio de Janeiro en Buenos Aires: in het swingende en machtige Zuid-Amerika ben je na een jaar reizen nóg niet verveeld. De diversiteit in Zuid-Amerika is enorm – van arm tot rijk, van warm tot koud en van hoog tot laag – en de meeste landen groot en uitgestrekt.

Best beoordeelde landen
in Zuid-Amerika

Op basis van 823 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Colombia

ColombiaColombia- 8,6

“Dit land heeft álles”

Tijs Wonders

Lees 43 Colombia ervaringen

Brazilië

BraziliëBrazilië- 8,3

“Eén groot feest in alle opzichten”

Jeffrey Struijk

Lees 24 Brazilië ervaringen

Ecuador

EcuadorEcuador- 8,2

“Zeer diverse natuur en makkelijk te bereizen”

Maya Keuning

Lees 32 Ecuador ervaringen

Laatste Zuid-Amerika ervaringen

“Onbekend, maar zeker niet meer onbemind!”

Paraguay Paraguay - 7,8 door Niels Verhoeven
“Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan Paraguay! Dat is wat ik iedereen op het hart wil drukken. Het is het armste land van Zuid-Amerika, maar qua gastvrijheid en vriendelijke mensen misschien wel het rijkste land. In mijn beleving is Asuncion een hele bijzondere hoofdstad, waar je rond kunt struinen zonder het gevoel dat je ook echt in een hoofdstad bent. Breng zeker een bezoekje aan Trinidad, waarbij je je laat verbazen door de schoonheid van de Jesuit Missions. De Itaipu Dam moet zeker ook op je lijstje. Deze eennagrootste dam van de wereld laat haar water naar beneden storten op een imposante wijze. Het is een interessant en indrukwekkende excusrie. Tot slot mag een dagtripje naar Foz do Iguaçu niet worden overgeslagen om hier de naar mijn mening (tot nu toe) meest fantastische en weerzinwekkende waterval te zien: Iguaçu Falls. Ga naar Paraguay, respecteer het leven & de locals en geniet.

“Zoek je een uitdaging? Zoek niet verder!”

Baños -
door Niels Verhoeven
“Baños is de uitgelezen plek om je avontuurlijke hart op te halen, maar ook weer de vrije loop te laten gaan. Baños heeft een prachtige omliggende natuur, maar staat vooral bekend om alle fysieke uitdagingen die hier te verwezenlijken zijn. Denk aan raften, abseilen, ziplinen en ga zo maar door. De grootste tip die ik hierin wil geven, ga naar 'La Casa del Arbol'. Hier vind je een prachtig uitzicht en kun je je ook nog eens dit uitzicht instorten door plaats te nemen op de daar aanwezige schommel. Zorg ervoor dat je de berg naar beneden LOOPT, want dan kom je nog zo'n schommel tegen. Deze is net iets minder geprofessionaliseerd, maar je zweeft hier boven een stadje wat een magisch gevoel met zich meebrengt. Baños, komt dat zien!

“Verlaten, maar totaal vervuld”

Atacama woestijn -
door Niels Verhoeven
“Als je niet naar de Atacama woestijn bent geweest, dan heb je niet de volledige schoonheid van Chili kunnen aanschouwen. Op deze plek kun je ademen ondanks de hoge mate van toeristendichtheid. Naast het onvergetelijke uitzicht in de Atacama woestijn is ook het centrum van San Pedro de Atacama een lust voor het oog. Het voelt knus en fijn, hoewel ook hier de toeristen om je heen zullen zwermen. De Atacama woestijn is indrukwekkend en laat diep zijn sporen achter in je geheugen.

“Terug in de weerzinwekkende ondergrondse tijd”

Potosi -
door Niels Verhoeven
“Potosi is een stad waar je niet lang hoeft te blijven, maar die je zeker op je lijstje moet zetten. Een bezoek aan de mijnen is onontkomelijk. In deze stad wordt er nog altijd gewerkt in de mijnen. Locals slepen, duwen en trekken karren met zware goederen voort en nog steeds is er een sprankje hoop dat er kostbare metalen gevonden zullen worden. Het is beangstigend hoe klein en donker de gangetjes zijn en het is moeilijk te beseffen hoe zwaar de omstandigheden voor de mijnwerkers zijn wat betreft fysieke en economische omstandigheden. Potosi is een echte realitycheck die je nooit meer zult vergeten.

“Wijnhalla en rijke geschiedenis enige twee trekpleisters”

Mendoza -
door Niels Verhoeven
“Een wijnwalhalla voor de expert en de leek. Naast het feit dat Mendoza de uitvalsbasis is om je op het gebied van wijn compleet te verdrinken, heeft Mendoza ook een rijke geschiedenis. Deze geschiedenis wordt tentoongesteld door de 4 pleinen die in Mendoza te bezoeken zijn. De locals zijn vriendelijk, lezen een boekje of spelen een spelletje op deze pleinen. Buiten de geschiedenis en culinaire waarde die Mendoza brengt , is deze stad voor een reiziger wat beperkt en valt er niet veel meer te beleven. Wel denk ik dat het zeker een bezoekje waard is en wat dieper te duiken in de vraag wat Mendoza nou zo mooi maakt.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Zuid-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op