Zuid-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

De eindeloze Amazonerivier en de veelal ongerepte jungle eromheen, de machtige pieken van de Andes, het wereldwonder Machu Picchu, het ongerepte Patagonië met zijn fabuleuze nationale parken (Torres del Paine!) en de bruisende metropolen als Rio de Janeiro en Buenos Aires: in het swingende en machtige Zuid-Amerika ben je na een jaar reizen nóg niet verveeld. De diversiteit in Zuid-Amerika is enorm – van arm tot rijk, van warm tot koud en van hoog tot laag – en de meeste landen groot en uitgestrekt.

Best beoordeelde landen
in Zuid-Amerika

Op basis van 824 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Colombia

ColombiaColombia- 8,6

“Dit land heeft álles”

Tijs Wonders

Lees 43 Colombia ervaringen

Brazilië

BraziliëBrazilië- 8,3

“Eén groot feest in alle opzichten”

Jeffrey Struijk

Lees 24 Brazilië ervaringen

Ecuador

EcuadorEcuador- 8,2

“Zeer diverse natuur en makkelijk te bereizen”

Maya Keuning

Lees 32 Ecuador ervaringen

Laatste Zuid-Amerika ervaringen

“Ben er niet geweest”

Guyana Guyana - 10,0 door Mischa van de Bunte
“Bjjbjgjsjjdjvjdjjfjdjdjfjfjjfjcjcjjdjjdjccjcjcjcjcjcjcjcjjcjcjcj jij jcjcjcjjcjcjcjcjcjcjcjjccmksdfjndskfjnkjf rsfj dief Duijn ifjneifjnisejfnsfeijnsefijnsfeijsefijsfeijnsefijsfenijeihfaeirntaijntpintpeirjaoatjmestopjhmrestopjmrseopjmsetpojrmtpojmrehopjremhpojtehmojremtspjsemriphmthpoejnrpohjnrhpijnrsthijnshtrpijrtsnhipsjtrhnsortpjhnipjtrnhpijrthspisrthjnrstphijhstripjnstrhipjsrtnhijsptrhnitprhjnirthjntrhijpnthijphtnrijpthrnpihjtnrthipjntrhrthnij

“super leuk, lief land Uruguay”

Uruguay Uruguay - 8,8 door ingrid
“Beste, ik ben net een halve week terug van een dikke week in Uruguay, we hadden een prachtig hotel (100 euro per nacht met een woonkamer, slaapkamer en groot dakterras in Punta Carretas, helemaal niet duur). We boekten 2 excursies naar Punta del Este en naar Colonia del Sacramento. Tijdens de busreis naar beiden zag je veel van het landschap. Ik vond het prachtig. Ik moet wel zeggen dat in de dorpjes op weg naar Colonia de huisjes van de meeste mensen zeer eenvoudig zijn, ook al kom je soms ook prachtige bungalows tegen. Montevideo is echt onze stad, persoonlijk vond ik het eten erg goed (veel Italiaans) de wijnen verrukkelijk, een nieuwe wijn gedronken (medio y medio, half prosecco half droge wijn), leuke medetoeristen gesproken maar ook genoeg locals gesproken. Natuurlijk zie je ook dingen die je aangrijpen en de locals zijn er erg open over: de prijzen in supermarkten (hoog btw tarief 22% op eten, bij ons 6%) zijn gigantisch, ook hebbedingen voor in huis etc.etc. zijn duurder dan in Nederland, persoonlijk vond ik dat prijsniveau op het niveau van Zwitserland en dat vonden sommige Urguguanen zelf ook. Ook al is gezondheidzorg en onderwijs gratis, ik maakte me toch wat zorgen over het besteedbaar inkomen van de gemiddelde Uruguaan. Maar ook dat is een weer een typische Europese benadering van alles (consumeren) want voor de Uruguayaan zijn andere zaken veel belangrijker zoals samen gezellig BBQ en een glaasje wijn drinken, weekends zijn niet om de shopping malls af te struinen maar voor quality time met lieve mensen om je heen en te relaxen. Ik ga zeker terug over een paar jaar, heerlijk die combi van culturen: italie, spanje en latino. Spaanse kennis is wel aanbevolen, super veel Spaans gesproken. love you Uruguay, you're in my heart 4ever ! groetjes Ingrid

“Onbekend, maar zeker niet meer onbemind!”

Paraguay Paraguay - 7,8 door Niels Verhoeven
“Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan Paraguay! Dat is wat ik iedereen op het hart wil drukken. Het is het armste land van Zuid-Amerika, maar qua gastvrijheid en vriendelijke mensen misschien wel het rijkste land. In mijn beleving is Asuncion een hele bijzondere hoofdstad, waar je rond kunt struinen zonder het gevoel dat je ook echt in een hoofdstad bent. Breng zeker een bezoekje aan Trinidad, waarbij je je laat verbazen door de schoonheid van de Jesuit Missions. De Itaipu Dam moet zeker ook op je lijstje. Deze eennagrootste dam van de wereld laat haar water naar beneden storten op een imposante wijze. Het is een interessant en indrukwekkende excusrie. Tot slot mag een dagtripje naar Foz do Iguaçu niet worden overgeslagen om hier de naar mijn mening (tot nu toe) meest fantastische en weerzinwekkende waterval te zien: Iguaçu Falls. Ga naar Paraguay, respecteer het leven & de locals en geniet.

“Zoek je een uitdaging? Zoek niet verder!”

Baños -
door Niels Verhoeven
“Baños is de uitgelezen plek om je avontuurlijke hart op te halen, maar ook weer de vrije loop te laten gaan. Baños heeft een prachtige omliggende natuur, maar staat vooral bekend om alle fysieke uitdagingen die hier te verwezenlijken zijn. Denk aan raften, abseilen, ziplinen en ga zo maar door. De grootste tip die ik hierin wil geven, ga naar 'La Casa del Arbol'. Hier vind je een prachtig uitzicht en kun je je ook nog eens dit uitzicht instorten door plaats te nemen op de daar aanwezige schommel. Zorg ervoor dat je de berg naar beneden LOOPT, want dan kom je nog zo'n schommel tegen. Deze is net iets minder geprofessionaliseerd, maar je zweeft hier boven een stadje wat een magisch gevoel met zich meebrengt. Baños, komt dat zien!

“Verlaten, maar totaal vervuld”

Atacama woestijn -
door Niels Verhoeven
“Als je niet naar de Atacama woestijn bent geweest, dan heb je niet de volledige schoonheid van Chili kunnen aanschouwen. Op deze plek kun je ademen ondanks de hoge mate van toeristendichtheid. Naast het onvergetelijke uitzicht in de Atacama woestijn is ook het centrum van San Pedro de Atacama een lust voor het oog. Het voelt knus en fijn, hoewel ook hier de toeristen om je heen zullen zwermen. De Atacama woestijn is indrukwekkend en laat diep zijn sporen achter in je geheugen.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Zuid-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op