Zuid-Amerika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Zuid-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

De eindeloze Amazonerivier en de veelal ongerepte jungle eromheen, de machtige pieken van de Andes, het wereldwonder Machu Picchu, het ongerepte Patagonië met zijn fabuleuze nationale parken (Torres del Paine!) en de bruisende metropolen als Rio de Janeiro en Buenos Aires: in het swingende en machtige Zuid-Amerika ben je na een jaar reizen nóg niet verveeld. De diversiteit in Zuid-Amerika is enorm – van arm tot rijk, van warm tot koud en van hoog tot laag – en de meeste landen groot en uitgestrekt.

Best beoordeelde landen
in Zuid-Amerika

Op basis van 820 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Colombia

ColombiaColombia- 8,6

“Dit land heeft álles”

Tijs Wonders

Lees 43 Colombia ervaringen

Brazilië

BraziliëBrazilië- 8,3

“Eén groot feest in alle opzichten”

Jeffrey Struijk

Lees 24 Brazilië ervaringen

Ecuador

EcuadorEcuador- 8,2

“Zeer diverse natuur en makkelijk te bereizen”

Maya Keuning

Lees 32 Ecuador ervaringen

Laatste Zuid-Amerika ervaringen

“Salento is echt 'geknipt' voor je reis!”

Koffiedriehoek -
door Niels Verhoeven
“Salento, alleen de naam blijft als een gezang in je hoofd hangen. Dit toeristisch stadje is uniek. Het herbergt veel toeristen, maar het voelt puur en rustgevend. Er zijn genoeg mogelijkheden om je helemaal af te sluiten van dit toerisme. Wel kun je het centrale plein niet ontlopen, want de befaamde 'Trucha' kun je hier blijven eten. Bovendien is een enorme aanrader om in Salento naar de kapper te gaan. Je zult e zomer in en op je bol krijgen door de dansende en zingende kappers!

“Als je ooit een relaxed plaatsje zoekt...!”

Arequipa -
door Peter Buster
“Arequipa is een leuke, levendige stad in het zuiden van Peru. Naar de grens met Chili is het nog zo'n 300 km verder. De stad heeft een vliegveld en een groot busstation, dus is goed te bereiken. Je kunt gemakkelijk met een comfortabele nachtbus verder reizen naar de stad Tacna en vanuit Tacna kun je dan weer verder de Chileense grens over. Vanuit Arequipa kun je ook gemakkelijk naar de Colca Canyon reizen met bijvoorbeeld een meerdaagse excursie. Het oude centrum van Arequipa, met mooie koloniale gebouwen, veel winkels en restaurants, is vrij compact. De Plaza de Armas, het centrale plein, is de plek om lekker 's avonds rond te hangen met de plaatselijke bevolking. Families hangen rond in het parkje en toeristen bevolken de terrassen. Het is een sfeervolle plek overdag, maar vooral 's avonds als het mooi verlicht is. Het Santa Catalina-klooster op loopafstand van het plein, is een prachtig complex en echt de moeite waard om te bezoeken. Van daaruit kun je zelfs een glimp opvangen van de besneeuwde top van de vulkaan El Misti.

“Je ademt de jungle”

Rurrenabaque -
door Niels Verhoeven
“Wat is Rurrenabaque een fijn plaatsje. Alles is goed te belopen, de mensen zijn vriendelijk en de toegankelijkheid tot de pampas is misschien wel het grootste pluspunt. De grote diversiteit in fauna in de pampas is inspirerend. Van kaaiman tot capibara en van anaconda tot roze dolfijn, je durft niet te knipperen met je ogen. Zelfs de zonsopgang, zonsondergang en de sterrenhemel zijn enorm memorabele momenten op deze plek. Ga de uitdaging aan en verbaas je in de wondere wereld van de pampas. Dit zul je nooit meer vergeten!

“Fantastische ervaring op Machu Picchu”

Machu Picchu -
door Sander Pennings
“Omdat ik maar kort de tijd had in Peru heb ik helaas niet de Inca trail kunnen doen, maar desalniettemin was het beklimmen van Machu Picchu een fantastische ervaring! Ik heb een tour vanuit Cusco geboekt waarmee ik 's ochtends vroeg rond 7 uur met een busje met een groep anderen richting Hydroelectrica. Vanaf hier loop je in ongeveer 2 uur naar het kleine dorpje Aguas Caliente, wat onderaan Machu Picchu ligt. Wanneer je nog niet moe bent van de reis is het ook erg leuk om hier even een kijkje te nemen. Ik had een ochtendticket en ben die nacht al vroeg op gestaan, omdat er een flinke rij staat bij de ingang van de weg die naar Machu Picchu loopt. Met een goede conditie ben je ongeveer een uurtje wel boven. Wanneer je eenmaal Machu Picchu binnengaat is het een erg indrukwekkende stad om te zien. Met name wanneer je eens goed de tijd neemt om het van een afstandje op je in te laten werken is het een heel bijzonder gezicht om van te genieten. Je moet wel een beetje geluk hebben met het weer. Toen ik net binnenkwam was het vrij mistig waardoor er niet zoveel aan is. Even later kwam de zon door en trok de mist weg, wat een adembenemend gezicht is! Behalve een ticket naar Machu Picchu had ik ook een ticket voor Huayna Picchu. Dit is een bergtop vanwaar je op de Inca stad kunt uitkijken. Hier heb je het uitzicht op de stad wat je ook op de vele bekende ansichtkaarten terugziet. Dit is ook zeker een aanrader! Vanaf hier heb je een heel mooi zicht op de stad. Er werd tegen mij verteld dat het een 'gevaarlijke' tocht zou zijn en ongeveer 2 uur zou duren voor je boven bent. Ik moet zeggen dat ik dit heel erg mee vond vallen, natuurlijk is voorzichtigheid belangrijk maar gevaarlijk wil ik het niet noemen. Ook is 2 uur erg overdreven. In maximaal een uurtje kun je wel boven zijn.

“Een van de warmste hoofdsteden van Zuid-Amerika”

Lima -
door Roos
“Lima, de stad waar alle reizen door Peru beginnen. Het fijne aan Lima, is dat het vergeleken met de andere hoofdsteden in de buurt een fijn klimaat heeft om je reis te beginnen. Daarnaast ligt het ook op zeeniveau, dus je wordt niet verwelkomd door hoogteziekte, wat vaak wel gebeurt bij haar buurlanden. Het heeft een paar leuke restauranten en wat attracties. Mijn hoogte punt was het park met alle fonteinen. Iedere avond wordt een bijzondere show georganiseerd en dat is absoluut de moeite waard. Vergeleken met de rest van het land, heeft Lima verder weinig te bieden.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Zuid-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op