Zuid-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

De eindeloze Amazonerivier en de veelal ongerepte jungle eromheen, de machtige pieken van de Andes, het wereldwonder Machu Picchu, het ongerepte Patagonië met zijn fabuleuze nationale parken (Torres del Paine!) en de bruisende metropolen als Rio de Janeiro en Buenos Aires: in het swingende en machtige Zuid-Amerika ben je na een jaar reizen nóg niet verveeld. De diversiteit in Zuid-Amerika is enorm – van arm tot rijk, van warm tot koud en van hoog tot laag – en de meeste landen groot en uitgestrekt.

Best beoordeelde landen
in Zuid-Amerika

Op basis van 917 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Colombia

ColombiaColombia- 8,6

“Dit land heeft álles”

Tijs Wonders

Lees 47 Colombia ervaringen

Brazilië

BraziliëBrazilië- 8,4

“Eén groot feest in alle opzichten”

Jeffrey Struijk

Lees 25 Brazilië ervaringen

Ecuador

EcuadorEcuador- 8,2

“Zeer diverse natuur en makkelijk te bereizen”

Maya Keuning

Lees 36 Ecuador ervaringen

Laatste Zuid-Amerika ervaringen

“Lost city - mixed feelings”

Santa Marta & Tayrona National Park -
door J.
“Vanuit Santa Marta hebben wij de lost city treck gedaan. Ik moet zeggen; zelden zo’n gemengde gevoelens gehad bij een trip. Wat was het bijzonder om naar 2,5 dag zwoegen de lost city te bereiken, maar het was voor ons ook echt afzien. Qua kilometers is de afstand niet lang, maar al het omhoog en omlaag klimmen maakt het toch zwaar. Desalniettemin maakte het afzien de lost city juist nog bijzonderder. Ik denk niet dat wij er zo van hadden genoten als je er als het ware gewoon met de bus heen was gereden.

“Niet mijn ding”

Medellín -
door J.
“Ik vond medellin een beetje tegenvallen. Ik had er zo veel over gehoord en gelezen dat ik hele hoge verwachtingen had, maar die zijn helaas niet waargemaakt. Het is en blijft een miljoenenstad en ik vond het niet bijzonder sfeervol. De free walking tour door communa 13 was wel leuk. Je ziet een hoop streetart, hoort over de geschiedenis van de wijk en hebt een mooi uitzicht over de stad. Ik vond het wel erg toeristisch aandoen. Verder zijn er veel leuke en goede restaurants in de backpackerswijk. Wat duurder dan in de rest van het land, maar ook wat diverser.

“Salento - topspot in Colombia ”

Koffiedriehoek -
door J.
“Mijn persoonlijke hoogtepunt van Colombia. De natuur en de sfeer in deze regio is fantastisch. Wij zijn in de plek Salento geweest. 1 van de bekendste stadjes in de regio, maar daarom niet minder leuk. Met de gezellig, gekleurde huisjes is het leuk om in het stadje rond te lopen. Wij hebben bovendien een tour gedaan door 1 van de koffie Fincas. Je kunt het best om advies vragen in je hostel over welke finca te bezoeken. Hoogtepunt van Salento was voor mij zeker de Valle de Cocora. Wat was dat een prachtige wandeling door een magnifiek landschap. De mega palmbomen zijn super indrukwekkend! En het is een magisch landschap om in te hiken.

“Heerlijke stad!”

Cartagena -
door J.
“Cartagena is een plek om verliefd op te worden! De prachtig gekleurde gebouwen geven je meteen een goed humeur. Tel daarmee de relaxte sfeer op en je hebt een top combinatie. Heerlijk om gewoon rond te struinen door de straten zonder echt een doel. Je kunt hier ook super goed souveniertjes kopen! Beter dan in medellin of Bogota. Cartagena is wel wat duurder dan de rest van het land, maar dat zie je al snel door de vingers.

“OK maar niet fantastisch”

Bogota -
door J.
“Bogota is leuk, maar niet fantastisch. Ik zou alleen hier tijd besteden als je genoeg tijd hebt. Er zijn wel een aantal leuke dingen te doen in de stad, maar niks wat je absoluut niet mag overslaan. Het goudmuseum vonden wij wel de moeite waard. Hier krijg je al snel een paar uurtjes om. Een andere aanrader is om een free walking tour te doen. Zo krijg je meer achtergrond over de stad (en het land). Tijdens de tour wordt je langs de highlights geleid en wordt je tegelijkertijd verteld over de geschiedenis. Zeer interessant!

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Zuid-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op