Zuid-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

De eindeloze Amazonerivier en de veelal ongerepte jungle eromheen, de machtige pieken van de Andes, het wereldwonder Machu Picchu, het ongerepte Patagonië met zijn fabuleuze nationale parken (Torres del Paine!) en de bruisende metropolen als Rio de Janeiro en Buenos Aires: in het swingende en machtige Zuid-Amerika ben je na een jaar reizen nóg niet verveeld. De diversiteit in Zuid-Amerika is enorm – van arm tot rijk, van warm tot koud en van hoog tot laag – en de meeste landen groot en uitgestrekt.

Best beoordeelde landen
in Zuid-Amerika

Op basis van 1102 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Colombia

ColombiaColombia- 8,6

“Dit land heeft álles”

Tijs Wonders

Lees 58 Colombia ervaringen

Brazilië

BraziliëBrazilië- 8,4

“Eén groot feest in alle opzichten”

Jeffrey Struijk

Lees 29 Brazilië ervaringen

Ecuador

EcuadorEcuador- 8,2

“Zeer diverse natuur en makkelijk te bereizen”

Maya Keuning

Lees 40 Ecuador ervaringen

Laatste Zuid-Amerika ervaringen

“Mooi Land”

Suriname Suriname - 8,0 door Liam
“Echt Een Heel Mooi Land Vooral De Natuur Ik Zou Naar Paramaribo Gaan Of Brownsberg Ik Zou Daar Echt Een Gaan Is Ik Jou Was Dus Ga Naar De Natuur Het Eten Is Daar Ook Heel Lekker En De Zeeën En De HET IS ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO MOOI Dus Dit Is Wel Een Van Mijn Top 10 Landen Dus Als Ik Jou Was Zou Ik Gaan Voor DE NATUUR!!!!!!!!!!!

“seo services”

El Calafate & Los Glaciares -
door hong
“ each time i heard how tons disappointment the king will be, it changed into like a river of spring water flowing eastward. one would think of li yu, who changed into called the "everlasting ci emperor". after the fal

“Schitterend”

Torres del Paine -
door Huub de Boer
“Het natuurgebied Torres del Paine stond al zo lang op mijn lijstje om te bezoeken. En het maakte de verwachtingen helemaal waar! Nu ik eindelijk de reis naar Chili mocht maken mocht Torres del Paine zeker niet ontbreken. Het is lastig om vanuit NL goede info te vinden hoe toegankelijk alles in het park. Wanneer je uit het vliegtuig stapt bij Punta Arenas om naar Puerto Natales te gaan (goede uitvalsbasis voor Torres del Paine) merk je het contract met het milde klimaat van Santiago. Het is rauw, leeg en ongerept. Vanuit Puerto Natales is het goed mogelijk om alles te regelen wat je wilt om het park te bezoeken. Ik heb twee dagtochten gemaakt (één naar de Perito Moreno Gletsjer) en de ander naar Cordillera del Paine (gletsjermeer op hoogte). Daarna heb ik de andere kant van het park bezocht (meerdere dagen) en overnacht in het park. Er zijn op een paar plaatsen Refugios welke super comfortabel zijn en goed geregeld. Dat is wel zo fijn wanneer je lange trekkings van 8 a 10 uur per dag wilt maken.

“Chili: ruig en ongerept”

Chili Chili - 8,2 door Huub de Boer
“Chili, een super lang gerekt lang waar je meerdere klimaten gaat bezoeken. Santiago is een mooie stad. rondom Santiago zijn goede uitvalmogelijkheden voor goeie natuur. De stad zelf heeft veel historie. Een flinke klim (neem de wandelroute in plaats van het treintje!) naar Cerro San Cristobal en trakteer je zelf op een schitterend uitzicht over de stad. Snel op weg naar Patagonië en NP Torres del Paine. Wanneer je uit het vliegtuig stapt, merk je direct een ander klimaat. Koud, rauw en grillig omschrijven dit het beste. Ik vond het lastig om dit vanuit NL te boeken maar de mogelijkheden en accommodaties in het park zelf zijn goed vanaf Puerto Natales te regelen. Je kunt meerdere dagtochten boeken die aan de randen blijven maar zorg dat je minimaal 1 nacht in het park slaapt zodat je niet steeds heen en weer hoeft. Als je veel tijd hebt kun je de gehele W-trek maken. De accommodaties in het park zijn prijzig maar het zeker waard om een lange trek te kunnen maken. Bij iedere bocht kun je wel een foto maken zo mooi is de natuur. Gletsjers, meren, natuur, het is allemaal schitterend. Helemaal in het noorden van Chili tref je dan een heel ander klimaat (woestijnklimaat) met grote zoutvlaktes in de Atacama woestijn. Het contrast kan bijna niet groter met flamingo's en temperaturen ruim boven de 30 graden. Volledig uitgestrekt. Langzaam aan daal je (langzaam) af naar beneden naar de leuke stadjes Valparaiso en Vina del Mar. Valparaiso staat bekend om de gekleurde huizen die tegen de berg aan zijn gebouwd. Een zeer volledige vakantie. Eigenlijk heb je minimaal drie weken nodig maar ook met vier weken zal je je niet vervelen!

“Prachtig land en wees wel voorzichtig ”

Colombia Colombia - 8,4 door Jhon
“Het is een prachtig, bijzonder land met zijn diversiteit, volk en historie. Maar helaas is het al een aantal jaren soort Thailand geworden met extreem veel massa toerisme in de bekenste plaatsen. Bovendien wees echt voorzichtig in steden en toeristische plaatsen. Want er is veel criminaliteit ! Ga niet met vreemden op pad zoals in Cartagena in het oude centrum. Dan wordt je beroofd !!

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Zuid-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op