Zuid-Amerika - reiservaringen, tips & mooiste landen

Zuid-Amerika - reiservaringen, tips & de mooiste landen

De eindeloze Amazonerivier en de veelal ongerepte jungle eromheen, de machtige pieken van de Andes, het wereldwonder Machu Picchu, het ongerepte Patagonië met zijn fabuleuze nationale parken (Torres del Paine!) en de bruisende metropolen als Rio de Janeiro en Buenos Aires: in het swingende en machtige Zuid-Amerika ben je na een jaar reizen nóg niet verveeld. De diversiteit in Zuid-Amerika is enorm – van arm tot rijk, van warm tot koud en van hoog tot laag – en de meeste landen groot en uitgestrekt.

Best beoordeelde landen
in Zuid-Amerika

Op basis van 357 reiservaringen
en reisverhalen op 27vakantiedagen.nl

Deel jouw ervaring!
Colombia

ColombiaColombia- 8,6

“Dit land heeft álles”

Tijs Wonders

Lees 25 Colombia ervaringen

Brazilië

BraziliëBrazilië- 8,3

“Eén groot feest in alle opzichten”

Jeffrey Struijk

Lees 19 Brazilië ervaringen

Peru

PeruPeru- 8,2

“Peru is de natuur op zijn best!”

Stephanie Beele

Lees 32 Peru ervaringen

Laatste Zuid-Amerika ervaringen

“Aan het einde van de wereld”

Paaseiland -
door Lianne Bosch
“Paaseiland is niet zo groot, maar we hebben wel een kleine auto gehuurd om optimaal van onze tijd gebruik te kunnen maken. Er loopt eigenlijk maar 1 weg op het eiland die maakt een rondje. Je komt langs praktisch alle bezienswaardigheden. Bij aankomst op de luchthaven Hanga Roa koop je een toegangsticket tot het eiland, dat is iets van 50 euro en je kunt daarmee alle bezienswaardigheden 1x bezoeken. Alles is duur op het eiland, want zowat alle zaken moeten worden ingevlogen. Benzine daarin tegen was spotgoedkoop. We sliepen op de camping Minihoa, en iedereen daar ging zelf koken om het enigszins betaalbaar te houden. Het was ook wel gezellig dat samen koken. We bezochten beide vulkanen. Vanaf Hanga Roa kan je te voet naar de vulkaan Rano Kau. Tevens ligt daar een klein stukje verder het Birdmansvillage Orongo. De volgende dagen waren we druk bezig om alle Ahu en Moai's te bekijken. Zulke grote beelden, het blijft toch gissen hoe ze die verplaatst hebben. Ook bezochten we de steengroeve waar de beelden gemaakt werden. Immens groot, onbegrijpelijke hoofden. Unieke beelden. Het was een super ervaring. Tip; neem van het vaste land genoeg voedsel mee zodat je makkelijk zelf kunt koken en niet afhankelijk bent van de superdure restaurants

“Kleuren en murals”

Valparaiso -
door Lianne Bosch
“Valparaiso ligt aan de kust en met de bus ben je er vanaf Santiago in ongeveer 2,5 uur. Valparaiso staat bekend om zijn vele murals, de muurschilderingen. Het is geen lelijke graffiti, maar echt prachtige afbeeldingen op huizen en muren. Zeer kleurrijk, zeer gedetailleerd. De stad ligt op heuvels en de trammetjes brengen je omhoog de heuvel op. Veel huizen hebben prachtige kleuren, dus het is een vrolijk geheel. Helaas was het een beetje mistig toen wij er waren, anders had het er in de zon nog veel mooier uitgezien!

“Mooie omgeving om paard te rijden”

Vilcabamba -
door Mirjam de Bree
“Wij verbleven net buiten Vilcabamba. Het was prima om naar het dorp te lopen. We namen dan een taxi terug. Vilabamba is een kleinen gezellig dorpje en de omringende natuur is prachtig. Wij zijn een dag gaan paardrijden, een absolute must do. Vanuit Vilcabamba zijn wij doorgegaan naar Peru en dit was een prima laatste stop in Ecuador.

“Een plek om nooit meer te vergeten”

Machu Picchu -
door Mirjam de Bree
“Wij sliepen de nacht voor ons bezoek aan Machu Picchu is Aqquas Calientes. Hierdoor konden we 's ochtend vroeg om 4.00 uur met de eerste bus naar Machu Picchu. Dit is een aanrader, want veel toeristen willen Machu Picchu bezoeken en dan is het tenminste nog niet zo druk. Toen wij eenmaal boven waren en de mist wegtrok werd Machu Picchu als een plaatje zichtbaar. Een plek om nooit meer te vergeten!

“Ervaring om nooit meer te vergeten ”

Galapagos eilanden -
door Mirjam de Bree
“Wij hebben een week in een hotel op Santa Cruz gezeten en vanuit daar hebben we allerlei boot tripjes naar verschillende eilanden gedaan. Achteraf hebben we daar wel spijt van. We hadden toch een 'cruise' moeten boeken zodat we nog meer verschillende eilanden en dieren hadden kunnen zien.

Deel jouw ervaring!

Alle landen in Zuid-Amerika

Sorteer landen op: Alfabet | Beoordeling

Reiservaringen op de kaart

Best beoordeelde landen

Beoordeeld op