Gemiddelde beoordeling Indonesië


Cultuur & bezienswaardigheden

8,7

Gastvrijheid

8,7

Natuur

8,8

Stranden

8,2

Eten

8,6

Gemiddelde beoordeling

8,6
Op basis van 82 Indonesië ervaringen

Reizen naar Indonesië

Een fascinerende cultuur, rijke geschiedenis, fantastische keuken, landschappen vol rijstvelden, vulkanen en regenwoud en honderden tropische eilanden met blauwe wateren en witte stranden: Indonesië is een enorm paradijs dat zowel voor de casual reiziger als de avontuurzoeker eindeloos soelaas biedt. Reizen tussen de eilanden doe je per vliegtuig of ferry. Ter plaatse huur je een scooter of een auto met chauffeur, wat in heel Indonesië populair en goedkoop is.

Vliegtickets Indonesië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Indonesië
V.a. 498 Meer over vliegen naar Indonesië

Overnachten in Indonesië

Vergelijk alle hotels in Indonesië
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Indonesië

Drukte op Java eiland

Borobudur

Zonsopkomst bij de Borobudur tempel.

Java is veruit het dichtstbevolkte eiland van Indonesië met bijna 2 keer zoveel mensen per km2 als in Nederland. De islam is hier nadrukkelijk aanwezig. Toeristisch bekend zijn hoofdstad Jakarta met zijn VOC-verleden, het Nationaal Park Baluran, de machtige Bromo-vulkaan, de theeplantages van Puncak of de famueze tempels van Borobudur met hun spectaculaire zonsopkomst. Ook kun je een van de vulkaankraters bezoeken, zoals Kawah Ij. Hierin ligt een turquoise meer dat omringd is door ruige rotsen en gele zwavelafzettingen.

Bali: the island of Gods

Rijstvelden in de omgeving van Ubud op Bali.

Bali is de parel van Indonesië, een van de bekendste relaxeilanden ter wereld. Op Bali overheerst het Hindoeïsme en vind je talloze schitterende tempels en beelden. De cultuur is hier heel heftig aanwezig; er zijn constant festivals en overal traditionele dansvoordtellingen. Voor nachtleven bezoek je Bali’s drukke zuidelijke kustplaatsen zoals Sanur en Kuta; voor rustieke strandplaatsjes reis je naar het noorden (o.a. de dolfijnen bij Lovina) of oosten (Amed). Het spirituele hart van Bali is kunstenaarsplaatsje Ubud, waar je geweldige fiets- of scootertochtjes kunt maken of je een paar dagen op de yoga of meditatie kunt storten. Andere hoogtepunten ban Bali: de vulkaan Batu, de moedertempel van Besakih, de rijstterrassen van Jatiluwih, de in zee gebouwde tempel Tanah Lot en het koraal bij Menjangan Island, een beschutte hoek in het noordwesten van Bali.

Orang-oetans op Sumatra & Borneo

Orang-oetan in het Tanjung Puting National Park

Orang-oetan in het Tanjung Puting National Park op Kalimantan.

Ooit kwamen Orang-oetans in heel Zuidoost-Azië voor. Nu leven ze alleen nog op Borneo en Sumatra. Een trip naar Sumatra is heel geschikt als je van ruige natuur houdt. Reis vanaf Medan naar het Tobameer, het blauwgroene kratermeer met in het midden het schiereiland Samosir. Ook kun je Orang-oetans bewonderen bij Bukit Lawang in het Gunung Leuser National Park. Hier worden de mensapen getraind om weer zelfstandig in het regenwoud te kunnen leven. Zo ook op Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo, waar je een meerdaagse tocht op een traditionele boot kunt maken naar een van de 3 rehabilitatiecentra in Tanjung Puting National Park; Tanjung Harapan, Pondok Tanggui en Camp Leakey.

Onontdekte eilandparadijsjes

Raja Ampat

Het paradijselijke Raja Ampat.

Liever weg van de gebaande paden? Kies dan niet voor het bekende Java of Bali, en zelfs niet voor Lombok met de relaxte Gili Eilanden die zo in trek zijn bij backpackers. Neem een bootje naar het oosten, richting Flores en Komodo. Of bezoek Sulawesi en ga op zoek naar spookdiertjes, makaken en neushoornvogels. Bij de plaats Menado vind je het eiland Bunaken, erg in trek bij mensen die duiken. Ook de eilanden van de Solorarchipel, delen van de Molukken en van Papua zijn nog min of meer onontdekt. Tips: duikparadijs Raja Ampat, Ternate en Karimunjawa.

Alle bezienswaardigheden in Indonesië

Top 3 Indonesië specialisten

Better Places
Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Emile, de reisspecialist die er woont. Stuur hem je wensen en hij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar alle eilanden van Indonesië. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Indonesië reis.
Bezoek website

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Indonesië artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Indonesië

Bekijk de top 10 Indonesië rondreizen

82 Indonesië reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,6
Op basis van 82 Indonesië ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,3

    23 reviews
    0 waarderingen

    “Traditionele leefwijze, grafculturen, religie, tempels en ambachten. ”

    Geplaatst 21-03-2017, gereisd in april 2007, 2 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Boeken deden we bij Best Tours: De grote rondreis van Indonesië - Sulawesi - Java - Bali 
    Algemene beoordeling:
    mooie reis, zeer goede organisatie, maar teveel vliegen tussendoor. Bali was in mijn ogen reeds te toeristisch. Hotels in topklasse, zoals gewoonlijk bij Best Tours. de hoofdpunten waren : Traditionele leefwijze, grafculturen, religie, tempels en ambachten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    TANA TORAJA  • Prambanan • Boroburu

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    23 reviews
    0 waarderingen

    “Borneo of kalimantan ”

    Geplaatst 21-03-2017, gereisd in juli 2007, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Deze reis boekten we bij Anders Dan Anders. Mooie reis, maar zoals verwacht was alles wel iets te schoolreisachtig, wat trouwens altijd wel zo is bij deze reisorganisatie, al doen ze wel perfect wat in hun brochure staat. ..... De hoofdpunten van deze reis waren de ongerept jungle, het schilpadden eiland en de iban koppensnellers.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    het schilpadden eiland • de Iban koppensnellers

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Java en Bali”

    Geplaatst 04-03-2017, gereisd in juli 2007, 4 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Java doorkruist met privé chauffeur en mini-busje. Jakarta: op zich een mega stad, maar wij zaten even buiten het centrum. Heel bijzonder, de geluiden van de verkopers en de geuren. Bandung: was ooit de "Bloemenstad" helaas weinig van terug gevonden. Pagandaran: leuk om daar te gaan fietsen. Solo: het paleis van de sultan. Joyakarta: mooie stad, de bekende straat: jalan Malioboro. Surabaya: heeft m'n vader gewoond en ligt m'n opa begraven op de erebegraafplaats. Bromo: zonsopkomst, zeer bijzonder. Borobudur: wauw! Kalibaru: oversteek naar Bali met de boot. Sanur: thuis.....zo'n goed gevoel.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Mount Bromo • Surabaya • Sanur

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    1 review
    0 waarderingen

    “Cultuur, adembenemend, relaxed”

    Geplaatst 02-03-2017, gereisd in oktober 2015, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Borobudur, bromo vulkaan, rijstvelden. Allemaal schitterend. Ook op de gili eilanden mooie stranden en het ultieme vakantie gevoel mogen ervaren. In ubud het hippie gevoel mogen ervaren. Alles zelf geregeld en op sommige plekken ons rond laten rijden door een taxi chauffeur voor een dag. Dat is echt de moeite waard en brengt je ook bij de minder toeristische plekken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Gili Air • Bromo • Ubud

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Java en Bali”

    Geplaatst 20-02-2017, gereisd in januari 2017, 4 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    In 2015 Java en Bali bezocht. Twee verschillende werelden binnen één land. Java is islamitisch en dat zie je overal terug. Yogjakarta is echt het hoogte punt. Met oude boedischtische en hindoe tempels. EN Bali is een wereld van verschil. Voornamelijk hindoe en ook wel het Ibiza van Azië genoemd. Mooie stranden en lekker eten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Yogjakarta  • Ubud • Kuta

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    25 landen bezocht
    66 reviews
    3 waarderingen

    “Betoverend Indonesie”

    Geplaatst 15-01-2017, gereisd in juni 2010, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Rondreis gemaakt over Java & Bali. Java vond ik schitterend, prachtige oude tempels met als hoogtepunt natuurlijk de Borobodur en de Prambanan tempel, prachtige natuur en zonsopkomst bij de Bromo Vulkaan. Bali vonden wij een beetje tegen vallen, de mooie stranden hebben wij helaas niet gezien en het is er ontzettend toeristisch. De Para Ulun danu en de Git Git waterval vonden we wel heel mooi, verborgen in de jungle en bij toeval kwamen we uit bij een doden tempel, ook mooi om te zien!
    De mensen in Indonesie zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam en koken kunnen ze als de beste! Proef de beste sate en rijstgerechten, heerlijk!!
    Indonesie is geen duur land, er is voor ieder wat wils, zo hebben wij in budget hotels geslapen maar ook in een prachtig hotel in Bali TIP Sanur Paradise Plaza hotel.

    Geniet ook van het reizen, onderweg zie je de mooiste rijstvelden!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Prambanan • Borobodur • Bromo

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 7

    0


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 12 februari 2017 19:09

      Dag Roy, hoe heb jij de Bromo vulkaan bezocht? Heb je ter plaatse iemand gezocht om u hierbij te begeleiden, volledig zelfstandig gedaan of thuis al op voorhand geboekt? :-)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    1 review
    0 waarderingen

    “gastvriendelijke,groen,vuil,arm,mooie eilandjes!”

    Geplaatst 14-01-2017, gereisd in december 2016, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    De mensen zijn heel gastvrij en zeer vriendelijk!!!de eilandjes zijn paradijs zeker lemborgan en gili meno! Ubud is ook de moeite.wij hebben heel het noorden gezien in Bali en bij ons is dat hard tegen gevallen.er is niks te zien zwart zandstrand heel vuil heel veel straathonden en veel zwerfvuil zeker plastiek.als je van groen houd ga dan zeker naar munduk echt de moeite en daar met een gids de botanische tuinen bezoeken!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Lemborgan • Gili eilanden • Ubud en omgeving

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 5
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    31 landen bezocht
    17 reviews
    0 waarderingen

    “Alles wat je wilt in 1 land”

    Geplaatst 05-01-2017, gereisd in juni 2016, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Indonesië is zo veel meer dan dat ik in het begin had verwacht. De natuur is overweldigend (voornamelijk de watervallen zijn echt een must see!), de stranden zijn goed (wil je wat meer rust? loop een paar honderd meter verder dan waar alle toeristen liggen) en de cultuur is indrukwekkend.

    Er zijn ontzettend veel tempels in Indonesië en de ene nog mooier dan de andere. De mensen zijn erg gastvriendelijk, en helpen je graag verder met je reis. Het eten is daar super goedkoop. Voor nog geen 3 euro p.p. heb je een compleet 3-gangenmenu met 2 drankjes.

    Mijn tip: Sla de olifantenparken over en laat voor het goede doel een zeeschildpadje vrij!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Lovina Beach, Bali • GitGit Waterfall, Bali • Ubud, Bali

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Bali super ”

    Geplaatst 04-01-2017, gereisd in april 2016, 2 weken lang, bezocht met partner

    We zijn afgelopen jaar 2weken naar Bali geweest. Super mooi om tempels etc te bezoeken. Het eten heerlijk en goedkoop. Lekker warm water. Snorkelen kan niet gelijk vanaf strand ivm gras. Maar er zijn mooie plekken om met boot naartoe te gaan. We hebben hele grote zeesterren bij het hotel gezien toen het eb was.
    Theeplantages en natuurlijk moet je de Rijstvelden bezoeken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Tempels  • Zeesterren  • Rijstvelden

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    1 review
    0 waarderingen

    “Bali:relaxen en bewonderen!”

    Geplaatst 03-01-2017, gereisd in oktober 2016, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Bali is in 1 woord samen te vatten:fantastisch ! Wij zijn totnutoe 2x geweest maar dat gaat zeker meer worden.De 1e keer was helemaal overweldigend,de prachtige natuur,de sfeer,de vriendelijke mensen en niet te vergeten,het heerlijke eten.De reis is even afzien maar als je er bent is het dat meteen waard.De hotels waar we verbleven waren mooi en schoon.Zeker iets wat het vermelden waard is. Dan de prachtige tempels,adembenemend mooi.....De intens groene kleuren van de natuur,om nooit te vergeten!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Sanur • seminyak • Ubud en omgeving

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Indonesië reiservaring!

Ben jij onlangs in Indonesië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Indonesië essentials

Vlag: Indonesië
Beste reistijd: April t/m oktober
Visum nodig? Ja, on arrival
Minimum vliegduur: 16 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Indonesië specialisten

Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Emile, de reisspecialist die er woont. Stuur hem je wensen en hij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar alle eilanden van Indonesië. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Indonesië reis.
Bezoek website


Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Meer Indonesië reisorganisaties

Indonesië Online
Indonesië Online

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

TUI
TUI

Rondreizen & Bali vakanties.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individuele, groeps- en singlereizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

NIEUW concept: lokaal boeken.
Bezoek website

NRV
NRV

Groeps- en privérondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen & familiereizen.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Individueel en op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Indonesië

Alle bezienswaardigheden in Indonesië

Vliegtickets naar Indonesië


Meer over vliegen naar Indonesië

Hotels in Indonesië zoeken

Hotels in Indonesië zoeken

Boek je rondreis naar Indonesië

Better Places
1. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Van Verre
2. Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Indonesië rondreizen


Vliegtickets Indonesië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Indonesië
V.a. 484 Meer over vliegen naar Indonesië