Gemiddelde beoordeling Indonesië


Cultuur & bezienswaardigheden

8,8

Gastvrijheid

8,8

Natuur

8,9

Stranden

8,2

Eten

8,6

Gemiddelde beoordeling

8,6
Op basis van 87 Indonesië ervaringen

Reizen naar Indonesië

Een fascinerende cultuur, rijke geschiedenis, fantastische keuken, landschappen vol rijstvelden, vulkanen en regenwoud en honderden tropische eilanden met blauwe wateren en witte stranden: Indonesië is een enorm paradijs dat zowel voor de casual reiziger als de avontuurzoeker eindeloos soelaas biedt. Reizen tussen de eilanden doe je per vliegtuig of ferry. Ter plaatse huur je een scooter of een auto met chauffeur, wat in heel Indonesië populair en goedkoop is.

Vliegtickets Indonesië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Indonesië
V.a. 498 Meer over vliegen naar Indonesië

Overnachten in Indonesië

Vergelijk alle hotels in Indonesië
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Indonesië

Drukte op Java eiland

Borobudur

Zonsopkomst bij de Borobudur tempel.

Java is veruit het dichtstbevolkte eiland van Indonesië met bijna 2 keer zoveel mensen per km2 als in Nederland. De islam is hier nadrukkelijk aanwezig. Toeristisch bekend zijn hoofdstad Jakarta met zijn VOC-verleden, het Nationaal Park Baluran, de machtige Bromo-vulkaan, de theeplantages van Puncak of de famueze tempels van Borobudur met hun spectaculaire zonsopkomst. Ook kun je een van de vulkaankraters bezoeken, zoals Kawah Ij. Hierin ligt een turquoise meer dat omringd is door ruige rotsen en gele zwavelafzettingen.

Bali: the island of Gods

Rijstvelden in de omgeving van Ubud op Bali.

Bali is de parel van Indonesië, een van de bekendste relaxeilanden ter wereld. Op Bali overheerst het Hindoeïsme en vind je talloze schitterende tempels en beelden. De cultuur is hier heel heftig aanwezig; er zijn constant festivals en overal traditionele dansvoordtellingen. Voor nachtleven bezoek je Bali’s drukke zuidelijke kustplaatsen zoals Sanur en Kuta; voor rustieke strandplaatsjes reis je naar het noorden (o.a. de dolfijnen bij Lovina) of oosten (Amed). Het spirituele hart van Bali is kunstenaarsplaatsje Ubud, waar je geweldige fiets- of scootertochtjes kunt maken of je een paar dagen op de yoga of meditatie kunt storten. Andere hoogtepunten ban Bali: de vulkaan Batu, de moedertempel van Besakih, de rijstterrassen van Jatiluwih, de in zee gebouwde tempel Tanah Lot en het koraal bij Menjangan Island, een beschutte hoek in het noordwesten van Bali.

Orang-oetans op Sumatra & Borneo

Orang-oetan in het Tanjung Puting National Park

Orang-oetan in het Tanjung Puting National Park op Kalimantan.

Ooit kwamen Orang-oetans in heel Zuidoost-Azië voor. Nu leven ze alleen nog op Borneo en Sumatra. Een trip naar Sumatra is heel geschikt als je van ruige natuur houdt. Reis vanaf Medan naar het Tobameer, het blauwgroene kratermeer met in het midden het schiereiland Samosir. Ook kun je Orang-oetans bewonderen bij Bukit Lawang in het Gunung Leuser National Park. Hier worden de mensapen getraind om weer zelfstandig in het regenwoud te kunnen leven. Zo ook op Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo, waar je een meerdaagse tocht op een traditionele boot kunt maken naar een van de 3 rehabilitatiecentra in Tanjung Puting National Park; Tanjung Harapan, Pondok Tanggui en Camp Leakey.

Onontdekte eilandparadijsjes

Raja Ampat

Het paradijselijke Raja Ampat.

Liever weg van de gebaande paden? Kies dan niet voor het bekende Java of Bali, en zelfs niet voor Lombok met de relaxte Gili Eilanden die zo in trek zijn bij backpackers. Neem een bootje naar het oosten, richting Flores en Komodo. Of bezoek Sulawesi en ga op zoek naar spookdiertjes, makaken en neushoornvogels. Bij de plaats Menado vind je het eiland Bunaken, erg in trek bij mensen die duiken. Ook de eilanden van de Solorarchipel, delen van de Molukken en van Papua zijn nog min of meer onontdekt. Tips: duikparadijs Raja Ampat, Ternate en Karimunjawa.

Alle bezienswaardigheden in Indonesië

Top 3 Indonesië specialisten

Better Places
Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Emile, de reisspecialist die er woont. Stuur hem je wensen en hij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar alle eilanden van Indonesië. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Indonesië reis.
Bezoek website

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Indonesië artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Indonesië

Bekijk de top 10 Indonesië rondreizen

87 Indonesië reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,6
Op basis van 87 Indonesië ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,0

    32 landen bezocht
    18 reviews
    0 waarderingen

    “Je blijft hier terugkomen”

    Geplaatst 23-04-2017, meerdere keren gereisd, laatste keer in oktober 2016, bezocht met partner, zelfstandig

    Indonesië is by far mijn lievelingsland. Indoniesië bestaat uit ruim 17.000 eilanden en je vindt hier werkelijk alles. Of je nu houdt van stranden, jungle, cultuur, duiken of lekker eten. Het is haast onmogelijk om in dit land niet iets te vinden dat je aanspreekt. Bijkomend positief punt is dat je er het hele jaar naar toe kunt want ook in het regenseizoen valt er genoeg te doen. De temperatuur is het hele jaar door erg aangenaam.

    Elk (groot) eiland heeft al het bovengenoemde wel te bieden, maar elk eiland heeft ook duidelijk zijn specialiteiten. Op Kalimantan is nog heeft meeste grote regenwoud over van het land. Hier kun prachtige jungletochten maken en veel bijzondere dieren spotten. Daartegenover staat wel dat de bevolking nog niet heel erg gewend is aan toeristen en het soms wat behelpen is qua comunicatie en eten.

    Op Java en Sulawesi vind je de mooiste culturele bezienswaardigheden. Van prachtige tempels op Java tot een hele bijzondere begrafenisceremonie op Sulawesi. Voor strand- en duikvakantie kun je het beste naar Bali/Lombok en de Gili's. Zeker wanneer je je niet stoort aan teveel toeristen om je heen. Heb je liever wat meer rust maar wel mooie stranden en prachtige koraalriffen dan zijn er honderden kleine(re) eilanden waar je uit kunt kiezen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Tanjung Putin National Park • Sulawesi • Yogjakarta

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    19 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “Hemel op aarde”

    Geplaatst 19-04-2017, gereisd in mei 2016, 1 week lang, bezocht alleen, zelfstandig

    Vanuit Penang naar Medan gereisd met Air Asia. Een zeer goede ervaring dus aanrader voor het snel en makkelijk reizen in Azië. Medan is een grote stad waar je voor 2 dagen prima kan bijkomen als je van ver komt. Veel toeristische plaatsen zijn er niet dus verwacht daar niet veel van. Wel is ook hier de vriendelijkheid en hulp van lokale bevolking te vinden. Streetfood is ook hier te vinden. Open staan voor aparte gerechten is handig want je kan ook hier van alles eten. Geweldig!! Vanuit Medan kun je van zeer luxe tot de lokale bus vrij makkelijk verder reizen naar de binnenlanden van Sumatra. Vooral de jungle en het op de mountainbike ontdekken van de lokale dorpjes en bevolking is een echte aanrader. Nog echt voor ons ouderwets handwerk om te voorzien in de dagelijkse levensbehoefte. Verder reizen over de weg is ook hier vandaan zo geregeld en kom je er niet uit staat de lokale bevolking klaar voor je. Ook in het hotel waar je verblijft staan ze graag voor je klaar. Ze zijn zeer blij met ons toeristen en dat voelt echt als een warm badje. Ik heb zelf voor de luxe van prive vervoer gekozen. Zo leer je nog meer van het land en dat vind ik toegevoegde waarde.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Medan • Bukit Lawang • Tangkahan

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    20 landen bezocht
    8 reviews
    0 waarderingen

    “Wauw wat een natuur en cultuur!! ”

    Geplaatst 16-04-2017, gereisd in maart 2017, 4 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    Ik ben een maand lang in Indonesië geweest en ik moet zeggen dat het in elk opzicht een prachtige reis is geweest. Ik heb delen van Lombok, Gili, Nusa Lembongan en Bali gezien. Op elke plek heb ik mij opnieuw verwonderd over de prachtige natuur. Naast alle mooie rijstvelden zijn alle tropische bomen en planten elke keer een adembenemend mooi gezicht. Het eten in Indonesië is heerlijk, vooral als niet-vlees-eter heb ik enorm genoten van alle tempe en tofu. Ook de gastvrijheid en aardige mensen zijn belangrijke punten die mijn reis zo bijzonder hebben gemaakt. Her is een land waarin zoveel cultuur te zien is, maar ook een plek om heerlijk bij te komen en te relaxen.

    Mijn favoriete plek in Indonesië is Nusa Lembongan. Een prachtig eiland naast Bali, waar nog weinig toerisme te vinden is. Je kunt makkelijk met een scooter het gehele eiland zien en naar het buurteiland Nusa Ceningan. De stranden zijn prachtig en zijn naar mijn mening een stuk mooier dan op Bali zelf.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Nusa Lembongan  • Ubud en omgeving • Gili Air

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    20 landen bezocht
    28 reviews
    0 waarderingen

    “Indonesie is honderden culturen in 1 land”

    Geplaatst 28-03-2017, gereisd in augustus 2016, langer dan een maand, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Indonesië is moeilijk als 1 land te omschrijven omdat eigenlijk elk eiland uniek is. Waar Sumatra heel nog heel authentiek is, is Java het kloppend hart van het land. Deze twee eilanden zijn overwegend Moslim maar op bijvoorbeeld Bali is het Hindoeïsme het grootste geloof en op Flores vind je vooral kerken omdat bijna iedereen christelijk is. Ook heeft elk eiland zijn eigen specialiteiten wat betreft eten. Elk eiland is anders, en dat maakt Indonesië een fantastisch land om in te reizen omdat je het gevoel hebt dat je elke keer weer een totaal andere wereld binnenstapt.

    Reizen tussen de eilanden is niet heel makkelijk. Zelf kan je voor de kleine afstanden en dag tripjes veel gebruik maken van scooters en anders van taxi’s. Maar tussen de eilanden en steden is dat was lastiger. Op Sumatra hebben wij altijd de bus genomen, en op Java is juist de trein het snelste en beste vervoersmiddel. Tussen de eilanden is vliegen toch echt de beste oplossing. Sowieso bespaar je hier heel veel tijd mee want de afstanden zijn enorm. Indonesië is een enorm groot land en bussen en boten staan er niet echt om bekend dat ze snel en comfortabel zijn.

    Indonesië is goedkoop. Maar ook dit verschilt. Sumatra is daarbij het goedkoopste eiland waar ik ben geweest en Bali + Gili’s de duurste. Dit wordt vooral overheerst door dure restaurants, hotels en honderden touroperators. De gastvrijheid van de mensen is heel groot. Ze zijn allemaal super lief en zullen nooit nee zeggen. Daarnaast is koken een van hun allerbeste specialiteiten want het eten is zo enorm lekker, en dat voor meestal minder dan 1 euro.
    Zelf vond ik de stranden in Indonesië het allermooist. In Karimunjawa waren de stranden het best, nog ongerept, geen toerist te vinden terwijl het lijkt alsof ze zo van de voorkant van een reis magazine zijn gehaald. In onze trip naar Karimunjawa is ‘wauw’ veruit het meest genoemde woord. Het duur wat lang om hier te komen, dus misschien dat het daarom nog niet zo toeristisch is, maar dit was echt het mooiste plekje dat ik heb gezien. Daarnaast de vulkanen en de natuur. Het is overal zo mooi, ik kon geen genoeg krijgen van al die mooie groene rijstvelden en bergen. Ik ben zelf 5 maanden in Indonesië geweest maar heb het gevoel dat ik nog steeds maar een klein stuk van het land gezien heb. Het heeft echt zoveel te bieden en wat zou ik graag terug gaan! Echt mijn favoriet in Azië!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Karimunjawa • Flores • Nusa Lemongan

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    28 landen bezocht
    14 reviews
    0 waarderingen

    “Smaragdgordel? Klopt, bezoek het zelf een keer. ”

    Geplaatst 27-03-2017, gereisd in juli 2016, langer dan een maand, bezocht met partner, zelfstandig

    Een te groot land waar je verschillende keren voor moet terugkeren. Teveel aanbod aan culturen, eten en bezienswaardigheden die je ooit eens gezien moet hebben. Voor ieder wat wils, van korte relaxreizen tot wat langer backpackreizen. De hoofdstad Jakarta kun je makkelijk overslaan of gebruiken om na een dag vliegen even bij te komen. Maar zou dan gelijk weer verder reizen door bijvoorbeeld Java, Bali, Gili's en Lombok. Dit is een eenvoudige reis die voor een beginner die makkelijk te doen is. Je bent bijna verplicht alle prikkels in je op te nemen die je onderweg tegenkomt. De gastvrijheid is enorm, natuurschoonheid is adembenemend, en de stranden kunnen zo wit zijn als een kokos. Laat je je verplaatsen door vriendelijke locals en kom dan aan in nieuwe locaties die je niet in reisgidsen ziet. Indonesie laat je verwonderd achter, dat beloof ik je.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Jogyakarta, Java • Amed, Bali • Kuta, Lombok

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    60 landen bezocht
    30 reviews
    0 waarderingen

    “Traditionele leefwijze, grafculturen, religie, tempels en ambachten. ”

    Geplaatst 21-03-2017, gereisd in april 2007, 2 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Boeken deden we bij Best Tours: De grote rondreis van Indonesië - Sulawesi - Java - Bali 
    Algemene beoordeling:
    mooie reis, zeer goede organisatie, maar teveel vliegen tussendoor. Bali was in mijn ogen reeds te toeristisch. Hotels in topklasse, zoals gewoonlijk bij Best Tours. de hoofdpunten waren : Traditionele leefwijze, grafculturen, religie, tempels en ambachten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    TANA TORAJA  • Prambanan • Boroburu

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    60 landen bezocht
    30 reviews
    0 waarderingen

    “Borneo of kalimantan ”

    Geplaatst 21-03-2017, gereisd in juli 2007, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    Deze reis boekten we bij Anders Dan Anders. Mooie reis, maar zoals verwacht was alles wel iets te schoolreisachtig, wat trouwens altijd wel zo is bij deze reisorganisatie, al doen ze wel perfect wat in hun brochure staat. ..... De hoofdpunten van deze reis waren de ongerept jungle, het schilpadden eiland en de iban koppensnellers.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    het schilpadden eiland • de Iban koppensnellers

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Java en Bali”

    Geplaatst 04-03-2017, gereisd in juli 2007, 4 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Java doorkruist met privé chauffeur en mini-busje. Jakarta: op zich een mega stad, maar wij zaten even buiten het centrum. Heel bijzonder, de geluiden van de verkopers en de geuren. Bandung: was ooit de "Bloemenstad" helaas weinig van terug gevonden. Pagandaran: leuk om daar te gaan fietsen. Solo: het paleis van de sultan. Joyakarta: mooie stad, de bekende straat: jalan Malioboro. Surabaya: heeft m'n vader gewoond en ligt m'n opa begraven op de erebegraafplaats. Bromo: zonsopkomst, zeer bijzonder. Borobudur: wauw! Kalibaru: oversteek naar Bali met de boot. Sanur: thuis.....zo'n goed gevoel.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Mount Bromo • Surabaya • Sanur

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    1 review
    0 waarderingen

    “Cultuur, adembenemend, relaxed”

    Geplaatst 02-03-2017, gereisd in oktober 2015, 3 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Borobudur, bromo vulkaan, rijstvelden. Allemaal schitterend. Ook op de gili eilanden mooie stranden en het ultieme vakantie gevoel mogen ervaren. In ubud het hippie gevoel mogen ervaren. Alles zelf geregeld en op sommige plekken ons rond laten rijden door een taxi chauffeur voor een dag. Dat is echt de moeite waard en brengt je ook bij de minder toeristische plekken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Gili Air • Bromo • Ubud

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Java en Bali”

    Geplaatst 20-02-2017, gereisd in januari 2017, 4 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    In 2015 Java en Bali bezocht. Twee verschillende werelden binnen één land. Java is islamitisch en dat zie je overal terug. Yogjakarta is echt het hoogte punt. Met oude boedischtische en hindoe tempels. EN Bali is een wereld van verschil. Voornamelijk hindoe en ook wel het Ibiza van Azië genoemd. Mooie stranden en lekker eten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Yogjakarta  • Ubud • Kuta

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Indonesië reiservaring!

Ben jij onlangs in Indonesië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Indonesië essentials

Vlag: Indonesië
Beste reistijd: April t/m oktober
Visum nodig? Ja, on arrival
Minimum vliegduur: 16 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Indonesië specialisten

Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Emile, de reisspecialist die er woont. Stuur hem je wensen en hij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar alle eilanden van Indonesië. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Indonesië reis.
Bezoek website


Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Meer Indonesië reisorganisaties

Indonesië Online
Indonesië Online

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

TUI
TUI

Rondreizen & Bali vakanties.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individuele, groeps- en singlereizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

NRV
NRV

Groeps- en privérondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen & familiereizen.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Individueel en op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Indonesië

Alle bezienswaardigheden in Indonesië

Vliegtickets naar Indonesië


Meer over vliegen naar Indonesië

Hotels in Indonesië zoeken

Hotels in Indonesië zoeken

Boek je rondreis naar Indonesië

Better Places
1. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Van Verre
2. Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Indonesië rondreizen


Vliegtickets Indonesië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Indonesië
V.a. 484 Meer over vliegen naar Indonesië