Gemiddelde beoordeling Vietnam


Cultuur & bezienswaardigheden

8,6

Gastvrijheid

8,4

Natuur

8,7

Stranden

7,6

Eten

8,7

Gemiddelde beoordeling

8,4
Op basis van 53 Vietnam ervaringen

Reizen naar Vietnam

Uitgestrekte rijstvelden, nevelige bergdorpjes, een kustlijn vol betoverende baaien, de machtige Mekong en krioelende scooters door levendige straten vol open keukens. Het land van de rijzende draak is gezegend met een variëteit aan indrukken. Vietnam heeft zijn oorlogsverleden achter zich gelaten en bruist als nooit tevoren. Reis van noordelijk Hanoi naar zuidelijk Ho Chi Min City (of andersom) en ontdek een land vol prachtige mensen en fascinerende cultuur. Een reis van noord naar zuid of andersom voert je langs de hooglanden van Sapa, het koloniale Hanoi, de fabuleuze Halong Bay en het sfeervolle stadje Hoi An, via badplaats Nha Trang naar surfmekka Mui Ne, miljoenenstad Ho Chi Minh, de Cu Chi tunnels en de Mekong Delta. Reis met het openbaar vervoer langs de kust of ga de bergen in achterop de motor bij de Easy Riders.

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 551 Meer over vliegen naar Vietnam

Overnachten in Vietnam

Vergelijk alle hotels in Vietnam
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Vietnam

Hoofdstad Hanoi

Hanoi’s ‘Old Quarter’

Hanoi’s ‘Old Quarter’.

Het noorden is een prima plek om je reis te starten. Het regent er vrij veel, zo’n 8 maanden per jaar, en het is er koeler dan in het zuiden. Het oude Hanoi is een van de gezelligste hoofdsteden ter wereld. Centrale punt is het Hoan Kiem meer, waar ‘s ochtends (héél) vroeg de bewoners hun ochtendgymnastiek doen. Ten noorden ervan ligt de sfeervolle ‘Old Quarter’. Hier slalommen elke dag duizenden scooters en fietsers door smalle straatjes vol uitgestalde koopwaar. Elke straat heeft zijn eigen hang (ambacht): kleermakers, schoenenmakers, kruidenieren en goudsmeden. Een leuke plek van de oude wijk is de knusse kruising met bia hoi-barretjes. Hier drinken locals, expats en toeristen samen een versgetapt Vietnamees biertje (à €0,15 per glas!).

Halong Bay en Sapa

Halong Bay cruise

De spectaculaire Halong Bay.

In Hanoi zijn overal tours te boeken naar de spectaculaire Halong Bay, beroemd om de grote rotsformaties die als kleine eilandjes uit de zee steken. Het uitzicht bij ondergaande zon is onvergetelijk, net als het kajakken langs de rotsformaties, vaak onderdeel van de tours.

Rijstvelden Sapa

De terrasvormige rijstvelden buiten Sapa.

Het uiterste noorden van Vietnam, bij de grens met China, is bergachtig en groen. Tussen de schilderachtige rijsterassen en valleien leven minderheden, zoals de kleurrijke Hmong-stammen. Vanuit het centrale bergstadje Sapa kun je prachtige wandelingen maken langs authentieke Hmong-dorpjes. Laat je eerst een flink stuk Sapa uitrijden; in de dichtbijgelegen dorpen is men al te veel ingesteld op toeristen.

Hoi An

Markt in Hoi An

Markt in Hoi An.

Neem voor elke reisroute (noord naar zuid of andersom) ergens halverwege de tijd om te relaxen in Hoi An. De heerlijke restaurants, sfeerrijke straatjes en ligging aan de rivier (nabij het strand) maken dit tot een verslavend stadje. Laat jezelf een pak aanmeten bij een van de spotgoedkope kleermakers en huur een fiets om de omgeving te verkennen.

Dalat en de Easy Riders

Dalat

Het koloniale Dalat, gelegen in een groene omgeving.

In de centrale hooglanden, dik 300 kilometer van Ho Chi Min City en een behoorlijke detour van de grote noord-zuidroute, ligt Dalat. Deze koele bergplaats was in de Frans-koloniale tijd een populair toevluchtsoord. Sinds een jaar of twintig is het de uitvalsbasis van de zogenoemde ‘Easy Riders’. Deze Vietnamese motorrijders bieden de avontuurlijke reiziger de mogelijkheid om, achterop de motor, de ruige binnenlanden van Vietnam te ontdekken. Vanuit Dalat kun je bijvoorbeeld in een drie- of vierdaagse tour ‘oversteken’ naar Hoi An of Nha Thrang (of andersom). Je betaalt zo’n €40,- à €50,- per dag, inclusief enkele maaltijden en overnachtingen in simpele huisjes en/of een home stay (slapen bij inheemse stamfamilies). De tocht leidt je langs verlaten bergstreken, minderhedendorpjes, olifanten, watervallen, meren, koffieplantages en katoenspinnerijen. Je moet wat luxe opofferen, maar het is een ervaring voor het leven.

Ho Chi Minh City & Mekong Delta

Ho Chi Minh City

Druk verkeersplein voor de Ben Thanh markt in Ho Chi Minh City.

Het oude Saigon is met krioelende brommertjes en stalletjes met eten een typisch Aziatische stad. Probeer er eens een Vietnamese massage of leer meer over de Vietnamoorlog. Als je het aandurft, kruip je zelf door de smalle Cu Chi tunnels nabij de stad. Nog weinig bereisd is het zuidelijke deel van de Mekong Delta. Op weg naar Phu Quoc of Cambodja kun je het groenste en waterrijkste deel van Vietnam, met een wirwar van riviertjes, aandoen. De huizen zijn aan of op het water gebouwd; zelfs de markt drijft.

Het eiland Phu Quoc

Phu Quoc

Strand op Phu Quoc.

Naar Vietnam ga je niet voor tropische droomstranden. Nha Trang heeft een strand (vrij sfeerloos), Mui Ne is mooi (vooral voor windsurfers en kiteboarders) en de stranden nabij Hoi An worden momenteel opgekalefaterd, maar blijven zozo. Uitzondering: het eiland Phu Quoc, voor de zuidkust. Daar is zand en water Thailand-esque. Verschil: rustiger, minder ontwikkeld en meer ongerepte natuur! De perfecte afsluiter van elke Vietnam-reis.

Alle bezienswaardigheden in Vietnam

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Niet hier maar dáár je rondreis boeken, voordelig en lokaal!
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Vietnam artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Vietnam

Bekijk de top 10 Vietnam rondreizen

53 Vietnam reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,4
Op basis van 53 Vietnam ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,2

    25 landen bezocht
    66 reviews
    3 waarderingen

    “Goodmorning Vietnam!”

    Geplaatst 15-01-2017, gereisd in november 2013, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Wat een fantastisch land met zo veel mooie bezienswaardigheden! Backpacken in dit land is een eitje, in veel hotels kun je tourtjes, tickets voor de bus of trein of taxi's boeken. De wegen zijn over het algemeen goed, maar zelf rijden is niet aan te raden! Het is zo enorm druk in de steden en alles rijd kris kras door elkaar, oversteken is al een hele opgave!
    Vietnam is een heel goedkoop land, hotels met eigen kamer, 2 -persoons bed en eigen badkamer boekte wij tussen de 12 en 23 euro, vaak zelfs inclusief ontbijt! Eten doe je al vanaf 2,00 voor een complete maaltijd. De bevolking is echt heel vriendelijk, ze willen je graag helpen en een praatje met je maken, die vriendelijke lach van de Vietnamezen zijn we nog niet in andere landen tegen gekomen.
    Onze eerste kennismaking met Vietnam was Hanoi, meteen het hoogtepunt van onze reis, wat een leuke stad! Overal gezellige barretjes en eettentjes en ontzettend veel bezienswaardigheden. Boek vanuit Hanoi een 2 daagse tour naar Halong bay, prachtige natuur! Andere hoogtepunten voor ons waren Dalat, maak een tour met de easyriders! Mui Ne, prachtige natuur bij de Fairy stream en de rode/witte duinen, Hoi An, gezellig slaperig dorpje, Hue met zijn prachtige oudheden en Tam Coc/Ninh Binh, hele mooie natuur, misschien nog wel aparter dan Halong Bay!
    Eigenlijk was heel onze reis geweldig, was alles echt leuk en hebben we ontzettend veel gezien. Wil je nog lekker relaxen op het strand, ga dan naar Nha Trang, mooie stranden en een gezellige boulevard.
    Tip voor reizen in Vietnam: neem de nachttrein of als je budget wat goedkoper is een taxi in de avond. Je bespaart hier heel veel tijd mee!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

    Hanoi • Ninh Binh • Hue

    Mijn Vietnam beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Azië op zijn best ”

    Geplaatst 15-01-2017, gereisd in juli 2016, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Sapa reis je aan door de nachttrein te nemen. Ontzettend handig en comfortabel. Daarna verblijf je in een home stay en ga je met je gids de prachtige rijstvelden in. Hanoi is een drukke stad waar scooters en auto's door elkaar rijden. Ga eten bij een van de heerlijke stalletjes. Eten kan je heel goed in Vietnam. Wij vonden nimh binh ook heel mooi. Dit is een soort halong bay maar dan op het land. Ga vroeg want dan ben je voor de drukte. Halong bay moet je zijn geweest maar weet dat dit enorm toeristisch is. Wij hebben op een boot 3 dagen gezeten en dan bezoek je baaitjes en grotten

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

    Sapa • Hanoi • Saigon

    Mijn Vietnam beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 10
    • Stranden: 6

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Avontuur in Azie”

    Geplaatst 05-01-2017, gereisd in november 2016, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Het land is mooi! Laat ik daarmee beginnen. Het aantal toeristen dat jaarlijks naar Vietnam reist stijgt. Dat is zeker te merken aan de georganiseerde groepsreisjes die overal zijn te boeken. Mijn advies is daarom, ga opzoek naar de kleine ondernemer. Zoals easyriders.com. als motortaxi bieden ze verschillende tochten aan en dit is werkelijk een hele belevenis. Halong bay moét worden bezocht. Het lieft vanaf een meerdaagse cruise. Nee 2 dagen is echt niet genoeg aangezien je vaak rond het middaguur aan en van boord gaat. Ons hoogtepunt was zeker de kanotocht in de baai. Plan je Saigon als vertrekpunt naar huis, wacht dan niet met souveniers kopen tot je hier bent. Het aanbod in deze modernere stad is werkelijk anders.
    Het eten is geweldig! Ik hou zelf niet zo erg van thais, maar des te meer van vietnamees. Echter heb ik de koreander nergens geproefd. Geniet van Vietnam.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

    Halong Bay • Sapa  • Hoi An

    Mijn Vietnam beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    1 review
    0 waarderingen

    “Geweldige mensen”

    Geplaatst 03-01-2017, gereisd in december 2015, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Vietnam is echt een geweldig land als je opzoek bent naar "het echte Azië". Een aantal plekken die wij bezocht hebben waren echt terug naar de basis. De mensen zijn super vriendelijk en iedereen lacht en zwaait naar je als je op de fiets of scooter langs rijd. Er wordt elke avond buiten op mini krukjes met elkaar gegeten. En de echte punthoedjes zie je overal in Vietnam.
    De hygiëne is wel matig, waardoor je wel goed moet opletten wat en waar je je maaltijden eet. Daarnaast ligt er op sommige plekken redelijk veel rotzooi langs de kant. Deze rotzooi wordt ook niet opgeruimd door de mensen. Dit is wel erg jammer.
    Mijn tip is: als je het echte en rustige Vietnam nog wil zien is het goed om in de komende jaren naar Vietnam te gaan. Er wordt namelijk erg veel gebouwd(resorts) waardoor het over een paar jaar massa toerisme gaat trekken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

    Tam cocc • Hanoi • Hoi An

    Mijn Vietnam beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 6
    • Eten: 6
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,8

    18 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “Adembenemend Vietnam”

    Geplaatst 28-12-2016, gereisd in december 2016, 2 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    Vietnam, een land dat je zeker een keer moet bezoeken in je leven. Een land wat ik ervaarde als zeer gastvrij, net niet te westers en met heerlijk eten. Qua natuur en cultuur zal het je hier ook zeker niet ontbreken. mijn reis begon in Saigon met een uitstapje naar de Mekong Delta, ideaal om even te ontsnappen aan alle scooters in de drukke binnenstad. Om daarna mijn reis met de reunification express te vervolgen naar Hanoi. Deze treinreis was de 36 uur durende reis meer dan waard! Je ziet de meest prachtige plekken en kost vrijwel niks. Vanuit Hanoi heb ik Tam Coc en Ha Long Bay bezocht waarbij Tam Coc mij beter beviel dan Ha Long Bay: net zo indrukwekkende rotslandschappen, dichterbij Hanoi en veel minder toeristen!
    In Hanoi is het eten bij elk straattentje of omgetoverd huiskamerrestaurant echt heerlijk. Het eten is zo vers en puur van smaak. Alleen al voor het eten zou ik nu het vliegtuig terug pakken!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

    Tam Coc • Mekong Delta • Ha Long Bay

    Mijn Vietnam beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    2 reviews
    0 waarderingen

    “een nacht in Halong Bay”

    Geplaatst 28-12-2016, gereisd in juni 2015, 3 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    Een 'must do' een nacht op een boot overnachten in de mooiste baai. Alleen al het feit dat je een nacht drijft tussen de mooiste kliffen en de sterrenhemel boven je. Dit gecombineerd met het eten rechtstreeks uit de zee, de prachtige uitzichten, een bezoek aan de parelboer maakt dit een van mijn mooiste ervaringen in Vietnam.

    Mijn Vietnam beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    1 review
    0 waarderingen

    “Afwisselend Vietnam, met prachtige natuur en interessante cultuur!”

    Geplaatst 28-11-2016, gereisd in oktober 2016, 4 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    Bijna 4 weken gebackpackt in het prachtige Vietnam, de eerste keer alleen op reis en het is super goed bevallen. In het noorden van Vietnam begonnen en in al die weken naar het zuiden toe gereisd. Het noorden van Vietnam heeft een prachtige natuur, ik ben naar ba be lake/ban gioc geweest, waar je nog nauwelijks andere toeristen tegen komt. Het prachtige Sapa, ook al was de rijst al geoogst, toch super om te zien en mee te maken! Halong bay, via Haiphong met de speedboot naar de echte boot, zodat je een minder toeristische route maakt, prachtig! Vergeet ook zeker Tam coc niet, lekker op de fiets en zo kom je op prachtige plaatsjes terecht (Trang an, Mua cave etc). Phong na helaas niet kunnen bezoeken, i.v.m. overstromingen, maar dat is zeker een aanrader! Via Hue naar Hoi an gegaan met een easyrider (Le family riders), super gaaf, je bezoekt mooie plekken onderweg en het gevoel van vrijheid achterop die motor!
    Hoi an is een idyllisch plaatsje, maar ik vond het ook wel erg gericht op verkopen (helaas), strand is dichtbij en ook als je hier de fiets pakt ben je zo op minder toeristische plekken. Daarna naar Dalat, doe daar in ieder geval de Canyoning en de Mr Rot's secret tour, kost wat.. maar dan heb je ook wat! Dalat is zo'n plaatsje waar ik langer ben gebleven dan ik bedacht had (Cozy nook is een aanrader om te slapen, super gezellig!). Mui ne, even lekker strand dagje (of kitesurfen..) en toen door naar Ho chi minh, dat had ik zelf redelijk snel gezien (te druk voor mij) en nog even een uitstapje gemaakt naar Can tho (mekongdelta), ook prachtig!

    Al met al een super mooi land, waar je heel veel kunt zien, waar veel toeristische plekken zijn, maar ook heel veel ontoeristisch en met een interessante geschiedenis (bezoek bijv. de DMZ in Donghoi en leer daar over de Vietnam oorlog, minder toeristisch als de Chu ci tunnels bij ho chi minh). Het eten vond ik heerlijk en het is allemaal erg goedkoop :)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

    Ba be lake  • Tam coc  • Sapa

    Mijn Vietnam beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    19 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Backpacken van Noord naar Zuid Vietnam”

    Geplaatst 21-05-2016, gereisd in oktober 2014, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Vietnam is een bijzonder mooi land met geweldige landschappen en super lekker eten. De bevolking vonden we vaak onvriendelijk en geld belust. Maar ook begrijpelijk vanwege de armoede. We hebben kennis gemaakt met beide werelden. Arm in de bergdorpen in Sapa en rijke jongeren in Hanoi.

    We begonnen onze reis in het mega drukke Hanoi. De stad hebben we met de fiets verkend wat echt een bijzondere ervaring is tussen de miljoene toeterende scooters. The old quarter is qua wijk een absolute aanrader! Wij hadden hostels en hotels in de buurt van het Hoan Kiem lake geboekt. Een hotel of hostel kun je prima ter plekke boeken.

    Daarna een trip naar Sapa gemaakt. Hier meerdere dagen met een privegids trektochten gemaakt. Dit was totaal niet prijzig omdat Vietnam een erg goedkoop land is. Sapa is echt prachtig tussen de rijstvelden vol buffels en de lokale stammen. Het stadje Sapa zelf vonden wij erg toeristisch.

    Reizen in Vietnam gaat makkelijk met de nachttrein. Of achterop de motor bij een meerdaagze tour bijvoorbeeld tussen Hue en Hoi An. Dit is echt een aanrader om de binnenlanden op deze manier te verkennen. Hoi An ligt ongeveer op het midden van je reis en aan te raden is om hier een aantal dagen te verblijven. Echt een pitoresk stadje met een mooi strand.

    Wij hebben ervoor gekozen daarna een paar dagen te relaxen aan het strand van Phu Quoc. Een strandhutje vlakbij de zee en even een paar dagen tot rust komen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

    Sapa  • Hoi An • Hanoi

    Mijn Vietnam beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 4
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    13 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Pirates of the carribean ten top!”

    Geplaatst 16-04-2016, gereisd in juli 2014, 4 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Ik ben de reis gestart in Hanoi, een typische aziatische stad met veel scooters. Neem vooral een kijken langs het spoor wat midden door de stad loopt, erg bijzonder hoe mensen hier letterlijk op het spoor leven. Op bijna iedere hoek van de straat vind je wel een heerlijk eettentje op straat, waar je overheerlijke noodle soup kan eten. Het is leuk voor 1 a 2 dagen maar langer zou ik er zeker niet blijven. Het is er benauwd en er zijn vele mooiere plaatsen waar je meer tijd kunt doorbrengen.

    Vervolgens zijn we doorgereisd naar een plaatsje naast Sapa wat minder toeristisch moest zijn maar net zo mooi, Bac Ha. Het was alles behalve dat. Onvriendelijke mensen, slechte hotels en erg duur! Snel doorgereisd naar Sapa dus. Inmiddels wel in Sapa aangekomen was dit een erg toeristisch stadje waar vele stamleden rond lopen om je te paaien voor een tour. Je ziet veel toeristen ’s morgens zelfstandig vertrekken naar de meest toeristische kant van Sapa, dit is te doen zonder gids. Wij hebben er toen voor gekozen om naar het toeristen kantoor te gaan waar we een guided tour met overnachting bij de stam hebben geboekt. De tour was ontzettend mooi we hadden een eigen gids die ons 2 dagen lang mee de bergen in nam door de rijstvelden en uiteindelijk hebben we savonds met nog een paar andere toeristen bij een gezin in de bergen doorgebracht waar de flessen 'rice wine ' op tafel kwamen. Echt een hele mooie ervaring, waarbij je continu het gevoel hebt dat je de enige toerist bent daar, en je echt onderdeel uit maakt van de stammen.

    Na deze tweedaagse wandeling zijn we met de bus door gegaan naar Halong Bay de bussen zijn opzich al een hele ervaring en niet altijd de meest comfortabele manier van reizen wel de meest makkelijke en goedkope manier. Wat een geweldige natuur is dit, ik waan me meteen in 'Pirates of the carribean', en blijf dit gevoel ook houden. We hebben daar rond gevaren en wat stops gemaakt bij grotten, met de kano een stukje verkend wat een erg leuke afwisseling was. En bij een strandje gezwommen om vervolgens in de baai op de boot te overnachten. Halong Bay was samen met Sapa voor mij misschien wel het mooiste wat ik heb gezien, zo bijzonder en mooi!

    Na Halong Bay zijn we met de bus weer doorgegaan naar Ninh Binh een erg leuk stadje waar opzich zelf weinig te beleven is maar omheen heel veel te zien is. Wij hebben hier een dagje een scooter gehuurd en rond gereden naar de verschillende bezienswaardigheden. Zo hebben we een boottocht gemaakt op de rivier, hier zijn we sochtends vroeg meteen heen gegaan omdat het dan minder warm is en nog niet zo druk. Vervolgens zijn we door gereden naar de tempel boven op een berg met erg veel trappen maar dat gaf een heel erg mooi uitzicht! En verder nog met de scooter rond gereden en veel plezier gehad maar ook heel veel bijzondere dingen tegen gekomen. Dit is zeker een leuke aanrader!

    Dan komt voor mij misschien wel de meeste leuke ervaring ooit. We zijn vanuit Ninh Binh door gegaan naar Phong Na-Ke Bang NP. Hier hebben we in een backpackers hostel geslapen iets met Tiger in de naam. Dit was het enige beetje betaalbare hostel in de buurt, alleen hadden wij niet van te voren geboekt dus moesten wij in een gedeelde kamer slapen. Het was voor ons voor twee nachten dus vonden het toen niet heel erg, maar als je er heen wilt zou ik boeken. We hebben in dit hostel en combinatie tour geboekt met grotten en in ieder geval de MUDCAVE!!. Wat een geweldige ervaring was dat, we zijn daar aan het eind van de dag pas geweest maar wat een topper. We moesten met een kano naar een grot waar we vervolgens tot onze middel soms in de modder stonden en daar door heen moesten. Het voelde natuurlijk super vies maar toch was het zo bijzonder en grappig dat het een unieke ervaring is geweest voor mij. Dat is iets wat ik iedereen zo weer zou aanraden. Ik denk overigens dat deze tour nog door meer organisaties wordt aangeboden want wij zaten met een gezin in het busje die ergens anders dan ons verbleven.

    Hue was onze volgende bestemming, leuke stad. Maar verder vond ik het niet heel erg bijzonder. Hier hebben we weer een scooter gehuurd en zijn we wat rond gereden in 1 dag. We hadden het daar in 1 dag en 1 nacht ook wel gezien en zijn de volgende dag naar de volgende bestemming door gereisd.

    De volgende bestemming was mooier, Hoi An. De mooiste stad van heel Vietnam, hier zou ik zo nog veel langer hebben kunnen verblijven. Hier kun je het beste de leukste en mooiste souvenirs kopen, ’s avonds is het super gezellig in het stadje en zijn alle winkeltjes nog open en er zijn veel lekkere eettentjes. Overdag kun je op de fiets ( vaak gratis of voor een prikkie bij je hotel) naar het strand 15 minuten fietsen ongeveer, echt een heerlijk strand met palmbomen en wit strand echt even lekker genieten. Er wordt gezegd dat de meeste toeristen langer blijven hangen in Hoi an, nou dat was zeker bij mij het geval!

    Toen ik uiteindelijk toch maar heb besloten om Hoi an te verlaten zijn we doorgereisd naar Dalat. Een stuk kouder omdat dit ook hoger is gelegen. Hier hebben we verbleven in Mr. Peace backpackers Hostel. Een super leuke vrolijke gastvrije man. In Dalat hebben we gecanyoningt wat wel erg leuk was, maar niet zo speciaal als in Frankrijk. Dus als je het al ooit hebt gedaan, niet nodig. Heb je het nog nooit gedaan, is het zeker een aanrader. Vervolgens hebben we ook via ons hotel 2 motorgasten in gehuurd om vanuit dalat met de motor naar Mui ne te gaan. De route was ontzettend mooi. Ik vond het wel leuk om zo een dag achterop de motor te zitten en een keer wat anders als de bus te zien. Ook was dit niet heel duur wel een hele leuke ervaring! Mui ne zelf was niet zo bijzonder, dit kwam vooral door het slechte weer wat we daar aantroffen. Dus we zijn snel weer verder gegaan.

    En als laatste in Vietnam zijn we naar Ho chi minh geweest. Wederom een drukke Aziatische stad maar waar de geschiedenis juist heel veel indruk maakt. We zijn daar naar het oorlogsmuseum geweest, zeker een aanrader heel erg heftig. En vervolgens zijn we ook een middag naar de tunnels geweest. Ook dat was wederom heftig, en bizar. Want je kon hier ook gewoon schieten met wapens die tijdens de oorlog zijn gebruikt.

    Ik heb hier ongeveer 4 weken over gedaan. Dingen die ik in minder tijd zeker weer zou doen zijn, Sapa, Halong Bay, Ninh binh, Phong na mud cave, hoi an en ho chi minh. Wij hebben veel gereisd met de bus, omdat we de reis graag goedkoop wilden houden. Je kan er ook voor kiezen om binnenlandse vluchten te nemen met air asia, dat bespaart tijd en kost ook niet veel geld. Van te voren niet te veel boeken en zeker niet via booking.com daar vragen ze soms echt dubbele prijzen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

    Sapa • Halong Bay • Hoi An

    Mijn Vietnam beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    52 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Prachtig land en heel relaxed reizen.”

    Geplaatst 21-03-2016, gereisd in mei 2012, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Wij reisden van zuid naar noord. We begonnen in het drukke Ho Chi Minh City. We boekten ter plaatse bustickets (lig/slaapbus) en daar kon je het hele land mee door. Hotels boekten we onderweg via Agoda en Booking.com. Allemaal goed te doen, zonder veel moeite. Je hebt hier echt geen touroperator voor nodig! Af en toe een brommer gehuurd. We eindigden met een cruise in Halong Bay en dat is werkelijk prachtig.
    Wij gaan nog een keer naar Vietnam!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

    Halong Bay • Hué • Hoi An

    Mijn Vietnam beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Vietnam reiservaring!

Ben jij onlangs in Vietnam geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Vietnam essentials

Vlag: Vietnam
Beste reistijd: November t/m april
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen via VisumVietnamExpert.nl of E-visums.nl
Minimum vliegduur: 12 uur
Richtprijs retourticket: € 800
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen heeft een breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen naar Vietnam.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Niet hier maar dáár: voordelig boeken bij een lokaal reisburo. ANVR/SGR garantie. Homestay of comfort hotel met zwembad? Phuong is jouw local Hero!
Bezoek website

Meer Vietnam reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groeps- en gezinsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Vietnam.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Vietnam Online
Vietnam Online

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

NRV Holiday
NRV Holiday

Voordelig Vietnam.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook fietsreizen!
Bezoek website

OutSight
OutSight

Flexibele & betaalbare bouwstenen!
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Vietnam

Alle bezienswaardigheden in Vietnam

Vliegtickets naar Vietnam


Meer over vliegen naar Vietnam

Hotels in Vietnam zoeken

Hotels in Vietnam zoeken

Boek je rondreis naar Vietnam

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Groeps en individueel.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Voordelig boeken bij een lokaal reisburo.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Vietnam rondreizen


Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 552 Meer over vliegen naar Vietnam