In het bergachtige noorden van Vietnam, vlakbij bij de grens met China, vind je Sapa. Vanuit dit centrale bergstadje kun je prachtige wandelingen maken langs H’mong-dorpjes en rijstterrassen in de omgeving.

Reizigers over Sapa

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Sapa bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 51 Sapa reiservaringen

Laatst bijgewerkt op 23 december, 2019

Sapa

Het uiterste noorden van Vietnam, bij de grens met China, is bergachtig en groen. Tussen de schilderachtige rijsterassen en valleien leven minderheden, zoals de kleurrijke H’mong-stammen. Sapa vormt de populairste uitvalsbasis voor het maken van trekkings langs de vele H’mong-dorpjes, waar je als een ware attractie wordt ontvangen. Tip: laat je eerst een flink stuk Sapa uitrijden; in de dichtbijgelegen dorpen is men al te veel ingesteld op toeristen.

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457

Overnachten in Sapa

Vergelijk alle hotels in Sapa
Bekijk hotels

Het stadje Sapa

Sapa

De ligging van het stadje Sapa zelf.

Sapa is een levendig stadje op 1600 meter hoogte in het noord-Vietnamese berglandschap. Je vindt hier restaurants, hotels, markten en toeristische winkels. De meeste toeristen komen naar Sapa om vanuit hier te gaan wandelen door de prachtige omgeving rondom het dorp. Sapa is gebouwd op een berg. Daarom vind je hier flinke hoogteverschillen tussen gebouwen. In de tijd dat de Fransen in Vietnam aanwezig waren, diende Sapa als zomeroord. De Fransen ontsnapten aan de hete temperaturen in Hanoi naar het bergdorp om af te koelen.

Sapa

Lokale bergstammen rondom Sapa

De Zwarte H'Mong

De Zwarte H’Mong in hun typische klederdracht.

Als je een trekking doet rondom Sapa zul je ongetwijfeld te maken krijgen met de lokale volkeren in de omgeving. Wanneer je met de bus of met de trein het dorpje inrijdt, zie je ze in de verte al staan met hun bijzondere klederdracht. Ze lopen ook graag met je mee tijdens trekkings en proberen je allerlei zelfgemaakte souvenirs te verkopen. De lokale bergstammen rondom Sapa zijn de Rode Dzao en de Zwarte H’mong. Laatstgenoemde zul je het meest tegenkomen. De Zwarte H’mong komen oorspronkelijk uit China. Je herkent ze aan de zwarte jassen, zwarte pofbroeken en zilveren juwelen, afgewisseld met kleurrijke wikkeldoeken en sjaals.

Trekkings in Sapa

Rijstvelden Sapa

De terrasvormige rijstvelden buiten Sapa.

Een trekking door de omgeving van Sapa vergeet je nooit meer. Wandelend door de bergen heb je uitzicht op de mooiste groene valleien en spectaculaire rijstvelden- en terrassen. Hier en daar zie je ossen grazen en hoor je riviertjes stromen. Wanneer je een meerdaagse trekking boekt, overnacht je in een bergdorp bij de locals thuis. Er wordt voor je gekookt, je kunt douchen en omkleden en er is een slaapplaats voor je beschikbaar.

De groene en bergachtige omgeving van Sapa

De groene en bergachtige omgeving van Sapa.

Er zijn meerdere soorten trekkings rond Sapa, zowel privé als in groepsvorm. Je kunt kiezen voor een trekking van een of twee dagen, maar er zijn ook trekkingen van zes dagen. Hoe verder weg je gaat van Sapa, hoe ‘ authentieker’ de ervaring in de stamdorpen. De langste trekking is de Northwest loop. Per dag wordt er ongeveer 10 tot 15 kilometer gelopen. Bij sommige trekkings ga je naar de Thac Bac-watervallen; andere trekkings leiden je naar het hoogste punt van Vietnam, de Phan Si Pan (3143 meter). Je kunt de omgeving van Sapa ook per brommer of motor verkennen.

Georganiseerde Vietnam-groepsreizen die Sapa aandoen zijn o.a. déze van Kras, déze van FOX Verre Reizen en déze van Sawadee; of check déze individuele rondreis van FOX Verre Reizen. Zelf je Vietnam-reis samenstellen met Sapa bouwstenen kan hier bij Riksja Vietnam en Van Verre, of vraag een offerte op maat aan bij Tenzing Travel.

Reizen naar Sapa – hoe kom je er?

Vanuit Hanoi kun je met de nachttrein naar Sapa. Deze rit duurt 10 uur en kost gemiddeld €25 a €30; het laatste stukje is per bus. De nachtbus is een goed alternatief. Door de opening van een nieuwe weg duurt deze rit nu ongeveer 6 uur en kost circa €15. Wanneer je in Hanoi een complete Sapa-tour boekt bij je hostel, hotel of reisbureau, zit de bus- of treinrit er meestal bij inbegrepen.

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Stel jouw eigen rondreis op maat samen naar Vietnam met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met advies en ideeën.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Hong maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Beste reistijd Sapa

De beste tijd om naar Sapa te komen zijn de periodes april t/m juni en september t/m november. In de winter kan het ’s nachts erg koud zijn. In januari en februari is er veel kans op mist, waardoor je de rijstvelden niet kunt zien. In de zomer is het te warm en regent het veel in Sapa. In oktober wordt de rijst geoogst. Dit is een bijzonder fenomeen om te zien.

Vietnam rondreis aanbiedingen

51 Sapa reiservaringen en tips • 29 landen bezocht
  26 reviews
  1 waardering

  “Sapa”

  Geplaatst 21-04-2019

  Sapa is erg toeristisch en vooral de vrouwen van de bergvolkeren achtervolgen je soms hinderlijk om spullen te verkopen.
  Toch is Sapa de moeite waard om te bezoeken vanwege de schitterende omgeving.
  Trek je wandelschoenen aan en ga lopen eventueel met een gids

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  27 reviews
  8 waarderingen

  “Ga niet voor de stad, maar de omgeving”

  Geplaatst 13-04-2019

  Dit was een van mijn favoriete ervaringen in Vietnam. Via Lilly's Agency in Hanoi heb ik een 2-daagse trekking geboekt, waarbij we niet de toeristische routes zouden nemen. Uiteindelijk zijn we alsnog meerdere groepen tegengekomen, maar afijn.

  Via een luxe bus (extra betaald) zijn we 5 uur 's ochtends aangekomen in Sapa. Daar opgehaald door onze gids, een lokale dame die ons de hele dag heeft rondgeleid. We gingen gelukkig al snel de lelijke stad uit, na nog even kort over de markten te zijn gelopen, en richting de bergen getrokken. De rijstvelden waren helaas niet meer supergroen want net geoogst, maar waren nog steeds indrukwekkend! In de middag kwamen we aan bij onze homestay van Mao, waar we 's avonds heerlijk hebben gegeten. Omdat we de enige groep waren, kregen we allemaal een eigen kamer. De dag erna liepen we via een andere route en andere dorpen terug. Ik vond de eerste dag best pittig, maar de tweede dag viel gelukkig erg mee. Netjes op tijd konden we weer met de bus terug.

  Onderweg zagen we het authentieke dorpsleven van de Noord-Vietnamese stammen. We hebben een schooltje bezocht, dorpelingen gesproken en onze gids van alles gevraagd. Een hele mooie ervaring! Als je de kans hebt, ga dit dan doen. Er worden overal homestays gebouwd, dus dit gebied zal snel overspoeld worden door nog meer toeristen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 43 landen bezocht
  52 reviews
  9 waarderingen

  “Mist, bergen en dalen”

  Geplaatst 13-04-2019

  Ik kwam naar Sapa vanuit het Noorden, over de grens met China.
  Sapa in Januari was mistig. Voor vier dagen lang. Ik had geluk dat in de valleien in de buurt, de mist opklaarde, toen ik een twee-daagse hike deed met homestay bij een fantastisch gezin. Het eten, wat we samen klaarmaakten was overheerlijk, vooral de loempia's. Ook de huisgestookte alcoholische drank ging er goed in (het was een oude waterfles gevuld met twijgjes, sterk spul!)
  Vanuit Sapa ben je ook snel bij Fansipan, de hoogste berg van Indochina. In een tweedaagse trek ging ik naar boven in een kleine groep met gids. Het voelde best avontuurlijk, ook al kwam je boven uit bij een kabelbaan, die net was aangelegd. Fansipan kun je, als je wilt hiken, alleen met een gids doen, omdat er een paar jaar geleden iemand is overleden die het alleen wilde doen.

  Sapa zelf is een schattig dorpje met leuke eettentjes, maar het is wel erg toeristisch. Het nabij gelegen Cat Cat Village is hier ook getuige van. Dit dorp lijkt wel aangelegd te zijn met het doel om mensen te kunnen tonen hoe het leven in het oude Vietnam was. (En ondertussen natuurlijk veel souvenirs te kunnen verkopen).

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 32 landen bezocht
  52 reviews
  7 waarderingen

  “Had er meer van verwacht”

  Geplaatst 11-04-2019

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik Sapa stiekem ontzettend vond tegenvallen. Het weer was niet goed, de rijstvelden waren leeg en de vrouwen die de groep begeleiden waren ontzettend aardig en behulpzaam maar zodra het tijd was van de lunch gingen de tassen open en werd je bijna verplicht om wat te kopen. Dit voelde niet helemaal lekker, vanaf dat moment hebben we eigenlijk de hulp niet of minimaal aangenomen omdat er altijd iets tegenover staat. Wij zijn met de bus teruggegaan naar Hanoi en dat was vreselijk. De plekken op de zo genoemde slaapbussen zijn niet erg ruim. De bussen worden gevuld en de laatste plekken zijn voor de toeristen, de plekken die overwaren waren zo klein dat je niet kan zitten en de onderkant van je benen niet meer kwijt kan. En dat was in mijn ogen echt toeristje pesten zeker gezien wij groter zijn dan de lokale bevolking.

  Ondanks dat het tegenviel zou ik als je de tijd hebt er toch naartoe gaan, het is leuk om eens gezien te hebben.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  26 reviews
  2 waarderingen

  “Geweldig”

  Geplaatst 09-04-2019

  Wij hebben bij een local meisje (Shosho) een 2 daagse tour geboekt, we waren met ze 3e en dit maakt het veel mooier. We zagen grote groepen van minimaal 10 mensen lopen en dit was niet wat wij wilde. We maakte de heledag mooie wandelingen door Sapa en Shosho vertelde hier veel over. De nacht brachten we door in een homestay waar er heerlijk voor ons gekookt werd. Onderweg kwamen we langs watervallen en de mooiste uitzichtpunten. Shosho liet ook haar dorp zien en dit was ook erg interessant.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  26 reviews
  41 waarderingen

  “Bijzondere minderheden”

  Geplaatst 30-11-2017

  Sapa is een leuk plaatsje in de bergen. Wel erg toeristisch, maar wel een fijn backpackers sfeertje. Ik raad aan om niet alleen naar Sapa te gaan, maar ook naar andere plaatsen in de omgeving. Bijvoorbeeld naar Bac Ha op de marktdag. Ik heb daar een nacht geslapen, waardoor ik de markt 's ochtends heb bezocht voor alle toeristen met busjes uit Sapa arriveerden. Verder is een trekking of scootertocht door de omgeving van Sapa prachtig.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 47 landen bezocht
  26 reviews
  24 waarderingen

  “Supermooi als je Hiken houdt!”

  Geplaatst 29-11-2017

  Hebben hier een 3 daagse hike gedaan, 2 nachten in hostel blijven slapen en 1 nacht in homestay. Wij waren er met Tet Holiday dus super rustig en geen last gehad van dat je heel veel andere hike groepen tegen komt. De natuur is echt supermooi en echt een aanrader om te doen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 31 landen bezocht
  26 reviews
  41 waarderingen

  “Rijstvelden van Sapa”

  Geplaatst 28-11-2017

  In Januari hebben wij een 3daagse tocht gedaan door de rijstvelden van Sapa. Omdat het Ted holiday was bleek er niet veel mogelijk te zijn. Achteraf was dit juist een goede periode omdat het super rustig was en niet barsten van de tours. Vanuit Hanoi met de bus, na aankomst even opfrissen in het hotel en dan meteen beginnen aan de 12km hike. De rijstvelden zijn niet in bloei maar het ziet er prachtig uit. Dag 2 een hike van 8km en dag 3 een half dagje.. daarna tijd voor een voetmassage.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  13 reviews
  7 waarderingen

  “Prachtige ervaring tussen de lokals”

  Geplaatst 27-11-2017

  Hou je van natuur en rust? Even lekker uit de drukte? Dan is dit een must! Via een boekingscentrum in Hanoi kan je een mooie trip boeken. Laat vooral een lokal je gids zijn, want dan zie je het meest en zij kunnen je ook nog een hoop vertellen. Samen loop je door de prachtige natuur, je moet dan wel van een flinke wandeling houden en trek je goede schoenen aan! Je loopt door verschillende dorpjes en ziet echt hoe de mensen daar leven. Met kers op de taart slaap je bij je gids thuis. Hoeveel beter dan op deze manier kan je zien hoe het in zijn werk gaat? Ze koken voor je, en ja ze kunnen koken! Maar je ziet ook hoe hun huis er van binnen uit ziet en hoe het gezinsleven verdeeld is. En dan 's ochtend wakker worden met uitzicht op de rijstevelden, dat is toch een unieke ervaring! Een om zeker niet over te slaan!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 14 landen bezocht
  13 reviews
  4 waarderingen

  “Hoogtepunt!!”

  Geplaatst 23-11-2017

  Wauw, wat was de hike in de omgeving van Sapa prachtig. Wij hadden een hike georganiseerd met gids Su Linh (ze heeft ook een website), wat geweldig was. De omgeving is schitterend en de mensen zijn erg vriendelijk. Wel kom je tijdens de hike veel kinderen tegen die aan het werk zijn en armbandjes e.d. moeten verkopen. Koop dit niet!! Deze kinderen zijn slachtoffer van het toerisme en zolang mensen spullen blijven kopen zullen zij niet naar school gaan.

  Ga ook niet naar Sapa wanneer het heel slecht weer is, je zult dan veel minder kunnen zien. Blijf eventueel wat langer in Hanoi en wacht totdat het zonnig is in Sapa. Zelf heb ik de hike in december gemaakt. Het schijnt dat de rijstvelden rond maart/april nog veel mooier zijn. Maar ook in december was het magisch!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Sapa reiservaring en tips!

Ben jij in Sapa geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Stel jouw eigen rondreis op maat samen naar Vietnam met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met advies en ideeën.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Hong maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer Vietnam reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groeps- en gezinsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Vietnam.
Bezoek website

333Travel
333Travel

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Vietnam
Riksja Vietnam

Zelf samenstellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX

Groeps, individuele -en singlereizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel & op maat.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook fietsreizen!
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Vietnam

Alle bezienswaardigheden in Vietnam

Vliegtickets naar Vietnam


Hotels in Vietnam zoeken

Hotels in Vietnam zoeken

Boek je rondreis naar Vietnam

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Van Verre
2. Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Voordelig boeken bij een lokaal reisburo.
Bezoek websiteBekijk 200 Vietnam rondreizen
Vanaf €731 incl. vliegticket

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457

Volg ons op Facebook