De reusachtige metropool Ho Chi Min City, het vroegere Saigon, is de stuwende kracht achter de economie van Vietnam. De straten zijn breder dan in Hanoi, de gebouwen hoger, de huizen duurder en het verkeer (nog) chaotischer.

Reizigers over Ho Chi Minh City

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Ho Chi Minh City bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 34 Ho Chi Minh City reiservaringen

Laatst bijgewerkt op 23 december, 2019

Ho Chi Minh City

Waar noordelijk Hanoi de ‘gezellige’ hoofdstad is, is zuidelijk Ho Chi Minh City de Aziatische metropool vol wolkenkrabbers, winkelcentra en zo mogelijk nog meer scooters dan in Hanoi. In combinatie met de Frans koloniale architectuur en zijn levende oorlogsgeschiedenis is Ho Chi Minh City echter een stad die zéker niet overgeslagen mag worden. Oversteken is een uitdaging met de miljoenen scooters, motors en fietstaxi‘s. Gewoon rustig door blijven lopen is de truc, op een of andere manier ontwijken ze je allemaal.

Vliegtickets Ho Chi Minh City

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Ho Chi Minh City
V.a. 443

Overnachten in Ho Chi Minh City

Vergelijk alle hotels in Ho Chi Minh City
Bekijk hotels

De metropool Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City

Druk verkeersplein voor de Ben Thanh markt.

Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, is met zo’n 8 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. De stad bestaat uit 19 districten en ligt aan de Saigon rivier. De stad is vernoemd naar de leider van Noord-Vietnam. Toen Ho Chi Minh deze stad aan het eind van de Vietnamoorlog veroverde, herenigde hij het hele land weer met elkaar. De stad staat daarom ook wel bekend als de ‘vrije stad’. En dat is te zien aan de vele contrasten die Ho Chi Minh City rijk is. Je ziet hoge kantoorgebouwen (zoals het imposante Bitexco Financial Tower), koloniale huizen gebouwd in Franse stijl, hippe restaurants, nachtclubs en typische Vietnamese markten en tempels. De bekendere winkel- en hotelketens hebben zich eveneens gevestigd in de metropool. In het backpackerscentrum (‘district 1’) wisselen smalle steegjes elkaar af met drukke straten waar iedereen op lage stoeltjes geniet van een biertje en Zuid-Vietnamees eten.

Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

De Franse koloniale architectuur

In district 1 zijn op loopafstand van elkaar veel Franse koloniale gebouwen te vinden. Een hoogtepunt is de Notre-Dame basiliek, geïnspireerd op de Notre-Dame uit Parijs. Tegenover de Notre-Dame bevindt zich het hoofdpostkantoor dat is gebouwd door Gustav Eiffel (van de Eiffeltoren) in neoklassieke stijl. Het operagebouw en het stadhuis geven je even het gevoel dat je je in een Franse rijke stad waant.

Het vroegere Ho Chi Minh City

Tot en met de 17e eeuw behoorde Ho Chi Minh City (toen ‘Prey Nokor’) en omstreken tot Cambodja. De stad was een vissersstad waar handelaren vanuit Maleisië, China en India zaken deden. In de 19e eeuw namen de Fransen Ho Chi Minh City in met behulp van de toenmalige Vietnamese keizer en benoemden de stad tot Saigon. Saigon werd een van de belangrijkste steden van Indochina. De Franse kolonisten groeven grachten, legden tramlijnen aan en bouwden gebouwen met Europese architectuur. Tijdens de Vietnamoorlog was Ho Chi Minh City het decor van bomaanslagen en gevechten. Er werd gevochten tussen de door Noord-Vietnam gesteunde Vietcong en het door de Verenigde Staten gesteunde Zuid-Vietnamese leger.

Het War Remnants museum

War Remnants Museum

Oude tanks buiten bij het War Remnants Museum.

De lugubere details van de Vietnamoorlog kun je terugvinden in het indrukwekkende War Remnants museum. Het museum is verdeeld in zes kamers met elk hun eigen onderwerp, gerelateerd aan de oorlog. Met behulp van heftige foto’s, informatieve teksten, oude mediaberichten en teruggevonden oorlogsmateriaal probeert het museum je, vanuit Vietnamees oogpunt, te vertellen over de oorlog met Amerika.

De Cu Chi-tunnels

Cu Chi-tunnels

Een van de krappe ingangen naar het Cu Chi tunnelcomplex.

Ten noordwesten van Ho Chi Minh City vind je het Cu Chi-tunnelcomplex. Deze tunnels werden na de Tweede Wereldoorlog, toen Saigon weer in handen viel van de Fransen, gebouwd door de Franse tegenhangers; de Vietminh. Tijdens de Vietnamoorlog maakten de Vietcong (de communistische rebellen uit het zuiden) veel gebruik van de tunnels. De tunnels dienden ter verspreiding van het leger en om verrassingsaanvallen te plegen op het Franse regime, het Zuid-Vietnamese leger en later de Amerikanen. De tunnels waren een wereld op zich. Er waren hospitalen waar gewonden werden verzorgd en geopereerd, er werden wapens gemaakt, er werd gegeten, gedronken, vergaderd en er waren zelfs theaters waar door de strijders toneel werd gespeeld en poëzie werd voorgedragen. De leefomstandigheden waren slecht, maar de aanvalstechnieken waren succesvol: telkens weer deden de guerrillastrijders de slachtoffers verbazen door na een aanval onmiddellijk compleet te verdwijnen. Tegenwoordig zijn de Cu Chi-tunnels een populaire toeristische attractie. Waarschuwing: niet geschikt voor diegenen die ook maar een béétje claustrofobisch zijn!

Cu Chi-tunnel

Cu Chi-tunnel.

Tasjesdieven in Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City staat bekend om de, in verhouding tot andere Vietnamese steden, meer aanwezige tasjesdieven. Het is daarom van belang om waardevolle spullen in een kluisje in je hotel of hostel te laten. Berg geld en belangrijke papieren die je met je mee draagt op in een buidel onder je T-shirt. Draag een tas niet aan een schouder, maar draag hem diagonaal over je lichaam.

Ho Chi Minh City – hoe kom je er?

Ho Chi Minh City is een belangrijke stad voor Vietnam. Het is vanuit alle grote en middelgrote steden in Vietnam (en ook Cambodja) mogelijk om met een toeristenbus naar Ho Chi Minh City te gaan. De lokale bussen verbinden Ho Chi Minh City met de kleinere en minder bekende steden in bijvoorbeeld de Mekong Delta. Ho Chi Minh City heeft een internationale en nationale luchthaven. Het is dus mogelijk om zowel vanaf een Vietnamese stad als vanuit andere landen te vliegen naar Ho Chi Minh City. Tussen Hanoi en Ho Chi Minh City is een treinverbinding. Deze treinreis duurt ongeveer 29 uur en kost rond de €35.

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Stel jouw eigen rondreis op maat samen naar Vietnam met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met advies en ideeën.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Hong maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Beste reistijd Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City heeft een tropisch savanneklimaat. De stad kent twee perioden: de droge periode en de regentijd. De droge tijd is december t/m april. Deze periode is dan ook het beste seizoen om naar Ho Chi Minh City af te reizen. In februari is er de meeste kans op zon en de minste kans op regen.

Vietnam rondreis aanbiedingen

34 Ho Chi Minh City reiservaringen en tips • 23 landen bezocht
  27 reviews
  6 waarderingen

  “Scooterterror”

  Geplaatst 17-04-2019

  Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, jeetje wat een drukke stad. Azie staat bekend om de vele brommers in het verkeer maar Saigon slaat echt alles. Op de iet wat bredere wegen dan normaal rijden zon 1000 scooters en als het licht op groen gaat schieten de brommers alle kanten op en ik zou dus ook echt niet aanraden om hier zelf op een brommer of in de auto te stappen. De stad is leuk om te verkennen en mee te gaan in de Vietnamese cultuur. Aanrader is om 's ochtends vroeg op te staan en eens mee te doen met de Vietnamezen die ochtendgymastiek doen in het park, heel leuk en ze vinden het ook tof als jij met hun meedoet!

  Mbt de Vietnam oorlog is hier ook een museum genaamd War Museum waar ze je alles laten zien mbt de Vietnam oorlog. Er worden fotos tentoongesteld van mensen die verminkt zijn door het Napalm gas en de traps die ze zetten voor de Amerikanen worden hier ook gedemostreerd. Ook kun je hier door de zogenaamde gangen heenlopen, of betergezegd kruipen. Ze hebben ze al groter gemaakt voor ons 'grote' westerlingen maar alsnog passen er bijna alleen kinderen in.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 32 landen bezocht
  52 reviews
  7 waarderingen

  “Saigon en de Vietnam Oorlog”

  Geplaatst 12-04-2019

  Na al wat plekken in mijn reis door Vietnam te hebben bezocht kwam ik aan in mijn laatste stad Ho Chi Minh City oftewel het vroegere Saigon. Dit is naar mijn idee de stad om je meer te verdiepen in de geschienis van Vietnam en de Vietnam oorlog. Zo kan je een bezoekje brengen aan het War Remnants Museum, Reunification Palace en een tour doen naar de Cu Chi tunnels. Vooral dat laatste zou ik zeker doen als je daar bent.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  17 reviews
  5 waarderingen

  “Ho chi minh”

  Geplaatst 10-04-2019

  Wij houden niet zo van grote steden maar dit viel ons alles mee. Niet zo druk met scooters als in hanoi. Niet al teveel opdringerige verkopers. Leuke nette dierentuin voor ons zoontje van bijna 2. En leuke foodbars in de stad. Let op de stands met vaste prijzen in het winkelcentrum die zijn er wel degelijk en staat buuten aangegeven. De shops daaromheen zijn vele malen duurder.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  26 reviews
  4 waarderingen

  “Drukte in Hoi Chi Minh”

  Geplaatst 09-04-2019

  Ho Chi Minh City is een ontzettend drukke stad. Het verkeer duizelt je en je moet goed opletten als je de wegen oversteekt. Ik vond het zelf een te drukke stad maar het is wel een goede uitvalsbasis om dingen in de omgeving te doen.
  Je kan vanuit Ho Chi Minh gemakkelijk een dagtripje maken naar de Mekong Delta of je kan kruipen door de gangenstelsels van de Viet Kong.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  26 reviews
  2 waarderingen

  “Scooter stad”

  Geplaatst 09-04-2019

  Dit was onze laatste bestemming in Vietnam en meteen heel anders als de rest van het land. Het is een westerse stad met veel grote gebouwen, maar er heerst wel een Aziatische chaos, overal scooters! Er zijn leuke markten in het centrum waar je goed kan onderhandelen. Verder is het een aanrader om vanaf hier een tour te boeken naar de Cu Chi tunnels en de Mekon delta.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 54 landen bezocht
  74 reviews
  9 waarderingen

  “East meets West”

  Geplaatst 05-04-2019

  Ho Chi Minh City heeft aan de ene kant nog het typisch Aziatische (chaotisch verkeer met veel brommers, eetstalletjes langs de weg), maar aan de andere kant ook een moderne Westerse kant. Bezoek vooral het War Remnants museum, dat laat je ongetwijfeld even stil achter, maar is wel een belangrijk deel van de Vietnamese geschiedenis. Het Reunification palace is ook wel grappig om te bezoeken. Als je op zoek ben naar backpackersgedeelte met harde muziek en goedkoop bier dan moet je naar Bui Vien. Een dagtochtje naar de Cu Chi tunnels is ook de moeite waard.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  26 reviews
  10 waarderingen

  “Ho Chi Minh”

  Geplaatst 29-11-2017

  Op het plein van Ho Chi Minh stad, zie je een standbeeld staan van Ho Chi Minh. Daar moet je zeker even naar toe. Het is wel echt druk met scooters in deze stad, maar wij vonden het wel wat hebben eigenlijk. Om wat meer kennis te verkrijgen van de verschrikkelijk geschiedenis van Vietnam, is het oorlogsmuseum zeker indrukwekkend. De Cu Chi tunnels is een must!! Deze tunnels liggen een stukje buiten de stad, maar dit is toch weer een stukje indrukwekkende geschiedenis.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 31 landen bezocht
  26 reviews
  41 waarderingen

  “Verrassend”

  Geplaatst 28-11-2017

  Ik had niet al te hoge verwachtingen van Ho Chi Minh omdat wij vanuit Hanoi naar beneden reisden en als ik mijn mede reizigers moest geloven viel Ho Chi Minh dan een beetje tegen.
  Het is onwijs druk met overal scooters, wat super leuk is om te aanschouwen met een lekker koud biertje in je hand.
  Het museum was erg indrukwekkend en de tunnels moet je zeker bezoeken. Je krijgt hierdoor meer respect voor wat de bevolking mee heeft moeten maken, afschuwelijk!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  26 reviews
  13 waarderingen

  “Enorme drukte”

  Geplaatst 27-11-2017

  Ho Chi Minh City is een aparte stad. Het is enorm druk op straat, met vooral veel toeterende scooters. Daarbij zie je veel Franse invloeden en staan er een aantal moderne gebouwen. Een stukje buiten de stad liggen de Cu Chi tunnels. Ondanks dat het behoorlijk toeristisch is, kun je dit niet overslaan. Het is enorm indrukwekkend om te zien hoe slim de Vietnamezen in de Vietnam oorlog te werk zijn gegaan en hoe zij gebruik hebben gemaakt van hun omgeving. Ik heb enorm veel respect gekregen voor de Vietnamezen die jarenlang onder de grond in de tunnels hebben geleefd. Na een paar meter in deze tunnels werd ik al claustrofobisch. Bij de Cu Chi tunnels zit ook een schietbaan. Dit is misschien een beetje fout, maar wel een gave ervaring! In de stad zie je nog veel gevolgen van de Vietnam oorlog, met name van de napalm. Je ziet veel mensen die zogezegd "misvormt" zijn als gevolg van de chemische stoffen. Dit is erg naar om te zien. Bezoek ook zeker het oorlogsmuseum. Hier kom je veel te weten over de Vietnam oorlog. Verder vind je veel leuke barretjes en restaurantjes in de stad, waardoor je je hier wel een aantal dagen kunt vermaken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  31 reviews
  23 waarderingen

  “Drukke stad”

  Geplaatst 25-11-2017

  Persoonlijk vond ik HCMC niet heel bijzonder; andere steden/dorpen in Vietnam zijn leuker. Je hebt veel leuke barretjes en rooftop restaurants waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Vanuit hier kun je tripjes naar oa de tunnels maken. Het War Museum heeft bij mij heel veel indruk achtergelaten; het laat een prachtige collectie zien van een verschrikkelijke geschiedenis.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Ho Chi Minh City reiservaring en tips!

Ben jij in Ho Chi Minh City geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Stel jouw eigen rondreis op maat samen naar Vietnam met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met advies en ideeën.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Hong maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer Vietnam reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groeps- en gezinsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Vietnam.
Bezoek website

333Travel
333Travel

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Vietnam
Riksja Vietnam

Zelf samenstellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX

Groeps, individuele -en singlereizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel & op maat.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook fietsreizen!
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Vietnam

Alle bezienswaardigheden in Vietnam

Vliegtickets naar Vietnam


Hotels in Vietnam zoeken

Hotels in Vietnam zoeken

Boek je rondreis naar Vietnam

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Van Verre
2. Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Voordelig boeken bij een lokaal reisburo.
Bezoek websiteBekijk 175 Vietnam rondreizen
Vanaf €1099 incl. vliegticket

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457

Volg ons op Facebook