27 Vakantiedagen

Kroatië is een verrassend leuk vakantieland met vele landschappen, eilanden, prachtige natuurgebieden en een kustlijn van ruim 1800 km. In het verleden was Kroatië een onbekende vakantiebestemming, maar daar is in de afgelopen jaren wel verandering in gekomen.

Kroatië is tegenwoordig een vakantieland wat zich in populariteit kan meten aan vakantiebestemmingen als Italië en Frankrijk. Er is in dit vakantieland nog zoveel meer te ontdekken dan de meeste mensen weten. Vanaf een camping in Kroatië kun je de vele mooie bestemmingen die Kroatië te bieden heeft makkelijk bereiken. Hieronder een aantal voorbeelden van mooie campings en bezienswaardigheden die hier in de buurt liggen.

Poreč

Poreč, Kroatië

Als je je bevindt op de prachtige camping Bijela Uvala ben je omgeven door een werkelijk schitterende omgeving. De azuurblauwe zee en de kleine eilandjes voor de kust zorgen voor veel adembenemende uitzichten. Daarnaast kan je de toeristische stad Poreč bezoeken. Vanaf de camping rijdt een toeristentreintje naar dit oude stadje. In deze meer dan 2000 jaar oude stad kan je de historie van Kroatië ontdekken, vele winkels bezoeken en zijn er veel mogelijkheden om een terrasje te pakken. Ook zijn er meerdere bezienswaardigheden rondom Porec waar je je prima kan vermaken. Een voorbeeld is de Euphrasius-basiliek, een eeuwenoud bouwwerk dat door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Het museum van Poreč is een aanrader als je van oudheden houdt. Je treft hier een verzameling aan van zo’n 2000 prehistorische, antieke, laat-antieke en middeleeuwse cultuurhistorische en etnografische voorwerpen.

Camping Bijela Uvala, Kroatië

Novigrad en meer!

Iets naar het noorden gelegen vind je camping Lanterna Premium Camping Resort een uitstekende keuze als je van schitterende natuur, een azuurblauwe zee en een buitengewoon goede en uitgebreide camping houdt. De camping is gelegen op enkele kilometers van het pittoreske plaatsje Novigrad; bezoek hier de Novigrad Lapidarium (een rijke museumcollectie van 93 stenen monumenten uit de oudheid en de late middeleeuwen), de stadsmuren (gebouwd in de 13e eeuw) of de Sint Agata kerk (romantisch gebouw dat stamt uit de 9e eeuw). Voor de kinderen is er de mogelijkheid om paard te rijden in de omgeving en is er een disco voor de oudere jeugd. Natuurlijk is er ook op de camping veel te doen voor de kinderen, waardoor het verlaten van de camping geen must is.

Lanterna Premium Camping Resort, Kroatië

Aquapark Istralandia

Aquapark Istralandia, Kroatië

Ben je meer van de waterpret? Dan kan je vanaf de bovengenoemde campings het aquapark Istralandia bezoeken. Het aquapark ligt ongeveer een half uurtje rijden van Bijela Uvala en slechts 25 minuten vanaf Lanterna. Op dit aquapark is het de hele dag genieten van volop waterpret. Het waterpark is echt enorm en telt vele glijbanen. Om de cijfertjes erbij te pakken; de wateroppervlakte is 4500m² en er is opgeteld wel 1.2 km aan waterglijbanen! Er zijn glijbanen in alle vormen en maten voor alle leeftijden en durfniveaus. Zo is er een hele hoge glijbaan, de ‘free fall’, die 27 meter hoog is met steile afdalingen voor de echte durfvals. Voor diegenen die wat minder avontuurlijk zijn aangelegd heeft het aquapark ook meer dan genoeg te bieden. Zo zijn er familieglijbanen, golfslagbaden en voor de allerkleinste is er een 40cm-bad. Genoeg te doen voor het hele gezin! In 2020 gaat het park open op 1 juni en zal geopend blijven tot en met 17 september.


 , ,

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)