27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 19 mei 2022

Wat natuur betreft is Nieuw-Zeeland misschien wel het mooiste land ter wereld. Bergen, meren en bossen; noem het op en Nieuw-Zeeland heeft het. De volgende 6 plekken zijn zó mooi en zó uniek, dat je er geweest móet zijn.

Reizen naar Nieuw-Zeeland?

1. Tongariro National Park

In het hart van het Noordereiland ligt Nieuw-Zeelands oudste nationaal park: Tongariro National Park. Het park beslaat 796 km² en kent drie actieve vulkanen: Mount Ruapehu, Mount Tongariro en Ngauruhoe. Deze laatste zal herkenbaar zijn voor fans van The Lord of the Rings. Ngauruhoe deed namelijk dienst als decor voor Mount Doom in de film. Ook UNESCO erkent de schoonheid van het park. In 1990 werd Tongariro vanwege zijn natuurlijke waarde op de Werelderfgoedlijst geplaatst en drie jaar later vanwege de culturele waarde. Dit vanwege de verschillende religieuze plaatsen die door de Maori aanbeden worden. De verschillende wandelroutes door de ruige natuur zijn zeer de moeite waard!

Mount Ngauruhoe

2. Bay of Islands

De naam zegt het eigenlijk al: Bay of Islands is een 16 kilometer brede baai en telt 144 eilanden. Je vindt dit aardse paradijs in het uiterste noorden van het Noordereiland, op drie uur rijden van Auckland. Liefhebbers van de watersport moeten hier zeker naartoe: gooi een hengeltje uit en zie welke unieke vissoort je aan de haak krijgt of gooi de trossen los en laat de wind in de zeilen tijdens een rondvaart op je eigen (gehuurde) jacht. Je zult je zeker de koning te rijk voelen!

Bay of Islands

3. Abel Tasman National Park

Geniet van de vele gouden stranden en zwartgranieten rotspartijen die het Abel Tasman National Park rijk is. Door de ligging in het noorden van het Zuidereiland heerst hier het hele jaar door een uitzonderlijk zacht klimaat. Je kunt hier dus elke tijd van het jaar genieten. Abel Tasman is vooral bekend door zijn ‘Coastal Trek’. Volg deze wandelroute en je komt langs kilometerslange stranden en uitgestrekte bossen. Je zult versteld staan van de mooie Nieuw-Zeelandse natuur. Wil je wat meer spektakel? Ook zeekajakken behoort tot de mogelijkheden. Van enkele uren op het water dobberen tot meerdaagse tochten met een gids; het kan allemaal. Prijzen starten doorgaans vanaf zo’n €70, maar je krijgt er een fantastische ervaring voor terug.

Abel Tasman National Park

4. Queenstown & omgeving

Het op het Zuidereiland gelegen Queenstown telt ruim 10.000 inwoners en wordt omgeven door de hoge pieken van de Nieuw-Zeelandse Alpen en het beeldschone Wakatipumeer. Je kunt in deze omgeving foto’s maken die nog mooier zullen zijn dan op ansichtkaarten! Queenstown is de perfecte uitvalsbasis voor avontuurlijke uitstapjes als kajakken, bungeejumping, jetboottochten, wildwaterraften, wandelen en skiën. Voor gematigder avontuur -maar zeker net zo spectaculair- kun je een rustige boottocht maken naar het nabijgelegen Milford Sound, dat deel uitmaakt van het prachtige Fjordland National Park.

Queenstown

5. Mount Cook

Verbluffende schoonheid staat je te wachten in bij Mount Cook. Het park dankt zijn naam aan de gelijknamige berg, die met 3764 meter de hoogste van Nieuw-Zeeland kan worden genoemd. Tevens vind je in dit 700 km2 grote gebied nog achttien andere pieken van meer dan 3000 meter hoog. Voor de echte avonturier biedt Mount Cook National Park mogelijkheden om te jagen, skiën en bergbeklimmen. 40 procent van het park wordt bedekt door gletsjers, zoals de Tasman- en de Muellergletjser, waar je ook een unieke wandeling over kunt maken. De activiteiten worden beheerd door het Department of Conservation. Het park is bereikbaar via Highway 80, die langs het azuurblauwe Pukakimeer loopt.

Lake Pukaki

6. Hot Water Beach

Klinkt een eigen privé thermische warmwaterbron je verleidelijk in de oren? Dan is Hot Water Beach ’the place to be’ voor je. Je zult hier een erg aparte maar waanzinnig leuke ervaring beleven. Neem je schep mee en graaf hier je eigen privé-spa! Hot Water Beach ligt aan de monding van de Tauwaiwe rivier, op het prachtige Coromandel Peninsula. De warmwaterbronnen borrelen hier in het zand omhoog. Wanneer het eb is kun je een kuil graven en erin gaan zitten. Na zo’n twee uurtjes weken kun je er weer helemaal tegenaan!

Hot Water Beach

Reizen naar Nieuw-Zeeland?

Meer lezen:


 , , , , , , ,

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)