27 Vakantiedagen

Vliegen naar Chili

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Chili via:

Chili is een prachtige bestemming en is al een tijd een populaire bestemming. Een rondreis door Chili begint eigenlijk altijd in Santiago de hoofdstad; en eindigt daar ook vaak als men in Chili blijft. Vanaf Amsterdam is het zo’n 17 tot 20 uur vliegen, met een tussenlanding in Buenos Aires, Argentinië of met tussenstop in Madrid (Iberia) of Parijs (Air France KLM). Een rechtstreekse vlucht gaat er niet. De goedkoopste tickets kosten meestal rond de €700. Met een langere overstap zijn de tickets goedkoper, maar duurt de reis wat langer; soms wel 25 uur.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Chili

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. Tijdens de KLM werelddealweken zijn er soms ook aanbiedingen voor Chili.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Mocht je de tijd hebben, dan kan je eventueel een goedkoper ticket vliegen met een overstap in bijvoorbeeld Argentinië of Parijs.

Vliegen vanuit Zuid-Amerika

Chili valt goed te combineren met andere Zuid-Amerikaanse landen. Vanuit Argentinië is het gemakkelijk om bijvoorbeeld vanaf Buenos Aires naar Santiago te vliegen, of vanuit Lima uit Peru. De vluchten kosten meestal rond de €100 à €150. Vluchten vanuit Bolivia zijn veel duurder, net als vluchten tussen Argentijnse en Chileense steden vlakbij de grens. Daar kan je beter via een andere weg (bijvoorbeeld een bus) heen.

Binnenlandse vluchten Chili

Omdat het land groot is, zijn er redelijk wat binnenlandse vluchten beschikbaar. De grootste maatschappij is LAN.

Comodoro Arturo Merino Benítez International Airport

De internationale luchthaven ligt op ongeveer een uur rijden van het centrum van Santiago en wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten.

Mataveri International Airport

Het vliegveld van Paaseiland. Dit wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten vanuit Santiago en voor vluchten naar Papeete, Tahiti.

Presidente Carlos Ibañez del Campo International Airport Punta Arenas

Dit vliegveld ligt in het zuiden van Chili, bij Punta Arenas. Het verzorgt vooral binnenlandse vluchten en vluchten naar en van Argentinië.

Andrés Sabella Gálvez National Airport

Het vliegveld van Antofagasta, meer in het noorden van Chili. Hier naartoe vliegen mensen vaak als ze naar de Atacama woestijn gaan.

El Tepual Airport Puerto Montt

Het vliegveld van Puerto Montt, vooral geschikt als men naar het merengebied wil. Hier wordt ook veel gebruik gemaakt van privévliegtuigjes.

Vliegtickets naar Chili boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Chili boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Chili niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals zoals Düsseldorf of Brussel.

Bij het zoeken naar Chili vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Chili via:

Bezienswaardigheden Chili

Alle bezienswaardigheden in Chili

Vliegtickets naar Chili


Hotels in Chili zoeken

Hotels in Chili zoeken

Boek je rondreis naar Chili

Riksja Argentinië & Chili
1. Riksja Argentinië & Chili

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Privé rondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

NIEUW concept: lokaal boeken.
Bezoek websiteBekijk Chili rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Chili

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Chili
V.a. 518

Volg ons op Facebook