27 Vakantiedagen

Vliegen naar Kroatië

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Kroatië via:

Het is vrij ver om met de auto vanuit Nederland en België naar Kroatië te rijden. De afstand Amsterdam – Zagreb bedraagt ongeveer 1400 kilometer; om van Brussel naar Zagreb te rijden moet je 1300 kilometer afleggen. Het is daarom comfortabeler en sneller om het vliegtuig te nemen en bijvoorbeeld vanaf daar een auto te huren. Het land beschikt over vele kleine vliegvelden en een stuk of negen grotere luchthavens.

De luchthaven van Zagreb is de belangrijkste internationale luchthaven in het land. Andere grote luchthavens zijn die van Split, Dubrovnik, Zadar en Pula. De luchthaven van Zagreb, Franjo Tuđman, verwerkt jaarlijks meer dan 2,5 miljoen passagiers. Zowel KLM als Croatia Airlines verzorgen directe vluchten van Amsterdam naar Zagreb. Vanuit Brussel kun je met Brussels Airlines en Croatia Airlines rechtstreeks naar de Kroatische hoofdstad vliegen. Seizoensgebonden vluchten naar Dubrovnik en Split zijn er van o.a. Easyjet (vanaf A’dam) en Transavia (vanaf R’dam); Ryanair vliegt goedkoop van Weeze Airport en Charleroi naar Zadar.

Naast deze belangrijke luchthavens zijn er ook nog vliegvelden in Osijek, Rijeka, het eiland Brač en het eiland Lošinj.

Croatia Airlines is de nationale Kroatische luchtvaartmaatschappij. De thuisbasis van Croatia Airlines is de luchthaven van Zagreb. De maatschappij voert internationale vluchten uit naar diverse Europese hoofdsteden. Het is ook vrijwel de enige luchtvaartmaatschappij die nationale vluchten binnen Kroatië verzorgt.

Vliegen vanuit Nederland en België naar Kroatië

De KLM-vluchten van Amsterdam naar Zagreb vinden dagelijks plaats, het hele jaar door. De vlucht duurt 1 uur en 50 minuten. In het hoogseizoen vliegt ook Croatia Airlines dagelijks van Schiphol naar de Kroatische hoofdstad. Vanuit Brussel voeren Croatia Airlines en Brussels Airlines dagelijks vluchten uit naar Zagreb. Deze vlucht duurt 1 uur en 45 minuten.

Je kunt vanaf Nederland ook direct naar andere plaatsen in Kroatië vliegen, maar meestal wel seizoensgebonden. In het toeristische seizoen vliegt Croatia Airlines rechtstreeks van Amsterdam naar Pula. Easyjet en Transavia vliegen in het hoogseizoen direct van respectievelijk Amsterdam en Rotterdam naar Dubrovnik. KLM en Easyjet voeren in de zomermaanden directe vluchten uit van Schiphol naar Split; Transavia vliegt dan op Split én op Pula vanaf Rotterdam. Ook TUIfly vliegt in het zomerseizoen op Pula, vanaf Amsterdam. Budgettip: Ryanair vliegt goedkoop van Weeze Airport en Charleroi naar Zadar!

Binnenlandse vluchten in Kroatië

Croatia Airlines voert vrijwel alle binnenlandse vluchten in Kroatië uit. De meeste steden in Kroatië die over een vliegveld beschikken, kun je heel het jaar door bereiken via een tussenstop in Zagreb. Daar stap je over op een vliegtuig van Croatia Airlines dat je naar een van de binnenlandse luchthavens vliegt.

De belangrijkste vliegvelden van Kroatië

Zagreb

De luchthaven van Zagreb (Franjo Tuđman) bevindt zich op ongeveer 20 kilometer ten zuiden van het centrum van de stad. Elk half uur vertrekt er een pendelbus naar het hoofdbusstation in Zagreb. Deze internationale luchthaven is naar Europese maatstaven niet zo groot. Ze lijkt op een regionale luchthaven in een West-Europees land. De luchthaven beschikt over een ruime parking.

Split

De luchthaven van Split ligt op een afstand van 23 kilometer van de stad. Het is een relatief kleine luchthaven, maar verwerkt jaarlijks meer dan twee miljoen passagiers. Het is ook de ideale aanvlieghaven voor de eilanden Hvar, Brač en Vis. De bussen van ‘Pleso Prijevoz’ verzorgen het transport naar Split. Op de weg voor het luchthavengebouw vind je ook een bushalte van het openbaar vervoer.

Dubrovnik

Dubrovnik Airport ligt ongeveer 20 kilometer buiten de stad Dubrovnik. Het is mogelijk om een bus te nemen van ‘Atlas Travel’ voor vervoer naar de stad. Bussen van het openbaar vervoer rijden eveneens van de luchthaven naar het stadscentrum. In 2016 arriveerden of vertrokken bijna twee miljoen passagiers in Dubrovnik Airport.

Zadar

De luchthaven van Zadar situeert zich op elf kilometer afstand van het stadscentrum. Bussen van de maatschappij ‘Liburnija’ vervoeren passagiers van en naar de luchthaven. Ook bussen van het openbaar vervoer pendelen tussen de luchthaven en de stad.

Pula

De luchthaven van Pula bevindt zich ongeveer 6 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum. Een openbare busdienst verzorgt het vervoer naar de stad.

Krk

De stad Rijeka heeft een luchthaven die op het eiland Krk is gelegen. Krk is via een brug met het vasteland verbonden. De luchthaven bevindt zich op een afstand van 21 kilometer van het stadscentrum. Je kunt een pendelbus van en naar de stad nemen voor en na elke vlucht.

In alle luchthavens vind je eetgelegenheden, kiosken, taxfreeshops, geldautomaten en autoverhuurbedrijven. Meestal bevindt er zich ook een bank, postkantoor of wisselkantoor.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Kroatië

Er bestaan grote verschillen tussen de prijzen van vliegtickets voor een bepaalde bestemming, zelfs bij één en dezelfde maatschappij. Vaak heeft dit te maken met het tijdstip waarop je een vlucht boekt, de luchthaven vanwaar je vertrekt en de manier waarop je een boeking doet. Hieronder enkele tips om je vliegtickets zo goedkoop mogelijk te houden.

  • Vermijd om te vertrekken vanaf een grote luchthaven (Schiphol en Zaventem bijvoorbeeld). Indien mogelijk, probeer een vlucht te nemen vanaf een kleine regionale luchthaven zoals Rotterdam, Eindhoven, Weeze, Antwerpen en Charleroi. De grote luchthavens rekenen immers meer kosten aan.
  • Vliegtickets zijn meestal duurder bij een vertrek in het weekeinde of op een vrijdag en maandag. Indien mogelijk, stel je vertrek uit tot op een dinsdag, woensdag of donderdag.
  • Boek niet telefonisch, maar via het internet. Men rekent soms extra kosten aan bij een telefonische boeking.
  • Over het algemeen is het voordeliger om zo vroeg mogelijk een vlucht te boeken. Alleen in het laagseizoen kan het zinvol zijn om lang te wachten, tot er zich een last minute aanbieding voordoet.

Vliegtickets naar Kroatië boeken

Een goede raad: vergelijk de prijzen van vliegtickets voordat je boekt! Door even de tijd te nemen om vliegprijzen grondig te vergelijken, kun je heel wat geld uitsparen. Het internet schiet je hierbij te hulp. Op een groot aantal websites voor vliegtickets kun je prijzen onderling vergelijken.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Kroatië via:

Bezienswaardigheden Kroatië

Alle bezienswaardigheden in Kroatië

Vliegtickets Kroatië


Hotels in Kroatië zoeken

Hotels in Kroatië zoeken

Boek je vakantie naar Kroatië

TUI
1. TUI

‘Allround’ Kroatië aanbieder.
Bezoek website

Roan Campingvakanties
2. Roan

Campingspecialist.
Bezoek websiteBekijk Kroatië aanbiedingen
Vanaf €148 incl. vliegticket

Vliegtickets Kroatië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kroatië
V.a. 72

Volg ons op Facebook