27 Vakantiedagen

Tot 1975 was Suriname onderdeel van het Nederlands Koninkrijk. Dat is nog goed te merken, want ondanks de grote diversiteit aan etnische achtergronden in ‘het Hart van de Amazone’ is de officiële taal Nederlands. Vaar met houten kano’s door de vele kleine riviertjes en mangrovebossen en ontdek het natuurschoon van Suriname. Ontmoet ook de inheemse bevolking diep in de binnenlanden en eet de lekkerste roti ooit in de bruisende hoofdstad Paramaribo. Reis naar Brownsberg en de Blanche Marie-watervallen, maak een trektocht vol adembenemende vergezichten in de jungle en bergen van Kasikasima en spot reuzenschildpadden op de stranden bij Matapica.

Belangrijkste highlights & bestemmingen

Suriname is een groot land, maar bestaat voor 80% uit tropische regenwoud.
Dit zijn enkele van de mooiste plekken en highlights.

 • Brokopondo

  Brokopondo

  Stuwmeer omgeven door tropische natuur
  1 reviews

  In het district Brokopondo kun je genieten van tropische natuur, het beroemde stuwmeer bewonderen en meer leren over de goudsector in Suriname.

  Lees meer >

 • Brownsberg

  Brownsberg

  Unieke plek in het regenwoud
  0 reviews

  Een unieke plek midden in het Surinaamse regenwoud is Brownsberg. Al wandelend – soms op pittig niveau! – kun je kennis maken met duizend boom- en plantsoorten, zo’n 120 soorten zoogdieren, honderden vogelsoorten en allerlei reptielen.

  Lees meer >

 • Centraal Suriname Natuurreservaat

  Centraal Suriname Natuurreservaat

  Groot en imposant natuurgebied
  0 reviews

  Het Centraal Suriname natuurreservaat is een groot, imposant en bergachtig natuurgebied dat je niet mag overslaan als je in Suriname bent! Het is één van de grootste ter wereld.

  Lees meer >

 • Commewijne

  Commewijne

  Plantages uit de koloniale tijd
  0 reviews

  Wil je de plantages zien waar jarenlang suiker, cacao en katoen werden verbouwd door de slaven? Dan is Commewijne dé bestemming. Sommige (vervallen) plantages zijn toegankelijk voor toeristen.

  Lees meer >

 • Jodensavanne

  Jodensavanne

  Joodse geschiedenis in Suriname
  0 review

  In 1640 vestigde zich een groep Joden, die gevlucht waren voor de Spanjaarden, aan de Cassiporakreek. Dit ligt in het noordoosten van Suriname en dit gebied heet nu de Jodensavanne. Een bijzondere plek in de geschiedenis en daarom zeker een bezoek waard.

  Lees meer >

 • Jungle

  Jungle

  80% van Suriname
  2 reviews

  Wist je dat ruim 80% van Suriname uit tropisch regenwoud bestaat? Grotendeels onbewoond en ongerept? Je kan deze enorme oppervlakte in de Amazone wandelend ontdekken en per korjaal: een uitgeholde boomstam (tip!).

  Lees meer >

 • Marowijne & Galibi

  Marowijne & Galibi

  Inheemse bevolking & schildpadden
  0 reviews

  Wil je meer leren over hét Caribische inheemse (indianen)volk en over de Marrons? Met als toetje het broedproces van zeeschildpadden meemaken? Ga dan naar Marowijne.

  Lees meer >

 • Nieuw-Nickerie

  Nieuw-Nickerie

  Tweede stad van Suriname
  0 reviews

  De stad Nieuw-Nickerie, gelegen in het district Nickerie in Noordwest-Suriname, wordt gezien als de tweede stad van het land. Het is minder bekend dan Paramaribo, maar zeker een bezoek waard. Alleen de weg ernaartoe langs rijstvelden is al mooi!

  Lees meer >

 • Top
  Paramaribo

  Paramaribo

  Kleurrijke hoofdstad met veel historie
  5 reviews

  Suriname is vol natuurschoon, maar sla de hoofdstad Paramaribo zeker niet over! Het is een kleurrijke en historisch rijke stad vol mooie pleinen, koloniale gebouwen en markten. En de smeltkroes van culturen zie je overal terug.

  Lees meer >

 • Surinamerivier

  Surinamerivier

  480 km lange levensader van Suriname
  0 reviews

  Als je lekker wilt afkoelen, neem dan een duik in de Surinamerivier! Deze mega rivier is 480 kilometer lang en is breed en ondiep. De rivier is zó lang, dat er in ieder gebied rondom weer andere dingen te bewonderen zijn.

  Lees meer >

Rondreizen naar Suriname

Top 3 Suriname specialisten

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Lizet, de reisspecialist die er woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI heeft een ruime keuze aan Suriname rondreizen, met reizen van 9, 11, 13 of 16 dagen én een rondreis met eigen huurauto.
Bezoek website


Riksja Suriname

Riksja Suriname

Stel zelf de Suriname reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Meer Suriname reisorganisaties

Djoser
Sawadee
Tenzing Travel
ANWB Vakanties
Koning Aap
SNP Natuurreizen
Shoestring
SRC
Hotels Suriname

Hotels in Suriname

Vergelijk hier alle hotels in Suriname

Bekijk hotels

Meer over hotels in Suriname

Reisaanbiedingen Suriname

Suriname reisaanbiedingen

Bekijk alle Suriname rondreizen