27 Vakantiedagen

Reizen binnen Thailand – openbaar vervoer & transport

Thailand heeft een goede infrastructuur voor een rondreis en is daarom ook erg populair bij alle soorten reizigers. Daarnaast is het ook niet duur om er zelfstandig rond te reizen en zijn er tal van mogelijkheden.

Bussen

Vanuit Bangkok gaan er dagelijks moderne airconditioned bussen naar andere populaire bestemmingen zoals Chiang Mai, Krabi of Surat Thani. Vaak rijden er ook nachtbussen, waardoor je tijd bespaart. Een busticket voor ca. 10-13 uur rijden kun je al krijgen vanaf €10.

Vliegen

Bangkok is de grootste luchthaven van Thailand. Vanuit hier vertrekken er dagelijkse vluchten naar talloze bestemmingen in Thailand. Binnenlandse vluchten zijn betaalbaar en snel. Voor zo’n €30 á €50 heb je al een ticket met Air Asia of Nok Air naar een andere bestemming binnen Thailand. Lees hier meer over vliegen binnen Thailand.

Treinen

Het reizen met de trein is voordelig en comfortabel. Vanuit Bangkok wordt er veelal gebruik gemaakt van de nachttreinen richting Chiang Mai in het noorden of Surat Thani in het zuiden. Treinreizen in Thailand is relatief goedkoop, voor een rit van ca. 14 uur betaal je nog geen €25 (enkele reis) voor een 2e klas slaapcoupé.

Auto & motor

Het huren van een auto of motor is in de grote steden van Thailand niet echt aan te raden vanwege het chaotische verkeer. Buiten de steden is het wel goed te doen, veel borden met plaatsnamen zijn tevens in het Engels vermeld. Zorg wel dat je altijd goed verzekerd bent!

Tuktuks in Bangkok

In Bangkok kom je ze overal tegen: tuktuks.

Lokaal vervoer

In Bangkok kun je een kleurrijke taxi pakken of een tuktuk. Let op dat in de taxi altijd de taximeter aanstaat, het starttarief is ca. 35 baht, nog geen euro. Bij een tuktuk dien je vooraf altijd een prijs af te spreken met de chauffeur. Verder is er ook nog een metroservice en de skytrain, een handig en makkelijk vervoersmiddel naar de belangrijkste plaatsen binnen Bangkok. Ook in andere grotere steden zoals Chiang Mai vind je taxi’s en tuktuks. Op de eilanden zijn tuktuks vaak ideaal voor korte ritjes van het ene naar het andere strand of plaatsje. Er rijden ook veel minibusjes tussen de populairdere (kleine) bestemmingen.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Thailand specialisten

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties heeft een zeer uitgebreid aanbod van zowel privé- of groepsreizen en strandvakanties naar Thailand tegen scherpe prijzen.
Bezoek website


Thailand Travel

Thailand Travel

Thailand Travel is dé Thailand Specialist en biedt op maat gemaakte reizen die exclusief en uniek zijn voor iedere vakantieganger.De mooiste reis voor de beste prijs!
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Henk maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en alles lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer Thailand reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook familiereizen!
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Thailand
Riksja Thailand

Zelf samenstellen.
Bezoek website

TUI
TUI

Rondreizen & zonvakanties.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel & op maat.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

On a budget.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Thailand

ANWB Vakanties
1. ANWB Vakanties

Privé- en groepsreizen.
Bezoek website

Thailand Travel
2. Thailand Travel

Exclusieve en unieke maatwerkreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Voordelig boeken bij een lokaal reisburo.
Bezoek websiteBekijk Thailand rondreizen
Vanaf €108 incl. vliegticket

Vliegtickets Thailand

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Thailand
V.a. 423