27 Vakantiedagen

Vliegen naar Thailand

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Thailand via:

De hoofdstad van Thailand, Bangkok is de meest populaire aanvlieghaven en een belangrijke ‘transport’ hub voor heel Azië. Het is het meest logische startpunt voor een Thailand rondreis. Er gaan rechtstreekse vluchten vanuit Nederland met Eva Air en KLM. Als je geluk hebt, goed zoekt en een mooie aanbieding kunt vinden, kun je al een directe ticket naar Thailand boeken voor €600. Het is ongeveer 11 uur vliegen met een rechtstreekse vlucht. Tickets met een overstap zijn zo’n 100 tot 150 euro goedkoper, maar dan doe je er wel minimaal 4 uur langer over. Dit geldt ook voor vliegen vanaf Düsseldorf, Frankfurt en Brussel, dit kan alleen met 1 overstap. Voor betaalbare en goede retourtickets naar Bangkok met overstrap kijk je o.a. bij de vluchten met Emirates (tussenstop in Dubai), Turkish Airlines (tussenstop in Istanbul) en Etihad Airways (tussenstop in Abu Dhabi).

Tips voor goedkope vliegtickets naar Thailand

  • Wees wat flexibel in je reisdagen. Het kan soms veel schelen door bijvoorbeeld op een maandag te vliegen in plaats van een zondag. Weekenden zijn vaak duurder qua vertrek- en aankomstdata.
  • Probeer aan het einde of het begin van het laagseizoen te vliegen, je hebt dan nog redelijk goede weersomstandigheden en een goede prijs voor je ticket. Denk bijvoorbeeld aan april en mei of oktober en november.
  • Zoek en vergelijk op verschillende websites voor het vinden van de goedkoopste prijs. Let hierbij ook op vliegtijd, overstappen, luchthavens etc.

Vliegen vanuit andere landen in Azië

Ben je op rondreis door Azië, dan zijn er ook prima verbindingen tussen Bangkok en de grote luchthavens van de buurlanden. Vanaf Singapore ben je binnen 2,5 uur in Bangkok en dat kan met Jetstar al v.a. €70 p.p. voor een enkele reis. Ook vanaf de luchthaven van Kuala Lumpur is Bangkok goed bereikbaar. Voor zo’n €80 p.p. vlieg je in 2 uur en tien minuten naar Bangkok. Air Asia en Jetstar Asia zijn twee van de goedkopere vliegtuigmaatschappijen waarmee je kunt vliegen. Vanuit Bangkok gaan ook dagelijkse vluchten naar bijvoorbeeld Yangon (Myanmar), Phnom Penh (Cambodja), Hanoi, Ho Chi Minh City (Vietnam) en Manilla (Filippijnen).

Vliegen binnen Thailand

Binnen Thailand is vliegen erg goedkoop en een makkelijke manier om je snel door het land te verplaatsen. De goedkoopste luchtvaartmaatschappijen zijn Air Asia, Nok Air en Thai Lion Air, wat duurder is Thai Airways en nog wat luxer is de boetiekairline Bangkok Airways. Let erop bij het boeken online dat je ruimbagage vaak nog los dient bij te boeken. Vanuit Bangkok vertrekken steeds meer binnenlandse vluchten vanaf het ‘kleinere’ Don Muang Airport. Hieronder een overzicht van de populairste vliegvelden van Thailand voor binnenlandse vluchten:

Phuket International Airport

De luchthaven heeft zowel binnenlandse als internationale vluchten en ligt aan de noordwestkant van Thailand aan de Andamanse zee.

Chiang Mai International Airport

Dit is de belangrijkste luchthaven van het noorden van Thailand. Thai Aiways heeft onlangs de regionale vluchten sterk uitgebreid.

Koh Samui airport

Wil je de eilanden Koh Samui, Koh Tao of Koh Phangan bezoeken, dan kun je op Koh Samui Airport vliegen, dat eigendom is van Bangkok Airways. Het is gelegen op het noordoostelijke deel van het eiland.

Krabi Airport

Heb je gepland om in de omgeving van Krabi te gaan reizen? Dan kun je vliegen naar Krabi Airport, gelegen bij de stad Krabi. Dit kan o.a. goedkoop met Air Asia. Vanuit hier kun je ook makkelijk naar de Phi Phi eilanden reizen.

Vliegtickets naar Thailand boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Thailand boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Thailand niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Thailand vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Thailand via:

Bezienswaardigheden Thailand

Alle bezienswaardigheden in Thailand

Vliegtickets naar Thailand


Hotels in Thailand zoeken

Hotels in Thailand zoeken

Boek je rondreis naar Thailand

ANWB Vakanties
1. ANWB Vakanties

Privé- en groepsreizen.
Bezoek website

Thailand Travel
2. Thailand Travel

Exclusieve en unieke maatwerkreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Voordelig boeken bij een lokaal reisburo.
Bezoek websiteBekijk Thailand rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Thailand

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Thailand
V.a. 423

Volg ons op Facebook