27 Vakantiedagen

De veiligheid in de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een veilige bestemming, maar er is veel onrust in de buurlanden. De emiraten hebben hierin een neutrale positie ingenomen. De emiraten zijn veilig, zeer gastvrij en er is weinig crimininaliteit of moslimradicalisme. Wel wordt geadviseerd op extra op te letten op drukke plaatsen. Vergeet niet je gezonde verstand te gebruiken. Wees op je hoede voor zakenrollers op drukke markten. Je kunt beter niet met een boot de eilanden Abu Musa en Tunb bezoeken, want dan kan Iran je beschuldigen van spionage. Verder zijn er geen onveilige gebieden in de emiraten.

Ook als vrouw is het behoorlijk comfortabel en veilig om door de emiraten te reizen. Een hoofddoek dragen is geen must. Het is wel raadzaam om in publiek je schouders te bedekken en kleding tot onder je knieën te dragen. In moskeeën wordt wel verwacht dat je je hele lichaam bedekt. Badkleding is alleen toegestaan op het strand en in zwembaden. Lichamelijk contact in het openbaar tussen mannen en vrouwen wordt niet geaccepteerd. Daarnaast is homoseksualiteit helaas strafbaar in de Verenigde Arabische Emiraten.

In het verkeer wordt aangeraden alert te zijn. Met name Dubai staat bekend om zijn chaotische verkeerstoestanden, waarbij regelmatig doden vallen. De wegen zijn goed en zeker buiten de steden erg rustig, maar mede-weggebruikers zijn altijd onvoorspelbaar. Reis daarnaast nooit in het donker: andere auto’s, voetgangers en ook kamelen zijn in het donker niet te zien.

Lees verder: Feestdagen >

Boek je rondreis naar de Verenigde Arabische Emiraten

TUI
1. TUI

Pakketdeals.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Rondreizen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
3. ANWB Vakanties

Privéreizen.
Bezoek websiteBekijk Verenigde Arabische Emiraten rondreizen
Vanaf €605 incl. vliegticket

Vliegtickets Verenigde Arabische Emiraten

Vind vliegtickets naar de Verenigde Arabische Emiraten
V.a. 241
t>