27 Vakantiedagen

Reizen binnen de Verenigde Arabische Emiraten – openbaar vervoer & transport

De Verenigde Arabische Emiraten beschikken over een goed wegennetwerk. Langs de hele kust van de Perzische Golf en tussen de grote steden, liggen uitstekend bereidbare (snel) wegen. In het binnenland zijn slechts enkele redelijk tot goed berijdbare wegen te vinden. Het grootste deel hiervan is alleen met een terreinwagen te berijden.

Bussen

De belangrijkste emiraten kennen goede (Dubai) tot zeer goede (Abu Dhabi) busverbindingen. Meestal zijn de bussen luxe touringcars met airco. Er zijn echter verschillende maatschappijen actief met ieder weer eigen prijzen en tijden. Je kunt hier het beste bij het busstation naar informeren. Andere emiraten hebben nauwelijks of geen bussen.

Metro

Als enige emiraat heeft Dubai een metro, bestaande uit twee lijnen die door het grootste deel van het emiraat lopen. De metro is een handig, goedkoop en snel vervoermiddel en gaat langs de meeste bezienswaardigheden en het internationale vliegveld.

Vliegen

Het belangrijkste vliegveld van de emiraten is het Dubai International Airport. Dubai beschikt nog over een ander vliegveld, Al Makthoum. Dit vliegveld is gedeeltelijk in gebruik en het is de bedoeling dat als het afgebouwd is dit het grootste vliegveld ter wereld is. Andere belangrijke vliegvelden zijn: Abu Dhabi International Airport, Sharjah International Airport, en Al-Ain International Airport. Verder is er nog een aantal kleinere luchthavens en airstrips die voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Auto

Het huren van een auto is de gemakkelijkste en leukste manier om de Verenigde Arabische Emiraten te verkennen. De bewegwijzering is uitstekend en tweetalig (Arabisch en Engels). De meeste auto’s kun je op het vliegveld bij aankomst meteen huren, vooraf reserveren kan via Sunny Cars. Je kunt kiezen tussen een normale auto of een 4WD. Met een 4WD kom je vrijwel overal in de Verenigde Arabische Emiraten; zelfs in de ruige stukken woestijn. De belangrijkste en populairste plekken zijn met een gewone auto prima te bezoeken. Het wegennetwerk in de emiraten wordt constant verbeterd en uitgebreid.

Fietsen

Deze vorm van vervoer wordt steeds populairder in de emiraten. De ruige uitgestrekte landschappen en goede wegen maken het een ideale bestemming voor fanatieke wielrenners en mountainbikers. Er worden ook steeds meer fietstours georganiseerd, onder meer door de Dubairoadsters. Logischerwijs is fietsen wel alleen reeël in de koelere wintermaanden; ’s zomers is het echt te heet.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Verenigde Arabische Emiraten specialisten

TUI

TUI

Via TUI boek je voordelige pakketdeals naar Dubai en Abu Dhabi. Het aanbod bestaat voornamelijk uit 4- en 5-sterren hotels.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt verschillende rondreizen naar Dubai aan, o.a. combireizen met Abu Dhabi of Oman.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

Bij ANWB Vakanties kun je o.a. een stedentrip Dubai boeken en een privé-reis i.c.m. Sri Lanka en de Malediven.
Bezoek website

Meer Verenigde Arabische Emiraten reisorganisaties

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet-only prijzen.
Bezoek website

Stip Reizen
Stip Reizen

Voordelige stedentrips.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Internet only deals.
Bezoek website

Boek je rondreis naar de Verenigde Arabische Emiraten

TUI
1. TUI

Pakketdeals.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Rondreizen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
3. ANWB Vakanties

Privéreizen.
Bezoek websiteBekijk Verenigde Arabische Emiraten rondreizen
Vanaf €605 incl. vliegticket

Vliegtickets Verenigde Arabische Emiraten

Vind vliegtickets naar de Verenigde Arabische Emiraten
V.a. 241