Reiservaringen Jordanië, reisverhalen & tips over Jordanië reizen

Jordanië essentials

Beste reistijd: Maart t/m mei & september t/m november
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen.
Minimum vliegduur: 5 uur
Richtprijs retourticket: €450
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, gele koorts, hepatitis B, rabies. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Jordanië

Al eeuwenlang zijn mensen gefascineerd door het koninkrijk Jordanië, een overzichtelijke maar gevarieerde reisbestemming. Je kunt er ronddwalen in de majestueuze oude Petra (een van de wonderen uit de oudheid), talloze Bijbelse plekken bezoeken, je vergapen aan ruige landschappen, drijven op de Dode Zee, relaxen op het strand van Aqaba, feesten in hoofdstad Amman of slapen onder de sterren in een van de meest bijzondere woestijnen ter wereld (Wadi Rum). In Jordanië maak je een reis door de tijd.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Jordanië

De oude, maar hippe hoofdstad Amman

De hoofdstad van Jordanië is een oude stad, gebouwd op 18 heuvels. In het commerciële hart van de stad vind je ultramoderne gebouwen, hotels, restaurants en trendy winkels, terwijl je in andere gedeeltes vooral historische bezienswaardigheden ziet. Je kunt het Romeinse amfitheater en de Koning Abdullah-moskee bezoeken, Arabische koffie drinken in een koffiehuis en heerlijk ronddwalen in het oude traditionele centrum. Maar Amman is ook een stad vol hippe nachtclubs en stijlvolle rooftop-bars, die pas diep in de nacht hun deuren sluiten.

Jerash: het Pompeï van Jordanië

Een van de best bewaarde Romeinse overblijfselen in de wereld, Jerash, is eeuwenlang bedolven geweest onder het zand. Jaren geleden is de stad helemaal uitgegraven en gerestaureerd. Je vindt er brede geplaveide straten, tempels, theaters, badhuizen, fonteinen en stadsmuren met torens en poorten. Jerash is bovendien mooi gelegen op een vlakte, omringd door heuvelachtig beboste gebieden.

Wadi Rum: de Vallei van de Maan

Wadi Rum is een uitgestrekte vallei met een bizar landschap vol grillige rotspartijen. Er leven nog verschillende nomadische stammen in de woestijn. Je kunt zelfs overnachten in een Bedoeïenenkamp. Ontdek de woestijn met een jeepsafari, te voet of per kameel. Eind juli vindt in Wadi Rum het Distant Heat Festival plaats, waarbij de woestijn verandert in een openlucht discotheek.

< Lees minder

13 Jordanië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,9

Op basis van 13 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,8

  • Gastvrijheid: 8,5

  • Natuur: 7,9

  • Stranden: 6,3

  • Eten: 8,0

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Jordanië. Deel jouw ervaring met Jordanië en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Meest genoemde mooiste plekken & hoogtepunten:

  1. Petra
  2. Wadi Rum
  3. Dode zee
  4. Aqaba
  5. Jerash
  6. Dana
  7. Rode Zee

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Alles in 1, cultuur, natuur en gastvriendelijk”

    Geplaatst 07-03-2016, gereisd in mei 2009, 2 weken lang, bezocht met familie, groepsrondreis

    In 2009 ging ik naar Jordanie, heb deze reis kado gekregen, had daarom niet echt een idee waar ik heen zou gaan. Had mij niet veel voorbereid. Ging samen met mijn moeder en mijn broer.
    Was een single reis. Omdat de groepsreizen al volgeboekt waren!
    Voordat ik naar Jordanie ging, wist ik eigenlijk alleen van Petra en dan alleen het begin, door de kloof en dan dat mooie uitgehouwen gebouw.
    De reis begon in Amman, we gingen langs het Romeinse Amfitheater en de citadel. Mooie overblijfselen uit de Romeinse tijd. Met een mooi uitzicht over Amman.
    Daarna gingen we naar Jerash een stad met overblijfselen uit de Romeinse en Griekse oudheid. Daar heb je ook de hippodroom. Daar spelen ze nog paarden races na van uit de tijd van de Romeinen.
    Er lopen ook mensen rond verkleed als Romeinen.
    De dag daarna gingen we richting Petra. Onderweg stopte we nog op mount Nebo, waar je een mooi uitzicht hebt op het "beloofde land" (Mozes).
    Aan het einde van de dag gingen we naar little Petra. Dat is kortgezegd Petra in het klein. Een klein voorproefje op de dag van morgen zeg maar.
    De volgende dag gingen we vroeg op pad. Rond 6:30 stonden we al buiten. We liepen in alle rust naar de ingang van Petra. Door de kloof en na een stuk lopen doemt dan ineens de schatkamer op! Erg mooi om te zien. Ook fijn dat het zo rustig was.
    Daar een paar foto's gemaakt. Zonder andere toeristen! Tegen 8u werd t al druk.
    We gingen toen een wandeling maken van 4uur door de stad Petra. Dit is een mooie wandeling door de roze woestijn stad. Je gaat langs offerplaatsen en andere rotswoningen.
    Als laatste deden we nog een klim van 45min omhoog, voor een spectaculair uitzicht over de woestijn/bergen.
    Al met al was dit een grote verrassing, ook omdat ik echt dacht, wat gaan we nou de hele dag doen daar.
    De dag daarna gingen we naar Wadi rum. Waar we in de avond bij kampvuur hebben gegeten. Was echt een leuke ervaring. Een mooie sterrenhemel. De volgende dag kon je met zonsopgang een kamelentocht maken door de woestijm, ben geen fan van kameelrijden. Maar voor de ervaring was het het zeker waard.
    Daarna gingen we naar Aqaba. Waar we een boottocht hebben gedaan waar we konden snorkelen in de rode zee.
    Ben een paar dagen langer geweest in Aqaba. Om even uit te rusten van een drukke maar mooie reis. Heerlijk gesnorkeld. En in de avond lekker in de stad gebanjerd. Voelde me veilig, durfde alleen over straat. Wat helaas niet altijd kan als westerse vrouw. Maar hier kon dat gewoon, werd ook niet lastig gevallen tijdens het shoppen.
    Na een paar dagen gingen we weer richting Amman met een tussenstop aan de dode zee. Je kan je laten insmeren met klei en dan de zee in gaan om te drijven.

    Het was een mooie ervaring deze reis en zou het iedereen aanbevelen!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jordanië:

    Petra • Dode zee • Aqaba

    Mijn Jordanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    33 landen bezocht
    11 reviews
    24 waarderingen

    “gastvrij Jordanië ”

    Geplaatst 25-01-2016, gereisd in oktober 2015, 1 week lang, bezocht met familie, groepsrondreis met Kras

    Tja, Jordanië is misschien niet je eerste keuze op dit moment, met alle onrustige landen eromheen (denk bijv. aan Syrië), maar dat moet je niet weerhouden om het land toch te bezoeken. Jordanië zelf is namelijk heel rustig en van het geweld en de Syrische vluchtelingen hebben wij niets gemerkt. Hoogtepunten van onze reis waren (zoals van zovele reizigers) Petra, de Wadi Rum en de Dode Zee. Behalve deze drie geijkte attracties (die je echt niet mag overslaan) heeft Jordanië veel culturele geschiedenis te bieden en zijn er op tal van plaatsen overblijfselen uit de Romeinse tijd te bezichtigen, zoals bijvoorbeeld de Amman citadel met Amfitheater en Hercules Tempel op de Jabal al Qala'a heuvel in de hoofdstad Amman. Of wat te denken van Jerash, de bestbewaarde ruïnestad in het Nabije Oosten, waar een gigantisch complex te bezoeken is met overblijfselen en deels gerestaureerde bouwwerken, o.a. de Artemistempel, Hadianuspoort, Hippodroom etc. In Madaba (gelegen tussen Amman en Aqaba) vind je de Sint Joriskerk, met een mozaïekvloer, die de oudste landkaart van het Heilige Land uitbeeldt (uit het jaar 560). Vanuit Madaba is het maar een klein stukje naar Mount Nebo, waar Mozes volgens de bijbelse overlevering het Beloofde Land voor het eerst aanschouwde. Bij helder weer zijn Jeruzalem en Jericho zichtbaar, maar ook de Dode Zee en de westelijke Jordaanoever. En dan Petra, ongelooflijk mooi. Je bereikt deze uit rotsen gehouwen verborgen stad, door de 2 km lange Siq door te lopen. Let op, de kloof is bezaaid met stenen en keien, wat in het donker niet te zien is. Neem daarom een zaklamp mee als je Petra by night hebt geboekt. Alleen al de Siq is de moeite meer dan waard, maar je eerste blik op de Schatkamer, als je de Siq door bent, is adembenemend! In de rotsstad zelf is nog zoveel meer te zien, neem daarom de tijd (liefst meer dan 1 dag) om alles te bezichtigen en laat de kunstig uitgehouwen graven rustig op je inwerken. Als je fit bent, kun je ook de klim wagen naar het Klooster (al Deir). In de rotsstad zijn tal van tentjes waar je wat kunt eten of drinken, dus je kunt er makkelijk een hele dag doorbrengen. Wandel, klauter en klim naar de diverse bouwwerken en laat je niet verleiden om een ezeltje of paard te huren: de dieren worden er als beest behandeld!!
    De Wadi Rum is ook prachtig! Als je de mogelijkheid hebt, probeer dan een nacht door te brengen bij de Bedoeïenen, een vriendelijk volk. In de Wadi Rum kun je tochten maken per jeep (aan te bevelen) of per kameel/dromedaris. Met de jeep kom je verder de Wadi Rum in en kun je bijvoorbeeld naar de natuurlijke "brug", een rotsformatie die op 20 meter hoogte over een kloof loopt. Bekijk 's nachts ook de geweldige sterrenhemel in de Wadi Rum! Hou wel rekening met eventuele schorpioenen in de woestijn en laat je schoenen 's nachts niet op de grond staan.
    De Dode Zee staat bekend om z'n hoge zoutgehalte, waardoor je blijft drijven, een aparte ervaring! Nadeel is dat je de Dode Zee alleen kunt bezoeken via een hotel of resort, maar dat is ook weer een voordeel, omdat je dan ook gebruik kunt maken van de (zoetwater-) douches om al het zout weer van je af te spoelen. Tegen betaling kun je je ook insmeren met mineraalhoudende modder, waar je een zachte huid van krijgt.
    In de havenplaats Aqaba kun je naar het strand aan de Rode Zee. Verwacht er niet teveel van, want een mooi strand is het niet en de sanitaire voorzieningen zijn allerbelabberdst. Wel kun je er een (glasbodem-)boot huren, die je verder de zee op brengt, zodat je kunt gaan snorkelen. Vanuit Aqaba is het ook mogelijk om een uitstapje te maken naar Eilat (Egypte).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jordanië:

    Petra • Wadi Rum • Dode zee

    Mijn Jordanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 5

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    76 landen bezocht
    28 reviews
    11 waarderingen

    “De sfeer van Indiana Jones, betoverend Petra!”

    Geplaatst 21-09-2015, gereisd in juli 2012, 1 week lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

    Vanaf Egypte ben ik met een paar vrienden overgevaren naar Jordanië, waar we met een privé gids door de woestijn zijn gecrost op zoek naar het betoverende Petra! Wat een uitgestrekt niemandsland. Als je er zelf heen gaat verbaast het je ook niets dat Petra eeuwen verborgen is gebleven en pas in de vorige eeuw opnieuw ontdekt is.
    Uitgehakt in de rotsen ligt een stad uit de sprookjes van 1001 nacht. De weg naar Petra door de kloof is adembenemend en het gevoel bij de eerste blik op de toegangspoort van de stad Petra, is met geen pen te beschrijven. Ik voelde mij Indiana Jones, als een ontdekkingsreiziger die iets echt prachtigs had gevonden. Zelfs de foto's kunnen nooit tippen aan het echte aanzien van de ontelbare bouwwerken en kamers die je in de stad kunt bezichtigen. Eén van de allergrootste hoogtepunten van mijn reizen.

    Meer weten over mijn reizen, verhalen en online reisprogramma? Check Wout of the World op Facebook.
    http://www.facebook.nl/woutoftheworld

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jordanië:

    Aqaba • Petra

    Mijn Jordanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 6

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    28 landen bezocht
    3 reviews
    1 waardering

    “Weekje cultuur en natuur bewoneren in Jordanië!”

    Geplaatst 01-03-2015, gereisd in juni 2014, 1 week lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Petra, dat was de hoofdreden waarom ik naar Jordanië wilde. Geïnspireerd door wat afleveringen ''wie is de mol" een aantal jaar geleden, wilde ik hier erg graag heen. En mijn partner volgde gelukkig. Petra is geweldig, echt een must see in Jordanië. Wat veel mensen niet weten is dat er achter de bekende schatkamer nog een hele stad schuilt. Wij hebben hier met gemak ons twee volle dagen vermaakt. Houd er wel rekening mee dat het veel wandel en klimmen is, maar daar krijg je ook iets voor terug.
    Maar jordanie is meer dan alleen Petra. Ga zeker een nacht slapen in de wadi rum woestijn. Laat je met een jeep de vele natuurwonderen van de woestijn zien en ga overnachten in een tentenkamp. Het duiken bij Aqaba aan de rode zee was mooi, maar niet zo geweldig in vergelijking met bv Indonesie. En de dode zee, wat een unieke ervaring om gewoon te blijven dobberen. De hoofdstad Amman is helemaal niet toeristisch, maar dit maakt het leuk en nog authentiek. Kortom een prima start en eindpunt.
    Wij huurden een eigen auto, prima te doen! Een aanrader is wel om bijvoorbeeld in Petra gebruik te maken van een gids die je net wat meer kan vertellen over de geschiedenis en dergelijke. Jordanië, zeker een aanrader voor een vakantie en makkelijk te doen binnen 9 dagen zonder te moeten haasten!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jordanië:

    Petra • Wadi Rum • Dode zee

    Mijn Jordanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    24 landen bezocht
    3 reviews
    1 waardering

    “Jordanie in een week”

    Geplaatst 30-01-2015, gereisd in december 2014, 1 week lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Afgelopen kerst waren we op zoek naar zonnige bestemming voor een weekje, niet te ver vliegen. Het werd Jordanië.
    Aangezien er code geel is afgegeven en je dus "voorzichtig" moet zijn, waren er bijna geen toeristen. Voor ons heerlijk maar voor de bewoners niet fijn, ze zijn erg afhankelijk van het tourisme. Maar wat een gastvrij volk. Wat een verschil met de opdringerige verkopers in Egypte.
    Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld, juist het tegendeel. Iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Het duiken en de stranden vonden we tegenvallen. Het water was koud en er stond te veel wind.
    Petra is meer dan fantastisch...die kleuren, dat licht, geweldig! Eerst loop je door een kloof en dan ineens dat beeld van de Treasury...dat iedereen kent. Hier zijn wel behoorlijk wat verkoper en mensen die muildieren en paarden aan je willen verhuren. Zelf de route naar de Monestry gaan ze 777 trede's naar boven op zo'n beest langs stijle afgronden...liever lopen dus!
    Ook de Wadi Rum is betoverend...je komt bijna geen mens tegen in deze woestijn. Ook de nacht met enorm veel sterren is de moeite waard. Een betrouwbare taxichauffeur die goed Engels spreekt en je overal naar toebrengt ( Wadi Rum, Petra, de beste, goedkoopste restaurantjes) is Rafat. Je kunt hem zelf mailen en hij regelt alles ( goedkoop) voor je. rafat.taiseer@gmail.com

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jordanië:

    Petra • Wadi Rum • Aqaba

    Mijn Jordanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 5

    0


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 28 augustus 2015 14:30

      Ik heb een vraag welke temperatuur is het daar met de kerst ? Wij zouden daar ook graag naartoe maar weetvniet welk weer het daar is ? Is het daar veilig ?


    • 24 landen bezocht
      3 reviews
      1 waardering
      Geplaatst op 04 september 2015 10:37

      Heel erg veilig hebben wij ons gevoeld, mensen erg vriendelijk. Buitentemperatuur was prima s avonds vestje....zeewater erg koud!!! Tip voor taxichauffeur die perfect Engels spreekt en vertrouwd is: rafat.taiseer@gmail.com Deze man weet veel te vertellen, weet ook leuke restaurantjes ( niet toeristisch)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    53 landen bezocht
    8 reviews
    4 waarderingen

    “Sterren kijken in 1001 nacht”

    Geplaatst 21-01-2015, gereisd in maart 2010, 2 weken lang, bezocht alleen, groepsrondreis met Sawadee

    Ondanks dat Jordanië omringt wordt door landen in oorlog, is Jordanië altijd opvallend rustig geweest. Hoewel Jordanië nu overwegend Islamistisch is, heeft het land een rijke geschiedenis met meerder religies. Zo zijn de kruisvaarders door het land getrokken, zag Mozes het beloofd land vanaf Mount Nebo en bezetten de Romeinen Jerash net voor de jaartelling.
    Ook de Nabateeers hebben hun sporen in Jordanië achter gelaten door het indrukwekkende Petra (en little Petra) te bouwen. Deze attractie is waarschijnlijk de reden dat veel toeristen Jordanië bezoeken en dat is ook meer dan terecht. De uitgehouwen rode rotsen lijken een filmdecor uit Indiana Jones of een romantische 1001 nacht film. Vooral in de ochtend, wanneer het nog goudgele licht op "de schatkamer" valt, is het werkelijk sprookjesachtig. En ja, dit moet je delen met vele toeristen maar wat mij betreft de moeite waard. Bezoek Petra als je kan ook tijdens "Petra by night"!
    Ook de moeite waard is Wadi Rum. De weidsheid van de woestijn, de hitte overdag, de kou in de nacht en de overweldigende sterrenhemel maken dit een bijzondere plek voor iemand uit het overbevolkte Nederland.
    En tot slot moet ik ook nog even de Dode Zee noemen. Ook een klassieker waar veel toeristen komen, maar ook dit is een ervaring die je gewoon 1x mee moet hebben gemaakt.
    Buiten de woestijn is Jordanië erg groen. Dat verbaasde me erg. Een plek die ik niet echt kan aanbevelen is Aqaba, aan de Rode Zee. Het is niet te vergelijken met badplaatsen in Egypte (zwemmen in badkleding mag alleen bij hotels in het zwembad) en het duiken in de Rode Zee is minder spectaculair (en minder ontwikkeld toen ik er was).
    Het eten overigens is voortreffelijk. Voor iedereen wat wils, ze hebben ook een rijke vegetarische keuken.
    Jordanië is een echte aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jordanië:

    Petra • Wadi Rum • Dode zee

    Mijn Jordanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    26 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “Jordanië met kinderen: gewoon doen! ”

    Geplaatst 16-01-2015, gereisd in mei 2013, 1 week lang, bezocht alleen, zelfstandig

    We dachten dat de kinderen het saai zouden vinden. Ze waren 5 en 7. Al die cultuur. We hadden ons niet meer kunnen vergissen. Ze waren overal zo welkom en kregen cadeautjes met hun blonde haren en blauwe ogen trokken ze veel bekijks. De schooljeugd renden met hun mobieltjes achter ze aan. Waar wij culturele schatten bewonderden, gingen zij opzoek naar bijzondere beestjes en stenen. Beklommen ze paadjes waar dat mocht en wezen ze ons op mooie foto plekjes. Slapen bij de bedoeïenen in de Wadi Rum woestijn was een feest, net als het scheuren met een jeep daar. Drijven in de Dode Zee is eng en prikt maar wel cool om te vertellen op school. Bij Petra met een ezel naar boven naar het klooster? Nee hoor, we kunnen goed zelf naar boven klimmen. Dat ging in een hoger tempo dan mama. Het was een heel avontuur. In de goede zin van het woord want het was er echt veilig, schoon en vriendelijk. Een prachtig land,a helaas in een vaak onrustige regio.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jordanië:

    Wadi Rum • Petra • Dode zee

    Mijn Jordanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    23 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Een bijzonder gastvrij land”

    Geplaatst 16-11-2014, gereisd in oktober 2012, 2 weken lang, bezocht alleen, groepsrondreis met Sawadee

    Jordanië vond ik een van de meest bijzondere reizen. De gastvrijheid die we hebben mogen ervaring in dit land is zo buitengewoon bijzonder. Overal waar je komt wordt je ontvangen met een kopje saliethee en de bewoners/ bedoeïenen zijn oprecht geïnteresseerd in hun bezoekers, waar ze ook echt de tijd voor nemen.
    De meest bijzondere ervaringen van deze reis zijn de ontmoeting van een van de grotbewoners in Petra. Door deze bedoeien heb ik Petra op een niet toeristische mandie kunnen zien. Tip: neem niet de hoofdweg, maar de route achter de hoofdweg naar de " High Place of Sacrifice". Deze route is nog authentiek en zeker de moeite waard!!
    Wadi Rum is het best te bewonderen vanaf de rug van een dromedaris (kameel in de volksmond). Op de locale manier zo een dag doorbrengen geeft een enorme rust. De "kamelendrijvers" kunnen de locale sfeer extra bijzonder maken door bedoeïen liedjes te zingen over het dagelijkse leven in de woestijn. Het mooiste is als je tevens een nacht doorkan brengen in een bedoeïenen tent en heerlijk onder de sterrenhemel in de woestijn in slaap kan vallen.
    Al met al een heel bijzonder en gastvrij land, waar ik met hele mooie herinneringen aan terug denk en wat zeker in de top van mijn bezochte landen staat.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jordanië:

    Petra • Dana • Wadi Rum

    Mijn Jordanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    11 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “Jordanie, parel in de woestijn.....”

    Geplaatst 08-10-2014, gereisd in maart 2013, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    In Jordanie hebben wij verbleven in een luxe 5 sterren hotel (resort) in Aqaba. Een land wat zeker de moeite waard is om te bezoeken, rijk aan cultuur, aardige bevolking - zeer gastvrij - en een snorkel/duik walhalla (rode zee).

    Een dagje naar Petra met de bus is een reis die je even moet ondernemen, maar wat zeker de moeite waard is. Als tip willen wij meegeven: een rondwandeling met een gids. Wij hebben een niet toeristische route gewandeld a la geklommen en hebben plekken gezien die je als 'standaard' toerist niet zomaar ziet. Wimpel vooral de ezeltjes en paarden/karretjes af die worden aangeboden, ontzettend duur en te voet is het net zo goed te doen en kun je nog eens even stilstaan/uitrusten of net dat hoekje omlopen, waardoor je ineens een onbekende graftombe ziet. Als je niet makkelijk te been bent, dan is het wel een aanrader gezien de afstanden die er zijn tussen de verschillende bezienswaardigheden in Petra. (TIP: doe goede wandelschoenen aan) Wij hebben de trap naar het klooster beklommen - goed uithoudingsvermogen is een must - en voor de dorstige wandelaar is hierboven een zeer leuk tentje met koele drankjes waar je even kunt uitrusten :-)

    De andere dagen hebben wij de stad Aqaba doorgewandeld, bij de plaatselijke restaurantjes gezeten, waar je op de stoep (bijna op straat) zit te eten. Als je geen keuze kunt maken, dan wordt er zonder probleem een soort arabische eet-tafel klaargemaakt met allerlei kleine gerechtjes, zodat je overal van kunt proeven. Wat een verwennerij!

    De plaatselijke bevolking is zeer gastvrij, maar wanneer je als vrouw buiten het resort gaat, kan het verstandig zijn om niet te bloot gekleed te gaan. Het was lekker warm, dus ik had s avonds een leuk jurkje aangedaan, maar dat leverde toch wat ongewenste reacties op van de mannelijke bevolking. Toen ik de andere avond een zomerse lange broek met bloesje aan had, was er totaal niks aan de hand. Ondanks dit, is het zeker een land waar ik/wij zonder twijfel naar terug gaan.

    Bij een uitstapje naar de Rode Zee om te snorkelen, wat echt de moeite waard is, wat een varia aan vissen/koraal hebben wij gezien, met als hoogtepunt een paar koraalduivels. Na deze vakantie hebben we dan ook een goede onderwatercamera aangeschaft, zodat we in de toekomst ook na de vakantie nog kunnen genieten van de kleurrijke onderwaterfoto's.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jordanië:

    Petra • Rode Zee  • Aqaba

    Mijn Jordanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    25 landen bezocht
    3 reviews
    0 waarderingen

    “twee absolute hoogtepunten, maar nog zoveel meer”

    Geplaatst 10-09-2014, gereisd in december 2012, 2 weken lang, bezocht alleen, groepsrondreis met Djoser

    Er zijn twee redenen om Jordanië te bezoeken, en dat zijn Petra en Wadi Rum. Dit zijn twee plaatsen van absolute schoonheid, die je maar zelden op aarde tegenkomt, en dan nog maar op een halve dag rijden van elkaar. Petra is eerst een zeer mooie wandeling door een kloof, het is heel vlak, dus absoluut niet moeilijk. Aan het einde van de kloof wacht de eerste beloning: de schatkamer. Daarna kom je op een grote plaats met nog veel meer pareltjes. Op een zeker ogenblik kun je naar links helemaal naar boven (wel een behoorlijke beklimming) waar je dan een groot circuit kunt lopen (minstens enkele uren); het uitzicht beloont de inspanningen. Terug beneden aan de andere kant kun je dan een middagmaal nemen. Van daaruit kun je dan de tweede beklimming aanvatten naar het klooster. Al met al een goed gevulde dag, waarin je zelfs niet alles kunt zien.
    Tweede hoogtepunt is Petra: de natuur is hier werkelijk prachtig, je kunt het eigenlijk niet voldoende beschrijven op papier, daarom zal ik het dus niet doen. Daarnaast heb je nog tientallen archeologische sites (Jerash, Amman, ...); kastelen van de kruisvaarders, en ook nog heel interessant: de Dode Zee.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jordanië:

    Wadi Rum • Petra • Jerash

    Mijn Jordanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Jordanië reiservaring!

Ben jij onlangs in Jordanië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Jordanië specialisten

Jordanië Online

Jordanië Online

Stel zelf de Jordanië rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

TUI

TUI

Arke biedt zowel individuele Jordanië rondreizen als groepsreizen, van 8 of 15 dagen. Ook hebben ze een Israël-Jordanië-reis!
Bezoek website

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Elena, de reisspecialist die er woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Jordanië reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Jordanië

Vergelijk hotelprijzen Jordanië

Top 3 Jordanië specialisten

Jordanië Online

Jordanië Online

Stel zelf de Jordanië rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

TUI

TUI

Arke biedt zowel individuele Jordanië rondreizen als groepsreizen, van 8 of 15 dagen. Ook hebben ze een Israël-Jordanië-reis!
Bezoek website

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Elena, de reisspecialist die er woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Jordanië reisorganisaties