Het fascinerende Jordanië is al decennialang een relatieve baken van rust in het Midden-Oosten. Het land bárst van de historische en natuurlijke hoogtepunten. Hier de 10 mooiste Jordanië bestemmingen op een rij.

1. Petra

Petra, Jordanië

Een eeuwenoude stad uitgehakt in rotsen van roodbruin zandsteen: Petra is Jordanië’s grootste toeristische troef. Deze unieke archeologische locatie werd benoemd tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen en staat al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Lees meer Petra tips & ervaringen.

2. Wadi Rum

Wadi Rum, Jordanië

In het verre zuiden van Jordanië vind je een van de meest bijzondere valleien ter wereld: Wadi Rum. Met zijn rode zand, fotogenieke duinen en hoge rotswanden is dit misschien wel het mooiste woestijnlandschap op aarde. Lees meer Wadi Rum tips & ervaringen.

3. Dode Zee

Dode Zee, Jordanië

In het westen van Jordanië ligt de wereldberoemde Dode Zee, een uniek kuur- en genezingsoord vol historische waarde. Het meer staat ook bekend om het hoge zoutgehalte waardoor je op het water blijft drijven. Lees meer Dode Zee tips & ervaringen.

4. Jerash

Jerash, Jordanië

In het noorden van Jordanië, op zo’n 50km van Amman, ligt de stad Jerash. Jerash was een van de belangrijkste Grieks-Romeinse steden in het Midden-Oosten. Je vindt er ruïnes die wel 2000 jaar oud zijn. Lees meer Jerash tips & ervaringen.


Top 3 Jordanië specialisten

Sawadee

Sawadee

Diverse avontuurlijke Jordanië groepsreizen, waaronder ook een rondreis speciaal ontwikkeld voor vrouwelijke reizigers.
Bezoek website


Kras

Kras

Bij Kras vind je scherp geprijsde Jordanië groepsreizen, maar ook een individuele flydrive waarin je reist met eigen huurauto.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Elena, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


Meer Jordanië reisorganisaties

Shoestring
FOX Verre Reizen
Koning Aap
Riksja Jordanië
TUI
Djoser

5. Amman

Amman, Jordanië

Amman is de hoofdstad van Jordanië. De stad is gebouwd op heuvels en bestaat uit twee delen: het moderne en zakelijke westelijke deel en het traditionele Islamitische oosten. Door de hele stad vind je eeuwenoude bezienswaardigheden en een groeiend nachtleven. Lees meer Amman tips & ervaringen.

6. Dana Natuurreservaat

Dana Natuurreservaat, Jordanië

Dana Biosphere Reserve is het grootste beschermde natuurgebied van Jordanië. Je vindt er een grote diversiteit aan flora en fauna, prachtige wandelroutes en als uitvalbasis een bedoeïenendorpje met eeuwenoude stenen huizen. Lees meer Dana Natuurreservaat tips & ervaringen.

7. De Jordaan

De Jordaan

Dwars door de Jordaanvallei, via het meer van Tiberias naar de Dode Zee, stroomt De Jordaan. Deze religieuze rivier vol historie in het westen van Jordanië kun je vanuit meerdere plekken ontdekken. Lees meer Jordaan tips & ervaringen.

Reizen naar Jordanië?

8. King’s Highway

King’s Highway, Jordanië

De regionale hoofdweg van Jordanië is de King’s Highway. Deze koninklijke weg loopt door de bergen van het noorden dwars door het westelijke deel van het land naar het zuiden. Langs de weg vind je veel bekende bezienswaardigheden. Lees meer King’s Highway tips & ervaringen.

9. Al-Karak

Al-Karak, Jordanië

Al-Karak is gelegen in het westen van Jordanië, ongeveer 125 km ten zuiden van Amman. In de 12e eeuw reisden veel kruisvaarders af naar Al-Karak. De stad staat bekend om zijn bijna 1000 jaar oude kruisvaardersburcht, in de 12e eeuw gebouwd door de Franse kruisvaarder Payen le Bouteillier. Lees meer Al-Karak tips & ervaringen.

10. Akaba

Akaba, Jordanië

In het zuiden van Jordanië ligt de stad Akaba. Deze op twee na grootste stad van het land staat hoofdzakelijk in het teken van zon-zee-strandvakanties. Het is ook dé bestemming in Jordanië om te gaan duiken en snorkelen. Lees meer Akaba tips & ervaringen.

Meer lezen


 

1 reactie

  • Geplaatst op 4 November 2018, 20:10

    Bedankt voor deze informatie ofer de jordaan, ik ga binnenkort met mijn vriendin hierop vakantie. Dan kunnen we drijven op zout. En bij petra op bezoek.

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)