In Petra geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 20 Petra reiservaringen

Wereldwonder Petra

In het westen van Jordanië, ten oosten van Wadi Araba tussen de Dode en de Rode Zee, ligt het eeuwenoude Petra. Ooit was Petra de hoofdstad van de Nabateeërs, waar 2000 jaar geleden gehandeld werd en koningen zich vestigden. De stad is gelegen in een kloof tussen de bergen en is voor een groot deel uitgehakt uit roze-rood-bruin-gekleurde rotsen van zandsteen. Sinds 1985 staat Petra op de UNESCO Werelderfgoedlijst en in 2007 werd Petra verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het is samen met de Wadi Rum-woestijn de grootste toeristische trekpleister van Jordanië en werd gebruikt als locatie voor onder meer Indiana Jones and the Last Crusade en Wie is de Mol?.

Vliegtickets Jordanië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Jordanië
V.a. 260 Meer over vliegen naar Jordanië

Overnachten in Wadi Musa

Vergelijk alle hotels in Wadi Musa
Bekijk hotels

De talloze uit zandsteen uitgehouwen monumenten, tombes, tempels en obelisken en de unieke setting tussen de fraai gekleurde rotsen maken Petra tot een werkelijk magische bestemming. Door de onrust in het Midden-Oosten en het afgenomen toerisme in Jordanië is het momenteel bovendien geen attractie die heel massaal bezocht wordt, wat alleen maar bijdraagt aan de ervaring.

Geschiedenis Petra

Ongeveer 2000 jaar geleden stichtten de Nabateeërs de stad Petra. De Nabateeërs hadden 100 jaar lang de macht in hun eigen koninkrijk, totdat hun rijk veroverd werd door de Romeinen. De stad kwam tot bloei door zijn gunstige ligging. Petra werd het knooppunt van verschillende handelsroutes naar Egypte, India, China en Arabië. Vooral wierook werd hier verhandeld. Hierdoor werd de stad stinkend rijk. In de zesde eeuw trof een aardbeving de stad waardoor delen van Petra vernietigd werden. Omdat handelaren gebruik gingen maken van scheepvaartroutes over de Rode Zee, verdween het belang van Petra als handelsstad. De stad liep leep en werd verwaarloosd. Jarenlang bleef de stad onder het puin veroorzaakt door de aardbeving liggen. In 1812 reisde Johann Ludwig Burckhardt, een Zwitser vermomd als Hindoestaanse handelaar, door het Midden Oosten en herontdekte Petra. De stad was inmiddels tot een ruïne verworden, en bleek in de jaren daarna kwetsbaar voor roof: vele oude schatten werden gestolen.

Opgravingen in en rondom Petra

Tot aan het begin van de 20e eeuw lag Petra bedolven onder de rotsen. In de jaren twintig van de 20e eeuw begonnen de eerste officiële archeologische opgravingen. Er zijn sindsdien eigenlijk constant archeologen op de site. De laatste grote opgravingscampagne eindigde in 2002, toen wetenschappers de resten van de hoofdtempel (Quasr-al-Bint) in het centrum en het gebied rond de Temenospoort blootlegden. Naar schatting ligt 80% van de stad nog steeds bedolven onder de rotsen. Dit betekent dat er waarschijnlijk nog vele schatten verborgen liggen onder de grond. Als dát de Indiana Jones niet in je losmaakt…

De highlights van Petra

Al Siq, Petra

Het einde van Al Siq en de entree van de stad.

De entree naar Petra wordt gevormd door Al Siq: een nauwe, diepe kloof van zo’n 1200 meter tussen machtige hoge rotspartijen. Deze begint in de buurt van het officiële ‘Visitors Centre’ waar je de kaartjes kunt kopen. Loop er vooral niet te snel doorheen en kijk veel omhoog! Al Siq is een essentieel onderdeel van je Petra-ervaring: lopend in de kloof krijg je een bijzonder gevoel van de magie die komen gaat.

Al Siq, Petra

De Siq, de nauwe slot-canyon, die dient als doorgang naar de verborgen stad Petra.

Het bekendste en meest gezichtsbepalende bouwwerk in Petra is de Al Khazneh, oftewel ‘de schatkamer van de Farao’. Deze graftempel werd al in 85 voor Christus gebouwd door de Nabateeërs, volledig uitgehouwen uit een roodbruine zandstenen rotswand. De iconische voorgevel is 40 meter hoog en 25 meter breed en zit vol schitterende details. Naast Al Khazneh vind je nog veel meer spectaculaire tombes uitgehouwen in de rotsen, zoals de Urn Tomb, Silk Tomb, Corinthian Tomb en Palaca Tomb, samen ook wel de Royal Tombs genoemd.

Al Khazneh, de schatkamer van de Farao

Al Khazneh, de schatkamer van de Farao.

Urn Tomb, Petra

Urn Tomb.

Een ander zeer indrukwekkend bouwwerk in Petra is ook het Amfitheater, waar je nog echt de tribunes kunt zien die uitgehakt zijn in een helling. Ooit konden er liefst 3.000 toeschouwers in de unieke rotstheater.

Amfitheater, Petra
Amfitheater, Petra

Het Amfitheater.

Ook het Klooster (‘Ad Deir’) mag je zeker niet missen. Dit is het grootste monument van Petra (45 bij 50 meter), gelegen op een berg. Het diende naar alle waarschijnlijkheid als een tempel voor koning Obodas I. De klim ernaartoe is 800 traptreden en zo’n drie kwartier lang, maar is élke inspanning waard. Je kan ook achterop een ezeltje, maar deze arme dieren zijn graatmager en worden slecht behandeld, dus doe even zelf wat moeite!

Klooster, Petra
Ad Deir, Petra

Ad Deir, het Klooster.

Voor de liefhebber raden we ook een bezoekje aan Klein-Petra (Siq al-Barid) aan. Dit ‘voorstadje’ van Petra ligt in een kloof op zo’n 8 km ten noorden van Petra. Het is veel kleiner dan Petra en krijgt veel minder toeristen. Ook hier vormt een smalle siq (kloof) de toegangsweg en kun je meerdere tombes, tempels en monumenten bewonderen, als ook diverse rotsschilderingen.

Siq al-Barid, Klein-Petra

Siq al-Barid, Klein-Petra.

Petra zonsopkomst en -ondergang

Wie de grootste toeristengroepen wil vermijden en Petra op zijn mooist wilt zien, doet er goed aan vroeg uit de veren te gaan. ’s Zomers rond 7:00 uur en ’s winters rond 8:00 uur kun je de zon zien opkomen boven de eeuwenoude rots-stad. Bekijk hoe de zonnestralen over de heuvels de stad verwarmen en geniet van de rust in het complex. Rond een uur of vier ’s middags in de winter (of een uur of vijf in de zomer) ontdek je waarom Petra ook wel de ‘Pink City’ genoemd wordt. Tijdens zonsondergang verschijnt er een roze gloed over de rotsen en monumenten, het beste te aanschouwen vanaf de Royal Tombs.

Zonsopgang bij Petra

Zonsopgang bij Petra.

Petra in het donker

Petra schittert ook tijdens de donkere uren van de dag. Als de zon definitief onder is, verandert Petra in een paradijs van lichtjes. Het begint al bij het wandelpad in de kloof (de siq), dat versierd wordt met honderden kaarsjes. In totaal zorgen zo’n 1500 kaarsen en lichtjes samen met de vaak heldere sterrenhemel voor een magische ervaring. Vooral rond de schatkamer van de Farao valt je mond open. De speciale ‘Petra by Night’ tours zijn alleen op maandag, woensdag en donderdag, startend om 20.30 bij het bezoekerscentrum, waar je door een gelicenseerde gids om 22.30 weer wordt afgeleverd.

Petra in het donker
Petra by Night

Petra by Night.

Petra bezoeken

Petra kun je op meerdere manieren ontdekken. Er zijn een-, twee- en driedaagse tickets, met of zonder gids. De eendaagse tickets kosten op het moment van schrijven ongeveer €65, de meerdaagse kaartjes ongeveer €5 tot €10 duurder. Petra is een grote archeologische site. Wil je alle hoogtepunten ontdekken dan kán dit op een dag, maar dat is dan wel een lange en uitputtende dag. Wil je iets meer rust en tijd nemen, doe je er goed aan een 2-dagen ticket te kopen.

Tip: ook leuk is een culinaire kookcursus bij Petra Kitchen, vlakbij het bezoekerscentrum. Hier leer je hoe je heerlijke humus maakt of baklava bereidt. Een cursus kost ongeveer €45 p.p.

Overnachten bij Petra

In Petra zelf zijn geen overnachtingsmogelijkheden, maar in de directe omgeving uiteraard wel. Bij Klein-Petra vind je het Seven Wonder Bedouin Camp en het Petra Camp, waar je vanaf zo’n €35 kunt overnachten in sfeervolle bedoeïenententenkampen. Ook leuk is een verblijf in het nabijgelegen pension Real Bedouin Home. In het stadje Wadi Musa dat naast Petra ligt vind je een uitgebreider aanbod aan hotels en guesthouses.

Reizen naar Petra – Hoe kom je er?

Dagelijks vinden veel mensen hun weg naar Petra. Vanuit zo’n beetje alle grotere steden in Jordanië vertrekken minivans, bussen en taxi’s naar Wadi Musa, het stadje naast Petra. Vanuit Amman kun je bijvoorbeeld elke dag met de JETT bus naar Petra rijden. Deze rit duurt ongeveer vier uur en kost €25 p.p. Je kunt ook een (al dan niet gedeelde) taxi nemen, die doen er een uurtje korter over en kosten je ca. €90 voor een retourritje, inclusief wachttijd van de chauffeur. Ook vanuit bijvoorbeeld Akaba gaan bussen en minivans. Je zou Petra vanuit hier ook als dagtrip kunnen bezoeken per taxi. Wij raden echter aan minimaal één nachtje bij Petra te overnachten en er twee dagen door te brengen, zodat je iets meer de tijd kunt nemen om deze unieke bezienswaardigheid eer aan te doen.

Georganiseerde Jordanië reizen die Petra aandoen vind je hier bij Kras, Djoser, Sawadee, Shoestring, FOX Verre Reizen en Koning Aap. Zelf je eigen Jordanië rondreis samenstellen d.m.v. bouwstenen kan hier bij Jordanië2Go en NRV, of kom in contact met de lokale reisspecialist van Better Places.

Top 3 Jordanië specialisten

NRV
NRV

Keuze uit liefst 5 verschillende Jordanië privé-reizen van 8 tot 16 dagen, met chauffeur óf zelf rijden in huurauto. Ook familiereis!
Bezoek website

Kras
Kras

Bij Kras vind je scherp geprijsde Jordanië groepsreizen, maar ook een individuele flydrive waarin je reist met eigen huurauto.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Elena, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Petra

De beste reistijd om naar Petra te gaan, is tijdens het voor- en najaar. Tijdens maart t/m mei of in de maanden oktober en november zijn de temperaturen het aangenaamst.

Reisinspiratie

Alle Jordanië artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Jordanië

Bekijk en vergelijk alle Jordanië rondreizen

20 Petra reiservaringen en tips • 34 landen bezocht
  88 reviews
  32 waarderingen

  “uniek op de wereld”

  Geplaatst 25-06-2018

  Petra is geweldig en een plek die een onvergetelijke indruk achter laat. Het begint al met de wandeling door de siq. Een smalle kloof dwars door het gebergte met hoge wanden en soms maar 2 meter breed. Hier neem je al de eerste foto's en dan heb je Petra nog niet eens bereikt. En dan op het einde, net wanneer je begint te denken dat deze spleet nooit zal stoppen zie je achter de laatste bocht de "schatkamer" opduiken, het beroemdste beeld van Petra. Machtig mooi en imposant, ondanks de drukte en de verkopers en zogenaamde gidsen. Maar Petra is veel meer dan de schatkamer alleen. Bereid je voor op een zware dag, veel stappen en heet! Rechts van de schatkamer ga je de bocht achter en even verder krijg je pas echt een beeld van wat ooit deze rijke machtige stad moest geweest zijn. Links zie je het theater en verderop aan de rechterkant zie je de ongelooflijk mooie koningsgraven. Je kan de klim naar de koningsgraven naar boven maken maar de eerlijkheid gebied me om te zeggen dat ze van op afstand het mooist zijn. Volg de vroegere hoofdweg voorbij de oude romeinse tempel en aan het (veel te dure) restaurant begint het. Een klim van 788 steile trappen brengt je naar het klooster. Weggestoken in de rotswand is dit gebouw minder imposant dan de schatkamer maar de zware klim en de omgeving maken dit echt wel een speciale plek. Na even gerust de hebben kan je dan nog verder klimmen naar één van de "best view points". Hier heb je een indrukwekkend beeld op het begin van de Arab Dessert. Nog één tip: wanneer je de kans hebt is het ideaal om bij aankomst in Petra eerst "Petra by night" te doen. Op Maandag, Dinsdag en Donderdag wordt de siq en de schatkamer verlicht door honderden lichtjes. De magie van deze plek komt dan volledig tot zijn recht. Een oude man verteld verhalen en de religieuze muziek op de achtergrond zorgen ervoor dan geen enkele toerist beweegt of iets zegt. Later wordt de schatkamer dan volop in de spotlights gezet en zie je dit wereldwonder in verschillende kleuren voor de eerste keer goed. De dag erna kan je dan bij daglicht de volledige stad verkennen maar om werkelijk alles te zien moet je op minimum 2 dagen rekenen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 48 landen bezocht
  26 reviews
  8 waarderingen

  “Oudheidkundig juweel”

  Geplaatst 27-11-2017

  De rode stad is echt heel mooi en indrukwekkend. In het ochtend licht of aan het einde van de dag als de zon onder gaat kun je echt de mooiste foto's maken van alle gebouwen die door de zon nog mooier kleuren. 's Avonds als het donker is worden er duizenden kaarsjes aangestoken wat er een romantisch en sprookjesachtig tintje aan geeft. Om echt in de sfeer te komen kun je het beste in een nabij gelegen bedoeïnentent slapen.
  Omdat het zo mooi en bekend is is het er helaas ook heel erg toeristisch.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  13 reviews
  27 waarderingen

  “Een echt wereldwonder!”

  Geplaatst 21-11-2017

  Eén van de wereldwonderen. Een adembenemend mooie plek. Je moet even met de toeristische stroom mee, maar eenmaal aangekomen in dit gebied kun je alle kanten uit. De ervaring wordt nog meer verdiept wanneer je je door de plaatselijke bevolking laat rondleiden. Ze weten veel te vertellen, leven nog dicht bij de natuur en maken thee voor je op traditionele wijze. Wordt je tas te zwaar of heb je vermoeide benen? Dan kun je je laten vervoeren door een ezel. En met een beetje geluk kom een local tegen die een plotselinge muziekvoorstelling geeft op zijn fluit.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 47 landen bezocht
  27 reviews
  25 waarderingen

  “De oude stad Petra”

  Geplaatst 21-11-2017

  We hebben 3 dagen door Petra gelopen en nog een paar uur door Little Petra. Heel indrukwekkend en heel mooi om gezien te hebben. Maar de manier waarop dieren hier misbruikt worden, is vreselijk. Het is een grote stad, het is vaak erg warm en je moet lange afstanden afleggen. Daarnaast zijn er veel trappen. Veel toeristen maken gebruik van paarden, ezels en kamelen om vervoerd te worden. Dit stond ons echt tegen. Dikke toeristen die door een klein ezeltje de trap op gedragen wordt. Als je het zelf niet kan lopen, dan zie je het maar niet. Deze dieren worden heel slecht behandeld en moeten aan één stuk doorwerken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 36 landen bezocht
  28 reviews
  6 waarderingen

  “Little Petra (Siq-al-Barid)”

  Geplaatst 20-11-2017

  Little Petra (Siq al-Barid) ligt een paar kilometer ten noorden van Petra. Het lijkt op zijn grote broer, maar is een stukje kleiner. Zeker de moeite waard om heen te gaan, want ook hier zijn facades en trappen uit de rotsen gehakt.
  In een van de rotsgebouwen is nog een groot gedeelte van een prachtige plafond schildering te zien. Je kunt hierin bloemen en engeltjes onderscheiden als je goed kijkt.
  Heel grote gebouwen zoals de schatkamer en het klooster in Petra ontbreken hier, maar voor de rest doet Little Petra niet onder voor zijn grote broer. Een voordeel is, dat hier veel minder toeristen komen en dus heb je bijna alles helemaal voor jezelf!
  In de kloof zat een meneer op zijn eensnarige instrument te spelen (zie foto). Het instrument is gemaakt van geitenvel en de snaar van paardenhaar. De oude man neuriede en zong om zijn spel te begeleiden en de kloof weerkaatste het geluid. Met mijn ogen dicht waande ik me in de tijd van de Nabateers.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  28 reviews
  5 waarderingen

  “The lost City”

  Geplaatst 19-11-2017

  Doordat het tourisme de afgelopen jaren flink achteruit is gegaan hadden we Petra bijna voor ons alleen. Het wandelen door de Siq naar de Treasury geeft het echte ' wauw moment'. Zodra je verder loopt dan The Treasury kan je er mooie wandeltochten maken van enkele uren lang en maar 2 andere personen tegenkomen. Wanneer je dit van plan bent zijn hardloop schoenen of wandelschoenen aan te raden.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 36 landen bezocht
  28 reviews
  6 waarderingen

  “Sprakeloos!”

  Geplaatst 15-11-2017

  Petra is zo mooi en onwerkelijk dat er geen woorden voor zijn. Het gebeurt niet snel, maar ik was echt sprakeloos van de schoonheid van deze oude stad. Het begint met de wandeling door de kloof die an sich al zeer de moeite waard is. En dan, opeens, vang je achter een bocht een glimp op van "de schatkamer". Dat was zo'n onbeschrijflijk moment! De uitgehakte gebouwen zijn super groot en je vraagt je af hoe mensen dat hebben kunnen maken.
  Je kunt er gemakkelijk de hele dag rondlopen en nog steeds niet alles gezien hebben.
  Zorg dat je in de namiddag bij de koningsgraven bent, dan is het daar op z'n mooist, omdat de zon de stenen alle tinten roze kleurt.
  Als je er de fut voor hebt, ga dan naar het klooster. het is een behoorlijke klim, maar het is elke stap waard! Het klooster is immens groot. Iets verderop strijden twee uitzichtpunten om de titel "best view from Petra". Als je er toch bent, bezoek ze dan allebei. Persoonlijk vond ik de linker mooier, maar dat kwam misschien ook door de ontmoeting die we daar hadden. Die meneer woonde daar en had er een klein winkeltje. Ondanks dat we niets wilden kopen, kregen we een kope thee aangeboden en hebben we een tijdlang zitten kletsen. Hij gaf ook nog een priveconcert weg op zijn gitaar! Mocht je hem vinden, zeg dan in ieder geval gedag, hij vond het maar stom dat zo veel toeristen niet eens hallo terug zeiden.
  Petra is geweldig, echt een hoogtepunt! Niet alleen van Jordanie, maar van alles wat ik tot nu toe heb gezien. Een must-see. En ga nu, vanwege de oorlog in Syrie reizen steeds minder mensen naar Jordanie. De bevolking kan wel wat klandizie gebruiken en je hebt Petra zo goed als voor jezelf! Toen ik er was, was het helemaal niet druk, ik kon zlefs foto's maken van de gebouwen zonder mensen erop!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 69 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “Bucketlist!”

  Geplaatst 13-11-2017

  Om half 6 stonden we te wachten tot de poorten van Petra open gingen. We waren de enige. Ietwat op onze hoede begonnen we aan de 1,5 kilometer lange route naar het begin van de stad Petra door de kloof heen. Wat was het mooi om daar alleen te lopen. Nadat wij een deel van Petra hadden gezien gingen we begin middag terug. Wat een verschil! Om de kloof door te komen was het dringen geblazen! Het leek de vierdaagse van Nijmegen wel, zo druk! Ik denk dat deze mensen een heel andere ervaring hebben van Petra, dan wij hadden!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 16 landen bezocht
  26 reviews
  0 waarderingen

  “Prachtig”

  Geplaatst 12-11-2017

  Petra is bijzonder indrukwekkend. Via de kloof kom je ineens bij een prachtig gebouw, en dan volgt het ene na het andere. De roodbruine rotsen zijn gigantisch en je weet niet waar je moet kijken, zoveel details zijn er te vinden! Wij waren er later in de middag, waardoor het superdruk was. We hebben er daardoor voor gekozen om de dag daarna heel erg vroeg nog een keer te gaan, om zo de mooiste foto's te kunnen maken. Maar het is ook een aanrader om in de avond te gaan. Niet omdat het dan minder druk is, maar omdat er honderden prachtige lichtjes staan, die petra zo mooi verlichten. Laat je overdonderen door dit wereldwonder!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 45 landen bezocht
  13 reviews
  6 waarderingen

  “Ontdek de verhalen van de mensen in Petra!”

  Geplaatst 28-10-2017

  Petra, ik geloof zelfs één van de 7 wereldwonderen, is heel indrukwekkend. Het is zo groot en er zoveel gebouwen uitgehakt in rotsen dat je er een hele dag kunt rondlopen. Maar buiten al dit moois vond ik het contact wat we daar hadden met locals ook indrukwekkend! We raakten aan de praat met iemand die ons een ritje op een ezel kwam aanbieden. Wij wilden geen ritje, maar omdat hij het rustig had ging hij ons meenemen naar een watervalletje waar je kun zwemmen en waar zijn vrienden al waren. Zij vertelden ons meer over hun leven: voor hen is het nog geoorloofd om meerdere vrouwen te hebben. Maar blijkbaar is het hebben van meerdere vrouwen heel duur, vooral omdat je de familie van de vrouw een grote bruidsschat van bijvoorbeeld een aantal kamelen dient te geven. Zo interessant om hun verhalen te horen! Een aanrader dus: geen ritje met een ezel maar luister naar de verhalen van de ezelverhuurder!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Petra reiservaring en tips!

Ben jij in Petra geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Jordanië specialisten

NRV

NRV

Keuze uit liefst 5 verschillende Jordanië privé-reizen van 8 tot 16 dagen, met chauffeur óf zelf rijden in huurauto. Ook familiereis!
Bezoek website


Kras

Kras

Bij Kras vind je scherp geprijsde Jordanië groepsreizen, maar ook een individuele flydrive waarin je reist met eigen huurauto.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Elena, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website

Meer Jordanië reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Tweak je privé-rondreis.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Groeps-, single of privéreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Incl. familiereis Jordanië!
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

8- of 12-daagse groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Israël-Jordanië groepsreis.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Jordanië

Alle bezienswaardigheden in Jordanië

Vliegtickets naar Jordanië


Meer over vliegen naar Jordanië

Hotels in Jordanië zoeken

Hotels in Jordanië zoeken

Boek je rondreis naar Jordanië

NRV
1. NRV

Privéreizen.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Jordanië rondreizen


Vliegtickets Jordanië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Jordanië
V.a. 260 Meer over vliegen naar Jordanië