Gemiddelde beoordeling Maleisië


Cultuur & bezienswaardigheden

8,0

Gastvrijheid

8,4

Natuur

9,1

Stranden

8,9

Eten

8,2

Gemiddelde beoordeling

8,5
Op basis van 52 Maleisië ervaringen

Reizen naar Maleisië

Maleisië is instap-Azië. Of uitstap, als je naar budget kijkt. Gestructureerder, schoner, welvarender en ietwat meer upmarket dan Thailand, Vietnam of Indonesië. Maleisië is een zeer gevarieerd land; groene theeplantages in de Cameron Highlands, de jungles van Taman Negara, een divers dierenrijk en inheemse stammen, de exotische keuken, gastvrije bevolking, paradijselijke eilanden als de Perhentians en Tioman, de hoofdstad Kuala Lumpur, het koloniale Melaka en de met jungle bedekte eilanden van Langkawi. De infrastructuur is er goed, waardoor Maleisië zich prima leent voor het maken van een rondreis.

Vliegtickets Maleisië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Maleisië
V.a. 487 Meer over vliegen naar Maleisië

Overnachten in Maleisië

Vergelijk alle hotels in Maleisië
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Maleisië

Cameron Highlands

Cameron Highlands

Theeplantages in de Cameron Highlands.

Van noord naar zuid loopt de bergketen van de Cameron Highlands, waarop met name de vele theeplantages hun stempel drukken. Bossen, watervallen en heuvels zijn het decor. In de Genting Highlands vind je het Las Vegas van Maleisië, een plek vol met grote hotels en casino’s. Ook het oudste en grootste Nationaal Park van Maleisië ligt in het midden van het schiereiland; Taman Negara, het 130 miljoen jaar oude tropische regenwoud. Je kunt hier met een longboat diep de jungle in gaan.

Bounty-eilanden Penang, Perhentians & Pulau Tioman

Perhentian Islands

Hagelwit strand op de Perhentian Islands.

De aan de oostkust van Maleisië gelegen eilanden zijn omgeven door mooie stranden, helder water en koraalriffen. Vooral de Perhentian Islands en Pulau Tioman zijn tropische paradijsjes. Hier luier je op het strand of verken je de onderwaterwereld. Penang, aan de westkust, is het meest bezochte eiland van Maleisië. Het is minder tropisch, maar heeft wel een gezellig nachtleven en een scala aan excursiemogelijkheden. Vanaf Penang kun je met de ferry naar Langkawi, een heuvelachtig en groen eiland vol met mooie resorts.

Borneo: avontuur, natuur & wildlife

Orang-Oetans op Borneo

Orang-Oetans op Borneo.

Vooral voor avonturiers is Borneo interessant. Het is een enorm eiland, ongeveer 20 keer zo groot als Nederland, waar de mensen vooral in de kustgebieden wonen in steden als Kuching, Banjarmasin en Kota Kinabalu. Buiten de stad vind je er vooral een ruig landschap met ondoordringbare tropische regenwouden. Ga snorkelen of duiken bij Dinawan of Tiga, bezoek het Sepilok Orang-oetan Rehabilitatie Centrum, beklim Mount Kinabalu, de hoogste berg van Zuidoost-Azië, ga met de schemering naar de Deer Cave in Mulu National Park voor de stroom van miljoenen vleermuizen, overnacht in een longhouse aan de rivier en ga op zoek naar de unieke dieren van Borneo zoals de Borneodwergolifant, de Sumatraanse neushoorn en de nevelpanter.

Alle bezienswaardigheden in Maleisië

Top 3 Maleisië specialisten

Maleisië Online
Maleisië Online

Zelf je Maleisië reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en strandvakanties.
Bezoek website

NRV
NRV

NRV heeft een zeer uitgebreid aanbod van privé rondreizen naar alle mooie plekken in Maleisië.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Maleisië artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Maleisië

Bekijk de top 10 Maleisië rondreizen

52 Maleisië reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,5
Op basis van 52 Maleisië ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Een schitterende, veelzijdige rondreis in de zon.”

    Geplaatst 15-01-2017, gereisd in juni 2015, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Met de auto hebben wij 5 plaatsen bezocht in Maleisië. De drukke, toeristische hoofdstad met zijn volle trams hoog in de lucht, de twin towers, sfeervolle market, achtbaan in het winkelcentrum en verassend fijne straatrestaurantjes. We zijn daarna op goed bereikbare wegen door gegaan naar het oudste regenwoud van de wereld waar je prima op eigen houtje op avontuur kunt gaan en je over een canopy walk van 5 kilometer kunt!
    Cameron highlands is ook prachtig, alleen al de reis ernaartoe door de bergen steeds maar hoger is betoverend. Er zijn in de bergen vele thee- en aardbeiplantages, en natuurlijk kun je alles proeven. Ook wil je de kleurrijke tuinen en vlinderhof niet missen ;)
    De eilanden Penang en Langkawi hebben ook veel te bieden. Mooie restaurants aan het strand, markets en stad (Penang) en natuur (Langkawi).
    Breng een bezoekje aan de slangentuin en geniet op prachtige stranden, discover your smile, dat zal zeker goedkomen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Maleisië:

    Vuurvliegjes • Olifantenreservaat • Cameron Highlands

    Mijn Maleisië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    1 review
    0 waarderingen

    “Prachtige natuur en wildife op Borneo”

    Geplaatst 11-12-2016, gereisd in juli 2014, 3 weken lang, bezocht met familie, individuele rondreis

    Prachtige rondreis gemaakt door Maleisisch Borneo. Absoluut hoogtepunten waren; neusapen, orang oetangs en danum Valley. Bako National Park was prachtig, veel neusapen. Ook Sandakan echt de moeite waard.
    Na veel jungle heerlijke nagenieten op gayana eco resort, vlak voor de kust bij Kota Kinabalu.
    De mensen zijn super vriendelijk en overal kun je heerlijk eten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Maleisië:

    Danum Valley • Bako NP • Sandakan

    Mijn Maleisië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    22 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Maleisië en Borneo, mooiste natuur en wildlife”

    Geplaatst 01-11-2016, gereisd in januari 2014, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Maleisisch Borneo is één van de mooiste reizen die je kunt maken. Heel veel wildlife en natuur, lekker eten en mooie stranden. De jungle bij de kinabatangan river is prachtig en vol met wildlife, slapen bij een homestay is het leukst! Ook bako nationaal park, vlak bij de stad Kuching, is geweldig. Hier kun je allerlei trails lopen en je komt gegarandeerd honderden aapjes tegen. Ook is dit land de enige plek waar ze probiscus monkeys hebben. (Ook wel nosemonkeys genoemd) Mount kinabalu kun je in twee dagen beklimmen, wat een adembenemend uitzicht oplevert. Naast alle natuur boven water, is er onder water ook veel moois te zien. Één van de mooiste duikplekken ter wereld vind je bij mabul island en sipadan island. Sipadan is een beschermd vulcanisch eiland waar je allerlei soorten schildpadden, haaien en andere vissen kunt zien met duiken of snorkelen.
    Twee weken borneo is te doen, maar na 4 weken backpacken in Borneo waren wij eigenlijk nog niet uitgekeken, er is nog zo veel moois te zien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Maleisië:

    Kinabatangan River • Mount Kinabalu • Sipadan

    Mijn Maleisië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    15 landen bezocht
    5 reviews
    4 waarderingen

    “Kuala Lumpur!”

    Geplaatst 07-08-2016, gereisd in juli 2016, 1 week lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Na een week Singapore (geweldig land, kun je lezen in een andere review) zijn wij met de bus naar Kuala Lumpur gegaan. Na Singapore was dit opeens een totaal andere ervaring. Ons hotel lag in een niet zo´n goede buurt en je zag overal straathonden lopen.

    De volgende dag zijn wij naar de Petronas Twin Towers gegaan. Hier moet je sowieso naartoe als je in KL bent, de towers zijn erg mooi. Doordat wij hier naartoe zijn gegaan, zag ik een hele andere kant van KL. Als je naar boven gaat heb je een geweldig uitzicht over KL.

    Als derde zijn wij naar de Batu Caves geweest. Voor de grot staat de hindoegod Murugan en bovenin de grot is een hindoe tempel. Voor de daar bent moet je wel de 272 treden beklimmen. Als je het niet leuk vindt om naar een tempel te gaan, kun je ook een tour doen door de grotten. Let wel op de apen op de trap. Deze zijn erg gemeen en graaien alles van je weg. Wij hadden een plastic tas mee waarin een banaan zat die we van de priester uit de tempel hadden gekregen, en die was al weg voordat wij 1 stap naar beneden hadden gedaan.

    Wij zijn een middag in Little India geweest. Wat een super sfeer hier! Het is alleen niet zo groot als in Singapore. Hier was het maar een aantal straten, maar er is hier genoeg te zien.
    Ook zijn wij naar China Town geweest met alle marktjes. Afdingen is hier aan de orde van de dag.

    Wij zijn vooral met de taxi overal heen geweest en dat was goed te doen, aangezien ze goedkoop zijn. Ook is het erg leuk om met de locals te praten. Wij hebben een taxi chauffeur als vriend gehouden die ons naar Kuala Gandah heeft gebracht voor 300 RM. Hier is een olifanten weeshuis wat 2,5 uur rijden is van KL. Wat een geweldige uitzicht buiten! Ik heb mij niet verveeld tijdens de rit. Let er op dat je van te voren checkt hoe laat de olifanten gaan badderen, zodat je niet te lang hoeft te wachten. Het terrein was niet zo groot, dus je bent hier voor 3 uur wel zoet. Je kunt in het weeshuis olifanten voeren (wel betalen voor de suikerbieten) en ze zien badderen. Wij vonden het vooral fijn om te weten dat de olifanten goed behandeld worden. Je mag hier sinds een tijdje ook niet meer op hun rug zitten. Alleen de mensen die de olifanten gaan wassen in de rivier zitten op hun rug. Wij vonden het erg leuk en zijn erg blij dat we hier geweest zijn. Dit is weer een hele andere wereld dan Kuala Lumpur.

    Ons hotel stond niet ver van de Berjaya Shopping Mall. Dit is een negen verdiepingen grote shopping mall waar je van alles kunt doen. Er is hier o.a. een achtbaan, een bioscoop en een piano trap. Ook is er genoeg keus waar je kunt eten. Hier hebben wij ons een hele dag prima vermaakt. Zeker een aanrader als je naar KL komt om te shoppen of als je een dag niks te doen hebt.

    Kuala Lumpur is super. Stiekem vonden wij Singapore net iets leuker (maar ook duurder :/). Maar ik zal zeker terugkomen om naar andere delen van Maleisië te reizen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Maleisië:

    Batu Caves • Petronas Twin Towers  • Kuala Gandah

    Mijn Maleisië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    28 landen bezocht
    11 reviews
    2 waarderingen

    “Maleisie & Borneo”

    Geplaatst 16-03-2016, gereisd in augustus 2016, 4 weken lang, bezocht met vrienden

    Onze reis in Maleisie zag er als volgt uit: Kualu Lumpur - Melakka - Singapore - Kota kinabalu - Kinanbatangan - Tabin - Kota kinabalu - Cameron Highlands - Penang - Langkawi - Kuala lumpur

    Gestart in Kuala lumpur, moderne en een voor aziatische begrippen een vrij schone stad. Openbaar vervoer werkt erg prima en geeft je de mogelijkheid je goed te verplaatsen binnen de stad. Alles is vrij ver van elkaar afgelegen en dus niet te doen ter voet. Taxi`s zijn over het algemeen trager dan het o.v. en ook stukken duurder. De beste eetgelegenheden vind je in China Town.

    Omdat het o.v. ons aardig goed beviel hebben wij ons voorgenomen onze reis voort te zetten met het openbaar vervoer. De bus naar Melaka was zo geregeld en na 3 uurtjes waren we op de plaats van bestemming.

    Melaka was voor ons niet wat we hadden verwacht, in plaats van 2 volle dagen daar te spenderen is het uiteindelijk 1 dag geworden en zijn wij vervroegt doorgegaan naar Singapore ( wederom per bus ). Het is een Unesco stadje met Hollandse invloeden, leuk om te zien maar we vonden het wat matig.

    Singapore, in 1 woord geweldig! hier zal ik nog een separate review aan wagen.

    Vanuit Singapore naar Kota Kinabalu gevlogen, wat een contrast met Singapore! van de Sky is the limit naar huisjes op palen. Aangename stad, vooral de markt in de avond is een aanrader. Proef vooral zoveel mogelijke lokale lekkernijen! De vis liefhebber kan daar ook erg goed eten. Vanwege het nodig hebben van een gids hebben wij onze trip op Maleisisch borneo met Amazing-Borneo geregeld.

    Vanuit Kota kinabalu naar Sandakan gevlogen om vanuit daar naar Turtle Island te gaan, heerlijke stranden en vroeg in de avond verrast met een bezoek van een 1,5 meter brede schildpad, geweldig! vanuit Turtle Island naar Kinabatangan gegaan, 2 dagen dieren spotten vanaf de rivier. Vele apen, vogels, krokodillen gezien. Vanaf Kinabatangan doorgereden naar Tabin, echt in de middle of nowhere! Oerang Oetangs, olifanten, slangen, apen, wilde kat-achtigen en veel, heelveel vogels gespot! Geduld is een schone zaak maar het was het uiteindelijk waard!

    vanaf Lahad datu terug gevlogen naar Kota Kinabalu en vanuit die stad nog een dag met een oude stoom locomotief meegeweest, een bezoek gebracht aan Kinabalu national park en een mountainbike tour gedaan. Wederom alle 3 echt een aanrader.

    Vanaf Kota Kinabalu terug naar Kuala lumpur gevlogen om vervolgens naar de Cameron Higlands te gaan. Leuk gelegen plek maar als je al eens eerder Thee plantages hebt gezien niet echt de moeite.

    Penang, grote stad, bekend om de street-art, het gigantische temple complex en de sterk toenemende criminaliteit. Helaas alles mee mogen maken daar.. wees attent op je spullen! De Street-art routes lopen zijn erg amuserend, neem ook een ritje met de tram naar het topje van de berg!

    Langkawi, mooi eiland om echt tot rust te komen! scootertje huren echt een aanrader! perfecte plek om echt te relaxen!



    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Maleisië:

    Kuala Lumpur • Kinabatangan River • Tabin

    Mijn Maleisië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 8

    2


    • 13 landen bezocht
      5 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 16 april 2016 08:49

      Hallo! Wauw! Ik kijk al erg uit naar de reis die wij aankomende zomer gaan maken. Wij gaan ook een week naar Borneo. Heb jij die gids vanuit Nederland geboekt of daar? Hoe zat dat precies met amazing-borneo? En wat heeft je dat gekost, want je reis in Borneo spreekt mij ook heel erg aan!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 10,0

    1 review
    0 waarderingen

    “A different world”

    Geplaatst 24-02-2016, gereisd in juli 2015, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Afgelopen zomer naar Maleisië geweest. Kuala Lumpur begonnen, eerste keer Azië. De eerste keer naar de Oriënt zorgde voor wat positieve spanning. Hoe zijn de mensen? Is alles te vinden? Binnen een uur in Maleisië had ik een antwoord op al mijn vragen. Een geolied openbaar vervoer, ultra ultra ultra vriendelijke mensen, lekker weer en verrukkelijk eten. In Kuala Lumpur naar de Batu Caves geweest, Petaling Street en Baku Bintang. Prima voor twee dagen. Na twee dagen naar het oostelijke gedeelte van het vaste land gevlogen(1000 km = 8 euro). Vanaf Kuala Terrenganu naar het prachtige bounty eiland Pulau Redang geweest. Alles wat je van een bounty eiland verwacht is daar aanwezig, rustige sfeer, wit strand, helder water en stralende zon. Vanaf Pulau Redang via Kuantan diep de jungle in gegaan. In Kuala Tembeling (Taman Negara) hotel genomen. Was wel op de gok, hotels daar staan bijvoorbeeld niet op booking.com. De jungle is verbluffend mooi, prachtige wandelingen en trekkings gemaakt. Ook daar super gegeten. Vanaf de de jungle een busje genomen naar de Cameron Highlands, een prettige koele temperatuur en ook vriendelijke mensen en wederom super gegeten. De plaats Tanah Rata is een soort wandel/outdoor oord. Hier zelfstandig een aantal wandelingen gemaakt. Na de binnenlanden afgesloten met de eilanden Penang en Langkawi. Super relaxte en aangename eilanden met lekkere stranden, leuke mensen en wederom lekker eten. Vooral de plaats Georgetown op Penang is een foodheaven. Vanaf Langkawi weer terug gevlogen naar Kuala Lumpur. Voor drie weken was dit een prima rondje door Maleisië. Tijdens de reis ontdekte ik dat de Maleisiërs integere, rustige en vriendelijke mensen zijn. Als mens doet dat je goed, je gaat je zelf ook beter gedragen. Waar je in Europa geregeld beduvelt word of misleidend ergens ingelokt word, zijn we in Maleisië nooit onheus behandeld. Een super mooi land met prachtige mensen. Waar de wereld tegenwoordig onrustig is heb ik mij zelden zo veilig gevoeld.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Maleisië:

    Taman Negara • Pulau Redang • Georgetown

    Mijn Maleisië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    18 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Semenggoh Wildlife center”

    Geplaatst 17-02-2016, gereisd in augustus 2015, 1 week lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Semenggoh wildlife,
    Het semenggoh wildlife center is echt een aanrader om de orang utans te zien, je kan er gewoon met een taxi heen rijden en ter plekke voor de entree betalen.
    Tussen 9:00 en 10:00 is het voedertijd en ze komen alleen als ze zelf niet genoeg voedsel hebben kunnen vinden.
    Entree is voor niet Maleiers 10 RM pp en voor kinderen onder de 18 jaar 5 RM. Je hoeft echt geen gids te nemen. Er zijn genoeg rangers die de boel begeleiden en laten weten waar de orang oetangs zijn. Je kan ze ook de nodige vragen stellen.

    Het is niet helemaal 'in het wild' maar semi-wild, deze dieren worden eigenlijk klaar gestoomd om uiteindelijk weer de vrije natuur in te gaan, ze hebben hier wel een heel groot leefgebied en ze worden ook vaak gezien in de dorpen om het center heen, dus het is behoorlijk “wild”

    Het was echt heel erg speciaal om zo de orang oetans te zien.
    We hadden het geluk om er 9 te zien, het was echt volle bak met heel wat jonkies, wel 4 en ook dat maakt het erg speciaal.
    Wij vonden het zeker wel de moeite om deze plek te bezoeken, zeker doen dus!

    Mijn Maleisië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    18 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Bako national park”

    Geplaatst 17-02-2016, gereisd in augustus 2015, 1 week lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Bako National park,
    We gingen vooral naar Bako voor de neusapen.

    Wij hebben hier 1 nacht overnacht, het huisje dat wij hadden was gerenoveerd en zag er best goed uit, het is wel heel erg basic maar alles wat je nodig hebt is aanwezig en je leeft toch de hele dag buiten dus eigenlijk mis je er niets aan, de douches zijn er wel koud maar doordat het daar zo heet is maakt dat eigenlijk ook niet zo heel erg veel uit.
    Er heerst echt een heel rustige sfeer, zeker als alle dagjes mensen rond 16.00 uur de boot terug nemen maar tijdens de wandelingen overdag vonden wij het ook niet heel erg druk.

    De wandelroutes in het park worden goed aangegeven en per route is ook bekend wat je er tegen zou kunnen komen. Je schrijft je voor een bepaalde route in en na de wandeling schrijf je, je weer uit zodat ze zeker weten dat je weer veilig het park uit bent voor het donker.
    In de avond kan je voor een klein bedrag, 10 RM (€2,50 pp) ook meelopen met de night walk, deze wandeling gaat natuurlijk door het donker en wordt begeleid door een ervaren gids die echt werkelijk alles ziet. Ook foto’s maken tijdens deze wandeling is geen enkel probleem, ze lichten alle dieren goed bij en je krijgt er echt alle tijd voor.

    wat praktische tips,

    - de accommodatie moet je wel ruim van te voren boeken..
    - De accommodatie in het park is basic maar schoon. Vier losse bedden in een kamer en verder niets. Daarnaast nog een badkamer met apart wc, douche en wastafel. Wij hadden een gerenoveerd huisje, dit is type Forest Lodge 5, deze kost 100 rm (€25) per nacht voor 4 personen.
    - je krijgt wc papier en per persoon een grote handdoek om te douchen.
    - eten en drinken kan je kopen in de kantine. Je rekent af per opgeschepte lepel en het is erg goedkoop.
    - boot naar Bako toe kost 20 RM per enkele reis, kinderen onder de 12 jaar 10 RM.
    - toegang tot Bako NP is 20 RM pp
    - vanuit Kuching gaat er een redline airco bus naar Bako, 3,5 RM pp, kinderen half geld maar er rijden ook minivans die je voor heel weinig geld naar Bako willen brengen.

    Mijn Maleisië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    18 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Annah Rais, once in a life time”

    Geplaatst 17-02-2016, gereisd in augustus 2015, 1 week lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Annah Rais,
    Annah rais is een longhouse op Borneo, Sarawak waar je kan overnachten bij de locale bevolking, dit zijn de wel bekende koppensnellers, wij zijn hier voor 1 overnachting gebleven en dat was eigenlijk lang genoeg, It was once in a life time!
    Je kan kiezen uit verschillende pakketten, je kan er 1, 2 of 3 nachten verblijven en je kan er allerlei verschillende dingen ondernemen zoals wandelingen door de jungle maken, raften en bijv workshops volgen.

    Toch vonden wij dit gewoon niet ons ding, we vonden het ook best duur voor hetgeen je er voor terug kreeg. Wij verbleven hier 1 nacht met 2 volwassenen en 2 kinderen en boekte er ook de transfer van Bako naar hier en de transfer van hier naar Kuching via de orang utans bij, dit alles koste ons €350, alleen de transfer was al €75.

    We vonden het hier erg vies, de doeken waar we onder moesten slapen en de kussens stonken heel erg, verder stonk de wc/badkamer enorm naar de urine, ook lag erg veel urine op de vloer.

    We vonden het wel erg leuk om te zien hoe de mensen hier leven en ik moet zeggen dat ze ook echt hun best hebben gedaan om het ons naar onze zin te maken.
    Het eten vonden we ook een stuk minder maar er werd gaande weg wel steeds meer rekening gehouden met onze wensen.
    Zelf ben ik vegetariër en ook daar werd voor gezorgd maar gekookte komkommer en rauwe sperziebonen was nou niet precies waar ik op gehoopt had.

    Edward zelf is echt een hele gezellige man die graag verteld over het verleden van de stam, ook tijdens onze rondleiding door het dorp vertelde hij honderd uit over het leven daar, echt leuk om zo te zien.
    Achteraf was een dagtrip misschien beter voor ons geweest.

    Wij kwamen rechtstreeks vanuit Bako en hadden daar al de nodige wandelingen gemaakt dus we hadden van te voren al aangegeven dat we liever gingen raften, helaas stond het water te laag dus hebben we een verkorte route gelopen, was wel erg leuk, gewoon precies goed. Ook werd er later in het dorp een aantal palmbomen gekapt en het hele dorp was uitgelopen waardoor we ook echt in contact kwamen met de locals, erg leuk.

    We hadden het niet willen missen en zijn eigenlijk best trots dat we het gedaan hebben maar echt nooit meer!

    Mijn Maleisië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 4
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,6

    18 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Maleisie en Sarawak, een geweldige combi”

    Geplaatst 17-02-2016, gereisd in augustus 2015, 3 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Maleisië en Sarawak

    Maleisie is echt een geweldig land, zeker als je de combi kan maken met Borneo, het is veelzijdig, heeft een geweldige natuur, het is betaalbaar en de locale bevolking is er erg vriendelijk en behulpzaam. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn in Maleisië gaat het ook niet snel vervelen, of je nu gaat voor de natuur, de bounty eilanden of voor de drukte in Kuala lumpur, iedereen komt hier aan zijn trekken. Het viel me op dat dit land ook al behoorlijk verwesterd is, niet in de nadelige zin hoor maar iedereen praat er goed Engels en ook op het gebied van eten kan je er alle kanten op wat erg handig is als je met kinderen reist. Maleisie heeft ons echt verrast!

    Hier een deel van ons reisverslag van het afgelopen jaar, we hebben Maleisië gecombineerd met Thailand, wat ook erg goed te doen is.

    We zijn met Malindoair, dit is echt een aanrader, van Kuala lumpur naar Kuching gevlogen, Kuching is echt een behoorlijk grote en best wel hippe stad, dit hadden we echt niet verwacht, we hadden verwacht midden in de jungle uit te komen.
    Op zich een leuke stad om te aclimatiseren en om wat te eten en te shoppen, verder niet speciaal, Chinatown is ook zeker wel een bezoekje waard, geen Bangkok maar wel leuk.

    Vanuit hier zijn we voor een nachtje naar Bako gegaan, dit is echt prachtig en het bezoek meer dan waard, mooie jungle, mooie stranden en behoorlijk wat wildlife. Er zijn verschillende trails waaruit je kan kiezen zowel met als zonder gids. Er zijn dagjes mensen en mensen die er blijven overnachten, overnachten deden wij in de gerenoveerde huisjes in het National park zelf en deze waren prima.

    Vanuit Bako gingen we voor een nachtje naar Annah Rais,, dit vonden we echt te duur voor wat we er voor terug kregen, leuk voor een dagtrip maar slapen nooit meer!
    Vanuit Annah Rais zijn we naar het Semenggoh wildlife center gegaan, dit is de plek om orang utans in het semi-wild te zien, wij hadden het geluk dat we er die dag 9 zagen. Omdat deze dieren hier vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen en eigenlijk alleen maar bijgevoerd worden zodat ze uiteindelijk geheel zelfstandig in het wild kunnen overleven kun je dus de pech hebben dat je er geen een tegenkomt.

    Hierna gingen we naar het Permai rain forrest resort, bij Damai beach, dit is echt een geweldige locatie, midden in de natuur, aapjes die zowat op je dak springen en aan een prachtig strand met heerlijk eten, wat wil je nog meer? Vanuit hier kan je verschillende trips maken door de natuur van Bako maar ook kan je er schitterende boottochten boeken.

    vanuit Kuching zijn we naar Kota Bharu gevlogen met Airasia, dit kan je 3 x per week rechtstreeks doen, de rest van de week zul je 2 vluchten moeten boeken, 1 naar Kuala lumpur en 1 naar Kota bharu, vervolgens kan je dan met een taxi naar Kuala besut om daar vervolgens de boot te nemen naar de Perhentians. Dit is echt prachtig! Ik heb al behoorlijk wat mooie stranden gezien maar deze staat vanaf nu boven aan mijn lijstje!
    Het water hier is zo blauw, echt niet te geloven, dit moet je echt met eigen ogen zien.
    We verbleven hier in het coral view resort en we aten bij the barat, beide echt aanraders. Ook een snorkeltripje in de omgeving is geweldig, zeker het turtle beach strandje is net een droom.

    Na een paar dagen heerlijk aan het strand te hebben gelegen zijn we weer naar Kuala lumpur gevlogen, zo’n vlucht kost je ongeveer €6,75 pp. Een grote stad als Kuala lumpur is ook weer een leuke afwisseling, we verbleven hier bij Rumah puthi een mooi huis dat buiten het centrum ligt maar wel weer dichtbij de luchthavens.

    We zijn vanuit hier met de trein naar het centrum gegaan, KL center, en vervolgens zijn we naar time square gegaan. Daarna zijn we doorgegaan naar Chinatown en central market en tegen de avond door naar de torens, geweldig om te zien!
    Je kan hier in KL erg leuk shoppen zeker bij central market, erg goedkoop ook.

    Maleisië staat zeker in onze top 3 en we zullen er zeker nog eens terug gaan, wat een geweldig land is dit!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Maleisië:

    de Perhentians • Bako NP • Damai beach

    Mijn Maleisië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    0


    • 13 landen bezocht
      5 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 16 april 2016 09:03

      Hallo, Hebben jullie de vluchten wel van te voren geboekt? Of heb je die ter plaatse geboekt? Dankjewel alvast voor je reactie.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Maleisië reiservaring!

Ben jij onlangs in Maleisië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Maleisië essentials

Vlag: Maleisië
Beste reistijd: April t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Maleisië specialisten

Maleisië Online

Maleisië Online

Stel zelf de Maleisië reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en strandvakanties naar Maleisië.
Bezoek website


NRV

NRV

NRV heeft een zeer uitgebreid aanbod van privé rondreizen naar alle mooie plekken in Maleisië.
Bezoek website

Meer Maleisië reisorganisaties

Van Verre
Van Verre

Privéreizen op maat.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Maleisië2Go
Maleisië2Go

Maleisië met bouwstenen.
Bezoek website

TUI
TUI

Strak geprijsde rondreizen.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Avontuurlijke groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

O.a. combireis Maleisië - Singapore.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Groepsrondreizen & familiereizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Maatreizen i.s.m. specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Maleisië

Vliegtickets naar Maleisië


Meer over vliegen naar Maleisië

Hotels in Maleisië zoeken

Hotels in Maleisië zoeken

Boek je rondreis naar Maleisië

Maleisië Online
1. Maleisië Online

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Zowel groep als privé rondreizen.
Bezoek website

NRV
3. NRV

Privé rondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Maleisië rondreizen


Vliegtickets Maleisië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Maleisië
V.a. 487 Meer over vliegen naar Maleisië